- Γιατί;;; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Και ποιος είναι ο νομοθέτης;
Αν θέλεις να μάθεις ποιός είναι ο νομοθέτης, καλά θα κάνεις να διαβάσεις Ερμή Τρισμέγιστο (Ερμητικά).
Θα μάθεις και άλλα πολλά...
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
quote:
Κοίτα,
Δεν ξέρω αν μπορώ να σου δώσω έναν καλό ορισμό της ύλης. Ύλη θα έλεγα πως είναι το καθετί που αντιλαμβανόμαστε με τις αισθήσεις μας.
Όπως και να έχει, όμως, πες τις απόψεις σου και συζητάμε, γιατί όχι;
Δεν με καλύπτει καθόλου αυτός ο ορισμός της ύλης.
Τέλος πάντων.
Αυτό που θα μπορούσα να ισχυριστώ είναι οτι υποψιάζομαι την ύπαρξη του Θείου το οποίο είναι μέσα σε όλους μας. Δεν ξέρω τι ρόλο μπορεί να παίζει στην όλη διαδικασία της συνειδήσεως (γιατί περί διαδικασίας πρόκειται)αλλά υπ-αρχει τώρα και άρχει ύστερα (μετά τον θάνατο).Πιθανόν να ενώνεται με το όλον Σύμπαν, με το άπειρο. Αυτό που γινόμαστε τώρα γίνεται σε σχέση με την επίδραση του κόσμου γύρω μας και σίγουρα με το πως ο καθένας αλλά και συλλογικά (σημαντικό αυτό) ερμηνεύουμε την "πραγματικότητα".

δεν μπορείς να δεις έναν άνθρωπο, πέρα απο την ειμαρμένη...
Έναν άνθρωπο να ελέγχει την μοίρα του...Όλα είναι φθορά, για σένα....
Νόμοι, υπάρχουν για τα φθαρτά, ναι, γι αυτό να κοιτάμε τα αιώνια...
Νομίζω;....
Ποια είναι αιώνια;Όλοι τα ξέρουμε, όσο λίγο ή πολύ κι αν τα πιστεύουμε....

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
quote:
Νόμοι, υπάρχουν για τα φθαρτά, ναι, γι αυτό να κοιτάμε τα αιώνια...
Νόμοι υπάρχουν για τα πάντα...
quote:
Νομίζω;....
Νομίζεις...
quote:
Ποια είναι αιώνια;
Ποιά είναι;;;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
όσα υπερβαίνουν την αρχή που διέπει τον κόσμο μας....Δεν είναι
έτσι φιλε μου Γιάπετ;Δεν είναι αιώνια η δόξα της ελληνικής
φυλής,πιστεύεις ότι θα λήξει, κάποια στιγμή;
Η ψυχή και το πνεύμα είναι αιώνια, αυτά είναι η πραγματική
υπόσταση, ύπαρξη και ζωή ενός ανθρώπου...Δεν είναι ζωή, οι
αντιδράσεις μας σε ότι μας περιβάλλει....
Ρε φίλε, πιστεύεις σε σένα ή όχι;Πιστεύεις ότι θα ζήσεις και μετά
θα χαθείς;Αυτό είναι το μέλλον σου;
Αλήθεια, μετά απο δώ, τι μέλλον βλεπεις για σένα;
quote:
Αιώνια καλούνται όσα δεν εμπίπτουν σε νόμους της φθοράς,
όσα υπερβαίνουν την αρχή που διέπει τον κόσμο μας....
Και γι' αυτά υπάρχουν νόμοι...
quote:
Δεν είναι αιώνια η δόξα της ελληνικής
φυλής,πιστεύεις ότι θα λήξει, κάποια στιγμή;
Σαφώς και είναι και αφού άντεξε στη διαχρονική θηριωδία και κατασυκοφάντηση των χριστιανών, όχι μόνο δεν θα λήξει αλλά θα πάρει και τη θέση που της αρμόζει και θα ξαναπέξει το ρόλο που έπαιζε επί χιλιάδες χρόνια, στον πλανήτη.
Κι αυτό είναι νομοτέλεια.
quote:
Δεν είναι ζωή, οι
αντιδράσεις μας σε ότι μας περιβάλλει....
Είναι μέρος της ζωής και της αιώνιας ύπαρξης του ανθρώπου.
Κι αυτό είναι νομοτέλεια.
quote:
Ρε φίλε, πιστεύεις σε σένα ή όχι;
Πιστεύω στις δυνατότητες του ανθρώπου. Δυστυχώς όμως ο ίδιος ο άνθρωπος τις έχει "ξεχάσει" μέσα στο σκοτάδι των θρησκειών...
quote:
Πιστεύεις ότι θα ζήσεις και μετά
θα χαθείς;Αυτό είναι το μέλλον σου;
Δυστυχώς δεν αποτελώ εξαίρεση και κατά συνέπεια, δεν ΓΝΩΡΙΖΩ το μέλλον μου.
ΑΛΛΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΙ ΑΛΛΟ ΓΝΩΡΙΖΩ.
quote:
Αλήθεια, μετά απο δώ, τι μέλλον βλεπεις για σένα;
Αν σου απαντήσω θα σου φανεί ως επιστημονική φαντασία...
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
γιαπετ:
Σαφώς και είναι και αφού άντεξε στη διαχρονική θηριωδία και κατασυκοφάντηση των χριστιανών, όχι μόνο δεν θα λήξει αλλά θα πάρει και τη θέση που της αρμόζει και θα ξαναπέξει το ρόλο που έπαιζε επί χιλιάδες χρόνια, στον πλανήτη.Κι αυτό είναι νομοτέλεια.
Έχετε καταντήσει κάτι παραπάνω από γραφικοί! Και απο στοιχεία?......μόλις φέρνεται κανένα κομμένο και ραμμένο για να αποδείξετε τις συκοφαντίες και τα ψεύδη σας, παίρνετε την απάντησή σας και φεύγετε με την ουρά στα σκέλια!!!

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
πιστεύεις σε ένα άμορφο τέλος ζώων, όπως πιστεύουν οι περισσότερες
θρησκείες ειδώλων..Δεν πιστεύεις ότι η ζωή είναι μόνο εδώ,
ότι φάμε ότι πιούμε...Πονηρούλη, είσαι χριστιανός και δεν
μας το λές,έ;
Το θέμα μας έχει να κάνει με το γιατί όσοι δηλώνουν κάποιο θρήσκευμα δεν μπορούν να τηρήσουν το δόγμα τους 100%.
Και η παρατήρησή μου ( χωρίς παρακαλώ να θεωρηθεί προσβολή) είναι οτι αν είμουν Χριστιανός θα το θεωρούσα πανεύκολο να είμαι κι εγώ ένας αναμάρτητος. Ένας δεύτερος Χριστός. Γιατί λοιπόν θεωρείτε οτί τόσο δύσκολο είναι να είστε αναμάρτητοι σύμφωνα με τα πιστεύω σας;
Μηπως όλη η διδασκαλία -κατηχηση- αποπροσανατολισμος (όπως θέλετε πείτε το) μας έχει μάθει το ουδείς αναμάρτητος, ή, αναμάρτητος μόνο ο Χριστός και το τρώμε ετσι απλά ή βολευόμαστε κι όλας;
και για να ξεφύγω λίγο από το θέμα κι εγώ![]()
Ο Χριστός που δίδασκε να μην οργιζόμαστε, όταν οργίστηκε στο ναό, ήταν αμαρτία;
Όταν δεν έδωσε σημασία στον πρώτο ληστη, ήταν αμαρτία;
Όταν στερούσε την ελεύθερη βούληση κάνοντας θαύματα, εκανε αμαρτία;
Όταν φώναξε ' θεέ μου, γιατί με εγκατέλειψες'; ήταν βλασφήμια;
όταν έβριζε τους φαρισαίους με τα χειρότερα λόγια ( δικαίως η μη);
και τέλος όταν ένας θεός 'θυσιάζεται' δεν είναι ακρως ειρωνικό για την ανθρωπότητα; δεν μας κοροιδεύει;
σας εχαριστω και πάλι για την συμμετοχή και ειδικά στον ψηλό που απο ότι είδα είναι ο μόνος που απάντησε στο θέμα.
αν οι απαντήσεις που πηρες σε καλύψαν ή όχι, έχει να κάνει
με το τι ήθελες να ακούσεις,γιατί οι απαντήσεις δεν κρίνονται
με το πόσο συμφωνείς μαζί τους αλλά με το ότι αποτελούν θέσεις άλλων...
Γι αυτό ρώτησες...Οι απαντήσεις, δεν έπρεπε να είναι ορισμένες,
γιατί τότε δεν ρωτάς, αλλά υποβάλλεις...
Όπως και ναχει, λές ότι κανείς άνθρωπος, δεν θυσιάζει την ζωή του
ζώντας εν Χριστώ...Εκατομμύρια υπάρχουν...Μοναχοί, γιοί, γονείς
που υπηρετούν κατάκοιτους ή άλλους ασθενείς, αλλά και πολλούς...
Εκατομμύρια άνθρωποι πιστεύουν ότι ζουν εν Χριστώ...Πόσο το πετυχαίνουν, δεν μπορώ να το κρίνω, τουλάχιστον όχι πάντα....
Αλλά, εσύ που ρωτάς,τι πιστεύεις;Υπάρχουν ή όχι άνθρωποι πιστοί;
Γιατί αυτο ρωτάς....
αν κάποιος μπορούσε να είναι αναμάρτητος τότε δεν θα είχε ανάγκη της θυσίας του Χριστού άρα του θεού άρα ο θεός θα του ήταν απλά άχρηστος και κάλλιστα θα μπορούσε και να μην πεθάνει (σύμφωνα με τον χριστιανισμό). Αλλά επειδή θα πέθαινε εξάπαντος (σύμφωνα με την λογική την επιστήμη και την φύση) φρόντισε η θρησκεία γι αυτόν πριν απ΄αυτόν και όρισε αμαρτία ουσιαστικά και το να ζεις. Άρα είναι αμαρτωλός και γι αυτό πεθαίνει.

quote:
standmanito:
Ο Χριστός που δίδασκε να μην οργιζόμαστε, όταν οργίστηκε στο ναό, ήταν αμαρτία;
O Xριστός οργίστηκε όχι γιατί έβλαψε κάποιος τα συμφέροντά του, αλλά γιατί έβλαψε (εξευτέλισε) τον Κύριο και Θεό Του. Τελείως διαφορετικό πράγμα με την ανθρώπινη οργή που προκύπτει από άνθρωπο για άνθρωπο.
quote:
standmanito:
Όταν δεν έδωσε σημασία στον πρώτο ληστη, ήταν αμαρτία;
Γιατί δεν έδωσε σημασία?
quote:
standmanito:
Όταν στερούσε την ελεύθερη βούληση κάνοντας θαύματα, εκανε αμαρτία;
Τι εννοείς? Διάβασες κάπου ότι ο τυφλός δεν ήθελε το φως του?
quote:
standmanito:
Όταν φώναξε ' θεέ μου, γιατί με εγκατέλειψες'; ήταν βλασφήμια;
Γιατί να ήταν βλασφημία?
quote:
standmanito:
όταν έβριζε τους φαρισαίους με τα χειρότερα λόγια ( δικαίως η μη);
Όπως?.... η αλήθεια σίγουρα είναι πικρή!......αλλά όταν τη λέμε αυτό να χαρακτηρίζεται ως "χειρότερα λόγια" πάει πολύ!.....τους έβρισε τη μάνα τους ας πούμε?
quote:
standmanito:
και τέλος όταν ένας θεός 'θυσιάζεται' δεν είναι ακρως ειρωνικό για την ανθρωπότητα; δεν μας κοροιδεύει;
Γιατί να είναι ειρωνικό? Ο Θεός θυσιάστηκε για τα παιδιά του! όπως κάνουν όλοι οι γονείς!.....οι θυσίες δηλαδή των δικών σου γονιών....είναι άκρως ειρωνικές?.....ή δεν έχουν κάνει θυσίες?
quote:
Marte:
αν κάποιος μπορούσε να είναι αναμάρτητος τότε δεν θα είχε ανάγκη της θυσίας του Χριστού άρα του θεού άρα ο θεός θα του ήταν απλά άχρηστος και κάλλιστα θα μπορούσε και να μην πεθάνει (σύμφωνα με τον χριστιανισμό).
Τι εννοείς λέγοντας κάλλιστα θα μπορούσε και να μην πεθάνει (σύμφωνα με τον χριστιανισμό)?
quote:
Marte:
Αλλά επειδή θα πέθαινε εξάπαντος (σύμφωνα με την λογική την επιστήμη και την φύση) φρόντισε η θρησκεία γι αυτόν πριν απ΄αυτόν και όρισε αμαρτία ουσιαστικά και το να ζεις. Άρα είναι αμαρτωλός και γι αυτό πεθαίνει.
Που τα έχεις διαβάσει αυτά?.....σε ποιο Ευαγγέλιο?....φοβάμαι μή μου ξέφυγε κάποιο!

θα πω την άποψη μου πανω αρχική ερώτηση που έκανε ο φίλος καθώς η συζήτηση απλώνεται και σε αλλα πράγματα.
Φυσικά και παρα πολλοί άνθρωποι στο κόσμο θέλουν και προσπαθούνε να ζήσουνε τι ζωή τους όπως την περιέγραψε ο Κύριος στο λόγο του,γιατί πιστεύουν σε Αυτόν και τις υποσχέσεις του αλλα...για να μπορέσει ο άνθρωπος να κάνει πράξη στη ζωή του τον λόγο του Θεού πρέπει να υπάρχουν ορισμένες 'προϋποθέσεις' που μας τις λέει ο Κύριος στους λόγους του.
Υπάρχουν κάποια "βήματα" που πρέπει να κάνει ο χριστιανός και μας τα εξηγεί ο λόγος του Κυριου στα ευαγγελια καθώς και οι μαθητές στη συνεχεια στις επιστολές.
Φυσικα δεν θα γραψω για ολα αυτα που αναφερει ο Ιησους αλλα θα αναφερθω σε ενα πραγμα που ειναι και η αρχη για να μεινεις στη πιστη σταθερος.
Ο Κύριος μίλησε για την αναγέννηση στον Νικόδημο(φαρισαίος διδάσκαλος)και του είπε πως "αν τις δεν γεννηθεί εξ άνωθεν δεν δύναται να δει το θεo" και του πε ο Νικοδημος"Πως γινεται εγω γερος ον να μπω παλι στη μητρα της μανας μου¨?"-Δεν ειχε καταλαβει οτι ο Κυριος μιλουσε για πνευματικη αναγενηση,την οποια ο ανθρωπος θα τη λαβει αφου την ζητησει απο το Θεο,σε καμια περιπτωση δλδ δεν μπορει ο ανθρωπος απο μονος του να αναγεννηθει πνευματικα στα πραγματα του Θεου.Μαλιστα σε αλλο σημειο λεει πως "η Γραφη δεν ανακαλυπτεται ,αλλα αποκαλυπτετε απο τον Θεο στον ανθρωπο"
Ο ανθρωπος λοιπον για να μπορεσει να εκτελεσει με ΕΠΙΓΝΩΣΗ αυτα τα ελαχιστα που του ζηταει ο Θεος στη ζωη του πρεπει καταρχην να τον αναγεννηση ο Θεος πνευματικα.
Δηλαδη ο φυσικος ανθρωπος που προσπαθει ,χωρις να εχει επιγνωση του λογου του Θεου, να κανει το ευαγγελιο πραξη στη ζωη του θα αποτυχει,διοτι ο Αρχων του κοσμου τουτου ειναι ο Σατανας,ο οποιος ειναι πολυ δυνατοτερος απο οποιονδηποτε ανθρωπο πανω στη γη,αλλα και με εμπειρια χιλιαδων χρονων στη πλατη του στο να διαβαλει τον αδυναμο πνευματικα ανθρωπο(και οχι μονο)
Αυτος λοιπον που θα ζητησει τον Θεο στη ζωη του ειλικρινα με προσευχη και μετανοια,αυτον ο Θεος θα τον ανναγενησει πνευματικα,θα του φανερωσει τον Λογο του Θεου,και θα τον οδηγηση σωστα ωστε να μεινει στην ελπιδα και στι πιστη οτι μια μερα θα μας αναστησει ο Πατερας και θα μαστε συμμορφοι με τον Ιησου Χριστο.
ο Α.Παυλος λεει -δεν ξερουμε τι θα ειμαστε,ενας ομως γνωριζουμε,οτι θα μαστε ομοιοι με Αυτον-
Η πλειοψηφεια ελληνων,μια που ζουμε εδω,ειναι τυπικοι χριστιανοι οπως βλεπεις,,λενε πως αγαπανε τον Θεο,
πως πυστευουνε στο Χριστο,αμα πας να πεις και τιποτα σε καμια συζητηση φορτωνει κι ολας αμα νοιωσει οτι του χαλας τη θρησκεια,εχει την εικονιτσα μεσα στο αμαξι,στο μαγαζι του κτλ....αλλα η βλασφιμια παει συνεφο,το γκομενακι μου θα το χω χαλαρα και ας ειμαι παντρεμενος,γιατι θα μαι χαζος αν δεν μοιχευω,αφου ειναι must!
Στη δουλεια αμα μπορεσω να τσιμπησω κατι στη τσεπη και να φαω το αφεντικο χαλαρα θα το κανω,πως να τη βγαλουμε και εμεις κτλ.....
Ο Κυριος ομως ειπε "Ο αγαπων εμε,τους λογους μου φυλατει"
και επισεις ειπε¨Ο λαος μου χανεται απο ελειψη γνωσεως"
Συνεπως οπως το περιγραφει ο Λογος του Θεου,το πρωτο βημα ειναι η ανναγενηση με οτι αυτο απαιτει και οτι αυτο συνεπαγεται για να μην μακρυγορησω αλλο.
Η θρησκεια δυστυχως δεν θα σωσει κανεναν ανθρωπο,ουτε τα εργα μας θα μας σωσουνε,αλλα ο Θεος θα μας αναστησει¨εν τη εσχατει σαλπιγγα,εν ριπη οφθαλμου" γιατι οπως λεει ο Παυλος
"Δεν κατεσχυνθηκε η ελπιδα μας στον Κυριο"
Τη στιγμή που η ζωή σου είναι σύννομη με τη διδασκαλία του Ιησού, ο άνθρωπος οδεύει προς τη βασιλεία των ουρανών.
Καμία αποκάλυψη δεν του κάνει ο Θεός! αυτή ήδη έγινε μέσω του Ιησού.
Πνευματική αναγέννηση έχουμε μόνο στην περίπτωση που ο άνθρωπο,ς μή γνωρίζοντας το Λόγο του Θεού! κι ενώ διάγει ζωή ασύμφωνη με τη Διδασκαλία του Ιησού! ξαφνικά και αφού ενημερωθεί για αυτή τη διδασκαλία, αλλάζει συμπεριφορά και ακολουθεί τον έντιμο πια βίο.
Τότε ακριβώς έχουμε την πνευματική αναγέννηση.
Όταν ο άνθρωπος όμως εξ' αρχής, ακολουθεί ένα βίο σύμφωνο με τη διδασκαλία της Καινής Διαθήκης! ακόμη και εάν δεν έχει ιδέα γι' αυτήν είναι ήδη πνευματικά έτοιμος για τη βασιλεία των ουρανών.
Αυτό που λες roland: Ο ανθρωπος λοιπον για να μπορεσει να εκτελεσει με ΕΠΙΓΝΩΣΗ αυτα τα ελαχιστα που του ζηταει ο Θεος στη ζωη του πρεπει καταρχην να τον αναγεννηση ο Θεος πνευματικα.
Δηλαδη ο φυσικος ανθρωπος που προσπαθει ,χωρις να εχει επιγνωση του λογου του Θεου, να κανει το ευαγγελιο πραξη στη ζωη του θα αποτυχει,διοτι ο Αρχων του κοσμου τουτου ειναι ο Σατανας,ο οποιος ειναι πολυ δυνατοτερος απο οποιονδηποτε ανθρωπο πανω στη γη,αλλα και με εμπειρια χιλιαδων χρονων στη πλατη του στο να διαβαλει τον αδυναμο πνευματικα ανθρωπο(και οχι μονο) , Είναι τελείως λάθος.
Όσο για το Σατανά αυτός μπροστά στον άνθρωπο είναι ανίσχυρος και ανύπαρκτος. Ο άνθρωπος με τις πράξεις του τον δημιουργεί και τον κάνει δυνατό.
Όπως και αυτό roland: Η θρησκεια δυστυχως δεν θα σωσει κανεναν ανθρωπο,ουτε τα εργα μας θα μας σωσουνε,αλλα ο Θεος θα μας αναστησει¨εν τη εσχατει σαλπιγγα,εν ριπη οφθαλμου" γιατι οπως λεει ο Παυλος
"Δεν κατεσχυνθηκε η ελπιδα μας στον Κυριο"
Τα έργα θα μας σώσουν! Ο Θεός στη γη δεν ήρθε για τους σωστούς ανθρώπους αλλά για τους αμαρτωλούς. Γι' αυτούς δίδαξε! για να τους οδηγήσει στο δρόμο της αγάπης της ηθικής και της εντιμότητας!
Αυτούς ήρθε να αναγεννήσει και όχι τους ήδη προικισμένους με τη Χάρη Του! Οι οποίοι ακόμη και εάν ποτέ δεν έχουν διαβάσει το κήρυγμά του, το ακολουθούν πιστά!
Η θρησκεία λοιπόν, βάση των διδασκαλιών που προωθεί είναι ο καλύτερος πρεσβευτής του Θεού εδώ στη γη. Είναι ο μπούσουλας για το σωστό δρόμο και την ανύψωση του πνεύματος, έτσι ώστε όταν αυτό απελευθερωθεί από το σώμα να πάρει τη θέση που του αρμόζει στη βασιλεία των ουρανών.

quote:
Που τα έχεις διαβάσει αυτά?.....σε ποιο Ευαγγέλιο?....φοβάμαι μή μου ξέφυγε κάποιο!
Τόσα που έχετε.. λογικό είναι!![]()

ανθρώπων,αγαπητέ Marte, τα άλλα, είναι ..ευσεβείς πόθοι, κάποιων
να περάσουν στον Χριστό δικά τους ζητούμενα...
Το ευαγγέλιο, είναι ένα, υπο 4 γωνίες ειδωμένο...Δεν έχει διασκευές.....
quote:
trexagireve
Το ευαγγέλιο, είναι ένα, υπο 4 γωνίες ειδωμένο
Το να τοποθετεί, για παράδειγμα, ο ένας ευαγγελιστής ένα γεγονός μερικές μέρες πριν τη σταύρωση και ο άλλος 2 χρόνια πριν τη σταύρωση, δεν είναι διαφορετική οπτική γωνία.
Το να λέει ο ένας ότι στους μαθητές οι Ιούδες ήταν 1 και ο άλλος ότι ήταν 2, δεν είναι διαφορετική οπτική γωνία.
Το να λέει ο ένας ότι ο Ιησούς βρήκε πρώτα τον Πέτρο και τον Ανδρέα μαζί, ο άλλος να λέει μόνον τον Πέτρο και ο τρίτος να λέει ότι ο Ανδρέας βρήκε τον Ιησού δεν είναι διαφορετική οπτική γωνία.
Το να λέει ο ένας πως ο Ιησούς βρήκε τον Πέτρο και τον Ανδρέα στην Γαλιλαία και ο άλλος να λέει πως το βρήκε 140 χιλιόμετρα νότια, στην Ιουδαία, δεν είναι διαφορετική οπτική γωνία.
Είναι ασυναρτησία!

macedon
Ενω διαβαζα τα αρθρα σας σκεφτομουνα ποσο επικαιρες ειναι διδαχες και τα κειμενα του ευαγγελιου ακομα και σημερα στην καθημερινοτητα μας θα σας πω ενα παραδειγμα...
Προσφατα καθως κατεβαινα με το αυτοκινητο μου σε ενα κεντρικο δρομο της πολης οπου διαμενω με σταματησε ενα κοκκινο φαναρι,ανοιγω το παραθυρο περιμενοντας και ριχνοντας μια λοξη ματια βλεπω στο απεναντι πεζοδρομιο ενα ανημπορο ανθρωπακι πεσμενο κατω πρεπει να ητανε γυρω στα 50-55,του λειπανε τα κατω ακρα ενω τα σωληνακια απο το στηθος του προδιδανε τα σοβαρα προβληματα υγειας που αντιμετωπιζε.
Καθως τον προσεχα καλυτερα να παρακαλει για ελευμοσυνη τους περαστικους οι οποιοι σχεδον τον ειχανε ποδοπατησει με κοιταξε με ενα απελπισμενο βλεμμα σαν να καρφωνε στην ψυχη μου και η απογνωση του ητανε ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ!!
Αμεσως εκανα download στο μυαλο μου εδαφια του στυλ ελεηστε τους φτωχους και βοηθησε τον συνανθωπο σου, περασανε 2000 χρονια απο την ελευση του Χριστου στη Γη και ομως οι ανθρωποι δεν ΑΛΛΑΞΑΝΕ,αλλαξε η τεχνολογια μας,εξελιχθηκε ο πολιτισμος μας,αλλα οι καρδιες μας δεν ΑΛΛΑΞΑΝΕ..
Ακομα και τωρα θυμαμαι αυτο το βλεμμα του αλλα το πιστευω αυτο
πολλοι εσχατοι θα ειναι πρωτοι και πολλοι πρωτοι θα ερθουνε εσχατοι
quote:
macedon:
Το να τοποθετεί, για παράδειγμα, ο ένας ευαγγελιστής ένα γεγονός μερικές μέρες πριν τη σταύρωση και ο άλλος 2 χρόνια πριν τη σταύρωση, δεν είναι διαφορετική οπτική γωνία.Το να λέει ο ένας ότι στους μαθητές οι Ιούδες ήταν 1 και ο άλλος ότι ήταν 2, δεν είναι διαφορετική οπτική γωνία.
Το να λέει ο ένας ότι ο Ιησούς βρήκε πρώτα τον Πέτρο και τον Ανδρέα μαζί, ο άλλος να λέει μόνον τον Πέτρο και ο τρίτος να λέει ότι ο Ανδρέας βρήκε τον Ιησού δεν είναι διαφορετική οπτική γωνία.
Το να λέει ο ένας πως ο Ιησούς βρήκε τον Πέτρο και τον Ανδρέα στην Γαλιλαία και ο άλλος να λέει πως το βρήκε 140 χιλιόμετρα νότια, στην Ιουδαία, δεν είναι διαφορετική οπτική γωνία.
Είναι ασυναρτησία!
Ασυναρτησίες είναι αυτά που γράφεις εσύ!.......ως συνήθως γράφεις ότι σου κατεβαίνει στο κεφάλι σου!
..... εντάξει με το άλλο το θέμα? (πήγες κατά τη θάλασσα τελικά?)![]()

Edited by - europaios2 on 22/08/2009 00:47:04