- Εσωτερισμος - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
quote:
Το esoterica.gr φτιάχτηκε εξ αρχής για ανθρώπους σαν κι εσένα. Εμείς οι άλλοι ήμασταν "πολύ λίγοι" για το βάθος της σκέψης σας. Νικηθήκαμε και τώρα υποχωρούμε ατάκτως. Όλα καλά λοιπόν, να πεις και στη φίλη σου τη Μυθήρα να ξαναγυρίσει, να αλωνίζετε ελεύθερα.
Σε εναν εικονικο κοσμο σαν και αυτον θα μπορουσαμε να συνυπαρχουμε ολοι
Εσεις με την ανωτερη σκεψη και κριση ,αλλα και εμεις με την κατωτερη
Προσωπικα δεν το ειδα ποτε σαν ανταγωνισμο ,και ουτε τωρα το βλεπω
Αυτο ανηκει στην δικη σου κοσμοθεωρια φιλε μου
Το κακκο ειναι ομως ,οτι δεν ειδατε και δεν μπορειτε να δειτε τις επιπτωσεις και την ζημια που προκαλειται
Δεν μπορειται να καταλαβετε οτι ειστε υποχειρια δυναμεων που ουτε καν μπορειτε να φανταστειτε
Οπως αλλωστε ειμαστε ολοι μας ,και επισης η κοινωνια στην οποια ζουμε
Για αυτο και το χαλι που επικρατει
Η διαφορα μας ειναι οτι εσεις οχι μονο δεν αναρωτιεσται πανω σε αυτο ,αλλα εχετε γινει φαν της ανισοροπιας αυτης
Δεν εχετε καταλαβει οτι πρωτιστως δεν σεβοσαστε τον εαυτο σας
Κάποιες φορές, επιχείρησα να κάνω κάτι τέτοιο, όχι στην περίπτωση του Macedon αλλά σε δυο-τρεις άλλες, και κατάλαβα αυτό που σου ανέφερα. Ότι βρίσκεσαι αντιμέτωπος απλά με κάποιον έξυπνο και διαβασμένο αντίπαλο, και μπορεί να σου λέει ό,τι να 'ναι, χωρίς να μπορείς εύκολα να τον αντικρούσεις. Γι' αυτό αρχή μου είναι απο δω και πέρα να μην μπαίνω σε συζητήσεις για θέματα που δεν κατέχω αλλά με ανθρώπους που δεν μπορούν να μου αποδείξουν ότι τα κατέχουν και εκείνοι.
Γιατί όταν το ψάχνεις, διαπιστώνεις πως αρκετές φορές πρόκειται πρόκειται για ανθρώπους που έκαναν επιλεκτικό διάβασμα, συγκεκριμένων πολωμένων θέσεων, προκειμένου να επιβεβαιώσουν τις απόψεις που ήδη είχαν σχηματίσει. Ή τις απόψεις που τους συμφέρει να έχουν, για αυστηρώς ιδιοτελείς λόγους. Και εκεί τελειώνει η συζήτηση, αν είχε γίνει ποτέ κάποιου είδους συζήτηση μαζί τους. Γιατί περί συμμετοχής σου σε κάποιον μονόλογο τρίτου επρόκειτο.
Abyssus Abyssum Invocat
quote:
ΟΚ, δεν θα διαφωνήσω. Ειδικά αν ο στόχος σου είναι να καλλιεργήσεις μια στάση "βουδιστικής αταραξίας", κάτι σαν τη μάχη του Σιντάρτα με τον Μάρα, ιδού πεδίο δόξης λαμπρό.
Δεν θα με περιέγραφα και ως τέρας ψυχραιμίας ωστόσο υπάρχουν και άλλοι τρόποι αντιμετώπισης, πχ. σωκρατική ειρωνία, κυνική αδιαφορία, ερμητική μεταστοιχείωση (από το χαμηλό στο υψηλό)
στο χέρι μας είναι πάντα! Άσε που το εν λόγω θέμα εκτός από το μόνο ενδιαφέρον είναι και το μόνο ενεργό εντός φόρουμ...
quote:
Για να το πω πιο γενικά, πιστεύω πως η ζωή στην απαρχή της δεν εμπεριέχει το κακό. Θα μου πεις, άλλη μια ... ρομαντική σκέψη ή ρομαντική θέωρηση. Ναι, ίσως. Αλλά κοίταξε, όπως εσύ λες πως είσαι αντιδραστικός (κάπου το λες), εγώ είμαι εκ φύσεως αισιόδοξος. Αν ας πούμε είχα την ίδια αμφιβολία με σένα, αυτό δεν θα με βοηθούσε στην ζωή μου. Μου φαίνεται πολύ πεσιμιστικό αυτό για να το υιοθετήσω. Ακόμη και ως αμφιβολία. Θέλω να πω δηλ. εσύ μπορεί ασφαλώς να αμφιβάλεις και να αμφισβητείς, αλλά εγώ δεν την γουστάρω αυτήν (την συγκεκριμένη δηλαδή) αμφισβήτιση. Δεν την θέλω. Γι' αυτό προτιμώ να πιστεύω το αντίθετο. Θα μου πεις, καλά, αν όντως κάνεις λάθος σ' αυτό ; Θα σου πω, ναι, προτιμώ να κάνω λάθος.
Λες ότι 'η ζωή στην απαρχή της δεν εμπεριέχει το κακό'. Εγώ από την άλλη λέω κάτι πιο βάσιμο, ότι η ζωή στην απαρχή της εμπεριέχει βασικά ένστικτα και γονιδιακές τάσεις. Πρόσεξε, δεν πήγα στο άλλο άκρο να ισχυριστώ ότι η ζωή είναι εξ'αρχής 'κακή', αυτά περί καλού-κακού τα λένε οι ηθικολόγοι και θεολόγοι, απλώς λέω το αυτονόητο, ότι ο άνθρωπος είναι ένα ζώο, και ως τέτοιο η πρωταρχική φύση του είναι ενστικτώδης, ανεξαρτήτως ηλικίας και προέλευσης.
quote:
kostΕγώ από την άλλη λέω κάτι πιο βάσιμο, ότι η ζωή στην απαρχή της εμπεριέχει βασικά ένστικτα και γονιδιακές τάσεις. Πρόσεξε, δεν πήγα στο άλλο άκρο να ισχυριστώ ότι η ζωή είναι εξ'αρχής 'κακή', αυτά περί καλού-κακού τα λένε οι ηθικολόγοι και θεολόγοι, απλώς λέω το αυτονόητο, ότι ο άνθρωπος είναι ένα ζώο, και ως τέτοιο η πρωταρχική φύση του είναι ενστικτώδης, ανεξαρτήτως ηλικίας και προέλευσης.
Ναι, σ' αυτήν την διατύπωση δεν έχω λόγο να διαφωνήσω πλην μερικών παρατηρήσεων.
Εντάξει, δεν είναι και κακό να είναι κάποιος θεολόγος (εγώ δεν είμαι πάντως). Ούτε ηθικολόγος είμαι. Έτσι νομίζω δηλαδή. (η 1η παρατήρηση)
Η 2η παρατήρηση (και πάντα σε σχέση με αυτό που ισχυρίζομαι, πως η ζωή δηλ. δεν εμπεριέχει το κακό) είναι πως την έννοια "βασικά ένστικτα" που λες, την καταλαβαίνω και συμφωνώ. Τι ακριβώς όμως είναι οι "γονιδιακές τάσεις" (επιστημονικά δηλαδή) ; Υπάρχει κάποιος ορισμός ; Εκτός αν εννοείς βιολογικό ντετερμινισμό εξ' αιτίας κάποιων γονιδίων "βίας" ας πούμε, που αυτός νομίζω (επιστημονικά τουλάχιστον και όσο μπορώ να ξέρω) δεν έχει επαληθευτεί.
quote:
απλώς λέω το αυτονόητο, ότι ο άνθρωπος είναι ένα ζώο, και ως τέτοιο η πρωταρχική φύση του είναι ενστικτώδης, ανεξαρτήτως ηλικίας και προέλευσης.
Συμφωνώ. Αυτό όμως είναι λίγο διαφορετικό από αυτό :
quote:
αμφισβητώ αυτή την παλιά άποψη ότι ο άνθρωπος γεννιέται εκ φύσεως αγαθός και άκακος
Νομίζω δηλ. Γιατί όταν λες "εκ φύσεως" και ως πρωταρχική φύση εννοείς την ενστικτώδη, σημαίνει ότι βάζεις κάπου μέσα στο ένστικτο και την κακία, το κακό.
Στην ενστικτώδη όμως φύση του ανθρώπου (πέραν των ενστίκτων της αυτοσυντήρησης - επιβίωσης - τροφής, της μάχης, της αναπαραγωγής, της κατάκτησης κτλ) δεν έχουμε ένστικο ... βίας ή κακίας ας πούμε. Η βία είναι συμπεριφορά ενστίκτου. Η συμπεριφορά επιδέχεται αλλαγές. Το ένστικτο όχι.
Τώρα, απ' ότι κατάλαβα βέβαια δεν γουστάρεις και πολύ να συζητάς για τις έννοιες "καλό" ή "κακό", οπότε ok. Απλά, εγώ πιάστηκα από την λέξη "άκακος" που χρησιμοποιήσες, γι' αυτό.
Υπάρχει και κάτι άλλο όμως που το προσπέρασες. Σ' αυτό εδώ :
quote:
Ήθελα επίσης να πω ότι στην παιδική ηλικία το άτομο είναι ηθικά ακατέργαστο και ανεκπαίδευτο, με όλα τα κακά και τα καλά που συνεπάγεται αυτό. Και παραδείγματα έχω ακούσει μικρών παιδιών που βασανίζουν ζωάκια, και παραδείγματα έχω δει παιδιών που βγάζουν φοβερή κτητικότητα και ζήλια (ειδικά το μεγαλύτερο αδερφάκι προς το μικρό), και τα οποία φυσικά διαθέτουν το πιο τεράστιο 'εγώ' που μπορεί να φανταστεί κανείς.
Η ερώτηση ήταν : πού θεωρείς πως το βρήκαν αυτό το "εγώ" ; πότε πρόλαβαν να το αποκτήσουν ; Και για να το συνδέσω με τα προηγούμενα, θεωρείς πως ένα βρέφος έχει παράθυρο Johari ; Και αν ναι, πιστεύεις πως υπάρχει κάποιο τεταρτημόριό του περισσότερο ανεπτυγμένο από τα άλλα και ποιο ;
Edited by - yellow_code on 27/08/2017 21:53:12
quote:quote:Εγώ διασκεδάζω και με κάτι τέτοιους τύπους όπως αυτούς που φαίνονται στο λινκ που παρέθεσε ο xristosxatz, δηλαδή Νικόμαχους και DSMδες... και αν και θεωρώ απολύτως σωστό τέτοιους τύπους να τους ρίχνω απ' το καλάμι που καβαλάνε το οποίο μας πουλάνε τον περισσότερο καιρό για άλογο.. δεν ισχυρίζομαι οτι αυτό που κάνω είναι ηθικό.. ούτε θεωρώ ζαμανφουτίστες τους τύπους που δεν κάθονται να τους ανέχονται
Προφανώς και γελάς, ίσως μάλιστα να διασκεδάζεις με κάτι τέτοιους τύπους.
Κόπρος ήσουν μια ζωή.Τώρα θα αλλάξεις?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:Η λέξη "βίος" δεν σχετίζεται με τη λέξη "βία";
yellow_code
Γιατί στην ενστικτώδη φύση του ανθρώπου (πέραν του ενστίκτων της αυτοσυντήρησης - επιβίωσης - τροφής, της μάχης, της αναπαραγωγής, της κατάκτησης κτλ) δεν έχουμε ένστικο βίας ή κακίας ας πούμε.
quote:
Γιατί στην ενστικτώδη φύση του ανθρώπου (πέραν του ενστίκτων της αυτοσυντήρησης - επιβίωσης - τροφής, της μάχης, της αναπαραγωγής, της κατάκτησης κτλ) δεν έχουμε ένστικο βίας ή κακίας ας πούμε.
Τότε γιατί μας ευχαριστεί να βλέπουμε ταινίες βίας; Ή να ασκούμε βία ο ένας στον άλλον εδώ μέσα; Το να αλλάξουμε αυτό που πράττουμε, είναι ένα πράγμα. Το να αλλάξουμε όμως αυτό που νιώθουμε όταν πράττουμε, είναι κάτι διαφορετικό ή δεν είναι;
Αν ακολοθούμε μια ορισμένη συμπεριφορά, προφανώς κάτι μας προσφέρει αυτή η συμπεριφορά (ακόμα και αν δεν αντιπροσωπεύει το συμφέρον μας όπως π.χ. το να καπνίζεις)
kost, στην προηγούμενη δημοσίευσή μου διαπιστώνω τώρα πως κάτι δεν λέω σωστά. Εγώ προσπάθησα να συνδυάσω αυτά που είπες
quote:
αμφισβητώ αυτή την παλιά άποψη ότι ο άνθρωπος γεννιέται εκ φύσεως αγαθός και άκακος
quote:
απλώς λέω το αυτονόητο, ότι ο άνθρωπος είναι ένα ζώο, και ως τέτοιο η πρωταρχική φύση του είναι ενστικτώδης, ανεξαρτήτως ηλικίας και προέλευσης.
αλλά δεν πρόσεξα αυτό που λες μετά (δεν του έδωσα σημασία δηλ.)
quote:
Πρόσεξε, δεν πήγα στο άλλο άκρο να ισχυριστώ ότι η ζωή είναι εξ'αρχής 'κακή',
Συνεπώς σε ολόκληρη την διατύπωσή σου
quote:
Εγώ από την άλλη λέω κάτι πιο βάσιμο, ότι η ζωή στην απαρχή της εμπεριέχει βασικά ένστικτα και γονιδιακές τάσεις. Πρόσεξε, δεν πήγα στο άλλο άκρο να ισχυριστώ ότι η ζωή είναι εξ'αρχής 'κακή', αυτά περί καλού-κακού τα λένε οι ηθικολόγοι και θεολόγοι, απλώς λέω το αυτονόητο, ότι ο άνθρωπος είναι ένα ζώο, και ως τέτοιο η πρωταρχική φύση του είναι ενστικτώδης, ανεξαρτήτως ηλικίας και προέλευσης.
συμφωνώ και συγνώμη αν κάπου τα μπέρδεψα αλλά δεν έχω και μεγάλη εμπειρία σε τέτοιο είδος ιντερνετικού διαλόγου.
(το τελευταίο ερώτημα ισχύει)
Καλημέρα και πάλι.
quote:
Η λέξη "βίος" δεν σχετίζεται με τη λέξη "βία";
Ναι.
quote:
Τότε γιατί μας ευχαριστεί να βλέπουμε ταινίες βίας; Ή να ασκούμε βία ο ένας στον άλλον εδώ μέσα;
Γιατί προφανώς ενδόμυχα μπορεί να ικανοποιούμε κάποιο από τα βασικά μας ένστικτα.
quote:
Το να αλλάξουμε αυτό που πράττουμε, είναι ένα πράγμα. Το να αλλάξουμε όμως αυτό που νιώθουμε όταν πράττουμε, είναι κάτι διαφορετικό ή δεν είναι;
Ναι, είναι.
quote:
Αν ακολοθούμε μια ορισμένη συμπεριφορά, προφανώς κάτι μας προσφέρει αυτή η συμπεριφορά (ακόμα και αν δεν αντιπροσωπεύει το συμφέρον μας όπως π.χ. το να καπνίζεις)
Μπορεί η συμπεριφορά ενός καπνιστή να βασίζεται στην συνήθεια και στον εθισμό. Μπορεί όμως και να βασίζεται απλώς στο γεγονός ότι γουστάρει να φουμάρει. Του αρέσει. "Την βρίσκει" που λέμε. Τώρα, τι ακριβώς βρίσκει στο φουμάρισμα και στα φούμαρα, είναι δικό του θέμα.
Οταν εφαγαν τον καρπο: "Τα ματια τους ανοιξαν και καταλαβαν οτι ηταν γυμνοι. Εραψαν φυλλα απο την συκια." Αυτη η ξαφνικη συνειδηση της γυμνοτητας τους αποδεικνυει πως κατι ειχε αλλαξει μεσα τους. Το Δεντρο της Ζωης αντιπροσωπευει την ενοτητα της Ζωης, εκει που η πολωση δεν εκδηλωνετε ακομη, δηλαδη οπου δεν υπαρχει ουτε καλο ουτε κακο: ειναι μια περιοχη πανω απο το καλο και το κακο. Ενω το αλλο Δεντρο της Γνωσης του Καλου και του Κακου αντιπροσωπευει τον κοσμο της πολωσης οπου ειμαστε υποχρεωμενοι να γνωρισουμε την αλληλοδιαδοχη των ημερων, των νυχτων,της χαρας και της λυπης... Αυτα τα δυο δεντρα ειναι λοιπον περιοχες του συμπαντος αλλα και καταστασεις συνειδησης, αλλα οχι απλα φυτα. Κι οταν ο Θεος τους ειπε μη φατε απο το Δεντρο της Γνωσης του Καλου και του Κακου, αυτο σημαινει οτι δεν επρεπε ακομη να εισχωρισουν στην περιοχη της πολωσης. " τοτε εσεις θα πειτε, αυτο το δεντρο ηταν αχρηστο?" Οχι. Η ιδεα ενος δεντρου που κανει καρπους τους οποιους κανεις δεν θα ετρωγε, ειναι αντιθετοι στην θεια σοφια που δεν δημιουργει τιποτε αχρηστο." Αν επιθυμείτε, θα συνεχισουμε...
anahs
Υ.γ δεν πρέπει να σε ανησυχεί η αντίδραση των συνδυκτειων, οι περισσότεροι θα θελαν να έκαναν οτι κάνει ο (θεός), δεν μπορούν, κσι του τα σέρνουν.
Δεν ειναι (α)θεοι, απλά δεν...φοβούνται...![]()
Αν σε ενδιαφέρει μπορείς να ρίξεις και μια ματιά και σε αυτά τα τόπικ που αναφέρονται πάνω στο ίδιο θέμα που έχεις ξεκινήσει.
Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο "ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟΣ ΚΑΡΠΟΣ";

Με τέτοια κρίση που υπαρχει...
Έχω ένσημα, υπηρεσία, χαρτοσημα...τα πάντα! ![]()
Δεν διαφέρει πολύ δηλαδή από την πραγματικότητα…
Υπομονή…

ΣΟΦΟΣ ''ΟΧΡΙΣΤΟΣ'' ΜΙΛΟΥΣΕ ΜΕ ΠΑΡΑΒΟΛΕΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕ...
Ο ΓΟΥΟΛΤ ΝΤΙΣΝΕΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΥΘΟ.ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΘΟΥΜΕ.
Η ΚΑΚΙΑ ΜΗΤΡΙΑ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΤΗΣ -ΑΡΧΕΤΙΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ- ΚΑΙ ΡΩΤΑΕΙ, -ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙ ΜΟΥ, ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ? ΚΙ Ο ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΑΠΑΝΤΑ - Η ΧΙΟΝΑΤΗ- Η ΧΙΟΝΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΜΗΤΡΙΑΣ, Η ΚΑΚΙΑ ΜΗΤΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΕΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Η ΚΑΚΙΑ ΜΗΤΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΣΕΙ ΤΟΝ ΑΝΩΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΕ ΝΑ ΑΓΝΟΕΙ Ο ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΕΑΥΤΟΣ ΤΗΣ ΑΛΛΩΣΤΕ, ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΡΙΒΕΙ ΤΑ ΠΑΤΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ [ΧΙΟΝΑΤΗ] ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΜΥΣΤΙΚΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟ ΘΕΟ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΛΗΣΟΥΝ ΓΑΛΗΝΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΠΕΖΕΣ ΑΣΧΟΛΙΕΣ. ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ...
anahs
ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΤΗΝ ΧΙΟΝΑΤΗ, Ο ΚΥΝΗΓΟΣ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΚΑΣΕΙ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ. ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΤΩΝΕΙ ΕΝΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΡΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΜΗΤΡΙΑ.- ΓΙΑ ΤΗ ΧΙΟΝΑΤΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟΤΕ Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΗΣ. ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΝΟΥΝ. ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΕΙ Η ΑΥΓΗ, ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΝΗΚΑΝ ΣΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΑΝ. ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΩΑ ΚΑΙ ΑΒΛΑΒΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΝΥΧΤΑ, ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ, ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΓΕΦΥΡΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΛΥΒΑΚΙ ΜΕ ΑΧΥΡΕΝΙΑ ΣΚΕΠΗ. ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ - ΤΟ ΚΛΑΣΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ- ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ,- ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΗΣ ΕΑΥΤΟ.- ΑΜΕΣΩΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΤΑΚΤΟΠΟΙΕΙ ΟΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. Η ΚΑΚΙΑ ΜΗΤΡΙΑ- Ο ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΕΑΥΤΟΣ ΤΗΣ, ΕΧΕΙ ΝΙΚΗΘΕΙ.
ΜΕΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΗΣΗ ΤΟΥ ΟΙ ΕΦΤΑ ΝΑΝΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ, ΑΛΛΑ Η ΧΙΟΝΑΤΗ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΙ ΝΑ ΠΛΥΘΟΥΝ ΠΡΙΝ ΜΠΟΥΝ ΜΕΣΑ. ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ, -ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΣΤΑΚΡΑ ΤΗΣ, ΑΜΕΣΩΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΞΑΓΝΙΣΜΟ ΤΟΥΣ-. ΣΤΗΝ ΚΟΥΝΤΑΛΙΝΗ ΓΙΟΓΚΑ, ΠΑΛΙΑ ΙΝΔΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ, ΟΙ ΜΥΣΤΕΣ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΜΟ ΚΑΙ ΕΞΑΓΝΙΣΜΟ ΤΟΝ ΤΣΑΚΡΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ, ΩΣΤΕ Η ΙΕΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑΣΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΝΑ ΥΨΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ Ο ΕΞΑΓΝΙΣΜΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΤΕ ΣΤΑΔΙΑΚΑ, ΜΕ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ, ΕΙΤΕ , ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΑΚΑΡΙΑΙΑ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΑΝΤΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΕΛΟΥΔΙΟ ΤΟΥ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ.
ΕΝ ΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ Η ΚΑΚΙΑ ΜΗΤΡΙΑ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΤΙ -Ο ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΕΑΥΤΟΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΣ- ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟΤΕ ΕΝΑ ΔΗΛΗΤΙΡΙΑΣΜΕΝΟ ΜΗΛΟ, ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΜΗΛΟ ΣΤΗ ΧΙΟΝΑΤΗ, ΚΑΙ ΤΟΤΕ Η ΧΙΟΝΑΤΗ ΠΕΦΤΕΙ ΣΕ ΒΑΘΥ ΥΠΝΟ. ΚΑΘΩΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ, ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΤΩ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΤΥΠΙΚΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ. ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΑΡΧΕΤΥΠΙΚΟ ΛΗΘΑΡΓΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΘΟΥΝ Ο ΑΝΙΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΙΜΑ ΤΗΣ, Η Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΚΑΙ Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ , ΤΟ ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΘΗΛΥΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΠΡΟΚΎΠΤΕΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΑΣΜΑΤΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΥΤΟΚΑΤΑΝΟΗΣΗ.
Ο ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΙΟΝΑΤΗΣ: ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΠΙΑ ΝΑ ΠΑΛΕΥΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΩΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ, ΝΑ ΕΝΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΜΑΣ, ΝΑ ΣΥΜΦΙΛΙΩΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΕΦΤΑ ΜΑΣ ΤΣΑΚΡΑ, ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ. ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ- Η ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΝΥΧΤΑ, Ο ΕΞΑΓΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΜΑΣ ΚΕΝΤΡΩΝ, Η ΚΑΤΑΔΥΣΗ ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ- ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ- ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΜΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ "ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΟ ΤΕΛΟΣ" ΑΛΛΑ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ , ΟΣΟ ΑΣΗΜΑΝΤΗ ΚΙ ΑΝ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ, ΘΑ ΜΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ.
anahs
Όχι μόνο είναι κουραστικό στο να διαβάζεις τα κείμενα, αλλά δεν είναι και ωραίο.

Νά'τα και τα τσάκρα...αποκαλύψεων συνέχεια....![]()

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
quote:Προσωπικά φίλε Έλο δεν με ενοχλει καθόλου από τη στιγμή που είναι σωστή η ορθογραφία.
anna999 θα σε παρακαλέσω να μην γράφεις με κεφαλαία γράμματα.
Όχι μόνο είναι κουραστικό στο να διαβάζεις τα κείμενα, αλλά δεν είναι και ωραίο.