- Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:quote:
Πανος
Χωρίς πλάκα, έγραφα την απάντησή μου καθώς εσύ πόσταρες αυτό αλλά σιγά το περισπούδαστο ρε ΝΙΚΟΜΑΧΕ...Ωπα,τι ευρυζωνική σύζευξη έχετε βρε χριστιανά?
καλέσατε την Δύναμη Ταχείας Επέμβασης? ( βλ. Panos T )!!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
ηρθε διμοιρια υποστηριξης Νικ ![]()
quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣquote:
Stiv
Νικ ,τωρα νομιζω ξεχνας οταν ο ιδιος ο Χριστος ,ενω ηξερε οτι θα σταυρωθει ,ζητησε απο τον Θεο αν μπορει να μην πιει απο το ποτηρι αυτου του μαρτυριουΣταυρο,άν το πιστεύεις αυτό,επιβεβαιώνεις ότι σου είπα πριν,για τα ιερατεία.
Κανείς δεν ξέρει άν υπήρξε ο Χριστός,πόσο μάλλον τι είπε στον ¨πατέρα¨του!!
Συνεπώς χαλαρώστε και ασχοληθείτε με τις Επιστήμες, την Τέχνη, γραψτε βιβλία για τις σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίες σε παιδιά του Δημοτικού κτλ κτλ.
Γιατί πετάγεστε σαν ελατήρια για κάτι ανύπαρκτο???
Έχετε όλο τον κόσμο δικό σας εσείς οι ξεμάντρωτοι και ξεροσταλιάζετε εξω από το μαντρί από το οποίο καταφέρατε τελικά να βγείτε???
Για ποιο λόγο ακριβώς???
Ερευνάτε τας Γραφάς
quote:
Κανείς δεν ξέρει άν υπήρξε ο Χριστός,πόσο μάλλον τι είπε στον ¨πατέρα¨του!!
Εσυ λές αυτο:
quote:
Εσυ ομως μπορεις να μου αποδειξεις οτι δεν υπηρξε Χριστος!!!
Τι θα μου απαντούσες,άν ήσουν στην θέση μου?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
οπως το παρει κανεις...
quote:
stivquote:
Νικ ,τωρα νομιζω ξεχνας οταν ο ιδιος ο Χριστος ,ενω ηξερε οτι θα σταυρωθει ,ζητησε απο τον Θεο αν μπορει να μην πιει απο το ποτηρι αυτου του μαρτυριου.Και... πώς το γνωρίζουμε αυτό εφ' όσον ο Ιησούς (υποτίθεται ότι) ήταν μόνος του εκείνη τη στιγμή και το μόνο που ακουγόταν ήταν τα ροχαλητά των μαθητών του που βρισκόταν 50-60 μέτρα μακριά;
quote:
Οι αδυναμιες δεν ειναι οξυμωρο ,δες τον ευατο σου ,και ο καθενας μας ,τι σημαινει αυτο οτι δεν εχουμε πιστη ???Τα πράγματα είναι απλά φίλε μου. Είτε πιστεύεις ότι αυτή η επόμενη ζωή είναι καλύτερη, αιώνια, κτλ. κτλ. και βιάζεσαι να πας (ή τουλάχιστον δεν το αποφεύγεις) είτε δεν τα πιστεύεις και γατζώνεσαι όσο μπορείς στη ζωή αυτή.
Αν εγώ ήταν να φύγω από την λαμαρινοκαλύβα μου για να πάω σε μια μεζονέτα, λες να το καθυστερούσα στιγμή; Τρέχοντας θα πήγαινα...
macedon
Μακεδων σου χρωσταω μια απαντηση ,τωρα φευγω για δουλεια.![]()
quote:
Ο Χριστός είναιαγάπη,είρηνη,χαρά,μακροθυμία,καλοσύνη,ευσέβεια,ευλάβεια,ταπεινοφροσύνη,υπομονή,και πολλά ακόμα
Εδώ λέει, ότι ήρθε για τα παιδιά του Ισραήλ και θεωρεί τους Έλληνες, σκυλιά, κατώτερα των παιδιών του Ισραήλ.
26 Ἦτο δὲ ἡ γυναῖκα εἰδωλολάτρις καὶ κατὰ τὴν καταγωγὴν Συροφοινίκισσα (Ελληνίδα) καὶ τὸν παρακαλοῦσε νὰ βγάλῃ τὸ δαιμόνιον ἀπὸ τὴν θυγατέρα της.
27 Ὁ δὲ Ἰησοῦς τῆς εἶπε, «Ἄφησε πρῶτα νὰ χορτάσουν τὰ παιδιά, διότι δὲν εἶναι σωστὸ νὰ πάρωμε τὸ ψωμὶ τῶν παιδιῶν καὶ νὰ τὸ ρίξουμε στὰ σκυλιά».
28 Αὐτὴ δὲ ἀπήντησε, «Ναί, Κύριε, καὶ τὰ σκυλιὰ κάτω ἀπὸ τὸ τραπέζι τρώγουν ἀπὸ τὰ ψίχουλα τῶν παιδιῶν».
29 Καὶ αὐτὸς τῆς εἶπε, «Γι’ αὐτὸ ποὺ εἶπες πήγαινε, ἔχει φύγει τὸ δαιμόνιον ἀπὸ τὴν θυγατέρα σου».
30 Καὶ ὅταν ἐπῆγε εἰς τὸ σπίτι της εὑρῆκε τὸ παιδὶ ξαπλωμένο εἰς τὸ κρεββάτι καὶ τὸ δαιμόνιον εἶχε ἤδη φύγει.
(«κατά Μάρκο» ζ΄27-28).
22 Καὶ μία γυναῖκα Χαναναία ἀπὸ τὴν περιοχὴν ἐκείνην ἐβγῆκε καὶ ἐφώναζε, «Ἐλέησέ με, Κύριε, υἱὲ τοῦ Δαυΐδ. Ἡ θυγατέρα μου βασανίζεται ἀπὸ δαιμόνιον».
23 Αὐτὸς ὅμως δὲν ἀπεκρίθη οὔτε λέξιν. Καὶ ἦλθαν οἱ μαθηταί του καὶ τοῦ ἔλεγαν, «Διῶξε την, διότι φωνάζει ἀπὸ πίσω μας».
24 Αὐτὸς ἀπεκρίθη, «Δὲν εἶμαι σταλμένος παρὰ εἰς τὰ πρόβατα τὰ χαμένα τῆς γενεᾶς τοῦ Ἰσραήλ».
25 Αὐτὴ δὲ ἀφοῦ τὸν ἐπλησίασε, τὸν προσκυνοῦσε καὶ ἔλεγε, «Κύριε, βοήθησέ με».
26 Ἐκεῖνος τῆς ἀπεκρίθη, «Δὲν εἶναι σωστὸ νὰ πάρω τὸ ψωμὶ τῶν παιδιῶν καὶ νὰ τὸ ρίξω στὰ σκυλιά».
27 Αὐτὴ δὲ εἶπε, «Ναί, Κύριε, ἀλλὰ καὶ τὰ σκυλιὰ τρώγουν ἀπὸ τὰ ψίχουλα, ποὺ πέφτουν ἀπὸ τὸ τραπέζι τῶν κυρίων τους».
28 Τότε ὁ Ἰησοῦς τῆς ἀπεκρίθη, «Ὦ γυναῖκα, μεγάλη εἶναι ἡ πίστις σου· ἂς σοῦ γίνῃ ὅπως θέλεις». Καὶ ἐθεραπεύθηκε ἡ θυγατέρα της ἀπὸ τὴν ὥραν ἐκείνην.
(«κατά Ματθαίον» ιε΄26).

Edited by - Συνοδινός.1 on 18/10/2012 21:55:50
quote:
Σταύρο εγω λέω αυτο:
quote:
Κανείς δεν ξέρει άν υπήρξε ο Χριστός,πόσο μάλλον τι είπε στον ¨πατέρα¨του!!Εσυ λές αυτο:
quote:
Εσυ ομως μπορεις να μου αποδειξεις οτι δεν υπηρξε Χριστος!!!Τι θα μου απαντούσες,άν ήσουν στην θέση μου?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Νικ ,λογο βιασυνης σωστη η επισημανση σου ,το αναιρω,απαντησες
![]()
quote:
macedonΤα πράγματα είναι απλά φίλε μου. Είτε πιστεύεις ότι αυτή η επόμενη ζωή είναι καλύτερη, αιώνια, κτλ. κτλ. και βιάζεσαι να πας (ή τουλάχιστον δεν το αποφεύγεις) είτε δεν τα πιστεύεις και γατζώνεσαι όσο μπορείς στη ζωή αυτή.
Αν εγώ ήταν να φύγω από την λαμαρινοκαλύβα μου για να πάω σε μια μεζονέτα, λες να το καθυστερούσα στιγμή; Τρέχοντας θα πήγαινα...
Όσο και να παπατζολογείς την απάντησή σου την πήρες και αν τολμάς ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΕ έτσι για αλλαγή, αλλιώς πίσω στην εκκωφαντική σιωπή σου...
Ερευνάτε τας Γραφάς
quote:
Panos T
Γιατί πετάγεστε σαν ελατήρια για κάτι ανύπαρκτο???
Επειδή είναι θρησκεία και σαν τέτοια,την θεωρώ υπεύθυνη,για την τελματώδη κατάσταση της ανθρωπότητας.
Επειδή χάριν αυτής υπάρχουν ακόμη σύνορα και στρατοί στον κόσμο.
Επειδή τα τελευταία τουλάχιστον 15.000 χρόνια που υπάρχω σαν σκεπτόμενο είδος,είμαι ακόμη καθηλωμένος στη Γη και δεν έχω αποικήσει...τον Γαλαξία!!![]()
![]()
Θέλεις κι άλλα?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Τα πράγματα είναι απλά φίλε μου. Είτε πιστεύεις ότι αυτή η επόμενη ζωή είναι καλύτερη, αιώνια, κτλ. κτλ. και βιάζεσαι να πας (ή τουλάχιστον δεν το αποφεύγεις) είτε δεν τα πιστεύεις και γατζώνεσαι όσο μπορείς στη ζωή αυτή.Αν εγώ ήταν να φύγω από την λαμαρινοκαλύβα μου για να πάω σε μια μεζονέτα, λες να το καθυστερούσα στιγμή; Τρέχοντας θα πήγαινα...
H ζωή είναι γλυκιά φίλτατε Macedon, είτε πιστέυεις είτε δε πιστέυεις σε κάποιον θεό.
All That We See Or Seem Is But A Dream Within A Dream (~Edgar Allan Poe~)
Edited by - Ιαπετός on 18/10/2012 21:58:53
quote:
για τον ιδιο λογο που εχουν κ οι μαντρωμενοι.
οπως το παρει κανεις...
Όχι φίλε μου, δεν στέκει αυτό.
Εμείς οι Χριστιανοί, για εσάς, είμαστε οι "τρελλοί" μέσα στο "ψυχιατρείο" ενώ εσείς είστε οι "λογικοί" που είστε αυτοδίκαια έξω από αυτό.
Το τι λέμε εμείς ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟ.
Για κάποιο λόγο δεν είναι και γι'αυτό βρισκόμαστε όλοι εδώ "παρείτσα" να τα συζητάμε...
Ερευνάτε τας Γραφάς
Panos T
Γιατί πετάγεστε σαν ελατήρια για κάτι ανύπαρκτο???Επειδή είναι θρησκεία και σαν τέτοια,την θεωρώ υπεύθυνη,για την τελματώδη κατάσταση της ανθρωπότητας.
Επειδή χάριν αυτής υπάρχουν ακόμη σύνορα και στρατοί στον κόσμο.
Επειδή τα τελευταία τουλάχιστον 15.000 χρόνια που υπάρχω σαν σκεπτόμενο είδος,είμαι ακόμη καθηλωμένος στη Γη και δεν έχω αποικήσει...τον Γαλαξία!!
Θέλεις κι άλλα?
Μπούκαρε ποτέ κανένας παππάς εκεί που έκανες μάθημα/έρευνα να σου τα σταματήσει???
Τον αιθέρα, την σταθερή ταχύτητα του φωτός κτλ σου τα "καπέλωσαν" οι παππάδες???
Στην αθειστική Ρωσσία και Κίνα είδες κάποια πρόοδο σε σχέση με τη "Χριστιανική Δύση"???
Άσε αυτές τις καραμελίτσες για τους άλλους ρε ΝΙΚΟΜΑΧΕ μιας που θεωρώ ότι στροφάρεις περισσότερο...
Ερευνάτε τας Γραφάς
Y.Γ. Φυσικά το ερώτημα απεθύνεται σε κάθε πιστό Χριστιανό!
All That We See Or Seem Is But A Dream Within A Dream (~Edgar Allan Poe~)
οπως το παρει κανεις...Όχι φίλε μου, δεν στέκει αυτό.
Εμείς οι Χριστιανοί, για εσάς, είμαστε οι "τρελλοί" μέσα στο "ψυχιατρείο" ενώ εσείς είστε οι "λογικοί" που είστε αυτοδίκαια έξω από αυτό.
Για κάποιο λόγο δεν είναι και γι'αυτό βρισκόμαστε όλοι εδώ "παρείτσα" να τα συζητάμε...
Ερευνάτε τας Γραφάς
ημουν στη θεση σας για 34 χρονια.γνωριζω τα παντα περι χριστιανισμου.
κ γω ετσι απαντουσα τοτε στους μη χριστιανους.
καταλαβες φιλε μου?
quote:
Συνοδινός 1Εδώ λέει, ότι ήρθε για τα παιδιά του Ισραήλ και θεωρεί τους Έλληνες, σκυλιά, κατώτερα των παιδιών του Ισραήλ.
26 Ἦτο δὲ ἡ γυναῖκα εἰδωλολάτρις καὶ κατὰ τὴν καταγωγὴν Συροφοινίκισσα (Ελληνίδα) καὶ τὸν παρακαλοῦσε νὰ βγάλῃ τὸ δαιμόνιον ἀπὸ τὴν θυγατέρα της.
27 Ὁ δὲ Ἰησοῦς τῆς εἶπε, «Ἄφησε πρῶτα νὰ χορτάσουν τὰ παιδιά, διότι δὲν εἶναι σωστὸ νὰ πάρωμε τὸ ψωμὶ τῶν παιδιῶν καὶ νὰ τὸ ρίξουμε στὰ σκυλιά».
28 Αὐτὴ δὲ ἀπήντησε, «Ναί, Κύριε, καὶ τὰ σκυλιὰ κάτω ἀπὸ τὸ τραπέζι τρώγουν ἀπὸ τὰ ψίχουλα τῶν παιδιῶν».
29 Καὶ αὐτὸς τῆς εἶπε, «Γι’ αὐτὸ ποὺ εἶπες πήγαινε, ἔχει φύγει τὸ δαιμόνιον ἀπὸ τὴν θυγατέρα σου».
30 Καὶ ὅταν ἐπῆγε εἰς τὸ σπίτι της εὑρῆκε τὸ παιδὶ ξαπλωμένο εἰς τὸ κρεββάτι καὶ τὸ δαιμόνιον εἶχε ἤδη φύγει.
(«κατά Μάρκο» ζ΄27-28).
22 Καὶ μία γυναῖκα Χαναναία ἀπὸ τὴν περιοχὴν ἐκείνην ἐβγῆκε καὶ ἐφώναζε, «Ἐλέησέ με, Κύριε, υἱὲ τοῦ Δαυΐδ. Ἡ θυγατέρα μου βασανίζεται ἀπὸ δαιμόνιον».
23 Αὐτὸς ὅμως δὲν ἀπεκρίθη οὔτε λέξιν. Καὶ ἦλθαν οἱ μαθηταί του καὶ τοῦ ἔλεγαν, «Διῶξε την, διότι φωνάζει ἀπὸ πίσω μας».
24 Αὐτὸς ἀπεκρίθη, «Δὲν εἶμαι σταλμένος παρὰ εἰς τὰ πρόβατα τὰ χαμένα τῆς γενεᾶς τοῦ Ἰσραήλ».
25 Αὐτὴ δὲ ἀφοῦ τὸν ἐπλησίασε, τὸν προσκυνοῦσε καὶ ἔλεγε, «Κύριε, βοήθησέ με».
26 Ἐκεῖνος τῆς ἀπεκρίθη, «Δὲν εἶναι σωστὸ νὰ πάρω τὸ ψωμὶ τῶν παιδιῶν καὶ νὰ τὸ ρίξω στὰ σκυλιά».
27 Αὐτὴ δὲ εἶπε, «Ναί, Κύριε, ἀλλὰ καὶ τὰ σκυλιὰ τρώγουν ἀπὸ τὰ ψίχουλα, ποὺ πέφτουν ἀπὸ τὸ τραπέζι τῶν κυρίων τους».
28 Τότε ὁ Ἰησοῦς τῆς ἀπεκρίθη, «Ὦ γυναῖκα, μεγάλη εἶναι ἡ πίστις σου· ἂς σοῦ γίνῃ ὅπως θέλεις». Καὶ ἐθεραπεύθηκε ἡ θυγατέρα της ἀπὸ τὴν ὥραν ἐκείνην.
(«κατά Ματθαίον» ιε΄26).
Αν έχεις δίκιο στο συλλογισμό σου εξήγησέ μου και αυτά
Ιω Ιβ‐20 ῏Ησαν δέ τινες ῞Ελληνες ἐκ τῶν ἀναβαινόντων ἵνα προσκυνήσωσιν ἐν τῇ ἑορτῇ.
Ιω Ιβ‐21 οὗτοι οὖν προσῆλθον Φιλίππῳ τῷ ἀπὸ Βηθσαῑδὰ τῆς Γαλιλαίας, καὶ ἠρώτων αὐτὸν λέγοντες· κύριε, θέλομεν τὸν ᾿Ιησοῦν ἰδεῖν
Ιω Ιβ‐22 ἔρχεται Φίλιππος καὶ λέγει τῷ ᾿Ανδρέᾳ, καὶ πάλιν ᾿Ανδρέας καὶ Φίλιππος λέγουσι τῷ ᾿Ιησοῦ·
Ιω Ιβ‐23 ὁ δὲ ᾿Ιησοῦς ἀπεκρίνατο αὐτοῖς λέγων· ἐλήλυθεν ἡ ὥρα ἵνα δοξασθῇ ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου.
Μτ Κα‐43 διὰ τοῦτο λέγω ὑμῖν ὅτι ἀρθήσεται ἀφ᾿ ὑμῶν ἡ βασιλεία τοῦ Θεοῦ καὶ δοθήσεται ἔθνει ποιοῦντι τοὺς καρποὺς αὐτῆς·
Αν δεν έχεις μια ενιαία επιχειρηματολογία τότε αυτό σημαίνει ότι δεν κατάλαβες ούτε στο ελάχιστο τα χωρία που παράθεσες και είναι κρίμα διότι δείχνουν ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ...
Ερευνάτε τας Γραφάς
quote:quote:quote:
οπως το παρει κανεις...Όχι φίλε μου, δεν στέκει αυτό.
Ερευνάτε τας Γραφάς
ημουν στη θεση σας για 34 χρονια.γνωριζω τα παντα περι χριστιανισμου.
κ γω ετσι απαντουσα τοτε στους μη χριστιανους.
καταλαβες φιλε μου?
Όχι φίλε μου δεν κατάλαβα.
Μα, εγώ τώρα θέλω να μου απαντήσεις ως μη-Χριστιανός που ξέφυγες και ανέβηκες επίπεδο συνειδητότητας και αυτογνωσίας.
Δηλαδή ως Χριστιανός είχες απαντήσεις ενώ τώρα όχι???
Ερευνάτε τας Γραφάς
ολα ειναι θεμα κατανοησης της ιδιας μας της ψυχης.
quote:
ΙαπετόςPanoT,αφού πιστέυεις τόσο στην ύπαρξη του Θεού,μπορείς να μου πείς γιατί ο εν λόγω Θεός δεν έχει παρέμβει καθόλου στην ιστορία της ανθρωπότητας να αποκαταστήσει τη τάξη; Φεριπήν να κάνει κάτι για τα παιδάκια της Αφρικής που τα τρώνε οι μύγες μέρα με τη μέρα;
Y.Γ. Φυσικά το ερώτημα απεθύνεται σε κάθε πιστό Χριστιανό!
Κλασσικό ερώτημα με απλούστατη απάντηση.
Φίλε Ιαπετέ, δώσε βάση διότι σου δίνω... εσωτερική πληροφόρηση.
Λοιπόν, επειδή σύμφωνα με την Ορθοδοξία ΑΥΤΟΣ θα μας ζητήσει ΤΟ ΛΟΓΟ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ πρόλαβε Τον εσύ και βάλε Τον να σου απολογηθεί.
Μτ Κε‐34 τότε ἐρεῖ ὁ βασιλεὺς τοῖς ἐκ δεξιῶν αὐτοῦ· δεῦτε οἱ εὐλογημένοι τοῦ πατρός μου, κληρονομήσατε τὴν ἡτοιμασμένην ὑμῖν βασιλείαν ἀπὸ καταβολῆς κόσμου.
Μτ Κε‐35 ἐπείνασα γάρ, καὶ ἐδώκατέ μοι φαγεῖν, ἐδίψησα, καὶ ἐποτίσατέ με, ξένος ἤμην, καὶ συνηγάγετέ με,
Μτ Κε‐36 γυμνός, καὶ περιεβάλετέ με, ἠσθένησα, καὶ ἐπεσκέψασθέ με, ἐν φυλακῇ ἤμην, καὶ ἤλθετε πρός με.
Μτ Κε‐37 τότε ἀποκριθήσονται αὐτῷ οἱ δίκαιοι λέγοντες· κύριε, πότε σε εἴδομεν πεινῶντα καὶ ἐθρέψαμεν, ἢ διψῶντα καὶ ἐποτίσαμεν;
Μτ Κε‐38 πότε δέ σε εἴδομεν ξένον καὶ συνηγάγομεν, ἢ γυμνὸν καὶ περιεβάλομεν;
Μτ Κε‐39 πότε δέ σε εἴδομεν ἀσθενῆ ἢ ἐν φυλακῇ, καὶ ἤλθομεν πρός σέ;
Μτ Κε‐40 καὶ ἀποκριθεὶς ὁ βασιλεὺς ἐρεῖ αὐτοῖς· ἀμὴν λέγω ὑμῖν, ἐφ᾿ ὅσον ἐποιήσατε ἑνὶ τούτων τῶν ἀδελφῶν μου τῶν ἐλαχίστων, ἐμοὶ ἐποιήσατε.
Μτ Κε‐41 τότε ἐρεῖ καὶ τοῖς ἐξ εὐωνύμων· πορεύεσθε ἀπ᾿ ἐμοῦ οἱ κατηραμένοι εἰς τὸ πῦρ τὸ αἰώνιον τὸ ἡτοιμασμένον τῷ διαβόλῳ καὶ τοῖς ἀγγέλοις αὐτοῦ.
Μτ Κε‐42 ἐπείνασα γάρ, καὶ οὐκ ἐδώκατέ μοι φαγεῖν, ἐδίψησα, καὶ οὐκ ἐποτίσατέ με,
Μτ Κε‐43 ξένος ἤμην, καὶ οὐ συνηγάγετέ με, γυμνός, καὶ οὐ περιεβάλετέ με, ἀσθενὴς καὶ ἐν φυλακῇ, καὶ οὐκ ἐπεσκέψασθέ με.
Μτ Κε‐44 τότε ἀποκριθήσονται αὐτῷ καὶ αὐτοὶ λέγοντες· κύριε, πότε σε εἴδομεν πεινῶντα ἢ διψῶντα ἢ ξένον ἢ γυμνὸν ἢ ἀσθενῆ ἢ ἐν φυλακῇ, καὶ οὐ διηκονήσαμέν σοι;
Μτ Κε‐45 τότε ἀποκριθήσεται αὐτοῖς λέγων· ἀμὴν λέγω ὑμῖν, ἐφ᾿ ὅσον οὐκ ἐποιήσατε ἑνὶ τούτων τῶν ἐλαχίστων, οὐδὲ ἐμοὶ ἐποιήσατε.
Μτ Κε‐46 καὶ ἀπελεύσονται οὗτοι εἰς κόλασιν αἰώ νιον, οἱ δὲ δίκαιοι εἰς ζωὴν αἰώνιον.
Ερευνάτε τας Γραφάς
Edited by - PanosT on 18/10/2012 22:50:21