ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Νέα Ακρόπολη... Νο.2 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Νέα Ακρόπολη... Νο.2 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

liamn65 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
liamnΜέλος
08/05/2014, 20:29:00
quote:
Γιατί άμα τον έβλεπες θα τον αναγνώριζες;

Αυτό μου θυμίζει το τέχνασμα με την μπάλα και τον θεό!

Το ξέρεις; Φαντάζομαι το έχεις ακούσει! Αν όχι, θα το αντιγράψω!

Στην ουσία αν υπάρχει φωτισμένος δεν μπορώ να το αποδείξω επειδή δεν θα τον αναγνωρίσω, κατά τ' άλλα είμαι ελεύθερη να πιστέψω ότι υπάρχουν φωτισμένοι!!! χαχαχαχαχα!!! Καλά είμαστε με τα καλά μας;

Δηλαδή, όποια περίπτωση και να δούμε πάντα θα επιβεβαιώνετε ότι υπάρχουν οι φωτισμένοι, είτε γιατί δε θα του αναγνωρίζω, είτε επειδή θα τους πιστεύω. Tην τρίτη περίπτωση (σαν καθαρόαιμος φιλόσοφος) γιατί την αποκλείεις; Ότι δεν υπάρχει κανένας φωτισμένος και όλα είναι μια μπούρδα;
Σκέφτεσαι όπως με την μπάλα και τον θεό, πάντα θα αποδεικνύει ότι ο θεός δεν είναι παντοδύναμος!

Καλά βρε Πύρινε, σε πόσο θρησκευτικό βαθμό εξαθλίωσης πρέπει να δοκιμαστούμε για να καταλήξουμε τελικά ότι είναι ψευτοδίλημμα; Σε πόση υποβίβαση νοητική πρέπει να ξεπέσουμε;
Εγώ προσωπικά δεν χρειάζομαι ούτε δευτερόλεπτο παραπάνω σε αυτό το ψευτοδίλημμα.

Υ.Γ
Μην παρεξηγηθείς!

Edited by - liamn on 08/05/2014 23:01:06

liamnΜέλος
08/05/2014, 20:32:28
quote:
Άμα το λέει Νεο Ακροπολίτης "εσωτεριστής" και δη πρώην, κάτι θα ξέρει.

Κάτι λίγα ξέρω και εγώ, τι νομίζεις; Ότι εγώ είμαι κούτσουρο ενώ εσείς φωστήρες;

Edited by - liamn on 08/05/2014 20:33:07

liamnΜέλος
09/05/2014, 10:35:54
Επίσης Πύρινε όσο αφορά τις προσωπικότητες αυτές ας μην γινόμαστε γελοίοι, ούτε όλοι αυτοί ήταν συνδεδεμένη με τον λεγόμενο σημερινό απρόσωπο εσωτερισμό ούτε όλοι αυτοί είναι αυτό που τους παρουσιάζεις και θα ήθελες. Ας μην γινόμαστε ισοπεδωτικοί, ήρθε η δική μου η σειρά να στο πω!
Τα πήρες όλα και τα βαλές στο τσουβάλι, είπα εγώ ότι όλοι αυτοί είναι φαντασιόπληκτοι; όχι, οι περισσότεροι από αυτούς έχουν δείξει στην πράξη αποτελέσματα της τέχνης τους ή της επιστήμης τους, άλλα μην τρελαθούμε, επειδή εσύ φαντάζεσαι ότι υπάρχει ένας γνήσιος εσωτερισμός με ένα πιο στιλάτο ύφος φιλοσοφικέ, πήρες και τους ονόμασες όλους εσωτεριστες. Όλοι είχανε τη δική τους ξεχωριστή προσωπικότητα και αν του έφερνες όλους μαζί στο τώρα, μην νομίζεις ότι θα συμφωνούσαν μεταξύ τους ή θα έφτιαχνα κάποια εσωτερικό τάγμα αν φαντασιώνεσαι τέτοια πλέεις σε πελάγη.

Αν είναι έτσι, εγώ σου λέω ότι ήταν εξωτεριστες, γιατί αναζητούσαν στην φύση τα νοήματα και από εδώ και πέρα όταν θα μου κοτσάρεις εσύ το εσωτεριλικη για κάθε προσωπικότητα, εγώ θα σου λέω ότι ήταν εξωτεριστες, να δούμε αν θα βγάλουμε άκρη!!!

Ανεξάρτητες προσωπικότητες ήταν όλες αυτές και δεν θα συμφωνούσαν μαζί σου Πύρινε, όταν θα καταλαβαίναν σε τι κατηγορία τους κατηγοριοποιείς, μπορεί και να θίγονταν ή να σε χλεύαζαν, το ποιο πιθανό να αδιαφορούσαν για το ότι εσύ και κάποιοι άλλοι τους ονομάζεις εσωτεριστες! Οι μεγάλες προσωπικότητες σίγουρα δεν θα ενδιαφέρονταν να ονομάζονται (εσωτεριστές) όλοι αυτοί τραβούν τον δικό τους ξεχωριστό δρόμο βάση της ξεχωριστής προσωπικότητας.

Το πρόβλημα είναι ότι οι εσωτεριστές έχουν κάνει συλλόγους θαυμασμού ώστε να θαυμάζουν τους άλλους γνωστούς άνδρες και γυναίκες που τους ονόμασαν εσωτεριστες. Δηλαδή και επειδή οι ίδιοι δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο άλλα θα θέλανε, αυνανίζονται πως είναι ακόλουθοι γνωστών μεγάλων προσωπικοτήτων και απλά θαυμάζουν. και αλίμονό μας εμάς αν έχουμε άλλη γνώμη και πούμε ότι δεν ήταν εσωτεριστές. Μάλλον δεν έχουν τι να κάνουν οι λεγόμενοι εσωτεριστες. Καλά τους ονόμασα τις προάλλες, ένωση κερκίδας εσωτεριστων.

Υπάρχουν και οι άλλοι βέβαια που φτιάχνουν τάγματα και συλλόγους και νομίζουν ότι μπορούν να δημιουργήσουν αλχημιστικές συγκεντρώσεις χιτλερικής εμπνεύσεως ανώτερων προσωπικοτήτων. Μυούνται κιόλας και έτσι επισφραγίζουν την αυνανιστική τους φαντασίωση.

Βέβαια θα μου πείτε με το δίκιο σας, σίγουρα θα υπάρχουν και οι άλλοι οι πιο φιλοσοφικέ που καταλαβαίνουν (και καλά) για όλα αυτά. Αυτοί είναι οι πραγματικοί εσωτεριστες και καλά.
Από την άλλη υπάρχουν και οι καταφαντασία, οι ανώτεροι εσωτεριστές που παίρνουν μυήσεις και φωτίζονται. Με τόσο φώτισμα όμως γίνανε φως σε τόσο μεγάλο βαθμό και μας είναι άχρηστοι, ανύπαρκτοι εντελώς. Το μόνο που προβάλετε από πίσω είναι όλοι αυτή η παραλογία είναι η ένωση κερκίδας εσωτεριστών. Αυτοί για εμένα είναι οι μόνοι υπαρκτοί εσωτεριστές και μάλιστα αυνανιστές με πτυχίο αυνανισμού. Τέτοιο βούρλο ήμουν και εγώ!

Από τα καλά που αποκόμισα και συνεχίζω και τώρα να ωφελούμε είναι ότι η συνειδητοποίηση για κάποια ζητήματα που δεν αξίζει να χάνω χρόνο, πολύ σημαντικό αυτό, επίσης κάτι ακόμα είναι ότι ρίχνω απίστευτο γέλιο αυτήν την στιγμή με θέματα τέτοια, αυτό ίσως είναι ακόμα καλύτερο!

Edited by - liamn on 09/05/2014 11:10:44

09/05/2014, 10:39:03
quote:

quote:

Αλλά δεν καταλαβαίνω εντελώς το πρόβλημά σου και που κολλάς.

Από ότι φαίνεται εσύ τον έχεις βρει τον πραγματικό εσωτερισμό, όποτε ότι και να σου πω δεν έχει νόημα για σένα, το άγιο δισκοπότηρο σου το βρήκες. Τότε περιοδεύεις ήδη στις φαντασιακές και ρομαντικότατες ιδέες του μυαλού σου κάνοντας σταυροφορίες φιλοσοφίας.
Μπράβο σου, είσαι άξια θαυμασμού! τώρα το μόνο που μένει είναι να φωτιστείς, άλλα που θα πάει, εδώ κοντά είναι από ότι φαίνεται.
Eπίσης εφόσον γνωρίζεις ποιο είναι το πρόβλημα μου είμαι ευτυχισμένη, γιατί τώρα που μου το παρουσιάζεις θα το λύσω.
Εσύ άραγε, ξέρεις ποια είναι τα δικά σου προβλήματα που για εμένα είναι ξεκάθαρα άλλα έλα μου ντε που δεν τα αναγνωρίζεις!

Όταν ήμουν εσωτεριστρια μιλούσα σαν εσένα, ξέρεις ποια είναι από τα κυριότερα προβλήματα σε αυτήν την συμπεριφορά, ότι εφόσον τα ζητήματα του εσωτερισμού είναι αόρατα ζητήματα, μπορείς πάντοτε να έχεις μια απάντηση για όλα. Aυτό γλυκιά μου φαίνεται ξεκάθαρο σαν νοοτροπία και σε σένα αλλά και σε όποιον εσωτεριζει. Ξέρεις γιατί το καταλαβαίνω; Διότι στην αρχή δεν ανήκα πουθενά ιδεολογικά έπειτα ήμουν εσωτεριστρια και μετά έπαψα, άρα πήρα δήγμα και απ'τις τρεις οπτικές. Κάτι που εσύ δεν το συνειδητοποιείς.
Εσύ συνεχίζεις να νομίζεις και να αρμενίζεις στην ύπαρξη μιας ανώτερης γνώσης και ότι πρέπει να την κατακτήσεις.....

....... η προβληματικότητα αυτή ξεκινά από την στιγμή που νομίζουν διάφοροι άνθρωποι ότι γνωρίζουν πολλά. Ειδικότερα αυτό ισχύει για αυτούς που καταπιάνονται με μια ζωή αναζήτησης της σοφίας. Αυτοί πάσχουν πολύ περισσότερο από όλους, ακόμα και από κάποιον που δεν ασχολήθηκε ποτέ με τον εσωτερισμό.
Ο εσωτεριστης είναι η προβληματική πλευρά του ανθρώπου που αναζητά φιλοσοφίες, αλλά που να το καταλάβεις σαν εσωτεριστρια. Εσύ είσαι πεπεισμένη ότι βρίσκεις σοφίες και φωτίσεις ενώ δεν έχουμε δει κανέναν στην πραγματική ζωή. Μπράβο συνέχισε έτσι να ψάχνεις ή ακόμα χειρότερα να δέχεσαι όσα παπαγαλίζει ο εσωτερισμός που στην βαση του είναι μια άλλου είδους θρησκεία!

Edited by - liamn on 08/05/2014 22:50:34

Κάνεις αυτό που πριν λίγο "κατηγορούσες"

Αντί να ασχοληθείς με το τι γράφω ασχολήσαι με τον άνθρωπο που το έγραψε....

...ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ

liamnΜέλος
09/05/2014, 10:44:26

quote:

Συνεχίζω αν είδες και γράφω για διάφορα, απλά όφειλα μια απάντηση στην δική σου προσωπική οπτική σου για εμένα, μετά (όπως σου είπα) συνέχισα να γράφω, δεν έμεινα εκεί.

liamnΜέλος
09/05/2014, 11:02:17
Το μεγάλο ζήτημα για τους εσωτεριστες είναι πότε θα συνειδητοποιήσουν ότι δεν υπάρχει καμιά μεγάλη γνώση προς κατάκτηση και ούτε μπορεί να αλλάξει την ζωή κάποιου νομίζοντας ότι φωτίζετε. Αν φωτιζόμασταν πολύ απλά θα ήμασταν λάμπες! Αυτή είναι η μεγάλη γνώση και το μυστήριο.

Οι εσωτεριστες βέβαια όπως και κάθε μπερδεμένος με την ρομαντικότητά του νομίζει σε απίστευτες και μυστήριες γνώσεις φουσκώνοντας τα μυαλά του με ιστορίες για κέντρα μυστηρίων κ.τ.λ
Αυτά είναι συναισθηματικά παιχνίδια εφήβων!

Edited by - liamn on 09/05/2014 11:03:30

09/05/2014, 11:42:00
quote:

quote:

Συνεχίζω αν είδες και γράφω για διάφορα, απλά όφειλα μια απάντηση στην δική σου προσωπική οπτική σου για εμένα, μετά (όπως σου είπα) συνέχισα να γράφω, δεν έμεινα εκεί.

Σίγουρα αναφέρεσαι σε μένα; Δεν έγραψα απολύτος τίποτα για σένα - τι οπτική να έχω; Για την πίεση έγραφα.

...ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ

09/05/2014, 13:12:16
quote:
Επίσης Πύρινε όσο αφορά τις προσωπικότητες αυτές ας μην γινόμαστε γελοίοι, ούτε όλοι αυτοί ήταν συνδεδεμένη με τον λεγόμενο σημερινό απρόσωπο εσωτερισμό
Δηλαδή, τώρα είναι απρόσωπος και τότε ήταν τι; Προσωπικός;
..Σε ποιο πρόσωπο επικεντρωνόταν;

quote:
Τα πήρες όλα και τα βαλές στο τσουβάλι, είπα εγώ ότι όλοι αυτοί είναι φαντασιόπληκτοι;
Είπες οτι οι εσωτεριστές είναι φαντασιόπληκτοι.
Οπότε πρέπει να μας πει και αν θεωρείς τη μασονία μια οργάνωση εσωτερισμού. Και αν ΔΕΝ την θεωρείς εσωτερισμού... τότε τι την θεωρείς; Πρόσεχε.....
Γιατί αν τη θεωρείς εσωτεριστική, τότε αυτόμάτως αυτοί που είναι μέλη της, τι είναι;
quote:
Τα πήρες όλα και τα βαλές στο τσουβάλι, είπα εγώ ότι όλοι αυτοί είναι φαντασιόπληκτοι;
Εσύ βάζεις όλους τους εσωτεριστές στο τσουβάλι.. και λες οτι ειναι φαντασιόπληκτοι.

quote:
Βέβαια θα μου πείτε με το δίκιο σας, σίγουρα θα υπάρχουν και οι άλλοι οι πιο φιλοσοφικέ που καταλαβαίνουν (και καλά) για όλα αυτά. Αυτοί είναι οι πραγματικοί εσωτεριστες και καλά.

Η φιλοσοφία, όπως την εννοείς εσύ και διάφοροι θεωρούμενοι εσωτεριστές, για να μη πω γενικά η φιλοσοφία, τη θεωρώ ελάχιστα χρήσιμη ή και άχρηστη στον εσωτερισμό.
liamnΜέλος
09/05/2014, 19:45:12
quote:
Γιατί αν τη θεωρείς εσωτεριστική, τότε αυτόμάτως αυτοί που είναι μέλη της, τι είναι;

Γιατί δεν το λες, φοβάσαι μην παραμονεύει κανένας τέκνων ή μήπως υπονοείς ότι ήμουν και εγώ. Που ξέρεις, μπορεί να ήμουνα, γι 'αυτο και γνωρίζω τόσο καλά την Ν.Α

liamnΜέλος
09/05/2014, 19:51:18
quote:
Η φιλοσοφία, όπως την εννοείς εσύ και διάφοροι θεωρούμενοι εσωτεριστές, για να μη πω γενικά η φιλοσοφία, τη θεωρώ ελάχιστα χρήσιμη ή και άχρηστη στον εσωτερισμό.

Δεν είναι απλά διάφοροι, τι διάφοροι;;; Αυτοί είναι χιλιάδες και όλοι πηγαίνουν αντίθετα στο ρεύμα. Είναι πάρα πολλοί και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που ένα πράγμα μας αποδεικνύει, ότι οι άλλοι οι σοβαροί (εσωτεριστές) που μου αναφέρεσαι, δεν υπάρχουν.
Και ας σταματήσουμε να βαφτίζουμε τον κάθε φιλόσοφο και συνθέτη ή λογοτέχνη και επιστήμονα ως εσωτεριστή, καταντάει χαζομάρα και αγνωμοσύνη. Τέλος πάντων ένας σοβαρός εσωτεριστης δεν θα το έκανε αυτό, αν υπήρχε!(ο σοβαρός εσοτεριστής)
Είπαμε εξάλλου, όλες αυτές οι γνωστές φυσιογνωμίες ήταν εξωτεριστές!

Edited by - liamn on 09/05/2014 20:34:48

ΓιώργοςΜέλος
25/09/2003, 03:38:28
Εκτος απο την νέα σειρά του Σταρ Τρεκ - Enteprize
http://www.startrek.com

μόλις ανακάληψα ότι το Battlestar Galactica επιστρέφει στην μικρή οθόνη …
http://www.scifi.com/battlestar/

Ας μιλήσουμε για SCIFI σειρές ..

να ξεκινήσουμε με το ποια είναι η ποιο αγαπημενη σας SCIFI σειρά.?

Γιώργος
…καπλά..

Edited by - Γιώργος on 25/09/2003 03:49:08

theklatsΜέλος
25/09/2003, 06:26:39
ΦΙΛΕ ΓΙΩΡΓΟ
ΑΠΟ ΤΟ SCIFI ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΑΙΝΙΕΣ-ΜΙΝΙ ΣΕΙΡΕΣ
ΠΟY ΒΛΕΠΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ
ΤΑΚΕΝ

ΜΙΛΑΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ.
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ....

THEKLATS

Edited by - theklats on 25/09/2003 09:19:20

MasvidalΜέλος
25/09/2003, 08:28:40
"DOCTOR WHO" (το κασκολ ηταν ολα τα λεφτα).....

thothΙδρυτικό Μέλος
25/09/2003, 09:56:37
"Η Ζώνη του Λυκόφωτος", ειδικά τα πρώτα επεισόδια.

Έδωσαν έμπνευση για πολλούς συγγραφείς αργότερα.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

omegaΜέλος
25/09/2003, 10:38:04
BABYLON 5

Νομιζω μακραν η καλυτερη σειρα Sci-Fi.

Η μονη σειρα που παιχτηκε για πεντε σαιζον και η οποια ειχε γραφτει εξολοκληρου απο την αρχη.
Παιχτηκε απο το Star καποιες σαιζον φυσικα με ανακατωμενα επεισοδια και απο τον Alpha κατι τρελες ωρες και μερες.
Φυσικα οποιος εχει αγορασει τις βιντεοκασσετες απολαμβανει πλοκη και τρομερα εφφε.

Klats νομιζω εισαι πολυ τυχερη αν βλεπεις Sci-fi channel γιατι εδω στην φτωχη Ελλαδιτσα τα πληρωνουμε χρυσα.

Εικόνα
http://users.in.gr/omegaman/assets/b5whitestar_advanced01.jpg

Έγιναν τροποποιήσεις από τον Διαχειριστή ΤΗΟΤΗ για την κανονική παρουσίαση της σελίδας. Σας παρακαλώ μην βάζετε εικόνες με μεγάλη ανάλυση γιατί δημιουργείτε πρόβλημα στην εμφάνιση της σελίδας

26/09/2003, 01:55:24
"DOCTOR WHO" (το κασκολ ηταν ολα τα λεφτα).....

ΓιώργοςΜέλος
27/09/2003, 04:55:45
Πράγματι το κασκόλ του Doctor Who είναι μοναδικό (πολλές φορές αναρωτιόμουνα πως και δεν μπλεκόταν στα πόδια του να γκρεμοτσακιστεί,,) και τα Νταλεκς απίστευτα…!!! (είδες τι σου κάνει ένας κουβάς με ρόδες και έναν γάντζο… μιλάμε για world domination)

Εεε, λοιπόν μόλις διάβασα ότι μετά από 14 Χρόνια o Doctor Who ξαναγυρίζει στην τηλεόραση….
http://news.bbc.co.uk/1/hi/entertainment/tv_and_radio/3140786.stm

Φίλε theklas το Taken αρκετά καλό και είμαι σίγουρος ο Σπιλμπεργκ πρέπει να είχε πληροφορίες σχετικά με το θέμα αλλά … πολύ happy end ρε παιδί μου…...

Thot τα πρώτα επεισόδια του Twighlight Zone (τα ασπρομαυρα) είναι φοβερά … μάλιστα πολύ διάσημοι ηθοποιοί έχουν περάσει από αυτήν την σειρά…. Δεν στηρίζονταν τόσο στα γραφικά και τα εφφε αλλά στην πλοκή και στην ηθοποιία….

Είδα ένα τον περασμένο μήνα από έπαιζε ο Ρομπετ Ρερφορντ πιτσιρικάς (οπού έκανε το νεαρό αστυνομικό – οπού στο τέλος αποδείχτηκε ότι ήταν ο θάνατος….) καταπληκτικός…

Για μένα πάντως η ποιο αγαπημένη σειρά ήταν το Διάστημα 1999 ( αυτό με την σελήνη που φεύγει από την τροχιά της και περιπλανείται στο διάστημα….

Γιώργος
...κλείσε το παράθυρο και άνοιξε το κουτί της Πανδώρας…

old tigerΜέλος
27/09/2003, 08:16:24
quote:
Για μένα πάντως η ποιο αγαπημένη σειρά ήταν το Διάστημα 1999 ( αυτό με την σελήνη που φεύγει από την τροχιά της και περιπλανείται στο διάστημα….

Χμμμ...Θα συμφωνήσω απόλυτα...
Eagle 1
Eagle 2

Tiger! Tiger! burning bright
In the forests of the night,
What immortal hand or eye,
Dare frame thy fearful symmetry?
WILLIAM BLAKE

OannesΜέλος
27/09/2003, 11:02:13

Ή ΘA BPOYME TO ΔPOMO Ή ΘA TON ΔHMIOYPΓHΣOYME

27/09/2003, 15:25:11
Το Twilight Zone είναι σαν το παλιό καλό κρασί...Χωρίς σπουδαία εφφέ κατάφερνε να σε καθηλώνει...Θυμάστε το επεισόδιο με τον τύπο που ως άλλη Κασσάνδρα "προφητεύει" τον πυρηνικό πόλεμο και που τελικά κλειδώνεται στο ίδιο του το απόρθητο καταφύγιο, μόνος, θαμμένος ζωντανός; Είναι από τα αγαπημένα μου...Απίστευτη κλειστοφοβία!

Όσο για την είδηση περί Dr Who, αγαπητέ Γιώργο, θα περιμένω με αγωνία...Αυτό το κασκόλ ήταν ένα από τα φετίχ των παιδικών μου χρόνων!