ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο κομμήτης ELENIN και πιθανές επιπτώσεις στη Γη. - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Ο κομμήτης ELENIN και πιθανές επιπτώσεις στη Γη. - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

Vitras90 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/5
14/09/2011, 21:54:20
ΝΙΚΟΜΑΧΕ εντελώς φιλικά, θελω να μου λύσεις μια απορία
μετα απο μια μικρή έρευνα σε site και φόρουμ επαγγελματιών και ερασιτεχνών αστρονόμων είδα έντονη διάθεση διάψευσης του όποιου κινδύνου ενέχει ο Elenin, κι εχω οπως να κάνει τις αμφιβολίες μου
Αλλα περιμένω κι άλλες πληροφορίες απο την έρευνα σου...

Εχω μια ερώτηση ,
κοιτάζοντας το Orbit Java Applet της ΝΑSA
είδα οτι η τροχιά του βρέθηκε σε ευθυγράμμιση Ήλιος-Γη-Elenin την ημέρα του καταστροφικού σεισμού της Χιλής (8,8R)το 2010 ,
αλλα και στην Ιαπωνία (9R) το 2011(!) ...
Για δες κι εσυ που το κατέχεις το άθλημα
(δε τολμώ να πω επιστήμη ) ,
25 - 27 Σεπτεμβρίου περνάει κι αυτή τη φορά ανάμεσα από τη Γη και τον Ήλιο ? (ευθυγράμμιση)

Hellas at War
VitrasΜέλος
14/09/2011, 22:54:43
Αυτες οι ευθυγραμμησεις ΔΕΝ παιζουν κανενα ρολο με τους σεισμους. Ειναι πρακτικα αδυνατον να ασκει τετοια επιρροη ενας τετοιος κομητης.

Επεξηγω:

1) Συμφωνα με τον Νόμο της παγκόσμιας έλξης

F = G * m1 * m2 / (r στο τετραγωνο)

βρισκουμε πως η επιδραση του κομητη στη Γη ειναι ΑΠΕΙΡΩΣ ελαχιστη σε σχεση με την επιδραση του φεγγαριου μας.

2) Ξεχασατε τους αλλους εκατομμυριους κομητες που κυκλοφορουν στο ηλιακο συστημα (και προφανως καθημερινα βιωνουμε εκατομμυριες ευθυγραμμησεις επισης) αλλα δεν προκαλεσαν ποτε καταστροφικες συνεπειες (απο μακρια).

14/09/2011, 22:56:30
Περνά ανάμεσα στην γη και τον ήλιο?
Η διάταξη δηλαδή είναι ήλιος,- ελενιν , - γη?

Είσαι σίγουρος?

Μήπως είναι ελενιν – ήλιος – γη ?

Είναι 100% σίγουρο τι θα δούμε στις 23-24 του μήνα όταν ο κομήτης θα είναι ορατός από το SOHO ?

Φίλε Dying δεν μιλάμε για πτώση μετεωριτών, αλλά για υπολείμματα της ουράς του κομήτη .
Οι μετεωρίτες είναι συμπαγή ουράνια σώματα και η πυκνοτητά τους πολύ πολύ μεγαλύτερη των κομητών.

14/09/2011, 23:24:37
Δεν θα διαφωνήσω Vitras ...

quote:
Είσαι σίγουρος?

Γι αυτο ρώτησα τον ΝΙΚΟΜΑΧΟ...
εγω αυτο βλέπω ... (?)

quote:
Είναι 100% σίγουρο τι θα δούμε στις 23-24 του μήνα όταν ο κομήτης θα είναι ορατός από το SOHO ?

Γιαννη νομιζω οτι ειναι ηδη ορατος απο πολλους αστρονόμους , οπου εχουν πολλές φωτογραφιες στα site τους

π.χ. http://members.westnet.com.au/mmatti/sc.htm

Hellas at War

Edited by - AitheroVamon on 14/09/2011 23:27:15

Edited by - AitheroVamon on 14/09/2011 23:40:27

15/09/2011, 00:38:29
Aitherovamon

Αυτα περι ευθυγραμίσεων,είναι παραμύθια της Χαλιμάς,εντέχνως διοχετευμένα στο διαδίκτυο,απο προφητειολόγους-καταστροφολόγους-θεολόγους και λοιπούς -λόγους!!

Στο προκείμενο τώρα.
Ο Ελένιν είναι ήδη ορατός,απο μια μερίδα ισχυρών τηλεσκοπίων και θα είναι ορατος και με κυάλια σε περίπου 10 μέρες.Ακόμη και με γυμνό μάτι είναι ορατό το φως του,δευτερόλεπτα πρίν την ανατολή του Ηλίου,καθ'όσον μετα η ηλιακή λάμψη τον κρύβει εντελώς.

quote:

Για δες κι εσυ που το κατέχεις το άθλημα
(δε τολμώ να πω επιστήμη )

Ναι,θα φαμε ξύλο!!

Αυτο που βλέπεις στην πιθανη πορεία του κομήτη και παρουσιάζεις σε φωτό,είναι αρκετα παλαιά πρόβλεψη [τριμήνου νομίζω].Εχουν αλλάξει αρκετά δεδομένα απο τότε,τόσο ώστε να με κάνουν να τολμώ την πρόβλεψη διέλευσης του κομήτη μεταξύ Γης και Σελήνης.

Ναι στις 26-09-2011,εχουμε πάλι μια ευθυγράμμιση,αλλά αυτό βρε Aitherovamon,είναι αναπόφευκτο αφου οι τροχιές των ουρανίων σωμάτων είναι κυκλικές.Κάποια στιγμη,κάποια απο αυτα θα <<ευθυγραμμίζονται>> με άλλα υποχρεωτικά.Δεν είναι κάτι παράξενο για μας που κατέχουμε το...άθλημα!

Οσο για το διαδίκτυο,επειδή κοντεύω να χάσω πάσα ιδέα,θα σου συνιστούσα να φιλτράρεις καλά τις όποιες πληροφορίες κυκλοφορούν και οταν πρόκειτα για επίσημα site,να εξετάζεις και τα <συμφέροντα> που κρύβονται πίσω απο τις ανακοινώσεις,με γνώμονα την μη πρόκληση πανικού.

Αν δεν σε εχω καλύψει,ευχαρίστως να με ρωτήσεις οτι θέλεις.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

15/09/2011, 00:51:14
Πάντως σε απάντηση που βρήκα του ίδιου του αστρονόμου Leonid Elenin στις 16 Αυγούστου σχετικά με τον αστεροειδή 2005 YU55 , λέει :

quote:
"Έχω λάβει αρκετές ερωτήσεις εάν αυτά τα δύο σώματα συγκρουστούν ή εάν έρθουν τόσο κοντά το ένα στο άλλο ώστε να αλλάξουν τις τροχιές τους και να κατευθυνθούν πάνω στην Γή.
Κατηγορηματικά – ΟΧΙ.
Η μικρότερη απόσταση ανάμεσα στα δύο σώματα θα είναι στις 13 Σεπτεμβρίου (τρεις ημέρες μετά το πέρασμα του κομήτη από το περιήλιο) και η απόσταση θα είναι 0.1688 a.u., στα 25.252.000 χιλιόμετρα. 10 εκατομμύρια χιλιόμετρα λιγότερα από την κοντινότερη προσέγγιση του κομήτη Elenin με τον πλανήτη μας, που θα συμβεί στις 16 Οκτωβρίου."

Στο spaceobs.org
http://spaceobs.org/en/2011/08/16/comet-elenin-and-asteroid-2005-yu55/

Hellas at War
15/09/2011, 01:06:00
Οχι φίλε Aitherovamon,δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα.Δεν ξέρω τον λόγο που ο συγκεκριμένος επιστήμων,αναμασάει τα λόγια του κάθε τόσο,παίζοντας με φαινομενικά μικρές ποσοτικές μονάδες,που όμως καλύπτουν τεράστιες αποστάσεις στην αστρονομία.

Αλλωστε το θέμα που ανέβασα εγω μιλάει για διέλευση του κομήτη τον Νοέμβριο και οχι Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.Αυτό που δεν λέει ο Leonid και οι λοιποί αστρονόμοι,είναι οτι κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει με ακρίβεια,ποιές αλλοιώσεις και σε τι βαθμό,θα υποστεί ο κομήτης εξ αιτίας των δύο διελεύσεών του Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου.Ούτε κατά πόσον αυτες οι διελέυσεις θα επηρεάσουν την επόμενη τροχιά του ανάμεσα στούς πλανήτες και τους δορυφόρους,τους εγγύς του Ηλίου.

Πολύ σωστα λέει όμως οτι, αυτα τα δύο σώματα δεν πρόκειται να συγκρουσθούν και να αλλάξει η τροχιά τους, με αποτέλεσμα να πέσουν στην Γη.Ούτε κι εγω ισχυρίσθηκα κάτι τέτοιο.Επαναλαμβάνω οτι ο YU55 θα περάσει μέσα απο τα συντρίμια του Ελένιν της μήκους 900.000 χιλ.ουράς του και σίγουρα θα συγκρουσθεί με αυτα,τα οποία βέβαια είναι μικρότερά του κατα πολύ.Σαν να ρίχνεις ενα μήλο στη αμμουδιά.Δεν θα σκορπίσει την άμμο?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

15/09/2011, 01:16:23
ίδωμεν φίλτατε ... εδώ θα είμαστε , είναι τόσο κοντά οι ημερομηνίες
(εδω έφτασε το ... μακρινό 2012)

Hellas at War
15/09/2011, 01:32:25
Vitras
Που την βρήκες αυτη την εξίσωση?

F = G * m1 * m2 / (r στο τετραγωνο)

Ξέρεις πόσοι παράγοντες εισέρχονται ακόμη,ώστε να βγεί ενα ασφαλές συμπέρασμα?Και δεν ισχύει παντού στο σύμπαν.

επεξήγηση:
f = G * m1m2 / r ^ 2 =
f = δύναμη της βαρύτητας
m1 & m2 = είναι μάζα 2 αντικειμένων
G = γνωστή ως η παγκόσμια σταθερά βαρύτητας.
r ^ 2 = απόσταση μεταξύ του m1 και m2

Επομένως f = ((6.673 * 10 ^ -11) * (1,9 * 10 ^ 27) * (4,8 * 10 ^ 22) ...) ^ 2
= (6.085776 * 10 ^ 39) / (670.900) ^ 2
= 1,352073744 * 10 ^ 28
= 1,3521 * 10 ^ 28 N

Βάσει των ανωτέρω και αφού καταφέρουμε να βάλουμε τα m1 και m2 με ακρίβεια,πράγμα λιγάκι δύσκολο σε σώματα όπως ο Ελένιν [λόγω μη σταθερης μάζας],δεν είναι δυνατός επι του παρόντος κανένας υπολογισμός με ακρίβεια της τροχιάς του.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Edited by - ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ on 15/09/2011 01:40:19

15/09/2011, 01:35:50
quote:
Aitherovamon
ίδωμεν φίλτατε ... εδώ θα είμαστε , είναι τόσο κοντά οι ημερομηνίες
(εδω έφτασε το ... μακρινό 2012

Σαφώς και θα μάθουμε σύντομα.
μή δίνεις πάντως βάσει σε καμμία ανακοίνωση,ούτε και στη δικιά μου φυσικά,επειδή είναι πολύ νωρίς ακόμη.Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που μπορεί να αλλάξουν τα πάντα,ανα πάσα στιγμή.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

28/10/2009, 16:50:46
quote:

Οι δικοί μου προπάτορες ήταν εκείνοι που κυνηγούσαν οι δικοί σου.

για να δω οι δικοί μου κυνήγησαν κάτι πέρσες κατι συρακούσιους,γαλάτες κάποια στιγμή την πάτησαν από τους ρωμαίους κατά διαστήματα τους την έπεφταν σλάβοι βούλγαροι ρώσοι αλλά πάλι στο κυνήγι τους είχαν όσο βέβαια μπορούσαν με την χάλια διοίκηση των ρωμιών αλλά κατάφεραν μετά από το καλό κυνήγι που έκαναν στους τούρκους να ελευθερωθούν πάλι και μετά κυνήγησαν κάτι ιταλούς και κάτι γερμανούς ποίοι απ όλους αυτούς είναι οι προπάτορες σου;

«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι

ακόμα της μόδας.»

—Ethan Allen

28/10/2009, 17:12:18
quote:
Sesostris:
Φίλε trexagireve , όπως έγραψα στην προηγούμενη απάντησή μου , σύμφωνα με την εβραϊκή μυθολογία που οι χριστιανοί ονομάζουν Παλαιά Διαθήκη , ο Θεός αφού πάλεψε με τον Ιακώβ μέχρι το πρωί και δεν μπόρεσε να τον νικήση , τον ευλόγησε και του έδωσε το όνομα Ισραήλ που στα εβραϊκά σημαίνει «Ο Θεός τον ενδυνάμωσε» . Αλλά ας δούμε το αντίστοιχο κεφάλαιο της Παλαιάς Διαθήκης , για να φρεσκάρης και τη μνήμη σου .

22 ᾿Αναστὰς δὲ τὴν νύκτα ἐκείνην ἔλαβε τὰς δύο γυναῖκας καὶ τὰς δύο παιδίσκας καὶ τὰ ἕνδεκα παιδία αὐτοῦ καὶ διέβη τὴν διάβασιν τοῦ ᾿Ιαβώκ· 23 καὶ ἔλαβεν αὐτοὺς καὶ διέβη τὸν χειμάρρουν καὶ διεβίβασε πάντα τὰ αὐτοῦ. 24 ὑπελείφθη δὲ ᾿Ιακὼβ μόνος, καὶ ἐπάλαιεν ἄνθρωπος μετ᾿ αὐτοῦ ἕως πρωΐ. 25 εἶδε δέ, ὅτι οὐ δύναται πρὸς αὐτόν, καὶ ἥψατο τοῦ πλάτους τοῦ μηροῦ αὐτοῦ, καὶ ἐνάρκησε τὸ πλάτος τοῦ μηροῦ ᾿Ιακὼβ ἐν τῷ παλαίειν αὐτὸν μετ᾿ αὐτοῦ. 26 καὶ εἶπεν αὐτῷ· ἀπόστειλόν με· ἀνέβη γὰρ ὁ ὄρθρος. ὁ δὲ εἶπεν· οὐ μή σε ἀποστείλω, ἐὰν μή με εὐλογήσῃς. 27 εἶπε δὲ αὐτῷ· τί τὸ ὄνομά σου ἐστίν, ὁ δὲ εἶπεν· ᾿Ιακώβ. 28 καὶ εἶπεν αὐτῷ· οὐ κληθήσεται ἔτι τὸ ὄνομά σου ᾿Ιακώβ, ἀλλ᾿ ᾿Ισραὴλ ἔσται τὸ ὄνομά σου, ὅτι ἐνίσχυσας μετὰ Θεοῦ, καὶ μετ᾿ ἀνθρώπων δυνατὸς ἔσῃ. 29 ἠρώτησε δὲ ᾿Ιακὼβ καὶ εἶπεν· ἀνάγγειλόν μοι τὸ ὄνομά σου. καὶ εἶπεν· ἱνατί τοῦτο ἐρωτᾶς σὺ τὸ ὄνομά μου; καὶ εὐλόγησεν αὐτὸν ἐκεῖ. 30 καὶ ἐκάλεσεν ᾿Ιακὼβ τὸ ὄνομα τοῦ τόπου ἐκείνου, Εἶδος Θεοῦ· εἶδον γὰρ Θεὸν πρόσωπον πρὸς πρόσωπον, καὶ ἐσώθη μου ἡ ψυχή. 31 ἀνέτειλε δὲ αὐτῷ ὁ ἥλιος, ἡνίκα παρῆλθε τὸ εἶδος τοῦ Θεοῦ· αὐτὸς δέ ἐπέσκαζε τῷ μηρῷ αὐτοῦ· 32 ἕνεκεν τούτου οὐ μὴ φάγωσιν υἱοὶ ᾿Ισραὴλ τὸ νεῦρον, ὃ ἐνάρκησεν, ὅ ἐστιν ἐπὶ τοῦ πλάτους τοῦ μηροῦ, ἕως τῆς ἡμέρας ταύτης, ὅτι ἥψατο τοῦ πλάτους τοῦ μηροῦ ᾿Ιακὼβ τοῦ νεύρου, ὃ ἐνάρκησεν.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΛΒ’

Όπως βλέπουμε λοιπόν ο Θεός έδωσε αυτό το όνομα στον Ιακώβ , και κατ’ επέκταση στον λαό του . Πέρα όμως από αυτό που δεν με πολυενδιαφέρει , εσύ ισχυρίζεσαι ότι μετά την σταύρωση του Ιησού ο Θεός απέσυρε τον τίτλο του Ισραήλ από τους Εβραίους , και τον κληρονόμησαν οι Έλληνες οι οποίοι είναι ο «Νέος Ισραήλ» .

Από που κι ως που αποκλειστική κληρονομιά των Εβραίων?
Που είπε ο Θεός ότι αυτό θα είναι το αποκλειστικό όνομα των Εβραίων?

Συγκεκριμένα ο Θεός του είπε: Eγώ είμαι, ο Ελ-Σαδδαί. Πολυάριθμοι να είναι οι απόγονοί σου. Από σένα θα βγει λαός (και βγήκε ο χριστιανικός) και άθροισμα λαών και βασιλιάδες θα προέλθουν από σένα, (πόσοι λαοί σήμερα στη γη, δεν είναι χριστιανοί!).

Δεν είναι λοιπόν ο όρος Ισραήλ εθνικός! αλλά θρησκευτικός. Απλά οι Εβραίοι τον οικειοποιήθηκαν.

O Iσραήλ είναι θρησκευτικός λαός και όχι εθνικός. Έτσι συνάγεται από την Παλαιά Διαθήκη.
Οι Εβραίοι εκμεταλλευόμενοι το ότι εθνολογικά προέρχονται από τους απογόνους του Ιακώβ δημιούργησαν την πλαστή εικόνα ότι είναι ο εκλεκτός λαός του Θεού.
Το ότι δεν είναι κανένας απολύτως λαός εκλεκτός του Θεού! αυτό το βλέπουμε με τον καλύτερο τρόπο μέσα από την ίδια την Παλαιά Διαθήκη. Οι "τιμωρίες" και οι απειλές που ο Θεός κατά καιρούς έστειλε στους Εβραίους φανερώνουν του λόγου το αληθές.

Αν οι Εβραίοι ήσαν ο "Ισραήλ" που ο Θεός ήθελε με φυλετικά κριτήρια, τότε δεν είχε κανένα λόγο να τους στείλει κατάρες, τιμωρίες και απειλές, όπως ακριβώς έπραξε με τους άλλους ειδωλολατρικούς λαούς.
Όταν οι Εβραίοι όμως ξέφευγαν από τις οδηγίες του τους τιμωρούσε ανηλεώς.
Καταλαβαίνει λοιπόν και ο ποιο αδαής ότι, ο Θεός δεν ενδιαφέρεται διόλου για την φυλετική και εθνική καταγωγή, παρά μόνο για την εναρμόνιση των εθνών και φυλών με τις επιταγές Του.
Γι' αυτό εξάλλου και ο Ιησούς έστειλε τους μαθητές Του να διδάξουν σε όλα τα έθνη.

quote:
Sesostris:
Στο ερώτημά που σου έθεσα , σε ποιο ευαγγέλιο ή άλλο ιερό χριστιανικό κείμενο αναφέρεται ότι ο Θεός αφαίρεσε τον τίτλο από τους Εβραίους και τον έδωσε στους Έλληνες κάνοντας την Ελλάδα «Νέο Ισραήλ» ;

Τον τίτλο δηλαδή κατά τη δική σου αντίληψη ο Θεός τον έδωσε στους Εβραίους για εθνολογικούς λόγους?

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

28/10/2009, 17:20:49
quote:

quote:

αθεος
ποίοι .......είναι οι προπάτορες σου;

Ξεκίνα από το Σωκράτη και έλα προς τα δώθε.

28/10/2009, 17:47:29
Εμφύλιο το λένε, πάντως, για όποιον χαιρεται...Να ξέρει με
τι χαίρεται...
28/10/2009, 18:19:58
Ψηλός

quote:

Εχεις δίκιο Ψηλέ. Οντως, οι προπάτορές μας κυνήγησαν τους δικούς σου και γι'αυτό οι προπάτορές σου ξεσηκώνονταν συνέχεια εναντίον των δικών μας.

Οι αγώνες αυτοί των προπατόρων σου φαίνονται καθαρά μέσα από τα θρησκευτικά (και εθνικά) βιβλία σου, που αποτελούν την "Παλαιά Διαθήκη". Εκεί φαίνεται πώς ένας από τους προπάτορές σου, ο Ματαθίας, πατέρας του Ιούδα ήταν ο πρώτος που πολέμησε κατά των Μακεδόνων. Οι απόγονοί του, οι Μακκαβαίοι πολέμησαν εναντίον του Αντίοχου Δ΄ του Επιφανή και του αρχιερέα Ιησού, γιατί εξελλήνισε τους Ιουδαίους. Είναι να μην μισούν οι προπάτορές σου τους δικούς μας;

Αλλωστε, το μίσος των προπατόρων σου (αλλά και των απογόνων τους) εναντίον των δικών μου προπατόρων, φαίνεται επίσης τόσο μέσα στην προαναφερόμενη Παλαιά Διαθήκη (που αποτελεί θρησκευτικό και εθνικό σου βιβλίο) όσο και στα λεγόμενα των μεταγενέστερων μισελλήνων Ιουδαιοχριστιανών (και των σημερινών αναμασητών τους).

Αλλά δεν έφταιγαν οι προπάτορές μου. Βλέπεις, εμείς ήμασταν παγκόσμια αυτοκρατορία και είχαμε παγκόσμιο πολιτισμό όταν οι δικοί σου προπάτορες ... έτρωγαν τις γυναίκες τους. Ηταν και εκείνος ο "σφαγέας" (όπως τον αποκάλεσες παλιότερα) Αλέξανδρος που κατέλαβε τη χώρα που είχαν κλέψει οι προπάτορές σου από άλλους... ε, δεν θέλει και πολύ να γίνει το κακό

Γι'αυτό σου λέω. Εχεις κάθε δίκιο να μισείς τους προπάτορές μου. Και εσύ και τα θρησκευτικά σου βιβλία. Και να θεωρείς ότι τους κυνηγούσαν. Η διατήρηση της εθνικής μνήμης είναι όχι μόνο δικαίωμα αλλά και υποχρέωση: Τόσο για μας τους Ελληνες, όσο και για σας τους "υιούς Ισραήλ" και τους Εβραίους προπάτορές σας...

macedon

28/10/2009, 20:02:05
Εσύ ζεις μια κατάσταση εμφυλίου, Μακεδών, που χρήζει
προσοχής,γιατί εδώ και αιώνες δεν έχουμε τέτοια πράγματα...Μόνο
στο μυαλό σας....Εδώ και 1500 χρόνια, δεν έχουμε φαινόμενα δυο θρησκειών, έχουμε όλοι μια θρησκεία στην Ελλάδα...
Το μυαλό σας, δεν μπορεί να το χωνέψει αυτό;
Τοσο μίσος δειχνει πρόβλημα....Δεν πας να το κοιτάξεις λίγο;
28/10/2009, 20:23:27
quote:
Sesostris:
Μήπως ο Αβραάμ και ο Ισαάκ ήταν Έλληνες και δεν το γνωρίζω ;;; Μήπως είναι ελληνικό όνομα το Ελ-Σαδδαί ;
Όπως ομολογείς και ο ίδιος εμμέσως πλήν σαφώς , αποδέχεσαι ότι ο όρος Ισραήλ προσδιορίζει και τη δική σου θρησκεία , όσο για το ποιος οικειοποιήθηκε τι , μάθε ότι ο μεταγενέστερος είναι πάντα αυτός που οικειοποιείται και όχι ο προγενέστερος .
Αν λοιπόν δεχθούμε ότι κάποιοι οικειοποιούνται τον όρο Ισραήλ , αυτοί είναι οι αιρετικοί Ιουδαίοι , ήτοι οι Χριστιανοί που είναι μεταγενέστε

O όρος Ισραήλ προσδιορίζει το λαό εκείνο που ακολουθεί τις επιταγές του Θεού.
Ο λαός αυτός αποτελείται από όσους ανθρώπους ακολουθούν τις επιταγές Του, ανεξαρτήτου έθνους ή φυλής.....ποιο απλά δεν μπορώ να τα πω.
Περιέχει Έλληνες, Σύριους, Γερμανούς, Άγγλους, Γάλλους Κινέζους κ.λ.π..... οι οποίοι ακολουθούν τις εντολές του Κυρίου ακόμη και εάν αυτοί δεν είναι Χριστιανοί στο θρήσκευμα.

Γιατί δεν μπορείς να ξεχωρίσεις ότι μιλάμε περί θρησκείας και όχι περί εθνών?

Σου είναι τόσο δύσκολο να καταλάβεις ότι ο Θεός δεν ενδιαφέρεται για τον Έλληνα ή τον Κινέζο ή τον Παλαιστίνιο ή τον Αμερικανό παρά για τον άνθρωπο?.....δεν τον ενδιαφέρουν τα έθνη δεν είναι εθνικιστής!!!......και μικρό παιδί να ήσουν θα το είχες καταλάβει.....αλλά δε θέλεις να το καταλάβεις....όχι ότι δεν μπορείς.

quote:
Sesostris:
Το πρώτο σκέλος της απαντήσεώς σου το αποδέχομαι , γιατί είναι και δική μου θέση . Για το δεύτερο σκέλος όμως θα ήθελα μερικές τεκμηριωμένες απαντήσεις για το πως ο χριστιανισμός ωφέλησε την Ελλάδα , γιατί στην ερώτηση αυτή δεν έχω πάρει μέχρι στιγμής απάντηση .

Την έχω απαντήσει δεκάδες φορές.....άντε λοιπόν άλλη μία ακόμη.
Το ότι όσοι επί Τουρκοκρατίας ασπάστηκαν το μουσουλμανισμό, όχι μόνο έγιναν Τούρκοι αλλά πολέμησαν και μάλιστα πολλοί από αυτούς επικεφαλής των Τούρκων κατά των Ελλήνων…… δε σου λέει τίποτα?

Το ότι οι Έλληνες προκειμένου να πάρουν θάρρος και να αποτολμήσουν τα διάφορα ανδραγαθήματά κατά την επανάσταση, προσεύχονταν στο Χριστό και στην Παναγία αυτό δε σου λέει τίποτα?
Η εκκλησία ήταν το μόνο αποκούμπι τους και η μόνη τους ελπίδα. Εάν δεν ήταν λοιπόν το θρήσκευμα δε θα είχαν κανέναν απολύτως λόγο οι Έλληνες ώστε να μην εξισλαμιστούν και κατά συνέπεια Τουρκεύουν.
Η θρησκεία μας κράτησε ζωντανούς.

quote:
Sesostris:
Τότε γιατί παρεμποδίζονται οι αρχαιόθρησκοι να χτίσουν ευκτήριους οίκους ;

Πως εμποδίζονται?....σίγουρα έγιναν κάποιες αιτήσεις σωστά?....και εφόσον είναι αρνητική η απάντηση συνοδεύεται και με έγγραφη αιτιολόγηση σωστά?.....φέρε μας λοιπόν την αιτιολόγηση να την κρίνουμε.

Παράλληλα αν δεν κάνω λάθος, υπάρχει απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία -κατά την επικύρωση του καταστατικού των αρχαιόθρησκων-, όχι μόνο αναγνωρίστηκε η αρχαία θρησκεία και το δικαίωμα της λειτουργίας της, αλλά και οι τελετές τους να γίνονται εντός ευκτήριου οίκου, ......... οπότε πως εμποδίζονται?

quote:
Sesostris:
Πουθενά δεν γράφει ο Παυσανίας ότι τους ναούς τους κατέστρεψαν οι ίδιοι οι εθνικοί . Αντιθέτως υπάρχουν όλα τα αυτοκρατορικά διατάγματα με τα οποία όσοι ναοί δεν κατεδαφίστηκαν , μετατράπηκαν σε αμαξοστάσια , ταυλοπαρόχια , ακόμα και πορνεία .

Α!....δεν κατέστρεφαν......για να δούμε:

Οι πρώτες καταστροφές στον Παρθενώνα έγιναν επί Λάχαρη, τον οποίο όρισε τύραννο των Αθηνών ο Κάσσανδρος, αυτός απέσπασε τις ασπίδες από τον Παρθενώνα, το χρυσάφι και τα κοσμήματα από το χρυσελεφάντινο άγαλμα της Αθηνάς......(σύμφωνα με την αφήγηση του Παυσανία)

Στην Τεγέα ο αυτοκράτορας Αύγουστος άρπαξε από το ιερό της Αλέας το αλεφάντινο άγαλμα της θεάς....οι Αργείοι άρπαξαν από την Τίρυνθα ένα ξόανο της Ήρας ...ενώ από το άγαλμα του Ποσειδώνα στη Μεγαλόπολη ο Παυσανίας βρήκε μόνο το κεφάλι....

-Το 200 π.Χ., ο Φίλιππος, κατέστρεψε τα έργα τέχνης της Αττικής κατά την εισβολή του. Όπως κατήγγειλαν οι Αθηναίοι στο συνέδριο των Αιτωλών (στο Θέρμον), θρήνησαν για τον χαλασμό του τόπου τους, για τον αφανισμό της σοδειάς, την κατεδάφιση των σπιτιών και τη λαφυραγωγία.

Αλλά εκείνο που τους συγκλόνισε και τους εξαγρίωσε, γράφει ο Λίβιος , ήταν οι βέβηλες και ανίερες πράξεις του Μακεδόνα μονάρχη.
Το γκρέμισμα των μνημείων, η βεβήλωση των ιερών, η καταπάτηση κάθε θείου και ανθρώπινου νόμου. «Κατέστρεψε τα προγονικά ιερά που στόλιζαν και τον μικρότερο δήμο (της Αττικής), πυρπόλησε ΟΛΟΥΣ τους ναούς, ακρωτηρίασε τα αγάλματα των θεών που κατάκεινται σήμερα ανάμεσα στις γκρεμισμένες πύλες των ναών» (Λίβιος Τίτος Ρωμαϊκή ιστορία ΧΧΧΙ, 30)......

Όπως βλέπεις.....πέφτεις λίγο έξω!

Όσο για τις καταστροφές που έγιναν με τα αυτοκρατορικά διατάγματα....φέρε μας ως παράδειγμα έναν τέτοιο ναό εδώ στην Ελλάδα.

quote:
Sesostris:
Σιγά , σιγά θα γίνη και αυτό , με τα μυαλά που κουμαντάρει το ιερατείο όχι μόνα θα μπορείτε να κάθεστε , αλλά ακόμα και να ξαπλώνετε ....

Σαν την ιστορία με τον γερόλυκο.....που αποσυρμένος λόγω ηλικίας από το κυνήγι....ακολουθούσε έναν τράγο μπας και του πέσουν τα μπεγλέρια του, έτσι όπως κρεμόντουσαν και κουνιόντουσαν πέρα δώθε, για να τα φάει...αλλά τελικά πέθανε από την πείνα ο λύκος!

quote:
Sesostris:
Φίλε trexagireve ίσως θα πρέπη να ξαναδιαβάσης τόσο την Παλιά διαθήκη , όσο και το κείμενο που έγραψες . Για να μην ανοίγω την Βίβλο και να αντιγράφω από μέσα , μπήκα στο http://www.jesuslovesyou.gr/ (Βιβλική Εγκυκλοπαίδεια) και αντέγραψα το παρακάτω κείμενο .
Ισραηλίτες
Ονομάζεται και λαός Ισραήλ. Όνομα διακριτικό των 12 φυλών που αποτελούσαν το ενωμένο βασίλειο του Ισραήλ, μέχρι τη διαίρεση του από το βασιλιά Ροβοάμ, το 931 π.Χ. (Α' Βασιλέων κεφ. 12). Τότε δημιουργήθηκαν δύο νέα βασίλεια, το βόρειο βασίλειο του Ισραήλ με έδρα τη Σαμάρεια, και το νότιο βασίλειο του Ιούδα με έδρα την Ιερουσαλήμ.
Η ιστορία τους ξεκινάει γύρω στο 2100 π.Χ., όταν ο Αβραάμ με την οικογένειά του, άφησαν την Ουρ των Χαλδαίων, και πήγαν στη Χαράν απ' όπου ο Αβραάμ ξεκίνησε για τη γη Χαναάν. Δεύτερος πατριάρχης των Ισραηλιτών ήταν ο Ισαάκ, γιος του Αβραάμ. Ακολούθησε ο Ιακώβ, γενάρχης των 12 φυλών του Ισραήλ (Γένεση 42:5, 45:21). Μετά την κατάρρευση της Βαβυλωνιακής αυτοκρατορίας, οι Ισραηλίτες και κυρίως της φυλής Ιούδα, επέστρεψαν από την εξορία και ονομάστηκαν λαός Ισραήλ.

Εκτός όμως των παραπάνω ας δούμε τι γράφει το απόσπασμα που παρέθεσες στην απάντησή σου ...
Είπε ο Κύριος στον Αβράμ * φύγε έξω από τη γη σου και τους συγγενείς σου και από το πατρικό σου σπίτι , και πήγαινε στη γη που θα σου δείξω * και εγώ θα σε κάνω μεγάλο έθνος κλπ......
Ο Χαλδαίος λοιπόν Αβράμ έφυγε από την Ουρ της Χαλδαίας η Σουμερίας , δεδομένου ότι οι Χαλδαίοι διαδέχθηκαν τους Σουμερίους στην περιοχή , μακριά από τη γη των πατέρων του . Και συνεχίζει το απόσπασμα που έγραψες ...
......η Μελχά γέννησε γιους στον αδελφό σου Ναχώρ , τον πρωτότοκο Ουζ και τους αδελφούς του Βαύξ και Καμουήλ , που είναι ο πατέρας (γενάρχης) των Σύρων .....

Συνεπώς σύμφωνα με αυτά ο Αβράμ είναι Χαλδαίος ή Σουμέριος , διαλέγεις και παίρνεις , και ο ανεψιός του Καμουήλ είναι σύμφωνα με την Παλαιά διαθήκη ο γενάρχης των Σύρων .

Μάλιστα....σου δείχνουν το φεγγάρι και εσύ κοιτάς το δάχτυλο.....

Πρώτον και κυριοτέρον αφού θα τον κάνει έθνος μεγάλο!!! φεύγοντας από τη χώρα του και το σπίτι του και πηγαίνοντας σε άλλη χώρα!! αυτό αν μή τι άλλο σημαίνει ότι κόβει κάθε δεσμό με την προηγούμενη χώρα, με το προηγούμενο έθνος.

Φτιάχνει λοιπόν καινούριο έθνος ο Αβραάμ....και ποιο είναι αυτό?...αφού τους Εβραίους τους άφησε κι έφυγε?
(Γένεσις κεφ. 10) :
21 Καὶ τῷ Σὴμ ἐγεννήθη καὶ αὐτῷ, πατρὶ πάντων τῶν υἱῶν ῞Εβερ, (Εβραίοι) από τον Σήμ λοιπόν κατάγονται όλοι οι Εβραίοι.....και απόγονοι του Σημ είναι τόσο οι Σύριοι όσο και οι Ισραηλίτες βάση της βίβλου.

Όταν λοιπόν ο Θεός είπε στον Αβραάμ να φύγει από τη χώρα του και να πάει αλλού! του λέει συνάμα ότι από αυτόν θα βγει και νέο έθνος...ποιο έθνος λοιπόν βγήκε αν όχι θρησκευτικό?...αφού ήδη ο Αβραάμ ήταν Εβραίος! θα έχανε την Εβραϊκή του ταυτότητα?

Η απάντηση είναι αυτό που εξ΄ αρχής λέω. Ότι ο Θεός δεν ονόμασε κανένα έθνος με την καθ΄ αυτού σημασία του όρου παρά ονόμασε έναν θρησκευτικό λαό.
Και το όνομα που του έδωσε "Ισραήλ" αυτή τη σημασία έχει και όχι την εθνολογική που οικειοποιήθηκαν οι Εβραίοι.
Κάθε λοιπόν απανταχού χριστιανός ο οποίος είναι πραγματικός χριστιανός αποτελεί τον λαό του Ισραήλ, είτε εθνικά είναι Γάλλος είτε Τούρκος είτε Έλληνας, είτε Ισραηλίτης (με την εθνική σημασία) κ.λ.π...

quote:
allzzaro:
Γράφει πουθενά σε αυτά που μου παρέθεσες που να αποδεικνύει οτι ο Αβραάμ γεννήθηκε στη Δαμασκό η στην Χαραάν ωστε να θεωρηθεί οτι ήταν Σύριος , που Συρία δεν υπήρχε εκείνη την εποχή...

Ο Αβραάμ κατάγεται από τον Αφραδάξ που ήταν γιος του Σήμ. Άλλος γιος του Σήμ ήταν και ο Αράμ από τον οποίο κατάγονται οι Σύριοι....

Ας δούμε το κείμενο των εβδομήκοντα (Γένεσις κεφ. 10) :
21 Καὶ τῷ Σὴμ ἐγεννήθη καὶ αὐτῷ, πατρὶ πάντων τῶν υἱῶν ῞Εβερ, (Εβραίοι) ἀδελφῷ ᾿Ιάφεθ τοῦ μείζονος.
22 υἱοὶ Σήμ· ᾿Ελὰμ καὶ ᾿Ασσοὺρ καὶ ᾿Αρφαξὰδ καὶ Λοὺδ καὶ ᾿Αρὰμ(Σύριοι) καὶ Καϊνᾶν. 23 καὶ υἱοὶ ᾿Αράμ· Οὒζ καί Οὒλ καὶ Γατὲρ καὶ Μοσόχ...

Πάνω απ΄ όλα και σύμφωνα με τη βίβλο οι Σύριοι είναι και αυτοί Εβραϊκής καταγωγής, προέρχονται δηλαδή από την ίδια φυλή.

Το θέμα όμως είναι ότι, δεν έχει καμία σημασία η καταγωγή του Αβραάμ....δηλαδή αν ήταν μετανάστης από την Κίνα?....θα σήμαινε κάτι?....θα άλλαζε κάτι?

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

Edited by - europaios2 on 28/10/2009 20:27:49

Edited by - europaios2 on 28/10/2009 20:35:55

28/10/2009, 21:13:25
quote:
macedon:
Οι αγώνες αυτοί των προπατόρων σου φαίνονται καθαρά μέσα από τα θρησκευτικά (και εθνικά) βιβλία σου, που αποτελούν την "Παλαιά Διαθήκη". Εκεί φαίνεται πώς ένας από τους προπάτορές σου, ο Ματαθίας, πατέρας του Ιούδα ήταν ο πρώτος που πολέμησε κατά των Μακεδόνων. Οι απόγονοί του, οι Μακκαβαίοι πολέμησαν εναντίον του Αντίοχου Δ΄ του Επιφανή και του αρχιερέα Ιησού, γιατί εξελλήνισε τους Ιουδαίους. Είναι να μην μισούν οι προπάτορές σου τους δικούς μας;

Αλλωστε, το μίσος των προπατόρων σου (αλλά και των απογόνων τους) εναντίον των δικών μου προπατόρων, φαίνεται επίσης τόσο μέσα στην προαναφερόμενη Παλαιά Διαθήκη (που αποτελεί θρησκευτικό και εθνικό σου βιβλίο) όσο και στα λεγόμενα των μεταγενέστερων μισελλήνων Ιουδαιοχριστιανών (και των σημερινών αναμασητών τους).

Αλλά δεν έφταιγαν οι προπάτορές μου. Βλέπεις, εμείς ήμασταν παγκόσμια αυτοκρατορία και είχαμε παγκόσμιο πολιτισμό όταν οι δικοί σου προπάτορες ... έτρωγαν τις γυναίκες τους. Ηταν και εκείνος ο "σφαγέας" (όπως τον αποκάλεσες παλιότερα) Αλέξανδρος που κατέλαβε τη χώρα που είχαν κλέψει οι προπάτορές σου από άλλους... ε, δεν θέλει και πολύ να γίνει το κακό

Γι'αυτό σου λέω. Εχεις κάθε δίκιο να μισείς τους προπάτορές μου. Και εσύ και τα θρησκευτικά σου βιβλία. Και να θεωρείς ότι τους κυνηγούσαν. Η διατήρηση της εθνικής μνήμης είναι όχι μόνο δικαίωμα αλλά και υποχρέωση: Τόσο για μας τους Ελληνες, όσο και για σας τους "υιούς Ισραήλ" και τους Εβραίους προπάτορές σας...

Ευτυχώς που ήρθε ο Χριστιανισμός γιατί ακόμη μπορεί να κάναμε ανθρωποθυσίες…...όπως ο Παυσανίας γράφει.....

Συζητάμε για θρησκεία και όχι για εθνολογία.
Αν θέλεις να συζητήσουμε για εθνολογία, ας ξεκινήσουμε από εδώ κοντά! από την Κωνσταντινούπολη που λες ότι ποτέ δεν ήταν Ελληνική Πόλη....και άσε τον Μέγα Αλέξανδρο που πήγε κάτι ηπείρους μακριά....

Οι προπάτορες του Ψηλού ορκιζόντουσαν στο σταυρό και επαναστατούσαν κατά των Τούρκων το 1821....οι δικοί σου τι έκαναν τότε?

Τη στιγμή που θεωρείς ότι η Ελλάδα κατοικείτε από πολλούς Χριστιανούς και λίγους Έλληνες (σαν την μουτσούνα σου 1*1!)....δεν προσπαθείς, παρά να καπηλευτείς το όνομα Έλληνας που δε σου ανήκει!! όπως ακριβώς οι Εβραίοι καπηλεύτηκαν το όνομα Ισραήλ!

28/10/2009, 22:00:30
Καλώς τον κεφτέ. Μας έλειψες...

macedon

28/10/2009, 22:55:23
quote:

Ψηλός

quote:

Εχεις δίκιο Ψηλέ. Οντως, οι προπάτορές μας κυνήγησαν τους δικούς σου και γι'αυτό οι προπάτορές σου ξεσηκώνονταν συνέχεια εναντίον των δικών μας.

macedon

Εγώ, πάντως ξέρω πως ο Ζούπερμαν νίκαγε όλους τους κακούς.
Κακέ Δρακουμέλ!

Edited by - Ψηλός on 28/10/2009 23:10:06