- Πιστεύετε στο Θεό? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Δεν είναι ο άνθρωπος κομμάτι του Θεού, αφού η Ψυχή του προέρχεται από τον Θεό?
Δεν είναι η Φύση μέρος του Θεού, αφού με τη δική Του Σοφία δημιουργήθηκε?
Β:
quote:
για την ακρίβεια έχω ανα-γνωρίσει το θεϊκό στοιχείο μέσα μου...όπως και στις πέτρες, και τα φυτά και τα ζώα ή στον αέρα που αναπνέω...
αυτό που με κάνει Θεό είναι η ίδια η συνείδηση της ύπαρξης μου...
αυτή η συνείδηση δεν υπάρχει πουθενά αλλού... εκεί αρχίζει και τελειώνει αυτό το "Εγώ Είμαι"...
Φίλατε Dying_Incubus που ακριβώς βλέπεις διαφορά ανάμεσα στην δική μου τοποθέτηση (Α) με την οποία διαφώνησες και την τοποθέτηση της αγαπητής galadriel (Β) με την οποία και συμφώνησες?
... τα ίδια λέμε με διαφορετικό τρόπο...
quote:
Αν το πιστέψουμε αυτό, τότε ποιός δημιούργησε αυτόν τον Χ Θεό?
Αυτό είναι ένα ερώτημα παγίδα το οποίο οδηγεί σε ψευτοδιλήμματα του τύπου: "η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα"... και νομίζω πως θα ήταν καλό να τα αποφύγουμε...
.
.
.
@rwen the Guardian...

Είμαι ζενίθ, είμαι ναδίρ
Ανάβω γίνομαι πυρσός
Πνίγω το ψέμα μες στο φως
quote:quote:
Ο Θεός είναι Ένας και αυτό το θεωρούμε δεδομένο...Γιατι?
Προσπάθησα να το θέσω ορθά στην αρχική τοποθέτηση μου, λέγοντας:
quote:
Δεν είναι ένα θέμα στο οποίο προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι ο δικός μας Θεός είναι καλύτερος από το Θεό του διπλανού μας... επίσης δεν μας ενδιαφέρει ποιό όνομα χρησιμοποιεί ο δικός σας/μας θεός...Ο Θεός είναι Ένας και αυτό το θεωρούμε δεδομένο... Εσείς πιστεύετε σ' Αυτόν?
Τώρα θα προσπαθήσω να απαντήσω λιγότερο ορθά, αλλά περισσότερο αναλυτικά (και ολίγον χιουμοριστικά, χωρίς αυτό να μειώνει την σημασία του Λόγου μου)...
Το ζήτημα αυτό δεν μπορεί να εξαντληθεί μέσα από το παιχνίδι της "κολοκυθιάς": "γιατί να είναι ένας?", "εμ πόσοι να είναι?" κ.ο.κ.
Εξάλλου, ανεξάρτητα από τον αριθμό που αποδίδουμε στο θεό/θεούς το ερώτημα για εμάς έχει την ίδια σημασία...
quote:
Οπότε... Πιστεύετε στο Θεό?
.
.
.
@rwen the Guardian...

Είμαι ζενίθ, είμαι ναδίρ
Ανάβω γίνομαι πυρσός
quote:
Φίλατε Dying_Incubus που ακριβώς βλέπεις διαφορά ανάμεσα στην δική μου τοποθέτηση (Α) με την οποία διαφώνησες και την τοποθέτηση της αγαπητής galadriel (Β) με την οποία και συμφώνησες?... τα ίδια λέμε με διαφορετικό τρόπο...
Απ' όσο κατάλαβα από το μήνυμα το δικό σου μιλάς για ένα Θεό που ενυπάρχει στον καθένα μας.
Από τα λεγόμενα της Galadriel κατάλαβα πως δε μιλάει για κάτι τέτοιο αλλά στο οτι το κάθε τι είναι ανεξάρτητο.
Αν κάνω λάθος, παρακαλώ να με διορθώσει.
Εγώ πιστεύω πως Θεός δεν υπάρχει ούτε όπως δίνεται μέσα από κάποια θρησκεία από όσες υπάρχουν, ούτε είναι κάτι το Ανώτερο από όλα.
Πιστεύω πως Θεός είναι ο άνθρωπος από μόνος του και δεν υπόκειται ούτε αυτός ούτε η φύση σε κανένα Θεό.
Αυτά εν συντομία! ![]()

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
"Ολοένα πιο σημά ολοένα πιο ψηλά
Ολοένα οι αχτές απομακρύνονται
Βουνά μεγάλα με βουνά μικρά στην αγκαλιά τους
Και μια παλάμη λιβαβάκι μια παλάμη θάλασσα
Στην κορυφή του λόφου ο Άγιος Συμεών
Λίγο πιο πάνω οι βάρκες των νεφών
Και ακόμη πιο ψηλά ο Αρχάγγελος με το βαθύ του βλέμμα όλο
Συγχώρεση"
"Τι είναι θεός, τι μη θεός, και τι ανάμεσο τους;"
Οδυσσέας Ελύτης
.
.
.
@rwen the Guardian...

Είμαι ζενίθ, είμαι ναδίρ
Ανάβω γίνομαι πυρσός
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------Αν το πιστέψουμε αυτό, τότε ποιός δημιούργησε αυτόν τον Χ Θεό?
--------------------------------------------------------------------------------
Αυτό είναι ένα ερώτημα παγίδα το οποίο οδηγεί σε ψευτοδιλήμματα του τύπου: "η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα"... και νομίζω πως θα ήταν καλό να τα αποφύγουμε...
Και είναι αξιοσημείωτο, αγαπητή Mantis, ότι είναι ένα ερώτημα που υποβάλλεται συχνά από τους ίδιους ανθρώπους που ταυτόχρονα δέχονται χωρίς συζήτηση κάποιες νεώτερες επιστημονικές απόψεις σύμφωνα με τις οποίες το σύμπαν, όπως φαίνεται από κάποια μαθηματικά μοντέλα, δεν έχει την ανάγκη δημιουργού. Δηλαδή, το σύμπαν μπορεί να μην έχει δημιουργηθεί από κανέναν, αλλά όχι και ο Θεός...![]()
quote:
Για το Θεό, την ύπαρξη ή την ανυπαρξία του υπάρχουν 7 δισεκατομμύρια διαφορετικές απόψεις
Αυτές τις 7 δισεκατομμύρια διαφορετικές απόψεις θέλω να ακούσω... γι' αυτές "γεννήθηκε" το συγκεκριμένο θέμα... αυτές περιμένω...
quote:
ΥΓ : Κι επειδή πρέπει να δώσω κι εγώ μια απάντηση στο ερώτημα της αγαπητής Mantis, ΝΑΙ πιστεύω στο Θεό. (Και χρησιμοποιώ το αρσενικό φύλο εξαιτίας της γλωσσικής σύμβασης βάση της οποίας λέμε "ο Θεός" και για κανέναν άλλο λόγο)
Το "πρέπει" δεν ήταν αναγκαίο, το θέμα δεν απαιτεί απαντήσεις... μόνο οι άνθρωποι απαιτούν... πέρα τούτου χαίρομαι που σε "βλέπω" ξανά, ελπίζω να τα λέμε συχνά...
.
.
.
@rwen the Guardian...

Είμαι ζενίθ, είμαι ναδίρ
Ανάβω γίνομαι πυρσός
Την απάντηση σου την έδωσες με το μήνυμα σου στις 21/08/2005, 18:12:19, για όσα ακολούθησαν αυτού δεν βλέπω την ανάγκη που τα υπαγόρευσε, όπως δεν βλέπω και την σχέση τους με την παρούσα συζήτηση...
Αυτό που όμως βλέπω καθαρά είναι επιθετικότητα, ειρωνία, κακεντρέχια και μικροψυχία... προφανώς η ηλικία δεν διδάσκει τίποτα στους ανθρώπους... και τελικά η "αναγνώριση" μερικούς καταφέρνει να τους σαπίσει την Ψυχή...
...ή μήπως φταίει η Άγνοια που προκαλεί όλα τα παραπάνω?
Για να μην μπερδευτείς ξανά, αυτή είναι μια ρητορική ερώτηση που σκοπό δεν έχει να ανάγει εμένα σε ρήτορα, αλλά να οδηγήσει εσένα στην διαδικασία της ψυχικής και πνευματικής ενδοσκόπησης...
Βλέπω πως καταφέρνεις να εξεφτελίζεις την συζήτηση με το κάθε άλλο παρά ευγενές "άθλημα" του κόβω-ράβω (τις δημοσιεύσεις των άλλων, όπως με βολεύουν) και στο ακόμη ευγενέστερο, αυτό των απειλών...
Οι τοποθετήσεις σου πάνω στις απόψεις των άλλων μελών που εκφράζονται με όρους του τύπου,
quote:
Έτσι. Τώρα μιλάς σωστά. Με την έννοια που εσύ αποδίδεις... Κράτα λοιπόν αυτή την έννοια για την πάρτη σου, κι αν πιστεύεις πως είσαι θεός, συμπεριφέρσου και σαν Θεός. Διαφορετικά, πάψε να τον βάζεις στο στόμα σου, γιατί αρκετά τον ταλαιπώρησες με τις μπούρδες σου...
που απεστάλει 21/08/2005, 18:47:04, το λιγότερο που μπορούν να θεωρηθούν είναι φασιστικές και μοναδικό σκοπό έχουν την φίμωση, την ατίμωση και την προσβολή του μέλους που δέχτηκε την επίθεση σου, των λοιπών συζητητών, του θεματοθέτη, ολόκληρου του ESOTERICA και των αναγνωστών του.
Τώρα αν θέλεις να μιλήσουμε για τις απειλές και τα μαιλ που δεν θέλεις να δημοσιεύσεις, αλλά οι περιστάσεις θα σε αναγκάσουν, όπως λες...
...ας διαβάσουμε τι λένε οι κανονισμοί του ESOTERICA, και για να μην ψάχνεσαι, είναι η προτελευταία παράγραφος... ξέρεις λίγο πιο πάνω από το "κουμπάκι" που πάτησες για να κάνεις την εγγραφή σου, κανονισμούς και τους οποίους αποδέχτηκες προκειμένου να την πραγματοποιήσεις...
quote:
Κατά τη διάρκεια συμμετοχής σας στις Ομάδες Συζήτησης(Forums) του ESOTERICA.gr συμφωνείτε οικειοθελώς στο ότι δεν θα αποστείλετε πληροφορίες που να είναι αγενείς, υποτιμητικές, μισαλλόδοξες, προσβλητικές για άλλα πρόσωπα ή ιδεολογίες, απειλητικές, παραβιάζουσες την ιδιωτικότητα των άλλων, χυδαίες ή παράνομες
...τώρα εξακολουθείς να πιέζεσαι από τις περιστάσεις?
...μήπως να νιώσω και εγώ την ίδια πίεση και να ζητήσω κάποια "ποινή" ή ακόμη και τη διαγραφή σου, όπως θα μπορούσε να κάνει η αγαπητή galadriel, αλλά είχε την ευγένεια να μην το κάνει?
...ένα χαρακτηριστικό του Θεου που εσύ αγνοείς...
Και για να τελειώνουμε με την κατάσταση που δημιούργησες, δηλώνω ότι δεν θα διστάσω να ζητήσω την τιμωρία σου αν δω ότι συνεχίζεις να έχεις την ίδια συμπεριφορά απέναντι στα μέλη που συμμετέχουν στο θέμα μου...
Με τις καλύτερες ευχές μου...
The She Mantis, Η ΘΕΜΑΤΟΘΕΤΗΣ

Είμαι ζενίθ, είμαι ναδίρ
Ανάβω γίνομαι πυρσός
quote:
Πιστεύετε στο Θεό?Δεν σας ρωτάω αν πιστεύετε στα όσα λέει ο άνθρωπος για το Θεό...
Σας ρωτάω αν πιστεύετε στο Θεό...
quote:
Αυτές τις 7 δισεκατομμύρια διαφορετικές απόψεις θέλω να ακούσω... γι' αυτές "γεννήθηκε" το συγκεκριμένο θέμα... αυτές περιμένω...
Αποφάσισε. Μας ρωτάς αν πιστεύουμε στο θεό ή θες να σου πούμε 7 δις απόψεις γι' αυτόν ?
Δεν έχεις κι άδικο ώρες-ώρες κι έχεις δίκιο στην προκειμένη περίπτωση.
Υ.Γ. Μήπως είσαι όντως η κοπέλα από την ψηφιακή σου υπογραφή? ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
Συγχαρητήρια για το θέμα πιστεύω οτι ειναι ενα θέμα που
πάντα θα απασχολεί τους ανθρώπους.(τουλάχιστον αυτούς
που έχουν κάποιες παραπάνω ανησυχίες)...
Μήπως θα ηταν καλύτερα όμως να συμπληρώσουμε στην
ερωτησή σου και το πως αντιλαμβάνεται ο καθένας τον Θεό???
ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΑΥΕΙΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ...
quote:
το λιγότερο που μπορούν να θεωρηθούν είναι φασιστικές και μοναδικό σκοπό έχουν την φίμωση, την ατίμωση και την προσβολή του μέλους που δέχτηκε την επίθεση σου, των λοιπών συζητητών, του θεματοθέτη, ολόκληρου του ESOTERICA και των αναγνωστών του.
Αυτό, άφησέ το να το αποφασίσουν άλλοι. Δεν είσαι σε θέση να αποφαίνεσαι το τι είναι φασιστικό και τι όχι. Δεν γνωρίζεις ούτε καν τι πάει να πει "φασισμός".
quote:
μήπως να νιώσω και εγώ την ίδια πίεση και να ζητήσω κάποια "ποινή" ή ακόμη και τη διαγραφή σου, όπως θα μπορούσε να κάνει η αγαπητή galadriel, αλλά είχε την ευγένεια να μην το κάνει?
Μην προκαλείς τον Θεό σου...
Ρώτα την galadriel, αν το έκανε η όχι.
Και σταμάτησε να λες πολλά. Μας τα 'παν κι άλλοι...
Δεν πρόκειτε να με ξαναδεις.
Το θέμα σου δεν έχει νόημα.
quote:
Πιστέυετε στο Θεό?
Πιστεύω!
Edited by - Deva_Parinito on 22/08/2005 00:30:46
Από Αυτή τη δημοσίευση και στο εξής, καλώ τα μέλη που με τιμούν με την παρουσία τους, να μην απαντούν σε ποστ που δεν έχουν σχέση με το θέμα της Συζήτησης Μας...
ΥΣ: Το τι γνωρίζω εγώ και τι εσύ δεν είναι της παρούσης... θα σου έλεγα να το συζητήσουμε μέσω μαιλ, αλλά θα έχουμε τα παραπάνω άθλια σχόλια σου πάλι... Καλή Σου Νύχτα... Deva_Parinito ή Παύλο ή Μανώλη ή όπως αλλιώς θέλεις να ονομάζεις τον εαυτό σου...
.
.
.
The She Mantis,Η ΘΕΜΑΤΟΘΕΤΗΣ

Είμαι ζενίθ, είμαι ναδίρ
Ανάβω γίνομαι πυρσός
quote:
θα σου έλεγα να το συζητήσουμε μέσω μαιλ, αλλά θα έχουμε τα παραπάνω άθλια σχόλια σου πάλι... Καλή Σου Νύχτα... Deva_Parinito ή Παύλο ή Μανώλη ή όπως αλλιώς θέλεις να ονομάζεις τον εαυτό σου...
Το όνομά μου, το χρησιμοποιείς στο θέμα σου. Γι' αυτό δεν έχει νόημα....
quote:
Πιστέυετε στο Θεό?
Φυσικά.
Aν ορισουμε τον θεο ως μια υπερεξουσιαστικη οντοτητα που δημιουργησε τον κοσμο ολο αφηνοντας τον εαυτο του απ εξω και που και που επισκεπτεται τους πιστους του αφου βλεπει τις εισερχομενες κλησεις(προσευχες) εχοντας αφησει παραλληλα πισω του για τον ελεγχο της ταξης του δημιουργηματος του ενα συστημα αποδοσης ηθικης δικαιοσυνης που οι περισσοτεροι θεωρουν οτι ειναι το καρμα(λαθος κανουν δεν ειναι αυτο) οχι δεν μπορω να υποστηριξω κατι τετοιο μιας και δεν το εχω βιωσει κατι τετοιο.
Η αληθεια ειναι οτι δεν εχω βιωσει κανενα ειδους "θεο" με αυτη την ερμηνεια.
Η πιστη και η απιστια για τους περισσοτερους προερχεται απο αυτο που δεν καταλαβαινουν.Ειναι σαν τον Δασκαλο που μιλαει και δεν τον καταλαβαινεις,τοσο πιο προθυμος γινεσαι να του αποδωσεις σεβασμο και πιστη.Για να καταφερεις να πιστεψεις σε κατι οχι να καταλαβεις κατι που διαβασες λεκτικα ή νοητικα αλλα να πιστεψεις πραγματικα θα πρεπει να το βιωσεις πραγματικα.Ειναι οπως λεμε κοιτα αυτον τον δρομο.Μα πραγματικα κοιταμε αυτον τον δρομο;;H μημπως απλα βλεπουμε μεσα απο την εικονα που εχουμε για τον δρομο;Αν κανουμε το δευτερο χανομαστε μεσα στην μεταφραση για τον κοσμο.
Πιστευω οτι αυτη η εικονα που εχουμε για τον κοσμο οτι αποτελειται απο παρα πολλα μικρα κομματακια που τα δημιουργησε ενας ανωτερος θεος χωρις ομως να παιρνει μερος ο ιδιος αλλα να επεμβαινει απ εξω αποδιδοντας τιμωρια ή προνομια ειναι απόρια της επιβολης λανθασμενων
θεωριων σε ολα τα πλατη και μηκη της γης.Και εξηγουμαι:
1.)H ορφικη και ινδικη θεωρηση οτι ο κοσμος ειναι Μαγια ενω στην πραγματικοτητα ειναι η αναλυτικη προσσεγγιση που χρησιμοποιουμε για να ανακαλυψουμε τον κοσμο που μας περιβαλλει εχει επιδρασει στις μαζες στο να θεωρουνε τον κοσμο ως Ψευδαισθηση.
Ψευδαισθηση ομως ειναι οι λεξεις που εχουμε για τον κοσμο.Θαρρουμε οτι απαξ και ονομασουμε κατι το εχουμε καταλαβει κι ολας.Μα για να προσεγγισεις εννοιες οπως Θεος και Εαυτος δεν μπορεις να τις προσεγγισεις λεκτικα.Ο ανθρωπος εξυψωσε τον Λογο του θεου πιο πανω απο το ιδιο Του το δημιουργημα.Μπορω να σου μιλω ωρες για μια βουτια στην θαλασσα ομως αν δεν βουτηξεις δεν μπορεις να εχεις εμπειρια γι αυτην.
2.Η χριστιανικη γραμμικη αντιληψη που θελει τον κοσμο μετα την Πτωση να ειναι ενα περιβαλλον εχθρικο και μαλιστα να ειναι δημιουργημα του Σατανα.Η Ηδονη και οι απολαυσεις που προσφερουν οι αισθησεις κυνηγηθηκαν και ακομα και σημερα αποτελουν ταμπου.Ο πιστος καλειται να νεκρωσει την σαρκα του ωστε να κανει το Σωστο που θελει ο Θεος του.
Aν και μονο αν χρησιμοποιουμε τις αισθησεις μας μπορουμε να καταλαβουμε πως λειτουργει αυτος ο κοσμος.Σαν δινεις προσοχη στις αισθησεις εχεις την ευκαιρια να γνωρισεις πως εισαι Ζωντανος και ο κοσμος μπορει να βιωθει ως Εκσταση δηλαδη προσπεραση του εγω και συντονισμος με τον Παλμο του περιβαλλοντος.Ο παρατηρητης και το παρατηρουμενο ενωνονται.Οπως ειπα και αλλου η Επιδερμιδα μας δεν ειναι απλα ενα τοιχος που υψωνεται αναμεσα σε εμας και σε ενα εχθρικο περιβαλλον αλλα και μια γεφυρα που ενωνει εμας με το περιβαλλον.
Παραλληλα ο προσεκτικος ασκητης θα παρατηρησει οτι η συνειδηση που εχει για τα πραγματα αλλαζει σε τετοιο βαθμο που καποια στιγμη μπορει να νιωσει πραγματικα με τα αισθητηρια οργανα οτι ο κοσμος πραγματι παιζει το παιχνιδι μαυρο/ασπρο,φως/σκοταδι,ηχος,/παυση (τουλαχιστον ετσι το εχω συλλαβει).Και οτι τα και δυο ειναι Απαραιτητα για την Υπαρξη αυτου που ονομαζουμε Συμπαν.
Ενας ηχος παραδειγματος χαρη δεν ειναι ειναι συνεχομενος Ηχος αλλα στηριζεται στο μοτιβο παυση/ηχος,ηχος/παυση κτλ.
Το παραξενο ειναι οτι στην σημερινη εποχη οπως λεει και ο master Deva Ολοι κοιμομαστε,κανεις δεν ειναι Ενσαρκωμενος.Αν γεννιοταν και σημερα ενας Χριστος οι ανθρωποι και παλι θα τον σταυρωναν και αυτο γιατι παραμενουν ακομα μηχανες.Ας θυμηθουμε λιγακι τον Χριστο που λεει πανω στο σταυρο οτι Συγχωρεσε τους,δεν ξερουν τι κανουν.Και βεβαια δεν ξεραν τι κανουν.Αφου ηταν μηχανες.Ο Χριστος διακυρηται το εξης Εγω ειμαι η αληθεια οπως οι Ινδοι Μποδισατβα λενε Ειμαι Θεος.Επισης ειπε οτι θα μπορεσουμε να τον βρουμε και κατω απο μια πετρα,στο ξυλο κτλ.Ο μυστικος δειπνος ειναι γεματος απο τετοιες αλληγοριες.Που σημαινει οτι γνωριζε απλα οτι ειναι το ιδιο το σωμα του ολα τα αλλα πραγματα.Δεν ξεχωριζε τον εαυτο του απο την υπολοιπη δημιουργια.Παρ ολα αυτα τον Κρεμασαμε Ως κατι Ξεχωριστο.Αυτος ηταν και ο Σταυρος του.
Οποιοσδηποτε θεος λοιπον μπορει Μοναχα να βιωθει με τις αισθησεις μας και οχι με εννοιολογικες αοριστες μπουρδες του τυπου βρηκα τον θεο μεσα μου.Το μεσα και το εξω Δεν υπαρχει γιατι ολα οσα ειναι "μεσα" σου Ειναι και "εξω" σου.Αλλωστε αν πραγματικα δουλεψεις με τις αισθησεις σου ειπαμε πως η αποσταση αναμεσα στον παρατηρητη και στον παρατηρουμενο εξαλειφονται.Γιατι ο ανθρωπος Διαμορφωνει το περιβαλλον του και διαμορφωνεται απο αυτο.Δεν ξεφυτρωσε τυχαια.
Ολα μεσα σε αυτην την δημιουργια συμβαινουν παραλληλα και Ολα μαζι.Τιποτα ξεχωριστα.Δεν κινουνται π.χ οι πλανητες στο διαστημα αλλα μπορει να κινειται το διαστημα αναμεσα τους ή να κινουνται ολα μαζι Διαστημα και Πλανητες.
Κατι τετοιο διαφαινεται να λεει και η Βεδαντα μονο που τοποθετει τον θεο να παιζει Θεατρο με τον ιδιο του τον Εαυτο.Διασκορπα την συνειδηση του σε χιλια κομματια και μαλιστα Ξεχνα οτι παιζει παιχνιδι.Ετσι καθε φορα που γεννιεται ενας ανθρωπος Δεν γνωριζει τι ειναι και εχει την Ψευδαισθηση του Εγω.
Πως ειναι λοιπον δυνατον να Εχουμε αναγνωρισει το θεο μεσα μας οταν ακομα κουβαλαμε την αισθηση του Εγω?Δεν ειναι Δυνατον.Απλα λεμε κατι για να λεμε και να φτιαχνουμε το Ιματζ μας.Αλλωστε ο χωρος ειναι γεματος απο Εγω που ασχολουντε με τον εσωτερισμο γιατι το Εγω τους εχει αναγκη να εκφραστει απλα μεσα απο ανωτερες σφαιρες.Μαλιστα διαδηλωνουν οτι καταφεραν να απωθησουν το Εγω τους.
Και αυτο βεβαια ειναι μια αντιφαση.Γιατι δεν υπαρχει μεγαλυτερος ΕΓΩΙΣΜΟΣ απο καποιον που θελει να Ξεφορτωθει το Εγω του.
Ο θεος λοιπον έιναι η ιδια η Ζωη,το ιδιο το Ρευμα,και απλα ειναι αδυνατον να Τον γνωρισετε πληρως οπως και τους Εαυτους σας,γιατι δεν μπορειτε να βγειτε Εξω απο αυτον και να τον παρατηρησετε.Μπορειτε απλα να μην Αντιστεκεστε Στην Ροη του.
Ολα τα αλλα ειναι απλα ιδεες που εχετε για τον εαυτο σας,γι αυτο και ο θεος στον οποιο πιστευετε Μοιαζει τοσο πολυ με σας.
H φυση φτιαχνει παρατηρητες για να παρατηρει τον εαυτο της.Απαξ και το βιωσετε αυτο δεν υπαρχει γυρισμος..
Ο Γεωργιος Γεωργιαδης ελεγε:
Για να τα ξερεις ολα πρεπει να μαθεις πολυ λιγα.Ομως για να μαθεις αυτα τα λιγα πρεπει πρωτα να μαθεις παρα πολλα.
Υ.Γ Δεν εχουν ολοι οι ανθρωποι Ψυχη.Μπορουν ομως να δημιουργησουν.
Υ.Γ Ο κοσμος Δεν εχει Νοημα για μενα προσωπικα ουτε και το θεμα αυτο
Υ.Γ O Deva Ξερει τι Κανει.Απεδειξε μεσα σε 5δευτερα οτι τα πιο πολλα ειναι αερολογιες.
Υ.Γ Ποια ειναι η αποψη σου θεματοθετρια;Εχεις;Aλλα τι καθομαι και λεω την εχεις ψωνισει τοσο που θα μας την Αποκαλυψεις σιγα σιγα λες και θα μας Αποκαλυψεις μια νεα Αποκαλυψη.Μπορεις βεβαια να Ψωνισεις απο το Φορουμ.Δεν λεω υπαρχουν αξιολογες αποψεις.Αλλα αυτες δεν ειναι Δικες σου.
Υ.Γ Ναι ουτε εγω θα ξαναποσταρω![]()
Ryche...
Case Closed..
quote:
Πιστευει ο θεος σε εμας;Aν ορισουμε τον θεο ως μια υπερεξουσιαστικη οντοτητα που δημιουργησε τον κοσμο ολο αφηνοντας τον εαυτο του απ εξω και που και που επισκεπτεται τους πιστους του αφου βλεπει τις εισερχομενες κλησεις(προσευχες) εχοντας αφησει παραλληλα πισω του για τον ελεγχο της ταξης του δημιουργηματος του ενα συστημα αποδοσης ηθικης δικαιοσυνης που οι περισσοτεροι θεωρουν οτι ειναι το καρμα(λαθος κανουν δεν ειναι αυτο) οχι δεν μπορω να υποστηριξω κατι τετοιο μιας και δεν το εχω βιωσει κατι τετοιο.
Η αληθεια ειναι οτι δεν εχω βιωσει κανενα ειδους "θεο" με αυτη την ερμηνεια.Η πιστη και η απιστια για τους περισσοτερους προερχεται απο αυτο που δεν καταλαβαινουν.Ειναι σαν τον Δασκαλο που μιλαει και δεν τον καταλαβαινεις,τοσο πιο προθυμος γινεσαι να του αποδωσεις σεβασμο και πιστη.Για να καταφερεις να πιστεψεις σε κατι οχι να καταλαβεις κατι που διαβασες λεκτικα ή νοητικα αλλα να πιστεψεις πραγματικα θα πρεπει να το βιωσεις πραγματικα.Ειναι οπως λεμε κοιτα αυτον τον δρομο.Μα πραγματικα κοιταμε αυτον τον δρομο;;H μημπως απλα βλεπουμε μεσα απο την εικονα που εχουμε για τον δρομο;Αν κανουμε το δευτερο χανομαστε μεσα στην μεταφραση για τον κοσμο.
Πιστευω οτι αυτη η εικονα που εχουμε για τον κοσμο οτι αποτελειται απο παρα πολλα μικρα κομματακια που τα δημιουργησε ενας ανωτερος θεος χωρις ομως να παιρνει μερος ο ιδιος αλλα να επεμβαινει απ εξω αποδιδοντας τιμωρια ή προνομια ειναι απόρια της επιβολης λανθασμενων
θεωριων σε ολα τα πλατη και μηκη της γης.Και εξηγουμαι:1.)H ορφικη και ινδικη θεωρηση οτι ο κοσμος ειναι Μαγια ενω στην πραγματικοτητα ειναι η αναλυτικη προσσεγγιση που χρησιμοποιουμε για να ανακαλυψουμε τον κοσμο που μας περιβαλλει εχει επιδρασει στις μαζες στο να θεωρουνε τον κοσμο ως Ψευδαισθηση.
Ψευδαισθηση ομως ειναι οι λεξεις που εχουμε για τον κοσμο.Θαρρουμε οτι απαξ και ονομασουμε κατι το εχουμε καταλαβει κι ολας.Μα για να προσεγγισεις εννοιες οπως Θεος και Εαυτος δεν μπορεις να τις προσεγγισεις λεκτικα.Ο ανθρωπος εξυψωσε τον Λογο του θεου πιο πανω απο το ιδιο Του το δημιουργημα.Μπορω να σου μιλω ωρες για μια βουτια στην θαλασσα ομως αν δεν βουτηξεις δεν μπορεις να εχεις εμπειρια γι αυτην.
2.Η χριστιανικη γραμμικη αντιληψη που θελει τον κοσμο μετα την Πτωση να ειναι ενα περιβαλλον εχθρικο και μαλιστα να ειναι δημιουργημα του Σατανα.Η Ηδονη και οι απολαυσεις που προσφερουν οι αισθησεις κυνηγηθηκαν και ακομα και σημερα αποτελουν ταμπου.Ο πιστος καλειται να νεκρωσει την σαρκα του ωστε να κανει το Σωστο που θελει ο Θεος του.
Aν και μονο αν χρησιμοποιουμε τις αισθησεις μας μπορουμε να καταλαβουμε πως λειτουργει αυτος ο κοσμος.Σαν δινεις προσοχη στις αισθησεις εχεις την ευκαιρια να γνωρισεις πως εισαι Ζωντανος και ο κοσμος μπορει να βιωθει ως Εκσταση δηλαδη προσπεραση του εγω και συντονισμος με τον Παλμο του περιβαλλοντος.Ο παρατηρητης και το παρατηρουμενο ενωνονται.Οπως ειπα και αλλου η Επιδερμιδα μας δεν ειναι απλα ενα τοιχος που υψωνεται αναμεσα σε εμας και σε ενα εχθρικο περιβαλλον αλλα και μια γεφυρα που ενωνει εμας με το περιβαλλον.
Παραλληλα ο προσεκτικος ασκητης θα παρατηρησει οτι η συνειδηση που εχει για τα πραγματα αλλαζει σε τετοιο βαθμο που καποια στιγμη μπορει να νιωσει πραγματικα με τα αισθητηρια οργανα οτι ο κοσμος πραγματι παιζει το παιχνιδι μαυρο/ασπρο,φως/σκοταδι,ηχος,/παυση (τουλαχιστον ετσι το εχω συλλαβει).Και οτι τα και δυο ειναι Απαραιτητα για την Υπαρξη αυτου που ονομαζουμε Συμπαν.
Ενας ηχος παραδειγματος χαρη δεν ειναι ειναι συνεχομενος Ηχος αλλα στηριζεται στο μοτιβο παυση/ηχος,ηχος/παυση κτλ.Το παραξενο ειναι οτι στην σημερινη εποχη οπως λεει και ο master Deva Ολοι κοιμομαστε,κανεις δεν ειναι Ενσαρκωμενος.Αν γεννιοταν και σημερα ενας Χριστος οι ανθρωποι και παλι θα τον σταυρωναν και αυτο γιατι παραμενουν ακομα μηχανες.Ας θυμηθουμε λιγακι τον Χριστο που λεει πανω στο σταυρο οτι Συγχωρεσε τους,δεν ξερουν τι κανουν.Και βεβαια δεν ξεραν τι κανουν.Αφου ηταν μηχανες.Ο Χριστος διακυρηται το εξης Εγω ειμαι η αληθεια οπως οι Ινδοι Μποδισατβα λενε Ειμαι Θεος.Επισης ειπε οτι θα μπορεσουμε να τον βρουμε και κατω απο μια πετρα,στο ξυλο κτλ.Ο μυστικος δειπνος ειναι γεματος απο τετοιες αλληγοριες.Που σημαινει οτι γνωριζε απλα οτι ειναι το ιδιο το σωμα του ολα τα αλλα πραγματα.Δεν ξεχωριζε τον εαυτο του απο την υπολοιπη δημιουργια.Παρ ολα αυτα τον Κρεμασαμε Ως κατι Ξεχωριστο.Αυτος ηταν και ο Σταυρος του.
Οποιοσδηποτε θεος λοιπον μπορει Μοναχα να βιωθει με τις αισθησεις μας και οχι με εννοιολογικες αοριστες μπουρδες του τυπου βρηκα τον θεο μεσα μου.Το μεσα και το εξω Δεν υπαρχει γιατι ολα οσα ειναι "μεσα" σου Ειναι και "εξω" σου.Αλλωστε αν πραγματικα δουλεψεις με τις αισθησεις σου ειπαμε πως η αποσταση αναμεσα στον παρατηρητη και στον παρατηρουμενο εξαλειφονται.Γιατι ο ανθρωπος Διαμορφωνει το περιβαλλον του και διαμορφωνεται απο αυτο.Δεν ξεφυτρωσε τυχαια.
Ολα μεσα σε αυτην την δημιουργια συμβαινουν παραλληλα και Ολα μαζι.Τιποτα ξεχωριστα.Δεν κινουνται π.χ οι πλανητες στο διαστημα αλλα μπορει να κινειται το διαστημα αναμεσα τους ή να κινουνται ολα μαζι Διαστημα και Πλανητες.Κατι τετοιο διαφαινεται να λεει και η Βεδαντα μονο που τοποθετει τον θεο να παιζει Θεατρο με τον ιδιο του τον Εαυτο.Διασκορπα την συνειδηση του σε χιλια κομματια και μαλιστα Ξεχνα οτι παιζει παιχνιδι.Ετσι καθε φορα που γεννιεται ενας ανθρωπος Δεν γνωριζει τι ειναι και εχει την Ψευδαισθηση του Εγω.
Πως ειναι λοιπον δυνατον να Εχουμε αναγνωρισει το θεο μεσα μας οταν ακομα κουβαλαμε την αισθηση του Εγω?Δεν ειναι Δυνατον.Απλα λεμε κατι για να λεμε και να φτιαχνουμε το Ιματζ μας.Αλλωστε ο χωρος ειναι γεματος απο Εγω που ασχολουντε με τον εσωτερισμο γιατι το Εγω τους εχει αναγκη να εκφραστει απλα μεσα απο ανωτερες σφαιρες.Μαλιστα διαδηλωνουν οτι καταφεραν να απωθησουν το Εγω τους.
Και αυτο βεβαια ειναι μια αντιφαση.Γιατι δεν υπαρχει μεγαλυτερος ΕΓΩΙΣΜΟΣ απο καποιον που θελει να Ξεφορτωθει το Εγω του.
Ο θεος λοιπον έιναι η ιδια η Ζωη,το ιδιο το Ρευμα,και απλα ειναι αδυνατον να Τον γνωρισετε πληρως οπως και τους Εαυτους σας,γιατι δεν μπορειτε να βγειτε Εξω απο αυτον και να τον παρατηρησετε.Μπορειτε απλα να μην Αντιστεκεστε Στην Ροη του.
Ολα τα αλλα ειναι απλα ιδεες που εχετε για τον εαυτο σας,γι αυτο και ο θεος στον οποιο πιστευετε Μοιαζει τοσο πολυ με σας.
H φυση φτιαχνει παρατηρητες για να παρατηρει τον εαυτο της.Απαξ και το βιωσετε αυτο δεν υπαρχει γυρισμος..
Ο Γεωργιος Γεωργιαδης ελεγε:
Για να τα ξερεις ολα πρεπει να μαθεις πολυ λιγα.Ομως για να μαθεις αυτα τα λιγα πρεπει πρωτα να μαθεις παρα πολλα.Υ.Γ Δεν εχουν ολοι οι ανθρωποι Ψυχη.Μπορουν ομως να δημιουργησουν.
Υ.Γ Ο κοσμος Δεν εχει Νοημα για μενα προσωπικα ουτε και το θεμα αυτο
Υ.Γ O Deva Ξερει τι Κανει.Απεδειξε μεσα σε 5δευτερα οτι τα πιο πολλα ειναι αερολογιες.
Υ.Γ Ποια ειναι η αποψη σου θεματοθετρια;Εχεις;Aλλα τι καθομαι και λεω την εχεις ψωνισει τοσο που θα μας την Αποκαλυψεις σιγα σιγα λες και θα μας Αποκαλυψεις μια νεα Αποκαλυψη.Μπορεις βεβαια να Ψωνισεις απο το Φορουμ.Δεν λεω υπαρχουν αξιολογες αποψεις.Αλλα αυτες δεν ειναι Δικες σου.
Υ.Γ Ναι ουτε εγω θα ξαναποσταρωRyche...
Case Closed..
Vote.-
Ροδο Αμαραντο

cprtght@tm@2005
quote:
Φίλτατε actr, από τη στιγμή που μιλάμε για θεϊκή παρουσία δεν μπορούμε να την υποβιβάσουμε δίνοντας ορισμό πάνω σε αυτή...Δεν μπορούμε να περιορίσουμε το Άπειρο μέσα στο πεπερασμένο των λέξεων...
Μπορούμε μόνο να κάνουμε προσεγγίσεις με βάση την πίστη που έχουμε γι' αυτό...
Ναι αλλά αν δεν μου πείς πώς αντιλαμβάνεσα ιτην έννοια Θεός δεν μπορώ να σου πώ την άποψή μου επίσης φίλτατη mantis.
Δεν σου ζήτησα να τον υποβιβάσεις και δεν θά κάνεις κάτι τέτοιο αν μου πεις πως ορίζεις την έννοια Θεός.
Αν δεν μπορείς να μου πείς πως Τον αντιλαμβάνεσαι αναρωτιέμαι που βασίζεται η πίστη σου σ'αυτόν (εκτός αν μπορείς και δε μου λές
)

quote:Τώρα θα προσπαθήσω να απαντήσω λιγότερο ορθά, αλλά περισσότερο αναλυτικά (και ολίγον χιουμοριστικά, χωρίς αυτό να μειώνει την σημασία του Λόγου μου)...
Το ζήτημα αυτό δεν μπορεί να εξαντληθεί μέσα από το παιχνίδι της "κολοκυθιάς": "γιατί να είναι ένας?", "εμ πόσοι να είναι?" κ.ο.κ.
Δεν με καλυψες, αλλα ευχαριστω.
Υ.Γ.Μια μικρη παρεμβαση στον καυγα:
Αν ερμηνευω σωστα τις αιτιες της οργης του, ο Deva εχει δικιο.
Η πίστη στο Θεό, αλλά και στο Σωστό ή το Λάθος των πραγμάτων γύρω μας μπορεί να έχει πολλαπλές αιτίες...
μία απ' αυτές είναι η απόλυτη Γνώση και Συνείδηση αυτού στο οποίο πιστεύουμε
άλλη, μπορεί να είναι μία πολύ βαθιά ριζωμένη ανασφάλεια και τόσο χαμηλή αυτοεκτίμηση (που καταλήγει μηδενική) και η οποία ψάχνει να βρει τρόπους να καλυφθεί πίσω από μία "φωτισμένη" κατά το κοινώς αποδεκτόν, άποψη, προκειμένου να επιβιώσει σε έναν κόσμο που δύσκολα δέχεται τους αδύναμους...
μία τρίτη, μπορεί να είναι η εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου να εξηγήσει αυτό το θαύμα που βιώνει καθημερινά και λέγεται Ζωή ή/και τον τερματισμό της που ονομάζεται Θάνατος...
και τέλος, δεν είναι παρά η προσπάθεια αυτών που γνωρίζουν πολύ καλά την Αλήθεια, αλλά μέσω ενός τεχνητά δημιουργημένου δόγματος προσπαθούν να διαστρεβλώσουν αυτή την Αλήθεια...
συμμετέχουμε όλοι, σε μία προσομοίωση της αληθινής Ζωής που λέγεται φόρουμ "τάδε" ή "δείνα" και πραγματικά είναι απορίας άξιο το πόσο πολλοί το μπερδεύουν με την πραγματική Ζωή, την πραγματική Αλήθεια, την πραγματική Γνώση...
η πίστη του καθενός (στο οτιδήποτε και φυσικά και στο Θεό) έρχεται να καλύψει κενά που η προσωπικότητα μεταφέρει από την πραγματικότητα στην προσομοίωση...
ανθρώπινο.. πολύ ανθρώπινο... χαρακτηριστικό της ανθρώπινης μετριότητας που έχει επίγνωση της ύπαρξης της...
φυσιολογικό και ανθρώπινο επίσης, είναι να "ξεπηδάνε" μέσα από αυτή την διαδικασία, συμπεριφορές δογματικές, γεμάτες φανατισμό και μισαλλοδοξία... λες και υπάρχουν πραγματικά "χωράφια" να μοιραστούν στον ένα ή στον άλλο... αλλά είπαμε, είναι μία προσομοίωση...
κάποτε, διοργανώθηκαν Σταυροφορίες (με άξονα την πίστη στον Ιησού παρακαλώ
) προκειμένου να αποκτηθούν κάποια εδάφη...
κάποια άλλη φορά, κάηκαν στην πυρά (πάλι αυτή η πίστη στον Θεό...) ένα σωρό γυναίκες ...
σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, "άνθρωποι" εσκεμμένα παραμόρφωσαν και διαστρέβλωσαν την πίστη των υπολοίπων, όπως και την κοινή λογική και την Αλήθεια προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς τους...
πίστευα και πιστεύω στον Θεό
στον Θεό που Είμαι, στον Θεό που εκδηλώνεται μέσα από μένα και από όλη την Δημιουργία...
στον Θεό των μικρών πραγμάτων, των λεπτομερειών ...
τώρα πιστεύω (ακράδαντα, αν και ήθελα να έχω τις αμφιβολίες μου) και στο αντίθετο του...
Galadriel

in God we trust
quote:
Δεν μπορούμε να περιορίσουμε το Άπειρο μέσα στο πεπερασμένο των λέξεων...
Βεβαίως αγαπητή Mantis αυτός είναι ο σκοπός όλων των θρησκειών. Να υποβιβάσουν ολόκληρο το Σύμπαν το ατελείωτο, το άπειρο σε κάτι πεπερασμένο. Να το φέρουν στα στενά μυωπικά και πεπερασμένα όρια του ανθρώπου. Για τον λόγο αυτόν είναι καταδικασμένες εν την γεννέση τους, γιατί το άπειρο δέν υπάρχει κανένας τρόπος και καμία περίπτωση να υποβαθμιστεί με αυτόν τον τρόπο. Άν υπάρχει Θεός ή άν έχει σχέση μαζί μας είναι αδύνατο να το διανοηθούμε και να το κατανοήσουμε.