- Πιστεύετε στο Θεό? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
....και αυτό το θεωρούμε δεδομένο
Γιατι?
quote:
Γιατι?
είναι ίσως απλοϊκή στην διατύπωση της η ανταπάντηση μου αλλά γιατί όχι?
μία ερώτηση μόνη της ποτέ δεν είναι αρκετή ...
η συζήτηση γίνεται μέσα από την κατάθεση πρώτα της δικής μας άποψης και μετά και της ερώτησης...
ας μην μετατρέψουμε το θέμα σε ανάκριση, ας κάνουμε συζήτηση....
γιατί όχι λοιπόν?
Galadriel

in God we trust
quote:γιατί όχι
Οντως απλοΐκοτατο.Κατι αλλο?
Οι ερωτησεις δεν δειχνουν ανακριτικη διαθεση, απλως βοηθουν τον δεκτη να αποσαφηνησει τις διαθεσεις του και να δωσει καλητερα το στιγμα του.
Εκτος αυτου σαν διατυπωση ερχεται σε κατ' ευθειαν αντιθεση με ολα τα μετεπειτα γραφεντα.
quote:
Οι ερωτησεις δεν δειχνουν ανακριτικη διαθεση, απλως βοηθουν τον δεκτη να αποσαφηνησει τις διαθεσεις του και να δωσει καλητερα το στιγμα του.
μάλιστα...
με αυτή την λογική λοιπόν τι συμπέρασμα να βγάλουμε για τις διαθέσεις και το στίγμα σου από το :
quote:
Οντως απλοΐκοτατο.Κατι αλλο?
και προκειμένου να προαχθεί κάπως αυτή η συζήτηση πως ακριβώς θεωρείς ότι :
quote:
Εκτος αυτου σαν διατυπωση ερχεται σε κατ' ευθειαν αντιθεση με ολα τα μετεπειτα γραφεντα.
για analyze that...
Galadriel

in God we trust
Βεβαια, απαντας α.α. αλλα επειδη εκφραζετε η μια την αλλη, θεωρω οτι ελαβα απαντηση κι απο την θεματοθετρια.
Οσο για τα υπολοιπα, μια προσεκτικη αναγνωση των γραφεντων θα σε βοηθησει χωρις την δικη μου αναλυση.
Στην καθ' ολα λογικη ερωτηση που θα ακολουθησει:Τι γυρευω εδω μια κι εχω αυτην την αποψη γι αυτες τις συζητησεις, να απαντησω οτι δεν συμμετεχω, απλα κανω περασαδες για να θυμαμαι τα νιατα μου.
εξάλλου σε μία συζήτηση όλοι απευθύνονται σε όλους και δεν είναι μία μονόπλευρη σειρά ερωταποκρίσεων μεταξύ του θεματοθέτη και των συμμετεχόντων... η θεματοθέτης στην περίπτωση μας, απλά φροντίζει ώστε το θέμα να έχει μία ροή με το να απαντάει τακτικά στο συγκεκριμένο θέμα...
όπως πολύ σωστά το είπες σε ένα θέμα που βρίσκεις ανόητο και παιδαριώδες δεν υπάρχει κανένας λόγος να εμφανίζεσαι, κυρίως μάλιστα όταν όλη κι όλη η συμμετοχή σου εξαντλείται στην παράθεση κοσμητικών επιθέτων (που βρίθουν σεβασμού και ευγένειας) για τα λεγόμενα των υπολοίπων συμμετεχόντων...
θα πρότεινα τέλος, αν θέλεις να θυμηθείς ξανά τα νιάτα σου να κάνεις μία βόλτα από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τις κατά τόπους παιδικές χαρές... νομίζω πως εκεί το κλίμα θα σου είναι πολύ πιο οικείο... και όχι τα φόρουμ του esoterica που προφανώς δεν σε καλύπτουν (αν κρίνω και από το nickname που διάλεξες σε σχέση με την χρονική στιγμή που έκανες την εγγραφή σου)
στο εξής, εγώ τουλάχιστον, σεβόμενη την προτροπή της θεματοθέτριας δεν πρόκειται να απαντήσω σε περαιτέρω σχόλια σου καθώς τα βρίσκω εκτός θέματος...
να 'σαι καλά
Galadriel

in God we trust
quote:
θα πρότεινα τέλος, αν θέλεις να θυμηθείς ξανά τα νιάτα σου να κάνεις μία βόλτα από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τις κατά τόπους παιδικές χαρές
Καλη ιδεα. ισως εκει παρω καμια πιο λογικη απαντηση σε δυο απλα: Γιατι?
quote:
(αν κρίνω και από το nickname που διάλεξες σε σχέση με την χρονική στιγμή που έκανες την εγγραφή σου)
???????????????????????????????????????????????????????????????????
Edited by - χρυσος Κλωνος on 25/08/2005 16:36:00
O Κόσμος δεν θα καταστραφεί απο τους κακους! Απο τους παπάδες και τους ηλιθιους θα καταστραφει!!
Impious Varmint
quote:
Αληθεια μονο οι Χριστιανοι εχουν θεση στον Παραδεισο? Ενας εναρετος και καλος βουδιστης ή μουσουλμανος που θα παει ? Κολαση σουιτα?
Οι χριστιανοί δεν έχουν θέση στον παράδεισο. Για σήμερα τουλάχιστον.
Σήμερα στον παράδεισο είναι ο ληστής και η Παναγία.
Ο ληστής δεν ήταν ούτε βουδιστής, ούτε μουσουλμάνος, ούτε χριστιανός.
Ήταν ένας ληστής περιοπής, αγράμματος και αγρίμι, δεν είχε σχέση με φιλοσοφίες ούτε με θρησκείες.
Λήστευε, έσφαζε, βίαζε.
Αυτός σήμερα είναι στον παράδεισο και όχι ο άγιος Πέτρος με τα κλειδιά.
Θα μου πεις γιατί να είναι αυτός ο αγρίκος? και οχι κάποιος των γραμμάτων, κάποιος κουλτουριάρης, ή θεολόγος.
Μα το λέει ο θεός αγαπητέ.
ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΘΕΡΜΟΣ Η ΨΥΧΡΟΣ.
ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΧΛΙΑΡΟΣ ΘΑ ΣΕ ΕΜΕΣΩ (θα σε κάνω εμετό) ΕΚ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΜΟΥ.
Αν εμείς έχουμε ένα βίτσιο ο Θεός έχει 10 . Γιατί δεν συμβιβάζεται.
quote:
Ο ληστής δεν ήταν ούτε βουδιστής, ούτε μουσουλμάνος, ούτε χριστιανός.
Ήταν ένας ληστής περιοπής, αγράμματος και αγρίμι, δεν είχε σχέση με φιλοσοφίες ούτε με θρησκείες.
Λήστευε, έσφαζε, βίαζε.
Λήστευε, έσφαζε και βίαζε ο ληστής αλλά επειδή γνώρισε τον Ιησού και πήρε την ευλογία του διαγράφησαν τα πάντα. Πολύ ωραία ηθικά παραδείγματα μας διδάσκει ο χριστιανισμός. Μπορούμε να κάνουμε τάχα στην ζωή μας τα χίλια αίσχη και εις το τέλος μιά ευλογία μόνο αρκεί και περισσεύει για την σωτηρία μας. Αρκεί να το θέλει ο ευλογών σε αντίθετη περίπτωση μαύρο φίδι που μας έφαγε.
Εμ φίλοι μου πώς να το κάνουμε δέν είναι και τόσο αστεία τα πράγματα. Δέν είναι δυνατόν ο χριστιανισμός απο την μία να ευαγγελίζεται την πρότυπη ηθική ζωή και απο την άλλη να ευλογεί το έγκλημα. Κάτι δέν πάει και τόσο καλά.
Μπορεί ο - Παντοδύναμος - Θεός να φτιάξει μιά πέτρα τόσο μεγάλη, που να ΜΗΝ μπορεί να την σηκώσει?
Απαντήσεις ευπρόσδεκτες...
Φιλικά!
Πρώτα απ' όλα θα ήθελα να σας παραπέμψω στο εισαγωγικό σημείωμα... γράφωντας υποτιμητικά για την θρησκεία του "διπλανού" σας είναι μη αποδεκτό... αν θέλετε να ξεκινήσετε εκστρατεία εναντίον της όποιας θρησκείας, μπορείτε να το κάνετεσε κάποιο άλλο θέμα που θα είναι σχετικό... σε αυτό το θέμα δεν ξεκινάμε πόλεμο...
.
.
.
@rwen the Guardian...

Είμαι ζενίθ, είμαι ναδίρ
Ανάβω γίνομαι πυρσός
Πνίγω το ψέμα μες στο φως
Θα σε παρακαλούσα να διαβάσεις το θέμα πριν αποφασίσεις να ξαναγράψεις... έτσι θα καταλάβεις γιατί δεν κάνω προσπάθεια να απαντήσω στην ερώτηση σου...
.
.
.
@rwen the Guardian...

Είμαι ζενίθ, είμαι ναδίρ
Ανάβω γίνομαι πυρσός
Δεν είπα ότι κατέχω τη Γνώση ή ότι γνωρίζω τα μυστικά του Σύμπαντος... ερωτήσεις κάνω και εγώ, όπως κι εσύ...
.
.
.
@rwen the Guardian...

Είμαι ζενίθ, είμαι ναδίρ
Ανάβω γίνομαι πυρσός
quote:
Λήστευε, έσφαζε και βίαζε ο ληστής αλλά επειδή γνώρισε τον Ιησού και πήρε την ευλογία του διαγράφησαν τα πάντα. Πολύ ωραία ηθικά παραδείγματα μας διδάσκει ο χριστιανισμός. Μπορούμε να κάνουμε τάχα στην ζωή μας τα χίλια αίσχη και εις το τέλος μιά ευλογία μόνο αρκεί και περισσεύει για την σωτηρία μας. Αρκεί να το θέλει ο ευλογών σε αντίθετη περίπτωση μαύρο φίδι που μας έφαγε.
Εμ φίλοι μου πώς να το κάνουμε δέν είναι και τόσο αστεία τα πράγματα. Δέν είναι δυνατόν ο χριστιανισμός απο την μία να ευαγγελίζεται την πρότυπη ηθική ζωή και απο την άλλη να ευλογεί το έγκλημα. Κάτι δέν πάει και τόσο καλά.
Ωραία ας το δούμε απλά στο σήμερα.
Ο ληστής ας υποθέσουμε σήμερα είναι ένας κλέφτης που κλέβει για να πάρει τη δόση του επειδή 12 χρονών παιδί τον έθισαν στην ηρωίνη.
Από την άλλη έχουμε τους ηθικούς στους οποίους ο παράδεισος μένει κεκλεισμένος.
Ποιοί είναι αυτοί?
Χριστιανοί, παπάδες , δικαστικοί, χίτλερ, στάλιν, και όλοι οι καταξιωμένοι της κοινωνίας τους.
Γιατί μένουν απ έξω?
Απλά, πουλούν ηρωίνη.
quote:
σε αυτό το θέμα δεν ξεκινάμε πόλεμο...
Δεν ξεκινάτε, μα συμμετείχατε...
Mantis, στο ξανάπα. Πάψε να μιλάς, για κάτι που δεν το γνωρίζεις...
Φίλτατη...
Deva Parinito
Υ.Γ Μην ενοχλείστε αν κάποιοι σας φτύνουν. Ούτε να αναρωτιέστε. Μην ενοχλείστε αν κάποιοι σιωπούν. Ούτε να αναρωτιέστε. Όση γνώση πετάτε στα σκουπίδια, είναι γι' αυτούς τροφή. Σπυρί σπυρί την μαζεύουν. Όσο εσείς νομίζετε, αυτοί γνωρίζουν. Όσο αυτοί γνωρίζουν, εσείς αναρωτιέστε. Μοιάζετε με εκείνους τους στρατηγούς που βάζουν τους φαντάρους να γυαλίζουν τα στρατιωτικά τζιπ της μονάδας τους. Αλίμονο, δεν βλέπουν ότι δεν έχουν ρόδες ?
Edited by - Deva_Parinito on 03/09/2005 00:01:33
quote:
Ωραία ας το δούμε απλά στο σήμερα.
Ο ληστής ας υποθέσουμε σήμερα είναι ένας κλέφτης που κλέβει για να πάρει τη δόση του επειδή 12 χρονών παιδί τον έθισαν στην ηρωίνη.
Από την άλλη έχουμε τους ηθικούς στους οποίους ο παράδεισος μένει κεκλεισμένος.Ποιοί είναι αυτοί?
Χριστιανοί, παπάδες , δικαστικοί, χίτλερ, στάλιν, και όλοι οι καταξιωμένοι της κοινωνίας τους.Γιατί μένουν απ έξω?
Απλά, πουλούν ηρωίνη.
Και αν αυτός ο ληστής που από τα 12 του χρόνια ήταν εθισμένος στην ηρωίνη αυτοκτονούσε, θα είχε ευλογηθεί;;;
Θα μπορούσε αυτό που αφήνεις να εννοηθεί, να λειτουργήσει ως άλλοθι, ώστε να δικαιολογηθεί η αυτοκτονία;;;
Τι είναι αυτό που «επιτρέπει» σε αυτόν τον άνθρωπο να εγκληματήσει αλλά όχι να αυτοκτονήσει;;;
Edited by - fokaias on 03/09/2005 01:03:32
Σας Ευχαριστώ
.
.
.
@rwen the Guardian...

Είμαι ζενίθ, είμαι ναδίρ
Ανάβω γίνομαι πυρσός
Πάντως για ολοκληρωμένο άτομο πολύ γρήγορα ξεχνάς τις αποφάσεις σου... στην προηγούμενη σελίδα δήλωσες ότι δεν θα ξαναγράψεις σε αυτό το θέμα... τς τς τς... μήπως είναι αλτσχαϊμέρ?
quote:
Mantis, στο ξανάπα. Πάψε να μιλάς, για κάτι που δεν το γνωρίζεις...
για να σε ενοχλώ τόσο πολύ μάλλον κάτι σωστό θα λέω... οπότε θα συνεχίσω... αν δεν σε πειράζει, αν πάλι σε πειράζει μπορείς να μην κάνεις "κλικ" σε αυτό το θέμα... δεν σε αναγκάζει κάποιος να με διαβάσεις...
...και όπως είπα παραπάνω κάνω ερωτήσεις... δεν δίνω απαντήσεις... μάλλον δεν θα πρόσεξες όλα αυτά τα ερωτηματικά... μήπως τα πέρασες για θαυμαστικά (δεν έρχεται μόνο του το γήρας)...
quote:
Μην ενοχλείστε αν κάποιοι σας φτύνουν. Ούτε να αναρωτιέστε. Μην ενοχλείστε αν κάποιοι σιωπούν. Ούτε να αναρωτιέστε.
Κανείς δεν με ενοχλεί και για κανέναν δεν αναρωτιέμαι... ούτε για εσένα... όσοι με φτύνουν θα έχουν τον λόγο τους... ζήλια, κακία, απογοήτευση, απελπισία, μικρότητα, έπαρση, άγνοια... ξέρεις εσύ...
Και όσοι σιωπούν... πάλι το λόγο τους θα έχουν...
quote:
Όση γνώση πετάτε στα σκουπίδια, είναι γι' αυτούς τροφή. Σπυρί σπυρί την μαζεύουν. Όσο εσείς νομίζετε, αυτοί γνωρίζουν. Όσο αυτοί γνωρίζουν, εσείς αναρωτιέστε.
Η Γνώση δεν είναι για τα σκουπίδια... αν Την είχες έστω και ελάχιστη θα το ήξερες... η Γνώση είναι για τους Ανθρώπους... εκτός κι αν θεωρείς τους Ανθρώπους σκουπίδια...
Εύχομαι να την κατέχουν όλοι ακόμη κι αν εγώ δεν την αποκτήσω ποτέ...
ελπίζω, να βρεις ανάπαυση, φώτιση και γαλήνη, από τα βάθυ της καρδιάς μου...
.
.
.
@rwen the Guardian...

Είμαι ζενίθ, είμαι ναδίρ
Ανάβω γίνομαι πυρσός