- Είναι η αφή του ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ θαύμα; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Καλέ μου Σπαρτιάτη, χαίρομαι που συμφωνείς μαζί μου, αν και θα ήθελα να κάνω μια διευκρίνιση: Ενδεχομένως κάποιοι (όχι απαραιτήτως εδώ μέσα, γενικότερα) βάλλουν κατά του χριστιανισμού από εμπάθεια.
Αγαπητή Βrie boy (κάπως ανάποδα μου ΄ρχεται να συνδυάζω τα προηγούμενα δυο....
,γιατί καλέ τέτοιο nick ?? )
Γεγονός αυτό που αναφέρεις, απλά στην μικρή κοινωνία αυτού του φόρουμ είναι πιο έκδηλη αυτή η τάση.(επιεικώς ..."τάση").
Brie boy έγραψε...
quote:
Υπάρχουν όμως και πολλοί, οι οποίοι τα βάζουν με τον χριστιανισμό όχι επειδή δεν σέβονται το δικαίωμα του καθενός να πιστεύει ό,τι θέλει, αλλά επειδή θεωρούν πως ιδιαίτερα στην Ελλάδα, το ορθόδοξο δόγμα, ανεξάρτητα από το αν είναι αληθές ή όχι, παραβιάζει τα δικά τους δικαιώματα στην πίστη.
Συμφωνώ και πρέπει να γίνουν βήματα προς την εξάλειψη αυτού. Είναι δείγμα πολιτισμού η ανεξιθρησκία.
Brie boy έγραψε...
quote:
Πιστεύω ότι τελική διεκδίκηση τους (και δική μου βεβαίως) δεν είναι η κατάργηση του χριστιανισμού, αλλά ένα πιο αστικό κράτος, που παράλληλα με τις παραδόσεις, θρησκευτικές ή μη, τηρεί και την ανεξιθρησκία.
Aχ,αχ,αχ αγαπητή μου.Μακάρι να ΄ταν τόσο αθώα τα πράγματα.Δυστυχώς όμως δεν είναι ετσι.Πάντα με πρόφαση τις "αγνές προθέσεις" γίνονται οι μεγαλύτερες επιθέσεις, σε ολους τους τομείς.Βλέπε Αμερικανούς να απελευθερώνουν Αφγανούς απο τους Ταλιμπάν, τους Ιρακινούς απο το βάναυσο καθεστώς του Σαντάμ κ.ο.κ.
Γενικά πάντως και χωρίς να είμαι απολύτως σίγουρος ,απ΄τα λίγα που έχω διαβάσει (δημοσιεύσεις σου), εσυ δείχνεις όντως άτομο που ψάχνει,ενδιαφέρεται να μάθει, αμφισβητεί σε κόσμια ομως πλαίσια και πραγματικα ξέρει να ΑΚΟΥΕΙ και οχι μόνο να ΦΩΝΑΖΕΙ.
Brie boy έγραψε...
quote:
Το κακό είναι πως τα αναπόδεικτα θαύματα, κάθε άλλο παρά βοηθούν σε μια τέτοια προσπάθεια. Αντιθέτως πολλές φορές οδηγούν σε θρησκοληψία.
Αλλο θρησκευόμενος και αλλο θρησκόληπτος.Το δευτερο είναι ακραία έκφραση της πίστης και ως τέτοια, όπως και οτιδήποτε ακραίο εγω και η πλειοψηφία των Χριστιανών, το καταδικάζουμε.Παρόλα αυτά θα μου επιτρέψεις να κάνω μικρή αλλαγή στη διατύπωσή σου.Οι αναπόδεικτες ΑΠΑΤΕΣ είναι το πρόβλημα και αυτό πρέπει να προσέξουμε.Τέτοιες γίνονται αρκετά συχνά και αυτές είναι που βλάπτουν το Χριστιανισμό περισσότερο απο οτιδήποτε άλλο.Αλλα κι αυτό είναι αλλο ενα έργο του ανθρώπου (κι οχι του Θεού), αποτέλεσμα της φιλαργυρίας του και της μικρότητας της ψυχής του.
Σβάμπε έγραψε...
quote:
Δυο ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΛΑΘΗ φίλτατε.Πρώτον, δεν επιτίθεται κανείς, αλλά αμφισβητεί και ερωτά! Τα δύο αυτά μαζί βέβαια, σε κάθε δόγμα θεωρούνται ως «επίθεση». Το ίδιο θα πει και ο Μουσουλμάνος το ίδιο και ο Εβραίος.
Να με συγχωρείς, αλλα ως προς τις ερωτήσεις σου αμφιβάλλω, γιατι διαβάζοντας τις δημοσιεύσεις σου, μάλλον άνθρωπος που έχει όλες τις απαντήσεις δείχνεις (τουλάχιστο ως προς το "Ψεύδος του Χριστιανισμού").Ούτε και οι εκάστοτε χαρακτηρισμοί σου με πείθουν (και κάποιων άλλων για να μη θεωρηθεί οτι αναφέρομαι μόνο προσωπικά σε σένα), oτι ....αναζητάς την αλήθεια.
Μπορεί οι δημισιεύσεις μου να είναι λίγες ,εχω όμως αρκετό καιρό που παρακολουθώ και η άποψή μου δε στερείται αντικειμενικότητας.
Σβάμπε έγραψε...
quote:
Αφήστε λοιπόν τα φαντάσματα στην άκρη, και αντιμετωπίστε τις ερωτήσεις και την κριτική κατάματα, διότι με τέτοια ρηχά πονήματα φτάσατε ως δόγμα στο χάλι το σημερινό : ΕΝΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΡΙΑΛΙΤΙ!!
Επ....Δυο τεράστια δικά σου σφάλματα αυτή τη φορά.Ούτε τα "ρηχά μας πονήματα" φταίνε, ούτε η θρησκεία μας έχει κανένα χάλι.Μονάδες που απαρτίζουν τον κλήρο είναι υπεύθυνες και μάλιστα για τη δική τους προσωπική κατάντια (που ασφαλώς έχει και κάποιο αντίκτυπο), αλλα και πάλι αυτοί κρίνονται και απο ανθρώπους και απ'το Θεό.
Τέλος για σήμερα, γιατι ακούω U2 τώρα και δε θέλω να γράψω άλλο....Προτιμώ να απολαύσω μουσικούλα.....![]()
Είναι και αργα...
Edited by - Σπαρτιάτης on 11/05/2005 03:57:26
Πάντως επειδή ο xatzin2004 μου κέντρησε το ενδιαφέρον, σκοπεύω να πάω στο εκεί μοναστήρι το προσεχές καλοκαίρι και να αναζητήσω περισσότερες πληροφορίες. O xatzin2004 είχε επίσης πει για κάποιο θαύμα στην Τήνο πριν από λίγα χρόνια. Στις διακοπές μου λίγα καλοκαίρια πριν, έτυχε να περάσω από την Τήνο και εκεί μου επιβεβαίωσαν το σχετικό θαύμα. Ο xatzin2004 είχε πει ότι το θέμα είχε καλυφθεί από τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.
Παρόμοιο περιστατικό με τον άγιο Ραφαήλ είχε γίνει και στην πρώην Σοβιετική Ενωση. Ο Άγιος Δημήτριος εμφανίστηκε στο όνειρο πολλών ανθρώπων και αρχαιολόγων που χωρίζονταν αναμεταξύ τους πολλά χιλιόμετρα. Μάλιστα η μία ομάδα ανθρώπων δεν γνώριζε ότι ο Άγιος Δημήτριος είχε εμφανιστεί στην άλλη. Ο Άγιος τους υπέδειξε ένα μερός στο οποίο υπήρχαν απομεινάρια παλιού ναού αφιερωμένου στο όνομά του. Όλα βρέθηκαν όπως είχε υποδείξει. Φυσικά οι τοπικές εφημερίδες που εξυπηρετούσαν το κομμουνιστικό καθεστώς προσπάθησαν να αποκρύψουν και να παραποιήσουν την αλήθεια του γεγονότος. Η αλήθεια όμως ποτέ δεν κρύβεται. Για το θέμα αυτό μπορείτε να διαβάσετε ένα μικρό βιβλίο γραμμένο από τον μακαρίτη Αρχιμανδρίτη Χαράλαμπο Βασιλόπουλο που έιχε σθεναρή αντίσταση στις αιρέσεις. Το βιβλίο του με τίτλο σύγχρονα θαύματα στη Ρωσία, με σχετικά ντοκουμέντα, μπορείτε να το βρείτε (αξίας λίγων ευρώ) στα γραφεία του ορθόδοξου τύπου, Κάνιγκος 11. Δεν θέλω να κάνω διαφήμιση. Απλά βρήκα το βιβλίο αυτό αρκετά ψυχωφελές και σκέφθηκα ότι θα μπορούσε να βοηθήσει και άλλους.
Σχετικά με το θέμα των θαυμάτων θα πω τη φράση που είπε ο Χριστός στους μαθητές Του (σύμφωνα με τα ευαγγέλια, νομίζω του Ιωάννη) : "Αν δεν πιστεύετε ότι είμαι ο υιός του Θεού από αυτά που λέω, πιστεύσετε σε μένα, τουλάχιστον από τα έργα τα οποία ποιώ". Επίσης σε κάποιο κείμενο της καινής διαθήκης αναφέρεται και η ρήση ότι τα θαυμαστά σημεία που θα κάνουν οι πιστεύσαντες Αυτόν μπορεί να είναι και μείζονα τωμ έργων Αυτού.
Επαναλαμβάνω : H Ελλάδα βρίθει γνήσιων θαυμάτων. Σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν ονόματα και διευθύνσεις ανθρώπων που έζησαν τέτοια συγκλονιστικά γεγονότα.
"Η πίστη μέχρι και όρη κινεί".
«Να με συγχωρείς, αλλα ως προς τις ερωτήσεις σου αμφιβάλλω, γιατι διαβάζοντας τις δημοσιεύσεις σου, μάλλον άνθρωπος που έχει όλες τις απαντήσεις δείχνεις»
Ο καθένας εδώ μέσα έχει μια συγκεκριμένη άποψη, που μάλλον στηρίζεται σε κάποια στοιχεία. Το ίδιο θαρρώ κάνεις και εσύ.
Εκκινώντας από αυτό το σημείο, υπερασπίζομαι τις θέσεις μου προβάλλοντας στοιχεία που αποδεικνύουνε τα όσα, έστω και καυστικά, στηρίζω.
Το επιλήψιμο παρακαλώ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ?
Εφόσον αποδειχθεί ότι σφάλω, τότε προφανώς και θα ανακαλέσω. Έχεις εντοπίσει τέτοια ανακολουθία λοιπόν?
Σπαρτιάτης:
«Ούτε και οι εκάστοτε χαρακτηρισμοί σου με πείθουν , oτι ....αναζητάς την αλήθεια.»
ΠΟΙΟΣ είναι ο ορισμός της Αλήθειας για σένα άραγε? Η.. προστασία και ο σεβασμός της παράδοσης? Ο διάλογος που δεν πειράζει «ιερά τέρατα» του δόγματος?
Οι χαρακτηρισμοί που αποδίδω δεν είναι έωλοι, αλλά συνοδεύονται και από σχολιασμούς και τεκμήρια. Αντιθέτως, βλέπω πολλούς σχολιασμούς να κάνουνε διάφοροι πιστοί του δόγματος (όπως και εσύ..) δίχως όμως να εξηγούν και την ιστορική βάση που στηρίζονται.
Εμένα λοιπόν, δεν με πείθει κανένας απολύτως, όταν απλά επικαλείται «πίστη» και «παράδοση» για να αποδείξει δήθεν…ιστορικά συμβάντα!
Σπαρτιάτης:
«Ούτε τα "ρηχά μας πονήματα" φταίνε, ούτε η θρησκεία μας έχει κανένα χάλι.»
Διαφωνώ!
Πότε λοιπόν υπήρξε μια.. ιδεατή περίοδο για την πορεία της θρησκείας παρακαλώ? Πότε υπήρξε.. αγάπη και ενότητα? Πότε έλειψαν οι σφαγές, οι έριδες, τα μαχαιρώματα, οι σχέσεις και οι συναλλαγές με την εξουσία και το χρήμα?
Όλα ετούτα, έχουνε ένα ηθικό θύτη.
ΕΝΑ ΣΠΑΘΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΘΗΚΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΠΟΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΗ
macedon
quote:
Κάνεις λάθος Macedon, τουλάχιστον στα πρώτα αποστολικά χρόνια. Οί μαθητές του Ιησού ήταν οι διωκώμενοι.
Πώς ήταν διωκώμενοι αφού ήταν ελεύθεροι να γυρίζουν και να διδάσκουν;
quote:
Διάβασε τις πράξεις των Αποστόλων και θα καταλάβεις.
Οι πράξεις των αποστόλων δεν αποτελούν ιστορική πηγή.
quote:
Επίσης πολύ συχνά ακούγεται ότι οι "Χριστιανοί" κατέστρεψαν αρχαία μνημεία. Αν αυτό αληθεύει, πάλι το καταδικάζω.
Ναι, η αλήθεια είναι ότι "ακούγεται" κι αυτό. ![]()
Εν πάσει περιπτώσει, διάβασε λίγη ιστορία και θα καταλάβεις. Ο Χριστιανισμός επιβλήθηκε αποκλειστικά με τη βία.
macedon
Θα ήθελα απλα να ρωτήσω αν θα μπορούσε κάποιος να μου πει αν αλλάζει κάπως ο κωδικός εισόδου και αν ναι πως.!
Ευχαριστώ!
ΝΑ ΘΥΜΗΘΩ ΝΑ ΤΑ ΞΕΧΑΣΩ ΟΛΑ...