- ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΦΙΜΩΣΑΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ-ΚΟΙΛΙΟ-ΔΟΥΛΟΙ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:Αδικος κοπος βρε Κωστα ... αν ηθελε να μαθει θα εψαχνε ... εγραψε για να γραψει ... σωστα λεει ο αθεος : μεστός λόγος με ατράνταχτα επιχειρήματα
macedon.... Πες μου αν δεν σου φτάνουν να σου δώσω κι άλλα...
Βρε τι παθαμε ...

quote:Τι λες βρε κακοηθεστατε ; Που ειπα εγω οτι οι κουμμουνιστες ηταν προδοτες ; Εχεις σαλεψει εντελως ;
Εφόσον κατ εσέ όλοι οι Κομμουνιστές ήτανε προδότες και οι παπάδες της Παγκληρικής επίσης, και μόνοι καθαροί Έλληνες, που πράξανε σαν Έλληνες και όχι σαν Χριστιανοί, ήτανε οι παπάδες που πολέμησαν στο πλευρό άλλων οργανώσεων, με δεξιό ιδεολογικό υπόβαθρό, τότε πας να ανοίξεις άλλη κουβέντα. Σε τέτοια κουβέντα δε συμμετέχω, γιατί θα γίνουμε κ...ς.

Ζώσιμος, "Νέα Ιστορία"
Βολταίρος "Φιλοσοφικό Λεξικό"
Σωκράτης, "Εκκλησιαστική Ιστορία"
Θεοφάνης, "Χρονογραφία"
Αμμιανός Μαρκελίνος, "Ρωμαϊκή Ιστορία"
Αναστάσιος Διομήδης Κυριακός, "Εκκλησιαστική Ιστορία από της ιδρύσεως της εκκλησίας μέχρι των καθ'ημάς χρόνων"
Ευνάπιος, "Βίοι Σοφιστών - Αποσπάσματα Ιστορικά"
Ευνάπιος, "Η ζωή του σοφιστή Εδεσσαίου"
Λιβάνιος, "Απαντα"
Μαλάλας, "Χρονογραφία"
O.F. Robinson "Το Ποινικό Δίκαιο της Αρχαίας Ρώμης"
Fred Blume "Ο Ιουστινιάνειος Κώδικας"
Θεοδώρου Σχολαστικού "Νεαραί του Ιουστινιανού"
Σπ. Λάμπρου, "Ιστορία της Ελλάδας"
Εκδοτική Αθηνών - "Ιστορία του ελληνικού έθνους"
Ε. Gibbon "Η παρακμή και πτώση της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας"
Πες μου αν δεν σου φτάνουν να σου δώσω κι άλλα...

macedon
quote:quote:
alikaki
ας ελεγε που τα διαβασε να τα διαβασουμε και εμεις.
[/quote]Ζώσιμος, "Νέα Ιστορία"
Θεοφάνης, "Χρονογραφία"
Αναστάσιος Διομήδης Κυριακός, "Εκκλησιαστική Ιστορία από της ιδρύσεως της εκκλησίας μέχρι των καθ'ημάς χρόνων"
Λιβάνιος, "Απαντα"
Μαλάλας, "Χρονογραφία"
Ε. Gibbon "Η παρακμή και πτώση της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας"Πες μου αν δεν σου φτάνουν να σου δώσω κι άλλα...
macedon
[/quote]αχαχαχα τι ακριβως εεπε ο Σωκρατης????????????για τους παππαδες τον μασαιωνα?.. οσο για τον βολταιρο και τουσ υπολοιπους μην μπερδευεσαι αλλο η ελληνικη ορθοδοξη εκκλησια και αλλο η καθολικη.ουτε με την ρωμη μην μπερδευεσαι. και απο οτι ειδα στο βιντεο ολοι ορθοδοξοι ηταν.και αυτη για την ορθοδοξια μιλουσε οσο για τα βιλια υπαρχουν 15000 αλλα που τα πραγματα τα λενε με το ονομα τους. και καλα ειπε ο παππας στο βιντεο απο ποτε στην ελλαδα απαγορεψαν την γνωση οταν με την τουρκοκρατια οι ιδιοι οι παππαδες στην ελλαδα εφτιαξαν τοσα κρυφα σχολεια???
quote:quote:Αδικος κοπος βρε Κωστα ... αν ηθελε να μαθει θα εψαχνε ... εγραψε για να γραψει ... σωστα λεει ο αθεος : μεστός λόγος με ατράνταχτα επιχειρήματα
macedon.... Πες μου αν δεν σου φτάνουν να σου δώσω κι άλλα...
... επι τη ευκαιρια καλως ηλθες στην παρεα μας alikaki και ευχομαι ... χμμμ ... ανοδο του IQ στο επιπεδο της μικρης μας φιλης Προμηθεα ... ισως τοτε κανεις και εσυ καμια καλη μαντεψια ... προσεξε ομως μην την ξεπερασεις ... ισως γινεις και εσυ βουρλο ... μεγαλυτερο !
Βρε τι παθαμε ...
ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ
quote:quote:
alikaki
ας ελεγε που τα διαβασε να τα διαβασουμε και εμεις.Ζώσιμος, "Νέα Ιστορία"
Θεοφάνης, "Χρονογραφία"
Λιβάνιος, "Απαντα"
Μαλάλας, "Χρονογραφία"
Ε. Gibbon "Η παρακμή και πτώση της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας"Πες μου αν δεν σου φτάνουν να σου δώσω κι άλλα...
macedon
αχαχαχα τι ακριβως εεπε ο Σωκρατης????????????για τους παππαδες τον μασαιωνα?.. οσο για τον βολταιρο μην μπερδευεσαι αλλο η ελληνικη ορθοδοξη εκκλησια και αλλο η καθολικη. και απο οτι ειδα στο βιντεο ορθοδοξοι ηταν. οσο για τα βιλια υπαρχουν 15000 αλλα που τα πραγματα τα λενε με το ονομα τους. και καλα ειπε ο παππασ στο βιντεο απο ποτε στην ελλαδα απαγορεψαν την γνωση οταν με την τουρκοκρατια οι ιδιοι οι παππαδες εφτιαξαν τοσα κρυφα σχολεια???
πιστεύω ότι είναι μέρος του όλου κακού, αφού κι οι
παπάδες εντάσσονται στο είδος του ανθρώπου. Πόσο
πολεμάει κανείς τα παθή του είναι άλλο πράγμα..
Για τους υπόλοιπους,επειδή οι τοποθετήσεις έχουν
ένα παιδικό στυλ, όπου ο ένας είναι ο καλός κι ο
άλλός ο κακός, με ιστορικά βιβλία και διαστρεβλωσεις,
πιστεύω ότι κανείς δεν μπορεί να διεκδικεί το λάθος
και όλων αντικείμενο είναι η αναζήτηση της γνώσης. Ας κρατηθεί
κάποιο επίπεδο....
Και η Προμηθέας ήταν πρωτοβουλία και μελετημένη κίνηση άλλων κι
όχι αυθόρμητη κίνηση...Αυτό λέει πολλά για το όλο θέμα.
quote:
alikaki
αχαχαχα τι ακριβως εεπε ο Σωκρατης????????????για τους παππαδες τον μασαιωνα?
Προφανώς αγνοείς τι έγραψε ο Σωκράτης ο Σχολαστικός
στην "Εκκλησιαστική Ιστορία" του (καμία σχέση με το Σωκράτη τον αρχαίο.
Αν έχεις απορία πάνω στο τι είπε, διάβασέ τον.
quote:
alikaki
οσο για τα βιλια υπαρχουν 15000 αλλα που τα πραγματα τα λενε με το ονομα τους.
Η συντριπτική πλειοψηφία των ιστορικών και χρονογράφων που παράθεσα
είναι χριστιανοί ορθόδοξοι (μάλιστα ο Κυριακός ήταν καθηγητής θεολογίας και Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών). Το ότι αγνοείς
βασικά ιστορικά γεγονότα (όπως αποδεικνύεται παρακάτω) δε σημαίνει
πώς δεν έγιναν. Θα ήθελα πάντως να παραθέσεις μερικά από τα 15.000
βιβλία που λένε άλλα και να μας πεις σε ποιό σημείο ακριβώς διαφοροποιούνται
απ'αυτά που έχω παραθέσει.
Εκτός αν δεν γνωρίζεις ούτε τα μεν ούτε τα δε (που είναι και το
πιθανότερο) ή έχεις την ίδια βιβλιοθήκη με εκείνη ετέρου φανατικού
του παρόντος φόρουμ.
quote:
alikaki
οταν με την τουρκοκρατια οι ιδιοι οι παππαδες εφτιαξαν τοσα κρυφα σχολεια???
Για την ενημέρωσή σου:
1. Η παιδεία δεν απαγορεύτηκε επί τουρκοκρατίας
2. Τα σχολεία λειτουργούσαν ελεύθερα
3. Δεν υπήρχαν κρυφά σχολειά
4. Μην πιστεύεις ό,τι ανοησία σου σερβίρουν στο κατηχητικό. Ανοιξε ένα
βιβλίο ιστορίας και ενημερώσου μόνη σου.

macedon
quote:
ΨηλόςΝα σου πω την προσωπική μου εκτίμηση, εγώ χαίρομαι που αυτοί οι θησαυροί μόνασαν στο Όρος, και βρίσκονται σε ελληνική γη, γιατί διαφορετικά, και είμαι σίγουρος 1000% γι' αυτό, θα είχαν "αποδημήσει" σε άγνωστους τόπους!
Μη βιάζεσαι να χαρής Ψηλέ γιατί ήδη τα περισσότερα έχουν αποδημήσει με τη φροντίδα των μοναχών .
Το 1998 αποκαλύπτεται ότι χειρόγραφα από τη Βατοπεδίου δημοπρατήθηκαν στη Γερμανία , αλλά ευτυχώς τα αναγνώρισε Γερμανός καθηγητής που τα είχε δει στο μοναστήρι .
Το χάος περιγράφει με μελανά χρώματα σε συνέντευξή του στην «Ε» το 2002 ο βιβλιογράφος Θ . Παπαδόπουλος ……Βιβλία 500 ετών τα τρώνε οι υγρασία και οι μύκητες , ενώ άλλα χάνονται μυστηριωδώς . Από τις 60 σπάνιες εκδόσεις που είχαν καταμετρηθεί παλαιότερα , βρήκε μόνο 12 . Και όταν ρώτησε μοναχό γιατί δεν δίνει τα βιβλία που έχει στο κελί του πήρε την απάντηση «Εμένα μου τα έδωσε η Παναγία» .
Από το σχετικό άρθρο του περιοδικού "Ε" της "Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας" της 14ης / 9 / 2008 .
*
Ειλικρινά αυτά που μας παρέθεσες δεν τα γνώριζα και τα διαβάζω για πρώτη φορά .
Θα ήθελα αν σου είναι εύκολο να μου δώσης περισσότερα στοιχεία για το έργο «Παλαιολόγεια – Πελοποννησιακά» , αν υπάρχει στα βιβλιοπωλεία και ποιού εκδοτικού οίκου είναι .
*
quote:
trexagireve
Όταν κάποιος είναι προκατελειμένος, φίλε Sesostris,
επιλεγει τι βλέπει. Επιλέγει και δίνει σημασία σε κατηγορίες
κι όχι σε γεγονότα. Είναι προκατάλειψη αυτή και δέιχνει ότι
πραγματικά δεν αντιλαμβανόμαστε τι συμβάινει γύρω μας,
ότι ο κόσμος έχει σκλαβωθεί, έχει χάσει προσωπικότητα,
κυριαρχία επι των δικαιωμάτων του και δεν αλλάζει αυτό,
προτιμάμε , όπως στην αρχαία Ελλάδα, παρά τις προεδοποιήσεις
για την έλευση των Ρωμαίων, οι ελληνικές πόλεις,συνέχιζαν
ατάραχες τον εμφύλιο...
Φίλε trexagireve , δηλαδή αυτά που αναφέρονται δεν είναι γεγονότα ; Τι είναι συκοφαντίες των ανθελλήνων δωδεκαθεϊστών κατά των ρασοφόρων εκπροσώπων της θρησκείας σου ;
Ειλικρινά με εκπλήσσεις με τη στάση σου ! Αντί να βγής πρώτος μπροστάρης και να φωνάξης «Εκάς οι βέβηλοι ρασοφόροι που μολύνουν τη θρησκεία μου» , θεωρείς τα ανομήματά τους δευτερευούσης σημασίας και ενίοτε αν δε αναφερθείς σε δαίμονες , μασόνους και λοιπές αντιπατριωτικές δυνάμεις , μιλάς για εμφυλίους και άλλα τέτοια ευτράπελα , λες και θα γίνη αντάρτικο με τους ρασοφόρους κομπιναδόρους και τους παρατρεχάμενούς τους εναντίον όλων ημών των υπολοίπων .
Μιλάς για δικαιώματα και ισονομίες , και αποσιωπάς ότι όταν οι παρανομούντες πολίτες που οδηγούνται στις φυλακές και φυλακίζονται για χρέη ή πλημελήματα , εγκλείονται στα ίδια κελιά με τους βαρυποινίτες , ενώ οι αρχαιοκάπηλοι , οι έμποροι ναρκωτικών , οι ιδιοκτήτες πορνείων , οι κλέφτες , και οι σάτυροι ρασοφόροι αν τελικά φυλακισθούν και δεν τη γλυτώσουν με αναστολές λόγω πολλαπλών διαπλοκών , διεκδικούν εγκλεισμό σε μοναστήρι που θα μετατραπή σε φυλακή πολυτελείας .
Αιδώς Αργείοι !!!
*
Φίλε Ψηλέ
quote:
Πιστεύω, όμως, πως αντλεί το δικαίωμα αυτό από το ίδιο μέρος από το οποίο το αντλούν και οι διάφοροι ιδιώτες, τα ιδιωτικά μουσεία, τα διάφορα ανά τον κόσμο μουσεία, ……… και ο καθένας που έχει στην κατοχή του σήμερα "θησαυρούς και κειμήλια του έθνους".
Ούτε και αυτοί έχουν το δικαίωμα και πρέπει να το στηλιτεύσουμε. Το θέμα είναι ότι έχουμε γεμίσει από Έλγιν και Σλήμαν και η ελληνική πολιτεία δεν κάνει τίποτα γι' αυτό. Όμως, η δυνατότητα στην αρχαιοκαπηλεία δεν είναι δικαίωμα, είναι κακούργημα.
quote:
Άσε που π.χ. κάποιοι κώδικες αρχαίων συγγραμμάτων είναι το έργο και η κληρονομιά των ίδιων των μοναστηριών, οι συγγραφείς των οποίων ήταν πιθανώς και οι ίδιοι μοναχοί αυτών ή κάποιων άλλων μοναστηριών.
Πιθανόν, αν και τα περισσότερα είναι μάλλον αντιγραφές (για λόγους διάσωση ή συντήρησης) παλαιότερων χειρογράφων, που καταστράφηκαν. Δεν κάνω λόγο για όσα εντάσσονται σε αυτή την κατηγορία.
quote:
εγώ χαίρομαι που αυτοί οι θησαυροί μόνασαν στο Όρος, και βρίσκονται σε ελληνική γη, γιατί διαφορετικά, και είμαι σίγουρος 1000% γι' αυτό, θα είχαν "αποδημήσει" σε άγνωστους τόπους!
Εγώ προσωπικά έχω ενστάσεις. Πρώτον, γιατί δεν ξέρω κατά πόσον είναι αποκλειστικά ελληνική γη ο Άθως και δεύτερον γιατί θα μπορούσε κάλλιστα η Εκκλησία, αντί να προσπορίζεται τα όποια πνευματικά ή άλλα οφέλη από την κατοχή τους, να βρει τρόπο να συνεργαστεί με τα εν Ελλάδι μουσεία για τη βέλτιστη αξιοποίησή τους.
Σχετικά με τα όσα αναφέρεις περί περιουσιών και απαλλοτριώσεων, δε διαφωνώ 100%, αλλά θα πρέπει να επισημάνουμε ότι, άλλο η επιχειρηματική δραστηριότητα (που βέβαια μόνο αμιγώς επιχειρηματική δεν είναι, γιατί πήξαμε στη λαμογιά, την εκμετάλλευση και τη διαπλοκή) και άλλο ο σκοπός της Εκκλησίας, τουλάχιστον στη βάση του. Πάντως, δε θα ήμουν κατά μίας τέτοιας, έστω και σε ένα μέρος, σοσιαλοποίησης του Α.Ε.Π.
Φίλε samuel
quote:
Τι εννοείς με το διαφορετική αντιμετώπιση;;;
Εννοώ απλά ότι εφόσον ΔΥΣΤΥΧΩΣ έγινε η γερμανική εισβολή με όλες τις συνέπειες που είχε για τον Ελληνικό λαό, θα έπρεπε και οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας να συμμετάσχουν με τον τρόπο τους στο δράμα και όχι να αιτούνται προστασίας ή μέριμνας από τον κατακτητή. Θα μου πεις, και σωστά ίσως, ότι κινδύνευαν θησαυροί και πολιτισμικά στοιχεία : συμφωνώ 100%, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις δέον είναι να συνδράμεις το ποίμνιο, παρά να "κρυφτείς" πίσω από την ανάγκη διάσωσης κειμηλίων.
quote:
Ποιός αριθμός είναι μεγαλύτερος, τα 20 εκ. των Ρώσων ή τα 7 εκ των Εβραίων;;; Οι Γερμανοί τότε με όλους είχανε πρόβλημα, κι αν δεν είχανε, δεν το χανε για πολύ να το αποκτήσουνε αμέσως, για αυτό και τους λέγανε ρατσιστές. Ή μήπως νομίζεις ότι θα κολώνανε, επειδή εμείς ήμασταν Έλληνες και δε θα μας ξεπαστρεύανε, εάν οι μητροπολίτες, σαν ηγεσία ενός κρατικού θεσμού, όπως η Εκκλησία, ξεσηκώνανε επίσημα τους Έλληνες εναντίον των κατοχικών δυνάμεων.
Δεν είχανε πρόβλημα με τους ορθόδοξους οι Γερμανοί φίλε μου, τουλάχιστον όχι ο Φύρερ τους. Με τη Ρωσία το πρόβλημα το είχε για λόγους αφενός χωροταξικούς, γιατί πίστευε ότι ήταν αδικαιολόγητη η κατοχή τέτοιων εκτάσεων από μία χώρα και θα έπρεπε να λάβει μερίδια η δική του, αφετέρου γιατί θεωρούσε τους υποκινητές του κομμουνισμού Εβραίους και συνεπώς εχθρούς της πατρίδας του. Αντίθετα, για την Ελλάδα, Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ είχε έντονο σεβασμό στην ιστορία και τον αρχαίο πολιτισμό της και είναι χαρακτηριστικό ότι σε κάποια σημεία του βιβλίου του την αναφέρει ως παράδειγμα για το δικό του λαό. Το τι έκανε η στρατιωτική μηχανή στην Ελλάδα είναι γνωστό και σίγουρα κάθε τάση αντίστασης απέναντι στις κατοχικές δυνάμεις πνιγόταν στο αίμα, εκεί όμως φαίνεται και η γενναιότητα ή η λιποψυχία των εγχώριων ηγετών, είτε πολιτικών, είτε θρησκευτικών, είτε στρατιωτικών.
Φίλε trexagireve
quote:
Πιστεύω ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία κι ίσως εσύ
συμμετάσχεις κάποια στιγμή στο διάλογο!!!λέω εγώ τώρα!!!
Με μένα προσωπικά, μη διατηρείς ελπίδες. Πέθαναν... ![]()
Φιλικά
Κωστάκης
Εν οίδα ότι ουδέν είδα!
Expose To The Elements
Πάντα το καινούργιο-για την "μικρή" Ελλάδα πάντα-τεχνολογικά είναι και ακριβό...Κάποια στιγμή οι τιμές θα πέσουν και τότε...ποιος μας πιάνει!!!