ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Διάδοση χριστιανισμού και Εθνικοί ... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Διάδοση χριστιανισμού και Εθνικοί ... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

WWalker30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
10/10/2005, 12:21:19
quote:
Δεν το κατάλαβα αυτό!
Εγώ που είμαι άθεος μου έχουν επιβάλλει κάποιοι αυτή την κατάσταση?
Δε νομίζω...
Δεν είμαι τόσο άβουλο άτομο ώστε να αποδέχομαι άκριτα ό,τι μου πλασάρουν.
Ίσα-ίσα για αυτό το λόγο δεν πιστεύω σε κάποια θρησκεία...

Incubus, τουλάχιστον για εμένα αυτό που θα πω, νομίζω πως έχει κάποιο δίκιο εδώ. Γιατί το λέω αυτό:
http://www.kat.gr/kat/History/Txt/Gl/Protocols/ProtocolsGr.htm

Για παράδειγμα, στα παραπάνω πρωτόκολλα, αν και βγάζουν μάτι πως είναι μια φτηνή αντισιωνιστική προπαγάνδα, δεν νομίζω πως μπορεί να αρνηθεί κανείς πως εφαρμόζονται. Προπαγάνδα ξε-προπαγάνδα, αν εφαρμόζονται, έστω και σε αλλιώτικη μορφή από αυτήν, τότε το όλο κατασκεύασμα εξυπηρετεί σκοπιμότητες.
Τελικά ίσως όλα αυτά να είναι φτιαχτά. Δεν το νιώθει κανείς πως τον σπρώχνουν στην αθεία, αλλά ξαφνικά ο κόσμος γέμισε αθέους (sorry Schwabe, βάλε αθρήσκους εσύ εκεί που λέω αθέους).

Το αν θα το δεχθείς βέβαια δεν αφορά εμένα.
Ας περιμένουμε πάντως να δούμε τι θέλει να πει ο φίλος.

----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.

10/10/2005, 12:56:28
WWalker, καλώς όρισες κι εσύ πίσω, λοιπόν!
Εγώ μίλησα για μένα και μόνο για μένα.
Σαφώς και γνωρίζω τον εαυτό μου καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον και ξέρω πως τα αίτια για τις όποιες πεποιθήσεις μου επί του θέματος είναι προσωπικά δικά μου.
Ξέρω πως προπαγάνδες γίνονται πάντοτε κι από όλες τις πλευρές.
Είτε για να προσηλυτίσουν κόσμο είτε για να τον αποδιώξουν από κάποια θρησκεία.
Το θεωρώ άσχημο από όποια πλευρά κι αν γίνεται και δεν με αντιπροσώπευσε ποτέ μου, όπως δεν με αντιπροσωπεύει και στη παρούσα φάση της ζωής μου.
Όμως δεν πιστεύω πως όλοι πιστεύουν σε μία θρησκεία επειδή επηρρεάστηκαν από κάποια προπαγάνδα ούτε πιστεύω πως κάποιοι που είναι άθεοι έχουν επηρρεαστεί επίσης από κάποια προπαγάνδα.

In anticipation of my resurrection...

nikostheaterΜέλος
10/10/2005, 13:08:17
WWalker welcome back!
VasiliscmΜέλος
10/10/2005, 13:34:04
Aγαπητοί φίλοι,

ο Karnaugh λέει:

quote:

quote:
Θεωρείς φίλτατε ότι εάν δεν είχες γεννηθεί σε χριστιανικό έδαφος, ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΠΙΒΑΛΛΟΜΕΝΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΣΟΥ ΜΑΘΑΙΝΑΝ ΩΣ «ΑΛΗΘΕΙΑ»??

Δηλαδή εγώ γιατί δεν έγινα άθεος;
Τα πρώτα δέκα χρόνια μου τα έζησα στο Νοβοκουζνέτσκ της CCCP. Αργότερα ήρθαμε στην Ελλάδα, χάρην συγγένειας. Εξ'ου και τα λάθη που κάνω συχνά στην χρήση της γλώσσας: δεν μεγάλωσα εδώ.
Χαρακτηρίζεις δηλαδή εκείνα τα εδάφη Χριστιανικά; Εγώ δεν θα το έλεγα αυτό...

Οι γονείς του όμως ήταν Χριστιανοί.
Οι γονείς καθορίζουν το δόγμα του παιδιού και όχι το κράτος.

Ακόμη ένα επιχείρημά σου Karnaugh έπεσε άδοξα.

Όπως τόσο άλλα.

Λέει επίσης ο Karnaugh:

quote:
Το άσχημο είναι το ότι νομίζεις πως την αθεία σου την έπλασες μόνος σου.
Αλλα για αυτό δεν μπορώ να σε πείσω. Αντίθετα, εσύ θα πρέπει να μας πείσεις πως η αθεία σου δεν είναι επιβαλλόμενη από το γενικότερο κλίμα αθείας της εποχής μας, όπως στο 99,999999% των ανθρώπων.

Λες άλλην μια φορά ψέματα φίλτατε. Εκνευρισμένος μάλιστα εάν κρίνω από το ύφος του γραψίμματός σου.

Όταν κάθε παιδί που γεννιέται το βαφτίζουν με το ζόρι χριστιανό, εσύ μιλάς για κλίμα αθεϊας.

Τα επιχειρήματά μου σε ξεμπροστιάζουν.

Λέει επίσης ο Karnaugh,

quote:
οι Φυσικές Επιστήμες αδυνατούν να αποδείξουν είτε την ύπαρξη είτε την ανυπαρξία του Θεού, βασιζόμενες στο ότι ο Θεός δεν επιδέχεται εργαστηριακά πειραματα.

Oι Φυσικές Επιστήμες δεν ασχολούνται με δεισιδαιμονίες. Η Θρησκεία σου είναι μια δεισιδαιμονία. Αυτό δεν χρειάζεται απόδειξη.

Φιλικά Βασίλης

nikostheaterΜέλος
10/10/2005, 13:44:44
quote:
ι Φυσικές Επιστήμες δεν ασχολούνται με δεισιδαιμονίες. Η Θρησκεία σου είναι μια δεισιδαιμονία. Αυτό δεν χρειάζεται απόδειξη.

Αυτο ειναι βεβαια μια προσωπικη σου εκτιμηση.Και θα ηταν καλο να σεβεσαι τις αποψεις των αλλων και να μην τις απαξιωνεις.
αντε πια με ολους εδω που το παιζουν παντογνωστες και αφυψηλου και κρινουν την πιστη των αλλων.
Α,επισης τα ιδια τα επιχειρηματα σου σε εκθετουν...
10/10/2005, 14:31:51
Nikostheater και Incubus, thanks!

quote:
Εγώ μίλησα για μένα και μόνο για μένα.
Σαφώς και γνωρίζω τον εαυτό μου καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον και ξέρω πως τα αίτια για τις όποιες πεποιθήσεις μου επί του θέματος είναι προσωπικά δικά μου.
Ξέρω πως προπαγάνδες γίνονται πάντοτε κι από όλες τις πλευρές.
Είτε για να προσηλυτίσουν κόσμο είτε για να τον αποδιώξουν από κάποια θρησκεία.
Το θεωρώ άσχημο από όποια πλευρά κι αν γίνεται και δεν με αντιπροσώπευσε ποτέ μου, όπως δεν με αντιπροσωπεύει και στη παρούσα φάση της ζωής μου.
Όμως δεν πιστεύω πως όλοι πιστεύουν σε μία θρησκεία επειδή επηρρεάστηκαν από κάποια προπαγάνδα ούτε πιστεύω πως κάποιοι που είναι άθεοι έχουν επηρρεαστεί επίσης από κάποια προπαγάνδα.

Και γω πιστεύω πως ο καθένας επηρεάζεται σε κάποιο βαθμό από τα ερεθίσματα του περιβάλλοντός του, και είναι συνάρτηση του πόσο δεκτικός είναι. Και επίσης παίζει μεγάλο ρόλο η προσωπικότητά του, τα στοιχεία που την συνθέτουν.
Τέλος πάντων, εδώ πάει σε New Order Conspiracies το πράγμα.

Για τα πρωτόκολλα τι λες ρε Incubus? Περίεργο πράγμα δεν είναι;

Vasiliscm:

quote:
Οι γονείς καθορίζουν το δόγμα του παιδιού και όχι το κράτος.

Καλά, αυτό είναι μαργαριτάρι πρώτης τάξεως, έτσι; Εδώ οι άλλοι εδώ μέσα βροντοφωνάζουν ότι στο Βυζάντιο το κράτος καθόριζε την πίστη των ανθρώπων, και εσύ μας κάνεις μια μεγάλη χάρη να το ρίξεις στους γονείς. Συνενόηση ρολόι μιλάμε! Ούτε μεταξύ σας δεν συμφωνείτε.

quote:
Όταν κάθε παιδί που γεννιέται το βαφτίζουν με το ζόρι χριστιανό, εσύ μιλάς για κλίμα αθεϊας.

Τι να σου πω ρε αδελφέ, εμένα στην κολυμβήθρα μου άρεσε. Έχω και μια φωτογραφία μου μιλάμε, να δεις ένα χαμόγελο να μιλάμε το μωρό! Πλατσούριζα ανέμελα, το διασκέδαζα. Δηλαδή και να μην με έφερνε κανένας, θα τσαλαβούταγα μόνος μου.
Αλλά εγώ δεν πιάνομαι, είμαι παιδί της θάλασσας. Όπου έβρισκα νερό τσαλαβούταγα.

Α ναι, παρεμπιμπτόντως: Δεν νομίζω πως τα βαφτίσια τα θυμάται και κανά μωρό σε τέτοιο βαθμό ώστε "να του μείνει τραύμα". Έχουμε και μια παράδοση εμείς οι Έλληνες ξέρεις εδώ στο Greece να δίνουμε ονόματα στα παιδάκια με το γνωστό εθυμοτυπικό. Το αν θα γίνουν Χριστιανοί μετά το καθορίζουν τα ίδια, και μην μου πεις όχι τώρα γιατί και συ τέτοιος είσαι.

quote:
Oι Φυσικές Επιστήμες δεν ασχολούνται με δεισιδαιμονίες. Η Θρησκεία σου είναι μια δεισιδαιμονία. Αυτό δεν χρειάζεται απόδειξη.

Πλάκα έχεις ρε φίλε! Μιλάμε εσένα να είχαν στο κέντρο paranormal studies θα την είχαν κάτσει απο χέρι.
Και τι παρακαλώ είναι αυτό το οποίο σε νομιμοποιεί να χαρακτηρίζεις την θρησκεία δεισιδαιμονία;

Α ναι, να μην ξεχάσω. Το μάτι είναι μια δεισιδαιμονία. Προχθές κοίταγα μια ανάλυση για το ηλεκτρομαγνητικό υπόβαθρο "της βασκανίας". Πλάκα είχε, να δεις ένα πράγμα, ο αναλυτής το θεωρούσε σοβαρό. Λες να μην ήταν τόσο καλός θετικός επιστήμονας;

----------------------

10/10/2005, 14:46:16
WWalker:
«Εδώ οι άλλοι εδώ μέσα βροντοφωνάζουν ότι στο Βυζάντιο το κράτος καθόριζε την πίστη των ανθρώπων, και εσύ μας κάνεις μια μεγάλη χάρη να το ρίξεις στους γονείς. Συνενόηση ρολόι μιλάμε! Ούτε μεταξύ σας δεν συμφωνείτε.»

Καλά θα κάνεις φίλτατε να αποφεύγεις αυτή την φθηνή προσπάθεια ομαδοποίησης μεταξύ «καλών-χριστιανών» και «κακών-αντιχριστιανών».

Ο καθένας λέει την γνώμη του, και βγάλε επιτέλους από το μυαλό σου συνομωσίες και…πρωτόκολλα της Σιών!!!!

Τι πάει να πει άραγε, «ούτε μεταξύ σας δεν συμφωνείτε»? ΠΟΙΟΣ σου είπε ότι πρέπει να συμφωνούμε? Θαρρείς ότι όλοι όσοι έχουνε αντίθετη άποψη έχουνε απαραιτήτως και μια «Αγία Γραφή» για να ομαδοποιηθούν?

10/10/2005, 14:59:50
quote:

Καλά θα κάνεις φίλτατε να αποφεύγεις αυτή την φθηνή προσπάθεια ομαδοποίησης μεταξύ «καλών-χριστιανών» και «κακών-αντιχριστιανών».

Α ναι, ε; Πλάκα έχεις ρε Schwabe. Όχι εγώ είμαι του δόγματος "οι καλοί Έλληνες" και "οι κακοί Εβραίοι". Πως λέμε 2011: "Η Τελική Διαμάχη Δελφών - Σιών";

Ωχ ναι, το ξέχασα... Δικιά σας παραγωγής είναι και αυτό το μαργαριτάρι.

Αρχαιολάτρες μου εσείς!

quote:
Ο καθένας λέει την γνώμη του, και βγάλε επιτέλους από το μυαλό σου συνομωσίες και…πρωτόκολλα της Σιών!!!!

Γιατί ρε, πλάκα έχουν. Δεν έχεις δει τα του Χαρδαβέλλα για την ομάδα Ε; Το γέλιο της Αρκούδας είχα ρίξει.

quote:
Τι πάει να πει άραγε, «ούτε μεταξύ σας δεν συμφωνείτε»? ΠΟΙΟΣ σου είπε ότι πρέπει να συμφωνούμε?

Ε ξέρω γω, δεν θα πρεπε να συμφωνείτε και μεταξύ σας σαν καλή και οργανωμένη παράταξη;

Δηλαδή τώρα να υποθέσω ότι για εσένα το τι θα πιστεύει το παιδί το αποφασίζει το κράτος που θέλει το 98% της χώρας να είναι ορθόδοξοι για λόγους ομοιογένειας, ενώ για τον vaslisiscm το τι θα πιστεύει το παιδί το αποφασίζουν οι γονείς;
Τι έγινε ρε παιδιά; Το παιδί τελικά τόσο κουτορνίθι είναι;

----------------------

10/10/2005, 15:06:13
WWalker:
«Ωχ ναι, το ξέχασα... Δικιά σας παραγωγής είναι και αυτό το μαργαριτάρι.»

Να μάθεις να ζητάς συγνώμη για τα λάθη σου, και άσε τα «μαργαριτάρια» στην άκρη.

ΕΣΥ είσαι αυτός που στο παρόν έγραψε για ομάδες.

WWalker:
«Αρχαιολάτρες μου εσείς»

Θα προτιμήσω να μην απαντήσω, διότι, όπως γνωρίζεις, έχω πολλές ετικέτες να κολλήσω…..

Και μάθε κάποια φορά να ξεχωρίζεις την αρχαιοφιλία από την αρχαιολατρία.

WWalker:
«Γιατί ρε, πλάκα έχουν. Δεν έχεις δει τα του Χαρδαβέλλα για την ομάδα Ε;»

Πλάκα έχουν? Δεν ακούστηκε έτσι η άποψη σου φίλτατε….

WWalker:
«Ε ξέρω γω, δεν θα πρεπε να συμφωνείτε και μεταξύ σας σαν καλή και οργανωμένη παράταξη;»

Σοβαρέψου!

10/10/2005, 15:14:09
quote:
WWalker:
«Ωχ ναι, το ξέχασα... Δικιά σας παραγωγής είναι και αυτό το μαργαριτάρι.»

Να μάθεις να ζητάς συγνώμη για τα λάθη σου, και άσε τα «μαργαριτάρια» στην άκρη.

ΕΣΥ είσαι αυτός που στο παρόν έγραψε για ομάδες.

Ω μπω, πολύ κρύος είσαι βρε αδελφάκι μου. Όλα στην ψύχρα τα παίρνεις.

quote:
WWalker:
«Αρχαιολάτρες μου εσείς»

Θα προτιμήσω να μην απαντήσω, διότι, όπως γνωρίζεις, έχω πολλές ετικέτες να κολλήσω…..

Μη μου πεις! Εσχατολάγνοι!!!!

quote:
Και μάθε κάποια φορά να ξεχωρίζεις την αρχαιοφιλία από την αρχαιολατρία.

Να μην πω σαν τι ακούστηκε τώρα αυτό το "αρχαιοφιλία"...

----------------------

VasiliscmΜέλος
10/10/2005, 17:15:30
Dear WWalker,

Αυτό το στιλάκι χαβαλο-σοβαρο-ψυχικό που αντιπροσωπεύεις δεν με εμπνέει να σου απαντήσω.

Μίλα σοβαρά, άν μπορείς, για να σου απαντήσω.

Ούτως ή άλλως οι απόψεις σου συνάδουν με το στιλ σου.

Φιλικά Βασίλης

10/10/2005, 18:43:08
WWalker:
«Ω μπω, πολύ κρύος είσαι βρε αδελφάκι μου. Όλα στην ψύχρα τα παίρνεις.»

Σιγά βρε, όχι και έτσι πια!

«Να μην πω σαν τι ακούστηκε τώρα αυτό το "αρχαιοφιλία".»

Άντε ντε, πέτα το!!

10/10/2005, 20:42:23
quote:
Αυτό το στιλάκι χαβαλο-σοβαρο-ψυχικό που αντιπροσωπεύεις δεν με εμπνέει να σου απαντήσω.

Όχι που θα απάνταγες!!!

Αλλά όχι να μου λες τώρα ότι σου φταίω εγώ που από επιχειρήματα ο λόγος σου κουλούρα! Άμα δεν τα καταφέρνεις να τα ρίχνεις στον εαυτό σου, όπως και είναι το σωστό!

quote:
Μίλα σοβαρά, άν μπορείς, για να σου απαντήσω.

Τίποτα άλλο μήπως; Κανά καφεδάκι να σου φέρουμε;

quote:
Ούτως ή άλλως οι απόψεις σου συνάδουν με το στιλ σου.

Κόψε κάτι βρε αδελφέ, πολύ φορτσαρισμένος μας μπήκες εδώ μέσα! Από την μια λες τον Θεό μας Εβραίο λες και είναι ξάδελφός σου απ'το Ισραήλ, κι απ'την άλλη έρχεσαι να μας "την πεις" γιατί σε χαλάει το στυλάκι μας!

Αλήθεια κανά επιχείρημα θα μας φέρεις ποτέ, ή "δεν σου αρέσει το στυλάκι" μου, οπότε δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσεις;

----------------------

VasiliscmΜέλος
10/10/2005, 20:57:29
Έλεος WWalker,

Όχι άλλα συντριπτικά χτυπήματα!

Είσαι άφθαστος!

Βασίλης

10/10/2005, 21:00:27
Είδες ε, είδες;

Την επιχειρηματολογία σου πάντως δεν την φτάνω ούτε με σφαίρες.

----------------------

dimitris2Μέλος
10/10/2005, 22:20:02
Δεν μπορώ να καταλάβω από πότε οι αρχαίοι έλληνες ρωτούσαν το παιδί αν θα φάει ειδωλόθυτα ή ποπ κορν λες και είχαν και την πολιτέλεια να του μαγειρέψουν κι άλλα φαγητά.

Η οικογένεια προγραμματίζει κοινές εκδηλώσεις και παίρνει και το παιδί μαζί.

Αν είναι βουδιστές οι γονείς θα το πάρουν στη στούπα.
Αν είναι χριστιανοί θα το πάρουν στην εκκλησία.

Είναι νόμος αυτό και απορώ που βρίσκετε το παράλογο στο να βαπτίζουν οι χριστιανοί τα παιδιά τους χριστιανάκια.

Τι θα έπρεπε να κάνουν να τα αφήνουν μόνα τους στο σπίτι και να πάνε εκκλησία?

Αν αλλάξει θρησκεία όταν μεγαλώσει δεν ισχύει το βάπτισμα.

11/10/2005, 01:07:31
«Τι θα έπρεπε να κάνουν να τα αφήνουν μόνα τους στο σπίτι και να πάνε εκκλησία?
Αν αλλάξει θρησκεία όταν μεγαλώσει δεν ισχύει το βάπτισμα.»

Να κάνουνε ότι έκαναν ΠΡΙΝ επιβληθεί ο νηπιοβαπτισμός αγαπητέ. Αυτό, πως σου ακούγεται?

Η νομίζεις ότι θα είναι ο ίδιος ο αριθμός όσων θα βαπτιστούνε στα 20 ή στα 30 ας πούμε?

Αντί λοιπόν να λέτε το τι θα ισχύει αν αλλάξει θρησκεία, καλύτερα να σκεφτείτε πως φρόνιμο και λογικό είναι να αποφασίζει ο κάθε άνθρωπος το τι θέλει και το τι όχι.

Πράγμα που συνάμα μπορεί να το πράξει ΑΦΟΥ τουλάχιστον ενηλικιωθεί….

11/10/2005, 11:30:41
Ρε Schwabe, μου φαίνεται το ότι έζησες στην Γερμανία σε έχει επηρεάσει πολύ, όχι όμως ώστε να μην βαφτίσεις τα παιδιά σου, όπως μας είχες πει. Δεν είναι κακό να βαφτίζονται τα παιδάκια για τον εξής απλό λόγο: η βάπτιση δεν δεσμεύει τον άνθρωπο να ακολουθήσει το δόγμα.
Για τον Χριστιανό που συνειδητοποίησε αργότερα στην ζωή του πως θέλει να είναι Χριστιανός, δεν χρειάζεται να βαπτιστεί, αφού αυτό, έχει ήδη γίνει, αλλά στην θέση του βαπτίσματος υπάρχει το χρίσμα, το οποίο είναι μια επικύρωση του βαπτίσματος.
Αν λοιπόν ένα παιδί το βαπτίσανε όταν δεν καταλάβαινε ακόμη, μόνο καλό έχει να βγει από αυτό, καθ'ότι εδώ εκτός από μυστήριο είναι και ένα πάρα πολύ ωραίο έθιμο ξέρεις.

Τουλάχιστον, πες μας, αφού εσένα δεν σου αρέσει να βαπτίζονται τα παιδιά από μικρά, γιατί επέλεξες να βαπτιστούν τα παιδιά σου;

----------------------

11/10/2005, 12:12:14
WWalker:
«Ρε Schwabe, μου φαίνεται το ότι έζησες στην Γερμανία σε έχει επηρεάσει πολύ, όχι όμως ώστε να μην βαφτίσεις τα παιδιά σου, όπως μας είχες πει.»

Είπαμε, σεβόμαστε ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ μας, και καθώς οι αλλαγές δεν γίνονται από την μια μέρα στην άλλη οφείλουμε να βρισκόμαστε «στην πρώτη γραμμή» της ενημέρωσης.

Εάν, λέω ΕΑΝ, βρισκόμουνα στην Γερμανία, όπου ο κοινωνικός στιγματισμός δεν υπάρχει, τότε ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ θα είχα σκεφτεί και άλλα ενδεχόμενα. Ωστόσο, αντιμετωπίζω αυτό που ζω.

WWalker:
«Δεν είναι κακό να βαφτίζονται τα παιδάκια για τον εξής απλό λόγο: η βάπτιση δεν δεσμεύει τον άνθρωπο να ακολουθήσει το δόγμα.»

Είναι κακό, διότι πρώτον δεν ερωτώνται και δεύτερον έτσι δημιουργούνται τάξεις και παρατάξεις.

WWalker:
«Τουλάχιστον, πες μας, αφού εσένα δεν σου αρέσει να βαπτίζονται τα παιδιά από μικρά, γιατί επέλεξες να βαπτιστούν τα παιδιά σου;»

Σου απάντησα. Λόγοι στιγματισμού παίζουνε μεγάλο ρόλο, καθώς δεν γνωρίζω το που και με ποιους κολλημένους θα έρθουνε σε ρήξη αργότερα, το ποια θα είναι επακριβώς η κατάσταση τα επόμενα χρόνια, και έτσι αποφεύγουμε τα δυσάρεστα.

Βεβαίως, πάμε σε μια ρήξη με τον θρησκευτικό παροξυσμό και απομάκρυνση των κρατικών αγκυλώσεων, αλλά ας έχουμε τον νου μας. Τέλος, υπάρχει βεβαίως και το έθιμο, το οποίο όμως δεν θα ήταν ο μοναδικός λόγος.

11/10/2005, 13:06:17
quote:
WWalker:
«Ρε Schwabe, μου φαίνεται το ότι έζησες στην Γερμανία σε έχει επηρεάσει πολύ, όχι όμως ώστε να μην βαφτίσεις τα παιδιά σου, όπως μας είχες πει.»

Είπαμε, σεβόμαστε ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ μας, και καθώς οι αλλαγές δεν γίνονται από την μια μέρα στην άλλη οφείλουμε να βρισκόμαστε «στην πρώτη γραμμή» της ενημέρωσης.

Εάν, λέω ΕΑΝ, βρισκόμουνα στην Γερμανία, όπου ο κοινωνικός στιγματισμός δεν υπάρχει, τότε ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ θα είχα σκεφτεί και άλλα ενδεχόμενα. Ωστόσο, αντιμετωπίζω αυτό που ζω.

Δηλαδή σε ανάγκασε το... εχμ... κοινωνικό κατεστημένο να βαφτίσεις τα παιδιά σου; Καλό κι αυτό...

quote:
WWalker:
«Δεν είναι κακό να βαφτίζονται τα παιδάκια για τον εξής απλό λόγο: η βάπτιση δεν δεσμεύει τον άνθρωπο να ακολουθήσει το δόγμα.»

Είναι κακό, διότι πρώτον δεν ερωτώνται και δεύτερον έτσι δημιουργούνται τάξεις και παρατάξεις.

Αφού δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται, πως είναι δυνατόν να ερωτηθουν;

Αυτό με το... "τάξεις και παρατάξεις" κάτι από Γερμανοαυστρία μου κάνει...

quote:
WWalker:
«Τουλάχιστον, πες μας, αφού εσένα δεν σου αρέσει να βαπτίζονται τα παιδιά από μικρά, γιατί επέλεξες να βαπτιστούν τα παιδιά σου;»

Σου απάντησα. Λόγοι στιγματισμού παίζουνε μεγάλο ρόλο, καθώς δεν γνωρίζω το που και με ποιους κολλημένους θα έρθουνε σε ρήξη αργότερα, το ποια θα είναι επακριβώς η κατάσταση τα επόμενα χρόνια, και έτσι αποφεύγουμε τα δυσάρεστα.

Βεβαίως, πάμε σε μια ρήξη με τον θρησκευτικό παροξυσμό και απομάκρυνση των κρατικών αγκυλώσεων, αλλά ας έχουμε τον νου μας. Τέλος, υπάρχει βεβαίως και το έθιμο, το οποίο όμως δεν θα ήταν ο μοναδικός λόγος.

Βασικά δεν με πείθεις. Όχι επειδή έχεις άδικο ως προς τον στιγματισμό, αφού οι χώρα μας έχει αρκετές κατινούλες που κάτι τέτοια τα έχουνε για την ώρα του καφέ, αλλά επειδή την άλλη φορά που μας είπες ότι βάφτισες την κορούλα σου, το είπες για να μας δείξεις ότι δεν είσαι δογματικός στις απόψεις σου.
Με άλλα λόγια δεν αναγκάστηκες... το αντίθετο μάλιστα...

----------------------