ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο ΜΕΓΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ο ΜΕΓΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

trexagireve30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
25/03/2009, 21:24:49
Αγαπητέ μου OANNHSEA, ο τοίχος, είναι παθητικό και
δέχεται κατάσταση, περικλείεει, όπως και ο αοιδός περικλείει
την ιδιότητα,αλλά σαν έκφραση κι όχι σαν αυτόφωτος και γι αυτό
παθητικός...
Φίλε μου, το "οι" είναι κλειστό και γι αυτο παθητικό ενώ το
ει, είναι ανοιχτό και γι αυτό ενεργητικό...
Παράδειγμα η λέξη αλοιφή και η λέξη αλείφω, η λέξη αλοιφή, είναι
κλειστη, ενώ η λέξη αλείφω,περιλαμβάνει εκροή, ήτοι ενεργητικότητα...Νομίζω, απο όσα ξέρω....
geostatΜέλος
25/03/2009, 21:48:45
Το σηκωνει η μερα να εξυψωσουμε το ηθικο μας ως Ελληνες,γι'αυτο και ας αφησουμε λιγο την λογικη μας και ας πιστεψουμε οτι ο ηλιος πρωτα καλημερισε την ελλαδικη γη του ολυμπου με υψομετρο 3χιλ κατι μετρα και οχι τα ιμαλαϊα με 8 χιλ κατι επισης,μειον εναν δυο παραλληλους.Οπως και οτι εδω ο πρωτος ανθρωπος πρωτο αφοδευσε ρεμβαζοντας το παρθενο προ εργολαβικων παρεμβασεων τοπιο της Χαλκιδικης παραβλεποντας οτι υπαρχουν και πιο ζεστα μερη πλησιον του ισημερινου αρα και καταλληλοτερα για την αναπτυξη εμβιων οργανισμων μονοκυτταρων στην αρχη και κατοπιν της κοσμοιστορικης καραμπολας πολυκυτταρων βακτηριδιων για να προκυψει η μεγα μολυνση του ανθρωπινου ειδους που καθε λαος αποτυπωσε στη μυθολογια του ως συγκρουση γιγαντων με τυφωνιους τιτανες και λοιπους ευφανταστους εργοδοτες μας.
Οσο για την αλλη πλευρα αυτων των υπεροχων ανθρωπων που προσπαθουν να μας πεισουν με τον ρατσιστη θεο τους που διαλεγει περιουσιους λαους για να του πλενουν τα ποδαρακια με τα δακρυα τους και ως ανταποδοση στελνει το γιοκα του να σταυρωθει για να μας θυμισει αλλη μια φορα ποσο απαισιοι ειμαστε και καλα εκανε και μας ξεφορτωθηκε' εχω να πω οτι αν ακολουθουσαν τα μισα απο αυτα που ασπαζονται και δεν προσπαθουσαν να μας αλλαξουν την "πιστη" οπως εκαναν καποτε και σε αυτους που αγωνιστηκαν για να μπορουν να αναπνεουν ελευθεροι και να λατρευουν οτι τους κατεβασει η κουτρα τους,τοτε ναι ευχαριστως θα γινομουν συνοδοιπορος τους.
Για να μην αφησω απ'εξω και τον εαυτο μου θελω να ευχαρηστισω την ψυχη μου,ναι αυτη την αδιαιρετη απο το ΟΛΟν που διαλεξε την Ελλαδα για να μετουσιωσει το σαρκιο μου για να μπορει να χαιρετε τον ηλιο που λαμπει υπεροχα πανω απο το αττικο νεφος και ελπιζω οι συγκυριες να τα φερουν ετσι ωστε καποια στιγμη να αντικρυσω και παλι τον εναστρο ουρανο που τοσο μου εχει λειψει,γιατι μονο στο σκοταδι συνειδιτοποιεις ποσο πολυτιμο ειναι το φως.
Ακομα να παραδωσει τα διαπιστευτηρια αυτος ο Εριωπας;
Τοσο μεγαλη ειναι η ουρα στο βατικανο;
veritasΜέλος
25/03/2009, 22:01:13

Τα όρια της εποχής του χαλκού έχουν διευρυνθεί κατά πολύ σε σχέση με αυτά που ανέφεραν οι παραπάνω συνομιλητές και θεωρούνται πλέον τα 4000π.Χ εως 800π.Χ.
Ο μεγάλος σεισμός του 3800 π.χ στην Κύπρο κατέστρεψε επιβεβαιωμένα πόλεις που χρησιμοποιούσαν το χαλκό και την πέτρα (χαλκολιθική εποχή). Η ίδια εποχή θεωρείται (κατά σύμπτωση;) ως η αρχή του εβραϊκού ημερολογίου, 3760 π.Χ.
Τα ταξίδια των Αιγυπτίων για χαλκό στην Alashiya (Αλασίγια,Αλασία) την σημερινή δηλαδή Κύπρο έχουν χρονολογηθεί με ασφάλεια, με βάση τα Amarna Letters στα 1380 π.χ.
Στην Ευρώπη έχουμε άλλωστε βεβαιωμένη παρουσία υψηλής ποιότητας μεταλλουργών από το 1600π.Χ σαν τους κατασκευαστές του χάλκινου δίσκου της Nebra με την απεικόνιση των Πλειάδων.

25/03/2009, 22:03:04
Αγαπητέ geostat, έτσι όπως γράφεις, παρα λίγο να πιστέψω
ότι η Ελλάδα είναι τυχερή που έχει ....εσένα, εμένα...Ενώ οι
άλλοι ..ντίπ τζούφιοι...
Επειδή μένω και προέρχομαι απο τον Όλυμπο,πιστεύω ότι η ιστορία
θα αποκαλύψει πολλά για τον άνθρωπο και την αρχή ή εξέλιξη και
πορεία...Δεν μπορούμε να είμαστε κάτι σαν ταμπέλα, όχι γιατί είμαστε εμείς οι Έλληνες,αλλά γιατί είμαστε Έλληνες...
Χαίρομαι που εσύ βλέπεις τα πράγματα αλλοιώς απο εμάς τους
καημένους που είμαστε θύματα της επιβολής ιδεών και θεών...
Φίλε μου, μήπως βάζεις υποψηφιότητα για επομενος θεός;
Όσο για το σκοτάδι, είναι δεδομένο ότι το φώς νικά,οπότε το μόνο
που πρέπει να κοιτά κανείς είναι αν είναι με το φως ή με το
σκοτάδι..Δεν συμφωνείς;
veritasΜέλος
25/03/2009, 22:53:20
Πάντως σύμφωνα με την έρευνα του Spencer Wells το 2002 οι γενετικοί Αδάμ των οποίων το υλικό θεωρείται σαν το πλησιέστερο στο πρωταρχικό, είναι οι bushmen Khoi-San. Υπάρχουν κάποια στοιχεία στην wikipedia και στο site του Nathional Geographic https://genographic.nationalgeographic.com/genographic/index.html που χρηματοδότησε την έρευνα κατά την οποία χρησιμοποιήθηκαν δείγματα DNA από κάθε πλευρά του πλανήτη. Κάποια στιγμή νομίζω είχε δείξει το σχετικό ντοκυμαντέρ το Σκάι http://news.nationalgeographic.com/news/2002/12/1212_021213_journeyofman.html. Αν το εντοπίσω πουθενά θα το ανεβάσω. Στην γλώσσα των βουσμάνων, "Σαν" σημαίνει απλά άνθρωποι. Υπάρχουν άλλωστε επιβεβαιωμένες σχέσεις και αναφορές σε αυτούς από την εποχή των πρώιμων αιγυπτιακών βασιλέων.
veritasΜέλος
25/03/2009, 23:09:40
Χε, χε το βρήκα πολύ γρήγορα (ήμουν μεγάλος warez-maniac την εποχή των windows). Στο παρακάτω blog λοιπόν:
http://wolf-borilas.blogspot.com/2008/07/national-geographic-dna.html
για κατέβασμα.
Νόμιμα δυστυχώς υπάρχει μόνο στο αγγλικό site (και δεν ξέρω για υπότιτλους).
geostatΜέλος
25/03/2009, 23:39:18
Να μην ξαναπω με ποιον ειμαι αν και σαν Ελληνας υπηρετωντας τη μαμα πατριδα εντρυφησα στο 'αμυνεσθαι περι παρτις',οσο για το ποσο τυχερος ειναι καποιος που ειναι εστω και διπλα μου τι να σε πω φιλε τρεχα,κακομοιρος ουδεις αξιος της μοιρας του καθεις!
Ακομα να μαθεις το μαθημα της ιστοριας,το δις εξαμαρτειν και τα λοιπα και τα λοιπα...
Αληθεια η πρωτη των επιστημων γιατι διερευνηθηκε;
Για να στεγασει τον ερωτα και τα κουτσουβελα των πρωτανθρωπων;
Για να στησουν το παγκαρι στο σωστο υψος ωστε να ηχει ευχαριστα το κουδουνισμα του οβολου;
Μηπως γιατι δεν ειχαν τιποτα καλυτερο να κανουν;
Οσο για τον πολεμο αλλο τιποτα δε βλεπω.
26/03/2009, 00:02:45
Τι μου θυμίζεις φίλε geostat...Τον εαυτό μου πριν
20 χρόνια..Μετά μεγάλωσα..Και κατάλαβα ότι πρέπει να
λαμβάνω υπόψην μου και τον άλλο, την άλλη πλευρά ή το διαφορετικό...
Για να μπορώ να λέω ότι βλέπω απο όλες τις πλευρές κι όχι
μονο απο τη δική μου....
Δεν ξέρω φίλε μου,στήσε κι εσύ κάτι και κάνε το τέλειο..Ετσι
θα δώσεις ένα καλό μαθημα σε΄ολους αυτούς που διαβρώθηκαν απο
το χρήμα ή τυφλώθηκαν απο ιδέες..Θα βοηθήσεις πολύ κόσμο...
Είμαστε Έλληνες, μεγάλη τιμή, αλλά και υποχρέωση....
geostatΜέλος
26/03/2009, 07:54:35
Ειναι κατι που δυστυχως συμβαινει σε ολους μας,η χαμενη αθωοτητα αν και αν κρινω απο τα παιδια μου μας εγκαταλειπει πολυ νωρις.Αυτο που δεν μας εχει αφησει ποτε ειναι η διεκδηκηση σε ολες τις μορφες για ολες τις καταστασεις.
Αν δεχομαι την διαφορετικοτητα;οχι απλα την δεχομαι την ασπαζομαι την λατρευω και δεν προκειτε να κανω τιποτα για να την αλλαξω.Λατρευω την αναγκη της πιστης και την υπηρετω με οποιον τροπο μπορω,δεν αποδεχομαι ομως την ανωτεροτητα της απο καθε αλλη ανθρωπινη αναγκη.
Οπως δεν δεχομαι και την ανωτεροτητα οποιουδηποτε αλλου θεου ή ανθρωπου,διαφορετικου ναι ανωτερου ποτε.Δεν ενοχλουμε απο την υπερηφανια κανενος αλλα απο την επιβολη της και για παραδειγμα να αναφερω εναν ινδιανικο μυθο που λεει οτι ο θεος αποφασισε να φτιαξει μαι μερα τον ανθρωπο ανακατεψε λοιπον τα υλικα του και τα εβαλε να ψηθουν,ομως πολυασχολος καθως ειναι ξεχαστηκε (οχι που δεν εχει ελατωματα) και του πηρε λιγο στο χρωμα και ετσι φτιαχτηκαν οι μαυροι.Στεναχωρηθηκε πολυ και ειπε να ξαναδοκιμασει μονο που τωρα απο την λαχταρα του να πετυχει το ψησιμο βιαστηκε και του βγηκαν αψητοι και ετσι βγηκαν οι λευκοι.Την τριτη ολα εγιναν οπως επρεπε και μας προεκυψαν οι ερυθροδερμοι ροδοκοκκινοι και καλοψημενοι.
Καλημερα σας!
ypatia8Μέλος
26/03/2009, 09:10:31
quote:

Για τον Μυκηναϊκό σίγουρα ισχύει αυτό που λες, για τον Κυκλαδικό αμφίβολο...

Η Εποχή του Χαλκού είναι περίπου από το 2800/2700 π.Χ. έως το 1100 π.

Αγαπητέ Agnostic,

Λοιπόν στην εγκυκλοπαίδεια του Ηλιου αναφέρει πολύ ξεκάθαρα ότι ο πρώτος Ελληνικός πολιτισμός αρχίζει από τον Κυκλαδικό.
Επίσης αναφέρει ότι όντως αρχίζει από το 2,500π.Χ. άρα την εποχή του Χαλκού όπως αναφέρεις. Ο Θουκυδίδης το αναφέρει ξεκάθαρα ότι οι πρώτοι Ελληνες στην περιοχή των Κυκλάδων ήταν οι Πελασγοί.
Φαίνεται επίσης ότι κατήλθον στις Κυκλάδες και Καρικά στοιχεία.
Τα ευρήματα όπως μετάλλινα κτερίσματα, καρφίδες και πόρπες, αργυρές ή χάλκινες,βελόνες στρογγυλόυ σύρματος, χαλκινα αγκύστρια δείχνουν ότι υπήρχε πολιτισμός και εμπόριο. Στην Πάρο ανακαλύφθηκαν τεμάχια σκωρίας αποκαμυνεύσεως χαλκούχων μεταλλευμάτων και αποδεικνύουν ότι οι νησιώτες γνώριζαν έκτοτε την εκμετάλλευση του χαλκού. Η ανακάλυψη των σκωριών τούτων αναιρεί την γνώμη ότι οι πρώτες μεταλλευτικές εργασίες στην Ελλάδα οφείλονται στους Φοίνικες, διότι κατά την εποχή των Κυκλαδικών Τάφων δεν είχαν εμφανιστεί οι Φοίνικες στις Ελληνικές θάλασσες.
Αραγε η λογική τι σου λέει???????
Ακόμη και τα σχολικά εγχειρίδια της ιστορίας αναφέρουν στα ελληνάκια ότι ο πρώτος ελληνικός πολιτισμός αρχίζει απο τις Κυκλάδες.....
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία.......και ας μην διεστραβλώνουμε την ιστορία όπως συνήθως γίνεται γιατί η αλήθεια δεν μπορεί να κρύβεται για πολύ...

βιβλιογραφία = Χρ. Τσούντα,<ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ> R. DUSSAUD, <LES CIVILIZATIONS PRES HELLENIQUES DANS LE BASSINN DE LA MER EGEE>

Edited by - Agnostic on 25/03/2009 12:56:26

quote:
[/quote]

mc

26/03/2009, 09:15:28
Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σου στις θέσεις σου
φίλε geostat, αλλά, οι θεοί που κάνουν λάθη, δεν είναι
θεοί, αλλά πνευματικές οντότητες που βρίσκονται εν εξελίξη
προς το καλό ή το κακό..Καθώς,"τα πάντα ρει καιουδέν μένει"...
Για τις ανθρώπινες ανάγκες, πείσης, θα ήθελα να πω ότι δεν
είναι άξιες λόγου, για να χάσουμε την ανθρωπιά ή την πνευματική
μας φύση και προορισμό..Καμιά φορά, γίνομαστε πολύ γήινοι και
δεν είναι αυτό η πραγματική φύση του ανθρώπου...
26/03/2009, 09:42:58
quote:

quote:

Για τον Μυκηναϊκό σίγουρα ισχύει αυτό που λες, για τον Κυκλαδικό αμφίβολο...

Η Εποχή του Χαλκού είναι περίπου από το 2800/2700 π.Χ. έως το 1100 π.

Αγαπητέ Agnostic,

Λοιπόν στην εγκυκλοπαίδεια του Ηλιου αναφέρει πολύ ξεκάθαρα ότι ο πρώτος Ελληνικός πολιτισμός αρχίζει από τον Κυκλαδικό.
Επίσης αναφέρει ότι όντως αρχίζει από το 2,500π.Χ. άρα την εποχή του Χαλκού όπως αναφέρεις. Ο Θουκυδίδης το αναφέρει ξεκάθαρα ότι οι πρώτοι Ελληνες στην περιοχή των Κυκλάδων ήταν οι Πελασγοί.
...

Γράφει ότι οι πρώτοι κάτοικοι της Ελλάδας ή των Κυκλάδων ήταν οι Πελεσγοί - δε νομίζω να τους αποκαλεί "Έλληνες".
26/03/2009, 10:55:02
quote:
ypatia8

Συγγνώμη αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία ότι οι άνθρωποι του Κυκλαδικού Πολιτισμού της 3ης χιλιετίας π.Χ. ηταν ελληνόφωνοι. Τι στοιχεία παραθέτει ο "ΗΛΙΟΣ" για τη γλώσσα των Κυκλαδιτών της εν λόγω περιόδου ώστε να έχουν βάση τέτοιες θέσεις?

Θα έπρεπε να σε προβληματίσει το γεγονός ότι πολλά νησιά των Κυκλάδων και του Αιγαίου γενικότερα, έχουν από την αρχαιότητα ονόματα αγνώστου ετύμου ή προελληνικά.

quote:
ypatia8

Ο Θουκυδίδης το αναφέρει ξεκάθαρα ότι οι πρώτοι Ελληνες στην περιοχή των Κυκλάδων ήταν οι Πελασγοί.

Ναι αλλά δεν έχει αποδειχτεί μέχρι σήμερα ότι οι Πελασγοί ήταν Ελληνες. Άρα μ'αυτό που γράφεις απλά κάνεις μια τρύπα στο νερό.

quote:
ypatia8

Τα ευρήματα όπως μετάλλινα κτερίσματα, καρφίδες και πόρπες, αργυρές ή χάλκινες,βελόνες στρογγυλόυ σύρματος, χαλκινα αγκύστρια δείχνουν ότι υπήρχε πολιτισμός και εμπόριο. Στην Πάρο ανακαλύφθηκαν τεμάχια σκωρίας αποκαμυνεύσεως χαλκούχων μεταλλευμάτων και αποδεικνύουν ότι οι νησιώτες γνώριζαν έκτοτε την εκμετάλλευση του χαλκού. Η ανακάλυψη των σκωριών τούτων αναιρεί την γνώμη ότι οι πρώτες μεταλλευτικές εργασίες στην Ελλάδα οφείλονται στους Φοίνικες, διότι κατά την εποχή των Κυκλαδικών Τάφων δεν είχαν εμφανιστεί οι Φοίνικες στις Ελληνικές θάλασσες.

Εγώ δεν έκανα καμιά αναφορά σε Φοίνικες, ούτε ασχολήθηκα με τις μεταλλευτικές εργασίες και το εμπόριο των προϊστορικών Κυκλαδιτών, διαδικασίες που από μόνες τους δεν μας λένε τίποτα για την εθνικότητα ενός λαού. Επομένως δεν έχουν νόημα για την κουβέντα μας τα παραπάνω.

quote:
ypatia8

Αραγε η λογική τι σου λέει???????

Οτι δεν μπορούμε να μιλάμε με βεβαιότητα για Ελληνες και ελληνικό πολιτισμό σε μια περιοχή, πριν την βέβαιη διαπίστωση ύπαρξης ελληνικής γλώσσας.

Το ίδιο θα έπρεπε να λέει και σ'εσένα και γενικότερα σε οποιονδήποτε σοβαρό και αντικειμενικό ερευνητή της ιστορίας των Ελλήνων.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

26/03/2009, 12:48:27
quote:
ypatia8:
Ψιλά γράμματα το λες αυτό που έγινε στην Υπατία, Ε??????
Ε, τι να σου πω και σενα, εσύ είσαι ο Βάρβαρος και ανεγκέφαλος. ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ ΓΙΑ ΧΑΣΙΜΟ με ορνιθοκόρρυτους, Τυφώνιους, χρυσομάλλιδες.

Δε φταίω εγώ εάν δεν κατάλαβες τι έγραψα. Το ψιλά γράμματα πήγαινε προς εσένα. Βλέπεις το κουτί και όχι το περιεχόμενο. Η άγρια δολοφονία της Υπατίας έγραψα ότι οφειλόταν σε μία ομάδα ανεγκέφαλων και φανατικών οπαδών της "όποιας θρησκείας" στην προκειμένη περίπτωση του Χριστιανισμού.
Κι έγραψα και την αφορμή, (ανάλογη δολοφονία που προηγήθηκε από τους εθνικούς). Όχι για να χρυσώσω το χάπι αλλά για να τονίσω το φανατισμό των ανεγκέφαλων που με τη συμπεριφορά τους αμαυρώνουν αυτό που υποτίθεται ότι πρεσβεύουν. Ποιο αναλυτικός δεν μπορώ να γίνω.

quote:
ypatia8:
Πολύ σωστά λέει ο φίλος μας ο Sesostris ότι οι Ελληνες προυπήρχαν και μάλιστα υπάρχουν ευρήματα που αποδείχνουν αναμφισβήτητα ότο η Ελλάδα είχε κατοίκους από την Μέσην Πλειστόκαινον γεωλογικήν περίοδον, περίπου από το 500,000π.Χ. Αν θέλετε συγκεκριμένα υπό την διεύθυνση του καθηγητού Ανθρωπολογίας Αρη Πουλιανού ο οποίος έκανε έρευνες στην περιοχή του σπηλαίου στα Πετράλωνα της Χαλκιδικής. Βρήκανε όχι μόνο κρανία αλλά και δόντια <Ελλαδικού ΑρχΑΝΘΡΩΠΟΥ>.
Οι ανασκαφές και τα ευρήματα έδειξαν ίχνη πυρός. Η χρήση επομένως του πυρός, προφανώς για το μαγείρεμα είχε ήδη αρχίσει στην περιοχή της Χαλκιδικής. Λένε επίσης ότι τα ευρήματα ανήκουν στην ίδια εποχή με τον άνθρωπο του Πεκίνου.
Η ουσία είναι από που ήρθε ο Ευρωπαίος και σε ποια φυλή ανήκει????
Αυτό εξαρτάται από που θα αρχίσει την έρευνά του κανείς. Από αυτά που λένε και υποθέτουν τα βιβλία που είναι γραμμένα από ανθρώπους με φαντασία???? ή από την ίδια αποκωδικοποιημένη μυθολογία συμπαντικής σημασίας και εξέλιξης?????.
Προσωπικά θα διάλεγα την δεύτερη!!!!Εσείς τι λέτε!!!

Απάντησαν άλλοι σε αυτό και ταυτίζομαι μαζί τους.

quote:
geostat:
Οσο για την αλλη πλευρα αυτων των υπεροχων ανθρωπων που προσπαθουν να μας πεισουν με τον ρατσιστη θεο τους που διαλεγει περιουσιους λαους για να του πλενουν τα ποδαρακια με τα δακρυα τους και ως ανταποδοση στελνει το γιοκα του να σταυρωθει για να μας θυμισει αλλη μια φορα ποσο απαισιοι ειμαστε και καλα εκανε και μας ξεφορτωθηκε' εχω να πω οτι αν ακολουθουσαν τα μισα απο αυτα που ασπαζονται και δεν προσπαθουσαν να μας αλλαξουν την "πιστη" οπως εκαναν καποτε και σε αυτους που αγωνιστηκαν για να μπορουν να αναπνεουν ελευθεροι και να λατρευουν οτι τους κατεβασει η κουτρα τους,τοτε ναι ευχαριστως θα γινομουν συνοδοιπορος τους.

O Χριστιανισμός δε μιλάει πουθενά για κάποιο περιούσιο έθνος. Κάπου έχεις μπερδευτεί με αυτά που πιστεύουν οι Εβραίοι ή αυτά που σου έχουν εμφυτέψει στο κεφάλι σου.

quote:
geostat:
Για να μην αφησω απ'εξω και τον εαυτο μου θελω να ευχαρηστισω την ψυχη μου,ναι αυτη την αδιαιρετη απο το ΟΛΟν που διαλεξε την Ελλαδα για να μετουσιωσει το σαρκιο μου για να μπορει να χαιρετε τον ηλιο που λαμπει υπεροχα πανω απο το αττικο νεφος και ελπιζω οι συγκυριες να τα φερουν ετσι ωστε καποια στιγμη να αντικρυσω και παλι τον εναστρο ουρανο που τοσο μου εχει λειψει,γιατι μονο στο σκοταδι συνειδιτοποιεις ποσο πολυτιμο ειναι το φως.

Κι εγώ είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας αλλά το ίδιο περήφανος θα ήμουν και εάν ήμουνα γεννημένος στην Κίνα ως Κινέζος ή στη Βουλγαρία ως Βούλγαρος........απλή λογική.

Να φανταστώ ότι πρώτα δημιουργήθηκε ο Έλληνας και μετά οι άλλοι λαοί? Δεν κατάγεται ο άνθρωπος από το ίδιο αρχέγονο? ή βγήκαν τόσα αρχέγονα όσα και οι φυλές?
Ενδεχομένως ο Έλληνας να προχώρησε ποιο γρήγορα σε σχέση με τις άλλες φυλές (πολιτισμός), αλλά αν δούμε το σήμερα σε σχέση με τις άλλες φυλές, που κάποτε προσπερνούσαμε.....βρισκόμαστε σίγουρα πολύ ποιο πίσω από αυτές.
Και σε αυτό δε φταίνε οι άλλοι.......αλλά εμείς. Το να ψάχνουν κάποιοι διακαώς στους άλλους το φταίξιμο, αυτό δείχνει αδυναμία προσέγγισης της πραγματικότητας και φυσικά της εύρεσης λύσης στο αδιέξοδο......αυτά δυστυχώς πάνε πακέτο
Οπότε αντί να κλαίτε για τα περασμένα μεγαλεία βοηθήστε να ξαναέρθουνε. Βγάλτε τις παρωπίδες και κοιτάχτε ποιοι σας ρουφάνε το αίμα εδώ και δεκαετίες.

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

Edited by - europaios2 on 26/03/2009 14:21:38

26/03/2009, 13:41:43
Αγαπητέ Agnostic, καλημέρα, θα ήθελα να σε διορθώσω
λίγο για την ...αρχαιότητα και την εγκυρότητα της ελληνικής
γλώσσας, με το συμπάθειο, γιατί ξέρεις σίγουρα ότι η γλώσσα
μας είναι η πιο επεξηγηματική, πιο πλούσια σε λέξεις και
νοήματα, απο όλες τις άλλες γλώσσες του κόσμου..
Δεν μιλάω εθνικιστικά, λέμε την αλήθεια...Ποια γλώσσα έχει
70 εκατομμύρια λέξεις; Οι περισσότερες έχουν χιλιάδες...
Εκτός αυτού, όλες οι δυτικές χώρες, έχουν ένα ποσοστό ελληνικών
λέξεων,είναι εξηγησεις εννοιών κι όχι ακριβής μετάφραση των, όπως
με την ελληνική και γενικά, άκομψες γλώσσες..
Και τελικά να βάλω και το καλύτερο: Ποιά γλώσσα έχει Ωμέγα, που
συμβολίζει πραγματικά το τέλος;
Ελεύθερα και χαλαρά...
geostatΜέλος
26/03/2009, 22:10:12
Δηλαδη οι δεκα εντολες που εχουμε και τα θανασιμα αμαρτηματα ειναι απλα προσαρτησεις στο χριστιανισμο που κριναμε οτι μας εξυπηρετουσαν στη διαδρομη μας προς την τελειωση,αλλα ολα τα υπολοιπα συμβολαια(εβραιος και να μη δεσει και το θεο μ'αυτα γινετε;) τα αποριπτουμε γιατι ειναι ανθρωπινες πεποιθησεις.Πολυ επιλεκτικα τα περνουμε τα πραγματα,οπως αλλωστε γινετε και με την ιστορια.
Αυτη η ετοιμοτητα παντως να απαντησεις σε ολους και σε ολα...
geostatΜέλος
26/03/2009, 22:15:18
με ι,μα να μη μπορω να βρω το edit!!!
27/03/2009, 01:29:48
quote:
ypatia8
Πολύ σωστά λέει ο φίλος μας ο Sesostris ότι οι Ελληνες προυπήρχαν και μάλιστα υπάρχουν ευρήματα που αποδείχνουν αναμφισβήτητα ότο η Ελλάδα είχε κατοίκους από την Μέσην Πλειστόκαινον γεωλογικήν περίοδον, περίπου από το 500,000π.Χ. Αν θέλετε συγκεκριμένα υπό την διεύθυνση του καθηγητού Ανθρωπολογίας Αρη Πουλιανού ο οποίος έκανε έρευνες στην περιοχή του σπηλαίου στα Πετράλωνα της Χαλκιδικής. Βρήκανε όχι μόνο κρανία αλλά και δόντια <Ελλαδικού ΑρχΑΝΘΡΩΠΟΥ>.
Οι ανασκαφές και τα ευρήματα έδειξαν ίχνη πυρός. Η χρήση επομένως του πυρός, προφανώς για το μαγείρεμα είχε ήδη αρχίσει στην περιοχή της Χαλκιδικής. Λένε επίσης ότι τα ευρήματα ανήκουν στην ίδια εποχή με τον άνθρωπο του Πεκίνου.
Η ουσία είναι από που ήρθε ο Ευρωπαίος και σε ποια φυλή ανήκει????
Αυτό εξαρτάται από που θα αρχίσει την έρευνά του κανείς. Από αυτά που λένε και υποθέτουν τα βιβλία που είναι γραμμένα από ανθρώπους με φαντασία???? ή από την ίδια αποκωδικοποιημένη μυθολογία συμπαντικής σημασίας και εξέλιξης?????.
Προσωπικά θα διάλεγα την δεύτερη!!!!Εσείς τι λέτε!!!

Φίλη ypatia8 άδικα πασχίζεις να κάνης διάλογο με ανθρώπους νοοτροπίας europaioi 2 . Αυτοί φίλη μου έχουν τα μάτια τους δεμένα σφιχτά με ένα μαύρο πανί μεσημεριάτικα , και ισχυρίζονται ότι είναι νύχτα .

*

27/03/2009, 12:20:56
quote:
...Φίλη ypatia8 άδικα πασχίζεις να κάνης διάλογο με ανθρώπους νοοτροπίας europaioi 2 . Αυτοί φίλη μου έχουν τα μάτια τους δεμένα σφιχτά με ένα μαύρο πανί μεσημεριάτικα , και ισχυρίζονται ότι είναι νύχτα .

Μα σε καλό σου άνθρωπε, χωρίς να δικαιολογείς το πως βγαίνει συμπέρασμα ότι τα κόκκαλα στα Πετράλωνα άνηκαν σε άνθρωπο που μιλούσε Ελληνικά, μιλάς για δεμένα μάτια;
Στον Ελλαδικό χώρο φαίνεται από τα ευρήματα μια αδιάσπαστη ανθρώπινη παρουσία από την παλαιολιθική εποχή. Τίποτα για γλώσσα ή εθνικότητα (που δεν έχει νόημα για τέτοιες χρονολογήσεις).
27/03/2009, 12:34:13
quote:
trexagireve

γιατί ξέρεις σίγουρα ότι η γλώσσα
μας είναι η πιο επεξηγηματική, πιο πλούσια σε λέξεις και
νοήματα, απο όλες τις άλλες γλώσσες του κόσμου..

Ολες οι γλώσσες είναι τυπικά ισοδύναμες. Κάθε γλώσσα, ακόμα και μία που μας φαίνεται "φτωχή και άκομψη", ως κώδικας επικοινωνίας είναι το ίδιο πολύπλοκος και εξελιγμένος με τις πιο γνωστές δυτικές γλώσσες, συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής. Αυτό λέει η γλωσσολογία και σε καλώ να διαβάσεις το άρθρο "Πλούσιες και Φτωχές Γλώσσες" της γλωσσολόγου Μαρίας Κακριδή από το βιβλίο Δέκα μύθοι για την ελληνική γλώσσα προς επιβεβαίωση.

quote:
trexagireve

Ποια γλώσσα έχει
70 εκατομμύρια λέξεις;

Καμία, ούτε βεβαίως και η ελληνική. Ο μύθος αυτός υπάρχει σε παραλλαγές (6, 7, 50, 60, 70, 90 εκατομμύρια λέξεις) εδώ και μερικά χρόνια και ανατροφοδοτείται από τους ελλαδέμπορους.

Διάβασε λεπτομερή ανάλυση για το θέμα στο http://www.sarantakos.com/language/ekatom.htm

quote:
trexagireve

Εκτός αυτού, όλες οι δυτικές χώρες, έχουν ένα ποσοστό ελληνικών
λέξεων,είναι εξηγησεις εννοιών κι όχι ακριβής μετάφραση των, όπως
με την ελληνική και γενικά, άκομψες γλώσσες..

Η παρουσία ελληνικών λέξεων σε δυτικές γλώσσες είναι πασίγνωστη αλλά δεν έχει σχέση με αυτό που έγραψα για την βέβαιη διαπίστωση ύπαρξης ελληνικής γλώσσας σ'έναν πολιτισμό (από το 1600 π.Χ. περίπου απ'όσο γνωρίζουμε μέχρι σήμερα), γιατί πάνω σ'αυτό υποτίθεται ότι απαντάς. Τα δάνεια αυτά είναι κατά πολύ μεταγενέστερα της μυκηναϊκής περιόδου.

quote:
trexagireve

Και τελικά να βάλω και το καλύτερο: Ποιά γλώσσα έχει Ωμέγα, που
συμβολίζει πραγματικά το τέλος;

Δεν σε πιάνω. Πώς συμβολίζει πραγματικά το τέλος?

Lost in Necropolis

La ville de la mort