ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Εξωγήινοι εν αναμονή των αποδείξεων ... - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

- Εξωγήινοι εν αναμονή των αποδείξεων ... - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

ΩΡΙΩΝΑΣ34 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
22/06/2008, 11:01:19
quote:"Γιατί οι υποθέσεις δεν σημαίνουν απαντήσεις."

Αυτο για τον εαυτο σου το λες?Εκανες 5 υποθεσεις πριν.

quote:"Εγω ξέρω οτι οσοι επιτυνχάνουν την θέωση , σύμφωνα με την χριστιανική πίστη , πάνε στον παράδεισο , και δεν γίνονται Βεζύρηδες στην θέση του Βεζύρη."

Γιατι να γινουν?Επειδη θες εσυ να μαθεις αν γινεται?Ρωτας αν γινεται να αλλαξει ο θεος να γινει καποιος αλλος θεος?Γιατι να γινει καποιος αλλος?Χριαζεται?Υπαρχει λογος?Εφ οσον δεν χριαζετε? Οι αποφασεις του λογικου "Βεζυρη" εκφραζουν τους παντες επι παραδεισου.
Το οτι ο θεος ειναι παντοδυναμος δεν σημαινει οτι ΕΠΙΘΥΜΕΙ να κανει οποια κουλαμαρα σου 'ρθει εσενα στο κεφαλη.Προφανως δεν θα ηταν ελευθερος τοτε.

Γενικα μην μπερδευεις τις πραξεις παντοδυναμιας με τις πραξεις χαζομαρας.

Γιατι ο θεος να φτιαξει "Μια πετρα τοσο βαρια που να μη μπορει να σηκωσει"? Το χριαζεται? Οχι! Αρα λοιπον τι ρωτας?Σου ειπα οτι οι ερωτησεις σου ειναι στο στυλ "Αν η γιαγια μου ειχε ροδακια θα ηταν πατηνι?". Θα αλλαξεις το γεγονος οτι απλα δεν εχει κανενα λογο ο θεος να κανει κατι αυτα που προτεινεις? Αφου η γιαγια δεν εχει ροδακια, ζητας να κανει πατηνι?

quote:"Να μην θεωρείς όμως οτι απάντησες στην ερώτηση που έθεσα .
Γιατί οι υποθέσεις δεν σημαίνουν απαντήσεις."

Να σου θεσω και εγω μια αναλογη ερωτηση:Χερια εχεις σωστα?Τοτε μπορεις να τα χρησιμοποιησεις για να αυτοκτονησεις? Ε κανε το λοιπον για να δουμε αν οντως εχεις χερια.Θα μου πεις βεβαια "Γιατι να το κανω"... ελα ντε!

Η παντοδυμανια του θεου ισως(γιατι μονο με υποθεσεις απαντας υποθεσεις) να "περιοριζεται" στη ελλειψη χαζομαρας του.
Δηλαδη μπορει να γινεται να αυτοκαταστροφει ή να κανει οποιαδηποτε απ τις τρελες που λες, αλλα να μην τον συμφερει.
Αυτο σημαινει οτι δεν ειναι παντοδυναμος?
Αυτο σημαινει οτι δεν ειναι ηλιθιος!
Αλλο παντοδυναμος και αλλο ατροτος απ την παντοδυναμια του
Ειναι μια εντελως αφελης και παιδιαστικη αντιθεση.
Σαν το παραδοξο του χρονου:Οτι αν καποιος γυρισει πισω στο χρονο και σκοτωσει τον προ-προπαππου του τι θα γινει?
Απλα δεν προκειτε να συμβει ποτε αυτο!Ειναι μια υποθεση αναλογη με αυτη της γιαγιας.
Ο κοσμος ομως υπακουει σε κανονες ΛΟΓΙΚΗΣ.Το ιδιο και ο θεος ισως.Η λογικη δεν ειναι περιοριστικη.Αν δεν υπαρχει λογικη υπαρχει χαος.Η λογικη βαζει ταξη στο χαος και στη παντοδυναμια αν θες.

Αν πιστευεις οτι ειναι περιοριστικο καποιος να εχει λογικη... τι να πω, ελπιζω να εχεις μια καλη αιτιολογιση.

quote:"Μάλλον δεν καταλαβαίνεις τι υποκρύπτει η ερώτηση"

Χωρις να ειμαι καλος στην "αποκρυπτογραφισει" θα σου πω τι προσεξα οτι απουσιαζει απ τις ερωτησεις σου:Η ΑΙΤΙΑ και η ΛΟΓΙΚΗ.Αλλα τα ειπαμε παραπανω αυτα...

Αν ηθελα να πεταξω,(χωρις καποιο συγκεκριμενο λογο... απλα ετσι μου καυλωσε στο ξυπνημα) θα πηδουσα απο το empire state building

22/06/2008, 11:44:59
Φίλε γιαπετ, σέβομαι την διαίσθηση σου ότι τα πάντα είναι ύλη.
Εμένα πάντως η δική μου διαίσθηση μου υποδεικνύει ότι τα πάντα είναι και ύλη.

In anticipation of my resurrection...

22/06/2008, 12:45:02
Dying_Incubus

quote:
Φίλε γιαπετ, σέβομαι την διαίσθηση σου ότι τα πάντα είναι ύλη.
Εμένα πάντως η δική μου διαίσθηση μου υποδεικνύει ότι τα πάντα είναι και ύλη.

Φίλε Dying_Incubus, σαφώς και η άποψή σου είναι πιο "προσγειωμένη" απ' τη δική μου, το γνωρίζω και το δέχομαι.

Απλά, θέλω να πω ότι είναι τόσα πολλά αυτά που δεν γνωρίζουμε, που η λέξη "ύλη" μπορεί να είναι τόσο περιεκτική σαν έννοια, να έχει μορφές που δεν φανταζόμαστε ή τις θεωρούμε κάτι άλλο, γι' αυτό και χρησιμοποιώ το "ίσως".

Ούτως ή άλλως βρισκόμαστε στην αρχή του δρόμου, που οδηγεί στην γνώση.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

Think_MathΜέλος
22/06/2008, 19:11:44

Dr Jekyll Mr Hyde :

quote:
Αυτο για τον εαυτο σου το λες?Εκανες 5 υποθεσεις πριν.

Εγώ δεν έδωσα απαντήσεις ούτε διεκδικώ αυτό το προνόμιο γιατί απλά δεν υπάρχουν .
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ έκανα . Αν μπερδέυεις τις ερωτήσεις με τις απαντήσεις τότε έχεις πρόβλημα .

quote:
Γιατι να γινουν?Επειδη θες εσυ να μαθεις αν γινεται?Ρωτας αν γινεται να αλλαξει ο θεος να γινει καποιος αλλος θεος?Γιατι να γινει καποιος αλλος?Χριαζεται?Υπαρχει λογος?Εφ οσον δεν χριαζετε? Οι αποφασεις του λογικου "Βεζυρη" εκφραζουν τους παντες επι παραδεισου.
Το οτι ο θεος ειναι παντοδυναμος δεν σημαινει οτι ΕΠΙΘΥΜΕΙ να κανει οποια κουλαμαρα σου 'ρθει εσενα στο κεφαλη.Προφανως δεν θα ηταν ελευθερος τοτε.

Αυτό που έγραψες παραπάνω σε τι πράγμα απαντάει ?
Ποιές κουλαμάρες και πράσινα άλογα .
Η ερώτηση είναι απλή .
Πιστεύεις οτι ο άνθρωπος μπορεί να γίνει Θεός ισάξιος του ενός και μοναδικού θεού ΝΑΙ η ΟΧΙ ?

quote:
Γενικα μην μπερδευεις τις πραξεις παντοδυναμιας με τις πραξεις χαζομαρας.

Για ποιά χαζομάρα μιλάς ?
Η δημιουργία μίας πέτρας είναι χαζομάρα ?
Η παραίτηση απο την Παντοδυναμια είναι χαζομάρα ?
Μήπως έισαι και μέσα στο μυαλό του Θεού και γνωρίζεις τι είναι χαζό και τι εξυπνο για αυτόν ?
Σε παρακαλώ ...

quote:
Να σου θεσω και εγω μια αναλογη ερωτηση:Χερια εχεις σωστα?Τοτε μπορεις να τα χρησιμοποιησεις για να αυτοκτονησεις? Ε κανε το λοιπον για να δουμε αν οντως εχεις χερια.Θα μου πεις βεβαια "Γιατι να το κανω"... ελα ντε!

Αυτά που γράφεις είναι εκτός τόπου και χρόνου .
Δεν καταλαβαίνεις τίποτα απο τις λογικές αντιφάσεις που σου παρουσίασα .
Ο άνθρωπος μπορεί να αυτοκτονήσει , και η πράξη αυτή είναι συμβατή με την υπαρξή του , γιατί οι άνθρωποι είναι ΘΝΗΤΟΙ .
Ο θεός όμως δεν είναι θνητός και είναι ΑΙΩΝΙΟΣ και ΑΦΘΑΡΤΟΣ . Αρα και να θέλει , ΔΕΝ μπορεί να αυτοκαταστραφεί.
Αντιφάσκει αμέσως με τις ιδιότητες του . Αρα δεν είναι ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ .
Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις ?

quote:
Αυτο σημαινει οτι δεν ειναι παντοδυναμος?
Αυτο σημαινει οτι δεν ειναι ηλιθιος!
Αλλο παντοδυναμος και αλλο ατροτος απ την παντοδυναμια του
Ειναι μια εντελως αφελης και παιδιαστικη αντιθεση.

Παντοδυναμία που έχει περιορισμούς δεν είναι παντοδυναμία .
Για τα περι ηλιθιότητας εξήγησε μου τι το ηλίθιο υπάρχει στην ερώτηση με την πέτρα .
Οσο για το τι είναι παιδιάστικη λογική , είναι ολοφάνερο :
Ο παντοδύναμος Θεός .
Οι σοφοί Αρχαίοι Ελληνες το είχαν καταλάβει , γι'αυτό και δεν έδιναν τέτοιες ανόητες ιδιότητες στούς θεούς τους .
Μήπως θεωρείς τους Εβραίους ψαράδες σοφότερους απο τους προγόνους μας ?

quote:
Ο κοσμος ομως υπακουει σε κανονες ΛΟΓΙΚΗΣ.Το ιδιο και ο θεος ισως.

Σε αυτό συμφωνούμε . ΚΑΙ ο Θεός πρέπει να υπακούει σε κάποιους κανόνες .

quote:
Αν πιστευεις οτι ειναι περιοριστικο καποιος να εχει λογικη... τι να πω, ελπιζω να εχεις μια καλη αιτιολογιση.

Ασφαλώς και είναι περιοριστικό .
Γιατι αν ακολουθείς τους κανόνες της λογικής τότε για παράδειγμα 1+1=2 και ποτε 1+1=5000 . Αρα δεν μπορείς να κανεις ότι σου αρέσει που είναι πέραν της λογικής , και με ένα ψάρι να ταίσεις 5000 άτομα , όπως έκανε Ο Χριστός στο γνωστό Θαύμα .
Η λογική είναι περιοριστική γιατί απαγορεύει τα θΑΥΜΑΤΑ .

quote:
Χωρις να ειμαι καλος στην "αποκρυπτογραφισει" θα σου πω τι προσεξα οτι απουσιαζει απ τις ερωτησεις σου:Η ΑΙΤΙΑ και η ΛΟΓΙΚΗ.Αλλα τα ειπαμε παραπανω αυτα...

Επειδή η λογική είναι η δουλεία μου , μην το λές αυτό γιατί με έχεις παρεξηγήσει εντελώς .
Γνωρίζω την λογική και τους κανόνες της ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ .
Απλώς δεν μπήκες στον κόπο να μελετήσεις σε βάθος τις ερωτήσεις που έκανα .
Η "αιτία" επίσης που αναφέρεις , δεν αποτελεί αντικειμενο της συζήτησης .
Δεν συζητάμε ΓΙΑΤΙ ο Θεος δεν κάνει εκείνο η το άλλο , αλλα αν ΜΠΟΡΕΙ να το κάνει .
Για τον λόγο αυτό οι περισσότερες απαντήσεις σου είναι εκτός θέματος .

22/06/2008, 20:46:57

quote:
Γιαπετ

φαντάζομαι ότι όταν μιλάς για φαντασιοπληξίες και εικασίες, κάτι παραπάνω θα ξέρεις και δεν είναι απλά μια τοποθέτηση του εαυτού σου στο πλευρό της μιας ή της άλλης άποψης.

Δεν λέω ότι είχε δίκαιο ο Ράϊχ ή όχι, όμως με προβληματίζει ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε απ' το κατεστημένο αυτός και οι εφευρέσεις του.

Κάτι ανάλογο έγινε και με τον Τέσλα, όπως και μέ κάθε άλλον που τόλμησε να ταρακουνήσει τα λιμνάζοντα ύδατα.

Δεν θέλω να εκτραπεί το θέμα, απλά σου απαντάω εκθέτοντας το σκεπτικό μου αλλά και τις επιφυλάξεις μου σχετικά με την επιστημονική κοινότητα και τις βουλές (κίνητρα, στόχοι, σκοποί) κάποιων επιφανών μελών της.

Ναι εχω μελετησει τον Ραιχ ειδικα τις αποψεις του περι καρκινου και T.bacilii.οι αποψεις του ηταν εντελως λανθασμενες και η μεθοδολογια που ακολουθησε για να τις στηριξει ηταν αθλια.

Γιαπετ για μενα η υποθεση ειναι απλη.Οποιος επιστημονας εχει αποδειξεις για τις ιδεες του θα κερδισει αργα ή γρηγορα την αναγνωριση της επιστημονικης κοινοτητας.

Ναι ο Ραιχ ειχε μπλεξιματα με το FBI πραγμα που δινει τροφη σε θεωριες συνομωσιας και πηρε μια ηρωικη υποσταση οταν καποιο μελος της επιστημονικης κοινοτητας προτεινε να καουν τα βιβλια του (μεγαλη ανοησια αυτη η προταση).Ομως αυτες οι περιπετειες δεν ισοδυναμουν με αναγνωριση της αξιας του.Οι ιδεες του οπως αυτες περι οργονης ειναι και παραμενουν εντελως αστηρικτες.

quote:
serios

Και η θεωρία του Big Bang για την ώρα είναι μια θεωρία, περιμένουμε το πείραμα που ετοιμάζουν για να δούμε εάν τελικά στέκει.

Με συγχωρεις αλλα η θεωρια του Big Bann δεν ειναι απλα μια θεωρια.

Εχει 2 τουλαχιστον αποδεικτικα στοιχεια να την υποστηριζουν:

α)την ακτινοβολια υποβαθρου που εντοπισαν οι Penzias και Wilson οι οποιοι τιμηθηκαν και με το βραβειο Νομπελ

β)Την μετατοπιση των γαλαξιων οπως αποδεικνυεται απο τo φαινομενο doppler.

Η υποθεση των υπερχορδων που αν αποδειχθει θα γεφυρωσει το χασμα μεταξυ μικροκοσμου (που περιγραφεται απο την κβαντικη μηχανικη) και μακροκοσμου (που περιγραφεται απο την θεωρια της σχετικοτητας) ειναι αυτη που παραμενει εντελως αστηρικτη γιατι δεν εχουμε τα μεσα ακομα για να διεξαγουμε καποιο πειραμα που να την επιβεβαιωσει.

ΥΓ.Ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω γιατι να συγκρινει κανεις το συμπαν δηλ κατι φυσικο που μπορουμε να μελετησουμε με τον θεο (κατι υπερφυσικο που δεν μπορουμε να μελετησουμε).Ειναι αδικος κοπος και ματαιη σπαταλη φαιας ουσιας.

The plural of anecdote is not data.

22/06/2008, 21:50:47
Δεν έχει νόημα να εξετάσουμε αν ο Ράϊχ ήταν τρελλός ή μεγάλος επιστήμονας και εφευρέτης, διότι πιστεύω ότι δεν έχει νόημα, αφού ακόμη η κοινή γνώμη αγνοεί τι είναι η οργόνη.

Όμως τελειώνοντας περί αυτού, σου λέω ότι συμφωνώ με αυτό που έγραψες

quote:
Γιαπετ για μενα η υποθεση ειναι απλη.Οποιος επιστημονας εχει αποδειξεις για τις ιδεες του θα κερδισει αργα ή γρηγορα την αναγνωριση της επιστημονικης κοινοτητας.

και σκέφτομαι μήπως όταν η γνώση το επιτρέψει, γίνει κι αυτό...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

22/06/2008, 22:50:24
Προσωπικά πιστεύω ότι είναι για γέλια να πέρνουμε το 1 του εκατομμυριοστού της γνώσης για το σύμπαν και να λέμε αν έχουμε
γνώσεις για το σύνολο...
Αλλά για το άν είναί ολα μόνο ύλη επαναλαμβάνω, ότι υπάρχιε και
το κενό που κινείται η ύλη, τριβή,κλπ...
Όσο για το αν είνα το σώμα του Θεού, εγώ θα έλεγα, τμήμα του
σώματος του Θεού...
22/06/2008, 23:08:14
τρεχα...

quote:
Αλλά για το άν είναί ολα μόνο ύλη επαναλαμβάνω, ότι υπάρχιε και
το κενό που κινείται η ύλη, τριβή,κλπ...

ΑΝ το κενό ΔΕΝ είναι ύλη, έτσι;;;

Και στο κενό, δεν υπάρχει τριβή, απ' ότι γνωρίζουμε έως τώρα.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

23/06/2008, 00:38:19
Φιλε μου think_Math σου εχω δοσει πολλες απαντησεις στης ιδιες ερωτησεις.Διαλεγεις και παιρνεις οποια θεωρεις περισσοτερο λογικη, εσυ που εισαι και ειδικος σε θεματα λογικης.Θα στα κανω πιο λιανα ομως...

quote:
Ποιές κουλαμάρες και πράσινα άλογα .
Η ερώτηση είναι απλή .
Πιστεύεις οτι ο άνθρωπος μπορεί να γίνει Θεός ισάξιος του ενός και μοναδικού θεού ΝΑΙ η ΟΧΙ ?

Πιστευω οτι μπορει να γινει ΕΝΑ με τον θεο.Οχι δυο, που το 1 παιρνει τη θεση του αλλου.

quote:
Για ποιά χαζομάρα μιλάς ?
Η δημιουργία μίας πέτρας είναι χαζομάρα ?
Η παραίτηση απο την Παντοδυναμια είναι χαζομάρα ?
Μήπως έισαι και μέσα στο μυαλό του Θεού και γνωρίζεις τι είναι χαζό και τι εξυπνο για αυτόν ?

Ναι χαζομαρες ειναι γιατι οποιος ειναι παντοδυναμος ουτε θελει να δοσει σε αλλον την παντοδυναμια του(ειτε γινεται ειτε οχι), ουτε ασχολειτε με πετρες που ειναι απλα ενα αψυχο ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ.
Απλα σκεφτομαι λογικα.Γι αυτο μου εδοσε ο θεος μυαλο.Για να μπορω να τον αντιλαμβανομαι σε ενα βαθμο ως ανθρωπος

quote:
Αρα και να θέλει , ΔΕΝ μπορεί να αυτοκαταστραφεί.
Αντιφάσκει αμέσως με τις ιδιότητες του . Αρα δεν είναι ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ .

Οποιος δεν μπορει να κανει την χαζομαρα να αυτοκαταστροφει δεν ειναι και παντοδυναμος?Και αν δεν του ρθει ποτε η αναγκη να αυτοκαταστραφει, θα νιωσει "μη-παντοδυναμος" επειδη του "το στερουνε"?
Ποιος σου ειπε οτι το ευαγγελιο δινει τον ιδιο ορισμο στη λεξη παντοδυναμια που δινεις και εσυ?
Το θεμα ειναι φιλε μου πως ο θεος σε σχεση με εμας ΕΙΝΑΙ παντοδυναμος.Οταν πχ λεμε "Ο Μπους ειναι παντοδυναμος" το εννοουμε κατα γραμμα? (2 απαντησεις στην ερωτηση σου και παλι.Πιο λιανα αυτη τη φορα)

quote:
Οι σοφοί Αρχαίοι Ελληνες το είχαν καταλάβει , γι'αυτό και δεν έδιναν τέτοιες ανόητες ιδιότητες στούς θεούς τους

Ελεος.(3η φορα που το γραφω σε 4εις μερες)
Οχι φιλε μου δεν ηταν θεμα σοφιας και η αρχαια Ελλαδα δεν ηταν γεματοι σοφους και καθόλου οσο ιδανικη οσο φαινεται να φανταζει στο μυαλο σου.
Η Ελλαδα οπως ειναι σημερα δεν ειναι καθολου τυχαιο αποτελεσμα.Απλα η αρχαια Ελλαδα ειχε χρημα, καποιους σπουδαιους ανθρωπους και οργανωση ενω η σημερινη δεν ειχε καμια τυχη.Απο εκει και περα σου προτεινω απλα να διαβασεις τις ορνιθες του Αριστοφανη.Ο,τι ισχυε και για την "τρομερη φοιτιτικη ζωη" ισχυει και για την "τρομερη αρχαια Ελλαδα" αν καταλαβαινεις τι εννοω.

Δεν ηταν θεμα σοφιας, ηταν θεμα ελλειψης-σοφιας, οπως και πολλες αλλες θρησκειες η αρχαια ελληνικη θρησκεια εδινε ανθρωπινα χαρακτηριστικα στους θεους τους καθαρα απο αδυναμια να προσεγγυσουν με αλλο τροπο το θείο.
Πιστευω οτι συμφωνουν και οι υπολοιποι εδω μεσα με αυτο.

Aggelos91Μέλος
23/06/2008, 01:23:55
Επειδή ειπώθηκε κάπου αν ο Θεός είναι ύλη. Η ουσία του Θεού μας είναι άγνωστη. Μόνο η ενέργεια του Θεού και το αποτέλεσμα είναι φανερο. Είναι λίγο δυσνόητο αυτό. Αλλά ο άνθρωπος δεν μπορεί να γνωρίσει την ουσία του Θεού. ΄Διότι τότε θα γινόταν και αυτός Θεός κατ' ουσίαν και όι κατά χάριν όπως μπορούμε να γίνουμε. Και αν γινόμασταν κατ' ουσίαν Θεοί τότε θα προέκυπτε πολυθεϊα πράγμα πυ δεν υφίσταται. Αλλά είναι πολύ δύσκολα πράγματα αυτά να τα κατανοήσουμε.

Μήπως ότι θαρρούμε βασίλεμα γλυκοχάραμα αυγής είναι πέρα Κι αντι να'ρθει μια νύχτα αξημέρωτη ξημερώνει μια αβράδυαστη μέρα!
Μήπως είν' ηαλήθεια στο θάνατο κιη ζωή μήπως κρύβει την πλάνη
ότιλέμε πωςζει μήπως πέθανε κιείναι αθάνατο ότι έχει πεθάνει

Think_MathΜέλος
23/06/2008, 01:38:20

φίλε trexagireve :
quote:
Προσωπικά πιστεύω ότι είναι για γέλια να πέρνουμε το 1 του εκατομμυριοστού της γνώσης για το σύμπαν και να λέμε αν έχουμε
γνώσεις για το σύνολο...

Μην γράφεις υπερβολές , την στιγμή μάλιστα που δεν γνωρίζεις το αντικείμενο .
Μπορεί απο το σύμπαν να γνωρίζουμε ένα ελάχιστο τμήμα του αλλά δεν είναι αυτό το σημαντικό .
Το σημαντικό είναι οτι γνωρίζουμε σε μεγάλο ποσοστό τους νόμους που αυτό ακολουθεί .
Φυσικά δεν τα ξέρουμε όλα , αλλα γνωρίζουμε αρκετά για να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα για το πώς προέκυψε το σύμπαν και ποιά είναι η εξελιξή του .

Οπως και για έναν μεγάλο Ωκεανό για παράδειγμα , μπορεί να μην ξέρουμε όλα τα είδη των ψαριών που ζούν σε αυτόν, ούτε πως ζεί το κάθε ένα απο αυτά , γνωρίζουμε όμως πως αποτελείται απο νερό , γνωρίζουμε την έκταση και το βάθος του άρα κατ' επέκταση την μάζα του , και απο εκεί μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα για την συμπεριφορά και την πιθανή εξελιξή του στο πέρασμα του χρόνου.
Μπορούμε επίσης με βεβαιότητα να προβλέψουμε πως προέκυψε αφού αποτελείται απο νερό , το οποίο αποτελεί κύριο συστατικό των κομητών .
Δεν είναι ανάγκη να τα ξέρεις όλα . Αρκεί να ξέρεις αυτά που είναι απαραίτητα για να κάνεις προβλέψεις .

Φίλοι Γιάπετ , Dying_Incubus
Οσο αφορά τώρα για το αν το σύμπαν είναι μόνο ύλη , κάθε πρόβλεψη είναι επισφαλής .
Ισως να είναι ορθό να λέγαμε οτι αποτελείται απο ενέργεια και τα παραγωγά της .
Δηλαδή :
1)Το κενό , που σύμφωνα με την κβαντική φυσική αποτελείται απο αρνητική ενέργεια , και ανα πάσα στιγμή παράγει εν δυνάμει σωματίδια μέσω της διακύμανσης του κενού .

2)Απο θετική ενέργεια που είναι κάθε είδος ακτινοβολίας που υπάρχει στον χώρο .

3) Απο την ενέργεια των πεδίων που δημιουργούν οι γνωστές δυνάμεις η οποία λογίζεται συνήθως ώς αρνητική ενέργεια .

4) Απο αντιύλη .

5) Απο κοινή ύλη που προέκυψε απο την ενέργεια του Big Bang , και την διάσπαση της αρχικής υπερδύναμης στις 4 γνωστές δυνάμεις .

6)Απο τις διαστάσεις του χώρου , και τον χρόνο .
Οι διαστάσεις προέκυψαν όπως υποψιάζονται οι φυσικοί πάλι απο την διάσπαση της αρχικής υπερδύναμης . Το πώς παραμένει άγνωστο .

Ομως δεν πρέπει να λησμονούμε οτι όπως η ενέργεια δημιούργησε την ύλη , ετσι και η ύλη με την σειρά της δημιούργησε με την βοήθεια των φυσικών νόμων την ζωή , την νόηση και την λογική . Είναι σαν η δημιουργία να συνεχίζεται σε όλο και πιό ανώτερα και περίπλοκα επίπεδα .

Γιαυτό θεωρώ πολύ περιοριστικό να λέγαμε για το σύμπαν οτι είναι μόνο ύλη ή μόνο ενέργεια .
Στην πραγματικότητα μοιάζει σαν μια μεγάλη σκηνή θεάτρου στην οποία συμμετέχουν πολλοί ηθοποιοί και συνεχώς προστίθενται και καινούργιοι .

Και για να κλείσω , μεγάλες διάνοιες όπως ο Enrico Fermi , έχοντας αντιληφθεί το πόσο παράξενο είναι το συμπαν που ζούμε , σχολιάζοντας μία τρελή θεωρία ενός φοιτητή του , είχε πει το περίφημο :
" η θεωρία σας είναι τρελλή άλλά όχι αρκετά , ωστε να είναι αληθινή! " .
Αυτή η φράση νομίζω τα λέει όλα .

Aggelos91Μέλος
23/06/2008, 02:00:49
Όντως πολύ σπουδαία φράση μου άρεσε. Φίλε think_math. Βλέποντας επιστημονικά το θέμα συμφωνώ με τις απόψεις. Μιλάω για αυτά που είπες τελευταία.

Μήπως ότι θαρρούμε βασίλεμα γλυκοχάραμα αυγής είναι πέρα Κι αντι να'ρθει μια νύχτα αξημέρωτη ξημερώνει μια αβράδυαστη μέρα!
Μήπως είν' ηαλήθεια στο θάνατο κιη ζωή μήπως κρύβει την πλάνη
ότιλέμε πωςζει μήπως πέθανε κιείναι αθάνατο ότι έχει πεθάνει

Think_MathΜέλος
23/06/2008, 02:23:53

Dr Jekyll Mr Hyde :
quote:
Πιστευω οτι μπορει να γινει ΕΝΑ με τον θεο.Οχι δυο, που το 1 παιρνει τη θεση του αλλου.

Αρα ο Θεός ΔΕΝ μπορεί να δημιουργήσει άλλο Θεό ισάξιο του γιατί ο καυμένος πρέπει να είναι σώνει και καλά ... ΕΝΑΣ .

quote:
Ναι χαζομαρες ειναι γιατι οποιος ειναι παντοδυναμος ουτε θελει να δοσει σε αλλον την παντοδυναμια του(ειτε γινεται ειτε οχι), ουτε ασχολειτε με πετρες που ειναι απλα ενα αψυχο ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ.
Απλα σκεφτομαι λογικα.Γι αυτο μου εδοσε ο θεος μυαλο.Για να μπορω να τον αντιλαμβανομαι σε ενα βαθμο ως ανθρωπος

Τωρα με αυτό απαντάς σε κάτι ?
Συνεχίζεις να ασχολείσαι με το ΓΙΑΤΙ και οχι με το ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ .
Δεν μπορούμε να συνενοηθούμε ...

quote:
Ποιος σου ειπε οτι το ευαγγελιο δινει τον ιδιο ορισμο στη λεξη παντοδυναμια που δινεις και εσυ?
Το θεμα ειναι φιλε μου πως ο θεος σε σχεση με εμας ΕΙΝΑΙ παντοδυναμος.Οταν πχ λεμε "Ο Μπους ειναι παντοδυναμος" το εννοουμε κατα γραμμα? (2 απαντησεις στην ερωτηση σου και παλι.Πιο λιανα αυτη τη φορα)

Φιλολογικές τρίπλες σαν και αυτές εδώ είναι το χειρότερο μου .
Η παντοδυναμία δεν είναι έτσι όπως όλοι καταλαβαίνουν , αλλά είναι γιουβέτσι .
ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ Η ΟΧΙ ?
Μάλλον αρχίζεις και εσύ να αμφιβάλλεις ...
Η Σχετική παντοδυναμία είναι μία δική σου ανακάλυψη και εντελώς πρωτάκουστη . Οι ιδιότητες αυτές ισχύουν στον Θεό σε ΑΠΟΛΥΤΟ βαθμό . Αλλιώς δεν είναι Θεός με τον τρόπο που τον καθορίζει η χριστιανική πίστη .
Είσαι σίγουρα χριστιανός ή έχεις φτιάξει δική σου αίρεση ?

quote:
Οχι φιλε μου δεν ηταν θεμα σοφιας και η αρχαια Ελλαδα δεν ηταν γεματοι σοφους και καθόλου οσο ιδανικη οσο φαινεται να φανταζει στο μυαλο σου.

Το δικό σου το μυαλό δεν το κουνάς πέρα δώθε μπας και συνέλθεις ??
Αν υπάρχουν Ελλήνες σαν εσένα τότε πράγματι αυτή η χώρα δεν έχει καμμία τύχη .
Ο ελληνικός πολιτισμός Θεμελίωσε τις περισσότερες επιστήμες ,την φιλοσοφία ,την αίσθηση της τέχνης και του ωραίου , και έδωσε νόημα στην λέξη ΑΝΘΡΩΠΟΣ .
ΕΙΣΑΙ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ?

Οσο για αυτό εδώ :

quote:
Δεν ηταν θεμα σοφιας, ηταν θεμα ελλειψης-σοφιας, οπως και πολλες αλλες θρησκειες η αρχαια ελληνικη θρησκεια εδινε ανθρωπινα χαρακτηριστικα στους θεους τους καθαρα απο αδυναμια να προσεγγυσουν με αλλο τροπο το θείο.

ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΟΗΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ .
(Συγνώμη κύριοι συντονιστές αλλά ο άνθρωπος δεν ξέρει τι του γίνεται και νομίζω οτι είμαι και επιεικής ).

Είχαν οι έλληνες αδυναμία να προσεγγίσουν το θείο ...
... Οχι δεν απαντάω ... ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ .

ΩΧ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕΕΕΕ ....

23/06/2008, 03:56:42
Φιλε μου δεν σου ειπα οτι η Ελλαδα δεν προσφερε τεραστια υπηρεσια στην ανθρωποτητα, αλλα φυσικα εσυ αυτο ηθελες να καταλαβεις ή καλυτερα: να παρουσιασεις στους αλλους.

Απλα δεν ειναι τα πραματα ετσι ιδανικα οσο σου ελεγαν μια ζωη οι γονεις σου και οι δασκαλοι.Ψαξε και λιγο μονο σου.Δε σου λεω μακρια.Σου στηριξα την αποψη μου λεγοντας σου να διαβασεις τις ορνιθες του Αριστοφανη.Αν δε γουσταρεις να διαβαζεις πηγαινε να το δεις σε θεατρικη παρασταση.

ΚΟΨΕ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΚΟΡΟΝΕΣ με εκνευριζουν αφανταστα

Ολα καλα μου τα λεγες μεχρι αυτο το σημειο φιλε, που προσπαθεις υπουλα κανοντας επικλησει στο πατριοτικο συναισθημα ενος πιθανου αφελους αναγνωστη να αποδειξεις οτι εχεις δικαιο, ή καλύτερα να απαξιωσεις τον συνομιλιτη σου, εμενα. Μολις καταλαβα γιατι εγινες αθεος.Το μονο που εχω να σου πω ειναι αυτο που λεω παντα:"Ο εγωισμος ειναι προχειρη λυση"δεν θελω να απαντησεις σε αυτη τη προταση απλα να την ακουσεις.

quote:
Είχαν οι έλληνες αδυναμία να προσεγγίσουν το θείο ...

Οχι ηταν παντοδυναμοι.Τι νομιζεις ρε ανθρωπε? Οτι η αρχαια Ελλαδα ηταν κοινωνια θεων?? Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ, ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΨΕΓΑΔΙΑΣΤΗ ΗΤΑΝΕ.
Βεβαιως και ειχαν αδυναμια.
Νομιζεις οτι ΟΛΟΙ οι ελληνες ηταν πανσοφοι και ολοι μερα "ψαχνώντουσαν" και φιλοσοφουσαν?
Οι Ελληνες(οι Αθηναιοι συγκεκριμενα, αυτοι στους οποιους αναφερεσε) ηταν κατ'εξοχην "χαλαρος"(και αλαζονας βεβαια) λαος που του αρεσε να περναει καλα(δεν εννοω να περναει καλα με την κακη εννοια-οπως οι ρωμαιοι-απλα ηταν αρκετα καλοπερασακιδες.Εδω θα βοηθουσε και μια συγκριση Σπαρτιατων-Αθηναιων κατα τη διαρκεια του Πελοποννησιακου πολεμου για να καταλαβεις καλυτερα).

Το 12θεο φυσικα υπηρχε απ τη μυκηναϊκη ακομα εποχη.Θα μου πεις τωρα οτι και οι Μυκηναίοι ηταν "πανσοφοι" και με τρομερη πνευματικη αναπτυξη?

Κοιτα θα στο πω απλα:οι υποθεσεις σου οπως ειπες δεν ειναι απαντησεις.
Δεν αποδυκνειουν τιποτα.
Ζητας να σου εξηγησουμε τι συμβαινει στο αορατο οταν δεν ξερουμε καλα καλα το ορατο.
Δεν ειμαι θεος ουτε καποιο πνευμα επουρανιο για να ξερω τι γινεται εκει απλα σου λεω πιθανες υποθεσεις(Δηλαδη υποθεση στην υποθεση σου).
ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΦΟΡΟΥΝΕ ΜΙΑ ΔΙΑΣΤΑΣΗ(αν λεγεται διασταση) ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ(Αορατος κοσμος).
Αυτα μονο ο θεος ο ιδιος μπορει να στα απαντησει σωστα.
Πιστευεις οτι θα μπορουσε να κατανοησει ο ανθρωπος απαντησεις σε ερωτηματα οπως "Μπορει να βαλει ο θεος καποιον αλλο στη θεση του"?
Και να μπορουσε να τις κατανοησει θα μπορουσε να τις βρει?

quote:

Φιλολογικές τρίπλες σαν και αυτές εδώ είναι το χειρότερο μου .
Η παντοδυναμία δεν είναι έτσι όπως όλοι καταλαβαίνουν

Αποδεξου του φιλε. Ακομα και αν η παντοδυναμια δεν ειναι σχετικη, τα λογια ειναι. Και αλλωστε γιατι πιστευεις οτι ολοι αντιλαμβανονται την παντοδυναμια οπως εσυ?
Επισης πολυ συχνα το ευαγγελιο λέει πραγματα σχετικα, τα οποια επιδεχονται διαφορες ερμηνιες, αλλα δεν δινει διευκρινισεις.
Για τους ανθρωπους εκεινης της εποχης παντοδυναμος ηταν αυτος που πχ φερνει τη βροχη, φροντιζει να υπαρχει τιμωρια-δικαιωσινη, φερνει καλη σοδια κλπ.
ΕΣΥ, ο ανθρωπος του 2008, εχεις τη μορφωση, τη διαθεση και το χρονο να φιλοσοφισεις την παντοδυναμια.Οχι το πληθος των ανθρωπων τις εποχης εκεινης που προσπαθουσαν να μη παιθανουν της πεινας.

Και δεν καταλαβαινω γιατι ολοι ρωτατε την ερωτηση:μπορει ο θεος να φτιαξει μια πετρα τοσο βαρια που να μη μπορει να τη σηκωση?
ΟΠΟΙΟΣ ρωταει αυτη την ερωτησει ειναι προκατειλημμενος ενατια στην παντοδυναμια του θεου(και κατα στο 99,9% των περιπτωσεων και στην υπαρξη του θεου γενικα)γιατι η απαντηση σε αυτη την ερωτηση ειναι πραγματικα για παιδια.
Και δεν δεχομαι καμια αμφισβητιση σε αυτο γιατι φαινεται απ την γελοιοτητα της απαντησης.

Η απαντηση(2η φορα τη λεω για οσους "δεν προσεχαν")ειναι:Ναι μπορει.Φτιαχνει μια τεραστια πετρα και μετα γινεται ανθρωπος(αρα δεν μπορει να την σηκωση γιατι τον περιοριζει η δυναμη του ανθρωπινου σωματος)
Τοσο γελοια απαντηση!Μη σας πω οτι μου πηρε... και 2λεπτα για να την απαντησω!