- Που χάθηκε η μεσαία τάξη; Γιατί πλέον ζούμε σε μια κοινωνία πολύ πλούσιων και πολύ φτωχών; Νο1 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
πουλημένοι...Πάρε για παράδειγμα τον Ομπάμα...
Μέχρι πριν λίγο έλεγε για τα δίκαια αιτήματα των Παλαιστίνιων,
χτές βγήκε και δήλωσε΄οτι η Ιερουσαλήμ πρέπει να μείνει
ως πρωτεύοσα μόνο των Ισραηλινών, πράγμα που θα φέρει
τουλάχιστον πόλεμο...
Για μένα φίλε μου,΄ολοι πληρώνουν γραμμάτια για να βγούν και
φυσικά προς όφελος ΄κάποιων που δεν φαίνονται...
Εδώ και 15 χρόνια έχω προσέξει ότι όποιο κόμμα και να βγει σε
όποια χώρα, η πολιτική που ακολουθείται είναι συνέχεια της
προηγούμενης κυβέρνησης, με μεγαλύτερες προδοσίες για τον λαό...
Αυτό δεν είναι τυχαί, γι' αυτό και πιστεύω ότι υπάρχει κάτι
σαναυτόματος πιλότος που μας πάει σε έναν πολύ άσχημο μεσαίωνα,.
μια κατάσταση που ο άνθρωπος δεν θα μπορεί να αντιδράσει με
τίποτα... Κι η εξαφάνιση της μεσαίας τάξης αυτό το σκοπό
εξυπηρετεί...
quote:
Εδώ και 15 χρόνια έχω προσέξει ότι όποιο κόμμα και να βγει σε
όποια χώρα, η πολιτική που ακολουθείται είναι συνέχεια της
προηγούμενης κυβέρνησης, με μεγαλύτερες προδοσίες για τον λαό...
![]()
Και να ήταν μόνο αυτό!
Έχει τύχει πολλές φορές να ακούω εκπροσώπους διαφόρων κομμάτων σε διάφορους λόγους που βγάζουν - ειδικά προεκλογικούς - και να μου ακούγονται πάνω - κάτω οι ίδιοι.
Αριστερά - Κέντρο - Δεξιά ένα και το αυτό! ![]()
quote:
Αυτό δεν είναι τυχαί, γι' αυτό και πιστεύω ότι υπάρχει κάτι
σαναυτόματος πιλότος που μας πάει σε έναν πολύ άσχημο μεσαίωνα,.
Το Μεσαίωνα τον ακολουθεί μια Αναγέννηση, πιστεύω πως είναι δύο φάσεις του ίδιου κύκλου.
Ίσως έχουμε να κάνουμε με έναν κύκλο ζωής όπου περνούμε από διάφορες φάσεις, από την "γέννηση" έως τον "θάνατο" για να περάσουμε πάλι σε έναν κύκλο.
Το ζητούμενο λοιπόν ίσως να είναι αυτή η πορεία που διαγράφεται να μην είναι στάσιμη αλλά λίγο ανοδική. ![]()

In anticipation of my resurrection...
Έχει δικαίωμα ο κάθε πολίτης άνω των 25 να βάλει υποψηφιότητα ουσιαστικά όμως αυτοί που έχουν
Βάσιμες ελπίδες να εκλεγούν είναι αυτοί που έχουν χρήμα η διασυνδέσεις οποτε καταλήγουμε
Να εκλέγουμε ανθρώπους του συστήματος .

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"
Edited by - europaios2 on 11/06/2008 11:45:52
Η ΕΕ πλέον επιτρέπει αύξηση ωρών εργασίας ανά εβδομάδα, από 48 σε 60-65 ή και περισσότερες, με «ελεύθερη» και ατομική συμφωνία εργοδότη -εργαζομένων .
Σε είλωτες επιδιώκει να μεταβάλει η Ενωση, με την υιοθέτηση της νέας οδηγίας για τον χρόνο εργασίας, τους εργαζόμενους στις κοινοτικές επιχειρήσεις. Η Οδηγία αυτή, που υιοθετήθηκε με την αποχή της Ελλάδας και άλλων τεσσάρων χωρών (Βέλγιο, Ουγγαρία, Ισπανία και Κύπρος) επιτρέπει, με το πρόσχημα ότι οι εργαζόμενοι θα συναινούν στις απαιτήσεις των πανίσχυρων εργοδοτών τους, στην αύξηση των εβδομαδιαίων ωρών εργασίας από 48 κατ ανώτατο όριο σήμερα, στις 60-65 ακόμη και περισσότερες την εβδομάδα.
Το πρόσχημα, που καταδικάζουν τα ευρωπαϊκά εργατικά συνδικάτα, είναι πως η αύξηση των εβδομαδιαίων ωρών εργασίας θα συμφωνείται «ελεύθερα» και ατομικά μεταξύ ενός πανίσχυρου εργοδότη και ενός εργαζόμενου, που θα απειλείται συστηματικά με απόλυση αν δεν υποκύψει στις απαιτήσεις του αφεντικού του.
Παράλληλα «πέρασε» τελικά και η βρετανική άποψη, σύμφωνα με την οποία αυτή η ρήτρα αυτοεξαίρεσης ενός εργαζόμενου από τις 48 ώρες την εβδομάδα δεν θα ισχύει για ένα περιορισμένο και συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αλλά θα ισχύει συνεχώς και αδιαλείπτως.
Σύμφωνα με αυτή την οδηγία, ένας εργαζόμενος δεν μπορεί να συμφωνήσει στο ξεπέρασμα των 48 ωρών εβδομαδιαίως τη στιγμή της υπογραφής του συμβολαίου του για πρόσληψη ή κατά τη διάρκεια των 4 πρώτων εβδομάδων στη νέα του εργασία.
Αποδοχή
Αν στη συνέχεια αποδεχθεί αυτή την παράταση του χρόνου εργασίας, τότε μπορεί να φθάσει να εργάζεται και 60 ώρες την εβδομάδα. Αν μάλιστα δεν υπάρχει και κάποια σχετική με το ζήτημα αυτό συλλογική σύμβαση ή συμφωνία μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, τότε είναι δυνατή και νέα αύξηση πέραν των 60 ωρών την εβδομάδα. Αυτή η δυνατότητα αυτοεξαίρεσης (ΟΡΤ OUT) ενός εργαζομένου από το βασικό πλαίσιο εβδομαδιαίου χρόνου απασχόλησης των 48 ωρών δεν περιορίζεται χρονικά, δηλαδή μπορεί κάποιος να εργάζεται -αν το συμφωνήσει- διαρκώς 60-65 ώρες την εβδομάδα.
Ομως, η Κομισιόν ανέλαβε τη δέσμευση να μελετήσει τα αποτελέσματα και τις συνέπειες που θα έχει η εφαρμογή αυτής της Οδηγίας τέσσερα χρόνια μετά την υιοθέτησή της από τις 27 χώρες-μέλη και, αν χρειαστεί, να υποβάλει τότε νέες προτάσεις για την τροποποίησή της.
Η Ελλάδα και οι άλλες τέσσερις χώρες που δήλωσαν αποχή από την ψηφοφορία, αντί να την καταψηφίσουν δίνοντας έτσι ένα πιο φιλεργατικό στίγμα στην εσωτερική τους πολιτική, ελπίζουν τώρα ότι το Ευρ. Κοινοβούλιο θα τροποποιήσει το περιεχόμενο αυτής της καταρχήν συμφωνηθείσας οδηγίας κυρίως δε ως προς τον απεριόριστο χρόνο ισχύος αυτής της αυτοεξαίρεσης κάθε εργαζομένου
ΠΗΓΗ http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11379&subid=2&tag=8777&pubid=1118396
πιο πρόβατο από ότι τον έχει κάνει μέχρι τώρα ο διεθνής
παρεμβατικός παράγοντας που ελέγχει τον κόσμο...
Δεν μπορεί να μην καταλαβαίνουμε ότι οι ηγέτες δεν εξυπηρετούν
τον λαό, αλλά άλλα συμφέροντα...
Φίλε D Incubus, έχω την αίσθηση ότι οι " κακοί"δεν θα την αφήσουν
να έρθει, ή έστω αυτό προσπαθούν...
Με αφορμή την οδηγία της ΕΕ, θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας για το εξής ζήτημα: τελικά ποιος έχει την πραγματική δύναμη στα χέρια του; η εργοδοσία ή οι εργαζόμενοι; μήπως τελικά η αλλοτρίωση των κοινωνικών σχέσεων μεταξύ των πολιτών έχει σαν επιμέρους στόχο ΚΑΙ την εξασθένιση της συνδικαλιστικής ισχύος;
Φιλικά
Κωστάκης
Εν οίδα ότι ουδέν είδα!
quote:
Με αφορμή την οδηγία της ΕΕ, θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας για το εξής ζήτημα: τελικά ποιος έχει την πραγματική δύναμη στα χέρια του; η εργοδοσία ή οι εργαζόμενοι; μήπως τελικά η αλλοτρίωση των κοινωνικών σχέσεων μεταξύ των πολιτών έχει σαν επιμέρους στόχο ΚΑΙ την εξασθένιση της συνδικαλιστικής ισχύος
Την πραγματική δύναμη την έχουν οι εργαζόμενοι απλα δεν το καταλαβαίνουν και φοβούνται να αντιδράσουν αν πχ γίνονταν μια απεργία που θα ήταν όμως δυνατή
Δηλαδή να μην πάει κανένας για δουλεια για πολλές μέρες και να υπάρχει συσπείρωση
Μεταξύ τους τότε αναγκαστικά θα υποχωρούσαν οι εργοδότες στα αιτήματα τους
Αλλα επειδή δεν υπάρχει συσπείρωση αλλα αντίθετα υπάρχει φόβος που έχει προκληθεί
Απ το σύστημα με έμμεσες πιέσεις βλέπε δάνεια ,κάρτες ,ανεργία οι εργαζόμενοι φοβούμενοι μην χάσουν την δουλεια τους και με το άγχος της αποπληρωμής των χρεών
Τους και την χρονοβόρα διαδικασία της εύρεσης νέας εργασίας δεν αντιδρούν και υπομένουν την όλη κατάσταση.
Γενικά την πραγματική δύναμη την έχει ο λαός αλλα δεν το καταλαβαίνει γι αυτό λέω
Ότι χρειάζεται ένας πραγματικός ηγέτης .
quote:
Για μένα ισχύει ότι ότι γίνεται αποσκοπεί στο να κάνει τον άνθρωπο
πιο πρόβατο από ότι τον έχει κάνει μέχρι τώρα ο διεθνής
παρεμβατικός παράγοντας που ελέγχει τον κόσμο...
Δεν μπορεί να μην καταλαβαίνουμε ότι οι ηγέτες δεν εξυπηρετούν
τον λαό, αλλά άλλα συμφέροντα...
Αυτό γίνεται γι αυτό πρέπει και να αντιδράσουμε εγώ επιμένω ότι μέσω της ψήφου μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα προς το καλύτερο .
Αντιγράφω από την ιστοσελίδα www.in.gr
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=909476&lngDtrID=251
"Νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ ζητά ο Τ.Αθανασόπουλος
Έως 24,2% μπορεί να ανέλθουν οι αυξήσεις στα οκιακά τιμολόγια της ΔΕΗ στην τετραετία 2009-2012, εκτιμούν επενδυτικοί οίκοι, ενώ ο Τ.Αθανασόπουλος αναμένεται να ζητήσει μεγαλύτερες αυξήσεις από το βήμα της γενικής συνέλευσης της Επιχείρησης την Πέμπτη.
Συγκεκριμένα, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα JP Morgan, σε έκθεσή της με ημερομηνία 11 Ιουνίου, προβλέπει ότι το 2009 τα οικιακά τιμολόγια της ΔΕΗ θα ανατιμηθούν κατά 12,4%, με αποτέλεσμα τα κέρδη της Επιχείρησης να ανέλθουν σε 1,14 δισ. ευρώ, από 770 εκατ. ευρώ που υπολογίζεται ότι θα διαμορφωθούν φέτος.
Τρεις είναι οι παράγοντες, σύμφωνα με την JP, για τους οποίους τα έσοδα της ΔΕΗ θα αυξηθούν σημαντικά από το επόμενο έτος:
* Η επιβολή ρήτρας καυσίμου στα τιμολόγια από τον Ιανουάριο του 2009,
* Το κόστος αγοράς δικαιωμάτων διοξειδίου του άνθρακα (CO2) θα μετακυλισθεί στους καταναλωτές και
* Τα ποσά για τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας που από το 2008 και μετά έχουν συμπεριληφθεί στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.
Συνολικά, στην τετραετία 2009-2012 οι αυξήσεις στα οικιακά τιμολόγια, σύμφωνα με την JP, μπορεί να φθάσουν το 24,2%. Για τα τιμολόγια υψηλής τάσης, προβλέπει αύξηση 10% το 2009 και 30,5% συνολικά στην περίοδο 2009-2012.
Εάν επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο, τα κέρδη της ΔΕΗ θα διαμορφωθούν σε περίπου 1,9 δισ. ευρώ στα τέλη του 2011."
Άρα λοιπόν η φίλτατη Morgan Stanley προεξοφλεί αύξηση στα τιμολόγια μίας πρώην ΔΕΚΟ υπερδιπλάσια του επίσημου πληθωρισμού για το 2009 (για να μην αναφερθούμε στις πολλαπλασιαστικές ενέργειες που θα έχει η διάχυση αυτής της αύξησης στην αγορά), με απώτερο σκοπό την ενίσχυση των κερδών της εταιρείας από τα 770 εκατ. ευρώ στο 1,1 δις. το 2009 και στα 1,9 δις. το 2011 (αύξηση σχεδόν 150% σε μία τετραετία).
Αγαπητοί φίλοι του οικονομικού νεοφιλελευθερισμού (όποιοι ήταν ή είναι), ιδού μία από τις αιτίες διάλυσης της μεσαίας τάξης. Ο επίσημος τζόγος που λέγεται Χρηματιστήριο! Αν η Δ.Ε.Η. δεν είχε ιδιωτικοποιηθεί για να μπει στο ναό της ρεμούλας, οι αυξήσεις θα ήταν συνάρτηση του επίσημου πληθωρισμού, αλλά κυρίως η στόχευση θα ήταν η όποια κοινωνική ευημερία και όχι η διανομή μερισμάτων σε ολίγους (κυρίως ξένους) θεσμικούς "αχαρακτήριστους" σε βάρος των οικονομιών των πολιτών. Καταλάβατε τι σημαίνει "ελεύθερη" αγορά και "ελεύθερη" οικονομία; ψηφίστε λοιπόν τους εκφραστές αυτών των ιδεολογιών και περιμένετε να υποστηρίξουν τα δικά σας συμφέροντα.
Θα επανέρχομαι και με άρθρα που θα διαβάζω στον Τύπο. Θεωρώ το παρόν topic ως ευκαιρία ανάδειξης των μυριάδων τρωτών και εικονικών στοιχείων του επικρατούντος οικονομικού μοντέλου.
Φιλικά
Κωστάκης
Εν οίδα ότι ουδέν είδα!
Edited by - kostakis on 12/06/2008 12:48:43
Τη δύναμη την έχει η εργοδοσία!................. όποιος έχει το χρήμα έχει και τη δύναμη!
Για παράδειγμα παίρνουμε έναν συνδικαλιστή τον αξιοποιούμαι τον διευκολύνουμε παρέχοντας του τα μέσα και τον κάνουμε........ και Υπουργό!
Δεν υπάρχουν ποια ήρωες το σύστημα φρόντισε..............
Λες εάν απεργήσουν όλοι .......................να πεινάσουν οι εργοδότες?..................... αυτοί

έχουν κάνει τα κουμάντα τους.
Δυστυχώς φίλε μου......................
"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"
Edited by - europaios2 on 12/06/2008 12:50:42
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
quote:
ΑΜΕΙΝΙΑΣ
Το πρώτο χρονικά συλλογικό ασυνείδητο δεν είχα μπαμπά και μαμά ε?
Αυτο για να το μάθεις θα πρέπι να κάνεις δυο πράγματα.
Α.Να προαχθείς σε 11διάστατο Ον και πάλι βλέπουμε...![]()
![]()
![]()
Β.Να γυρίσεις πίσω.Πολύ πίσω.Ακόμη πιο πίσω και απο τα 13,7 δις έτη της Μεγάλης Εκρηξης.Αλλά τότε θα φάς πολύ ξύλο απο τον εβραίο σοφό!![]()
![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.
quote:
Ομως άνθρωποι,υπάρχουν και αλλού.
Σε άλλο σύστημα,σε άλλο γαλαξία.
Αν και νομίζω ότι μια τέτοια δήλωση θα μπορούσε να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων,δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θα πρέπει να υπάρχουν ντε και καλά άνθρωποι κι όχι απλώς άλλα νοήμονα όντα;
Γιατί θα πρέπει αυτά τα όντα να ανήκουν στο ανθρώπινο είδος;
Δεν ξέρω, πολύ ανθρωποκεντρική μου ακούγεται αυτή η θέση, βρε ΝΙΚΟΜΑΧΕ...
quote:
Κάποιο απο τα αρχαία ασυνείδητα,καταφέρνει να πραγματοποιήσει διαστρικά ταξίδια.
Στο διάβα του συναντά ένα "νεογνό" συλλογικό ασυνείδητο.
Συνάπτει σχέσεις μαζί του.για όσο χρόνο παραμείνει,πριν συνεχίσει τον δρόμο του.
Και ερωτικές σχέσεις φυσικά.
Υπάρχουν απόγονοι.
Απόγονοι με δυο συλλογικά ασυνείδητα.
Του μπαμπά και της μαμάς.
Μου φαίνεται ότι μπλέξαμε τα συλλογικά ασυνείδητα λίγο. ![]()
Εάν το πάρουμε λογικά το θέμα, για να υπάρξουν απόγονοι από αυτήν την ερωτική σχέση δεν θα πρέπει να είναι συμβατό το DNA μεταξύ των γονέων;
Εάν υποθέσουμε ότι είναι συμβατό, τότε θα πρέπει να ανήκουν στο ανθρώπινο είδος αυτοί οι πρόγονοι οπότε δεν μιλάμε για ένα άλλο συλλογικό ασυνείδητο αλλά για επέκταση του ήδη υπάρχοντος...

In anticipation of my resurrection...
περίμενα απο τους συνομιλητές μου να τις υποβάλλουν,καθώς είχα σκοπό να επεκταθώ.Μου δίνεις όμως την ευκαιρία εσυ.
Ας πούμε για αυτο:
quote:
Αν και νομίζω ότι μια τέτοια δήλωση θα μπορούσε να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων,δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θα πρέπει να υπάρχουν ντε και καλά άνθρωποι κι όχι απλώς άλλα νοήμονα όντα;
Γιατί θα πρέπει αυτά τα όντα να ανήκουν στο ανθρώπινο είδος;
Δεν ξέρω, πολύ ανθρωποκεντρική μου ακούγεται αυτή η θέση, βρε ΝΙΚΟΜΑΧΕ...
Φυσικά και θα υπάρχουν διαφόρων ειδών νοήμονα όντα.Μεταξύ αυτών και άλλοι άνθρωποι.
Σύμφωνα με την λογική και την γνώση,του μεγέθους του πλανήτη μας σε σχέση με το σύμπαν καθώς και την πληθώρα άλλων πλανητών και αστρικών συστημάτων,δεν είμαστε μοναδικοί.
Αρκετοί πλανήτες φιλοξενούν ζωή όμοια με την γήϊνη,ολίγον ή εντελώς διαφορετική.Κανείς δεν είναι μοναδικός στο σύμπαν.Οτι μορφή και να έχει,ότι νοημοσύνη και να έχει αναπτύξει.
Δεν μπορώ D.I,να δεχθώ ότι,σε όλα τα αστρικά συστήματα σε μια απόσταση 14 δισεκ.ετων φωτός,προς πάσα κατεύθυνση,είμαστε η μοναδική ζωή.
Βάσει αυτού του συλλογισμού,θα πρέπει να υπάρχουν και αλλού άνθρωποι.
Τώρα άν αυτή η δήλωση,θα μπορούσε να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων,αυτο θα συνέβαινε μόνο σε άτομα χαμηλής αντιληπτικής ικανότητας,που δεν θα άξιζε καν ο κόπος μιας πιο εμπεριστατωμένης ανάλυσης.Σκληρό,αλλά αληθές!
quote:
Εάν το πάρουμε λογικά το θέμα, για να υπάρξουν απόγονοι από αυτήν την ερωτική σχέση δεν θα πρέπει να είναι συμβατό το DNA μεταξύ των γονέων;
Εάν υποθέσουμε ότι είναι συμβατό, τότε θα πρέπει να ανήκουν στο ανθρώπινο είδος αυτοί οι πρόγονοι οπότε δεν μιλάμε για ένα άλλο συλλογικό ασυνείδητο αλλά για επέκταση του ήδη υπάρχοντος.
Εδώ θα μπορούσαν να γραφούν σελίδες επι σελίδων.
Ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε σε λίγες γραμμές.
Θα μπορούσαν να υπάρξουν απόγονοι,υπο συνθήκες συμβατότητας.
Περι ανθρώπων απο άλλους πλανήτες μιλάμε.Ανθρώπων!Ιδιους με εμας.
Θα μπορούσαν να είχαν και μικροδιαφορές.
Θα γινόντουσαν υβρίδια.Υπάρχουν σχετικές αναφορές σε πολλούς γήϊνους μύθους.Τα υβρίδια ίσως να ήταν,ίσως και όχι στείρα.Και σιγά-σιγά να επικράτησε το ανθρώπινο DNA,σε βάρος του ξένου.
Η άποψή μου και επιμένω σε αυτήν,είναι ότι άν και εφ'όσον υπάρχουν και σε άλλα συστήματα άνθρωποι,τα συλλογικά ασυνείδητα θα είναι εντελώς ανεξάρτητα μεταξύ τους,λόγω των διαφόρων ιδιομορφιών του περιβάλλοντος,της άγνοιας της ύπαρξης του άλλου,καθώς και της τεράστιας απόστασης.
D.I δεν θα μπορούσα να δεχθώ την συνέχεια ενος υπάρχοντος συλλογικού ασυνειδήτου,όπως λές,επειδή το συλλογικό ασυνείδητο είναι πλανητικού και όχι συμπαντικού προσδιορισμού.Περιέχει μνήμες και αρχέτυπα του χώρου στον οποίο αναπτύχθηκε και επιβιώνει.
Δεν μπορεί ο κάτοικος ενος πλανήτη του Α της Λύρας,να έχει στο συλλογικό του ασυνείδητο,μνήμες της Γης αφού αγνοεί όχι μόνο τον χώρο αλλά και αυτη την ύπαρξή της.
Θα μπορούσε όμως να έχει,άν κάποτε οι πρόγονοί του είχαν αναμιχθεί με τους δικούς μας.Δηλαδή δύο διαφορετικά συλλογικά ασυνείδητα,συνεχίζουν σε μια νέα κοινή πορεία,με αρχέτυπα και των δύο κόσμων.
Ενα παράδειγμα:
Το δικό μας συλλογικό ασυνείδητο,περιέχει μνήμες της εποχής των δεινοσαύρων,εκατομμύρια χρόνια πριν.
Δεν περιέχει όμως μνήμες μια ομιλούσας...πέτρας με νοημοσύνη.
Αυτο σημαίνει ότι δεν υπάρχει πέτρα με νοημοσύνη?
Μπορούμε να ξέρουμε με απόλυτη σιγουριά κάτι τέτοιο?
Η λογική λέει όχι.Αλλά η ανθρώπινη λογική έχει όρια.Τα όρια αυτά τα καθορίζει το συλλογικό της ασυνείδητο.
Αν λοιπόν κάπου στο αχανές σύμπαν,υπάρχει κάποια έξυπνη πέτρα,δεν θα έχει εντελώς διαφορετικό συλλογικό ασυνείδητο?
[η πέτρα είναι ακραίο παράδειγμα,αλλά αρκετά δυνατό,ώστε να βάλεις στην θέση της κάτι άλλο,εντελώς έξω απο το συλλογικό σου ασυνείδητο]
Η τροφή για σκέψη που δίνουν οι επισημάνσεις σου D.I,θα μπορούσαν να υποστηρίξουν και ένα άλλο σενάριο ταυτόχρονης ύπαρξης ενός συμπαντικού συλλογικού ασυνειδήτου,σε ανθρώπους,όσο μακρυά και να ευρίσκονται τα αστρικά τους συστήματα.
Θα μπορούσε να εξηγηθεί αυτο με την φυσική και το μυστηριώδες φαινόμενο του κβαντικού εναγκαλισμού.Την σύζευξη.Την ικανότητα του υποατομικού σωματιδίου,να γνωρίζει επακριβώς ότι και το αδελφάκι του ανεξαρτήτως αποστάσεων μεταξύ τους.
Δηλαδή έτσι εξηγούμε ένα συλλογικό συμπαντικό ασυνείδητο,όπου οι άνθρωποι όλων των αστρικών συστημάτων,έχουν ταυτόχρονες μνήμες και κοινά αρχέτυπα,ανεξαρτήτως αποστάσεων και επαφών μεταξύ τους.
Μου αρέσει αυτο σαν σκέψη.
Εχει τις ίδιες πιθανότητες να συμβαίνει,όπως και αυτο που ισχυρίζομαι εγώ.
Θα ήταν χαρά μου,να αφήσεις D.I για λίγο την σκέψη σου ελεύθερη να "πετάξει" και χρησιμοποιώντας λίγο την λογική,λίγο την διαίσθηση,λίγο την μετα-φυσική και λίγο την επιστήμη,να συμμετέχεις στην συζήτησή μας!![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Το συλλογικό ασυνείδητο στο οποίο αναφερόμουν, έχει ακριβώς τα χαρακτηριστικά της τελευταίας εκδοχής σου. Είναι δηλαδή συμπαντικό, ανεξάρτητο από το χώρο και τις αποστάσεις, και αποτελεί το σύνολο των εμπειριών των συναφών προς τη Συνείδηση υπάρξεων.
Εξακολουθώ να δίνω ίσες πιθανότητες σε όλα τα "σενάρια".
Θεωρώ σύμφωνα πάντα με την δική μου άποψη,τα πολλά συλλογικά ασυνείδητα και τον διαχωρισμό μεταξύ τους,ανάλογα με τα προλεχθέντα.
Δεν αποκλείω όμως καθόλου και την δική σου άποψη.
Αντιθέτως την ενστερνίζομαι,όπως και την δική μου!
η "κατάρα" βλέπεις, του << με απόλυτη σιγουριά και πέραν πάσης αμφιβολίας>>,δεν αφήνει περιθώρια πλήρους υποστήριξης της μιάς ή της άλλης άποψης.
Εις υγείαν μας και εν αναμονή αποδείξεων.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σέβομαι φυσικά τη στάση σου, αλλά δεν μπορεί νομίζω να μη δει κανείς μερικές πολύ ελκυστικές συνέπειες της πρότασής μου.
Αν υπάρχει ένα συνολικό συλλογικό ασυνείδητο, έχουμε αυτομάτως τον θηλυκό πόλο της τέταρτης κατάστασης, δηλαδή της συνέχειας του Αιθέρα και της Ημέρας. Αυτό που ονομάτισα Συνείδηση.
Αν οτιδήποτε φέρει και εκφράζει συνάφεια προς τη Συνείδηση το ονομάσουμε Άνθρωπο, και αγνοήσουμε τα επιμέρους μορφολογικά του χαρακτηριστικά, έχουμε και τον αρσενικό πόλο του διδύμου.
Η Συνείδηση και ο Άνθρωπος σαν φυσική συνέχεια του Αιθέρα και της Ημέρας!
Δεν είναι τώρα γοητευτική σκέψη, να πούμε πως φορέας της σύζευξης Συνείδησης - Ανθρώπου είναι ο Αιθέρας? Να πούμε δηλαδή πως στο πεδίο του Αιθέρα υλοποιείται η σύζευξη με τη μορφή του συλλογικού ασυνειδήτου?
Κι αν τα παραπάνω είναι σωστά, δεν είναι όμορφη η απορία για το ποιά είναι η πέμπτη κατά σειρά κατάσταση, και τί σχέση μπορεί να έχει με εμάς?
Οπωσδήποτε σε αυτό το σημείο πλέον, σημαντικό ρόλο στη κουβέντα παίζει η διαίσθηση, αλλά πλάκα έχει όταν μερικά πράγματα μπορεί κανείς να τα δει να λειτουργούν.
Σίγουρα ναι.
Είμαι γοητευμένος απο χθές με αυτη την σκέψη,του συμπαντικού συλλογικού ασυνειδήτου.
Σε καθαρά φυσικό επίσπεδο,ο αιθέρας θα μπορούσε να είναι η εξήγηση της σύζευξης.[άν του το επιτρέψουν
].
Και στην δική μας υπόθεση,πάλι είναι ο "συζευκτικός" κρίκος.
οσο το σκέπτομαι,τόσο πιο κοντά είμαι να το ενστερνιστώ ώς πρωτεύουσα περίπτωση.
Σκέπτομαι σε προσωπικό επίπεδο,δεν ξέρω για σένα,ότι τίποτα δεν είναι ικανό να με εκπλήξει σε τέτοια θέματα.Ακόμη και οι...πέτρες άν μιλάνε κάπου εκεί έξω.
Επομένως άν πράγματι ισχύει κάτι τέτοιο και υπάρχουν ομιλούσες πέτρες,γιατί δεν με εκπλήσει?Γιατι είμαι προετοιμασμένος για όλα?
Συμπαντικό συλλογικό ασυνείδητο?
Α ρε Γιούνγκ!!!
Σε ξεπεράσαμε στο esoterica!!!![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.