- Διάλογοι και αντίλογοι περί χριστιανισμού, μυθολογίας και κάθε είδους θρησκείας . - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Δεν βρίσκω το λόγο που θα έπρεπε να θεωρείς τον εαυτό σου ότι βρίσκεται σε άμυνα γιατί αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να υπάρχει και κάποια επίθεση.
Μια τέτοια επίθεση δεν υφίσταται, τουλάχιστον όχι απ' όσο έχω αντιληφθεί.
Προσπαθώντας όμως να είμαι δίκαιος απέναντι στις καταστάσεις, θα σου εκθέσω κάποιες από τις σκέψεις μου.
Έκανες το "ντεμπούτο" σου στις Συζητήσεις του Esoterica μέσω του θέματος των Προφητειών για έναν ενδεχόμενο πόλεμο μεταξύ Τουρκίας - Ελλάδας - το οποίο παρέθεσα σε clickable μορφή στο προηγούμενο μήνυμα μου.
Χαίρομαι που μπόρεσες να νιώσεις το πνεύμα του "όλοι μαζί" γιατί αυτό είναι και το πνεύμα που διέπει τον παρόντα Χώρο.
Όλοι οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, φυλής, καταγωγής κλπ μπορούν να ενωθούν με σκοπό την επίτευξη ενός σκοπού αγαθού κι ανώτερου από εμάς τους ίδιους που θα προκύψει από όλους εμάς.
Η σύνθεση των ιδεών, η απόρριψη των προκαταλήψεων μας και των "καλουπιών" μας, η ελευθερία του νου μας και του Λόγου κι η έννοια του ορθού διαλόγου τόσο με εμάς όσο και τους γύρω μας, είναι κάποιοι από τους σκοπούς των Συζητήσεων αλλά και της Προσπάθειας του Esoterica.
Σε αυτή λοιπόν την Προσπάθεια, ο καθένας μας επιτελεί κι ένα ρόλο και την γονιμοποιεί με τα δικά του στοιχεία και παράλληλα γονιμοποιείται κι ο ίδιος από το ευρύτερο σύνολο.
Όταν όμως μπαίνεις στο θέμα που σου αναφέρω κι από την αρχή σχεδόν χρησιμοποιείς ένα λόγο που προκαλεί δυσφορία σε κάποιους συνομιλητές σου, δεν είναι αναμενόμενο να τους κάνεις να γίνουν πιο "κλειστοί" απέναντι σου;
Γιατί διαχώρισες τον εαυτό σου από το υπόλοιπο σύνολο τονίζοντας το "εσείς" αρκετές φορές;
Γιατί δεν άφησες τον εαυτό σου λίγο πιο ανοιχτό ώστε ένα μικρό κομμάτι Γνώσης να ρεύσει και μέσω εσένα προς τους υπόλοιπους και παράλληλα από τους υπόλοιπους προς εσένα;
Διαισθάνομαι ότι η αμυντική στάση κάποιων συνομιλητών σου ίσως να σου προκάλεσε κάποια δυσφορία - πίσω από την φαινομενική διασκέδαση - αλλά, σε παρακαλώ, αναλογίσου την πιθανότητα έστω να έγινες άθελα σου η αιτία για να νιώσουν κι εκείνοι κάποια δυσφορία.
Υπάρχουν τόσα θέματα συζήτησης στα Forums μέσα στα οποία οι συμμετέχοντες μπορεί να συμφωνήσουν, να διαφωνήσουν, να υψώσουν τους τόνους, να μεταδώσουν πληροφορίες και να λάβουν.
Όμως πίσω από όλα αυτά κρύβεται η επιθυμία μας να ανοιχτούμε μεταξύ μας, να προβληματιστούμε και να προσφέρουμε.
Την διάθεση σου για προσφορά και να μας μεταδώσεις κάποια πράγματα δικά σου, πίστεψε με, δεν την παρακάμπτω κι ούτε την ακυρώνω.
Φυσικά κι ως άνθρωπος θα μάθω κάποια πράγματα από σένα, αν έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά απέναντι στα ερεθίσματα που μας δίνονται μπορούμε να γίνουμε πολύ σοφότεροι.
Μην θεωρείς λοιπόν τον εαυτό σου ως το άτομο το οποίο βρίσκεται "στη μπούκα του κανονιού" γιατί κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.
Ρίξε λίγο νερό στο κρασί σου, προσπάθησε να χρησιμοποιείς το "εμείς" κι όχι τόσο το "εγώ" κι "εσείς" κι αν προσεγγίσεις τους συνομιλητές σου λίγο πιο φιλικά, θα δεις ότι θα συμβεί το ίδιο κι από εκείνους. ![]()
quote:
Κι αυτός ο …έρημος διάλογος που λές, θα γίνει φέτος
Ή του χρόνου; Γιατί αν και σας έχω θέσει θέματα που
Σας αγγίξαν και το ξέρω, άκρα του τάφου σιωπή…
Δείχνει περίεργο…το ξαναλέω…
Για να είμαι ειλικρινής, έχω τοποθετηθεί αρκετές φορές στο θέμα των Προφητειών - αν σ' αυτό αναφέρεσαι - παρόλο που δεν είμαι ο τύπος του ανθρώπου που αναλώνεται αρκετά σ' αυτές.
Ίσως να το κάνω ξανά κάποια στιγμή οπότε μπορεί και να ανταλλάξουμε απόψεις επάνω σ' αυτό το ζήτημα.

In anticipation of my resurrection...
Άλλου, φίλε D Incubus, ούτε ο προσεταιρισμός των άλλων.
Το «συγνώμη για την άμυνα» σε ομοιοματικά, δηλώνει ότι
Απλά υπερασπίστηκα εαυτόν, σε επιθέσεις πολλές, αλλά, από
«συγκεκριμένα» άτομα, αντιθέτως άλλοι, με καλοδέχτηκαν και
Τους αναγνωρίζω σαν πνεύματα ανήσυχα που ψάχνουν διάλογο.
Για τους υπόλοιπους, τους λείπει ο …διάλογος.
Πίστεψε με ότι το πνεύμα «όλοι μαζί» το αντιλαμβάνομαι πολύ
Περισσότερο από ότι φαντάζεσαι, καθώς αυτή είναι η έφεση μου…
Το «εγώ» μου, δε, έχει άλλη έννοια, που δεν είναι ώρα να συζητήσουμε,
σου υπόσχομαι πάντως ότι θα γίνει…
Από κει κι έπειτα διάλογος. Όπερ έδει δείξαι…
Για τις προφητείες, είναι το αντικείμενο του θέματος, γι’ αυτό
Και το συζητάω.
Οι προφητείες είναι κομμάτια πάζλ που πρέπει να
Συναρμοσθούν. Κι αυτό ήλπιζα να δουμε όλοι μαζί εδώ…
-Μόλις κάποιος τοποθετήται υπερ του Χριστιανισμού αμέσως αυτές οι μουσίτσες αρχίζουν και χαρακτηρίζουν τα γραφόμενα των Χριστιανών ως ηλιθιότητες, ανοησίες, παπαριές, ασυναρτησίες, από άτομα μαντρωμένα κάτω από έναν κακό λύκο!
-Μάλιστα είναι τόσο <<καλοπροαίρετοι>> που κάποιος του ξέφυγε και είπε χωρίς να ντραπεί, ότι μόλις είδε 2 Ιεχωβούδες εμφανίστηκε μπροστά τους με το σώβρακο! εκεί όλοι το θεώρησαν ένα έξυπνο αστείο! αντιθέτως ενοχλήθηκαν όταν του είχα γράψει ....<<ο κόραξ αληθώς λέγεις φωνή ην συ, μυαλό δ' ουκ έχεις>> κατί που αποδείχτηκε με τη συγκεκριμένη στάση του! με όποιους διαφωνούμε τους δείχνουμε το σώβρακο!....................
-Αν παρατηρήσεις στα γραφόμενα του trexagireve δεν προκύπτει επίθεση αλλά άμυνα, μία άμυνα που θα μπορούσε να είχε αποφεχθεί εάν απλά δεν του είχαν κάνει επίθεση.
-Ο διάλογος σίγουρα είναι απαραίτητος εφόσον είναι καλοπροαίρετος! όταν όμως δεν είναι θα αναγκάζεσαι εκ των πραγμάτων να παρεμβαίνεις είτε μεροληπτώντας είτε όχι.
-Εγώ προσωπικά άνετα μπορώ να προσαρμοστώ σε όλα τα είδη διαλόγου, είτε κατεβάζοντας το επίπεδο είτε ανεβάζοντάς το, ανάλογα με τον ύφος του αντίλογου.
-Μη με ρωτήσεις πιους εννοώ μουσίτσες.........................γιατί θα σου απαντήσω όσοι είναι.
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!
quote:
europaios2με όποιους διαφωνούμε τους δείχνουμε το σώβρακο!....................
Το αν αυτό είναι κακό, φίλε μου, εξαρτάται απ' το σώβρακο.
Έχεις κάτι με τα σώβρακα;
Άντε έβαλα και φατσούλα, που σ' αρέσει...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
«συκοφάντησε, συκοφάντησε όλο και κάτι θα μείνει»…
Τον Λαζόπουλο στη θέση του Λαζόπουλου θα δούμε
Τώρα; Υπάρχουν και παιδικές σελίδες που μπορείς
Να γράψεις. Άσε και τίποτα σοβαρό….
Μιλάμε ότι νοιώθω πως μ’ αγαπάς πολύ!!!
Το ακέφαλο άγαλμα, αλήθεια, τι το κάνεις ..βόλτες;
το ρώτησες αν θέλει;....
quote:
τρεχα.....Το ακέφαλο άγαλμα, αλήθεια, τι το κάνεις ..βόλτες;
το ρώτησες αν θέλει;....
...........................

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
αυτό ήταν χιούμορ...
Από την προσωπική μου παρατήρηση στα θέματα της συγκεκριμένης Κατηγορίας Συζητήσεων, παρατηρώ "μουσίτσες" κι από τις δύο πλευρές.
Ολόκληρα θέματα παρεκτρέπονται για να εξεταστεί αν οι Χριστιανοί ή οι αρχαίοι Έλληνες είναι καλύτεροι, αν έγιναν διωγμοί Χριστιανών κι Εθνικών, αν η Παλαιά Διαθήκη περιγράφει σκάνδαλα ή αν στην αρχαία Ελληνική κοινωνία υπήρχαν σκάνδαλα κλπ κλπ.
Οι ευθύνες λοιπόν θα πρέπει να διαμοιραστούν εξίσου και στις δύο πλευρές κι από κει και πέρα ο καθένας θα πρέπει να αναλογιστεί σε τι ποσοστό συμβάλλει στην παρεκτροπή που αναφέρω...

In anticipation of my resurrection...
«μουχρίτσες» αποτελούν δικό τους είδος.
«Διαίρει και βασίλευε» θα προσθέσω από αυτούς
Που μας μισούν και ως Έλληνες και ως Χριστιανούς.
Για μένα είναι ελληνοχριστιανισμός.
Κι αυτό γιατί πέραν της ελληνικής γλώσσας του ευαγγελίου,
Πέραν του ειπωμένου πληστάκις
«Εγώ είμαι το Α και το Ω…»
Εμεις οι Έλληνες …Χριστιανοί, έχουμε 4,5 εκατ. Μάρτυρες
( ξέρω, αδύνατον,αλλά, έτσι λέει το χριστιανικό μαρτυρολόγιο)
Στον Χριστιανισμό, όσοι κανένα άλλο έθνος κι αυτό
Δείχνει αν μη τι άλλο, το πόσο και αν είναι αντίθετα είναι ελληνισμός
Και χριστιανισμός.
Η δίκαια κατανομή ευθυνών, συγνώμη, αλλά, διαστρεβλώνει
Την αλήθεια. Λάθος είναι να δεχτούμε εξ’ αρχής μια τέτοια κόντρα.
quote:
trexagireve
Εμεις οι Έλληνες …Χριστιανοί, έχουμε 4,5 εκατ. Μάρτυρες
( ξέρω, αδύνατον,αλλά, έτσι λέει το χριστιανικό μαρτυρολόγιο)
Στον Χριστιανισμό, όσοι κανένα άλλο έθνος κι αυτό
Δείχνει αν μη τι άλλο, το πόσο και αν είναι αντίθετα είναι ελληνισμός
Και χριστιανισμός.
Το πόσο αλληλένδετοι είναι και ταυτίζονται ο Ελληνισμός με τον Χριστιανισμό , φαινεται καθαρά από το τι πίστευαν και και έπραταν οι (Άγιοι) Πατέρες της εκκλησίας . Απολαύστε τους :
ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ
1)Στο έργο του "εις προφητην ησαϊα" 9.230.8 έλεγε:
«Είναι εχθροί οι Έλληνες, διότι διασκεδάζουν κατα¬βροχθίζοντας με ορθάνοιχτο στόμα τον "Ισραήλ". Στόμα δε λέγει εδώ ο προφήτης (βλ. Ησαΐας θ' 11) την σοφιστική του λόγου δύναμη η οποία τα πάντα χρησιμοποίησε για να παραπλανήσει τους εν απλότητι πιστευσάντων».
2)Στο έργο του «εις τον προφητην ησαϊάν προοιμιον» 7.196.3 έλεγε
β) «Προσταγή, (!!!) μη δειλιάζετε από των Ελληνικών πιθανολογημάτων... τα οποία είναι σκέτα ξύλα, μάλλον δε δάδες που απώλεσαν και του δαυλού την ζωντάνια και του ξύλου την ισχύ, μη έχοντας δε ούτε και του πυρός την φωτεινότητα, αλλά σαν δάδες καπνίζουσες καταμελανώνουν και σπιλώνουν όσους τα πιάνουν και φέρνουν δάκρυα στα μάτια όσων τα πλησιάζουν. Έτσι είναι και (των Ελλήνων) η ψευδώνυμος γνώση σε όσους την χρησιμοποιούν»
ΙΩΑΝΝΗΣ O ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
1)Στο έργο του «εις απόν Ιωάννην τον ευαγγελιστήν» (ομιλία ΞΣ') 59.369.12-370.11 έλεγε:
«Αν στα ενδότερα (των ελληνικών σκέψεων) κοιτάξεις, θα δεις, τέφρα και σκόνη και υγιές ουδέν, αλλά τάφος ανεωγμένος ο λάρυγξ αυτών, (των Ελλήνων φιλοσόφων!) τα πάντα δε γεμάτα ακαθαρσίες και ιχώρ, (έμπυο!) και πάντα τα δόγματα τους βρίθουν σκωλήκων... Αυτά γέννησαν και αύξησαν οι Έλληνες, από των φιλοσόφων λαβόντες... Ημείς δε, ου παραιτούμεθα της κατ' αυτών μάχης»
2)Στο έργο του «εις ιωαννην» 59.31.33 έλεγε σε ένδειξη ανθελληνισμού
«Όσο πιο βάρβαρο ένα έθνος φαίνεται και της ελληνικής απέχει παιδείας, τόσο λαμπρότερα φαίνονται τα ημέτερα... Ούτος ο (πιστός) βάρβαρος, την οικουμένη ολάκερη κατέλαβε... και ενώ πάντα τα των Ελλήνων σβήνουν και αφανίζονται, τούτου (του βάρβαρου) καθ' εκάστην λαμπρότερα γίνονται»
3)Στο έργο του «λογοι κατα ιουδαιων» 48.851.38 έως 852.35.Ο Ι. προέτρεπε τον εμπρησμό της βιβλιοθήκης της Αλεξανδρείας με τις εμπρηστικές δηλώσεις του:
«Τι λοιπόν, άγιος έσται ο ναός του Σεράπιδος (Αλεξανδρινή βιβλιοθήκη) δια τα βιβλία; Μη γένοιτο!... αλλά δαίμονες οικούσι τον τόπον... μάλλον δε και αυτών (των Ελλήνων) όντων δαιμόνων... και παρ' αυτών βωμός στέκει απάτης αόρατος εις τον οποίον ψυχάς ανθρώπων θυσιάζουσι... κατάλαβε λοιπόν και φανέρωσε (διέδωσε!) ότι δαίμονες κατοικούν εκεί»
Δηλαδή δαίμονες κατά τον "σοφό" ιεράρχη ήταν τα βιβλία της Αλεξανδρινής βιβλιοθήκης και ψυχοθυσιαστήρια οι βιβλιοθήκες των Ελλήνων!!!
4)Στο έργο του «περι κενοδοξιας και πώς δει τους γονεις ανατρεφειν τα τεκνα» (690)641.65Ο) απαγόρευσε στους ελληνες τα ελληνικά ονόματα και ηθελε μονον τα εβραΙκα
«Κανείς δεν πρέπει στα παιδιά του, των (Ελλήνων) προγόνων να καλεί τα ονόματα, του πατέρα, της μητέρας, του παππού και του προπάππου, αλλά αυτά των δίκαιων (δηλαδή της Π. Διαθήκης.}"
5)Επιστρατευε μισθοφορους για την συστηματικη κατεδαφιση τον ελληνικων μεγαλουργηματων, όπως προκύπτει από το εργο του Θεοδωρήτου «ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤ' ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΟΣ ΔΑΜΑΣΙΟ» (Τομ. 5ος 329/ 8-330/8):
"Ο δε Μέγας Ιωάννης (ο Χρυσόστομος» ασκητάς πυρπολούμενους από ζήλον θεού (φονατισμένους καλόγερους) συνέλεξε, με βασιλικούς δε νόμους αυτούς οπλίσας, κατά των ειδωλικών (ελληνικών) έπεμψε ιερών, τα δε χρήματα για τους κατεδαφιστές και τους βοηθούς, δεν έλαβε απ' τα βασιλικά ταμεία, αλλά από πλούσιες γυναίκες που φιλοτίμως να παρέχουν κατέπειθε, ώστε με την λαμπρή τους πίστη να κερδίσουν την ευλογία. Έτσι με τον τρόπο αυτόν τους υλειπόμενους Σηκούς (ναούς, οίκους, τάφους) με τούτον τον τρόπον εκ βάθρων ανέσπασεν".
ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ
Κατεδάφισε το 391 μ.Χ. την βιβλιοθήκη της Αλεξανδρείας.
Σχετικά ο Ευνάπιος (346-414 μ.Χ.) στο έργο του ΒΙΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ 6.11.4 αναφέρει:
«Στην Αλεξάνδρεια πάντα τα οικοδομήματα του Σεράπειου όπως στους ποιητικούς μύθους των Γιγάντων έγιναν... Θεοδοσίου δε βασιλεύοντος και (πατριάρχου) Θεοφίλου (της επιθέσεως) πρωτοστατούντος... του Σεράπειου τα αναθήματα κατελυμένοντο. Τους δε ανδριάντες και τα αναθήματα, τόσο "γενναία" εμάχοντο, ώστε όχι μόνο "νικούσαν", αλλά και έκλεπταν... του δε Σεράπειου μόνο το έδαφος δεν απέσπασαν κι' αυτό δια το βάρος των λίθων, αυτοί δε (οι θεμέλιοι λίθοι) ήσαν αμετακίνητοι. Οι πολεμικότατοι δε αυτοί φιλοχρήματοι "γενναίοι"... την ασέβεια αυτή εις έπαινο αυτών των ιδίων καταλόγιζαν.
Έπειτα εισέβαλαν οι καλούμενοι μοναχοί, άνθρωποι (μόνο) κατά το είδος, ο δε βίος αυτών συώδης (γουρουνώδης) και εμφανώς πάσχοντες, μύρια έκαμαν κακά και ανείπωτα, αλλά αυτά ευσέβειαν ενόμιζαν... Τότε πας άνθρωπος μέλαιναν (μελανή) φορών εσθήτα (ράσα) τυραννική είχεν εξουσίαν και δημοσίως να ασχημονεί ημπορούσε. Σε τόση "αρετή" άλλαξε (η νέα θρησκεία) τον άνθρωπο»
ΕΥΣΕΒΙΟΣ, ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ
Στο έργο του «ευαγγ. Προπαρ. / εις τους ψαλμους/αλληλουια». Ριβ• (23.1352.34)έλεγε τα εξής
«Τον πτωχόν και πένητα λαόν, σήκωσες από... της κοπριάς των Ελληνικών μυσαγμάτων (βδελυγμάτων) και κάθισες αυτόν μετά των αρχόντων του Ισραήλ, τον όντος λαόν αυτού»
Ενδεικτικοι υποτιτλοι απο το εργο του Ευσεβιου «Κλεις Πατρολογίας»:
*Πράξη σωφροσύνης είναι η εγκατάλειψη της ελληνικής πλάνης. *Εγκαταλείψτε όσα οι Έλληνες φυσικοί φιλόσοφοι περί αρχών εισηγήθηκαν".
*Μαγγανείες μετέρχονται (οι Έλληνες!!!) και μ' αυτήν εξαναγκάζουν την ανθρώπινη γνώμη.
*Τα αγάλματα τους μαγικά κατασκευάζουν (οι Έλληνες) και στην μαγεία προτρέπουν.
*Περί των αρχαιότερων Εβραίων και γιατί τας γραφάς αυτών, από των Ελληνικών λόγων προτιμήσαμε.
*Τα πάντα παρά βαρβάρων οι Έλληνες ωφελήθηκαν.
*Περί του πόσο κλέφτες ιδεών είναι οι Έλληνες.
*Γιατί μετά από λογική κρίση και σώφρονα λογισμό την ιστορία των
Εβραίων παραδεχθήκαμε
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ο ΜΟΝΑΧΟΣ
"Εγώ δε την παρ' Ελλήνων παιδεία φληναφίαν (δηλαδή μωρολογία) κακού δαίμονος και χαλεπωτάτη (δηλαδή θλιβερώτατη) υπόθεσιν είναι λέγω»
Aπό τα βιβλία του Μ. Καλόπουλου