- electronic voice phenomenon (EVP) - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
quote:
symbol
Που είδες τις κραυγές και οιμωγές;
Εδώ: "να μάθεις να διαβάζεις την ιστορία γόνιμα και όχι μονόπλευρα"
κι εδώ: "Οσα γράφεις είναι συνήθως ψευτο-ιστορίες γιατί αποτελούνται από μισές αλήθειες."
κι εδώ: "Η αλήθεια αγαπητέ πρέπει να λέγεται ολόκληρη χωρίς αυθαίρετες διασκευές και αποκρύψεις των θετικών γεγονότων ."
Κραυγάζεις για μονόπλευρη ιστορία αλλά δεν μπορείς να μας πεις ποιά είναι η μη μονόπλευρη.
Κραυγάζεις για ψέμματα αλλά δεν μας λες ποιά είναι η αλήθεια.
Μιλάς για διασκευές αλλά δεν μπορείς να παραθέσεις τις μη διασκευασμένες ιστορικές απόψεις.
Και όταν σου ζητηθούν επιχειρήματα, αρχίζεις τη γνωστή τακτική του γελωτοποιού του forum με προσωπικές προσβολές.
Η τακτική αυτή όταν δεν υπάρχουν επιχειρήματα είναι γνωστή. Γνωστή επίσης είναι και η τακτική των πυροτεχνημάτων, του κηρύγματος και των άναρθρων κραυγών.
Τελικά μπορείς να μας υποστηρίξεις με επιχειρήματα αυτά περί "μισών αληθειών", "διασκευών", "ψεμμάτων" για τα οποία κραυγάζεις ή οι προσβολές προς όσους δεν συμφωνούν με τη χριστιανική άγνοιά σου είναι το καλύτερο (και ίσως το μόνο) που μπορείς να κάνεις, αγαπητέ μου δεκαπεντάχρονε;

macedon
όσο για τα «γελωτοποιός» και «δεκαπεντάχρονος», ταιριάζουν περισσότερο σε εσένα αν κρίνω από το πόσο εύκολα απευθύνεις ύβρεις στους συνομιλητές σου.
Με εκτίμηση
Γράφεις:
"Δεν αποτελει Ψηλε μια διακριση απεναντι στην γυναικα το γεγονος της απαγορευσης της χειροτονιας γυναικων βαση της ορθοδοξης παραδοσης;Για ποιο λογο δεν μπορει μια γυναικα να γινει ιερευς;"
Όπως ο άντρας ο ιερέας τελεί το μυστήριο της Θείας Ακολουθίας, και μετατρέπει το κρασί και το ψωμί σε σώμα και αίμα Χριστού, έτσι και η γυναίκα η μητέρα τελεί το μυστήριο της ζωής, που λέγεται κύηση και μετατρέπει το έμβρυο σε άνθρωπο.
Το κάθε φύλο τελεί απο ένα μυστήριο, ...δίκαια πράγματα.
Στο βυζάντιο οι γυναίκες μπορούσανε να χριστούνε μέχρι και διάκοι, και υπήρχανε διακόνισσες. Νομίζω ότι αυτό υπάρχει σήμερα και σε μερικά γυναικεία μοναστήρια, όπου να μπορούνε γυναίκες να κοινωνούνε τις άλλες μοναχές.
Λιγες ερωτησεις
Το κοριτσακι-βρεφος θεωρειται "δυνητικά ανήθικο εκ γενετής" αφου ο παπας το "ευλογει" εξω απ' το 'Ιερο', ενω το αγορακι μέσα.
Αυτο δεν αποτελει διακριση.Τι εχεις να πεις για αυτο;
Το Χριστιανικο δογμα θεωρει την κατακρεουργηση της φιλοσοφου και μαθηματικου Υπατιας πραξη ιερη, γι'αυτο και αγιοποιησε τον αυτουργο της πατριαρχη Κυριλλο.Για ποιο λογο;Δεν ειναι απαραδεκτο;
Στις προς Εφεσίους και Κορινθίους επιστολές ο Αποστολος Παυλος γράφει για τις γυναίκες: "..να υποτάσσεσθε εις τους ιδίους σας άνδρας, σαν να κάνετε την υποταγή σας αυτήν προς τον Κύριον, ο οποίος παραγγέλλει και ζητεί να υποτάσσονται αι γυναίκες εις τους άνδρας των.....Η γυναίκα δε ως το εξαιρετικότερον από τα άλλα κτίσματα που έχει υπό την εξουσίαν ο άνδρας..".
Αυτο Σαμουηλ δειχνει ισοτητα;Ποιο το σχολιο σου πανω σε αυτα που λεει ο Αποστολος ΠΑΥΛΟΣ;

quote:
Ψηλε και Δημητρη.
Θελω να σε ρωτησω τα εξης.
Το αβατο του αγιου Ορους βαση της Χριστιανικης παραδοσης με το οποιο θιγεται το ατομικο δικαιωμα των γυναικων να το επισκεφθουν και πιθανως να εγκαταβιωσουν εκει δεν αποτελει μια διακριση απεναντι στις γυναικες απο το Χριστιανικο δογμα;Για ποιο λογο θα πρεπει κατα την γνωμη σου Ψηλε να ισχυει το αβατον του Αγιου ορους;
Το άβατο του Αγίου Όρους δε νομίζω ότι μπορεί να θίξει ατομικό δικαίωμα κάποιας ή κάποιου παρά αυτών που ζούν σε αυτό και διάλεξαν να ζήσουν μια ζωή χωρίς γυναίκες. (Το γιατί ο ασκητισμός σε διάφορες θρησκείες απαγορεύει τη συνύπαρξη του άλλου φύλου δεν μπορούμε να το συζητήσουμε εδώ γιατί θα έπρεπε να συζητήσουμε και γιατί θέλει κόπους νυστείες αγρυπνίες κτλ.) Πάντως υποτίθεται ότι έχουν πάει για ασκητισμό και όχι για ξεναγοί γυναικών.
quote:
Αλλη ερωτηση η οποια αφορα το θεμα της χειροτονιας γυναικων.Δεν αποτελει Ψηλε μια διακριση απεναντι στην γυναικα το γεγονος της απαγορευσης της χειροτονιας γυναικων βαση της ορθοδοξης παραδοσης;Για ποιο λογο δεν μπορει μια γυναικα να γινει ιερευς;
Και ενταξει ας πουμε οτι σε παλιοτερες εποχες δικαιολογειται.Σημερα εν ετη 2006 δικαιολογειται;Δεν ειναι αναχρονιστικο;
Μέχρι ένα βαθμό ιερωσύνης του δικόνου είναι επιτρεπτό, παλαιότερα εχειροτονόυντο διακόνισσες. Να διακονούν το λαό.
Αυτό δε γινόταν και σε όλες τις θρησκείες?
Υπήρχε ο αρχιερέας οι ιερείς και οι ιέρειες. Οι ιέρειες διακονούσαν το λαό.
quote:
Αλλη ερωτηση.Σε οτι αφορα της εμμηνη ρυση και την απαγορευση της εισοδου γυναικας ως ακαθαρτη κατα την περιοδο της εμμηνης ρυσης δεν αποτελει μαι διακριση και ισως προσβολη;
Είναι λάθος γιατί στους κανόνες του Κλήμη μαθητή του απ΄. παύλου αναφέρεται ότι δεν υπάρχει ρυπαρή γυναίκα μετά το βάπτισμα, (αναφερόμενος στο ίδιο θέμα.)
quote:
Στις προς Εφεσίους και Κορινθίους επιστολές ο Αποστολος Παυλος γράφει για τις γυναίκες: "..να υποτάσσεσθε εις τους ιδίους σας άνδρας, σαν να κάνετε την υποταγή σας αυτήν προς τον Κύριον, ο οποίος παραγγέλλει και ζητεί να υποτάσσονται αι γυναίκες εις τους άνδρας των.....Η γυναίκα δε ως το εξαιρετικότερον από τα άλλα κτίσματα που έχει υπό την εξουσίαν ο άνδρας..".
Αυτο Ψηλε δεν αποτελει διακριση;
Αυτό μου θυμίζει αυτά που έλεγαν οι αρχαίοι,προς τις γυναίκες "είτε καλώς έχει (με τους άνδρες των) ή κακώς , μηδέν εναντιούσθαι και να νομίζουν ότι νικούν όταν ητηθούν από κείνους."
Δεν το έλεγαν γιατί είναι η φύση της γυναίκας έτσι αλλά για τη φύση του άνδρα περισσότερο. Το ίδιο και στο χριστιανισμό λέει να αγαπούν οι άνδρες τις γυναίκες, γιατί κανείς δεν μίσησε το σώμα του. Και να τις αγαπούν όπως ο κύριος την εκκλησία γιατί η εκκλησία έχει σχέση με το λαό, και η γυναίκα με τα παιδιά που τρέφει και διακόνισσα που είπα παραπάνω και πυθία στα προβλήματα του πιστού της αρχαιότητας.
quote:Ψηλε το κοριτσακι-βρεφος θεωρειται "δυνητικά ανήθικο εκ γενετής" αφου ο παπας το "ευλογει" εξω απ' το 'Ιερο', ενω το αγορακι μέσα.
Αυτο δεν αποτελει Ψηλε μου διακριση.Τι εχεις να πεις για αυτο;
Κανονικά διαβάζονται όλοι έξω από το ιερό στο ιερό μπαίνει μόνο ο ιερέας και οι βοηθοί άνδρες ή γυναίκες.
Το ιερό είναι άβατο. Αν δεις σε αρχαία λεξικά η λέξη άβατο μεταφράζεται ιερό.
Είναι γνωστή η ιστορία του Ισίοδου για την κόρη του Λυκάωνα που τόλμησε να μπει στο άβατο του Ναού του Δία και οι αρκάδες την κυνηγούσαν να τη θανατώσουν.
quote:
επικαλείσαι τις προσωπικές εκτιμήσεις του καθενός, χωρίς ωστόσο να εξετάζεις το γεγονός ότι οι εκτιμήσεις που εσύ αναφέρεις μπορεί και να είναι προϊόν εμπάθειας ή διαφορών του "ιστορικού" με τον Κλήρο.
Αγαπητέ Ψηλέ,και ο macedon κι εγώ,παραθέσαμε περισσότερες από μια πηγές για τα λεγόμενά μας.Όλοι οι ιστορικοί έχουν εμπάθεια με τον κλήρο;Ή μήπως νομίζεις ότι η αληθινή ιστορία είναι αυτή που μας ταίζουν τα σχολικά βιβλία;Γιατί άλλωστε να πούνε στα ελληνορθόδοξα παιδάκια ότι κάποιοι φορείς(το επαναλαμβάνω,όχι όλοι) της εκκλησίας δεν ήταν και τόσο πατριώτες;Και ότι προτιμούσαν να ζούνε υπόδουλοι στους Τούρκους παρα να χάσουν τα προνόμια και τα φράγκα;Ή γιατι να πούνε στα σχολικά βιβλία,ότι οι Έλληνες κάνανε τρομερές σφαγές στη Σμύρνη και στη Κωνσταντινούπολη λίγο πριν την καταστροφή της Σμύρνης;(παράδειγμα κι αυτό..).Πολλά είναι αυτά που δεν λέγονται αγαπητέ μου.Π.χ.στα βιβλία ιστορίας όλων των σχολικών τάξεων,παρουσιάζουν το κάθαρμα τον Μαυροκορδάτο,σαν ένα από τους παράγοντες ελευθερίας της πατρίδας.Μόνο στην ιστορία δέσμης λεγόταν η αλήθεια,κι εκεί πολύ "μαλακά" δοσμένο όμως..Ακόμα κι εσύ λογικά θα γνωρίζεις ότι ο συγκεκριμένος κύριος ήταν ένας προδότης και τίποτα άλλο..
Και σε ρωτώ λοιπόν,αφού ο κάθε ιστορικός είναι ικανός να γράψει αλλοιωμένη την ιστορία,που είναι η αλήθεια;γιατί αναγκαστικά θα πρέπει τα αληθινά γεγονότα να είναι αυτά που εγκωμιάζουν τον ρόλο της εκκλησίας;
quote:
Γιατί όμως επιμένεις να μην αναφέρεσαι στο γεγονός του τραγικού τέλους του Πατριάρχη;;
Μα αναφέρθηκα αγαπητέ.Είπα ότι τον κρέμασαν τον χριστιανό.Κι έγραψα και τους λόγους,κατά τον "εμπαθή" ιστορικό...
quote:
Δεν σου έχουν μάθει στο σχολείο ότι για να κρίνουμε κάποια άτομα ή και καταστάσεις, τα κρίνουμε εκ του αποτελέσματος;;
Έτσι είναι;Ας δώσουμε άφεση τότε και στους δοσίλογους και τους προδότες της κατοχής που στο τέλος του πολέμου τους τουφέκισαν οι Γερμανοί..(ίσως να είναι ατυχές το παράδειγμα αλλά και οι πράξεις του πατριάρχη δεν ήταν ισάξιες).
Ουδέποτε μου μάθανε στο σχολειο αυτό το πράγμα που μου είπες.Ίσως γιατί οι πιο πολλοί καθηγητές ερχόντουσαν και από την βαρεμάρα κάνανε μόνο την παράδοση και τίποτα άλλο.Πολύ λίγοι είναι οι εκπαιδευτές που λέγανε και κάποια πράγματα παραπάνω,όσον αφορά την ιστορία.Να είναι καλά που με δίδαξαν να είμαι ανοιχτόμυαλη και να διατηρώ την δικιά μου αντίληψη και άποψη.Υποκειμενική μου άποψη λοιπόν,δεν κρίνω το αποτέλεσμα κάποιων ανθρώπων,αλλά τις πράξεις τους...
quote:
Κανονικά διαβάζονται όλοι έξω από το ιερό στο ιερό μπαίνει μόνο ο ιερέας και οι βοηθοί άνδρες ή γυναίκες.
Ακριβώς αγαπητέ Δημήτρη,"κανονικά".Δεν ξέρω αν είσαι από επαρχία ή αν έχεις βρεθεί σε βάπτιση στην επαρχία,αλλά οι ιερείς το κάνουν αυτό,δυστυχώς.Ενισχύοντας την ήδη υπαρκτή στην επαρχία,διαφορά των δυο φύλων.Πραγματικά,πολύ λυπητερό αυτό...Στην Αθήνα προς το παρόν,δεν έχω δεί κάτι τέτοιο,ακόμα...
quote:
maraki8: Ο χριστιανισμος (οπως και οι αλλες μονοθειστικες θρησκειες) ειναι ακρως μισογυνικος.Και μονο το γεγονος οτι η γυναικα θεωρειται η πυλη της κολασης με ολα βεβαια τα συμπαρομαρτουντα,αρκει νομιζω.
ΛΑΘΟΣ ... Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΟΥ ΕΞΙΣΩΣΕ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΕΔΩΣΕ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
Μήν ξεχνάς οτι ισχυροποιήθηκε σε μιά εποχή πλήρως ανδροκρατούμενη που οι αρχαίες πολυθειστικές θρησκείες είχαν την γυναίκα στην αφάνεια, στην ανυπαρξία.
Ο ΙΗΣΟΥΣ ΚΑΤΕΤΑΞΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΕ ΙΣΗ ΜΟΙΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ. Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΝΑΛΟΓΗ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΑΛΙ ΥΠΟΤΙΜΗΘΗΚΕ ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΕΠΑΙΞΑΝ ΞΑΝΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ.
quote:Ακριβώς αγαπητέ Δημήτρη,"κανονικά".Δεν ξέρω αν είσαι από επαρχία ή αν έχεις βρεθεί σε βάπτιση στην επαρχία,αλλά οι ιερείς το κάνουν αυτό,δυστυχώς.Ενισχύοντας την ήδη υπαρκτή στην επαρχία,διαφορά των δυο φύλων.Πραγματικά,πολύ λυπητερό αυτό...Στην Αθήνα προς το παρόν,δεν έχω δεί κάτι τέτοιο,ακόμα...
Κανονικά θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο σύμφωνα με το ρηθέν "εμεις οι βλάχοι, όπως λάχει"
Ελλάδα ζούμε ποιος κοιτάει τους νόμους και τα τυπικά?
Επειδή ζω επαρχία σε πληροφορώ ότι είναι πολύ μπροστά, όχι από ποιότητα παπάδων αλλά πιστών-απίστων. Ο παπάς εξάλλου τελεί την 3540 βαπτισή του και το λογικό είναι το μόνο που σκεφτεται είναι πότε θα πάει να φάει σαν άνθρωπος και να διβάσει την κορούλα του στα μαθήματά της. Το τελετουργικό βαπτισεως το άκουσε από κάποιον άλλο παπά που του έμαθε 5 κινήσεις οι οποίες κατά περιοχή αλλάζουν. Τι σημασία έχει?
Ο ΙΗΣΟΥΣ ΚΑΤΕΤΑΞΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΕ ΙΣΗ ΜΟΙΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ. Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΝΑΛΟΓΗ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΑΛΙ ΥΠΟΤΙΜΗΘΗΚΕ ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΕΠΑΙΞΑΝ ΞΑΝΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ.
(μα είσαι σοβαρός τώρα,που τα γράφεις αυτά;Τα εννοείς αλήθεια,ή κάνεις πλάκα;)
Ingy
(όπως πάνω-έτσι και κάτω)
quote:
Ingmar:(μα είσαι σοβαρός τώρα,που τα γράφεις αυτά;Τα εννοείς αλήθεια,ή κάνεις πλάκα;)
ΟΧΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΣΕΝΑ![]()
ΤΙ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΑΦΑΝΙΣΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ??
ΜΗΠΩΣ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΘΗΝΑ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΤΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ?
ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΠΟΥ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΡΑΕΙ ΦΕΡΕΤΖΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ?
Τα βλέπεις ... αλλά κάνεις οτι δέν τα βλέπεις.
Ώς τον 9ο αι. η γυναίκα στον χριστιανισμό συμμετείχε σε όλους τους βαθμούς της ιεροσύνης, τώρα για το εάν ο χριστιανισμός ακολούθησε μετά αντίθετο δρόμο είναι άλλο θέμα. Η αιτία ήρθε απο τα δυτικά με την σύνοδο του Ροδόλφου της Ορλεάνης που αποφάσισε ότι :
"Όταν ο ιερέας τελεί τη Θεία Λειτουργία οι γυναίκες δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να πλησιάζουν στην Αγία Τράπεζα, πρέπει να θυμούνται την κατωτερότητα του φύλου τους και να νιώθουν δέος και φόβο να αγγίξουν κάθε ιερό σκεύος μέσα στο περιβάλλον της"
H ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ
«διώδευε κατά πόλιν και κώμην κηρύσσων και ευαγγελιζόμενος την βασιλείαν του Θεού, και οι δώδεκα συν αυτώ και γυναίκές τινες, αι ήσαν τεθεραπευμέναι από νόσων και μαστίγων και πνευμάτων πονηρών και ασθενειών, Μαρία η καλουμένη Μαγδαληνή, αφ' ης δαιμόνια επτά εξεληλύθει, και Ιωάννα γυνή Χουζά επιτρόπου Ηρώδου και Σουσάννα καί έτεραι πολλαί, αίτινες διηκόνουν αυτώ από των υπαρχόντων αυταίς » (Λουκ. η', 1-3 ),(Λουκ. η', 2 )
Γαλ. ,γ', 28: «ουκ ένι άρσεν και θήλυ»
Από τις πιο γνωστές μαθήτριες ήταν η Μαρία η Μαγδαληνή, η Ιωάννα, σύζυγος του Χουζά, επιτρόπου του Ηρώδη, και η Σουσάννα, οι οποίες αναφέρονται στο Κατά Λουκάν Ευαγγέλιο (Η', 2-3).
Στοιχεία που αντλούμε τόσο από τις Πράξεις των Αποστόλων όσο και από τις πολυάριθμες Επιστολές του Αποστόλου Παύλου αποδεικνύουν την ύπαρξη πολλών πρωταγωνιστριών στην ίδρυση των χριστιανικών κοινοτήτων. Για παράδειγμα, η Φοίβη ήταν επικεφαλής της Εκκλησίας των Κεχριών, επινείου της Κορίνθου. Άλλες, πάλι, όπως η Θέκλα, τελούσαν το μυστήριο του βαπτίσματος.
ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΕΤΑΜΕ ΚΟΡΩΝΕΣ ΜΟΝΑΧΑ ΓΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ.
quote:
Κανονικά θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο σύμφωνα με το ρηθέν "εμεις οι βλάχοι, όπως λάχει"
Ελλάδα ζούμε ποιος κοιτάει τους νόμους και τα τυπικά?
Επειδή ζω επαρχία σε πληροφορώ ότι είναι πολύ μπροστά, όχι από ποιότητα παπάδων αλλά πιστών-απίστων. Ο παπάς εξάλλου τελεί την 3540 βαπτισή του και το λογικό είναι το μόνο που σκεφτεται είναι πότε θα πάει να φάει σαν άνθρωπος και να διβάσει την κορούλα του στα μαθήματά της. Το τελετουργικό βαπτισεως το άκουσε από κάποιον άλλο παπά που του έμαθε 5 κινήσεις οι οποίες κατά περιοχή αλλάζουν. Τι σημασία έχει?
Δεν αμφιβάλλω καθόλου αγαπητέ μου σε αυτό που λες.Όμως στην επαρχία από την οποία κατάγομαι κι έχω παραστεί σε δεκάδες μυστήρια,ίσως οι αντιλήψεις να διαφέρουν κάπως από το μέρος που ζείς εσύ.Αν δεν τα είχα δεί διάφορα πράγματα να συμβαίνουν,δεν θα το έλεγα αυτό που είπα.
quote:
Αυτό παλεύω να αποδείξω αγαπητέ μου.Ότι ο ανθρώπινος παράγοντας αλλοιώνει τα πάντα.Είτε ο παράγοντας αυτός λέγεται εκκλησία,είτε απόστολοι,έίτε οτιδήποτε.
quote:
ΜΗΠΩΣ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΘΗΝΑ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΤΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ?
ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΠΟΥ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΡΑΕΙ ΦΕΡΕΤΖΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ?
Μόνο στην αρχαία Αθήνα οι γυναίκες τυγχάναν τέτοιας μεταχείρισης,αν και δεν ήταν ακριβώς κλεισμένες στο σπίτι.Στην υπόλοιπη αρχαία ελλάδα,οι γυναίκες ήταν πολύ πιο ελεύθερες και σεβαστές.
Όσον αφορά τις ανατολικές μονοθεϊστικές θρησκείες,δυο τινά παίζουν:1.οι γυναίκες καταπίνουν αλόγιστα τις προσταγές της θρησκείας τους,όπως πρέπει να κάνουν και οι χριστιανοί,κατά τα λεγόμενα κάποιου μέλους του φόρουμ.2.οι προσταγές αυτές της θρησκείας τους,είναι κάτι που βολεύει τις κοινωνίες τους και φυσικά τους άντρες τους,οπότε και η διαιώνισή τους είναι δεδομένη...
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΞΑΝΑΠΕΡΑΣΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ .ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΥΠΝΑΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΑΣ.ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ.
ΒΡΕ ΨΗΛΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΑΠΟ ΜΑΣ?
ΒΡΕ ΨΗΛΕ ΕΑΝ ΕΓΩ ΗΜΟΥΝ ΘΕΟΣ Η ΓΙΟΣ ΘΕΟΥ ΘΑ ΕΙΧΑ ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΠΟ ΝΑ ΣΤΑΥΡΩΘΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΩ ΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ!!!!!!!!
ΒΡΕ ΨΗΛΕ ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ.......ΞΗΜΕΡΩΣΕ.......
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ.
quote:
maraki8:
Αυτό παλεύω να αποδείξω αγαπητέ μου.Ότι ο ανθρώπινος παράγοντας αλλοιώνει τα πάντα.Είτε ο παράγοντας αυτός λέγεται εκκλησία,είτε απόστολοι,έίτε οτιδήποτε.
ΕΔΩ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΑΧΑ Η ΔΙΑΣΤΡΕΥΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ.
quote:
maraki8:
Μόνο στην αρχαία Αθήνα οι γυναίκες τυγχάναν τέτοιας μεταχείρισης,αν και δεν ήταν ακριβώς κλεισμένες στο σπίτι.Στην υπόλοιπη αρχαία ελλάδα,οι γυναίκες ήταν πολύ πιο ελεύθερες και σεβαστές.
Λές?? ... δηλαδή είχαμε αντίθετη εικόνα με την σημερινή Ελλάδα![]()
Πάντως χαίρομαι για την διάθεση σου σε διάλογο, παρά τις διαφωνίες και με τον θετικό τρόπο που τις αντιμετωπίζεις σε αντίθεση με άλλους.
Γράφεις:
"ΒΡΕ ΨΗΛΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΑΠΟ ΜΑΣ?"
Κάνεις λάθος, γιατί ο Χριστός και τον εαυτό του έσωσε, γιατί υπάκουσε στο θέλημα του Πατρός, αλλά και τους ανθρώπους θα σώσει, που θα υπακούνε στο θέλημα του Θεού. Εάν θεωρείς σωτηρία το να ζήσεις 80 χρόνια σε αυτήν τη ζωή και όχι αιώνια στον παράδεισο, αυτό είναι άλλο ζήτημα...
quote:Μόνο στην αρχαία Αθήνα οι γυναίκες τυγχάναν τέτοιας μεταχείρισης,αν και δεν ήταν ακριβώς κλεισμένες στο σπίτι.Στην υπόλοιπη αρχαία ελλάδα,οι γυναίκες ήταν πολύ πιο ελεύθερες και σεβαστές.
Όσον αφορά τις ανατολικές μονοθεϊστικές θρησκείες,δυο τινά παίζουν:1.οι γυναίκες καταπίνουν αλόγιστα τις προσταγές της θρησκείας τους,όπως πρέπει να κάνουν και οι χριστιανοί,κατά τα λεγόμενα κάποιου μέλους του φόρουμ.2.οι προσταγές αυτές της θρησκείας τους,είναι κάτι που βολεύει τις κοινωνίες τους και φυσικά τους άντρες τους,οπότε και η διαιώνισή τους είναι δεδομένη...
Ωραία.
Λέμε ότι κακώς επήλθε ο χριστιανισμός, ωραία η αρχαία αθήνα, κάνουμε τσουκ το μαγικό ραβδάκι και γυρναμε στα παλιά.Δηλαδή πάμε μερικά χρόνια πίσω να δούμε τι γινότανε. Οκέυ φύγαμε.
Θαυματουργικά ειμαι πλέον Ο ανήρ της παλαιάς εποχής.
Μάγκας με όλα τα δικαιώματα.
Γουστάρω να παντρευώ, με τη νόμιμη για τεκνοποιεία αλλά και να έχω παλακίδες για σήκωμα του εργαλείου ταυτοχρόνως και να τρέχω και στα ιερά της Λαίδος για προσκύνημα, σαν ευλαβής εθνικός.
Είμαι νόμιμος.
Δεν μπορεί να μου πει η γυναίκα μου γιατί έφερες παλακίδα στο σπίτι ούτε γιατί πας στο ναό αργά το βράδυ.
Με τρώει όμως το καθήκον να της κάνω κι ένα παιδί για να είναι νόμιμο κι αυτό μου τρώει ώρες απ τα ξενύχτια και τις ολονυχτίες στο ναό.
Αλλά έτσι πρέπει να γίνει.
Υπάρχει η γυναίκα, η παλακίδα η ιέρεια και η πόρνη στο μυαλό μου.
Edited by - dimitris2 on 19/11/2006 00:49:45