- Πρακτικη + Συμβουλευτικη Φιλοσοφια - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
quote:
Νικομαχε μπορει να εχουμε <εσωτερικα> στο κορφο μας και να μην το εχουμε καταλαβει
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Πές αλεύρι...
--------------------------------------
Λέω αλεύρι,αλλά ποιός με γυρεύει?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Ωωωωχ... Τι κουβέντες πετάτε, ωρέ παληκάρια? Νικ, μάζεψέ τους με όλη σου την ανδρίλα.
Φοβάσαι μην ξεσκεπάσουμε κανέναν?![]()
![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Έχεις κάποιον "σκεπασμένο" κατά νου?
Οοοοοχι!!!!!!!!!!
Εσύ?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:Λέω αλεύρι,αλλά ποιός με γυρεύει?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Καλομελέτα κι'έρχεταιιιι.....
..σε βλέπω επικηρυγμένο...![]()

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
Τι υπονοείς?
Δεν είπα τίποτα κακό...!!!!
Τι κατάλαβες εσύ? εεεεεεεεεεεεεε τι?![]()
![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σεξ μπορεί να υπάρχει και χωρίς αγάπη, και το αντίστροφο.
Το ιδανικότερο είναι να συνυπάρχουν
Εγώ προσωπικά ΔΕΝ μπορώ να διανοηθώ πήδημα χωρίς αγάπη.
Επιπλέον τι σχέση έχει ό γάμος με το πήδημα.
Μόνο οι παντρεμένοι μπορούν να πηδιούνται και να αγαπιούνται?
«Τι νόημα έχει και αν μιλώ όλες τις γλώσσες των ανθρώπων και των αγγέλων»
«Χωρίς αγάπη, θα παραμένω ΠΑΝΤΑ ο ήχος που βγαίνει από ένα τενεκέ τον ξεγάνοτο»
(Σαούλ)
quote:
Θα σου μιλήσω αλληγορικά και αν το καταλάβεις
εχει καλώς,αν οχι θα συνεχίσεις.Once upon a time,ήταν ενα φίδι με δυο κεφάλια.
Ενα αρσενικό και ενα θηλυκό.Σε αυτά τα κεφάλια
πήγαιναν ανδρες και γυναίκες να ζητήσουν συμβουλές.
Ανάλογα με το φύλο μιλούσε το αντιστοιχο κεφάλι.
Μέχρις εδω καλά!
Τι γινόταν όμως οταν δεν υπήρχε κανείς να ρωτήσει?
Τα δυό κεφάλια μιλούσαν μεταξύ τους και υμνούσε
το ενα το άλλο!!!!!!Λοιπόν Alex22...!!
Το νόημα ποιό είναι? Η βαρεμάρα?
quote:
Για την αγάπη μιλάμε ή για το σεξ?
Σεξ μπορεί να υπάρχει και χωρίς αγάπη, και το αντίστροφο.
Ειλικρινά, φίλε gianipseftis, στις τελευταίες σελίδες δε μπορώ να διακρίνω ούτε ποιά είναι η συζήτηση, ούτε εάν υπάρχει καν κάποια συγκεκριμένη συζήτηση...

In anticipation of my resurrection...
quote:quote:
Φανταστειτε τον ερωτα,την αγαπη και το σεξ σαν τρεις ευθειες γραμμες που δεν ειναι ομως παραλληλες και οσο διαγραφουν μια πορεια προς τα πανω τοσο περισσοτερο συγκλινουν και καπου θα συναντηθουν!!(δε μπορουσα να γινω πιο παραστατικη,απλα μαθηματικα για τους φιλους των επιστημων)Οσο ειμαστε "κατω" ομως μας φαινονται ξεχωρα μεταξυ τους και ειναι απολυτα λογικο!!
φαντάζομαι ότι σε σένα προσωπικά έχουν συγκλίνει αυτές οι γραμμές οπότε για αυτό βλέπεις και το όλο θέμα τοσο ονειρικό και μαγικό.. αν όντως έχει γίνει αυτό και από τις 2 πλευρές πρέπει να είσαι ευτυχισμένη και να ευχαριστείς τον Θεό για την τύχη σου..Το ίδιο θα έλεγα και για τον Άλεξ, μόνο έτσι μπορώ να δικαιολογήσω τα λεγόμενα σας... καθώς και με βάση την μικρή σας ηλικία...
Edited by - Black_Swan on 28/05/2011 18:29:02
Τον ευχαριστω καθημερινως και εμπρακτως αγαπητη Black Swan για τα παντα!!
Εχεις μπερδεψει κατι το μαγικο και το ονειρικο δε σου ερχονται ετσι επειδη εισαι τυχερη/ρος!!Εχει προηγηθει παρα πολυ δουλεια και πονος και συνηδητοποιηση!!Μιας και ειπα πονος!!Ποσοι ειναι αυτοι που δεν πιστευουν στη μοιρα και μολις περασουν εναν εντονο πονο συχτηριζουν τη μοιρα τους!!Εκει ακριβως που θα επρεπε να κοιταξουν στον εαυτο τους!!Αλλα βεβαια το να κοιταξεις τον εαυτο σου ειναι δυσκολο οπότε, όποτε μας συμφερει υπαρχει μοιρα,κι αυτο οχι για να δουμε τι εχει να μας πει αλλα για να την κατηγορησουμε!!Το μαγικο και το ονειρικο δεν το ψαχνεις σε καποιον αλλο το βρισκεις στον εαυτο σου πρωτα!!
Βλεπεις?πρεπει να συγκλινουν πολλες "γραμουλες" πρωτα!!
Αληθεια,για ποια ηλικια μιλας την ψυχικη η τη σωματικη?Αλλα ψεχασα δεν πιστευεις στην ηλικια της ψυχης,οκ δεν μπορω να πω κατι επ αυτου τοτε!!
Ποσοι ειναι αυτοι που δεν πιστευουν στη μοιρα και μολις περασουν εναν εντονο πονο συχτηριζουν τη μοιρα τους!!Εκει ακριβως που θα επρεπε να κοιταξουν στον εαυτο τους!!Αλλα βεβαια το να κοιταξεις τον εαυτο σου ειναι δυσκολο οπότε, όποτε μας συμφερει υπαρχει μοιρα,κι αυτο οχι για να δουμε τι εχει να μας πει αλλα για να την κατηγορησουμε!!
Όντως είναι σύνηθες φαινόμενο , οι άνθρωποι αυτοματικά όταν κάτι τους συμβαίνει να το αποδίδουν σε οτιδήποτε εκτός του εαυτού τους και πάντα σε ότι μηχανικά έχουν μάθει...
Και οι Ινδιάνοι σε αντίστοιχες περιπτώσεις επικαλούνται τον Μανιτού και οι υπόλοιοι λαοί σε όλα όσα τους έχουν μάθει και μάλιστα απο την πρώιμη παιδική ηλικία...
Θα έλεγα ότι η επίκληση τοις μοίρας ότι είναι ένας ψυχαναλυτικός τρόπος εκτόνωσης του υποκειμένου απο τις ευθύνες του -και αλλα πολλά δεινά- και μάλιστα που βοηθάει στην περαιτέρω γιγάντωση της ανευθυνότητάς του!

quote:Τον ευχαριστω καθημερινως και εμπρακτως αγαπητη Black Swan για τα παντα!!
και καλά κάνεις δεν είσαι αχάριστη επομένως...εμπράκτως πως ακριβώς τον ευχαριστείς?
quote:
Εχεις μπερδεψει κατι το μαγικο και το ονειρικο δε σου ερχονται ετσι επειδη εισαι τυχερη/ρος!!Εχει προηγηθει παρα πολυ δουλεια και πονος και συνηδητοποιηση!!
κάνω λάθος ή εσείς με τον αλεξ συζητούσατε ότι η αγάπη δεν είναι πόνος...?ή πρώτα απο ότι μου λες αυτοτιμωρείσαι ώστε να μπορέσεις να βρεις μετά και να νοιώσεις την αγάπη καλύτερα? και μπορείς να μας πεις τι περιλαμβάνει η σκληρή δουλειά που έκανες και τι συνειδητοποίησες λοιπόν? Σκληρή δουλειά μέχρι να ρίξεις κάποιον και να πιστέψεις ότι σε αγάπησε? Και πάντα μόνο απο σένα και δουλειά με τον εαυτο σου προφανώς? ή άλλη πλευρά αγαπητή μου τι έκανε για αυτό? δεν συμμετέχει όλα εξαρτώνται από σένα λοιπόν, είναι μια καινούρια μορφή αγάπης και αυτή! εγώ δεν βλέπω έτσι την αγάπη αλλά περισσότερο σαν αμοιβαιότητα...όπου συμμετέχουν και οι 2 εμπλεκόμενοι..
quote:
Μιας και ειπα πονος!!Ποσοι ειναι αυτοι που δεν πιστευουν στη μοιρα και μολις περασουν εναν εντονο πονο συχτηριζουν τη μοιρα τους!!Εκει ακριβως που θα επρεπε να κοιταξουν στον εαυτο τους!!Αλλα βεβαια το να κοιταξεις τον εαυτο σου ειναι δυσκολο οπότε, όποτε μας συμφερει υπαρχει μοιρα,κι αυτο οχι για να δουμε τι εχει να μας πει αλλα για να την κατηγορησουμε!!
ξέρεις υπάρχουν και οι διάφορες εκφράσεις "γ... την τύχη μου..." "γ.... τη μοίρα μου" που μπορεί να τις λέμε αλλά δεν τις εννοούμε... είναι εκφράσεις που χρησιμοποιεί ο λαός μας εδώ και πολλά χρόνια..
quote:
Το μαγικο και το ονειρικο δεν το ψαχνεις σε καποιον αλλο το βρισκεις στον εαυτο σου πρωτα!!
so cliché...my dear... κάτι καινούριο έχεις να μας πεις? εκτός από γραμμούλες που συγκλίνουν κάτι πιο πρακτικό? για εμάς τους αδαείς? που δεν ξέρουμε από αγάπες?
Και αφού το βρήκες το μαγικό και το ονειρικό εσύ στον εαυτό σου το μεταδίδεις σε αυτόν που αγαπας?.. δηλαδή και παρόλο που αυτός ήταν κακός εσύ τον κάνεις καλό με την αγάπη σου φαντάζομαι..πόσες σαπουνόπερες έχεις δει?
quote:Αληθεια,για ποια ηλικια μιλας την ψυχικη η τη σωματικη?Αλλα ψεχασα δεν πιστευεις στην ηλικια της ψυχης,οκ δεν μπορω να πω κατι επ αυτου τοτε!!
ψέχασες ναι indeed σε ποια ηλικία πιστεύω οπότε μη λες και κάτι επ'αυτού..γιατί δεν κατάλαβες και τίποτα από αυτά που είπα.. σε δικαιολογώ όμως λόγω μικρής σου ηλικίας. Και καλύτερα ίσως έτσι γιατί ζεις την νορμάλ σου ηλικία ψυχική και σωματική ενώ εγώ πχ στα 18 σκεφτόμουν σαν 45.. ούτε και αυτό καλό...!τώρα έχω φτάσει την ψυχική μου ηλικία κοντά στα 100... ![]()
Και τελικά δεν είναι κακό να ονειροβατείς και να πετάς στα σύννεφα παρά να ξέρεις την πραγματικότητα. Είναι και αυτό ένα είδος άμυνας, πείθουμε τον εαυτό μας ότι μας αγαπάνε κάνουμε τα πάντα για να μας αγαπάνε γινόμαστε χαλί να μας πατήσουν και μετά αρκεί έστω και ένα χαμόγελο από τον άλλο για να το πιστεύουμε και στο τέλος...! δεν είναι κακό να ζούμε σε παραμύθι φίλη μου και στον δικό μας κόσμο! αν είναι να νομίζουμε ότι είμαστε ευτυχισμένοι χαλάλι!
quote:quote:Τον ευχαριστω καθημερινως και εμπρακτως αγαπητη Black Swan για τα παντα!!
και καλά κάνεις δεν είσαι αχάριστη επομένως...εμπράκτως πως ακριβώς τον ευχαριστείς?quote:
Εχεις μπερδεψει κατι το μαγικο και το ονειρικο δε σου ερχονται ετσι επειδη εισαι τυχερη/ρος!!Εχει προηγηθει παρα πολυ δουλεια και πονος και συνηδητοποιηση!!
κάνω λάθος ή εσείς με τον αλεξ συζητούσατε ότι η αγάπη δεν είναι πόνος...?ή πρώτα απο ότι μου λες αυτοτιμωρείσαι ώστε να μπορέσεις να βρεις μετά και να νοιώσεις την αγάπη καλύτερα? και μπορείς να μας πεις τι περιλαμβάνει η σκληρή δουλειά που έκανες και τι συνειδητοποίησες λοιπόν? Σκληρή δουλειά μέχρι να ρίξεις κάποιον και να πιστέψεις ότι σε αγάπησε? Και πάντα μόνο απο σένα και δουλειά με τον εαυτο σου προφανώς? ή άλλη πλευρά αγαπητή μου τι έκανε για αυτό? δεν συμμετέχει όλα εξαρτώνται από σένα λοιπόν, είναι μια καινούρια μορφή αγάπης και αυτή! εγώ δεν βλέπω έτσι την αγάπη αλλά περισσότερο σαν αμοιβαιότητα...όπου συμμετέχουν και οι 2 εμπλεκόμενοι..quote:
Μιας και ειπα πονος!!Ποσοι ειναι αυτοι που δεν πιστευουν στη μοιρα και μολις περασουν εναν εντονο πονο συχτηριζουν τη μοιρα τους!!Εκει ακριβως που θα επρεπε να κοιταξουν στον εαυτο τους!!Αλλα βεβαια το να κοιταξεις τον εαυτο σου ειναι δυσκολο οπότε, όποτε μας συμφερει υπαρχει μοιρα,κι αυτο οχι για να δουμε τι εχει να μας πει αλλα για να την κατηγορησουμε!!
ξέρεις υπάρχουν και οι διάφορες εκφράσεις "γ... την τύχη μου..." "γ.... τη μοίρα μου" που μπορεί να τις λέμε αλλά δεν τις εννοούμε... είναι εκφράσεις που χρησιμοποιεί ο λαός μας εδώ και πολλά χρόνια..quote:
Το μαγικο και το ονειρικο δεν το ψαχνεις σε καποιον αλλο το βρισκεις στον εαυτο σου πρωτα!!
so cliché...my dear... κάτι καινούριο έχεις να μας πεις? εκτός από γραμμούλες που συγκλίνουν κάτι πιο πρακτικό? για εμάς τους αδαείς? που δεν ξέρουμε από αγάπες?
Και αφού το βρήκες το μαγικό και το ονειρικό εσύ στον εαυτό σου το μεταδίδεις σε αυτόν που αγαπας?.. δηλαδή και παρόλο που αυτός ήταν κακός εσύ τον κάνεις καλό με την αγάπη σου φαντάζομαι..πόσες σαπουνόπερες έχεις δει?quote:Αληθεια,για ποια ηλικια μιλας την ψυχικη η τη σωματικη?Αλλα ψεχασα δεν πιστευεις στην ηλικια της ψυχης,οκ δεν μπορω να πω κατι επ αυτου τοτε!!
ψέχασες ναι indeed σε ποια ηλικία πιστεύω οπότε μη λες και κάτι επ'αυτού..γιατί δεν κατάλαβες και τίποτα από αυτά που είπα.. σε δικαιολογώ όμως λόγω μικρής σου ηλικίας. Και καλύτερα ίσως έτσι γιατί ζεις την νορμάλ σου ηλικία ψυχική και σωματική ενώ εγώ πχ στα 18 σκεφτόμουν σαν 45.. ούτε και αυτό καλό...!τώρα έχω φτάσει την ψυχική μου ηλικία κοντά στα 100...
Και τελικά δεν είναι κακό να ονειροβατείς και να πετάς στα σύννεφα παρά να ξέρεις την πραγματικότητα. Είναι και αυτό ένα είδος άμυνας, πείθουμε τον εαυτό μας ότι μας αγαπάνε κάνουμε τα πάντα για να μας αγαπάνε γινόμαστε χαλί να μας πατήσουν και μετά αρκεί έστω και ένα χαμόγελο από τον άλλο για να το πιστεύουμε και στο τέλος...! δεν είναι κακό να ζούμε σε παραμύθι φίλη μου και στον δικό μας κόσμο! αν είναι να νομίζουμε ότι είμαστε ευτυχισμένοι χαλάλι!
Οτι να ναι!!ειναι αλλη μια εκφραση του λαου που μπορει να χαρακτηρισει αυτα που καταλαβες!!(με καλη διαθεση κ χιουμορ το λεω,αυτο αν θες,το πιστευεις)
Κατα πρωτον να πω οτι ΟΛΑ,μα ΟΛΑ ΟΜΩΣ οσα ειπα τα παρερμηνευσες τοσο οσο δεν παει!!ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ σχεση δεν εχουν αυτα που εννοω εγω μ αυτα που καταλαβες!!Τα ΠΑΝΤΑ ειναι λαθος!!Απεχουν χιλιομετρα μακρια!!Απο που να το πιασω δεν ξερω!!Γι αυτο και δεν κανω παραθεσεις,σε ολα εχεις δωσει δικια σου ερμηνεια!!
Αυτο που λεω ειναι οτι πρεπει να κανεις δουλεια με τον εαυτο σου ΤΕΛΟΣ (οχι να ριξεις τον αλλο, και να τον αλλαξεις με την αγαπη σου και και και.... απο που τα εβγαλες δεν ξερω!!)
Το ιδιο και για τον πονο!!Δεν εχει καμια σχεση με την αγαπη που το συνεδεσες και παλι με τον εαυτο σου εχεις να κανεις!!Αυτο που ειπα ειναι οτι ο πονος,υπαρχει λογος που υπαρχει,κατι θελει να σου δειξει!!
Καπου ειπες για κατι πιο πρακτικο!!Μα ολα αυτα ειναι πρακτικα για τη ζωη σου!!Στην πραξη τα βλεπεις να ισχυουν!!Ξεκινανε απ το πνευμα και στη συνεχεια υλοποιουνται!!ΜΟΝΟ οταν τα προσπαθησεις βεβαια!!![]()
Οπως καταλαβαινεις τα "ολα αυτα" θα τα βρεις μονη σου!!!
"Το ιδιο και για τον πονο!!Δεν εχει καμια σχεση με την αγαπη ...
....που το συνεδεσες και παλι με τον εαυτο σου εχεις να κανεις!!Αυτο που ειπα ειναι οτι ο πονος,υπαρχει λογος που υπαρχει,κατι θελει να σου δειξει"!!
Aσφαλώς ο πόνος και έχει σχέση με την αγάπη...και αν δούμε-εξετάσουμε επι της ουσίας τι σημαίνει "αγάπη" και τι αυτή επιζητάει , τότε θα δούμε ξάστερα ότι η μη κάλυψή της επιφέρει πόνο στην ψυχική οικονομία κάθε υποκειμένου...
Πότε αλήθεια λέμε σε κάποιον ότι τον αγαπάμε φίλη μου???
Έτσι αναιτίατα και απροϋπόθετα???
Φαντάζομαι ότι κανείς άνθρωπος δεν το "πιστεύει" αυτό...