- Η ΠΛΑΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
quote:
trexagireve -Εγώ πάντως αγαπητέ μου Elo, εννοώ ότι η αλήθεια
δεν είναι κομμάτια, αλλά εμείς την κάναμε κομμάτια
για να βολέψουμε την πραγματικότητα κατά πως τη
θέλουμε γύρω μας...
Το θέμα δεν είναι ότι βολέψαμε την πραγματικότητα όπως μας συμφέρει, αλλά όπως μπορούμε να την κατανοήσουμε βάση αυτό που έχουμε «πλάσει» μέσα στο κεφαλάκι μας …
.
Η αλήθεια μπορεί να είναι μια, αλλά οι εικόνες της (αντανακλάσεις) άπειρες .

Εάν τα πάντα φέρουν σπερματικά την Αλήθεια μέσα τους κι εκφράζουν κάποια όψη της, μήπως ακόμη κι αυτό που μας φαίνεται ως μια πλάνη έχει κάποιο ποσοστό Αλήθειας;
Μήπως το θεωρούμε πλάνη επειδή είτε το προσεγγίζουμε επιφανειακά είτε επειδή δε μπορούμε στην παρούσα φάση να το αντιληφθούμε και να το κατανοήσουμε; ![]()

In anticipation of my resurrection...
αλήθειας, δεν κάνει την πλάνη τμήμα της αλήθειας, αλλά
απόδοση της που δεν μπορεί να επιβιώσει αφού δεν αντανακλά
σε πραγματικά δεδομένα , οπότε και θνητή γίνεται και γρήγορα
πεθαίνει......
Μόνο η αλήθεια μπορεί να είναι αιώνια...
Αρχίζω να σκέφτομαι ότι ενδεχομένως κι η μεγαλύτερη πλάνη ίσως να εμπεριέχει ένα πολύ, απειροελάχιστο ποσοστό αλήθειας μέσα της. ![]()

In anticipation of my resurrection...
αλλά το θέμα είναι ότι όταν πάψουν να υπάρχουν, οι ψευδαισθήσεις
κι έχουμε όλοι δει την αλήθεια, καλά θα ήταν
να μπορούμε να πούμε ότι δεν παραμυθιαστήκαμε και
δεν βλέπαμε το ψέμα σαν αλήθεια, όποιο κι αν είναι
αυτό, ότι μείναμε άνθρωποι και λογικοί...
Για να το πω αλλοιώς, η αλήθεια θα μας λυτρώσει και
φυσικά δεν υάρχουν πολλές. Κάθε ύπαρξη κατέχει συγκεκριμένο
χώρο και δεν μπορεί να είναι πολλά όντα σε ένα χώρο...
Βλεπω μεγαλο ενδιαφερον στο θεμα αλλα δεν μπορω να καταλαβω γιατι αυτη η εμμονη με το κομματιασμα της αληθειας,με το ειναι μεσα μας δεν ειναι μεσα μας,ειναι πλανη δεν ειναι πλανη ,κλπ.Η αληθεια ειναι εδω στο παρον και ειναι τα συναισθηματα μας που ενεργοποιουνται απο οσα ερεθισματα δεχομαστε στο τωρα ,οτιδηποτε αλλο ειναι αναμνησεις και ψευδαισθησεις.
Τοσο απλα αντιλαμβανομαι εγω την αληθεια.
Ε.Τ
quote:
ΤΑΡΑΣΟΥ-Η αληθεια ειναι εδω στο παρον και ειναι τα συναισθηματα μας που ενεργοποιουνται απο οσα ερεθισματα δεχομαστε στο τωρα ,οτιδηποτε αλλο ειναι αναμνησεις και ψευδαισθησεις
ΤΑΡΑΣΟΥείπες την σωστή λέξη… «συναισθήματα»… ψυχικές καταστάσεις, εμπειρίες, εικόνες, ψευδαισθήσεις που δημιουργούνται στην συνείδηση μας, ένα κομμάτι αλήθειας (μη αισθητής) που νοιώθουμε όλοι μας…![]()

νοιώθουμε εδώ και τώρα, μας επηρεάζουν και τα
αντιμετωπίζουμε σαν αλήθεια, αλλά ότι σήμερα μοιάζει
βέβαιο , αύριο μπορεί να βγεί ψεύτικο... Γι' αυτό
πιστεύω ότι πρέπει να αναζητάμε αλήθεια αιώνια,
που κρατάει για πάντα κι όχι προσωρινή...
Την μόνη αλήθεια που υπάρχει πέρα από το πόσο
την αντιλαμβανόμαστε εμείς... Μια αλήθεια πανίσχυρη,
που δεν μπορεί κανένα αύριο να την βγάλει ψεύτικη, ή μερική...
Νομιζω οτι πρεπει να μπει αλλος τιτλος στο θεμα γιατι λιγο η πολυ συμφωνουμε ,απο οσα εχω διαβασει εως τωρα,οτι η αληθεια υπαρχει με τον εναν η τον αλλο τροπο.Θα προτεινω εναν νεο τιτλο λοιπον που πιστευω θα δωσει νεα ωθηση στο θεμα της αληθειας και ειναι ο εξης;
Η βουληση της αληθειας
Ε.Τ
Τελικά???
Μηδέν....!
"Ο πόλεμος δεν είναι επικοινωνία αλλά αποξένωση. Ίσως είναι αναπόφευκτη τακτική σε ένα πρώιμο στάδιο της προσωπικής μας πορείας. Αλίμονο όμως αν με το πέρασμα των χρόνων δεν μυηθούμε στην τέχνη της αγάπης."
-Χωρίς την αγάπη -και εδώ θα πρέπει επιτέλους να δώσουμε ένα σαφή ορισμό..- η αγάπη εκ-πίπτει σε μια αγωνιώδη-αγχώδη διαμάχη....αλλα πριν εκ-πέσει η η όποια προσπάθεια επι-κοινωνίας...ήδη έχει συντελλεσθεί το κυριότερο ... έχει εκ-πέσει το ίδιο το υποκείμενο-άνθρωπος και μάλιστα εκ των έσω , αποκαλύπτοντας την αδυναμία και τον κατακερματισμό του!
Επι-κοινωνούμε???

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
Edited by - Εαρινός on 15/06/2010 12:35:29
ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ Ή ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
Odysseus_Nemo
Υπάρχουν κανόνες (αρχές) στην επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων ή πρέπει να υπάρχουν;
Και αν ναι, ποιοι είναι αυτοί ;

quote:
Πολύ βασικό το ερώτημα που έθεσες Odysseus…Υπάρχουν κανόνες (αρχές) στην επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων ή πρέπει να υπάρχουν;
Και αν ναι, ποιοι είναι αυτοί ;
Έχω την αίσθηση φίλε Elo...ότι κανόνες υπάρχουν και οι περισσότεροι τους γνωρίζουν , το θεμα είναι ότι δεν μπορούμε να τους "υποστηρίξουμε"...όπου μας συμφέρει τους επικαλούμαστε και όπου στριμωγνόμαστε τους αγνοούμε....!

Edited by - Εαρινός on 21/06/2010 20:20:07
Για παράδειγμα, εμείς επικοινωνούμε μέσω της ελληνικής γλώσσας. Οι κανόνες της εφαρμόζονται είτε μα αρέσει, είτε όχι.
Οπότε και επαναλμβάνω το ερώτημα :
quote:
Φίλε κατά εσένα ποιοί είναι οι βασικοί όροι που απαιτούνται για να επιτευχθεί η επικοινωνία;
Odysseus_Nemo
quote:
Φίλε κατά εσένα ποιοί είναι οι βασικοί όροι που απαιτούνται για να επιτευχθεί η επικοινωνία;ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ Ή ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
Odysseus_Nemo
Καλησπέρα φίλε μου και σε καλωσορίζω στο θέμα ...
Κατ'αρχάς το ερώτημα που έθεσες εμφανίζεται ως απλό και εύκολα απαντήσιμο...χμμμ...μα δεν είναι και θα πρέπει μαζί να βαδισουμε σε ένα κοινό δρόμο και κοινά αποδεκτό , προκειμένου να φθάσουμε στο αιτούμενο και το οποίο όρισες με απλό τρόπο...!
Αναρρωτιέμαι αλήθεια , τους όρους όπως είπες ή τους κανόνες ... άραγε ποιός τους θέτει και ο "κανονο-θέτης" σε ποιά εγκεφαλική και αντιληπτική ικανότητα-στάτους βρίσκεται???
Και άραγε διερωτώμαι , αν εσύ εν προκειμένω ... αρχίσεις να μου μιλάς για τι οτιδήποτε όντας καλλιεργημένος πολύ περισσότερο απο μενα και με διεισδυτική ματιά και γνώση...και με όρους -ενδεχομένως- που εγώ δεν γνωρίζω καν και μάλιστα παρουσία γνωστών και όχι μόνο...στατιστικά πως πιστεύεις ότι θα αντιδράσω..???
Πιστεύεις ότι εκείνη την στιγμή που θα αισθανθώ αυτό το παράξενο συναίσθημα που εκ-πορεύεται απο την συνειδητοποίηση της εικόνας μου , ότι θα επιδείξω την ανάλογη ηρεμία και υπομονή που σε άλλη -ενδεχομένως- κατάσταση είχα???
Αυτή είναι ΜΙΑ υπόθεση εργασίας...έχω την αίσθηση , ότι υπάρχουν πολλές ακόμη...εφόσον βρίσκεις ότι πρόκειται για μια παράμετρο που καθορίζει το επίπεδο επικοινωνίας , αναμένω την απάντησή σου φίλε μου!!!

quote:
Οι κανόνες φίλε μου ισχύουν καθολικά σε ένα σύστημα επικοινωνίας, αξιών και ό,τι βάλει ο νους σου.Για παράδειγμα, εμείς επικοινωνούμε μέσω της ελληνικής γλώσσας. Οι κανόνες της εφαρμόζονται είτε μα αρέσει, είτε όχι.
Οπότε και επαναλμβάνω το ερώτημα :
quote:
Φίλε κατά εσένα ποιοί είναι οι βασικοί όροι που απαιτούνται για να επιτευχθεί η επικοινωνία;ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ Ή ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
Odysseus_Nemo
Απο που προκύπτει ότι οι κανόνες σε ένα σύστημα επικοινωνίας ισχύουν καθολικά , ποιοί και τι είναι άραγε εκείνοι/ο που όντως θεμελιώνουν την πεποίθησή σου αυτή , ότι όντως αυτοί οι κανόνες -όποιοι κι'αν είναι αυτοί- θεμελιώνουν εν συνεχεία την επικοινωνία..και ότι αυτοί καθ'εαυτοί οι κανόνες απο μόνοι τους αρκούν???
Κανόνες υπάρχουν παντού κι'ομως δεν εφαρμόζονται...το ερωτημα είναι γιατί???

quote:
Αναρρωτιέμαι αλήθεια , τους όρους όπως είπες ή τους κανόνες ... άραγε ποιός τους θέτει και ο "κανονο-θέτης" σε ποιά εγκεφαλική και αντιληπτική ικανότητα-στάτους βρίσκεται???
Οι βασικοί κανόνες επικοινωνίας είναι οι εξής : α) ο πομπός και δέκτης να έχουν ένα κοινό τρόπο μεταφοράς της πληροφορίας, β) να υπάρχει μια ακολουθία στο πότε ο καθένας μπορεί να στέλνει το μήνυμά του και γ) να υπάρχει σαφήνεια και λογική στο μύνημα ή μέσω ερωτήματος να αποσαφηνίζονται τα σκοτεινά σημεία.
Αυτοί είναι οι βασικοί κανόνες (κατ΄εμέ). Όμως υπάρχει και μια άλλη διάσταση της επικοινωνίας : η στάση των επικοινωνούντων μεταξύ τους σε ό,τι αφορά το θέμα που διαπραγματεύονται βάσει των επιχειρημάτων τους και της λογικής που αυτά διέπονται.
Οι κανόνες αυτοί τίθονται ευθύς εξαρχής, ενώ η στάση διαμορφώνεται και αλλάζει κατά την διάρκεια της επικοινωνίας.
Δεν υπάρχει κανονο-θέτης, αλλά παράγοντες που διαμορφώνουν την επικοινωνία και τους όρους της. Αυτοί οι παράγοντες είναι τα αμφότερα μέλη της επικοινωνίας (πομπός-δέκτης) και το μέσο (γλώσσα).
Odysseus_Nemo
quote:quote:
Οι βασικοί κανόνες επικοινωνίας είναι οι εξής : α) ο πομπός και δέκτης να έχουν ένα κοινό τρόπο μεταφοράς της πληροφορίας, β) να υπάρχει μια ακολουθία στο πότε ο καθένας μπορεί να στέλνει το μήνυμά του και γ) να υπάρχει σαφήνεια και λογική στο μύνημα ή μέσω ερωτήματος να αποσαφηνίζονται τα σκοτεινά σημεία.Αυτοί είναι οι βασικοί κανόνες (κατ΄εμέ). Όμως υπάρχει και μια άλλη διάσταση της επικοινωνίας : η στάση των επικοινωνούντων μεταξύ τους σε ό,τι αφορά το θέμα που διαπραγματεύονται βάσει των επιχειρημάτων τους και της λογικής που αυτά διέπονται.
Οι κανόνες αυτοί τίθονται ευθύς εξαρχής, ενώ η στάση διαμορφώνεται και αλλάζει κατά την διάρκεια της επικοινωνίας.
Δεν υπάρχει κανονο-θέτης, αλλά παράγοντες που διαμορφώνουν την επικοινωνία και τους όρους της. Αυτοί οι παράγοντες είναι τα αμφότερα μέλη της επικοινωνίας (πομπός-δέκτης) και το μέσο (γλώσσα).
Odysseus_Nemo
Πολύ όμορφα φίλε μου , έδωσες μια διάσταση του θεματος "επικοινωνία"...και με αρκετή ευκρίνεια...πομπός και δέκτης...και το μέσο όπως λές γλώσσα..
Τώρα έχω την αίσθηση ότι προσεγγίζουμε το θεμα πιο ουσιαστικά...
Αλλα διερωτώμαι , άραγε αυτή "γλώσσα" ως μέσον ποιού-εργαλείο εκ-φοράς- χρησιμοποιείται...και αν μπορούμε να αναδείξουμε εφόσον συμφωνείς την ειδοποιό διαφορά ανάμεσα στο αίτημα και στην επιθυμία και με δεδομμένο ότι και τα δυό "ομιλούνται" και οριζουν δυο εντελώς διαφορετικούς τόπους , όπου ο ένας απο τους δυό κατευθύνει και ελέγχει τον άλλο..οδηγώντας σε μια όχι τόσο απλοϊκή προσέγγιση των πραγμάτων , όπως κάναμε μέχρι τώρα..
Και επίσης να δούμε και να ελέγξουμε πόση σχέση έχει ένας απλός πομπός ή και ένας δέκτης με το υποκείμενο-άνθρωπος αλλα και να αναδείξουμε τις όποιες διαφορές τους , προκειμένου να τις ενσωματώσουμε ως αναγκαίες πλέον στην ανταλλαγή απόψεων ανάμεσά μας...
Υγ:"ΜΗν σε μπερδεύει ο όρος 'κανονο-θέτης' αποτελεί δική μου έκφραση..αν δεν σε ικανοποιεί αγνόησέ τον.."...![]()

Τώρα εάν το μήνυμα περιέχει συναίσθημα, σκέψη, άποψη, αίτημα ή επιθυμία αυτό έχει να κάνει με τις ανάγκες που το δημιουργούν.
Odysseus_Nemo