ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Διάρκεια Ζωής των Πατριαρχών τής Παλαιάς Διαθήκης - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Διάρκεια Ζωής των Πατριαρχών τής Παλαιάς Διαθήκης - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

samuel197430 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
08/09/2006, 02:37:39
Κανείς ιστορικός σε ολόκληρο τον κόσμο δεν θεωρεί ούτε την Αγία Γραφή ούτε το Κοράνι ιστορικά βιβλία.

Ακόμη και τα βιβλία που γράφτηκαν με θέμα την ιστορικότητα των θρησκευτικών βιβλίων, γράφτηκαν από θεολόγους, όχι από ιστορικούς.

macedon

08/09/2006, 02:58:10
μακεδόνα

αυτά που γράφεις τι σχέση έχουν με το κατά πόσο αναφέρετε ή δεν αναφέρετε κάποιο γεγονός στην Γραφή;
λόγος άλλωστε για τον οποίο διαφωνούμε με τον NikosM!

μπορεί να είναι σωστά αυτά που γράφεις αλλά δεν είναι ο λόγος της διαφωνίας μας αυτός!
είναι όμως ο εξής: γράφει ή δεν γράφει η Γραφή ότι τα χρόνια έπεσαν μετά την ένωση των υιών του θεού....μπλα μπλα...;

την "ένωση" αυτή, την ονόμασα ιστορικό γεγονός , διότι σαν τέτοιο είναι καταγεγραμμένο στην Γραφή....
ο NikosM μου έγραψε ότι δεν αναφέρετε πουθενά, η γνώμη σου ποια είναι ;

ευχαριστώ.

ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΒΟΥΝΑ ΝΑ ΕΧΩ
ΑΓΑΠΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ

Edited by - ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ on 08/09/2006 03:08:22

08/09/2006, 03:00:10
quote:
ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ
εγώ φίλε μου μιλάω με βάση την Γραφή.
και αυτά που γράφω είναι γραμμένα στα βιβλία της.
σίγουρα κάνω και λάθη όταν εξάγω κάποια συμπεράσματα μέσα απο αυτήν, αλλά όταν αναφέρομαι σε ιστορικά γεγονότα δεν κάνω ποτέ λάθος. εκτός αν η ίδια η Γραφή αναφέρει ψευδή γεγονότα.

Ήταν σχόλιο στο παραπάνω.

macedon

NikosMΝέο Μέλος
12/09/2006, 18:38:17
quote:
ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ
είναι όμως ο εξής: γράφει ή δεν γράφει η Γραφή ότι τα χρόνια έπεσαν μετά την ένωση των υιών του θεού....μπλα μπλα...;

την "ένωση" αυτή, την ονόμασα ιστορικό γεγονός , διότι σαν τέτοιο είναι καταγεγραμμένο στην Γραφή....
ο NikosM μου έγραψε ότι δεν αναφέρετε πουθενά,

Αν μου απαντήσεις που αναφέρεται ακριβώς ότι η διάρκεια ζωής έπεσε ΛΟΓΩ τής ένωσης των υιών τού Θεού με τις θυγατέρες τών ανθρώπων (Κεφάλαιο - Στοίχος) γιά εμένα σταματά η συζήτηση και σού δίνω δίκαιο. Φοβάμαι όμως ότι η μέν ένωση αναφέρεται, η πτώση τής διάρκειας ζωής δεν αναφέρεται ρητώς μεν αλλά είναι εύκολα παρατηρήσιμη, αλλά η σύνδεση τών δύο είναι μόνο δική σου. Αν πάντως έχει δίκαιο, είναι ενδιαφέρον ότι η σταδιακή "μόλυνση" τού DNA τών υιών τού Θεού με DNA θυγατέρων τών ανθρώπων θα εξηγούσε την συμφωνία τής πτώσης τής διάρκειας ζωής τών Πατριαρχών με την εκθετική κατανομή ακόμη και αν ο συγγραφέας τής Γέννεσης δεν είχε ιδέα γιά Στατιστική και κατανομές!

Macedon: Αν κάποιος σου πεί ότι οι Κύκλωπες είχαν καμήλες, ρωτάς που αναφέρεται στην Οδύσσεια αυτό το πράγμα, δεν απαντάς ότι οι Κύκλωπες είναι μυθικά όντα και δεν υπήρξαν ποτέ.

13/09/2006, 01:06:20
quote:
NikosM
Aν κάποιος σου πεί ότι οι Κύκλωπες είχαν καμήλες, ρωτάς που αναφέρεται στην Οδύσσεια αυτό το πράγμα, δεν απαντάς ότι οι Κύκλωπες είναι μυθικά όντα και δεν υπήρξαν ποτέ.

Εξαρτάται τι εξετάζεις κάθε φορά. Αν εξετάζεις τη ζωή των Κυκλώπων σύμφωνα με τον Όμηρο τότε ρωτάς το πρώτο, αν εξετάζεις την ιστορικότητά τους τότε απαντάς το δεύτερο.

macedon

Odysseus_nemoΜέλος
13/09/2006, 01:43:13
quote:
Φίλε Οδυσσέα, φοβάμαι ότι δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις. Ακόμη φοβάμαι ότι δεν έχεις τις απαιτούμενες γνώσεις Στατιστικής και παρασύρεσαι σε συμπεράσματα χωρίς θεωρητική τεκμηρίωση

Mporei ontos na min echo gnoseis Statistikis, alla me tipota den tha epairna gia deigma tis ilikies ton Patriarchon, oste na eksago symperasmata schetika me tin ayksomeiosi tou oriou ilikias. Alloi tomeis tis apascholiseos mou (Theory Of Chaos, A.I) me echoun peisei gi' ayta pou sou grapho. Mporei se kapoies leptomereies na sphallo, omos i geniki mou pepoithisi einai sosti.

Mia alli leptomereia ti se kanei na pisteueis oti i monada metrisis einai idia se oli tin diarkeia tis grafis tis Biblou?

Sygnomi gia ta Greenglish, alla o H/Y den echei mathei akoma ellinika.

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ Ή ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
Odysseus_Nemo

NikosMΝέο Μέλος
13/09/2006, 10:56:19
quote:
Macedon: Εξαρτάται τι εξετάζεις κάθε φορά. Αν εξετάζεις τη ζωή των Κυκλώπων σύμφωνα με τον Όμηρο τότε ρωτάς το πρώτο, αν εξετάζεις την ιστορικότητά τους τότε απαντάς το δεύτερο.
Παρασυρμένος από τον τίτλο τού φόρουμ "ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ" θεώρησα δεδομένο το πρώτο. Από την άλλη μεριά, αν δεν ήταν έτσι, γιατί να συζητάμε; Θα μπορούσε ο καθ'ένας να γράφει τα κατεβατά του όπως ο vasilisc.

By the way, υπάρχει και τρίτος τρόπος απάντησης: Ναι μεν ο Ομηρος δεν αναφέρει καθόλου καμήλες, αλλά αναφέρει γιγαντιαία πρόβατα, κάτω από την κοιλιά των οποίων μπορούσαν να κρυφτούν οι σύντροφοι τού Οδυσσέα. Μήπως τελικά ήταν πράγματι καμήλες;

quote:
Odysseus_nemo: Mia alli leptomereia ti se kanei na pisteueis oti i monada metrisis einai idia se oli tin diarkeia tis grafis tis Biblou?
Μα αυτό αναφέρω στην αρχή, αν θεωρήσει κανείς ότι όπου αναφέρεται έτος εννοείται μήνας, τότε ο Μαθουσάλας μεν έζησε 969/12= 81 χρόνια (πράγμα φυσιολογικό) αλλά π.χ. ο Ιωσήφ μόλις 110/12= 9 χρόνια. Το ποιό εντυπωσιακό με τις ηλικίες δεν είναι η απόλυτη τιμή τους (που θα μπορούσε να εξηγηθεί με διαφορετική μονάδα μέτρησης τού χρόνου) αλλά ο τρόπος με τον οποίο πέφτουν
VasiliscmΜέλος
13/09/2006, 13:51:54
Φίλε ΝικοσΜ,

με αδικείς !

τοποθετήθηκα στο θέμα και εξέφρασα την άποψη ότι η Παλαιά Διαθήκη είναι η μυθολογία των Εβραίων.

Τα περί εκθετικής κατανομής με αφήνουν αδιάφορο.

Είπα την άποψή μου(!)

Βασίλης

samuel1974Μέλος
13/09/2006, 17:56:07
Υπάρχουν τρεις λύσεις:

1. Να αναγραφει η Παλαιά διαθήκη ψέματα για τις ηλικίες, πράγμα που αμφισβητώ, γιατί δεν βλέπω σκοπιμότητα να καταγράφουνε με τέτοια λεπτομέρεια οι ηλικίες. Αν τα πρόσωπα είναι φανταστικά, και χρειάζονται μεγάλες ηλικίες για να συμπληρωθεί ένα χρονικό διάστημα 4000 ετών, μπορούσε ο Μωυσης να βάλει άλλους 50 και να συμπληρώσει τη λίστα.

2. Η μακροζωία των αρχαίων ανθρώπων πρέπει να ήτανε μια διασωσμένη παράδοση, η οποια να ζούσε μέχρι τις ημερες του Μωϋση. Απλώς καταγράφτηκε λεπτομερειακά για να έχει βαρύτητα ιστορικής αξιας το έργο του Μωϋση.

Αυτό δεν έχει όμως θρησκειολογική βάση, η οποια για τους Εβραίους ήτανε πολύ σημαντικότερη από την ιστορική ακρίβεια.

Και εξηγούμαι.
Αν ο Μωυσης ήθελε να περάσει με μια τέτοια αναφορά το μήνυμα ότι: "η πολλαπλασιαζόμενη αμαρτωλότητα σας κάνει να πεθαίνετε γρηγορότερα" θα γινότανε γρήγορα περίγελος, με δεδομένο ότι κάποτε σταμάτησε αυτή η πτώση ανωτατου ορίου ηλικίας.

Σημείωση: ο Σολομώντας αναφέρει σαν μέσο ορο ηλικίας τα 70.

3. Όλα γίνανε κατά γράμμα των Γραφων. Το γιατί ζούσανε τόσο οι άνθρωποι δεν μπορώ να το γνωρίζω.

EPAITHSΜέλος
13/09/2006, 18:11:11
Δέν υπάρχει η παραμικρή αναφορά ή απόδειξη για υπέργηρους ανθρώπους 500 - 600 ετών εκείνη την εποχή παρα μονάχα στα φαντασιόπληκτα μιαλά των μυθοπλαστών της βίβλου.
ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΑΝΑΦΟΡΑ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΓΥΡΩ ΣΤΟ 5000 π.χ. όπως ταχύτατα έστευσαν να χρονολογήσουν οι πρώτοι πατέρες της χριστιανικής με πρωτοστατούντα τον Ευσέβιο, κάνοντας μαθηματικές προσθοαφαιρέσεις με τα εφτακοσάρια των ηλικιών του Νώε, του Μαθουσάλα και των υπόλοιπων ηρώων της βίβλου.
Το σύμπαν και η γή δημιουργήθηκαν αποδεδειγμένα πλέον μερικά δισεκατομύρια χρόνια πρίν απο την εποχή μας.
Όπως και δέν έχει βρεθεί απολύτως τίποτα κάτι σάν συμβολισμός ας πούμε που να κρύβεται πίσω απο τις αναφορές για τα συγκεκριμένα πρόσωπα. Ο εβραικός λαός ακόμα και έως τις αρχές της πρώτης πχ. χιλιετίας ήταν ένας ισχνός ποιμενικός λαός με ανύπαρκτη παρουσία.