ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Τάδε έφη Ζαρατούστρα - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Τάδε έφη Ζαρατούστρα - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

maktothebase53 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
ΚostakourtasΜέλος
21/11/2012, 20:54:17
διορθωση:
quote:

γιατι? τραγουδουσε κ ο ζαρατουστρας τι ειχαμε τι χασαμε πσωλεω σε ξεχασαμε κ εγω κ η καρδια μου σε λεμε γεια χαρα...http://www.youtube.com/watch?v=4kS8jdKCaq4

π.σ. τι εστι ζαρατουστρας???...να δω βικιπιντια???

Ποιός ήρθε?

Τι είχαμε, τι χάσαμε, σ΄ το λέω σε ξεχάσαμε

Ποιός ήρθε?

22/11/2012, 06:58:26
ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ TADE EFH ZARATOUSTRA ΣΕ Τάδε έφη Ζαρατούστρα.

In anticipation of my resurrection...

22/11/2012, 18:36:50
Dying_Incubus

Το ορθό είναι "Τάδε έφη Ζαρατούστρας", δηλαδή "αυτά είπε ο Ζαρατούστρας".

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

22/11/2012, 21:06:41
Βασικά, αν θέλαμε να το εξελληνίσουμε το σωστό θα ήταν:
"Τάδε έφη Ζωροάστρης"

Τα ξένα ονόματα δεν κλίνονται.
Αλλιώς, θα λέγαμε ότι το "Τάδε έφη Ζαρατούστρας" το έγραψε ο Φρειδερίκος Νίτσες

Το συναντάς ωστόσο στη βιβλιογραφία και με τις δύο εκδοχές:

Τάδε έφη Ζαρατούστρα

αλλά και
Τάδε έφη Ζαρατούστρας

Από γλωσσολογικής απόψεως όμως, σωστό είναι το "ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΖΑΡΑΤΟΥΣΤΡΑ".

22/11/2012, 21:56:52
Amalia

Κι όμως, δεν λέμε οδός Γλάδστον, λέμε οδός Γλάδστωνος. Το σωστό είναι όπως περιέγραψα παραπάνω.

22/11/2012, 23:56:36
Κάνεις λάθος.

23/11/2012, 00:17:10
Amalia

Δεν θα ήταν η πρώτη φορά. Απλά δεν είναι αυτή η φορά.

23/11/2012, 02:34:06
Θεωρώ πως μάλλον η Αμαλία έχει δίκιο. Τα ξένα ονόματα δεν κλίνονται. Ορίστε το εξώφυλλο από το μαγεμένο βιβλίο που έχω (είναι έκδοση του 1958):

Όσο για την ελληνικοποίηση ξένων ονομάτων (Γλάδστωνος, Κάνιγγος, Κοδριγκτώνος, Ουασιγκτώνος) είναι αποτέλεσμα μιας τάσης που επικράτησε στις αρχές του 19ου αιώνα για εξελληνισμό όλων των ξένων ονομάτων.

Σήμερα ισχύει πως τα ξένα ονόματα δεν κλίνονται και πως η ορθογραφία τους είναι η απλούστερη δυνατή (π.χ. Μπρούκλιν αντί Μπρούκλυν που συνηθίζονταν).

macedon

24/11/2012, 03:41:31
quote:
Ορίστε το εξώφυλλο από το μαγεμένο βιβλίο που έχω

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.

24/11/2012, 04:13:22
DSM

Η Μέρκελ της Μερκέλας,ή της Μέρκελ?

Και για πιό κατανοητό:

Τάδε έφη Ομπάμα,ή τάδε έφη Ομπάμας?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

24/11/2012, 05:31:54
macedon έχεις την ...

την ειδική, την διαφορετική, την... ξέρεις εσύ ... έκδοση;;;!!!!!

Αυτήν με το Π Ρ Α Σ Ι Ν Ο Εξώφυλλο;;;;;

urbanchaosΝέο Μέλος
11/05/2009, 11:57:19
Τις προάλλες έπεσε το μάτι μου σε μία εκπομπή, "Φίλες του ανεκδιήγητου" ή κάπως έτσι..Είχαν εκεί έναν τύπο που έλεγε ότι η μάχη του Μαραθώνα κρίθηκε από την επέμβαση των Αμερικανών(!). Έχουν λέει χρονομηχανές και κάνουν ταξιδάκια στον χρόνο και επηρεάζουν την ιστορία . Καλά και δεν ξεκίναγαν από τον Βιετνάμ? Είναι και πιο πρόσφατο, θα τους έρχονταν πιο φθηνά...
Ζαλισμένος και θολωμένος από την καταιγίδα των σκέψεων που με συνεπήραν ανοίγω το pc. Mπαίνω esoterica.gr/forums.
Κατηγορία : ΠΑΡΑΞΕΝΟ.
Μερικά από τα θέματα

>Σολομωνική
για πολύ dark τύπους

>δαιμονολογια-πνευματολογια
εδώ μαθαίνουμε για τους τύπους των δαιμόνων που υπάρχουν(αυτόν του τυπογραφείου δεν είδα)

>ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ!!!
με έκανε να δω τα λευκά σεντόνια με άλλο μάτι

>Το επικινδυνο παιχνιδι "Ποτηρακι"..Αληθινη ιστορια
Αναμένω εναγωνίως το sequel: "Πιατακι"..Αληθινη ιστορια

>teleportation-ΤΗΛΕΜΕΤΑΦΟΡΑ
Για ψιλοτεμπελχανάδες που δεν τους αρέσουν οι χειρονακτικές εργασίες

>ΜΟΡΑ - μία ανεπιθύμητη επίσκεψη
η αλλιώς Μώρα (και ο νοών νοείτω)

Κλείνω το pc αποφασισμένος ότι αν γίνω ποτέ εφευρέτης το πρώτο πράγμα που θα εφεύρω είναι προφύλαξη οθόνης από την επιβλαβή..πληροφορία

11/05/2009, 12:12:17
quote:
urbanchaos

Κλείνω το pc αποφασισμένος ότι αν γίνω ποτέ εφευρέτης το πρώτο πράγμα που θα εφεύρω είναι προφύλαξη οθόνης από την επιβλαβή..πληροφορία

Βασικά, δεν έχεις κι άδικο ... αλλά η πληροφορία φίλε είναι ελεύθερη να διακινείται. Η επιλογή είναι δική μας αν θα την δεχτούμε ή όχι. Τώρα βέβαια, να ξυπνάς το πρωϊ κι εκεί που πηγαίνεις στην δουλειά σου να βλέπεις φάτσα κάρτα την αφίσσα του Νότη - Ζορρό να σε ενημερώνει για το που τραγουδάει ... ε, και να μην θες να την λάβεις αυτήν την πληροφορία, σου την πασσάρουν με το ζόρι. Όμως σε ένα forum, έχεις τουλάχιστον το δικαίωμα της επιλογής να μην μπαίνεις σε όποια topic δεν γουστάρεις ...

11/05/2009, 13:55:22
quote:
η μάχη του Μαραθώνα κρίθηκε από την επέμβαση των Αμερικανών(!). Έχουν λέει χρονομηχανές και κάνουν ταξιδάκια στον χρόνο και επηρεάζουν την ιστορία . Καλά και δεν ξεκίναγαν από τον Βιετνάμ? Είναι και πιο πρόσφατο, θα τους έρχονταν πιο φθηνά...

11/05/2009, 17:22:40
Κοίτα απο τη μία συμφωνώ μαζί σου. Ας πούμε, το διαδίκτυο είναι γεμάτο πορνό. Γιατι εγώ για να ψάξω μια μαλ** να πρέπει να με "διαολίζουνε" κάθε λίγο κ λιγάκι?
Αυτό που με κάνει να διαφωνω μαζί σου είναι το στυλ οτι τπτ δεν υπάρχει κ όλα αυτά(που συζητάνε) είναι μπούρδες.
Εσύ δεν έχεις ζήσεις τίποτα παράξενο στη ζωή σου? Αν ναι, το ένα ημισφαίριο(του εγκεφάλου) το πήρε και το άλλο το άφησε?
Ούτε καν μια μαρτυρία κοντινού προσώπου?
...
Συμφωνω οτι κάποια θέματα γίνονται γελοία. Ας πούμε εγω αποκλείεται να άνοιγα θέμα "φαντάσματα". Αυτό όμως γιατι έχω κάποιες γνώσεις παραπάνω(..) οι οποίες κάνουν αυτη τη λαϊκή και πολυχρησιμοποιημένη λέξη "φαντασματα" να μου ακούγεται γελοία..
αυτά..

http://www.youtube.com/watch?v=V1smgz-px1Q&feature=related
And if someone were being a "sheep" by mindlessly following the flock of worldly desires, then again, we must be the wolves
http://www.youtube.com/watch?v=3E4icx7U8Cg

11/05/2009, 17:57:15
Βασικά το θέμα, είναι η πληροφορία αυτή καθ' αυτή. urbanchaos, εσύ το κάνεις λίγο πιο συγκεκριμένο το θέμα, αλλά αυτό που λες δεν συμβαίνει μόνο σε ένα forum. Για το forum του esoterica, αρμόδιοι να μιλήσουν είναι οι συντελεστές του. Η πληροφορία εξυπηρετεί. Είτε είναι άχρηστη είτε όχι, εξυπηρετεί. Αν είναι χρήσιμη εξυπηρετεί τον αποδέκτη της, αν όμως είναι άχρηστη για τον αποδέκτη της τότε εξυπηρετεί τον διακινητή της. Το πρόβλημα βασικά για μένα είναι γιατί εγώ να είμαι "αναγκασμένος" να γίνομαι αποδέκτης άχρηστων πληροφοριών. Π.χ η πληροφορία πως ο Ρουβάς δεν έκανε τσίσα του σήμερα, για μένα είναι άχρηστη. Έλα όμως που εγώ με κάποιον τρόπο, θα το μάθω, θέλοντας και μη. Κάποια στιγμή, θα ανοίξω την τηλεόραση και θέλοντας και μη, θα το ακούσω. Γιατί θα πρέπει να το ακούσω ; Τι με νοιάζει ; Πολλές φορές, πολύ συχνά στις μέρες μας, γινόμαστε αποδέκτες τέτοιων άχρηστων πληροφοριών. Βέβαια, για μένα είναι άχρηστες, για κάποιους άλλους που ανήκουν πιθανόν στο fun club του Ρουβά, ε, είναι χρήσιμες.

Πότε όμως μια πληροφορία είναι χρήσιμη & πότε άχρηστη (γενικά) ; Αυτό δεν μπορούμε να το πούμε, δεν το ξέρουμε. Είναι αμιγώς υποκειμενικό θέμα. Συνεπώς, ο καθένας μας επιλέγει ΠΟΙΑ πληροφορία θα αποδεχθεί (όσο μπορεί βέβαια, όσο περνάει από το χέρι του). Ε, από το χέρι το δικό σου περνάει να μην κλικάρεις σε θέματα που θεωρείς πως περιέχουν άχρηστες πληροφορίες. Κι έτσι, δεν μαθαίνεις ούτε για τα φαντάσματα, ούτε για Σολομωνική, ούτε για τηλεμεταφορά, ούτε για μόρα.

11/05/2009, 18:22:08
Ο καθένας επιλεγεί το topic που θέλει να συμμετάσχει στη συζήτηση δεν είναι
Υποχρεωτικό προσωπικά αν δεν μου αρέσει ένα θέμα η το θεωρώ τραβηγμένο
Δεν συμμετέχω αυτό δεν σημαίνει ότι οπουδήποτε θέμα δεν μου αρέσει δεν
Θα πρεπει να υπάρχει απ τη στιγμή που δεν παραβαίνει τους κανόνες στου forum
Και υπάρχουν άτομα που θέλουν να συζητήσουν γι αυτό ας υπάρχει .

11/05/2009, 20:13:08
quote:
Ζαλισμένος και θολωμένος από την καταιγίδα των σκέψεων που με συνεπήραν ανοίγω το pc. Mπαίνω esoterica.gr/forums.

Καταίγίδα σκέψεων?
Σε συνεπήρε αμέσως?
Τόσο πολύ που άνοιξες το pc πληκτρολόγησες στο google τις λέξεις κλειδιά και τσούπ .. στο esoterica.
Αφού διαμαρτύρεσαι για τις πληροφορίες που δίνουν ποιός ο λόγος να παθιαστείς έτσι ούτως ώστε να αναζητήσεις επιπλέον πληροφορίες και απο το διαδίκτυο.
Μπερδεμένα μας τα λές.

Φίλε μου τι περίμενες να ακούσεις απο την εκπομπή ``Πύλες του Ανεξήγητου`` και τι περιμένεις να διαβάσεις εδώ στην ενότητα ``Παράξενο. Ανεξήγητα και παράξενα..

11/05/2009, 21:17:52
quote:
urbanchaos -Τις προάλλες έπεσε το μάτι μου σε μία εκπομπή, "Φίλες του ανεκδιήγητου" ή κάπως έτσι..Είχαν εκεί έναν τύπο που έλεγε ότι η μάχη του Μαραθώνα κρίθηκε…. Ζαλισμένος και θολωμένος από την καταιγίδα των σκέψεων που με συνεπήραν ανοίγω το pc. Mπαίνω esoterica.gr/forums.

urbanchaos καλώς ήρθες στην παρέα μας .

Για όλα υπάρχει λύση φίλε μου .

Το θέμα είναι το πώς θέλουμε να εκμεταλλευτούμε τον λιγοστό ελεύθερο χρόνο που έχουμε...

Επιλέγοντας να χάσουμε τον χρόνο μας με «πληροφορίες» που δεν έχουνε να μας προσφέρουνε τίποτα ή επιλέγοντας να χάσουμε τον χρόνο μας με «πληροφορίες» που δεν έχουνε να μας προσφέρουνε τίποτα ..

Εγώ πάντως θα επιλέξω μια τρίτη λύση σε κάτι που δεν μου προσφέρει τίποτα…

Αυτή…

XDΜέλος
11/05/2009, 22:16:32
Η εκπομπή είχε κάποιο πενιχρό ερευνητικό ενδιαφέρον, ουσιαστικά ήταν αναμάσημα παλαιότερων εκπομπών, πρόσφατων και μη ενώ τα περί «Μαγνητικού Τούνελ» ξεκινούν από το εξαίρετο βιβλίο το «Αίνιγμα της Πεντέλης» του Γ. ΜΠΑΛΑΝΟΥ (1982) (σελ. 13, «[..]κινούμενες μαγνητικές πηγές[..]») για να επαναληφθούν πολλά χρόνια μετά στο «Έλληνες Πράκτορες της CIA & KGB» (δεν διαθέτω το βιβλίο –ας είναι καλά η βιβλιογραφία όμως ). Γενικά, δεν θεώρησα ότι είχε κάτι σημαντικό να μου προσφέρει η συγκεκριμένη εκπομπή οπότε την παρακολούθησα περίπου μιάμιση ώρα και ύστερα την εγκατέλειψα, βέβαια την επομένη ημέρα (ή την μεθεπόμενη) σε ένα blog που παρακολουθώ (πρόκειται για το blog που έχει ο JBG για την Πεντέλη) πληροφορήθηκα τα λεχθέντα περί της μάχης του Μαραθώνα τα οποία συμφωνώ απόλυτα ότι είναι απλά και ξάστερα ανοησίες ή καλύτερα κουταμάρες.

Τώρα έχω την εντύπωση (μπορεί να κάνω και λάθος) ότι ένας εκ των συμμετεχόντων σε αυτή την εκπομπή είχε γίνει προ λίγου καιρού αντικείμενο (αρνητικού) σχολιασμού της έγκριτης ιστοσελίδας Iranon.gr όποτε όλο το concept μου φάνηκε σχετικά οικείο.

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ:
http://www.iranon.gr/NEWSANDMORE/NEWSANDMORE.htm

Υ.Γ.
1. Μπορεί να κάνω λάθος – συχωράτε με αλλά όπως είπα δεν παρακολούθησα ολόκληρη την εκπομπή και δεν την διαθέτω μαγνητοσκοπημένη, αν την εντοπίσω επιφυλάσσομαι να διαλευκάνω καλύτερα το θέμα .

2. Τώρα για το τι θα εφεύρεις, όταν με το καλό γίνεις εφευρέτης το συζητάμε διεξοδικότερα .

Edited by - XD on 11/05/2009 22:43:06