ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Aσπρομαυροι Συνειρμοι...Σιωπηλες Εικονες - ΕΙΚΟΝΕΣ

- Aσπρομαυροι Συνειρμοι...Σιωπηλες Εικονες - ΕΙΚΟΝΕΣ

ryche56 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
08/12/2004, 03:22:44

09/12/2004, 00:12:32

..θυμαμαι..εβρεχε..
σταγονες στο προσωπο μου
και στα μαλλια σου
χρυσοσκονη να λαμπουν
με το φως...

ναι..θυμαμαι
"κοιτα" μου πες
το πιο ψηλο απ'ολα..
και γω κοιτουσα την γραμμη του
χεριου σου στην βροχη..

ηθελα και γω να σου πω
κοιτα...πως σε κοιτω..
το πιο ομορφο απ'ολα...

..το ροδο το αμαραντο..

θυμασαι;

09/12/2004, 01:04:29
zandok!

ευχαριστω!

09/12/2004, 01:07:52
[center]

σε λιγο ξημερωνει
το πρωτο φως
τα ματια σου
θυμιζει και
ειπα να σου πω

/-το φως που ραγισε-/

τυλιγω το κορμι μου στην
σκια/ντυμενο την γυμνια του
ειπα να σου πω

/-το κορμι που λυγισε-/

ησυχα λατρευω την βροχη των ματιων μου
να κυλα στο σαγονι μου/
μυστικα ειπα να σου πω

δακρυα ειναι..η υγρασια που θελει
να στεγνωσει..

σε λιγο ξημερωνει
η σιωπη μου ματωσε
και ειπα να σου πω

Ελευθερη εισαι...
σαν σε αγαπω...

09/12/2004, 02:40:05

ολα..ναι//*_*\\
plus:με ανατριχιαστικες λεπτομερειες_@??
σαν φωτογραφιες οι στμγς με τελειωσαν*\

στο υστατο σημειο πριν απο μια θαλασσα που βρεχοταν..απιστευτο_@\\σαν δεις υγρασιες πανω σε ροδα δυσκολο να βγεις ξανα -οι δροσοσταλιδες αναμνηση αιωνια γινονται/η ιεροτητα του ροδου..χμ;~~~~~~~
ολα τα χρωματα μεχρι/γυρω- απο το ροζ..
εκτος απο το ροζ/ασπρομαυρο(το πριν) + φωτισε η βροχη την αοριστια της σκοτεινης μα ολοφωτιστης νυχτας...

εικονα;
εχω _@}}}

να...εδω-

--μετα την απομακρυνση απο το ταμειο...ολα ειναι _ _ _ _

(θετικη 'η αρνητικη/η σκεψη σου;//συμπληρωσε τη λεξη στην...αυτοσχεδια...κρεμαλα..:Ρ)

03/01/2005, 17:50:53

A thought went up my mind to-day
That I have had before,
But did not finish, some way back,
I could not fix the year,

Nor where it went, nor why it came
The second time to me,
Nor definitely, what it was,
Have I the Art to say.

But somewhere in my Soul, I know
I've met the Thing before;
It just reminded me--t'was all--
And came my way no more.
---Emily Elizabeth Dickinson---

03/01/2005, 18:09:42

09/01/2005, 00:42:24

σε γυρευουν τα χειλη μου
που ανασαινεις αποψε;

ελα στο βυθο ξανα...

09/01/2005, 00:48:43
quote:
μηνυμα εσταλει...
09/01/2005, 21:49:31

χρονια τωρα σε αναζητω
σε ολα τα βηματα
στα τριξηματα
του καιρου
και της καρδιας

και φτερουγιζω καθε τοσο
λεξεις στο χαρτια του
ανεμου μυστικα να σου
φερουν νεα για τον
ερχομο μου

και περπατησα
καμπους χαμογελα
και λιμνες δακρυα
να ξαποστασω στο κορμι
σου τις ανασες μου

τα μαλλια μου μακρια
και ανεμελα αφησα
στο προσωπο μου να
πεφτουν να σκεπαζουν
τα σημαδια απο τους
πονους που γευτηκα

στα λευκα μου τα καλα
μου ντυθηκα και στο
στηθος μου κρεμονται
καθε λογης αμφιβολα
του κοσμου που τριγυρισα.

και τα ματια μου
που οτι ειδαν ξεχασαν
πρασινα γινηκανε
ειδωλα να αντανακλουν τις
ομορφιας σου τα εργα

στον ανεμο σκορπιζω λεξεις
να σου φερουν οι καιροι
αληθειες για τον ερχομο μου

ειμαι εδω...

mparmpa_giwrgisΝέο Μέλος
03/05/2005, 01:11:38
den eimai gnwstis twn drastiriotiwn tou patriarxeiou
fantazomai tha exei anaptyksei filanthrwpiko ergo (ennoeitai oti den tha mpw se diamaxes gia to rolo tou kata tin epanastasi kai ola auta ta xilioeipwmena)
to opoio omws den to gnwrizw !
pantws i anafora tou ierea proswpika mou arese kai mpravo tou!

filika ennoeitai panta

contro la societa multiculturale...tradizione...distinzione...

05/05/2005, 14:23:02
quote:
"Eλήλυθεν η ώρα ίνα δοξαστεί ο υιός του ανθρώπου.Ελλάς γαρ μόνη ανθρωπογεννεί, φυτόν ουράνιον και βλάστημα θείον ηκριβωμένον.Λογισμόν αποτίκτουσα οικιούμενον επιστήμην"...

Πού τα λέει αυτά στο Κατά Ιωάννη φίλε invader? Εχω μπροστά μου την Καινή Διαθήκη και λέει άλλα...

"Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξαστεί ο Υιός του ανθρώπου. αμήν αμήν λέγων υμίν, εάν μη ο κόκκος του σίτου πεσών εις την γην αποθάνη, αυτός μόνος μένει. εάν δε αποθάνη, πολύν καρπόν φέρει.." (12. 23-24)

Δεν λέει τίποτα για την Ελλάδα και τους Ελληνες.

Μήπως τελικά κυκλοφορούν διάφορες εκδοχές των Ευαγγελίων; Εγώ έχω της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, που έχει το αρχαίο κείμενο και την μετάφραση από τον Ανδρούση Αναστάσιο (Γιαννουλάτο) καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών και γενικό διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας, έκδοση του 1981 (έχει πεθάνει τώρα)

Στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, από την ίδια Αγία Γραφή, βρήκα το εξής:

"Αυτούς τους δώδεκα έστειλε ο Ιησούς και τους παρήγγειλε τα εξής <Προς τους εθνικούς μην πηγαίνετε και εις την πόλιν των Σαμαρειτών μη μπαίνετε, αλλά πηγαίνετε μάλλον εις τα χαμένα πρόβατα της γενεάς του Ισραήλ>" (10. 5-6)

Και μετά στο κεφάλαιο της θεραπείας της εθνικής κόρης όταν αρχικά αρνείται να την θεραπεύσει λέγοντας:
"<Δεν είμαι σταλμένος παρά εις τα πρόβατα τα χαμένα της γενεάς του Ισραήλ>" (15. 24-25)

Και πιο πριν (6. 7)
"Προσευχόμενοι δε τη βαττολογήσητε ώσπερ οι εθνικοί, δοκούσι γαρ ότι εν τη πολυλογία αυτών εισακουσθήσονται, μη ουν ομοιωθήτε αυτοίς"

Μάλλον πολυλογάδες τους λέει τους εθνικούς.

Επίσης αυτό που βρίσκω είναι ότι ο Ιησούς ήταν ραβίνος και μιλούσε στις τοπικές συναγωγές.

(Και κάτι άσχετο αλλά μου έκανε εντύπωση. Ο Ματθαίος μιλάει για την κλίση του από τον Ιησού σε τρίτο πρόσωπο; <Και παράγων ο Ιησούς εκείθεν είδες άνθρωπον καθήμενον επί το τελώνιον, Ματθαίον λεγόμενον, και λέγει αυτώ ακολούθει μοι, και αναστάς ακολούθησε αυτώ.> (8. 9)

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

InvaderΜέλος
05/05/2005, 17:24:42
quote:
Πού τα λέει αυτά στο Κατά Ιωάννη φίλε invader? Εχω μπροστά μου την Καινή Διαθήκη και λέει άλλα...

Όπως ανέφερα και την αρχή, φίλη Ostria, το απόσπασμα που παρέθεσα προέρχεται απο μια ανακάλυψη που έκανε ο καθηγητής Ε.Πρόκος στη βιβλιοθήκη του Βατικανού. Το κατα πόσο είναι αληθινή ή όχι, αυτό είναι θέμα για το οποίο άνοιξα το topic αυτό...

Φιλικά,
*πρώην Kaizer

05/05/2005, 23:29:49
quote:

Όπως ανέφερα και την αρχή, φίλη Ostria, το απόσπασμα που παρέθεσα προέρχεται απο μια ανακάλυψη που έκανε ο καθηγητής Ε.Πρόκος στη βιβλιοθήκη του Βατικανού. Το κατα πόσο είναι αληθινή ή όχι, αυτό είναι θέμα για το οποίο άνοιξα το topic αυτό...

Φίλε invader έχεις δίκιο, εγώ δεν το πρόσεξα. Θα ψάξω να δω αν υπάρχουν στοιχεία στο internet και θα επανέλθω.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

07/05/2005, 12:34:19
Δεν κατάφερα να βρω κάτι σχετικό.
Αυτό που βρήκα είναι κάτι άλλο εξίσου ενδιαφέρον. Είναι ο ισχυρισμός μερικών χριστιανικών site και σηκώνει αρκετή συζήτηση:

"Δεν είναι μικρότερης σημασίας ότι υπάρχει ένα Ευαγγέλιο σχεδιασμένο να απευθύνεται σε κάθε μία από αυτές τις κοινωνικές ομάδες.
Του Ματθαίου απευθύνεται προς τους Εβραίους, του Μάρκου προς του Ρωμαίους, και του Λουκά σχεδιάστηκε για να απευθυνθεί στους Ελληνες.
Του Ιωάννη, παρόλα αυτά, ήταν παγκόσμιο στην διείσδυσή του. Κάθε μία από αυτές τις εργασίες χρίζει προσεκτικής αντιστοίχησης."

Λεπτομέρειες εδώ
http://www.christiancourier.com/archives/fourGospels.htm

-Arthur C. Clarke-

toxotisΜέλος
08/05/2005, 02:48:43
quote:

Και μετά στο κεφάλαιο της θεραπείας της εθνικής κόρης όταν αρχικά αρνείται να την θεραπεύσει λέγοντας:
"<Δεν είμαι σταλμένος παρά εις τα πρόβατα τα χαμένα της γενεάς του Ισραήλ>" (15. 24-25)

Αγαποί φίλοι για το σημείο αυτό βρήκα το εξής:
Οι αναφορές που γίνονται στα ευαγγέλια Κατά Ματθαίου (ιε', 22-28) και Κατά Μάρκον (ζ' 25-30), σχετικά με τη θεραπεία της κόρης μιας εθνικής γυναίκας, περιέχουν την εξής ανακρίβεια:
H γυναίκα δεν είναι απλά μια εθνική=ειδωλολάτρης είναι ΕΛΛΗΝΙΔΑ(!!!) "Συροφοινίκισσα στο γένος" -Κατά Μάρκον ζ' 26-, πράγμα που στην νεοελληνική απόδοση έχει μεταφραστεί ως "ειδωλολάτρης" και μόνο στο προτώτυπο μιλάει για Ελληνίδα.
Και μάλιστα συναιχίζεται η απάντηση του Ιησού ως εξής:"...Δεν είναι σωστό να παίρνεις το ψωμί από τα παιδιά και να το δίνεις στα σκυλιά"
Δηλαδή? Θεωρεί τους Έλληνες σκυλιά και τους Εβραίους παιδιά του Θεού?

Edited by - toxotis on 08/05/2005 02:50:09

xifomaxosΜέλος
08/05/2005, 17:06:46
Αν ο Ιησούς ερχόταν στους Έλληνες και δίδασκε τα όσα δίδαξε στους Εβραίους, οι Έλληνες θα τον παρέδιδαν στους Ρωμαίους για σταύρωση;

ΕΝΑ ΣΠΑΘΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΘΗΚΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΠΟΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΗ

08/05/2005, 19:58:16
Μπα, εγώ πιστεύω ότι θα τον κρύβανε στο υπόγειο για να γλυτώσει όπως κρύβανε τους Άγγλους για να γλυτώσουν από τους Γερμανούς στο Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

macedon

KrisnnaΜέλος
08/05/2005, 20:10:59
Σε γενικές γραμμές ο Χριστός ήταν υπέρ των Ελλήνων.
Άν έχουν βρεθεί κάποιες φράσεις που τον εμφανίζουν εναντίον παρατηρούνται μέσα στα Ευαγγέλια πολλές φράσεις οι οποίες εμφανίζουν τον Χριστό και τους Αποστόλους σάν διχασμένες προσωπικότητες.
Παράδειγμα ο Απόστολος Παύλος στη μιά επιστολή (προς Γαλάτες) τάσεται υπέρ της ισότητας των δύο φύλλων, ενώ στην άλλη (προς Κορινθίους) τάσσεται υπέρ της κατωτερότητας της γυναίκας.΄
Την αλήθεια δέν την ξέρουμε αλλά δέν απο την στιγμή που ο Χριστός συνάντησε τόσο σκληρές αντιδράσεις απο τους Ιουδαίους και μόνο απο αυτούς σημαίνει οτι δέν πρέπει να τον βάζουμε στην ίδια μοίρα!
Οι Έλληνες σίγουρα θα τον αντιμετώπιζαν πολύ καλύτερα!

"Non, nisi parento, vincitur"
ΒΑΚΩΝ

toxotisΜέλος
09/05/2005, 00:50:17
Ναι, οι Έλληνες θα τον αντιμετώπιζαν σίγουρα καλύτερα, εξάλλου είχαν μάθει να ζουν με ανοχή στις διάφορες θρησκείες και αιρέσεις. Ακόμη όσα δίδασκε ο Χριστός τους ήταν προ πολλού γνωστά από τους φιλοσόφους τους άλλα και από τα δικά τους μυστήρια. Εξ'άλλου τον Χριστιανισμό (και τους πρώτους Χριστιανούς),τους αντιμετώπιζαν σαν ένα κακό αντίγραφο των δικών τους Απόκρυφων Μυστηρίων. Βλπ. Κέλσος
Τοξότης