ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Εγκέφαλος, ο γνωστός μας άγνωστος… - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Εγκέφαλος, ο γνωστός μας άγνωστος… - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

makfor90 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 4/5
20/10/2006, 11:27:50
samuel1974:
«Ο Αδάμ δεν πλάστηκε τέλειος, αλλά καλός λίαν. Το "τέλειος" απο το "καλός λίαν" είναι διαφορετικές ελληνικές λέξεις, τις οποίες μπορείτε να τις καταλάβετε. Επίσης σύμφωνα με την παράδοση της Εκκλησίας ΟΥΔΕΙΣ ΤΕΛΕΙΟΣ παρα μόνο ο Θεός.»

Και έτσι, έρχεται ο Σαμουήλ να βάλει ένα τέλος στο αδιέξοδο του snoopy? Η είχε λάθος θέσεις όλα αυτά τα χρόνια ο snoopy? Η όσοι του τα είπαν είχαν άλλους ακοπούς?

Φαντάζομαι ο ίδιος θα μας εξηγήσει....

samuel1974:
«Επομένως ούτε άνθρωπος (πλήν του Χριστού) Ούτε άγγελος, ούτε Χερουβίμ, ούτε Αρχάγγελος ούτε ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ.»

Άντε να δούμε ΠΟΥ στηρίζει ο φίλτατος Σαμουήλ τα όσα λέει, αλλά και κάτι άλλο:

Για τον Ιησού ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ «ΤΕΛΕΙΟΣ». Πουθενά δεν αναφέρεται κάτι σχετικό, πουθενά δεν σημειώνει έστω και ένας προφήτης ότι ο Μεσσίας θα είναι «τέλειος άνθρωπος και Θεός».

Είναι απλά μια ΑΠΟΨΗ που εκφράζει η Καινή Διαθήκη...

samuel1974:
«Ο άνθρωπος πλάστηκε καλός λίαν, αλλά έχοντας τις προδιαγραφές να γίνει τέλειος.»

Αυθαίρετη ερμηνεία, στερούμενη σχετικής τεκμηρίωσης.
{Ποιήσωμεν άνθρωπον κατ’ εικόνα ημετέραν και καθ’ ομοίωσιν. Και εποίησεν ο Θεός τον άνθρωπον κατ' εικόνα εαυτού. Κατ' εικόνα Θεού εποίησεν αυτούς}

Και μην μας πεις το κουφό της δήθεν «μόνο κατ εικόνας» δημιουργίας, διότι η μία πρόταση είναι ΣΥΝΕΧΕΙΑ της πρώτης και επ’ουδενί δεν καταργεί το «καθ’ομοίωσιν» καθώς κάτι τέτοιο ΠΟΥΘΕΝΑ δεν αναγράφεται.

samuel1974:
«Πως μπορείς έτσι αυθαίρετα να ταυτίζεις τις έννοιες λίαν καλος = ατελής;;»

Λίαν καλώς/Λίαν καλός, σημαίνει ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ, και είναι τουλάχιστον μια βαθμίδα ΚΑΤΩ του άριστος ή τέλειος. Άρα, εφόσον ΟΧΙ ΤΕΛΕΙΟΣ ή άριστος, τότε ΑΤΕΛΗΣ.

Η διαφορά είναι ότι εγώ τα λέω με το όνομα τους, ενώ εσύ πατάς επάνω στις εννοιολογικά αυθαίρετες ερμηνείες των διαφόρων Πατέρων σας. Ελληνικά μιλάμε.

samuel1974:
«Να διευκρινίσω την ερώτηση. Πως μπορείς έτσι αυθαίρετα να λές ότι ο τέλειος Θεός είναι εξαναγκασμένος να πλάθει ΜΟΝΟ τέλεια δημιουργήματα;;;»

Εξαναγκασμένος ίσως και δεν είναι, αλλά ΠΟΙΑ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΝ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΑΤΕΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ? Για ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ δημιούργησε ΕΞΑΡΧΗΣ, όπως λες, τον άνθρωπο «λίαν καλός» και όχι ΤΕΛΕΙΟ?

Θέλεις μήπως να μας πεις ότι εάν τον εκαμνε τέλειο θα....ήταν κάτι σαν άβουλο πλάσμα? Είναι δηλαδή η τελειότητα μια κατάντια?

samuel1974:
«Θα μπορούσε ποτέ να υπάρξει ένα τέλειο πλάσμα, που να μην έχει αυτή τη δυνατότητα, που έχει ο Θεός, να έχει δηλαδή την ελευθερία, να μπορεί να λέει ΝΑΙ στην ύπαρξή του;»

Τι θέλεις να μας πεις? Ότι εάν δημιουργούσε τέλειο τον άνθρωπο ο θεός τότε δεν θα είχε νόημα η ύπαρξη του? Ότι στην τελειότητα του ο άνθρωπος δεν έχει συνείδηση της ύπαρξης του?

Είναι χειρότερη για τον άνθρωπο η επιλογή της τελειότητας απο την «λίαν καλός» εκδοχή?

samuel1974:
«Ετοίμαζε την Ουράνια Βασιλεία.
"δευτε οι ευλογημενοι του πατρος μου κληρονομησατε την ητοιμασμενην υμιν βασιλειαν απο καταβολης κοσμου" Ματθ. 25:34»

Αυτό δεν απαντάει σε αυτό που εγώ ρώτησα. Το εδάφιο μιλάει για την ετοιμασμένη βασιλεία, δεν απαντάει όμως στο ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΘΕΟΣ ΠΡΙΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.

Ποιά η ασχολία του θεού? Ποιός ο λόγος ύπαρξης του? Υπήρχε απλά για να μας υπηρετεί?

samuel1974:
«Για απέδειξέ μας και πάλι γιατί ο Χριστός ζητάει στην προσευχή του, να του δώσει ο Θεός την δόξα που είχε δίπλα στον Πατέρα πριν πλαστεί ο κόσμος.»

Δεν με ενδιαφέρει τι ΦΕΡΕΤΑΙ να ζητάει ο Χριστός, αλλά το τι προκύπτει εκ των προφητειών. Και στις προφητείες, δεν προκύπτει κανένα «αποκορύφωμα»...

samuel1974:
«Ιωάν.16:28 "Aπό το Θεό Πατέρα βγήκα και ήρθα στον κόσμο. Tώρα αφήνω πάλι τον κόσμο και αναχωρώ στον Πατέρα"»

Όπως είπα και πριν, το τι φέρεται να λέει δεν μας ενδιαφέρει καθώς πρώτον δεν γνωρίζουμε εάν όντως ειπώθηκαν και δεύτερον εάν μίλαγε καθαρά αλληγορικά.

Μας ενδιαφέρει όμως εάν αυτά που έστω φέρεται να αξιώνει τεκμηριώνονται εκ της Πεντατεύχου. Και εκεί, χάνετε κατα κράτος...

samuel1974:
«Ο άνθρωπος λόγω του προπατορικού του αμαρτήματος έχασε την νοητή του αίσθηση και δεν μπορεί να νιώσει την απανταχού παρουσία του Θεού, λόγω του ότι νιώθει εγωϊσμο.»

Και που συνίσταται φίλτατε ΑΓΑΠΗ εφόσον αθώοι καλούνται να πληρώσουν για κάτι που έπραξε ένα ζευγάρι πριν απο εκατομμύρια χρόνια??

Που έγκειται αυτή η περίφημη «πρόνοια» του θεού, αυτή η «αγάπη για τον άνθρωπο», το έλεος, όταν αδιάκριτα και άνευ της παραμικρής δυνατότητας επιλογής χρεώνεται το κάθε νεογέννητο ανθρώπινο πλάσμα αμαρτήματα άλλων που έγιναν.....πριν καν ο/η ίδιος/α γεννηθεί???

Πόσα δισεκατομμύρια αθώων ανθρώπων πρέπει να πληρώσουν την μία και μοναδική «αμαρτία» που έπραξαν δυο άγνωστοι στην ανθρωπότητα άνθρωποι, ώστε να ικανοποιηθεί αυτός ο θεός σας?

samuel1974:
«Εσύ νιώθεις εγωϊσμο και δεν αισθάνεσαι την απανταχού παρουσία του Θεού ή μήπως δεν έχεις νιώσει ποτέ τον παραμικρό εγωϊσμό στη ζωή σου;;»

Έχω δεν έχω εγωϊσμό, θα αισθανθώ την θερμότητα και το φως του ήλιου. Έχω δεν έχω εγωϊσμό, θα αισθανθώ το κρύο. Έχω δεν έχω εγωϊσμό, θα αισθανθώ την δύναμη της ηλεκτρικής ενέργειας (εάν βάλω το χέρι στη πρίζα..) ΑΣΧΕΤΑ ΕΝΑ ΔΕΝ ΦΕΝΕΤΑΙ ΚΑΝ!

Εφόσον τίποτα απο όλα αυτά δεν συμβαίνει με την όποια παρουσία του θεού που μας περιγράφεις, για ποιο λόγο να μην βρίσκεσαι απλά σε μια πλάνη του μυαλού σου?

Think_MathΜέλος
20/10/2006, 12:11:28

iSnoGood:
quote:
Τα περι κβαντικού κενού, είναι απλά κενές λέξεις. Πέρα από το ότι είναι απλά μια θεωρία, ακόμα και να ισχύει δεν είναι τίποτα άλλο από μια κατάσταση ισορροπίας ανάμεσα σε θετικές και αρνητικές ενέργειες. Αυτό όμως δεν είναι "τίποτα", αλλά "κάτι"! Υπάρχουν δύο ενέργειες που αλληλοεξουδετερώνονται, αλλά αυτό δεν είναι κενό ή "τίποτα" (nixil) με το αρχαιοελληνικό περιεχόμενο του όρου.

Οτι δεν ταιριάζει με τις προσωπικές μας πεποιθήσεις είναι κενή λέξη !
Δεν υπάρχουν ενέργειες που αλληλοεξουδετερώνονται αλλά που το άθροισμα τους κάνει μηδέν.
Και το μηδέν για τα μαθηματικά και την φυσική είναι το "τίποτα ".
Περισσότερες πληροφορίες :
http://www.physics4u.gr/articles/2006/vacuum_fluctuations_universe.html

Think_MathΜέλος
20/10/2006, 12:22:13

Φίλε samuel:
quote:
Στις εκρήξεις των άστρων οφείλει πολλά η ζωή. Ας μην ξεχναμε ότι το Νάτριο που έχουμε στα κόκκαλά μας προέρχεται απο εκρήξεις αστέρων...

Ασφαλώς και κάθε μόριο στο σώμα μας έχει δημιουργηθεί στους πυρήνες των άστρων . Δεν διαφωνούμε σε αυτό .
Ομως είναι τελείως λάθος να ισχυρίζεται κάποιος οτι τα αστρα υπάρχουν και εξελίσονται μόνο για αυτό τον σκοπό .
Το οτι η ζωή εκμεταλευτηκε τις διεργασίες του σύμπαντος για να εμφανιστεί , δεν σημαίνει οτι το σύμπαν υπάρχει για χάρη της .

20/10/2006, 13:05:52
Γνωρίζετε τι εστί ESOTERICA.gr;;
Μάλλον δεν το γνωρίζουμε.
Για ρίξτε μια ματιά σε ένα άρθρο που φιλοξενείται στο "μαγαζί", το οποίο είναι σχετικό με το θέμα που συζητείται τώρα.

http://www.esoterica.gr/articles/contributions/sciences/matharm/matharm.htm

samuel1974Μέλος
20/10/2006, 14:25:45
@ schwabe

Γράφεις:
"Αυθαίρετη ερμηνεία, στερούμενη σχετικής τεκμηρίωσης.
{Ποιήσωμεν άνθρωπον κατ’ εικόνα ημετέραν και καθ’ ομοίωσιν. Και εποίησεν ο Θεός τον άνθρωπον κατ' εικόνα εαυτού. Κατ' εικόνα Θεού εποίησεν αυτούς}"

Το "όμοιος" και το "ίδιος" έχουνε διαφορά. Στα αγγλικά άλλο είναι το same=ίδιος και άλλο είναι το similar=όμοιος. Όπως και στα γερμανικά άλλο είναι το gleich=ίδιος και άλλο το ähnlich=όμοιος. Άλλο πράγμα η ομοιό-τητα, όπου κάτι μοιάζει με κάτι άλλο και άλλο πράγμα η ιδιό-τητα, όπου κάτι ταυτίζεται με κάτι άλλο. Παράδειγμα. Αμα πω έχω την ιδιότητα του χασάπη, σημαίνει ότι είμαι χασάπης, αλλά άμα πω ότι έχω ομοιότητα με έναν χασάπη, σημαίνει ότι μοιάζω εμφανισιακά η στους τρόπους με χασάπη.

Ο Θεός δεν έπλασε θεούς που είναι ίδιοι σαν αυτόν, αλλά ομοίους του, που είναι άνθρωποι.

Γράφεις:
"Λίαν καλώς/Λίαν καλός, σημαίνει ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ, και είναι τουλάχιστον μια βαθμίδα ΚΑΤΩ του άριστος ή τέλειος. Άρα, εφόσον ΟΧΙ ΤΕΛΕΙΟΣ ή άριστος, τότε ΑΤΕΛΗΣ."

Το ατελής όμως έχει μία αρνητική έννοια. Ο ακρίβης ορισμός είναι μη τέλειος. Οι λέξεις (στο είχα ξαναπει) έχουνε στο διάβα των αιώνων προσλάβει διαφορετικές έννοιες απο αυτές που είχανε όταν τις ανακαλύψανε οι γλωσσοπλάστες. Όπως η λέξη συκοφάντης δε σημαίνει πια τον συκο-φανερωτή, δηλαδή τον τελωνιακό υπάλληλο της αρχαίας Αθήνας που φανέρωνε τα λαθραία σύκα στα καράβια...

Γράφεις:
"Εξαναγκασμένος ίσως και δεν είναι, αλλά ΠΟΙΑ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΝ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΑΤΕΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ? Για ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ δημιούργησε ΕΞΑΡΧΗΣ, όπως λες, τον άνθρωπο «λίαν καλός» και όχι ΤΕΛΕΙΟ?"

Γιατί δεν ήθελε να δημιουργήσει θεούς. Γιατί δεν δημιούργησε θεούς;; Γιατί ήθελε πρώτα να πει και ο άνθρωπος ΝΑΙ στην ύπαρξή του, όπως και Ο ίδιος ο Θεός λέει ΝΑΙ στην ύπαρξή του. Το να λες ΟΧΙ στην ύπαρξή σου είναι να κάνεις αμαρτίες. Γιατί δεν έπλασε θεούς, που θα οδηγούντανε απο μόνοι τους στην ανυπαρξία;; Αυτό νομίζω το καταλαβαίνεις...

Γράφεις:
"Αυτό δεν απαντάει σε αυτό που εγώ ρώτησα. Το εδάφιο μιλάει για την ετοιμασμένη βασιλεία, δεν απαντάει όμως στο ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΘΕΟΣ ΠΡΙΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. Ποιά η ασχολία του θεού? Ποιός ο λόγος ύπαρξης του? Υπήρχε απλά για να μας υπηρετεί?"

Ο Θεός προτού (ο χρόνος δεν υπήρχε, αλλά το λέμε συγκαταβατικά τώρα το "προτού") πλάσει τον κόσμο, ένιωθε τα "συναισθήματα" που έχει και τώρα, δηλαδή δόξα, χαρά, αγαλίαση, ευτυχία. Αλλά επειδή ένιωθε και αγάπη, ήθελε σε αυτά όλα του τα ωραία του συναισθήματα να υπάρχουνε και άλλοι μέτοχοι, για αυτό έπλασε τον κόσμο. Η αιτία της δημιουργίας είναι η Αγάπη του Θεού.

Γράφεις:
"Μας ενδιαφέρει όμως εάν αυτά που έστω φέρεται να αξιώνει τεκμηριώνονται εκ της Πεντατεύχου. Και εκεί, χάνετε κατα κράτος..."

Η Παλαιά Διαθήκη είναι η σκιά και η Καινή είναι η εικόνα του Θεού. Αλλά τον Θεό θα τον γνωρίσει ο άνθρωπος στην Ουράνια Βασιλεία.

Γράφεις:
"Που έγκειται αυτή η περίφημη «πρόνοια» του θεού, αυτή η «αγάπη για τον άνθρωπο», το έλεος, όταν αδιάκριτα και άνευ της παραμικρής δυνατότητας επιλογής χρεώνεται το κάθε νεογέννητο ανθρώπινο πλάσμα αμαρτήματα άλλων που έγιναν.....πριν καν ο/η ίδιος/α γεννηθεί???"

Η απάντηση είναι ότι ο Θεός προνόησε μέσω του Ιησού Χριστού για την σωτηρία των ανθρώπων.

Γράφεις:
"Έχω δεν έχω εγωϊσμό, θα αισθανθώ την θερμότητα και το φως του ήλιου. Έχω δεν έχω εγωϊσμό, θα αισθανθώ το κρύο. Έχω δεν έχω εγωϊσμό, θα αισθανθώ την δύναμη της ηλεκτρικής ενέργειας (εάν βάλω το χέρι στη πρίζα..) ΑΣΧΕΤΑ ΕΝΑ ΔΕΝ ΦΕΝΕΤΑΙ ΚΑΝ!"

Μιλάμε για την διαίσθηση και όχι για τις πέντε σωματικές αισθήσεις. Τα ηλεκτρόνια, που μεταφέρουνε το ρεύμα φαίνονται, αν όχι με γυμνό μάτι, ωστόσο φαίνονται με όργανα που τα κάνουνε ορατά στο μάτι.

20/10/2006, 17:33:50
samuel1974:
«Ο Θεός δεν έπλασε θεούς που είναι ίδιοι σαν αυτόν, αλλά ομοίους του, που είναι άνθρωποι.»

Ο θεός, όπως λένε τα κείμενα τουλάχιστον, έπλασε κατ’εικόνα ΚΑΙ καθ’ομοίωση, πράγμα που σημαίνει ότι ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ. Εξ αυτού λέμε και ότι ΤΟ ΕΙΔΩΛΟ (ειδωλολάτρης) είναι μια ΨΕΥΔΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ενώ κάτι τέτοιο δεν προκύπτει απο την Πεντάτευχο.

Ως προς το «καθ’ομοίωση», μπορεί να συσχετιστεί με λέξεις όπως ΜΗΤΡΑ ή ΕΚΜΑΓΕΙΟ. Εφόσον λοιπόν ο άνθρωπος είχε ήδη πλαστεί ΚΑΤ’ΕΙΚΟΝΑ (ως προς τα εξωτερικά χαρακτηριστικά), έπρεπε να πλαστεί ΚΑΙ ΚΑΘ’ΟΜΟΙΩΣΗ, δηλαδή πιστά με το πρότυπο. Είναι σαφές ότι έχουμε την ολοκλήρωση ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ, με ποιοτικά πλέον χαρακτηριστικά.

Η ερμηνεία σου, στερείται τεκμηρίωσης φίλτατε Σαμουήλ.

samuel1974:
«Το ατελής όμως έχει μία αρνητική έννοια. Ο ακρίβης ορισμός είναι μη τέλειος.»

Όχι Γιάννης.....Γιαννάκης!!!!!!

Είτε «μη τέλειος» το πεις είτε ατελείς, η ατέλεια δεν εξαφανίζεται, είτε μη-υγιή πεις τον άρρωστο, η ασθένεια του δεν αλλάζει! Με τις λέξεις θα παίζουμε τώρα??

Η μη-τελειότητα, είναι ΜΙΑ ΑΤΕΛΕΙΑ, η μη-υγεία είναι αρρώστια.

samuel1974:
«Οι λέξεις έχουνε στο διάβα των αιώνων προσλάβει διαφορετικές έννοιες απο αυτές που είχανε όταν τις ανακαλύψανε οι γλωσσοπλάστες.»

Ευτυχώς Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ήταν και είναι άκρως ξεκάθαρη!

samuel1974:
«Όπως η λέξη συκοφάντης δε σημαίνει πια τον συκο-φανερωτή, δηλαδή τον τελωνιακό υπάλληλο της αρχαίας Αθήνας που φανέρωνε τα λαθραία σύκα στα καράβια.»

Η συσχέτιση με τελωνειακούς, και άρα με νόμο, δεν επιβεβαιώνεται απο κείμενα. Σύκο+φαίνω=φανερώην. Η εξαγωγή σύκων στην αρχαία Αττική ήταν κατα καιρούς ένα απαγορευμένο εμπόρευμα.

samuel1974:
«Γιατί δεν ήθελε να δημιουργήσει θεούς. Γιατί δεν δημιούργησε θεούς;; Γιατί ήθελε πρώτα να πει και ο άνθρωπος ΝΑΙ στην ύπαρξή του, όπως και Ο ίδιος ο Θεός λέει ΝΑΙ στην ύπαρξή του.»

Γνωρίζει ο Θεός του χριστιανισμού ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ και ΟΣΑ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ, ναι ή όχι?
Θέλω μια ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ παρακαλώ.

Εάν όχι, άρα δεν είναι Παντογνώστης.

Εάν ναι, άρα ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΗΝ ΕΚΒΑΣΗ του πειράματος (διότι περί πειράματος πρόκειται..), και απλά διασκεδάζει την έλειψη ενασχόλησης του με κάτι πιο ουδιώδες!!

Άρα, έχουμε να κάνουμε με έναν Θεό που...παρόλο το ότι ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ, δήθεν χρεώνει με «ελευθερία κινήσεων» τα δημιουργήματα του, και λέμε με «δήθεν ελευθερία» καθώς η τελική έκβαση είναι ήδη γνωστή στον Παντογνώστη Θεό!!!!!

Σαμουήλ, αισθάνεσαι καλά ως ένα πιόνι στην σκακιέρα του θεού?

samuel1974:
«Ο Θεός προτού πλάσει τον κόσμο, ένιωθε τα "συναισθήματα" που έχει και τώρα, δηλαδή δόξα, χαρά, αγαλίαση, ευτυχία. Αλλά επειδή ένιωθε και αγάπη, ήθελε σε αυτά όλα του τα ωραία του συναισθήματα να υπάρχουνε και άλλοι μέτοχοι, για αυτό έπλασε τον κόσμο. Η αιτία της δημιουργίας είναι η Αγάπη του Θεού.»

Πρωτού περάσω σε βασανιστικά ερωτήματα, δεν μου απαντάς σε κάτι απλό:

Εκ ποίων κειμένων της Αγίας Γραφής στηρίζεις τα όσα λες???

Και αλήθεια, ΜΕ ΤΙ ένιωθε δόξα (!), χαρά και ευτυχία ο Θεός? Με...το κενό? Εφόσον ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ο κακομοίρης ο άνθρωπος, ΜΕ ΤΙ ένιωθε δόξα ο Θεός? Απο την στιγμή που πριν τον άνθρωπο δεν υπήρχε κάτι ανάλογο, βάση ποιάς κατάστασης ένιωθε...αγαλίαση ο θεός?

Αναμένω τα εδάφια....

samuel1974:
«Η Παλαιά Διαθήκη είναι η σκιά και η Καινή είναι η εικόνα του Θεού. Αλλά τον Θεό θα τον γνωρίσει ο άνθρωπος στην Ουράνια Βασιλεία.»

Αυτό, ΤΟ ΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ. Δεν είναι όμως και η αλήθεια.

Αντιθέτως, και επειδή οι αντιφάσεις στην ουσία στηρίζουν ΜΙΑ ΝΕΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, η Καινή Διαθήκη χτίζει πλέον σε έναν καινούργιο Θεό, έναν θεό που είναι ανύπαρκτος στην Πεντάτευχο των προφητών.

Όποτε σας τριμώχνουνε Σαμουήλ, στα ίδια κόλπα καταφεύγετε. Χαίρομαι πάντως, που ούτε και εσύ κατάφερες να αποφύγεις τις υπεκφυγές και την έλειψη τεκμηρίωσης της Πεντατεύχου....

samuel1974:
«Η απάντηση είναι ότι ο Θεός προνόησε μέσω του Ιησού Χριστού για την σωτηρία των ανθρώπων.»

Ορίστε παρακαλώ??????

Και ΠΟΥ έγκειται η αλλαγή? ΤΙ άλλαξε με την δήθεν έλευση του Ιησού? Απαλλάχθηκε μήπως η ανθρωπότητα απο το προπατορικό αμάρτημα?

Γενικώς, απαλλάχθηκε ο άνθρωπος απο ένα χρέος που είχε πριν την σταύρωση και δεν έχει τώρα? Διότι, όταν ένα χρέος, μια αμαρτία, ξεπληρώνεται (μέσω μιας θυσίας), τότε παύει και να υφίσταται.

Και ερωτώ: Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΠΟΙΟ ΧΡΕΟΣ ΑΠΑΛΛΑΧΘΗΚΕ ΔΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΙΚΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ?

Και όπως πάντοτε, σε παρακαλώ να μιλάς ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.

samuel1974:
«Μιλάμε για την διαίσθηση και όχι για τις πέντε σωματικές αισθήσεις.»

Εάν κάτι είναι τόσο αδύνατο, ώστε δεν γίνεται αντιληπτό απο τον άνθρωπο, τότε δεν υπάρχει. Δεν έχει υπάρξει ποτέ.

Η γνωρίζεις κανέναν κάτοικο του Αμαζονίου που.....στα ξαφνικά άρχισε να κάνει τον σταυρό του και να μιλάει για την Τριαδικότητα, τον Ιησού και την Δευτέρα Παρουσία???

Ρε Σαμουήλ, ειλικρινά, κάτι πιο έξυπνο δεν έχεις να γράψεις? Αμάν πιά με τις ρηχότητες αυτές!!

Think_MathΜέλος
20/10/2006, 20:54:03

quote:
Γνωρίζετε τι εστί ESOTERICA.gr;;
Μάλλον δεν το γνωρίζουμε.
Για ρίξτε μια ματιά σε ένα άρθρο που φιλοξενείται στο "μαγαζί", το οποίο είναι σχετικό με το θέμα που συζητείται τώρα.

Φίλε ψηλέ το άρθρο που δίνεις παραπάνω αναφέρει τους ευσεβείς πόθους του συγγραφέα του , να συσχετίσει κάποιες μαθηματικές αναλογίες του κόσμου , με κάποια υπερφυσική διάνοια κάτι το οποίο είναι τελείως αυθαίρετο και δεν προκύπτει απο πουθενά .
Οι αναλογίες που αναφέρει είναι απλή προέκταση των φυσικών νόμων που τις προκαλούν , και το χειρότερο είναι οτι αυτά που αναφέρονται είναι η μισή αλήθεια , κάτι που είναι χειρότερο απο το ψέμα .

Θα αναφέρω τρείς χαρακτηριστικές ανακρίβειες :
1)

quote:
Για τους αρχαίους φιλοσόφους, τα λεγόμενα "παιχνίδια του Διόνυσου", δηλαδή τα πλατωνικά στερεά, έκρυβαν τα μυστήρια της δημιουργίας. Και αυτό δεν είναι φαντασία γέρων τρελών. Ας δούμε ένα παράδειγμα. Ο χαρακτηριστικός αριθμός των ιδιοτήτων του οκτάεδρου είναι 108, ο σημαντικός αριθμός του εικοσάεδρου είναι 1728. Αν προσθέσουμε τους δύο αυτούς αριθμούς, έχουμε το 1836. Τι είναι όμως το 1836; Είναι η σχέση μεταξύ της μάζας του πρωτονίου κι αυτής του ηλεκτρονίου!

ΛΑΘΟΣ 1. Η σχέση μάζας προτωνίου ηλεκτρονίου είναι : 1836.152701 ± 3.7e-05 δηλαδή δεν είναι αριθμός ακέραιος. Καμία σχέση λοιπόν με κανονικά πολύγωνα και άλλα ευφάνταστα.

2)

quote:
Αλλά, οι βασικότεροι αριθμοί που ρυθμίζουν τη φύση στη θεμελιώδη λειτουργία της, που είναι ο αριθμός "π" (εκφράζει τη σχέση ανάμεσα στη διάμετρο και την περιφέρεια του κύκλου), ο αριθμός e (βάση των νεπέριων λογάριθμων που ρυθμίζουν την εκθετική αύξηση των ζωντανών όντων) και ο αριθμός 137 (που χαρακτηρίζει τη σταθερά της λεπτότερης δομής της ύλης στη θεωρία των φωτεινών φασμάτων και είναι κλειδί αυτής της θεωρίας)

ΛΑΘΟΣ 2 : Η σταθερα λεπτής υφής έχει τιμή 137.036 και συνεπώς δεν είναι ακέραιος.
Οσο για τους αριθμούς π και e δεν είναι θαυμα που συνδυάζονται μεταξύ τους , αφου υπάρχουν σε όλους τους βασικούς τυπους της φυσικής.

quote:
Η ηλεκτροστατική δύναμη είναι απωστική και είναι υπεύθυνη για τα φαινόμενα της χημείας και της βιολογίας, η δύναμη της βαρύτητας, της έλξης, λειτουργεί στον σχηματισμό των πλανητών, των άστρων και των γαλαξιών. Η σχέση μεταξύ τους είναι θεμελιώδης κι εκφράζεται σαν 4,14χ1042.

Τώρα τι περίεργο υπάρχει στο παραπάνω δεν το καταλαβαίνω.

Πιο χαρακτηριστικά βέβαια είναι τα παρακάτω:

quote:
Ακόμα έχουμε τον νόμο του Μπόντε, ενός σοφού που, το 1747, "ανακάλυψε" μια απλή γεωμετρική πρόοδο που ρυθμίζει τις αποστάσεις των πλανητών από τον ήλιο. Έτσι εμφανίστηκε μια διανοητική σκοπιμότητα στην θέση των πλανητών, που δεν οφείλεται στην τύχη, αλλά σε μια μαθηματική αρμονία, προϊόν μιας κοσμικής διάνοιας.

quote:
Για τους πλανήτες που βρίσκονται πέρα από τον Ουρανό δεν ισχύει ο νόμος, κάτι που δείχνει ότι από λειτουργικής άποψης δεν είναι όπως οι άλλοι πλανήτες, όπως έλεγαν οι αρχαίοι εσωτεριστές και αστρολόγοι-αλχημιστές που δεν έβαζαν τέτοιους πλανήτες στους υπολογισμούς τους, παρ' όλο που είχαν γνώριζαν την ύπαρξή τους, όπως φαίνεται σε αρχαίες αιγυπτιακές, σουμεριακές, αμερικάνικες κ.α. γραφές.

Δηλαδή:
Υπάρχει ενας νόμος (του Μπόντε) που δείχνει μία "διανοητική σκοπιμότητα" στις θέσεις των πλανητών αλλά (?) δεν ισχύει για όλους τους πλανήτες . Γιαυτό λοιπόν τόσο το χειρότερο για αυτούς !
Εδώ ισχύει αυτό που λένε: " αφού η θεωρία μας έρχεται σε σύγκρουση με την αλήθεια , τόσο το χειρότερο για την αλήθεια ".
Η πραγματικότητα βέβαια είναι οτι ο νόμος του Μπόντε είναι μία καθαρά εμπειρική σύλληψη για την μέτρηση των απόστάσεων των πλανητών και δεν έχει καμία φυσική η ακόμα περισσότερο υπερφυσική προέκταση...

Συμπερασματικά : Ασφαλώς και το σύμπαν περιέχει μαθηματικές αναλογίες αφού οι νόμοι που το συντηρούν είναι μαθηματικοί.
Δεν υπάρχει τίποτα περίεργο σε αυτό .
Το να προσπαθείς όμως να αποδείξεις την υπαρξη του Θεού μέσα απο αυτές , χρησιμοποιόντας επιλεκτικά μόνο οτι ταιριάζει στην θεωρία σου , και λέγοντας και ανακρίβειες , είναι τουλάχιστον λυπηρό .

20/10/2006, 22:46:39
Φίλε Think_Math,
πρέπει να έχεις μεγάλο κόλλημα.

Φίλε μου, μην επαίρεσαι για κάτι που δεν κατέχεις.
Αυτό δεν σημαίνει ότι εγώ κατέχω το “άθλημα”, όχι, οι γνώσεις μου σχετικά με το θέμα που συζητάτε είναι ελάχιστες.
Πιο πολύ διαισθητικά κινούμαι.
Μου αρέσει όμως να διαβάζω τις διάφορες απόψεις, επιστημόνων και μη, απ' όπου κι αν προέρχονται και έχει σημασία αυτό.

Θα σε ρωτήσω μόνο ένα πράγμα.
Συνειδητοποίησες ότι έπεσες στην παγίδα του παραλογισμού;;
Καταλαβαίνεις ότι τα ίδια σου τα λόγια σε αυτο-αναιρούν;

Think_MathΜέλος
20/10/2006, 23:13:00

quote:
Φίλε Think_Math,
πρέπει να έχεις μεγάλο κόλλημα.

Φίλε μου, μην επαίρεσαι για κάτι που δεν κατέχεις.
Αυτό δεν σημαίνει ότι εγώ κατέχω το “άθλημα”, όχι, οι γνώσεις μου σχετικά με το θέμα που συζητάτε είναι ελάχιστες.
Πιο πολύ διαισθητικά κινούμαι.
Μου αρέσει όμως να διαβάζω τις διάφορες απόψεις, επιστημόνων και μη, απ' όπου κι αν προέρχονται και έχει σημασία αυτό.

Θα σε ρωτήσω μόνο ένα πράγμα.
Συνειδητοποίησες ότι έπεσες στην παγίδα του παραλογισμού;;
Καταλαβαίνεις ότι τα ίδια σου τα λόγια σε αυτο-αναιρούν;

Παρατήρηση 1 :
Το αν έχω κόλλημα με κάτι σε προκαλώ να το αποδείξεις.
Οχι με την λογική του παραλόγου που σε διακρίνει αλλά με επιχειρήματα.

Παρατήρηση 2 :
Το τι κατέχω και δεν κατέχω αφενός δεν το γνωρίζεις (αφού δεν με ξέρεις ) αφετέρου εδώ είμαστε για να το συζητήσουμε.

Παρατήρηση 3 :
Σε προκαλώ να μου πείς σε τι παραλογισμό αναφέρεσαι , αλλά πρόσεχε τι θα πείς για να μην γελάσει και ο κάθε πικραμένος.

Παρατήρηση 4 :
Ποιά λόγια μου με αυτοανερούν ??

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑΡΑΤΑ.

20/10/2006, 23:27:13
quote:

αυτα τα αποφευγει ο ψηλος οπως ο διαολος το λιβανι
οποτε μην περιμενεις

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

20/10/2006, 23:44:51
quote:

Παρατήρηση 1 :
Το αν έχω κόλλημα με κάτι σε προκαλώ να το αποδείξεις.
Οχι με την λογική του παραλόγου που σε διακρίνει αλλά με επιχειρήματα.

Το κόλλημα σου είναι με το Θεό και ιδιαίτερα με Εκείνον των Χριστιανών, για τον οποίο προσπαθείς να μας πείσεις ότι δεν υπάρχει.
Τα επιχειρήματά μου, γι’ αυτό που λέω, μπορεί να τα βρει, οποιοσδήποτε, στα λόγια σου.

quote:
Παρατήρηση 2 :
Το τι κατέχω και δεν κατέχω αφενός δεν το γνωρίζεις (αφού δεν με ξέρεις ) αφετέρου εδώ είμαστε για να το συζητήσουμε.

Ναι, δεν σε γνωρίζω, αλλά αν κατείχες «καλά» το θέμα, δεν θα έπεφτες στον παραλογισμό, τον οποίο και θα αναφέρω παρακάτω.

quote:
Παρατήρηση 3 :
Σε προκαλώ να μου πείς σε τι παραλογισμό αναφέρεσαι , αλλά πρόσεχε τι θα πείς για να μην γελάσει και ο κάθε πικραμένος.

Παρατήρηση 4 :
Ποιά λόγια μου με αυτοανερούν ??

Αν δεν κάνω λάθος, και σε μια άλλη συζήτηση που είχαμε, σου ζήτησα και εγώ μια απάντηση με στοιχεία, αλλά εσύ, μη έχοντας απάντηση σε αυτό που σε ρώτησα, μετέφερες αλλού την κουβέντα μας.

Εγώ, δεν θα ακολουθήσω την τακτική σου αλλά θα περιοριστώ στο να σου υποδείξω τι είναι το παράλογο σε αυτά που είπες.
Για να διακρίνει κανείς το παράλογο των λόγων σου, στο συγκεκριμένο αντικείμενο της συζήτησης, δεν χρειάζεται να έχει και τίποτα ιδιαίτερες γνώσεις. Είναι θέμα μόνο παρατηρητικότητας και απλούστατης λογικής.

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΑΡΝΗΣΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΗ, ΟΠΟΙΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ;

Θα μπορούσες, λοιπόν, φίλε μου, να μου απαντήσεις με ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑΡΑΤΑ;;;;

Think_MathΜέλος
21/10/2006, 01:06:42

Ψηλός:
quote:
Αν δεν κάνω λάθος, και σε μια άλλη συζήτηση που είχαμε, σου ζήτησα και εγώ μια απάντηση με στοιχεία, αλλά εσύ, μη έχοντας απάντηση σε αυτό που σε ρώτησα, μετέφερες αλλού την κουβέντα μας.

ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ.

quote:
Για να διακρίνει κανείς το παράλογο των λόγων σου, στο συγκεκριμένο αντικείμενο της συζήτησης, δεν χρειάζεται να έχει και τίποτα ιδιαίτερες γνώσεις. Είναι θέμα μόνο παρατηρητικότητας και απλούστατης λογικής.

ΨΗΛΕ ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΛΟΓΙΚΗ , ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΕΙΠΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ.

quote:
ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΑΡΝΗΣΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΗ, ΟΠΟΙΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ;

ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ OTI ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΗ ???
Τα σωματίδια που είναι τα στοιχειώδη συστατικά του σύμπαντος έχουν απο κατασκευής τους κάποιες ιδιότητες οι οποίες ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ τους φυσικούς νόμους .

Αρα οι νομοθέτες είναι τα σωματίδια της ύλης.
Το ηλεκτρόνιο είναι ο φορέας της ηλεκτρομαγνητικής δύναμης ,
το βαρυτόνιο της βαρυτικής κ.ο.κ.
Οι νόμοι του σύμπαντος καθορίζονται απο τις ΣΧΕΣΕΙΣ μεταξύ των σωματιδίων.
Τώρα το πως τα σωματίδια απέκτησαν τις ιδιότητες που έχουν αυτό ψηλέ δεν μπορεί να το απαντήσει κανένας για την ώρα.
Γιαυτό και κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί κατηγορηματικά την ύπαρξη μιάς γεννεσιουργού αιτίας του κοσμου την οποία πέστην Θεό ή όπως αλλιώς θές , αλλά με τον Γιαχβέ και τον Αλλάχ δεν έχει σίγουρα καμμία σχέση.

Το πρόβλημα σου βρίσκεται στο γεγονός οτι πιστεύεις οτι ο νομοθέτης πρέπει να είναι οπωσδήποτε ΕΥΦΥΗΣ .
Σκέψου όμως οτι ακόμα και στην ανθρώπινη κοινωνία οι νόμοι που κάποιοι νομοθέτες έχουν γράψει , δεν είναι τίποτα περισσότερο απο αναγκαίες συνθήκες για να λειτουργήσει η κοινωνία. Αυτές οι αναγκαίες συνθήκες δεν δημιουργούνται απο τους νομοθέτες αλλά προκύπτουν απο την σχέση ανάμεσα στα μέλη της κοινωνίας .

Πολλές κοινωνίες ακόμα και σήμερα έχουν άγραφους νόμους που καθορίζουν την σχέση των μελών τους και δεν χρειάζονται κανένα νομοθέτη.

Να σου δώσω και ένα πιό γενικό παράδειγμα :
Γνωρίζεις φίλε ψηλέ τον μεγαλύτερο νόμο που κυριαρχεί στο φαινόμενο της ζωής ?
Ασφαλώς και τον γνωρίζεις .
Είναι ο νόμος της επιβίωσης . Φάε και πρόσεχε μην φαγωθείς.
Πιστευεις οτι κάποιος ΕΥΦΥΗΣ νομοθέτης τον σχεδίασε ?
Η μήπως προέκυψε απο τον ανταγωνισμό και την σχέση κυνηγού - θηράματος ανάμεσα στους οργανισμούς ?
ΣΚΕΨΟΥ ΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ.

21/10/2006, 02:02:42
quote:

Ψηλός:

quote:

ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ.

Το «εις άτοπον απαγωγή» σου θυμίζει τίποτε;
Μπορεί να έχω κάνει εγώ λάθος και να σε μπέρδεψα με άλλο πρόσωπο, με το οποίο είχαμε μια συζήτηση για το Θεό των Χριστιανών. Αν είναι έτσι, δηλαδή μπέρδεψα τα πρόσωπα, σου ζητώ να με συγχωρήσεις.

quote:

quote:

ΨΗΛΕ ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΛΟΓΙΚΗ , ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΕΙΠΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ.

Αυτός σου ο λόγος δηλώνει υπεροψία φίλε μου. Γιατί να γελάσει κάθε πικραμένος;; Πώς την έχεις δει την κουβέντα που κάνουμε;; Κυνήγι για το ποιος θα στήσει τον άλλο στον τοίχο;;
Ας προσπαθήσουμε και μια φορά να το ξεπεράσουμε αυτό.

quote:

quote:

ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ OTI ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΗ ???

Να σου θυμίσω τι είπες σε μήνυμά σου που απέστειλες μόλις σήμερα:

«Φίλε ψηλέ το άρθρο που δίνεις παραπάνω αναφέρει τους ευσεβείς πόθους του συγγραφέα του , να συσχετίσει κάποιες μαθηματικές αναλογίες του κόσμου , με κάποια υπερφυσική διάνοια κάτι το οποίο είναι τελείως αυθαίρετο και δεν προκύπτει απο πουθενά.»

Αν δεν κάνω λάθος, με την παραπάνω δήλωσή σου, αρνείσαι οιαδήποτε «ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΗ ΔΙΑΝΟΙΑ», κατάλαβα καλά;

quote:
Τα σωματίδια που είναι τα στοιχειώδη συστατικά του σύμπαντος έχουν απο κατασκευής τους κάποιες ιδιότητες οι οποίες ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ τους φυσικούς νόμους .

Ποιος ή τι κατασκεύασε τα σωματίδια που είναι τα στοιχειώδη συστατικά του σύμπαντος;;

quote:
Αρα οι νομοθέτες είναι τα σωματίδια της ύλης.
Το ηλεκτρόνιο είναι ο φορέας της ηλεκτρομαγνητικής δύναμης ,
το βαρυτόνιο της βαρυτικής κ.ο.κ.
Οι νόμοι του σύμπαντος καθορίζονται απο τις ΣΧΕΣΕΙΣ μεταξύ των σωματιδίων.
Τώρα το πως τα σωματίδια απέκτησαν τις ιδιότητες που έχουν αυτό ψηλέ δεν μπορεί να το απαντήσει κανένας για την ώρα.
Γιαυτό και κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί κατηγορηματικά την ύπαρξη μιάς γεννεσιουργού αιτίας του κοσμου την οποία πέστην Θεό ή όπως αλλιώς θές , αλλά με τον Γιαχβέ και τον Αλλάχ δεν έχει σίγουρα καμμία σχέση.

Δεν θα σταθώ σε αυτά που λες για τα ηλεκτρόνια και τα βαρυτόνια, αλλά θα σταθώ στο κόλλημα που επεσήμανα ότι έχεις και, οδηγείς πάλι τα πράγματα στο Γιαχβέ και τον Αλάχ.
Μήπως είσαι λίγο φανατισμένος;

quote:
Το πρόβλημα σου βρίσκεται στο γεγονός οτι πιστεύεις οτι ο νομοθέτης πρέπει να είναι οπωσδήποτε ΕΥΦΥΗΣ .
Σκέψου όμως οτι ακόμα και στην ανθρώπινη κοινωνία οι νόμοι που κάποιοι νομοθέτες έχουν γράψει , δεν είναι τίποτα περισσότερο απο αναγκαίες συνθήκες για να λειτουργήσει η κοινωνία. Αυτές οι αναγκαίες συνθήκες δεν δημιουργούνται απο τους νομοθέτες αλλά προκύπτουν απο την σχέση ανάμεσα στα μέλη της κοινωνίας.

Πολλές κοινωνίες ακόμα και σήμερα έχουν άγραφους νόμους που καθορίζουν την σχέση των μελών τους και δεν χρειάζονται κανένα νομοθέτη.

Να σου δώσω και ένα πιό γενικό παράδειγμα :
Γνωρίζεις φίλε ψηλέ τον μεγαλύτερο νόμο που κυριαρχεί στο φαινόμενο της ζωής ?
Ασφαλώς και τον γνωρίζεις .
Είναι ο νόμος της επιβίωσης . Φάε και πρόσεχε μην φαγωθείς.
Πιστευεις οτι κάποιος ΕΥΦΥΗΣ νομοθέτης τον σχεδίασε ?
Η μήπως προέκυψε απο τον ανταγωνισμό και την σχέση κυνηγού - θηράματος ανάμεσα στους οργανισμούς ?
ΣΚΕΨΟΥ ΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ.

Για όλα αυτά που αναφέρεις εδώ, θα σου απαντήσω αφού μου απαντήσεις σε αυτό που σε ρώτησα πιο πάνω:

«Ποιος ή τι κατασκεύασε τα σωματίδια που είναι τα στοιχειώδη συστατικά του σύμπαντος;;»

***Όπως καταλαβαίνεις, εγώ προσπαθώ να «βάλω το μαχαίρι στη θήκη μου» και, αφού φτάσαμε να κάνουμε και πάλι διάλογο οι δυο μας, ας το κάνουμε χωρίς «τσιτάτα», όπως λέει ο αδελφός μου ο Τραίινμαν.

ΝέαρχοςΝέο Μέλος
21/10/2006, 02:48:08
Χαιρετώ τους φίλους συζητητές σαν νεοεισελθείς που είμαι.
Παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον τη συζήτηση Ψηλού και Think_Math. Φίλε Ψηλέ, παρατηρώ ότι έχεις γαντζωθεί (μέχρις απελπισίας) επάνω στη βεβαιότητα της ύπαρξης του Χριστιανικού Θεού. Ειλικρινά αναρωτιέμαι προς τι τόση βεβαιότητα... Ούτε μπροστά σου να τον είχες δει...
Ή μήπως και αυτό συνέβη...!!!

Με απόλυτο σεβασμό προς τις ιδέες του καθενός
και στα πλαίσια πάντα φιλικού διαλόγου

Σας φιλώ απαξάπαντες

Think_MathΜέλος
21/10/2006, 03:34:44
quote:
Το «εις άτοπον απαγωγή» σου θυμίζει τίποτε;
Μπορεί να έχω κάνει εγώ λάθος και να σε μπέρδεψα με άλλο πρόσωπο, με το οποίο είχαμε μια συζήτηση για το Θεό των Χριστιανών. Αν είναι έτσι, δηλαδή μπέρδεψα τα πρόσωπα, σου ζητώ να με συγχωρήσεις.

Μαζί το συζητήσαμε αυτό .
Σε ποιό σημείο πήγα την συζήτηση αλλού για να καταλάβω .
Σου είπα απλά οτι για να συζητήσεις τις ιδιότητες κάποιου πράγματος που δεν γνωρίζεις την ύπαρξη του υποθέτεις ότι υπάρχει.
Δεν παραδέχεσαι οτι υπάρχει. Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς.

quote:
Αυτός σου ο λόγος δηλώνει υπεροψία φίλε μου. Γιατί να γελάσει κάθε πικραμένος;; Πώς την έχεις δει την κουβέντα που κάνουμε;; Κυνήγι για το ποιος θα στήσει τον άλλο στον τοίχο;;
Ας προσπαθήσουμε και μια φορά να το ξεπεράσουμε αυτό.

Το σχόλιο αυτό προκύπτει απο οτι έχεις πει κατα καιρούς σε μένα και σε άλλους .
Ακόμα και την απαγωγή σε άτοπο ακόμα δεν την κατάλαβες.

quote:
Αν δεν κάνω λάθος, με την παραπάνω δήλωσή σου, αρνείσαι οιαδήποτε «ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΗ ΔΙΑΝΟΙΑ», κατάλαβα καλά;

Κάνεις λάθος . Είπα ότι οι μαθηματικές αναλογίες των φυσικών νόμων απλά δεν έχουν καμμία ανάγκη απο κάποια υπερφυσική διάνοια .
Οι φυσικοί νόμοι λειτουργούν μιά χαρά απο μόνοι τους .
Δεν υπάρχει τίποτα το υπερφυσικό στην λειτουργία του σύμπαντος.
Το μόνο σημείο που είναι ανεξήγητο είναι το γιατί και όχι το πώς εμφανίστηκε το σύμπαν.
Οσο αυτό το ερώτημα μένει αναπάντητο θα υπάρχει πάντα χώρος για μία υποθετική υπερφυσική διάνοια.

quote:
Δεν θα σταθώ σε αυτά που λες για τα ηλεκτρόνια και τα βαρυτόνια, αλλά θα σταθώ στο κόλλημα που επεσήμανα ότι έχεις και, οδηγείς πάλι τα πράγματα στο Γιαχβέ και τον Αλάχ.
Μήπως είσαι λίγο φανατισμένος;

ΟΧΙ φίλε μου . Το κόλλημα έιναι όλο δικό σας .
Εσείς αρνήστε να δείτε την ύπαρξη της θεικής ουσίας απο ένα πιο γενικό πρίσμα .
Οπως είδες εγώ αφήνω το ενδεχόμενο να υπάρχει Θεός ανοιχτό . Δεν διαπιστώνω κάτι αντιστοιχο απο μέρους σου.
Γιαυτό όταν μιλάς για κόλλημα θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις τo ψάξιμο απο τον εαυτό σου.

quote:
«Ποιος ή τι κατασκεύασε τα σωματίδια που είναι τα στοιχειώδη συστατικά του σύμπαντος;;»

Αυτό τώρα τι είναι ??
Σου απάντησα παραπάνω. Το ερώτημα είναι υπο έρευνα.

Εγώ αν σε ρώταγα ποιός εφτιαξε το Θεό θα μπορούσες να απαντήσεις ??

Το ωραίο είναι οτι παραπάνω γράφεις :

quote:
Πώς την έχεις δει την κουβέντα που κάνουμε;; Κυνήγι για το ποιος θα στήσει τον άλλο στον τοίχο;;

Και αμέσως παρακάτω προσπαθείς να κάνεις αυτό ακριβώς .
Να με στήσεις στον τοίχο με μία ερώτηση που γνωρίζεις οτι είναι δύσκολο να απαντηθεί.
Λιγότερη υποκρισία δεν νομίζω να βλάπτει Ψηλέ.

Το κακό για σένα είναι οτι για το ερωτημά σου υπάρχει κάποια πιθανή απάντηση στο Link που έδωσα παραπάνω.
Κάνε έναν κόπο να το διαβάσεις όπως εγώ διάβασα αυτά που γράφει το δικό σου: http://www.physics4u.gr/articles/2006/vacuum_fluctuations_universe.html

Το οτι δεν διαβασες το Link όταν το έδωσα δείχνει οτι δεν κάνεις την συζήτηση καλοπροαίρετα αλλά προσπαθείς να εντοπίσεις κάποια λογική αντίφαση σε αυτά που λέω με σκοπό να με εκθέσεις , κάνοντας συνεχώς τις ίδιες ερωτήσεις.
Μην κουράζεσαι άδικα . Δεν θα βρείς τίποτα.

Αν ο θεός που πιστευεις οτι υπάρχει είναι ο αληθινός , δεν έχει ανάγκη απο υπερασπιστές σαν και σένα .

Think_MathΜέλος
21/10/2006, 03:51:20

Φίλε Νέαρχε καλώς ήρθες στο Forum.
isNoGoodΝέο Μέλος
21/10/2006, 04:07:31
quote:

quote:
Η ηλεκτροστατική δύναμη είναι απωστική και είναι υπεύθυνη για τα φαινόμενα της χημείας και της βιολογίας, η δύναμη της βαρύτητας, της έλξης, λειτουργεί στον σχηματισμό των πλανητών, των άστρων και των γαλαξιών. Η σχέση μεταξύ τους είναι θεμελιώδης κι εκφράζεται σαν 4,14χ1042.

Τώρα τι περίεργο υπάρχει στο παραπάνω δεν το καταλαβαίνω.

Αυτό είναι το βασικό πρόβλημα: ότι δεν καταλαβαίνεις το πρόβλημα! Και αν κανείς δεν αντιλαμβάνεται το ερώτημα, πως να το απαντήσει κιόλας..

Το πρόβλημα λοιπόν για όλους όσους σέβονται τον εαυτό τους και την επιστήμη είναι το πόσο 'τυχαία' μπορεί να έχουν 'επιλεγεί' τόσο συγκεκριμένοι αριθμοί που οδηγούν σε equilibria.

Με άλλα λόγια, το ερώτημα είναι, γιατί οι μεταβλητές και οι σταθερές στη φύση έχουν τιμές που οδηγούν σε ισορροπίες, ενώ θα μπορούσε να έχουν άπειρες άλλες τιμές. Αυτό φαίνεται πολύ αυτονόητο;

Η κατάσταση ισορροπίας είναι μια πολύ 'ειδική' κατάσταση που δεν οδηγεί σε αύξηση της εντροπίας ή από όπου κανένα μέρος δεν έχει συμφέρον να απόσχει, ενώ είναι γνωστό ότι η τυχαιότητα οδηγεί σε αύξηση της εντροπίας.

Ακόμα όμως και αν η τυχαιότητα είναι δυναμικά ντιτερμινιστική, δηλαδή οδηγεί σε ένα πλήθος σαφών και αρκετών αλλά περιορισμένων επιλογών, τότε και πάλι το σύστημα αν και όχι αιτιοκρατικό, υπακούει σε κανόνες.

Μόνο κάποιος που αντιλαμβάνεται την επιστήμη ρηχά δεν τα βλέπει όλα αυτά. Και επίσης, το να πει κάποιος ότι μια ισορροπία είναι τυχαία αυτό θα μπορούσε να γίνει δεκτό, αλλά το να λέμε ότι η γενική ισορροπία που βασίζεται σε πλήθος συστημάτων αλληλοεξαρτόμενης ισορροπίας λαμβάνει πλήθος από τυχαίες τιμές ισορροπίας, αυτό κανείς δεν μπορεί στα σοβαρά να το υποστηρίξει και μάλιστα αναπόδεικτα.

samuel1974Μέλος
21/10/2006, 11:35:30
@ schwabe

Γράφεις:
"Η ερμηνεία σου, στερείται τεκμηρίωσης φίλτατε Σαμουήλ."

Εάν οι λέξεις ιδιότητα και ομοιότητα είναι ίδιες και όχι όμοιες, τότε και ο άνθρωπος είναι ίδιος και όχι απλώς όμοιος με το Θεό.
Εάν όμως οι λέξεις ιδιότητα και ομοίοτητα είναι μεν όμοιες, αλλά όχι οι ίδιες λέξεις, τότε και ο άνθρωπος είναι μεν όμοιος με το Θεό, αλλά όχι ίδιος με το Θεό.

Γράφεις:
"Είτε «μη τέλειος» το πεις είτε ατελείς, η ατέλεια δεν εξαφανίζεται, είτε μη-υγιή πεις τον άρρωστο, η ασθένεια του δεν αλλάζει! Με τις λέξεις θα παίζουμε τώρα??"

Η ατέλεια σημαίνει μεν μη ολοκλήρωση, σημαίνει μεν ότι κάτι λείπει, αλλά τονίζεται το ελλιπές στοιχείο, επομένως έχεις αυτόματα την εικόνα του χάσματος, το οποίο χωρίζει το ατελές με το τέλειο. Για αυτό και όταν λέμε ότι κάτι είναι ατελές, μιλάμε για κάτι το ελλατωματικό, γιατί το κενό μεταξύ ατελούς και τελείου μπορεί να είναι άπειρο. Επίσης το στερητικό "α" προσδίδει σε κάτι που θα το πούμε "ατελές" την αντίθεση με το τέλειο, δηλαδή το σκάρτο.

Αντίθετα η λέξη "λίαν καλός" δεν τονίζει το χάσμα που χωρίζει τη μη τελειότητα απο τον Θεό, αλλά το ύψος της μη τελειότητας, η οποία βρίσκεται κοντά στην τελειότητα. Για αυτό και γίνεται αυτή η ΔΙΑΚΡΙΣΗ των λέξεων, η οποία διάκριση δεν είναι παιχνίδι λέξεων, αλλά κάτι το πολύ ουσιαστικό. "Α-ευρωστία = αρρώστια" και "α-σθένια", αυτές οι δύο λέξεις με τα ενσωματωμένα στερητικά τους "α" έχουνε αποκτήσει πολύ αρνητική χροιά. Αντίθετα εάν πω "μη απόλυτα υγιής", δε σημαίνει δα, ότι το άτομο στο οποίο αναφέρομαι είναι του θανατά...

Γράφεις:
"Άρα, έχουμε να κάνουμε με έναν Θεό που...παρόλο το ότι ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ, δήθεν χρεώνει με «ελευθερία κινήσεων» τα δημιουργήματα του, και λέμε με «δήθεν ελευθερία» καθώς η τελική έκβαση είναι ήδη γνωστή στον Παντογνώστη Θεό!!!!!"

Κάπου έχω διαβάσει ότι: έαν η προσευχή έρχεται απο τα βάθη της ψυχής, τότε αλλοιώνονται οι δυνάμεις που κρατάνε τον κόσμο. Επομένως τελική έκβαση δεν υπάρχει για κανέναν απο εμάς, και ούτε μπορούμε να τη γνωρίζουμε, γιατί είναι σε συνεχή εξέλιξη και αλλαγή. Επίσης το ότι ο Θεός γνωρίζει την τελική έκβαση, δε σημαίνει ότι δεν την διαμορφώσαμε εμείς αυτήν την τελική έκβαση.

Γράφεις:
"Εκ ποίων κειμένων της Αγίας Γραφής στηρίζεις τα όσα λες???"

Η Ορθοδοξία δεν είναι Προτεσταντισμός, γιατί υπάρχει και η παράδοση.
Ο Χριστός είχε πει:
"οταν δε ελθη ο παρακλητος ον εγω πεμψω υμιν παρα του πατρος το πνευμα της αληθειας ο παρα του πατρος εκπορευεται εκεινος μαρτυρησει περι εμου" κατα Ιωάννη 15:26.
Επίσης
"αλλ εγω την αληθειαν λεγω υμιν συμφερει υμιν ινα εγω απελθω εαν γαρ μη απελθω ο παρακλητος ουκ ελευσεται προς υμας εαν δε πορευθω πεμψω αυτον προς υμας" κατα Ιωάννη 16:7.
Το Άγιο Πνεύμα δεν στάλθηκε μόνο σε κάποια συγκεκριμένη χρονική στιγμή στον κόσμο, αλλά στέλνεται πάντοτε σε όλες τις εποχές και μαρτυρεί για τον Θεό, γιατί ο Χριστός είπε:
"και ιδου εγω μεθ υμων ειμι πασας τας ημερας εως της συντελειας του αιωνος" Ματθ. 28:20
Αυτοί που φωτίστηκανε απο τον Θεό, οι Πατέρες της Εκκλησίας, καταγράψανε τα όσα τους φώτισε ο Θεός και έτυχε να τα διαβάσω.

Γράφεις:
"Και αλήθεια, ΜΕ ΤΙ ένιωθε δόξα (!), χαρά και ευτυχία ο Θεός? Με...το κενό? Εφόσον ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ο κακομοίρης ο άνθρωπος, ΜΕ ΤΙ ένιωθε δόξα ο Θεός? Απο την στιγμή που πριν τον άνθρωπο δεν υπήρχε κάτι ανάλογο, βάση ποιάς κατάστασης ένιωθε...αγαλίαση ο θεός?"

Η δόξα που νιώθει ο άνθρωπος, η οποία είναι στην ουσία μία ικανοποίηση του εγωϊσμού του, με την δόξα του Θεού έχει μεγάλη διαφορά.

Γράφεις:
"Αντιθέτως, και επειδή οι αντιφάσεις στην ουσία στηρίζουν ΜΙΑ ΝΕΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, η Καινή Διαθήκη χτίζει πλέον σε έναν καινούργιο Θεό, έναν θεό που είναι ανύπαρκτος στην Πεντάτευχο των προφητών."

Για πες μας απο ποία εδάφια φαίνεται, ότι ο Θεός της Παλαιάς Διαθήκης είναι διαφορετικός απο Αυτόν της Καινής Διαθήκης.

Μήπως απο το εδάφιο: "Ιδού, έρχονται ημέραι, λέγει Κύριος, και θέλω κάμει προς τον οίκον Ισραήλ και προς τον οίκον Ιούδα διαθήκην νέαν·" Ιερεμίας 31:31.

;;;;;;

Γράφεις:
"Και ερωτώ: Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΠΟΙΟ ΧΡΕΟΣ ΑΠΑΛΛΑΧΘΗΚΕ ΔΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΙΚΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ?"

"Διά τούτο θέλω δώσει εις αυτόν μερίδα μετά των μεγάλων και τους ισχυρούς θέλει μοιρασθή λάφυρον, διότι παρέδωκε την ψυχήν αυτού εις θάνατον και μετά ανόμων ελογίσθη και αυτός εβάστασε τας αμαρτίας πολλών και θέλει μεσιτεύσει υπέρ των ανόμων."
Ησαίας 53:12

Πηγή: http://www.newlife4you.gr/prophecy.asp

CROWL26Μέλος
21/10/2006, 14:18:34
quote:
Το σύμπαν λοιπόν δεν είναι τέλειο ούτε φτιάχτηκε για κάποιο σκοπό . Απλώς υπάρχει .
Τα ζωντανά πλάσματα ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ στις συνθήκες του , για να επιβιώσουν. ΔΕΝ προσαρμόζεται το σύμπαν στις ανάγκες τους .

Φίλε μου Think_Math κάποια πράγματα δεν μπορούν να εξηγηθούν απλά και μόνο ως τυχαία.Για παράδειγμα υπάρχουν άπειροι μετεωρίτες που "πέφτουν" σε άλλους πλανήτες πλήν της Γής και που προκαλούν τρομερή καταστροφή.Κάτι παρόμοιο αν συνέβαινε στη Γή μπορεί να είχε ως αποτέλεσμα έως και τον αφανισμό του ανθρώπου.

Το γεγονός ότι τόσα εκατομμύρια χρόνια από την εμφάνιση του ανθρωπίνου είδους στη Γή δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο που για άλλους πλανήτες θεωρείται συχνό ή δεδομένο φαινόμενο, αυτό πως μπορεί να εξηγηθεί????Είναι τυχαίο?????Μην μου απαντήσεις μέσω Φυσικής διότι γνωρίζω για ποιό λόγο μετεωρίτες "καίγονται"κατά την είσοδό τους στην ατμόσφαιρά μας.

Απλά θέλω να μου απαντήσεις πως εξηγείς το γεγονός ότι κατά ένα θαυμαστό τρόπο τόσα και τόσα χρόνια προστατεύεται αυτός ο πλανήτης που λέγεται Γή από τρομερές φυσικές καταστροφές και μάλιστα τις περισσότερες φορές χωρίς την επέμβαση του ανθρώπου.ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΥΧΑΙΟ???

Φιλικά.-
ICXC

21/10/2006, 16:14:34
samuel1974:
«Εάν οι λέξεις ιδιότητα και ομοιότητα είναι ίδιες και όχι όμοιες, τότε και ο άνθρωπος είναι ίδιος και όχι απλώς όμοιος με το Θεό.»

Επαναλαμβάνω:
«Ο θεός, όπως λένε τα κείμενα τουλάχιστον, έπλασε κατ’εικόνα ΚΑΙ καθ’ομοίωση, πράγμα που σημαίνει ότι ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ. Εξ αυτού λέμε και ότι ΤΟ ΕΙΔΩΛΟ (ειδωλολάτρης) είναι μια ΨΕΥΔΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ενώ κάτι τέτοιο δεν προκύπτει απο την Πεντάτευχο.

Ως προς το «καθ’ομοίωση», μπορεί να συσχετιστεί με λέξεις όπως ΜΗΤΡΑ ή ΕΚΜΑΓΕΙΟ. Εφόσον λοιπόν ο άνθρωπος είχε ήδη πλαστεί ΚΑΤ’ΕΙΚΟΝΑ (ως προς τα εξωτερικά χαρακτηριστικά), έπρεπε να πλαστεί ΚΑΙ ΚΑΘ’ΟΜΟΙΩΣΗ, δηλαδή πιστά με το πρότυπο. Είναι σαφές ότι έχουμε την ολοκλήρωση ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ, με ποιοτικά πλέον χαρακτηριστικά.

samuel1974:
«Αντίθετα η λέξη "λίαν καλός" δεν τονίζει το χάσμα που χωρίζει τη μη τελειότητα απο τον Θεό, αλλά το ύψος της μη τελειότητας, η οποία βρίσκεται κοντά στην τελειότητα.»

Τι λες ρε Σαμουήλ?

Είτε έτσι το πεις είτε αλλιώς, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ!

samuel1974:
«Κάπου έχω διαβάσει ότι: έαν η προσευχή έρχεται απο τα βάθη της ψυχής, τότε αλλοιώνονται οι δυνάμεις που κρατάνε τον κόσμο. Επομένως τελική έκβαση δεν υπάρχει για κανέναν απο εμάς, και ούτε μπορούμε να τη γνωρίζουμε..»

Άλλο είπα, και ως συνήθως δεν απαντάς!!!

Είπα το εξής, και αναμένω ΕΠΙ ΤΟΥΤΟΥ απάντηση:
{Άρα, έχουμε να κάνουμε με έναν Θεό που...παρόλο το ότι ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ, δήθεν χρεώνει με «ελευθερία κινήσεων» τα δημιουργήματα του, και λέμε με «δήθεν ελευθερία» καθώς η τελική έκβαση είναι ήδη γνωστή στον Παντογνώστη Θεό!}

Λοιπόν, ΤΙ ΑΠΑΝΤΑΣ, και άσε το....«τι άκουσες»!!

samuel1974:
«Η Ορθοδοξία δεν είναι Προτεσταντισμός, γιατί υπάρχει και η παράδοση.»

Άρα, επιβεβαιώνομαι απόλυτα!!!!

Στην ουσία, ΟΛΑ ΟΣΑ ΛΕΤΕ είναι προφορικές βεβαιώσεις (?) και επ ουδενί δεν στηρίζονται εκ των περιγραφών της Πεντατεύχου ή εκ διαφόρων λόγων των προφητών, δηλαδή....του ίδιου του Θεού!!!

Αυτός και ο λόγος φυσικά για τον κατατερματισμό του χριστιανισμού σε εκατοντάδες διαφορετικές αιρέσεις ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ, καθώς ο καθένας λέει και επικαλείται ΟΤΙ ΤΟΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ, δίχως φυσικά να είναι ικανός να προσκομίσει σχετικά στοιχεία....

samuel1974:
«Η δόξα που νιώθει ο άνθρωπος, η οποία είναι στην ουσία μία ικανοποίηση του εγωϊσμού του, με την δόξα του Θεού έχει μεγάλη διαφορά.»

Και εσύ......πως γνωρίζεις ρε Σαμουήλ το «τι είδους δόξα» νιώθει ο θεός??? Θα μας τρελάνεις τελικά θαρρώ!!!!

Σε ρώτησα «Και αλήθεια, ΜΕ ΤΙ ένιωθε δόξα (!), χαρά και ευτυχία ο Θεός? Με...το κενό? Εφόσον ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ο κακομοίρης ο άνθρωπος, ΜΕ ΤΙ ένιωθε δόξα ο Θεός? Απο την στιγμή που πριν τον άνθρωπο δεν υπήρχε κάτι ανάλογο, βάση ποιάς κατάστασης ένιωθε...αγαλίαση ο θεός?», και εσύ μου λες ότι........είναι άλλου είδους δόξα που νιώθει ο θεός?????

Εσύ.....Τον έχεις περάσει απο ψυχανάλυση μήπως??

Είδες Σαμουήλ πόσο εύκολα πιάνουνε πάτο οι απαντήσεις της ορθοδοξίας? Είδες Σαμουήλ πόσο ρηχά είναι τα όσα Σχολαστικά περί του θείου επικαλείστε?

samuel1974:
«Για πες μας απο ποία εδάφια φαίνεται, ότι ο Θεός της Παλαιάς Διαθήκης είναι διαφορετικός απο Αυτόν της Καινής Διαθήκης.»

Απο πάμπολλα!

Για παράδειγμα, η Τριαδικότητα είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ στην Πεντάτευχο, η ιδέα της «ενσάρκωσης» είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ στην θεολογία της Πεντατεύχου, ο Μεσσίας Εμαννουήλ δεν θα είναι «θεάνθρωπος» αλλά απλός θνητός, η δε σταύρωση του Μεσσία δεν σχετίζεται με καμία «λύτρωση».

Δεν φτάνουν αυτά?

samuel1974:
«Διά τούτο θέλω δώσει εις αυτόν μερίδα μετά των μεγάλων και τους ισχυρούς θέλει μοιρασθή λάφυρον, διότι παρέδωκε την ψυχήν αυτού εις θάνατον και μετά ανόμων ελογίσθη και αυτός εβάστασε τας αμαρτίας πολλών και θέλει μεσιτεύσει υπέρ των ανόμων."»

Το εδάφιο είναι ΑΣΧΕΤΟ με την ερώτηση μου!

Ρώτησα τα εξής:

ΠΟΥ έγκειται η αλλαγή με την σταύρωση του Ιησού? ΤΙ άλλαξε με την δήθεν έλευση του Ιησού? Απαλλάχθηκε μήπως η ανθρωπότητα απο το προπατορικό αμάρτημα?

Γενικώς, απαλλάχθηκε ο άνθρωπος απο ένα χρέος που είχε πριν την σταύρωση και δεν έχει τώρα? Διότι, όταν ένα χρέος, μια αμαρτία, ξεπληρώνεται (μέσω μιας θυσίας), τότε παύει και να υφίσταται.

Και ερωτώ: Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΠΟΙΟ ΧΡΕΟΣ ΑΠΑΛΛΑΧΘΗΚΕ ΔΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΙΚΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ?

Πες μας λοιπόν, ΑΠΟ ΤΙ ΑΠΑΛΛΑΧΘΗΚΑΜΕ μέσω αυτής της βάρβαρης θυσίας που προμελέτησε και γνώριζε ο Θεός σας?