ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- TΟ ΦΙΔΙ ΤΗΣ ΓΕΝΕΣΗΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- TΟ ΦΙΔΙ ΤΗΣ ΓΕΝΕΣΗΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

zip30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
16/11/2011, 23:14:55
Μην ξεχνάτε λέμε ...

Αννα σημαίνει ΧΑΡΙΣ

16/11/2011, 23:15:12
Sesostris

Φοβερό το δίλλημά σου...!!

Επειδή ο Δήμος κι εγω σε 2-3 δεκαετίες θα σε φθάσουμε,πές μου σε παρακαλώ:

Απο ποιό έτος και μετά αρχίζει ο άνδρας να αγνοεί τις...Ζιζέλ του κόσμου τούτου?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

NotirkΜέλος
16/11/2011, 23:32:52
-Τωρα καταλαβα που το πας Αννα!!!!Εχεις βαλθει να μας κανεις
να συχαθουμε καλα-καλα οτι δηποτε Χριστιανικο....Να ενας ωραιος τροπος να αλλαξοπιστησει ενας χριστιανος...να τον αναγκασεις να
διαβαζει τα ποστ της Αννας...
....βρε!!!να το δοκiμαζαμε με τον Ψηλο;
Λετε γι'αυτο να μην εσκασε μυτη τοσο καιρο εδω γυρω o ψηλος;
-ΝΑΑΑΑ...ΤΟΥ ΠΑΕΙ ΤΟΥ ΨΗΛΟΥ...ΤΗΝ ΨΗΛΙΑΣΤΙΚΕ ΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ'
-ΑΧ ρε Αννα και σε πηγενα στην αρχη

16/11/2011, 23:44:58
quote:
gianipseftis
Μα βρε ντοκτορ, καταλαβαίνεις τις συνέπειες του νόμου με αυτή σου την δήλωση?

Αν δεν υπάρχει ελευθερία στην βούληση, δεν υπάρχει και ατομική ευθύνη, επομένως ούτε αμάρτημα – και τιμωρία.

Γιατί λοιπόν τρομάζετε τον κόσμο?
Τρομοκράτη ε τρομοκράτη

Ε ναι λοιπόν με αποκάλυψες, αυτός είμαι:

Τώρα έχει μακρίνει το μούσι μου - η NSA δεν μου 'χει στείλει πιο πρόσφατη φωτογραφία :-(

quote:
Στιβ
Jekyll,o Xριστος ειπε δεν ηρθα να καταργησω την παλια διαθηκη αλλα να συμπληρωσω,προφανως εμεις αλλα βιβλια διαβασαμε
ΡΕΕΕΕ Στιβ, δεν σου πα να μην βάζεις τις τσόντες κάτω απ' τη Βίβλο; Είδες μελλοντικά τι μπέρδεμα δημιουργεί; Δε θυμάσαι πού διαβάσες τι.
quote:
Sesostris
Φίλε Δήμο με τον τρόπο που έγραψες την απάντησή σου με μπέρδεψες κυριολεκτικά , αλλά γέλασα περισσότερο με την δική μου άγνοια . Όντας άσχετος εγώ από τα της showbiz , δεδομένου ότι δεν είμαι και πολύ TουVλόφιλος , το μυαλό μου πήγε στην Gizelle αυτό το φοβερό χορόδραμα των Gautier – Vernoy
Άντε ρε κουλτούρα, υπάρχει και τέτοιο χορόδραμο; Αν έχει θέμα την "Ζιζέλ" πάρε με να το δούμε μαζί καμιά φορά.
quote:
Ρε μπας και υπάρχει και άλλη Gizelle που δεν την ξέρω ? Τελικά έβαλα μπροστά το ψαχτήρι στo internet , βρήκα την κορμάρα την Gisele Bundchen και σε δικαίωσα . Αλλά άλλη φορά όταν πρόκειται για συνωνυμίες ,
Ααα. Μα είναι απλό, το όνομα με το διπλό "λ"(Gizelle) βγαίνει από το "Gazelle" όπως λέμε "Γαζέλα"(μηρυκαστικό θηλαστικό της οικογένειας των βοοειδών) ενώ το όνομα με το μονό "λ" βγαίνει από τον ελληνικό "γκισέ" με ένα "λ" στο τέλος που προσδίδει θηλυκότητα. (Gise-le)

quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
Επειδή ο Δήμος κι εγω σε 2-3 δεκαετίες θα σε φθάσουμε,πές μου σε παρακαλώ:
Τόσες πολλές; βγααάλε και κάτι.

quote:
Sesostris
βάζε βρε Δήμο και μια διευκρίνηση για μας τους άσχετους .
Join the club.

Ερώτηση: Εμείς, που δεν βλέπουμε τηλεόραση, θεωρούμαστε ξεχωριστό είδος, ή υποκατηγορία του homo sapiens;

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 16/11/2011 23:50:30

16/11/2011, 23:51:48
Εαρινός
quote:
Βελανίδια τρώει ρε γαμώτο???

Δε κατάλαβα;; Πρόβλημα με τους χορτοφάγους;;
anna999Μέλος
17/11/2011, 00:18:35
ΔΕΣ Τζέκιλ πως διέλυσε τον παλιό νόμο και μας συγχώρησε όλα τα παραπτώματα!

Υπήρχε το χρεόγραφο των διαταγμάτων που ήταν εναντίον μας,ο Χριστός άρπαξε αυτό το χαρτί που ήταν το χρέος όλης της ανθρωπότητας.

Και το άρπαξε από το κράτος του θανάτου, το έβγαλε από τη μέση το κάρφωνοντάς το στο σταυρό.

Κι αφαίρεσε έτσι την δύναμη που είχαν οι δαιμονικές αρχές και εξουσίες τις απογύμνωσε τις διαπόμπεψε σέρνοντάς τες νικημένες στο

θρίαμβο του σταυρού του Χριστού.

anahs

17/11/2011, 00:23:54
Και ξαναρωτάω, ο Χριστός ανέφερε ότι καταργεί τον παλιό νόμο;
17/11/2011, 00:40:12
quote:
Μα βρε ντοκτορ, καταλαβαίνεις τις συνέπειες του νόμου με αυτή σου την δήλωση?

Αν δεν υπάρχει ελευθερία στην βούληση, δεν υπάρχει και ατομική ευθύνη, επομένως ούτε αμάρτημα – και τιμωρία.

Γιατί λοιπόν τρομάζετε τον κόσμο?

Ότι δίνεις, παίρνεις, αυτός είναι σε γενικές γραμμές ο νόμος για τον οποίο μιλάμε. Ότι βιώνουμε επιλέξαμε να το βιώσουμε, και ότι ελευθερία βούλησης έχουμε ή δεν έχουμε, επίλεξαμε να την έχουμε ή να μην την έχουμε. Απλό. Έχουμε πλήρης ευθύνη των πράξεών μας

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 17/11/2011 00:41:11

anna999Μέλος
17/11/2011, 01:05:55
Ο ΚΥΡΙΟς έκανε τους δύο αντιμαχόμενους κόσμους (μέσα μας καλό- κακό)ένα λαό και γκρέμισε με το σταυρικό του θάνατο ότι σαν τοίχος

τους χώριζε και προκαλούσε έχθρα μεταξύ τους.

Κατάργησε το νόμο των εντολών και των διαταγμάτων για να δημιουργήσει με το έργο του από τα δύο εχθρικά μέρη(Ιουδαίους και Εθνικούς)

μια Νέα Ανθρωπότητα φέρνοντας την ειρήνη.

Κι αφού θανάτωσε πάνω στο σταυρό την έχθρα, ενώσε τους δύο πρώην εχθρούς σε ένα σώμα και τους συμφιλίωσε με το Θεό.Εφεσίους, κεφ.2

anahs

17/11/2011, 01:26:06
Και όπως λέει ο Δανιήλ:

"και εγώ Δανιήλ εκοιμήθην και εμαλακίσθην" (Δαν. 8:27)

ή, ακόμη καλύτερα, σύμφωνα με τον Ησαϊα:

"εμαλακίσθη Εζεκίας έως θανάτου" (Ησ. 38:1)

macedon

17/11/2011, 04:10:01
quote:
Dr Jekyll Mr Hyde - Απεστάλη: 15/11/2011, 00:24:30

Χεχε.. Άννα βλέποντας τα ποστ σου σε διάφορα φόρουμ εδώ, προτείνω μην απασχολείσαι και πολύ με το να απαντάς σε ορισμένους συνδικτύους, αυτοί αυτό περιμένουνε, να πάρουν μια "καυτή" απάντηση, σαν τα σκυλιά το κόκαλο.
Κάποιοι άνθρωποι Άννα μου επαληθεύουν το πόσο άνδρες είναι με το να σχολιάζουν και να ειρωνεύονται τους άλλους και τα πιστεύω τους. Είναι μια μέθοδος νοητικού αυνανισμού και αυτή, δεν μπορείς να την κατακρίνεις. Αλλά και εσύ μου δίνεις την εντύπωση ότι για αυτοϊκανοποίηση γράφεις. Ανεξάρτητα με αυτό, καλά τα πας πάντως, μέχρι στιγμής το μόνο πράγμα που έχουν βρει να σου "καταλογίσουν" είναι μια.. φράση του εαυγγελίου. Τους τάραξες στην προσβολή πάλι χεχε. Πάντως και αυτοί δεν έχουν πολυ άδικο για τους χαρακτηρισμούς που σου δίνουν, ε;
Τέλος πάντων, παρακαλώ συνεχείστε να αυτοϊκανοποιήστε ο ένας πάνω στον άλλο.
adioz

Πολύ εμβριθής η παραπάνω παρατήρησή σου Dr Jekyll Mr Hyde

(Σημ:
Ο σχολιασμός αυτός τη δεδομένη χρονική στιγμή σχετίζεται με το ότι τώρα διάβασα το συγκεκριμένο μήνυμα του Dr Jekyll Mr Hyde που είχε γράψει στη 9η σελίδα. Οπότε, αν και με δύο μέρες και κάποιες σελίδες καθυστέρηση, θεωρώ ότι είναι σωστό να αναφερθεί)

NotirkΜέλος
17/11/2011, 08:00:47
quote:
gianipseftis
quote:
Notirk

-H μηπως τελικα,οι αμορφωτοι ειναι απο την μοιρα τους καταδικασμενοι
να ζησουν στην αγνοια;

Αν ορίσεις το “αμόρφωτος” θα έχεις πάρει και την απάντηση, χωρίς .... παραμορφώσεις

-Σαν αμορφωτο οριζω, αυτον που εννοει ο κοινος νους.Δηλ. αυτον που
δεν εχει βγαλει ηψηλης σταθμης σχολεια και ουτε εχει διαβασει
για να μαθει κατι περισσοτερο απ'αυτα που του μαθενει η εμπειρια
της καθημερηνοτητας του.Σ'αυτη την κατηγορια,ειναι η πλειοψηφια
των ανθρωπων.
-Το ερωτημα μου ειναι,αν αυτοι οι ανθρωποι,εχουν προσβαση στην
αληθεια στην οποια (υποτιθεται) εχουν προσβαση οι μορφωμενοι.

YUGI-OHΜέλος
17/11/2011, 08:21:02
quote:

-Το ερωτημα μου ειναι,αν αυτοι οι ανθρωποι,εχουν προσβαση στην
αληθεια στην οποια (υποτιθεται) εχουν προσβαση οι μορφωμενοι.

Την απαντηση τη γνωριζεις ηδη οπως ολοι μας αν και πολλακις τη λησμονουμε
Θυμησου τι ειχε πει ο Χριστος
<<Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι, ότι αυτών εστί η βασιλεία των ουρανών>>
Δεν ειναι εμφανες και συμφωνο με αυτο που λες για το κοινο νου;

to puzzle ths xilietias
emre aydın-Hoşçakal

Edited by - YUGI-OH on 17/11/2011 08:23:10

NotirkΜέλος
17/11/2011, 08:55:25
-Αν σε ερμηνευω σωστα,θες να πεις οτι "οι πλουσιοι τω πνευματι"
έιναι αυτοι που δεν εχουν προσβαση στην αληθεια;

anna999Μέλος
17/11/2011, 09:13:35

Mια καλημέρα.,

Θα απαντήσω για "για τα κόκολα και τα σκυλιά" ,
Για να μην επικρατούν συγχύσεις και παρανοείσεις..

Εδώ ο Λόγος είναι σαφής, και δεν επιδέχεται αλλιώσεις και υπεκφυγές: «όταν ήμουν νήπιος, ως νήπιος ελάλουν,ως νήπιος εφρόνουν,ως νήπιος εσυλογιζόμην, ότε όμως έγινα ανήρ κατήργησα τα του νηπίου»

Διότι τώρα ως: « ανήρ πίστεως πάντες» δεν βλέπουμε σαν σε καθρέφτη ΕΚΕΙΝΟΝ αινιγματωδώς,
Αλλά –τώρα- τον ατενίζουμε πρόσωπο προς πρόσωπο!

Τώρα γνωρίζεις το κατά μέρος,σε λίγο που θα ονομάζεσαι « ανήρ πίστεως» τότε θα Τον γνωρίσεις με πληρώτητα όπως σε γνωρίζει Εκείνος!
Τότε θα υπάρχει μέσα σου μόνο πίστη ,ελπίδα , αγάπη κι απ’ όλα αυτά το πιό σπουδαίο είναι η «αγάπη»

Έτσι εφόσον χρόνο ο κληρονόμος είναι νήπιος το μόνο που του λέει η μαμά...είναι τζίζ... μην έρχεσαι κοντά στη φωτιά γιατί θα καείς..αν καεί όμως μια φορά ..τότε σίγουρα δεν πλησιάζει..

Σε ποιόν λοιπόν να προσάψουμε μομφή ή να καταλογίσουμε ευθύνη?

«..μόνο ο πειρασθείς κατά πάντα μπορεί να βοηθά τους πειραζομένους ..απλά μακροθυμούμε κι αν απαντάμε ας θυμηθούμε ότι κι ο Χριστός απαντούσε..τι τους έλεγε? απέξω φαίνεστε ωραιότατοι φρεσκοβαμμένοι, μέσα όμως...!μήπως το έκανε ως νοητικό αυνανισμό ή αυτοϊκανοποίηση?
Ή όταν μιλούσε σε νήπια έδειχνε άπειρη ανοχή και κατανόηση? Όταν όμως έβλεπε το πνεύμα του νόμου, καυτηρίαζε το τραύμα δια να μη γίνει χειρότερο το κακό!

σημ. Ανάγκη μεγάλη, να εννοήσουμε πάντες τι σημαίνει ο παλιός νόμος και πως θα απεκδυθούμε αυτόν!Διότι αυτομάτος εισερχόμαστε στην Νέα Ζωή! Παραδίδουμε όλα μας τα βάρη, ΆΛΛΟΣ το φορτίο σου πλέον φέρει!"ΚΑΙ ΓΙΝΌΜΑΣΤΕ ΠΆΝΤΕΣ ΕΝ"
«όμως ο διασπίρων έριδας που θέλει κρυφτεί?»

anahs

ΧΜέλος
17/11/2011, 09:16:40
Δρακουμέλ,
quote:
Και όπως λέει ο Δανιήλ: "και εγώ Δανιήλ εκοιμήθην και εμαλακίσθην"
Το μυαλό σου εσένα συνεχώς εκεί!

Διεστραμμένε...

YUGI-OHΜέλος
17/11/2011, 09:21:01
quote:
-Αν σε ερμηνευω σωστα,θες να πεις οτι "οι πλουσιοι τω πνευματι"
έιναι αυτοι που δεν εχουν προσβαση στην αληθεια;

Οχι οτι αυτοι οι "πλουσιοι τω πνευματι" δεν εχουν προσβαση αλλα κατα τη γνωμη μου εχουν εξτρα εμποδια.
Κατα τη δικη μου γνωμη παντα νομιζω πως αναφερεται στους διανοουμενους αυτους που λες και εσυ και συνηθως ολοι μας μορφωμενους.
Οι διανοουμενοι μπορει να εχουν παει σε δεκαδες σχολεια, πανεπιστημια, να εχουν μελετησει χιλιαδες βιβλια και μελετες, να εχουν κανει ουκ ολιγες ερευνες και τα λοιπα, αλλα εχουν εξτρα εμποδια.
Αυτα καταληγουν στο ενα μεγαλο που ειναι και το κυριαρχο το οτι ειναι διανοουμενοι.
Η διανοηση τους καθιστα το νου τους τοσο δυνατο και γρηγορο σα να υψωνεται μπροστα τους ενας πανισχυρος γιγαντας οπως ο Γολιαθ και χρειαζεται να βρουν το Δαυιδ μεσα τους να παρουν τη σφεντονα και να υπερνικησουν το αξεπεραστο αυτο εξτρα εμποδιο για να βρουν την αληθεια.
Δεν ξερω αν σε βοηθαει αυτο που γραφω για να το κατανοησεις καλυτερα.
Βεβαια ειναι οπως βλεπω εγω μεχρι τωρα τη φραση αυτη του Ιησου.

to puzzle ths xilietias
emre aydın-Hoşçakal

Edited by - YUGI-OH on 17/11/2011 09:21:55

anna999Μέλος
17/11/2011, 09:24:51
Ζητώ συγνώμη για τυχόν λάθη στα κείμενα διότι δεν πήγα σχολείο!

anahs

NotirkΜέλος
17/11/2011, 09:40:40
quote:

[quote]ΥUGI-OH
Δεν ξερω αν σε βοηθαει αυτο που γραφω για να το κατανοησεις καλυτερα.
Βεβαια ειναι οπως βλεπω εγω μεχρι τωρα τη φραση αυτη του Ιησου.

to puzzle ths xilietias
emre aydın-Hoşçakal

Edited by - YUGI-OH on 17/11/2011 09:21:55

------------------------------------------------------------

-Ετσι ερμηνευω και εγω αυτον τον μακαρισμο του Χριστου και ετσι τον εχω αποδωσει σε καποιο προσφατο ποστ μου.
-Ομως,θα ειχε κατα την γνωμη μου ενδιαφερον,η απαντηση στο ερωτημα μου - ετσι οπως το εχω διατυπωση πιο πανω-απο καποιον διανοουμενο.
-Εχουν οι αμορφωτοι,οι μη διανουμενοι,προσβαση στην αληθεια;

YUGI-OHΜέλος
17/11/2011, 09:52:58
Ναι νομιζω πως τωρα καταλαβα πως το θετεις!
Πραγματικα πολυ ενδιαφερον, αναρωτιεμαι και γω αν θα υπαρξει απαντηση και τι ειδους.
Ας περιμενουμε να δουμε.

to puzzle ths xilietias
emre aydın-Hoşçakal