ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Πόσοι είναι οι Πραγματικοί Αριθμοί ; - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Πόσοι είναι οι Πραγματικοί Αριθμοί ; - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

Απλά_Πράγματα61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
NotirkΜέλος
23/01/2013, 02:45:28
Η συνεύρεση ύλης αντί ύλης όχι ότι δεν παράγει τίποτα, ούτε όμως ότι παράγει κάτι
που ντε και καλά το γνωρίζουμε , παράγει την δημιουργική αμφισβήτηση της ύπαρξης,
δηλαδή το μηδέν που μαζί με το άπειρο μας παρουσιάζεται σαν ιδέα της μονάδας.

Σημ. : δεν έχω σκεφτεί τίποτα πιο τρελό.

23/01/2013, 02:50:41
quote:

Σημ. : δεν έχω σκεφτεί τίποτα πιο τρελό.

Αλήθεια..?
Και πώς το κατάλαβες?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

gewkwnΜέλος
23/01/2013, 21:10:13
quote:

Όλοι οι αριθμοί, ανεξαρτήτως του συνόλου στο οποίο ανήκουν, εκφράζουν ποσότητες. Ακόμα και οι πλέον εξωτικοί απ' αυτούς, οι μιγαδικοί, για τον ίδιο σκοπό δημιουργήθηκαν. Και αναφέρομαι στους μιγαδικούς, γιατί προφανώς δεδομένου του φανταστικού τους μέρους, δεν εκφράζουν κάτι εμφανές για την ανθρώπινη εμπειρία. Είναι δηλαδή δημιουργημένα, και όχι προφανή πλάσματα.

Εδω φιλε μου θα μου επιτρεψεις να εκφρασω καποιες επιφυλαξεις
που δεν μου "κολανε" και εαν καπου εχω κανει λογικο αλμα παρακαλω να με διορθωσεις σχετικα με την πρωτη σου προταση.

Εχω την εντυπωση οτι ολοι οι Αριθμοι περα απο τους πραγματικους ειναι διμιουργηματα , δηλαδη δεν μπορω να αντιλιφθω πως γινεται να εκφρασω ποσοτικα το -1 οταν σε ενα καλαθι με 0 πορτοκαλια αφαιρεσω ενα ακομη.

23/01/2013, 21:29:14
gewkwn

Είναι πολύ απλό: σου δάνεισα 2 πορτοκάλια για μια μέρα. Την επόμενη μου επέστρεψες 1. Άρα στον μεταξύ μας ισολογισμό είμαι -1 πορτοκάλι.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

24/01/2013, 14:24:52
quote:

Στην επιστήμη των Μαθηματικών (απ' όσο ξέρω, καθώς δεν είμαι Μαθηματικός) το σύνολο των πραγματικών αριθμών R είναι ένα σύνολο με άπειρα στοιχεία. Δηλαδή, οι πραγματικοί αριθμοί είναι άπειροι και νομίζω (όπως είπα δεν είμαι Μαθηματικός) πως υπάρχει και σχετική απόδειξη για το εν λόγω θεώρημα.

Όμως, στην επιστήμη της Φιλοσοφίας δεν ισχύουν τα παραπάνω δεδομένα (και πάλι απ' όσο ξέρω καθώς δεν είμαι Φιλόσοφος). Η Φιλοσοφία, υποστηρίζει ότι οι πραγματικοί αριθμοί είναι εννέα, δηλαδή οι γνωστοί μας αριθμοί: 1,2,3,4,5,6,7,8,9. Αν ξανασκεφτούμε το θέμα θα αντιληφθούμε ότι δεν υπάρχει αριθμός που να μην σχηματίζεται από αυτούς τους εννέα, με εξαίρεση βέβαια το πρόσημο που έχει ο καθένας.

Άρα, γίνεται αντιληπτό το πρόβλημα για το ποιος έχει δίκιο, ποιος άδικο ή αν έχουν και οι δύο επιστήμες δίκιο μιας και πραγματεύονται διαφορετικά ζητήματα. Περιμένω τις απόψεις σας τις οποίες θα διαβάσω με προσοχή και ενδιαφέρον.

Ευχαριστώ για την ανάγνωση και το χρόνο σας. Απλά_Πράγματα

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα φίλε μου μεταξύ φιλοσοφίας και μαθηματικών.
Τα μαθηματικά είναι η ....“φιλοσοφία της λογικής”

Τα “1, 2, 3 ,4, 5, 6, 7, 8, 9” καθώς και το “0”, είναι ανθρώπινα μαθηματικά σύμβολα , και αποτελούν το “δεκαδικό μοντέλο” αρίθμησης.
Τέτοια μοντέλα, μπορούμε να ....εφεύρουμε και άλλα ξεκινώντας από το δυαδικό (0, 1) που είναι το απλούστερο.

Φιλοσοφικά δεν υπάρχουν αριθμοί αλλά μεγέθη (ποσότητες) από το απειροελάχιστα μικρό έως το απείρως μεγάλο.
Έτσι φιλοσοφικά υπάρχουν άπειρα δυνατά μεγέθη, και λογικά – μαθηματικά , υπάρχει δυνατότητα να τα αντιστοιχίσουμε, με άπειρους μαθηματικούς συνδυασμούς.

Μια και έγινε λόγος για το “μηδέν” , φιλοσοφικά δεν υφίσταται.
Η ύλη και αντιύλη δεν εξαϋλώνονται.... ψυχρά όταν ...ανταμώνουν, οδηγώντας στο “μηδέν”, παρόλο που το λένε διπλωματούχοι αστροφυσικοί.
Λένε τρίχες.

Το “μηδέν” θεωρείται από κάποιους σαν το αντίθετο του “απείρου”

Αυτό είναι λάθος, ούτε καν σχετίζονται.
Γιατί το μεν άπειρο δηλώνει και αναφέρεται στην “ύπαρξη” που υπάρχει αντικειμενικά, ενώ το “μηδέν” αναφέρεται στο “τίποτα”
Φιλοσοφικά και λογικά η πρόταση “υπάρχει το μη υπαρκτό”, δεν στέκει, είναι παραλογισμός.

/

24/01/2013, 15:56:24
quote:
gianipseftis
Γιατί το μεν άπειρο δηλώνει και αναφέρεται στην “ύπαρξη” που υπάρχει αντικειμενικά, ενώ το “μηδέν” αναφέρεται στο “τίποτα”

Το άπειρο σε καμία περίπτωση δεν αναφέρεται σε κάποια ύπαρξη που μπορεί να γίνει αντιληπτή, άρα με κάποιο τρόπο να θεωρηθεί και αντικειμενική η διαπίστωση της ύπαρξής της.

Το Μηδέν απολύτως καμία σχέση δεν έχει με το Τίποτα. Ο μόνος τρόπος μέσω του οποίου μπορούν να συσχετιστούν, είναι η έλλειψη καθαρής σκέψης και φαντασίας.

quote:
gianipseftis
Φιλοσοφικά και λογικά η πρόταση “υπάρχει το μη υπαρκτό”, δεν στέκει, είναι παραλογισμός.

Έγραψα:
<<Όλα υπάρχουν. Ακόμα κι αυτά που δεν υφίστανται. Είναι, μου φαίνεται, πιο όμορφο κι ολοκληρωμένο το Κόσμος έτσι. Κάτι που στην κοινή εμπειρία δεν υφίσταται, υπάρχει σαν νοητική κατασκευή μέσα απ' την διαπίστωση της απουσίας του.>>

Νομίζω πως είναι αρκετά σαφής η επιλογή μου να διαχωρίζω το υφίσταμαι από το υπάρχω. Υποψιάζομαι οτι πολλά πράγματα μπορούν να εμφανίζονται ως παράλογα, ειδικά αν δεν εμβαθύνουμε στο νόημα των λέξεων που διαβάζουμε.

gewkwnΜέλος
24/01/2013, 20:23:05
quote:

gewkwn

Είναι πολύ απλό: σου δάνεισα 2 πορτοκάλια για μια μέρα. Την επόμενη μου επέστρεψες 1. Άρα στον μεταξύ μας ισολογισμό είμαι -1 πορτοκάλι.

Αρκετα ευστοχο το παραδειγμα σου

Βαζεις θεμα Ισολογισμου και
εκφραζεις το -1 σαν ποσοτικη διαφορα.

τελικα οι καταληλοι οροι δινουν το σωστο αποτελεσμα...

Edited by - gewkwn on 24/01/2013 20:42:27

24/01/2013, 20:47:26
gewkwn

Προσπαθώ πάντα να είμαι ακριβής και περιεκτικός στις εκφράσεις μου. Για αυτό το λόγο οι παρεμβάσεις μου είναι συνήθως πολύ σύντομες. Απ' την άλλη, χρειάζονται πολύ περισσότερη προσοχή για να γίνουν κατανοητές.

24/01/2013, 23:25:35
quote:

DSM

Προσπαθώ πάντα να είμαι ακριβής και περιεκτικός στις εκφράσεις μου. Για αυτό το λόγο οι παρεμβάσεις μου είναι συνήθως πολύ σύντομες. Απ' την άλλη, χρειάζονται πολύ περισσότερη προσοχή για να γίνουν κατανοητές.

να δεις αυριο πόσο εύκολα θα τις καταλάβει ο ψευτόγιαννος,απο αυτά που θα σου απαντήσει...!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Edited by - ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ on 24/01/2013 23:26:17

25/01/2013, 00:08:37
quote:
DSM :

Το άπειρο σε καμία περίπτωση δεν αναφέρεται σε κάποια ύπαρξη που μπορεί να γίνει αντιληπτή, άρα με κάποιο τρόπο να θεωρηθεί και αντικειμενική η διαπίστωση της ύπαρξής της.

Η έννοια “άπειρο” είναι ένας χαρακτηρισμός της έννοιας “δυνατός”.

Δεν εκφράζεται με μια δήλωση ότι το άπειρο έχει νόημα , διότι δεν υπάρχει τέτοια δήλωση .

“Άπειρη δυνατότητα” δεν σημαίνει “δυνατότητα απείρου”.

Η λέξη “άπειρο” χαρακτηρίζει μια δυνατότητα και όχι μια πραγματικότητα .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά

25/01/2013, 00:18:05
Κηφέα

Εδώ μοιάζει να επιλέγεις τη χρήση της λέξης Άπειρο ως επίθετο. Αυτό που προσπαθώ εγώ να ανιχνεύσω, είναι η λέξη Άπειρο ως ουσιαστικό.

ΗΧΩΜέλος
16/02/2016, 16:27:35
Άσε το άτομο έχει επαφές με το σύμπαν.
Πες πες τον έφερε τον σεισμό εχτές.

quote:

Άσε το άτομο έχει επαφές με το σύμπαν.
Πες πες τον έφερε τον σεισμό εχτές.

Και που να δεις τι ερχεται!Τι ερχεται!

16/02/2016, 17:41:11
Πλάκα στην πλάκα, όλο και θα "επαληθεύονται" οι καταστροφολόγοι.

Ομως η πραγματικότητα είναι άλλη.Στην επόμενη διετία, όντως θα βρεθούμε αντιμέτωποι με φυσικές καταστροφές.Σεισμοί, πολικές θερμοκρασίες, εκρήξεις ηφαιστείων και πιθανόν και supervolcano, τσουνάμι, καταποντισμοί και ανυψώσεις γαιών, ενδέχεται και βροχή μετεωριτών.

Ολα αυτά ως φυσικά επακόλουθα της νέας πολικής θέσης του βορά.
Επίσης, ο πλανήτης επηρεάζεται από την διέλευση μέσα από νέφος αερίων, κατάλοιπο παλαιάς έκρηξης supernova, μαζί με όλο το ηλιακό σύστημα.
Εξ'ου και η πιθανή βροχή μετεωριτών.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

quote:

Πλάκα στην πλάκα, όλο και θα "επαληθεύονται" οι καταστροφολόγοι.

Ομως η πραγματικότητα είναι άλλη.Στην επόμενη διετία, όντως θα βρεθούμε αντιμέτωποι με φυσικές καταστροφές.Σεισμοί, πολικές θερμοκρασίες, εκρήξεις ηφαιστείων και πιθανόν και supervolcano, τσουνάμι, καταποντισμοί και ανυψώσεις γαιών, ενδέχεται και βροχή μετεωριτών.

Ολα αυτά ως φυσικά επακόλουθα της νέας πολικής θέσης του βορά.
Επίσης, ο πλανήτης επηρεάζεται από την διέλευση μέσα από νέφος αερίων, κατάλοιπο παλαιάς έκρηξης supernova, μαζί με όλο το ηλιακό σύστημα.
Εξ'ου και η πιθανή βροχή μετεωριτών.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Νικομαχε,
χαλαρωσε,τα επομενα 2 χρονια (3,5 συνολικα) θα εχει ερθει ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΣΤΗΝ ΓΗ!Θα δουμε πραγματα που δεν θα πιστευουμε οτι θα μπορουσαν να συμβουν ποτέ!Αληθως!

16/02/2016, 17:50:38
Αγαπητέ εν Χριστώ αδελφέ Γεώργιε, έχεις χάσει εντελώς το τόπι.

Αυτά που έγραψα πιο πάνω, είναι επιστημονικώς αποδεκτά και τεκμηριωμένα.Ηδη έχουν αρχίσει.Δεν έχεις παρά να εξετάσεις την ακολουθία των σεισμών παγκοσμίως, τις εκρήξεις των ηφαιστείων, την εμφάνιση νησιών, τον καταποντισμό ολόκληρων περιοχών (π.χ. Μαλβίδες) και την "καούρα" παρακολούθησης των Ν.Ε.Ο.

Μιά γεύση εδώ:

http://hisz.rsoe.hu/alertmap/index2.php

Τις άλλες βρες τες μόνος σου και άσε τους Αντί και τα πράσινα άτια του Ναπολέοντα.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

quote:

Αγαπητέ εν Χριστώ αδελφέ Γεώργιε, έχεις χάσει εντελώς το τόπι.

Αυτά που έγραψα πιο πάνω, είναι επιστημονικώς αποδεκτά και τεκμηριωμένα.Ηδη έχουν αρχίσει.Δεν έχεις παρά να εξετάσεις την ακολουθία των σεισμών παγκοσμίως, τις εκρήξεις των ηφαιστείων, την εμφάνιση νησιών, τον καταποντισμό ολόκληρων περιοχών (π.χ. Μαλβίδες) και την "καούρα" παρακολούθησης των Ν.Ε.Ο.

Μιά γεύση εδώ:

http://hisz.rsoe.hu/alertmap/index2.php

Τις άλλες βρες τες μόνος σου και άσε τους Αντί και τα πράσινα άτια του Ναπολέοντα.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Ναι,αλλα αυτοι που τα γραφουν αυτα,λογαριαζουν χωρις τον ξενοδοχο!Και ο ξενοδοχος θα ειναι φιλοξενος!

ΗΧΩΜέλος
16/02/2016, 18:09:51
Νικομαχος. Του αρέσει δεν του αρέσει του. Χ. Ο
έτσι ακριβώς είναι. Με μαθηματική ακρίβεια θα έχουμε πολλά τέτοια φυσικά φαινόμενα. Ελλάδα Ιταλία θα έχουν αρκετά κουνηματα.
Πάντως εχτές μια κρεστενα μια Κυπαρισσία, μια ναυπακτος, μια Αίγιο καλά πήγαμε.

Τώρα Νικομαχος με τους βαθμούς θερμοκρασίας που έχουμε δεν ξέρω τι παίζει. Αν και οι σεισμολογοι λένε ότι η θερμοκρασία της ατμόσφαιρας δεν είναι σημάδι σεισμού.

16/02/2016, 23:04:53
Οχι η θερμοκρασία της ατμόσφαιρας δεν παίζει ρόλο στη σεισμική δραστηριότητα.Οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, όπως η κλιματική αλλαγή, οι πρόσφατες στεμματικές εκρήξεις στον ήλιο, η προς το παρόν ομαλή μεταστροφή των πόλων και η αυξημένη ακτινοβολία που δεχόμαστε, λόγω της διέλευσης από νέφος αερίων.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

16/02/2016, 23:38:39
quote:
Οχι η θερμοκρασία της ατμόσφαιρας δεν παίζει ρόλο στη σεισμική δραστηριότητα.Οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, όπως η κλιματική αλλαγή, οι πρόσφατες στεμματικές εκρήξεις στον ήλιο, η προς το παρόν ομαλή μεταστροφή των πόλων και η αυξημένη ακτινοβολία που δεχόμαστε, λόγω της διέλευσης από νέφος αερίων.

Γεια σου φιλε μου Νικομαχιους .....πυρηνικε επιστημονα !!!!!!!!!!!!