ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΦΙΛΙΑ ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ: ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ; - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- ΦΙΛΙΑ ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ: ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ; - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

kapodistria61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
FlawlessΜέλος
06/09/2003, 17:55:16
Κάπως αλλιώς το εννοούσα !
Αποδέχομαι τον άλλο όπως είναι, ποτέ δεν απορρίπτω.(Χωρίς να σημαίνει ότι δέχομαι τους πάντες και τα πάντα)
Δεν ζητάω αφοσίωση, ζητάω προσοχή .
Ζητάω ειλικρίνεια ......
Λίγα πράγματα, και όμως .........
Όπως ειπώθηκε διαφέρει η Φίλια από την φίλια .

Γιάννης .(δεν γράφω φιλικά γιατί πήξαμε στα Φι !)[η μάλλον φι ?!]

‘’Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΣΟΦΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ’’

ΓιώργοςΜέλος
06/09/2003, 18:19:28
quote:

ΓΙΩΡΓΟ ΦΙΛΕ,
ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΟΒΑΡΟ ΜΠΕΡΔΕΜΑ!!
ΚΑΤ'ΑΡΧΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΤΗΝ ΛΕΞΗ "ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΣ" ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΤΟΜΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ...ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΩ!!ΠΟΣΩ ΔΕ ΜΑΛΛΟΝ Η ΦΙΛΙΑ!!!ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΥΤΗ Η ΕΚΦΡΑΣΗ...ΚΑΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ,ΔΗΛΑΔΗ...
ΑΦΟΣΙΩΜΕΝΟΣ,ΕΜΠΙΣΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΠΩΣ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ.ΣΩΣΤΟ.
ΜΕΤΑ ΛΕΣ "ΔΕΝ ΖΗΤΑΩ ΤΟΣΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΕΝΟΣ ΑΤΟΜΟΥ..." ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΟ ΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΟΤΑΝ Η ΙΔΙΑ Η ΦΥΣΗ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ!!! ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΒΛΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΗΡΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ;ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ( ΕΡΩΤΙΚΗ,ΦΙΛΙΚΗ,ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ,ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ Κ.Λ.Π.)
ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ,ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ,ΣΤΟ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ,ΕΦ'ΟΣΟΝ ΟΙ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΣΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ...ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΩ!!!
ΚΙ'ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΜΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ "ΑΝΑΤΙΝΑΞΕΙΣ" ΕΝΑ ΤΟΠΙΚ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ,Ε,ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΟΙ ΑΣΣΑΣΙΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ!!! ΑΣΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΙΩΝΕΣ...

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ "ΚΑΛΜΑΡΕΙΣ" ΛΙΓΟ,ΠΑΡΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟ-ΠΑΥΣΙΠΟΝΗ...

ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

Χμ.. έχω αρχίσει και το βαριέμαι το «τα έχεις μπερδέψει φίλε Γιώργο»…

… δες τι σημαίνει το Καθέκαστα… και θα το καταλάβεις….

δεν ζητάω να με αγαπούν τόσο οι φίλοι μου όσο ζητάω την συμπαράσταση τους την υπακοή και την προσοχή τους (ακόμα και αν τους πω ότι σκοπεύω να κατακτήσω τον κόσμο – εδώ κάνω πλάκα…) .. αυτό απαιτώ και αυτό προσφέρω…

τώρα αν το βρίσκεις άσχημο η όχι ….λυπάμαι αλλά αυτό είναι και σε οποίον του αρέσει… μέχρι στιγμής έχω τρία άτομα όπου μπορώ να τους αποκαλώ φίλους και θα έκανα οτιδήποτε για αυτούς όπως και αυτοί για μένα….

Δεν περιμένω να το καταλάβεις αλλα δεν μου αρέσει το «εχεις σοβαρό μπέρδεμα»

Τωρα ποιος καταφέρνει και τα μπερδέδει στο τέλος ….το βλέπεις και βλέπουμε και το ξέρουμε - αγάπη , φιλία, ερωτισμός,,κλπ..κλπ…. ( τα διχνει και ο φώσκολος ξέρεις)

Ευχαριστώ για την φωτογραφία ..

Γιώργος
…. Μοναξιά…ποια μοναξιά..?

06/09/2003, 19:12:18
καλησπερα παιδια:)))))))))))))

μαρα ,απλα οταν εχει ενας ανθρωπος πολλα ελαττωματα μικρα-μεγαλα και προσπαθει να διορθωσει οσο το δυνατον περισσοτερα και σε αλλα τα καταφερνει ,ενω σε αλλα οχι με αποτελεσμα να σκορπα στου ανθρωπους που αγαπα μοναχα το αντιθετο αποτελεσμα απο την χαρα,απο εκει και περα ειναι δυσκολα για ολους.

καποδιστρια δεν πονανε τοσο οι πονοκεφαλοι που εχω κατα διαστηματα,οσο το οτι δεν μπορω να προστατευω ολους οσους αγαπω.

εχω μεινει πολυ καιρο μονος ,προσπαθωντας να κανω και να βλεπω τον πονο ως φιλο και οχι ως εχθρο.

οι πληγες παντα θα ειναι νωπες,οσο η καρδια και το μυαλο ειναι ζωηρα και ζωντανα,παλευοντας με τις μνημες,τις αναμνησεις και τα συναισθηματα.

το θεμα επιλογης ειναι πολυ λεπτο και πολλες φορες ειναι ελαχιστα κοντα σε σημειο σχεδον να συμβαδιζει με την εκαστοτε πραγματικοτητα.

δεν μπορω να εκφρασω καλυτερα αυτα που νιωθω ,σας ευχαριστω για την κατανοηση και για τα ομορφα που γραφετε και που συντροφευουν ολους μας,

με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας

06/09/2003, 19:21:28
ryche χαιρετα kapodistria
Αγαπητη...
φιλια ειναι ΚΑΙ να γνωριζεις
ποτε πρεπει να φυγεις
απο τον αλλο για να μην
του κανεις κακο...

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΝΑ HΜΟΥΝ ΕΓΩ

06/09/2003, 20:05:08

[/quote]
Χμ.. έχω αρχίσει και το βαριέμαι το «τα έχεις μπερδέψει φίλε Γιώργο»…

… δες τι σημαίνει το Καθέκαστα… και θα το καταλάβεις….

δεν ζητάω να με αγαπούν τόσο οι φίλοι μου όσο ζητάω την συμπαράσταση τους την υπακοή και την προσοχή τους (ακόμα και αν τους πω ότι σκοπεύω να κατακτήσω τον κόσμο – εδώ κάνω πλάκα…) .. αυτό απαιτώ και αυτό προσφέρω…

τώρα αν το βρίσκεις άσχημο η όχι ….λυπάμαι αλλά αυτό είναι και σε οποίον του αρέσει… μέχρι στιγμής έχω τρία άτομα όπου μπορώ να τους αποκαλώ φίλους και θα έκανα οτιδήποτε για αυτούς όπως και αυτοί για μένα….

Δεν περιμένω να το καταλάβεις αλλα δεν μου αρέσει το «εχεις σοβαρό μπέρδεμα»

Τωρα ποιος καταφέρνει και τα μπερδέδει στο τέλος ….το βλέπεις και βλέπουμε και το ξέρουμε - αγάπη , φιλία, ερωτισμός,,κλπ..κλπ…. ( τα διχνει και ο φώσκολος ξέρεις)

Ευχαριστώ για την φωτογραφία ..

Γιώργος
…. Μοναξιά…ποια μοναξιά..?
[/quote]

KAT'ΑΡΧΗΝ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΑ,
ΦΙΛΕ ΓΙΩΡΓΟ.
ΟΤΙ ΛΕΜΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟ!!!ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΞΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ...ΑΛΛΑ ΜΩΡΕ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ "ΒΑΡΥ" ΝΑ ΛΕΣ "ΘΕΛΩ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕ ΥΠΑΚΟΥΟΥΝ"!!!ΑΝ ΤΩΡΑ ΕΣΕΝΑ ΣΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΥΤΟ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΕΣ,ΤΙ ΝΑ ΠΩ;ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΘΕΩΡΩ "ΒΑΡΥ"...
ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΕ ΤΡΕΛΑΙΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΦΩΣΚΟΛΟ!!!ΤΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΤΩΡΑ;ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΠΙΠΕΔΟ...
ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΤΙ;ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΤΑ ΜΠΕΡΔΕΥΩ...ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΗΓΑΖΟΥΝ...ΓΙΑ ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ...ΔΕΝ ΛΕΜΕ "ΑΓΑΠΩ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ;" Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΗΤΗΡΙΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟ...ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΙΩΘΕΙΣ ΟΤΑΝ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΦΥΣΗ...ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ - ΦΥΣΗ....ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΝΑ ΝΟΗΣΕΙΣ...
ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ,ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΜΑΣ,ΜΕ ΤΑ ΚΑΚΑ ΜΑΣ...ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟΨΕΩΝ...ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;

ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ Η ΦΩΤΟ ΑΝΤΕ ΝΑ ΣΟΥ ΑΦΙΕΡΩΣΩ ΑΛΛΗ ΜΙΑ...

06/09/2003, 20:10:41
quote:

ryche χαιρετα kapodistria
Αγαπητη...
φιλια ειναι ΚΑΙ να γνωριζεις
ποτε πρεπει να φυγεις
απο τον αλλο για να μην
του κανεις κακο...

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΝΑ HΜΟΥΝ ΕΓΩ

RYCHE,ΦΙΛΕ
ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ...
ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!!ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ...ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΣ...

ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΑΚΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

06/09/2003, 20:19:00
quote:

καποδιστρια δεν πονανε τοσο οι πονοκεφαλοι που εχω κατα διαστηματα,οσο το οτι δεν μπορω να προστατευω ολους οσους αγαπω.

εχω μεινει πολυ καιρο μονος ,προσπαθωντας να κανω και να βλεπω τον πονο ως φιλο και οχι ως εχθρο.

οι πληγες παντα θα ειναι νωπες,οσο η καρδια και το μυαλο ειναι ζωηρα και ζωντανα,παλευοντας με τις μνημες,τις αναμνησεις και τα συναισθηματα.

το θεμα επιλογης ειναι πολυ λεπτο και πολλες φορες ειναι ελαχιστα κοντα σε σημειο σχεδον να συμβαδιζει με την εκαστοτε πραγματικοτητα.

δεν μπορω να εκφρασω καλυτερα αυτα που νιωθω ,σας ευχαριστω για την κατανοηση και για τα ομορφα που γραφετε και που συντροφευουν ολους μας,

με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας

ΜΑΝΟ ΜΑΣ,ΦΙΛΕ ΜΑΣ
ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΑΒΟΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ...ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΠΛΑ,ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ...ΙΣΩΣ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ...ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΑ!!!ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ;ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ...ΠΟΤΕ!!!
ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙΣ...ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΨΑΧΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ...ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ Η ΘΕΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΑΓΑΠΑ ΤΟΥΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥΣ ΚΑΙ ...ΤΑΠΕΙΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ...ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΑ...
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ...

06/09/2003, 20:28:30
quote:

Δεν ζητάω αφοσίωση, ζητάω προσοχή .
Ζητάω ειλικρίνεια ......
Λίγα πράγματα, και όμως .........
Όπως ειπώθηκε διαφέρει η Φίλια από την φίλια .

Γιάννης .(δεν γράφω φιλικά γιατί πήξαμε στα Φι !)[η μάλλον φι ?!]

‘’Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΣΟΦΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ’’

ΕΝΤΑΞΕΙ,ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΤΙ ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΑΣΑ...
ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΖΗΤΑΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΟΛΛΑ...ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ.ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ,ΑΠΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΛΗΘΙΝΕΣ...ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΦΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΦΙΛΙΑ"...

ΜΩΡΕ FLAWLESS,ΦΙΛΕ
ΜΗΝ ΤΟ ΛΕΣ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ "ΠΙΞΑΜΕ ΣΤΑ ΦΙ"
ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΑ...ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΛΕΜΕ;ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ...

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΟΥΛΑ...ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ!!!

SilverwolfΜέλος
06/09/2003, 22:30:32
quote:

quote:
Ειχα μια κουβεντα σημερα και ακουσα την εξης φραση: "Ανακαλυψα πως τελικα ειμαι μονος - δεν εχω ενα φιλο να του ανοιξω την καρδια μου"
Προσπαθησα να φανταστω το συναισθημα... ουτε ενα ατομο στο οποιο να πιστευεις οτι θα μπορεις να ακουμπησεις πανω του, να γελασεις μαζι του!
Μοναξια...ποσο θλιβερο!

ΤΗΝ ΜΟΝΑΞΙΑ ΦΙΛΗ ΜΑΡΑ, ΤΗΝ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΠΙΛΕΓΕΙ,ΔΥΣΤΥΧΩΣ...ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΟΛΑ,ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ;

Επέτρεψέ μου να διαφωνίσω εν μέρη φίλη Καποδίστρια.
Πολλές φορές οι καταστάσεις και οι επιλογές άλλων σε φέρνουν στο σημείο να νοιώθεις και να είσαι εντελώς μόνος.
Το λέω από πείρα.
Μετά επιλογή του κάθε ένα που βρέθηκε εκεί είναι να φροντίσει/επουλώσει τις πληγές του και να απλώσει ξανά το χέρι του στον κόσμο για προχωρήσει ή να μείνει στην μοναξιά του σκαλίζοντας τις παλιές πληγές.
Ίσως ανοίγει τις μεγαλύτερες πληγές ο «λάθος» φίλος στον οποίο δώσαμε μια θέση στην καρδιά μας αλλά επιλογή του καθένα είναι αν θα γίνει σακάτης ή απλώς τραυματίας.

Τους τελευταίους μήνες ανοίχτηκαν αρκετά τόπικ που συζητάνε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την φιλία. Αυτό κάτι μας λέει για την σημασία της φιλίας στην ζωή των ανθρώπων.
Ζωή χωρίς φιλία δεν είναι ζωή, κατά την γνώμη μου, είναι σκιά της πραγματικής ζωής. Χωρίς υπόσταση και νόημα.
Δεν έχω τίποτα πιο πολύτιμο στον κόσμο από τους φίλους μου.

Αυτές οι λέξεις για τον ΦΙΛΟ/Η μίλησαν κατευθείαν στην καρδιά μου όταν τις είχα διαβάσει και γιαυτό τις «κλέβω» και σας τις επαναλαμβάνω.

quote:
ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΜΑΤΙΑ ΝΑ ΦΙΛΑΝΕ ΤΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙΣ
ΝΑ ΦΥΛΑΝΕ ΤΙΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ
ΚΑΙ ΝΑ ΤΣΟΥΓΚΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ ΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑ
ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΑ ΤΟΣΟ ΛΙΓΟ…

Alati13 – Το ελιξίριο της θλίψης

Υ.Γ. Είμαι φίλη φίλτατη Καποδίστρια.

"For the strength of the wolf is the pack and the strength of the pack is the wolf"

07/09/2003, 17:37:30
quote:

Ίσως ανοίγει τις μεγαλύτερες πληγές ο «λάθος» φίλος στον οποίο δώσαμε μια θέση στην καρδιά μας αλλά επιλογή του καθένα είναι αν θα γίνει σακάτης ή απλώς τραυματίας.

Τους τελευταίους μήνες ανοίχτηκαν αρκετά τόπικ που συζητάνε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την φιλία. Αυτό κάτι μας λέει για την σημασία της φιλίας στην ζωή των ανθρώπων.
Ζωή χωρίς φιλία δεν είναι ζωή, κατά την γνώμη μου, είναι σκιά της πραγματικής ζωής. Χωρίς υπόσταση και νόημα.
Δεν έχω τίποτα πιο πολύτιμο στον κόσμο από τους φίλους μου.

Αυτές οι λέξεις για τον ΦΙΛΟ/Η μίλησαν κατευθείαν στην καρδιά μου όταν τις είχα διαβάσει και γιαυτό τις «κλέβω» και σας τις επαναλαμβάνω.

quote:
ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΜΑΤΙΑ ΝΑ ΦΙΛΑΝΕ ΤΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙΣ
ΝΑ ΦΥΛΑΝΕ ΤΙΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ
ΚΑΙ ΝΑ ΤΣΟΥΓΚΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ ΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑ
ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΑ ΤΟΣΟ ΛΙΓΟ…

Alati13 – Το ελιξίριο της θλίψης

Υ.Γ. Είμαι φίλη φίλτατη Καποδίστρια.

"For the strength of the wolf is the pack and the strength of the pack is the wolf"

ΚΡΑΤΑΩ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΕ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΜΦΩΝΗ ΦΙΛΗΑΣΗΜΟΛΥΚΕ,ΚΑΙ ΝΑ ΠΩ ΑΥΤΟ,"ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ,ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΩΣ ΑΦΟΡΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΗΝ ΦΙΛΙΑ..."

ΓιώργοςΜέλος
07/09/2003, 19:15:37
quote:
KAT'ΑΡΧΗΝ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΑ,
ΦΙΛΕ ΓΙΩΡΓΟ.
ΟΤΙ ΛΕΜΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟ!!!ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΞΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ...ΑΛΛΑ ΜΩΡΕ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ "ΒΑΡΥ" ΝΑ ΛΕΣ "ΘΕΛΩ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕ ΥΠΑΚΟΥΟΥΝ"!!!ΑΝ ΤΩΡΑ ΕΣΕΝΑ ΣΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΥΤΟ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΕΣ,ΤΙ ΝΑ ΠΩ;ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΘΕΩΡΩ "ΒΑΡΥ"...

αγαπητή μου kapodistria
την φιλία την παίρνω πολύ σοβαρά...και είμαι απόλυτος...
.. είναι εύκολο και σε γλιτώνει από πολλούς μπελάδες….

Γιώργος
..always the easy way....

09/07/2004, 20:23:05
ΚΑΤ'ΑΡΧΗΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΜΟΥ (ΠΗΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΩΝ)
ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΩ ΠΩΣ Ο Schwabe ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΨΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟ ΚΕΝΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΜΟΥ
(ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΔΙΝΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗΤΕΡΗ ΓΡΑΦΗ)ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ

ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΩΤΗ ΛΕΣ ΟΤΙ
<<Το καλό και το κακό το ορίζει ο Θεός. Καλό είναι αυτό που λέει ότι είναι καλό και κακό το αντίστοιχο. Επομένως είναι κακό ο άνθρωπος να προσπαθεί να ξεχωρίσει το καλό από το κακό χωρίς να του το επιτρέπει ο Θεός(καλό και κακό δεν είναι ξεκρέμαστες ε΄ννοιες, είναι θέλημα και μή θέλημα του Θεού.
Εσύ θες από μόνος σου να ορίσεις το καλό και το κακό! Τρομακτικό όν ο άνθρωπος.!>>
ΜΕ ΑΥΤΑ ΑΝΑΙΡΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΘΕΟΣ
ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ(ΠΡΟΒΑΤΟ)
ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΚΑΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΛΗΜΑ ΚΑΙ ΜΗ ΘΕΛΗΜΑ ΘΕΟΥ
ΑΛΛΑ ΕΝΝΟΙΕΣ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΝ ΕΓΩ ΣΚΟΤΩΣΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΗΛΟΥΣΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΟΥ ΘΑ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ Η ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ?

ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΙΤΑΝ ΠΟΝΗΡΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΨΑΝ ΗΤΑΝ Η ΑΠΟΡΙΨΗ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ ΩΣ ΘΕΟΥ

ΔΗΛΑΔΗ ΘΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΙΝΔΙΑΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΟΥΤΕ ΜΥΓΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΛΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΑΡΝΗΘΙΚΕ ΤΟΝ ΓΙΑΧΒΕ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΓΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

The_JudasΝέο Μέλος
09/07/2004, 21:33:18

Φίλε Φώτη :

quote:
Σταμάτα σε παρακαλώ τα αν δεν υπήρχε το φίδι, και δες καλύτερα τί έκανε ο άνθρωπος. Δεν ανάγκασε το φίδι τον άνθρωπο να φάει τον καρπό.

Δηλαδή ήταν κακό που ήθελε ο άνθρωπος να φάει από το δέντρο της γνώσης ?
Είναι στη φύση του ανθρώπου να αναζητάει τη γνώση αλλιώς θα μιλούσαμε για ένα άβουλο όν.

quote:
Το καλό και το κακό το ορίζει ο Θεός. Καλό είναι αυτό που λέει ότι είναι καλό και κακό το αντίστοιχο. Επομένως είναι κακό ο άνθρωπος να προσπαθεί να ξεχωρίσει το καλό από το κακό χωρίς να του το επιτρέπει ο Θεός(καλό και κακό δεν είναι ξεκρέμαστες ε΄ννοιες, είναι θέλημα και μή θέλημα του Θεού.
Εσύ θες από μόνος σου να ορίσεις το καλό και το κακό! Τρομακτικό όν ο άνθρωπος.!

Κανένας δεν μπορεί από μόνός του να ορίσει το καλό και το κακό , αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορεί να αναζητεί και να διερευνάει.
Αν ο θεός ήθελε να ορίσει το καλό και το κακό δε θα δημιουργούσε έναν άνθρωπο με εκ γενετής ένστικτα αναγνώρισης του ?
Η μήπως θα ήταν καλύτερο να ορίσει το καλό και το κακό μέσω κάποιων κειμένων που υπαγόρευσε σε Ισραηλίτες και μόνο (όπως και θεωρείται ότι έκανε) ?

Edited by - The_Judas on 09/07/2004 21:35:11

09/07/2004, 22:26:25
Φώτης,

Λες:
«Μου είπες βρες εδάφια αποστόλου που μιλάει για τη μεταβίβαση.»

Φίλε μου εάν εσύ ψάχνεις δεκανίκια καλά κάνεις. Εγώ όμως όχι!

Ερμηνείες θέλω να μου υποδείξεις ΠΟΥ ΝΑ «ΔΕΝΟΥΝΕ» ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ, και όχι απλά τις ετσιθελικές και σποραδικές αναφορές της άποψης των χριστιανών. Αυτά που μου «αποκάλυψες» τα γνωρίζω εδώ και κάτι χρόνια……..

Να σου υπενθυμίσω πως κατά τον ίδιο τρόπο μιλάνε οι χριστιανοί για τον Μεσσία-Θεάνθρωπο ενώ η Πεντάτευχος ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ότι ο Μεσσίας θα’ναι ένας άνθρωπος όπως όλοι μας. Και ο νοών νοείτω.

Πρόσεξε λοιπόν τα παρακάτω για να αντιληφθείς την ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΗ, την ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΙΑ, και την γενικότερη ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ που επιδίδονται οι χριστιανοί προς άγρα πελατών και άκρατη φοβία.

Ας δούμε λοιπόν τι λέει Η ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΙ ΓΝΗΣΙΑ ΠΗΓΗ, ξεκινώντας από το Δευτερονόμιο και τους Προφήτες:

«οι πατέρες δεν θέλουσι θανατώνεσθαι δια τα τέκνα, ούτε τα τέκνα θέλουσι θανατώνεσθαι δια τους πατέρας. Έκαστος θέλει θανατώνεσθαι δια τον ιδίον εαυτού αμάρτημα..» (Δευτερονόμιον 24.16)

«λέγει Κύριος, εν ταις ημέραις εκείνες δεν θέλουσι λέγει πλέον, οι πατέρες έφαγον όμφακα και οδόντες των τέκνων ημωδίασαν. Αλλ’έκαστος θέλει αποθνήσκει δια την ανομίαν εαυτού. Πας άνθρωπος όστις φάγη όμφακα, τούτου οι οδόντες θέλουσιν αιμωδιάσει…» (Ιερεμίας 31. 29-30)

Επίσης μπορείς να διαβάσεις, Ιερεμίας 32.19, Ιεζεκιήλ 28.1-5 & 20,22 & 24,32 σχετικά.

Όλοι οι εβραίοι προφήτες είναι ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟΙ όσον αφορά το θέμα αυτό: ΠΟΤΕ ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΓΟΝΕΩΝ ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ ΕΠΑΝΩ ΣΤΑ ΤΕΚΝΑ!!
Ακόμα και η έννοια του προπατορικού αμαρτήματος ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΓΝΩΣΤΗ ΣΤΗΝ ΙΟΥΔΑΪΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ.

Εκτός και αν θεωρείς τον Φαρισαίο Σαούλ-ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΤΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΡΙΣΕ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ-ως αυτόν που ακυρώνει τον Λόγο του Θεού της Παλαιάς Διαθήκης και ιδρύοντας μια θρησκεία αναιρεί τα όσα ίσχυαν.

Ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι τώρα για ποιόν λόγο δεν έχεις ουσιαστικά προσκομίσει τίποτα. Αλλά έχεις όλο το χρόνο μπροστά σου φίλτατε. Λοιπόν?

Λες:
«Επομένως είναι κακό ο άνθρωπος να προσπαθεί να ξεχωρίσει το καλό από το κακό χωρίς να του το επιτρέπει ο Θεός(καλό και κακό δεν είναι ξεκρέμαστες εννοιες, είναι θέλημα και μή θέλημα του Θεού.»

Με λίγα λόγια είναι κακό να έχει ελεύθερη βούληση! Μάλιστα. Ελπίζω να κατανοείς περί ποίου «ανθρώπου» μας ομιλείς φίλτατε, ελπίζω να κατανοείς περί ποίας μορφής «ελευθερία» του ατόμου μιλάς, τέλος ελπίζω να κατανοείς ΤΟ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΦΑΓΙΑΣΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΙΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ….. «ΚΑΛΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ».

Λες:
«Μπορεί μετά να τους το επέτρεπε.Δε ξέρω. Μπορεί σταδιακά να ήθελε να τους κάνει Θεούς»

Με την ίδια λογική πάντοτε, μπορεί και να τους είχε για πάντα ως άβουλα όντα μη ικανά να ξεχωρίσουνε το κακό από το καλό. Ωραία άποψη έχετε πάντως για τον Θεό! Παιχνιδιάρης, κατασκευάζει δυο άβουλα όντα, αποφασίζει όποτε γουστάρει για τα περαιτέρω, και γενικότερα δεν ξέρει τι του γίνεται καν στο ίδιο του το σπίτι!

Αυτό είναι το μοντέλο της ιουδαϊκής άμυνας φίλτατε! Αυτό είναι το μοντέλο με το οποίο οι μάγοι και οι θεουργοί από την Ουρ των Χαλδαίων κατάφεραν να χαλιναγωγήσουνε αμόρφωτους τσοπαναραίους και να δημιουργήσουνε έθνος.

Εύγε Φώτη, Εύγε!

Κατά τα άλλα ΞΑΝΑΡΩΤΩ:

A) Αλήθεια, η περίφημη «θεία πρόνοια» (και μάλιστα μέσα στον κήπο του Θεού!) που ήτανε εκείνη την ώρα? Ο παντογνώστης Θεός δεν….γνώριζε ΤΙ θα εξελίσσονταν μέσα στον κήπο Του?

B) ΠΟΙΟΣ, και προπάντων ΓΙΑΤΙ και βάση ποίου σκεπτικού, έδωσε το χάρισμα της ομιλίας στο φίδι ώστε να ομιλεί και να κατευθύνει την Εύα??

Γ) ΠΟΙΟΣ εμφύσησε αυτού του είδους τα βδελυρά κατηγορήματα στο φίδι?

Δ) Εφόσον λοιπόν τόσο ο καρπός αλλά όσο και το φίδι που…μίλαγε (!) ήτανε δημιουργήματα του ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, εφόσον Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟΥ χάρισε στο φίδι τις πονηρές του ικανότητες (βλέπεις, δημιούργημα Του ήτανε ΚΑΙ ΑΥΤΟ), και εφόσον ο ίδιος Του ήτανε αυτός που έδωσε τις «νοητικές ικανότητες» στο φίδι, ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ Ο ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟ ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ???

Απαντήσεις θέλω Φώτη και όχι υπεκφυγές. Απαντήσεις διότι τελικά ΤΟ ΦΙΔΙ ΕΚΕΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ!

Δίχως φίδι……ΓΙΟΚ Γιαχβέ, δίχως φίδι ΓΙΟΚ «σωτηρία», δίχως φίδι ΓΙΟΚ Χριστός!

dimitris2Μέλος
11/07/2004, 00:34:31
quote:

dimitris2,

Λες:
«Τι ποιος δημιούργησε τον όφι? Τον δημιούργησε για να μιλάει? ή μήπως ήταν και μίλαγε κάτι άλλο?
Μη μπερδεύουμε το ερπετό με το διάβολο.»

Δουλευόμαστε?

ΠΟΙΟΣ δημιούργησε τον Όφι μέσα στον κήπο του Θεού? Αν δεν είναι ο Θεός τότε ΠΟΙΟΣ είναι? Άλλος θεός λοιπόν?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ θέλω και όχι σοφιστείες και υπεκφυγές. Άιντε να δούμε!

Μα σου έδωσα ήδη απάντηση. Ο Θεός δεν έφτιαξε το φίδι να μιλάει. Άρα ο όφις δεν ήταν το φίδι αλλά κάποιο πνεύμα που πήρε μορφή φιδιού.

quote:

Λες:
«Το προπατορικό αμάρτημα είναι αιωνίως διαβιβάσιμο σύμφωνα με τη θεωρεία των αρχετύπων.»

Άσε την θεωρία, για αυτό εξάλλου λέγεται και «θεωρία», και εξήγησε μας τα της «εξ αποκαλύψεως». ΠΟΥ ομιλεί η Αγία Γραφή για την μεταβίβαση από γενεά σε γενεά? ΠΟΥ γίνεται λόγος από τον Ιησού για το θέμα? ΠΟΥ ομιλούνε οι μαθητές του ή οι Ευαγγελιστές για το θέμα?

ΠΟΥ λοιπόν? Άσε λοιπόν τα αρχέτυπα και δώσε μας τα στοιχεία από τα οποία αντλείς την βεβαιότητα. ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ!

Θα περιμένεις άλλη μια φορά? Μα πρώτη φορά μίλησα για αρχέτυπα
Εντάξει, αν δεν πιστεύεις στις θεωρείες του Γιουνκ, δε θα προσπαθήσω να σε πείσω. Να ξερεις όμως ότι ο κάθε επιστήμονας αυτού του ύψους , δεν έγραφε ασυναρτησίες. Και θες να στο αποδείξω μέσα απ την αγία γραφή, που σημαίνει ότι σ αυτήν εχεις περισσότερη εμπιστοσύνη. Δέχεσαι δηλαδή περισσότερο το αγιογραφικό απ το επιστημονικό.
Ωραία, ας πάρουμε ένα παράδειγμα απ τα πολλά ότι ο Χριστός ήλθε να ανορθώσει τον πεπτωκότα Αδάμ. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι χριστού ο λαός σήκωνε το προπατορικό αμάρτημα του Αδάμ.
quote:

Λες:
«Τώρα περί ελευθερίας και τιμωρίας έχεις μεγάλο λάθος.»

Μέσα από τα ίδια σου τα λόγια θα αναδειχθεί λοιπόν ΠΟΙΟΣ έχει λάθος……

Λες:
«Η τιμωρία δεν έρχεται απ το Θεό αλλ απ τον ίδιο τον άνθρωπο, όταν παεκλίνει απ τη φύση του.»

Μπα! Καινούργιο ετούτο? Δηλαδή εγώ θα αποφασίσω για την τιμωρία μου?

Για να δούμε όμως, εκτός από την προσωπική σου και αυθαίρετη ερμηνεία, και την γνώμη του ιδίου του Χριστού: «Κάθε ένας που πιστεύει σε αυτόν δεν καταδικάζεται. Όποιος όμως δεν πιστεύει έχει καταδικαστεί από τώρα ακριβώς διότι δεν πίστεψε στο όνομα του μονογενούς υιού του Θεού» (Ιωάννης Γ’18)

Λοιπόν? Για ποιόν λόγο δεν λέει λοιπόν πως «όποιος δεν πιστέψει….δικαίωμα του και ας αποφασίσει ο ίδιος του για τα περαιτέρω»??

«Αυτός που πιστεύει στον υιό έχει αιώνια ζωή. Εκείνος όμως που δεν υπακούει στον υιό δεν θα δει την μακάρια ζωή, αλλά η οργή του Θεού θα μένει συνεχώς επάνω του» (Ιωάννης Γ’36)

Για αυτή την «ελευθερία» μας μιλάς φίλτατε? Μάλιστα…….

«Εκείνος που θα πιστέψει και θα βαπτιστεί θα σωθεί, εκείνος όμως που δεν θα πιστέψει θα καταδικαστεί» (Μάρκος ΙΣΤ’16)

Ξεχείλισμα ελευθερίας φίλτατε Δημήτρη! ΞΕΧΕΙΛΙΣΜΑ!!!!!
[quote]
Αν σου απαντήσω χριστιανικά δε θα καταλάβεις τίποτα, γιατί θα πάρεις ανάποδες. Θα σου απαντήσω αρχαιοφιλοσοφικά.
Δε λέει ο Πλάτωνας ότι ο Θεός είναι αγαθός γι αυτό και τα έφτιαξε όλα αγαθά? Το λέει.
Πλάσθηκε λοιπόν κι ο άνθρωπος αγαθός ή εκεί έκανε εξαίρεση και τον έκανε κακό? Δεν μπορεί ο Αγαθός να πλάσει το κακό.(Κάτι που πολλοί κλείνουν τα αυτιά τους για να μη το καταλάβουν).
Αν κάτι έχει κατασκευασθεί για μια λειτουργία και αυτόβουλα κάνει άλλη, έχοντας το αυτόβουλο, φταίει ο κατασκευαστής γι αυτό?
Αν έφταιγε θα έπρεπε να το περιορίσει, να μην έχει το αυτόβουλο.
Ας πάρουμε και παράδειγμα.
Ας πούμε ότι ό άνθρωπος φτιάχτηκε αγαθός. Τι ταιριάζει στον αγαθό ή αγάπη ή βία?
Φυσικά ή αγάπη.
Κι αν ξεκλίνει μ αυτό που ταιριάζει στον εαυτό του, ποιός είναι ο τιμωρός? Ο Θεός ή ο ίδιος ο εαυτός του?
Κι ας πούμε ότι ο άνδρας αγαθός δεν βρίσκει αυτό που του ταιριάζει, να αγαπήσει π.χ. μια γυναίκα, αλλά ανίκανος προς αυτό βρίσκει μια ανήλικη και της αλλάζει τα φώτα. Και μπορεί προς στιγμή αυτός να περάσει καλά. Μα η κατασκευή του είναι να αγαπάει και να ολοκληρώνεται με μια όμορφη γυναίκα.
Ακόμα χειρότερα η πορνεία, να βγάλει δηλαδή μια έφηβη στο κλαρί για οικονομικά συμφέροντα.
Τελικά ποιός είναι ο τιμωρός ο Θεός ή ο ίδιος εαυτός?
Νομίζω ό ίδιος εαυτός.
Διότι ο άνθρωπος πλάστηκε να δουλεύει έτσι κι όχι αλλιω΄ς.
Δεν τον τιμωρεί ο Θεός με καρκίνο αν καπνίζει τσιγάρο.

11/07/2004, 22:20:47
dimitris2,

Λες:
«Μα σου έδωσα ήδη απάντηση. Ο Θεός δεν έφτιαξε το φίδι να μιλάει. Άρα ο όφις δεν ήταν το φίδι αλλά κάποιο πνεύμα που πήρε μορφή φιδιού.»

Φίλτατε Δημήτρη εάν θέλεις να παίζεις με τις λέξεις δικαίωμα σου. ΠΕΣ ΤΟ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ!

Τι πάει να πει «Ο Θεός δεν έφτιαξε το φίδι να μιλάει.»? ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΣΟΥ ΠΑΛΙ? Δηλαδή θέλεις να μας πεις ότι στον κήπο του Θεού υπήρχανε και άλλες δυνάμεις? Και άλλοι δημιουργοί?

Πες το λοιπόν δεν είναι ντροπή!

Στην περίπτωση δε που υποστηρίζεις πως ο όφις ήταν κάποιο πνεύμα, και μάλιστα με τέτοιες ικανότητες, τότε και πάλι τίθεται σε αμφισβήτηση η υποτιθέμενη δύναμη του Θεού σας όταν……………………..δεν μπορεί καν να ελέγξει τι γίνεται και ποια πνεύματα παρεμβαίνουνε στο ίδιο του το σπίτι!!!

Πάντως, ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι την ΠΡΟΣΒΟΛΗ που υπονοείς για τον Θεό σας και επιπλέον την προφανή ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!!

Λες:
«Αυτό σημαίνει ότι μέχρι χριστού ο λαός σήκωνε το προπατορικό αμάρτημα του Αδάμ.»

Απάντηση ΔΕΝ ΔΙΝΕΙΣ. Από πού προκύπτει ως προφητεία στην Παλαιά Διαθήκη μια τέτοια επέμβαση του Θεού? Από ΠΟΙΑ εδάφια της Π.Δ. προκύπτει ότι το προπατορικό αμάρτημα μεταβιβάζετε από γενεά σε γενεά?

Και πάλι λοιπόν: περιμένω τα εδάφια της Π.Δ.!

Στο θέμα της υποτιθέμενης «ελευθερίας» πάρτο επιτέλους χαμπάρι: δεν γίνεται να υπάρχει η δυνατότητα της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ στις μονοθεϊστικές κοσμοθεάσεις! Εάν υπήρχε η δυνατότητα να είναι κάποιος ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ τότε προς ΠΟΙΟΝ θα απευθύνονταν οι απειλές της «Δευτέρας Παρουσίας»? Προς τους ελεύθερους μάλλον όχι! Αντιλαμβάνεσαι φίλτατε για ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ψευδεπίγραφη ελευθερία σας μιλάνε?

Γεννιέστε αμαρτωλοί, ζείτε αμαρτωλοί, πεθαίνετε αμαρτωλοί, και προσεύχεστε και παρακαλάτε στον ύπνο και στον ξύπνιο σας για την………μεταθανάτια σωτηρία που σας είπαν πως…..ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ να λάβετε!

Για να ζήσεις φίλτατε ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ πρέπει πρώτα να ελευθερώσεις το μυαλό σου: και η σκέψη ακόμα είναι ΑΜΑΡΤΙΑ και ΑΝΑΘΕΜΑ για το δόγμα σας.

Είστε «ελεύθεροι» λοιπόν για να………………….ελπίζετε!

dimitris2Μέλος
11/07/2004, 23:24:34
quote:

dimitris2,

Λες:
«Μα σου έδωσα ήδη απάντηση. Ο Θεός δεν έφτιαξε το φίδι να μιλάει. Άρα ο όφις δεν ήταν το φίδι αλλά κάποιο πνεύμα που πήρε μορφή φιδιού.»

Φίλτατε Δημήτρη εάν θέλεις να παίζεις με τις λέξεις δικαίωμα σου. ΠΕΣ ΤΟ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ!

Τι πάει να πει «Ο Θεός δεν έφτιαξε το φίδι να μιλάει.»? ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΣΟΥ ΠΑΛΙ? Δηλαδή θέλεις να μας πεις ότι στον κήπο του Θεού υπήρχανε και άλλες δυνάμεις? Και άλλοι δημιουργοί?

Πες το λοιπόν δεν είναι ντροπή!

Eίπα ότι το φίδι δεν είναι πλασμένο να μιλάει. Είναι κάτι που το ξέρουν όλοι. Δεν είναι αυθαίρετο συμπέρασμα αλλά απλό γεγονός. Το ξέρουν όλοι.
quote:

Στην περίπτωση δε που υποστηρίζεις πως ο όφις ήταν κάποιο πνεύμα, και μάλιστα με τέτοιες ικανότητες, τότε και πάλι τίθεται σε αμφισβήτηση η υποτιθέμενη δύναμη του Θεού σας όταν……………………..δεν μπορεί καν να ελέγξει τι γίνεται και ποια πνεύματα παρεμβαίνουνε στο ίδιο του το σπίτι!!!

Με τέτοιες ικανότητες? Μα τα πνεύματα έχουν την ικανότητα να παίρνουν κάποια μορφή, κάποιο σχήμα.

quote:

Πάντως, ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι την ΠΡΟΣΒΟΛΗ που υπονοείς για τον Θεό σας και επιπλέον την προφανή ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!!

Εγώ πιστεύω κι αν θέλω τον προσβάλλω. Εσένα τι σε πειράζει? αφού δεν πιστεύεις.
Θεία πρόνοια είναι να κινούνται τα πλάσματα του θεού αυτόβουλα κι ελεύθερα.
Τι ήθελες δηλαδή? Κάποιο Δία να κρατάει κεραυνούς και να τιμωρεί?

quote:

Λες:
«Αυτό σημαίνει ότι μέχρι χριστού ο λαός σήκωνε το προπατορικό αμάρτημα του Αδάμ.»

Απάντηση ΔΕΝ ΔΙΝΕΙΣ. Από πού προκύπτει ως προφητεία στην Παλαιά Διαθήκη μια τέτοια επέμβαση του Θεού? Από ΠΟΙΑ εδάφια της Π.Δ. προκύπτει ότι το προπατορικό αμάρτημα μεταβιβάζετε από γενεά σε γενεά?

Και πάλι λοιπόν: περιμένω τα εδάφια της Π.Δ.!

Τι να τα κάνεις τα εδάφια, αφού όλη η ιστορία των πρωτοπλάστων λέει αυτό το πράγμα. Οτι ο Αδάμ επλάσθη στον παράδεισο, και τα τέκνα του βρέθηκαν έξω απ αυτόν λόγω παράβασης του πατέρα τους.

quote:

Στο θέμα της υποτιθέμενης «ελευθερίας» πάρτο επιτέλους χαμπάρι: δεν γίνεται να υπάρχει η δυνατότητα της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ στις μονοθεϊστικές κοσμοθεάσεις! Εάν υπήρχε η δυνατότητα να είναι κάποιος ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ τότε προς ΠΟΙΟΝ θα απευθύνονταν οι απειλές της «Δευτέρας Παρουσίας»? Προς τους ελεύθερους μάλλον όχι! Αντιλαμβάνεσαι φίλτατε για ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ψευδεπίγραφη ελευθερία σας μιλάνε?

Περί ελευθερίας ή μη ο λόγος. Αν γι αυτό φταίνε οι μονοΘεϊστικές θρησκείες, τι έλεγαν περί ελευθερίας των δούλων οι αρχαίοι πολυθειστές. Και δεν μπορεί να μην έλαβαν υπ όψη τους χιλιάδες δούλους που έβλεπαν καθημερινά στην πόλη τους.
περιμένω τα εδάφια αρχαίων, περί ελευθερίας δούλων. Εκτός κι αν το βλέπεις ρατσιστικά .
quote:

Γεννιέστε αμαρτωλοί, ζείτε αμαρτωλοί, πεθαίνετε αμαρτωλοί, και προσεύχεστε και παρακαλάτε στον ύπνο και στον ξύπνιο σας για την………μεταθανάτια σωτηρία που σας είπαν πως…..ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ να λάβετε!

Αμαρτία, σημαίνει λάθος και τίποτα άλλο.
Αν εσύ νομίζεις ότι δεν κάνεις λάθη, είναι σοβαρό.
Ουδείς αλάνθαστος. ή ουδείς αναμάρτητος.
Αν διαβάσει κανείς και αρχαίους θα βρεί πολλά ρητά σχετικά με την ατέλεια του ανθρώπου.
quote:

Για να ζήσεις φίλτατε ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ πρέπει πρώτα να ελευθερώσεις το μυαλό σου: και η σκέψη ακόμα είναι ΑΜΑΡΤΙΑ και ΑΝΑΘΕΜΑ για το δόγμα σας.

Είστε «ελεύθεροι» λοιπόν για να………………….ελπίζετε!

Φυσικά και είναι αμαρτία η σκέψη όταν δεν είναι σωστή.
"Θα τιμούμε σωστά τη Θεότητα, αν εξαγνίσουμε το νου μας απ την κακία, σαν να ήταν βρωμιά" έλεγε ο Πυθαγόρας.
(Ιαμβλίχου λόγος προτρεπτικός εις φιλοσοφίαν)

12/07/2004, 17:39:07
dimitris2,

Λες:
«Eίπα ότι το φίδι δεν είναι πλασμένο να μιλάει. Είναι κάτι που το ξέρουν όλοι. Δεν είναι αυθαίρετο συμπέρασμα αλλά απλό γεγονός. Το ξέρουν όλοι.»

Άσε τι είπες εσύ και πες μου ΠΟΙΟΣ του έδωσε μιλιά ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ? Κάποιος άλλος Δημιουργός? Κάποιο κακό πνεύμα? Υπήρχαν λοιπόν ήδη μέσα στον κήπο του Θεού «κακά πνεύματα»? ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ?

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ θέλω φίλτατε και όχι σοφιστείες. Επιτέλους πια!

Λες:
«Με τέτοιες ικανότητες? Μα τα πνεύματα έχουν την ικανότητα να παίρνουν κάποια μορφή, κάποιο σχήμα.»

ΑΚΡΙΒΩΣ! ΠΟΙΟΣ κερατάς δημιούργησε ετούτο το πνεύμα που έκανε ότι ήθελε στον κήπο του Θεού? ΠΟΥ ήταν η περίφημη «Θεία πρόνοια»? Δημιουργούσε και «Άλλος» εκτός από τον Θεό που αναφέρεται στα ιερά σας κείμενα δηλαδή?

Λες:
«Θεία πρόνοια είναι να κινούνται τα πλάσματα του θεού αυτόβουλα κι ελεύθερα.
Τι ήθελες δηλαδή? Κάποιο Δία να κρατάει κεραυνούς και να τιμωρεί?»

Αυτόβουλα σημαίνει ΕΛΕΥΘΕΡΑ και δίχως τιμωρούς! Άρα, «αυτόβουλο» ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΟ ΔΟΓΜΑ ΣΑΣ. Επιτέλους κατάλαβε ΤΙ λες και ΤΙ θέλεις να πιστεύεις.

Το θέμα είναι ΠΟΙΟΣ εμφύσησε στο Δημιούργημα εκείνο (φίδι ή πνεύμα το ίδιο κάνει) την ικανότητα να μιλάει και να ενεργά πονηρά? «Θεία πρόνοια» σημαίνει, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ……ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, να προστατεύει ΠΡΙΝ να συμβεί. Εάν συμβεί ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΗ!

Επομένως, ΟΥΤΕ «ΘΕΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑ» υπήρξε μιας και κανείς δεν τους προστάτεψε από το φίδι ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ, αλλά ούτε και αποδείχθηκε το ίδιο τι σπίτι του Θεού ως…ασφαλές!

Αυτά για να ξέρουμε ΤΙ λέμε……………………………..

Λες:
«Τι να τα κάνεις τα εδάφια, αφού όλη η ιστορία των πρωτοπλάστων λέει αυτό το πράγμα. Οτι ο Αδάμ επλάσθη στον παράδεισο, και τα τέκνα του βρέθηκαν έξω απ αυτόν λόγω παράβασης του πατέρα τους.»

Αυτά σας έμαθαν να λέτε φίλτατε όταν σας στριμώχνουνε? ΚΑΚΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΕΧΕΤΕ!

Δίχως «εδάφια» δεν υφίσταται ΤΙΠΟΤΑ από τον χριστιανικό μύθο φίλτατε. ΤΙΠΟΤΑ! Υπέδειξε μου λοιπόν τα εδάφια για να αντιληφθείς επιτέλους και εσύ ο ίδιος ΠΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΣΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΥΝΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Διαφώτισε μας λοιπόν φίλτατε, ειδάλλως σταμάτα να αναμασάς τα παιδαριώδη ψέματα που σας κοπανάνε.

Λες:
«Περί ελευθερίας ή μη ο λόγος. Αν γι αυτό φταίνε οι μονοΘεϊστικές θρησκείες, τι έλεγαν περί ελευθερίας των δούλων οι αρχαίοι πολυθειστές.»

Κανείς άλλος εκτός από εσάς δεν διεκδίκησε (με αποτυχία τελικά…) την περίφημη «εξ αποκαλύψεως μια και μοναδική αλήθεια» φίλτατε. Εσείς είστε στον πάγκο λοιπόν και όχι οι αλληγορικές δυνάμεις-Θεοί των ελλήνων.

Αλλά έστω και έτσι, ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΒΓΑΙΝΕΙ!

Λες:
«Αμαρτία, σημαίνει λάθος και τίποτα άλλο.
Αν εσύ νομίζεις ότι δεν κάνεις λάθη, είναι σοβαρό.»

Αμαρτία σημαίνει αστοχία. Μόνο που σε εσάς αποτελεί ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ και λόγο για να πάτε…………….στην τελική κρίση του τιμωρού Θεού-Γιαχβέ. Για αυτό και προσδοκάτε και την περίφημη ανάσταση νεκρών και δεν συμμαζεύεται………

Λες:
«Φυσικά και είναι αμαρτία η σκέψη όταν δεν είναι σωστή.»

Χαίρομαι που το λες! Με λίγα λόγια: ζείτε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην αμαρτία, μιας και…..σκέφτεστε (!), και ζείτε αμαρτάνοντας ώστε μια μέρα να αναστηθείτε και να….κριθείτε για τα όσα σκεφτήκατε και δεν κάνατε!

Εύγε! Κάπως έτσι ελπίζω να αντιλαμβάνονται και οι αναγνώστες μας το ΓΙΑΤΙ ο δουλοπρεπείς χριστιανισμός ήτανε, είναι και θα είναι όπως το λάδι με το νερό με τον ΦΩΤΟΔΟΤΗ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ……………………..

«ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ»

dimitris2Μέλος
13/07/2004, 23:29:52
quote:

dimitris2,
Άσε τι είπες εσύ και πες μου ΠΟΙΟΣ του έδωσε μιλιά ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ? Κάποιος άλλος Δημιουργός? Κάποιο κακό πνεύμα? Υπήρχαν λοιπόν ήδη μέσα στον κήπο του Θεού «κακά πνεύματα»? ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ?

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ θέλω φίλτατε και όχι σοφιστείες. Επιτέλους πια!

Λες:
«Με τέτοιες ικανότητες? Μα τα πνεύματα έχουν την ικανότητα να παίρνουν κάποια μορφή, κάποιο σχήμα.»

ΑΚΡΙΒΩΣ! ΠΟΙΟΣ κερατάς δημιούργησε ετούτο το πνεύμα που έκανε ότι ήθελε στον κήπο του Θεού? ΠΟΥ ήταν η περίφημη «Θεία πρόνοια»? Δημιουργούσε και «Άλλος» εκτός από τον Θεό που αναφέρεται στα ιερά σας κείμενα δηλαδή?

Οταν λέμε παράδεισος δεν έννοούμε κάποιο γεωγραφικό διαμέρισμα. Ο παράδεισος της τρυφής είναι πνευματικός.
Αυτό σημαίνει ότι ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο με χαρίσματα πνευματικά ώστε να είναι ευτυχής αλλά του έδωσε και ελεύθερη βούληση να κάνει ότι θέλει.
Το ίδιο και για τα πνεύματα.
Ρωτάς πως βρέθηκε ο διάβολος στον Παράδεισο. Μα αυτός είχε αποχωρήσει απ τον Παράδεισο πριν τον Αδάμ και την Εύα.
Και σήμερα ο άγιος μετέχει της τρυφής του παραδείσου, γιατί έχει επαφή με το θεό.
Ο Θεός δημιούργησε μόνο αγγέλους και όχι διαβόλους. Δημιούργηκε και νόμους της φύσης ή υπερφύσης.
Ο ίδιος ο νόμος εκβάλει απ τον παράδεισο, όποιον διαλέγει αντίστροφα με τον Ηρακλή το νόμο της κακίας.

quote:

Λες:
«Θεία πρόνοια είναι να κινούνται τα πλάσματα του θεού αυτόβουλα κι ελεύθερα.
Τι ήθελες δηλαδή? Κάποιο Δία να κρατάει κεραυνούς και να τιμωρεί?»

Αυτόβουλα σημαίνει ΕΛΕΥΘΕΡΑ και δίχως τιμωρούς! Άρα, «αυτόβουλο» ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΟ ΔΟΓΜΑ ΣΑΣ. Επιτέλους κατάλαβε ΤΙ λες και ΤΙ θέλεις να πιστεύεις.

Τιμωρός είναι η ίδια η φύση όταν κάποιος παρεκλίνει απ αυτήν δηλαδή απ την κατασκευή του. Τί φυσικότερο? τι λογικότερο? που βλέπεις το δόγμα? Αν το γράφει η γραφή είναι δόγμα ενώ αν το λέει η λογική δεν είναι?

quote:

Το θέμα είναι ΠΟΙΟΣ εμφύσησε στο Δημιούργημα εκείνο (φίδι ή πνεύμα το ίδιο κάνει) την ικανότητα να μιλάει και να ενεργά πονηρά? «Θεία πρόνοια» σημαίνει, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ……ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, να προστατεύει ΠΡΙΝ να συμβεί. Εάν συμβεί ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΗ!

Επομένως, ΟΥΤΕ «ΘΕΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑ» υπήρξε μιας και κανείς δεν τους προστάτεψε από το φίδι ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ, αλλά ούτε και αποδείχθηκε το ίδιο τι σπίτι του Θεού ως…ασφαλές!

Αυτά για να ξέρουμε ΤΙ λέμε……………………………..

Είναι σαν να σε ρωτήσω γιατί καπνίζεις και βλάπτεις τον εαυτό σου και να μου απαντήσεις ότι στο "εμφύσησησε" άλλο(ς). Τι πα να πει εμφύσησε? Άλλος αποφασίζει για άλλον? άλλο να προτείνει κάποιος κάτι και να το πράξει ο άλλος ελεύθερα.Ο διάβολος πρότεινε, η Εύα αποφάσισε. Κανείς δεν εμφύσησε.
quote:

Λες:
«Περί ελευθερίας ή μη ο λόγος. Αν γι αυτό φταίνε οι μονοΘεϊστικές θρησκείες, τι έλεγαν περί ελευθερίας των δούλων οι αρχαίοι πολυθειστές.»

Κανείς άλλος εκτός από εσάς δεν διεκδίκησε (με αποτυχία τελικά…) την περίφημη «εξ αποκαλύψεως μια και μοναδική αλήθεια» φίλτατε. Εσείς είστε στον πάγκο λοιπόν και όχι οι αλληγορικές δυνάμεις-Θεοί των ελλήνων.

Αλλά έστω και έτσι, ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΒΓΑΙΝΕΙ!

Πρώτον να σου θυμίσω ότι δεν απάντησες για την ελευθερία των δούλων της αρχαίας Ελλάδας, Δεύτερον ότι αλληγορικές δυνάμεις θεοσοφίες κλπ. άρχισαν να γράφονται αιώνες μετά το Χριστό όταν όι απομείναντες ειδωλολάτρες έπρεπε να γράψουν κάτι πνευματικό αντίστοιχο των χριστιανικών.

quote:

Λες:
«Αμαρτία, σημαίνει λάθος και τίποτα άλλο.
Αν εσύ νομίζεις ότι δεν κάνεις λάθη, είναι σοβαρό.»

Αμαρτία σημαίνει αστοχία. Μόνο που σε εσάς αποτελεί ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ και λόγο για να πάτε…………….στην τελική κρίση του τιμωρού Θεού-Γιαχβέ. Για αυτό και προσδοκάτε και την περίφημη ανάσταση νεκρών και δεν συμμαζεύεται………

Εξήγησα και παραπάνω ότι αμαρτία είναι παρέκλιση του ανθρώπου απ τους νόμους κατασκευής του.
quote:

Λες:
«Φυσικά και είναι αμαρτία η σκέψη όταν δεν είναι σωστή.»

Χαίρομαι που το λες! Με λίγα λόγια: ζείτε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην αμαρτία, μιας και…..σκέφτεστε (!), και ζείτε αμαρτάνοντας ώστε μια μέρα να αναστηθείτε και να….κριθείτε για τα όσα σκεφτήκατε και δεν κάνατε!

Εύγε! Κάπως έτσι ελπίζω να αντιλαμβάνονται και οι αναγνώστες μας το ΓΙΑΤΙ ο δουλοπρεπείς χριστιανισμός ήτανε, είναι και θα είναι όπως το λάδι με το νερό με τον ΦΩΤΟΔΟΤΗ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ……………………..

«ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ»

Να τι έκαναν οι αρχαίοι για τις αμαρτίες τους.
"Οι άνθρωποι λυγίζουν τους θεούς με λιβάνι και σπονδές.
με όρκους ευγενικούς με θυσίες, προσευχές,
όταν κάνουν λάθη και ξεφεύγουν απ το δίκιο."
(Ομήρου Ιλιάς Ι 495-497)

beyondΜέλος
14/07/2004, 10:36:00
ΑΧ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΙΔΙΑ...ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΑΜΑΡΤΗΣΑΜΕ...
ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΦΥΣΙΚΑ..
ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΦΩΤΙΑ-ΓΝΩΣΗ ΕΔΟΘΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΚΑΙ ΕΣΩΣΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΕΡΗ ΦΥΣΗ,ΑΛΛΑ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΕΝΟΣ..
ΔΗΛΑΔΗ ΕΔΩ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΩΝ..
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΟΙ ΘΕΟΙ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΝΑΣ ΣΧΕΔΟΝ ΟΜΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΔΩΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ,
ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΩΘΗΤΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ,ΕΝΑ ΖΩΟ , ΕΝΩ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΝΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ !!

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος