- Μετεμψύχωση & μετενσάρκωση - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
quote:
UnseenΣκεφτόμουν μόλις το εξής: από τις επιθανάτιες εμπειρίες διαφόρων ανθρώπων βλέπουμε ότι όσοι πιστεύουν στον χριστιανισμό, συναντούν φιγούρες της χριστιανικής εκκλησίας (αγίους, αγγέλους κτλ), όσοι πιστεύουν στον μωαμεθανισμό, συναντούν ουρί και πιλάφια, οι βουδιστές ατενίζουν τη νιρβάνα και τον Βούδα, οι ινδουιστές ενδεχομένως τον Βισνού, οι ινδιάνοι τα πνεύματα των προγόνων τους και τον Μανιτού, τέλος πάντων καθένας, ανάλογα με το σύστημα πίστης του, αντικρίζει ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΔΕΙ.
Αναρρωτιέμαι τι να σημαίνει αυτό για τη μετεμψύχωση και τη μετενσάρκωση.
Στις επιθανάτιες εμπειρίες τα άτομα συναντούν, συνήθως, αγαπημένους τους ανθρώπους που δεν ζουν πια. Αυτό έχει συμβεί και σε άτομα πριν φύγουν από τη ζωή. Στις τελευταίες τους ώρες έβλεπαν δικούς τους ανθρώπους που έρχονταν να τους παραλάβουν.
Ανάλογα, τώρα, με την πίστη του κάθε ανθρώπου (αν δεν έρθει ένα οικείο του πρόσωπο), οι οδηγοί του παρουσιάζονται με τη μορφή που αυτός «γνωρίζει» και νιώθει ασφαλής. Έτσι, μπορούμε να δώσουμε μία λογική εξήγηση στα παραπάνω.
Υ.Γ. Θα συμφωνήσω, επίσης, με τον αγαπητό Dying_Incubus !

Φιλικά, http://astro.forumup.com/
η karma
Αυτές δεν έχουν συγκεκριμένο "πρόσωπο" μια και είναι ενέργειες με συγκεκριμένη αποστολή.
Στο αστρικό πεδίο που μεταβαίνουμε μετά θάνατον η ύλη είναι λεπτοφυής και ευπλαστη, οπότε δίνουμε εμείς την μορφή την οικεία σε μας που θάρθει να μας παραλάβει είτε αυτή είναι κάποιος συγγενής είτε κάποιο ον με τη μορφή που ανταποκρίνεται στα θρησκευτικά μας πιστεύω.

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
υπαρχει περιπτωση να γινω πατερας του εαυτου μου;;;
δλδ
ας υποθεσουμε οτι ειμαι δωρητης σπερματος
(μεχρι στιγμης ειμαι αιματος)
καποια στιγμη πεθαινω
το κατεψυγμενο σπερμα μου το διαλεγει ενα ζευγαρι που δεν μπορει να κανει παιδι με την παραδοσιακη μεθοδο και γεννιετε ενα ατομο,
υπαρχει καποιος συμπαντικος νομος που <<απαγορευει>> στην ψυχη μου να μπει σε αυτο το σωμα;;
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
Πολύ μακριά είναι η υλιστική άποψη των πραγμάτων από την μετενσάρκωση.
Το οποίον και το σπέρμα σου να δώσεις "πατέρας" του εαυτού σου δεν μπορείς να γίνεις γιατί η ψυχή που ενσαρκώνει ένα σώμα δεν έχει καμία σχέση με το σπέρμα που γεννήθηκε.
ΧεΧε Ωστόσο αν υπάρχουν "καρμικά κατάλοιπα" μπορεί να γεννηθείς σε μια οικογένεια που μητέρα σου είναι η "ψυχή" που σε δολοφόνησε σε προηγούμενη ενσάρκωση... έτσι για να προσπαθήσετε να τα βρείτε σε μια άλλη "σχέση" που προϋποθέτει αγάπη και στοργή.
Τρομακτικότερο έτσι? από το να είσαι πατέρας του εαυτού σου?

quote:
gigenisας υποθεσουμε οτι υπαρχει η μετενσαρκωση
υπαρχει περιπτωση να γινω πατερας του εαυτου μου;;;
δλδ
ας υποθεσουμε οτι ειμαι δωρητης σπερματος
(μεχρι στιγμης ειμαι αιματος)καποια στιγμη πεθαινω
το κατεψυγμενο σπερμα μου το διαλεγει ενα ζευγαρι που δεν μπορει να κανει παιδι με την παραδοσιακη μεθοδο και γεννιετε ενα ατομο,
υπαρχει καποιος συμπαντικος νομος που <<απαγορευει>> στην ψυχη μου να μπει σε αυτο το σωμα;;
Ο μόνος συμπαντικός νόμος που <<απαγορεύει>> στην ψυχή σου να μπει σε αυτό το σώμα είναι... το επίπεδο εξέλιξής σου.
Οι εξελιγμένες ψυχές, λέγεται, πως συλλαμβάνονται από Αγάπη και όχι μέσα σε κάποιον «ψυχρό» δοκιμαστικό σωλήνα !
Θα συμφωνήσω, επίσης, με την αγαπητή gretel που η άποψή της είναι όντως... πιπεράτη !

Φιλικά, http://astro.forumup.com/
η karma
Πολύ αργά βρήκα το χρόνο να γράψω στο θέμα που άνοιξες Unseen και έχουν ειπωθεί τόσα πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα, που δεν ξέρω για ποιο από όλα να πρωτοτοποθετηθώ...
Σεβόμενη παρόλα αυτά τη χρονολογική σειρά των πραγμάτων που έχουν γραφτεί και εφόσον εξακολουθούν και παραμένουν ανοιχτά κάποια ερωτήματα, θα αναφερθώ σε ένα θέμα που άγγιξε ο mercury.
Σχετικά με το ερώτημα που έθεσε, για τον καλόγερο στο Άγιον Όρος που είναι μεν εξελιγμένος, αλλά δεν ασπάζεται τη θεωρία της Μετενσάρκωσης, ενώ κάποιος άλλος - πιθανότατα οπαδός κάποιου άλλου δόγματος - την ασπάζεται.
Ρώτησε ο mercury;
quote:
Ξαναρωτάω λοιπόν. Αυθεντική "εσωτερική φωνή" που λέει αλήθειες και δεν παραμυθιάζει διαθέτουν μόνο οι "εξελιγμένοι" οπαδοί της μετενσάρκωσης? Εσύ προσωπικά πιστευεις ότι είσαι πιο "εξελιγμένη" απο ένα μοναχό του Άγιου Όρους? Είσαι πιο "εξελιγμένη" απο ένα μύστη σαν τον Γκουρτζίεφ που δεν πίστευε στη μετενσάρκωση?
Προσωπικά πιστεύω πως υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο να πιστεύει κανείς σε μία θεωρία και στο να έχει βιώσει αυτά που η θεωρία αυτή πρεσβεύει. Και θα τολμούσα να πω, πως ελάχιστοι πρέπει να είναι οι οπαδοί της μετενσάρκωσης που ξεκάθαρα έχουν βιώσει την αλήθεια αυτή (όπως συμβαίνει άλλωστε με κάθε άλλη θεωρία που πιστεύουμε πως ισχύει).
Διότι, αυτό το οποίο μετενσαρκώνεται δεν είναι κάποιο τμήμα της προσωπικότητάς μας. Η προσωπικότητα με το θάνατο αποσυντίθεται βαθμιαία. Κάποιο τμήμα της που είναι περισσότερο συναφές με αυτό που καλούμε "ψυχισμό", κατά τη διάρκεια της αποσύνθεσής του παραμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα σε έναν κόσμο που μοιάζει με τον ονειρικό. Εκεί, μπορεί να βιώνει πολλών ειδών εμπειρίες, που ανάλογα με το ποιόν τους θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως κόλαση ή παράδεισος. Σ' αυτό το σημείο, δεν έχουν και μεγάλο άδικο οι χριστιανοί, ούτε όμως και αυτοί που μιλάνε για τον αστρικό κόσμο ή το "κάμα λόκα" (ο μεταθανάτιος κόσμος των επιθυμιών).
Δε θα ήθελα να αναλύσω περισσότερο το πως τα άϋλα στοιχεία μίας προσωπικότητας διαδοχικά αποσυντίθενται. Ούτως ή άλλως η διαδικασία καθεαυτή δεν έχει σημασία. Σημασία έχει όμως, πως αυτό το οποίο τελικά μένει, είναι πολύ πιο διαφορετικό από την προσωπικότητα που την έλεγαν "Μήτσο" ή "Μαρία". Αυτή πάει, πέθανε.
Ασφαλώς, όσο πιο εξελιγμένος είναι κάποιος, τόσο περισσότερο αθάνατος είναι. Αυτό σημαίνει ότι εάν η συνείδησή του ήταν εστιασμένη στο θνητό τμήμα του, για τον άνθρωπο αυτό η μετενσάρκωση δεν έχει μεγαλύτερη σημασία, από όσο θα είχε ο πλήρης αφανισμός του, ή η κατάληξή του στην κόλαση ή στον παράδεισο. Για μία διαδικασία από την οποία η συνείδηση είναι απούσα, ότι και να πούμε δε θα είναι η αλήθεια, αλλά και ότι και να υποθέσουμε, θα μπορούσε να ισχύει.
Αυτό εννοώ όταν γράφω πιο πάνω, πως έχει μεγάλη διαφορά το να έχει βιώσει κανείς τη μετενσάρκωση. Βίωση της μετενσάρκωσης θα σήμαινε μία συνεχή συνείδηση της πορείας μίας "ψυχής" από τη μία ενσάρκωση στην άλλη. Και δεδομένου ότι ο μέσος άνθρωπος δεν μπορεί να έχει συνεχή συνείδηση ούτε κατά τη διάρκεια μίας μέρας στον καθημερινό μας υλικό κόσμο, κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο και απαιτεί τρομερή πνευματική εξέλιξη. Οπότε, στην πλειοψηφία μας μπορούμε να μιλάμε για κολάσεις, παραδείσους και μετενσαρκώσεις, σε θεωρητικό κυρίως πλαίσιο, αποφεύγοντας δογματικές θέσεις και κρίσεις για το εξελικτικό επίπεδο των άλλων ανθρώπων, που μπορεί απλά να εστιάζονται σε μία άλλη πλευρά, μίας πολύ μεγάλης και άγνωστης για τους πολλούς, αλήθειας.
![]()
Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
quote:
Αγαπητέ φίλε.Πολύ μακριά είναι η υλιστική άποψη των πραγμάτων από την μετενσάρκωση.
Το οποίον και το σπέρμα σου να δώσεις "πατέρας" του εαυτού σου δεν μπορείς να γίνεις γιατί η ψυχή που ενσαρκώνει ένα σώμα δεν έχει καμία σχέση με το σπέρμα που γεννήθηκε.
με λιγα λογια λες πως μπορει η ψυχη να μει στο σωμα που
θα εχει δημιουργηθει με την βοηθεια του σπερματος μου
quote:
ΧεΧε Ωστόσο αν υπάρχουν "καρμικά κατάλοιπα" μπορεί να γεννηθείς σε μια οικογένεια που μητέρα σου είναι η "ψυχή" που σε δολοφόνησε σε προηγούμενη ενσάρκωση... έτσι για να προσπαθήσετε να τα βρείτε σε μια άλλη "σχέση" που προϋποθέτει αγάπη και στοργή.Τρομακτικότερο έτσι? από το να είσαι πατέρας του εαυτού σου?
το ποιο τρομακτικο ειναι να αλαξουμε θεση με το ιγκουανα μου
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
quote:
το ποιο τρομακτικο ειναι να αλαξουμε θεση με το ιγκουανα μου
Xε χε πλάκα θα είχε. Αυτό ανήκει στα χωράφια της μετεμψύχωσης.

Αν και έχω παρακολουθήσει το θέμα αυτό από τότε που ξεκίνησε
δεν είχα την ευκαιρία να τοποθετηθώ. Έτσι αναγκαστικά θα αναφερθώ
τώρα σε κάποια σημεία, κάποια από τα οποία αναπτύχθηκαν πριν από
αρκετά μηνύματα. Και ίσως το μήνυμά μου να είναι κάπως μακροσκελές...
Dying_Incubus:
quote:
Μετεμψύχωση είναι το πέρασμα της ψυχής από ένα στάδιο σε ένα άλλο (συνήθως ανώτερο).
Η ψυχή δηλαδή μπορεί να εξελιχθεί από το φυτικό στο ζωϊκό βασίλειο μέσα από ένα σύνολο ενσαρκώσεων έως ότου να γίνει Θεός.Χαρακτηριστικά μπορούμε να πούμε οτι έχουμε την πορεία:
Φυτό ---> Ζώο ---> Άνθρωπος ---> Θεός
Μετενσάρκωση είναι η ενσάρκωση της ψυχής σε ένα άλλο ανθρώπινο σώμα κατά την γέννηση του.
Νομίζω πως θα ήταν σημαντικό να διαχωριστούν αυτές οι 2 έννοιες γιατί πολύ συχνά συγχέονται.
Επειδή όπως παρατήρησα, δεν υπήρξε πιό κάτω άλλη αναφορά που να
σχετίζεται με τη σχέση αυτών των δύο έννοιών, θα ήθελα να γράψω
πάνω σε αυτό:
Συνειδητοποιώ όσο διαβάσω ή συζητώ για τις δύο αυτές έννοιες ότι υπάρχουν
διαφορετικές απόψεις, που δεν ταυτίζονται.
Για την μετεμψύχωση για παράδειγμα, έχω ακούσει ότι είναι μεν
το πέρασμα της ψυχής από ένα στάδιο σε ένα άλλο,
αλλά ότι αυτό δε συνεπάγεται την πορεία που αναφέρει ο αγαπητός
Dying_Incubus.
Συγκεκριμένα άκουσα ότι ένας άνθρωπος μπορεί στην επόμενη ζωή να
είναι γάτα, σκύλος, άλογο, ή κάποιο άλλο ζώο. Μάλιστα, κατά αυτήν
την άποψη, η γάτα ήταν ένα ον πιό εξελιγμένο από τον άνθρωπο,
πιό κοντά στη νιρβάνα.
Δηλαδή, για τους οπαδούς της μετεμψύχωσης φαίνεται να μην
ισχύει απαραίτητα ο "Θεοσοφικός" εξελιχτικός νόμος
που αναφέρει ο Dying_Incubus.
Βέβαια, μια τέτοια προοπτική εμένα προσωπικά μου προκαλεί
μεγάλη αναστάτωση...
Όσον αφορά τώρα την έννοια της μετενσάρκωσης, όπως εγώ το έχω
αντιληφθεί, αφενώς καλύπτει και την έννοια της μετεμψύχωσης
όπως την παρουσιάζει ο Dying_Incubus, δηλαδή δεν αποτελεί μόνο
ενσάρκωση ψυχής από άνθρωπο σε άνθρωπο στην πορεία της ιστορίας,
αλλά περιλαμβάνει και την πορεία από πέτρα σε φυτό, σε ζώο, σε
άνθρωπο, σε Θεό, μέσα βέβαια σε πολύ μεγάλα χρονικά πλαίσια.
Εν κατακλείδει, σύμφωνα με τη δική μου κατανόηση,
η οποία βέβαια αποτελεί αντικείμενο ερώτησης και έρευνας,
για την παρούσα συζήτηση:
Μετεμψύχωση είναι η μετάβαση της ψυχής από ον σε ον
ανεξάρτητα από την δεδομένη "Θεοσοφικής συγγένειας"
εξελιχτική πορεία: Ορυκτό -Φυτό -Ζώο -Άνθρωπος -Θεός
ενώ,
Μετενσάρκωση είναι η μετάβαση της ψυχής από ον σε όν
σε σχέση με τη δεδομένη "Θεοσοφικής συγγένειας"
εξελιχτική πορεία: Ορυκτό -Φυτό -Ζώο -Άνθρωπος -Θεός
και με τη διευκρύνηση ότι αυτό που μεταβιβάζεται δεν
είναι η προσωπικότητα, αλλά η ατομικότητα.
Diostas:
Αναφέρθηκε στη δομή και οργάνωση του σύμπαντος...
Σύμφωνα με το Ερμητικό ρητό:
"Όπως είναι πάνω έτσι είναι και κάτω", δηλαδή το νόμο της αναλογίας,
οφείλουμε να εξετάσουμε συνολικά τη δομή, οργάνωση, εξέλιξη της
φύσης ως σύνολο για να μπορέσουμε να φτάσουμε σε ένα συμπέρασμα
σχετικό με την μετενσάρκωση ή μετεμψύχωση ή κάτι άλλο.
Σε αυτή την έρευνά μας, θα μας βοηθήσει η κατανόηση συμπαντικής
ισχύος νόμων όπως
ο νόμος των κύκλων,
σύμφωνα με τον οποίο η φύση ανακυκλώνει τον εαυτό της, σε συνδυασμό με τον
νόμο των διαστάσεων
σύμφωνα με τον οποίο, η συνολική "διάνοια", ή το "αποτέλεσμα" μιας
δεδομένης οργάνωσης σε μια ν διάσταση ή επίπεδο, αποτελεί ον μιας
ν+1 διάστασης ή επιπεδου.
Η ανακύκλωση και η εξέλιξη, που περιγράφουν οι δύο αυτοί νόμοι,
μπορούν ενδεχομένως να μας διαφωτίσουν.
Κατά την άποψή μου και σύμφωνα με τους παραπάνω νόμους,
ερχόμαστε κοντύτερα στην έννοια της μετενσάρκωσης, όπως την
περιέγραψα, αλλά ακόμη μπορούμε να δεχτούμε και την έννοια μιας
"πολυψυχής", που αποκτά ατομικότητα σε παραπάνω επίπεδο,
δηλαδή, οι "ψυχές" πολλών σκύλων -π.χ.- θα δώσουν σε παραπάνω
επίπεδο την ψυχή ενός ανθρώπου, ενώ πολλές ψυχές ανθρώπου θα
δώσουν την ψυχή ενός ανώτερου όντος...
quote:
"Αν δεν μάθουμε να σκεφτόμαστε Συμπαντικά- θα μείνουμε στο επίπεδο της κότας, που πέραν από το κοτέτσι που γεννήθηκε και κλωσάει- δεν ξέρει απολύτως τίποτε."
το ερώτημα που θέλουμε να διερευνήσουμε είναι:
ποιά από τις θεωρίες εξυπηρετεί καλύτερα τις προσωπικές μας προσδοκίες;
δηλαδή
τι είναι αυτό που μας ικανοποιεί και μας καλύπτει
και αν ναι, τότε
από ποιά άποψη, συναισθηματική, νοητική και βασισμένη που,
σε κάποια ανώτερα ιδανικά, όπως η αγάπη, η δικαιοσύνη, η αρμονία, τί;
ή
ποιά από τις θεωρίες μπορεί να ερμηνεύσει καλύτερα
την εξέλιξη του συνόλου, της φύσης, του σύμπαντος..
Αντί λοιπόν να ρωτούμε "ποιό είναι το παρελθόν και η μοίρα μας",
μπορούμε να αλλάξουμε την ερώτηση: "πώς λειτουργεί εξελιχτηκά το
σύστημα, μέρος του οποίου είμαστε και εμείς"
Mercury
Σχετικά με τις αναδρομές...
και το γεγονός ότι πολλοί ανάμεσά μας κατάγονται από πρίγκηπες
και μύστες.
Και βέβαια, μιλάμε για μια πάρα μα πάρα μα πάρα πολύ εγωιστική
θέση, αφού θέλουμε να ήμασταν κάτι το τόσο σημαντικό...
quote:
"Τίποτα το πρωτοφανές", μου λέει ψύχραιμα,"έχω δει τουλάχιστον 3-4 τέτοιες κυρίες που ήταν ο Χριστός στην προηγούμενη ενσάρκωση", "αρκετούς Μεγαλέξανδρους,Κλεοπάτρες,Ναπολέοντες και γενικά όλη την ιστορία του άνθρώπινου είδους"...Τάβλα ο δικός σου...
Τί να πω...
Ένας φίλος, που παλαιότερα υπνώτιζε (τώρα πιά αρνείται να το κάνει
λόγω συνειδήσεως) και όπως μου είπε έχει υπνωτίσει και "μεταφέρει"
σε προηγούμενες ενσαρκώσεις αρκετά άτομα, δεν έχει συναντήσει κανέναν
που να ήταν κάτι το σημαντικό, όπως π.χ. Φαραώ, Μύστης, βασιλιάς,
Κλεοπάτρα, Τουταγχαμών, Χίτλερ κ.α.
Τώρα, μπορεί και να συνέπεσε, και να "μετέφερε" ο εν λόγω υπνωτιστής
μόνο ΑΧΠ (άτομα χαμηλής...) γι αυτό και δεν έτυχε να πέσει πάνω σε
κανένα γουάου...
Τί λέτε;
Από την άλλη, και εγώ έχω υπνωτιστεί από (γνωστό υπνωτιστή)
και σε προηγούμενη ενσάρκωση "ήθελα" να ήμουνα γκέϊ Γερμανός,
που μεταναστεύει στην Αμερική και αυτοκτονεί πέφτοντας στις
γραμμές του μετρό (πρόσφατη ενσάρκωση) ενώ παλαιότερα ήμουν
μια απείρου κάλους, εξυπνάδας και γλυκήτητας Αγγλίδα ζωγράφος,
με ευγενική καταγωγή, κόρη (τουλάχιστον) στρατηγού
που βρέθηκε στην Ινδία και ενώ έλιωνα από τον καρκίνο, (η φυματίωση
δε θυμάμαι πιό από τα δύο),ο πανέμορφος, αξιαγάπητος και αφοσιωμένος
μου σύντροφος εκλαιγε στο πλευρό μου και με αποχαιρετούσε...
Βέβαια, όταν μέσα από την (πολύ ελαφριά) κατάσταση ύπνωσής μου
"ξύπνησα" και διαβεβαίωσα τον υπνωτιστή μου ότι όχι μόνο δεν είχα
υπνωτιστεί, αλλά διηγόμουν τους ευσεβείς μου πόθους και φαντασιώσεις,
αυτός αρνούνταν το γεγονός ότι δεν έχω υπνωτιστεί και προσπαθούσε
να με πείσει ότι ήταν η άρνησή μου να δεχτώ τα συγκλονιστικά
αντικείμενα, που του "εκμυστηρεύτηκα", ο λόγος που έλεγα ότι
-η καημένη- δεν υπνωτίστηκα!...
Και μετά άκουσα και για άλλους που υπνωτίστηκαν...
Κάποια Κλεοπάτρα, ένας Άγιος -δε θυμάμαι ποιός- κ.λ.π.
Για να τελειώσω κάπου αυτό το μήνυμα...
Άλλο τί θέλουμε να πιστεύουμε, και άλλο η αλήθεια!
Αν και βέβαια, το πρώτο μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις
να αποδεικνύεται και ψυχοθεραπευτικό ![]()
Edited by - λίλιθ on 24/09/2006 21:29:04
Αυτό που αναφέρθηκε από την φίλη Unseen
quote:
Σκεφτόμουν μόλις το εξής: από τις επιθανάτιες εμπειρίες διαφόρων ανθρώπων βλέπουμε ότι όσοι πιστεύουν στον χριστιανισμό, συναντούν φιγούρες της χριστιανικής εκκλησίας (αγίους, αγγέλους κτλ), όσοι πιστεύουν στον μωαμεθανισμό, συναντούν ουρί και πιλάφια, οι βουδιστές ατενίζουν τη νιρβάνα και τον Βούδα, οι ινδουιστές ενδεχομένως τον Βισνού, οι ινδιάνοι τα πνεύματα των προγόνων τους και τον Μανιτού, τέλος πάντων καθένας, ανάλογα με το σύστημα πίστης του, αντικρίζει ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΔΕΙ
είναι κάτι που με είχε προβληματίσει αρκετά στο παρελθόν. Κατά την δική μου πάντα άποψη υπάρχουν οντότητες οι οποίες όμως δεν έχουν κάποια συγκεκριμένη ή έστω αναγνωρίσιμη με τα ανθρώπινα δεδομένα μορφή. Έτσι όταν ένας άνθρωπος έρχεται αντιμέτωπος με μια τέτοια οντότητα το μυαλό του την μεταφράζει ως την οντότητα που αναγνωρίζει, πιστεύει κ.τ.λ. ή η οντότητα επιλέγει να εμφανιστεί σε αυτόν με την μορφή που είναι οικία για αυτόν.
Αυτό όμως αν γίνει δεκτό ως μια αλήθεια έχει μια πιο βαθιά επέκταση τουλάχιστον κατά τον δικό μου τρόπο σκέψεως, ότι στην πραγματικότητα οι οντότητες αυτές δεν ενδιαφέρονται διόλου για το πώς τις ονομάζουμε ή για το πια μορφή τους δίνουμε, γνωρίζουν ότι οι διάφορες θρησκείες μας βοηθούν στο να έρθουμε πιο κοντά στα πιστεύω μας και κατά επέκταση πιο κοντά σε εκείνες, γνωρίζουν ότι η ανθρώπινη φύση χρειάζεται την εικόνα, την διευκρίνιση, το άγγιγμα, την οριοθέτηση για να λειτουργήσει και δεν σκοπεύουν να κλονίσουν ή να ταράξουν το πιστεύω κάποιου. Το χρησιμοποιούν κατά κάποιο τρόπο για να έχουν τον τρόπο επικοινωνίας που χρειάζεται ο καθένας προκειμένου να εξελιχθεί και βάση αυτού παίρνουν ή επιτρέπουν σε κάποιον να μεταφράσει την μορφή τους κατά βούληση.
Αν για κάποιο λόγο έπρεπε όλοι να ζωγραφίσουμε και να απεικονίσουμε την αγάπη ή την πίστη σε έναν πίνακα ο καθένας θα επέλεγε κάτι βάση της ψυχοσύνθεσης του. Όλοι στον πινακά τους θα αναγνώριζαν την ουσία αυτή μα θα δυσκολευόντουσαν ή θα ήταν αδύνατον να την αναγνωρίσουν στον πίνακα κάποιου άλλου. Η ουσία όμως του κάθε πίνακα θα ήταν πάντα η ίδια η εικόνα ωστόσο ποτέ.
Αν μπορούσαμε να φύγουμε από τα δεσμά του πινακά μας και να επιλέξουμε ένα κομμάτι σοφίας του κάθε πίνακα ίσως κάποτε να φτάναμε πιο κοντά στην αλήθεια, πιο κοντά σε αυτές τις οντότητες, και αυτό νομίζω το καταλαβαίνει κάθε ένας που μεγάλωσε ως Χριστιανός (με το πιστεύω δηλαδή της μίας και μοναδικής ενσαρκωμένης ζωής ), το μεγαλύτερο εμπόδιο να πιστέψει στην μετενσάρκωση ή μετεμψύχωση ήταν ο πίνακας που του ζωγράφισαν όσο ήταν ακόμα μικρός.
Αυτά ήταν απλά μια δική μου σκέψη πάνω σε αυτό το θέμα γιατί κατά τα άλλα πιστεύω πως την αλήθεια για την μεταθανάτιο ζωή μόνο να την υποπτευόμαστε μας επιτρέπεται για την ώρα.
Εκείνο που όμως θα αναρωτιέμαι πιθανόν για πάντα είναι αν αυτή η αλήθεια είναι μόνο μία, αν δηλαδή έχουμε όλοι την ίδια πορεία μεταθάνατον ή αν οι αλήθειες τελικά είναι πολλές, αν είμαστε σύνολα ψυχών με διαφορετικά χαρακτηριστικά όπου κάθε σύνολο έχει μια ξεχωριστή πορεία μετά, άσχετα με το αν επανέρχεται ή όχι.
Για να μην ξεφύγω όμως απο το θέμα και το γενικεύσω θα θελα να ρωτήσω την γνώμη σας σχετικά με αυτό, αν τελικά επαναρχόμαστε σε αυτή την ζωή ξανά και ξανά, είμαστε όλοι άνθρωποι - μαθητές; ή υπάρχουν αναμεσά μας και άλλες οντότητες με ανθρώπινη μορφή σε βοήθεια της εξελιξής μας ή και όντα αρνητικά με ανθρώπινη μορφή ενσαρκωμένα για την καθυστέρηση της εξελιξής μας;
Υ.Γ. Επειδή ήταν γρήγορη η ανάγνωση που έκανα σε αυτό το θέμα αν αυτό έχει ξανα αναφερθεί απλά αγνοήστε το.
Επίσης θα ήθελα να κατατεθούν τυχών μαρτυρίες από άτομα που συνάντησαν κάποιον Γέροντα ή γνώρισαν άτομα που είχαν επισκεφτεί κάποιον Γέροντα.
"Εν οίδα ότι ουδέν οίδα"
Εγώ, δυστυχώς, δεν γνωρίζω σε τι αναφέρεσαι.
...μάλλον εννοείς ΣΤΑΡΛΕΤΣ (starlets)
Με εκτίμηση
--Je^3--

..."follow me" the wise man said, but he walked behind...
ΠΑΝΤΩΣ Η ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΕΤΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΡΩΣΙΚΑ
quote:
Να συμπεράνουμε ότι εσύ φίλε Ιάσωνα δεν έχει άποψη επί του συγκεκριμένου θέματος αν και έχεις παρευρεθεί σε συναντήσεις με άτομα που έχουν άποψη.Εγώ, δυστυχώς, δεν γνωρίζω σε τι αναφέρεσαι.
...μάλλον εννοείς ΣΤΑΡΛΕΤΣ (starlets)
Με εκτίμηση
--Je^3--
Φίλε Jejeje, έχω κάνει συζητήσεις επί του θέματος με κάποια άτομα και έχω κατασταλαγμένη άποψη για το θέμα αυτό.
Όχι δεν θέλω να πω ΣΤΑΡΛΕΤΣ (starlets), δεν ξέρω τι είναι αυτό, η λέξη που θέλω να πω είναι Στάρετς.
Ελπίζω μέσα από αυτό το topic να γνωρίσεις πολλά πράγματα για τους Γέροντες, ειλικρινά πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό.
"Εν οίδα ότι ουδέν οίδα"
quote:
ΕΝΝΟΕΙΣ ΓΙΑ ΧΑΡΙΣΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ?
ΠΑΝΤΩΣ Η ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΕΤΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΡΩΣΙΚΑ
Φίλε Pisteuon, αυτούς ακριβώς εννοώ, τους πνευματικούς γίγαντες που έχουν την χάρη του αγίου πνεύματος.
Στάρετς σημαίνει Γέροντας στα Ρώσικα, όπως το είπες, εγώ απλά το αναφέρω και με τους δύο τρόπους γιατί κάποιοι μπορεί να το γνωρίζουν ή να το έχουν ακούσει έτσι.
Εσύ γνωρίζεις κάτι για αυτό το θέμα; Με ενδιαφέρει πολύ η γνώμη σου.
"Εν οίδα ότι ουδέν οίδα"
quote:
Φίλε Jejeje, έχω κάνει συζητήσεις επί του θέματος με κάποια άτομα και έχω κατασταλαγμένη άποψη για το θέμα αυτό.
Όχι δεν θέλω να πω ΣΤΑΡΛΕΤΣ (starlets), δεν ξέρω τι είναι αυτό, η λέξη που θέλω να πω είναι Στάρετς.
Ελπίζω μέσα από αυτό το topic να γνωρίσεις πολλά πράγματα για τους Γέροντες, ειλικρινά πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό.
Και εγώ το ελπίζω!! Περιμένω με αγωνία λεπτομέρειες και πληροφορίες.
Φιλικά
--Je^3--

..."follow me" the wise man said, but he walked behind...
Φίλε iasonas γειά σου,
πρέπει να σου πω ότι δεν έχω καταλάβει το νόημα της ερώτησής σου.
Γιατί έβαλες εδώ τέτοιο θέμα; Δεν βλέπεις παντού γύρω σου έτοιμους κριτές που σαν θηρία περιμένουν να κατασπαράξουν το πρώτο όνομα που θα εμφανισθεί;
Γιατί δεν πας να αγοράσεις ένα - δύο καλά βιβλιαράκια...έτσι...για να τους μάθεις καλύτερα και να μην φύγουν ποτέ από την καρδιά σου;
Ο καθένας "βλέπει" αυτά που ο ίδιος έχει φανταστεί.......
ΔΩΣΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ....
ΦΙΛΙΚΑ 
Alma Libre....
Όσο για τους κριτές, τα θηρία και όλους αυτούς που είναι έτοιμοι να εναντιωθούν και να κατακρίνουν αυτό το θέμα, τους περιμένω, ειλικρινά με ενδιαφέρει πολύ η γνώμη τους, μέσα από την επίθεση και την διαφωνία ελπίζω να βγουν καλά πράγματα (ελπίζω τουλάχιστον).
Σε επόμενο μήνυμα θα αναπτύξω περισσότερο το θέμα μου, δυστυχώς τώρα δεν έχω χρόνο.
"Εν οίδα ότι ουδέν οίδα"