ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η Γη ΔΕΝ κινείται - Τα θρησκευτικά ψέμματα της "Επιστήμης" - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Η Γη ΔΕΝ κινείται - Τα θρησκευτικά ψέμματα της "Επιστήμης" - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

DSM60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/3
07/05/2013, 03:22:43
Χρίστος Έλ

quote:

Μόνοι σας τρελαίνεστε.

Ουδέν ανακριβέστερον.

quote:

Αν δεν μπορείται να ανεχτείτε διαφορετικές απόψεις, καλύτερα να επικοινωνήσετε με τον διαχειριστή για να μου απαγορέψει την είσοδο σε συζητήσεις υψηλού επιπέδου.

Λάθος συμβουλή. Αλλά είσαι πολύ μαλάκας για να το καταλάβεις.

quote:

Τί να πω και εγώ; Αν το έχετε πάρει τόσο σοβαρά εσύ ο Κηφεύς και άλλοι, τότε να υποχωρήσω και να σας κάνω το χατίρι.

Ομοιοτρόπως, είσαι πολύ μαλάκας, για να κάνεις και χατίρια.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

07/05/2013, 03:49:36
DSM,

Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίζεσαι, ότι όποιος "ζει" σε μια ακίνητη γη,αγνοεί παντελώς βασικά μαθηματικά, φυσική,μετεωρολογία,...,αρνείται να θεωρήσει ότι κάποιοι άλλοι προφανώς δεν αγνοούν τις παραπάνω επιστήμες,και κατάφερε να βγάλει από τα ρούχα του ακόμα και τον Κηφέα,..., είναι μαλάκας;;;

Έλα τώρα,αναθεώρησε σε παρακαλώ.
Υπάρχουν πολλοί μαλάκες που δεν τους χαρακτηρίζει τίποτα από τα παραπάνω...
ΤΙ σου φταίνε;

Κηφέα,
Τι σου φταίμε εμείς;

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.

07/05/2013, 07:28:34
DSM...τί λε ρε μαλάκα.

Όσο ΤΡΕΛΑΙΝΕΣΤΕ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΣΑΣ...ΕΓΩ ΞΕΚΑΡΔΙΖΟΜΑΙ.

Φυσικά εγώ πέτυχα αυτό που θέλω, αλλά το έχει αποδείξει ήδη και ο PanosT. Αλαζονεία, μισαλλοδοξία, ad hominem, προσφυγή στην αυθεντία κτλ.... Τα στοιχεία ακριβώς για τα οποία κατηγορούσατε τους άλλους, τους "χριστιανούς" Σκοταδιστές. Εντάξει, κάποιοι από εσάς ίσως είχατε άσχημο θρησκευτικό παρελθόν με καταπιέσεις, αλλό αυτός δεν ήταν λόγος να υιοθετήσατε την τακτική τους, όμως το κάνατε.

Σου λέω, κανείς άθεος δεν μπορεί να μου την φέρει εμένα, 10 χρόνια συζητήσεις στο internet δεν είναι λίγος χρόνος. Ξέρω πολύ καλά τα επιχειρήματά σας και τα περί λογικής και συναισθήματος.

Βέβαια, ο Νικόμαχος πέρα από τις όλες αρλούμπες που λέει, είπε και κάτι σωστό. Μπορεί κάποιος να δει το παρόν θέμα στο esoterica και μετά να διαδώσει πως το esoterica διδάσκει τον γεωκεντρισμό, κάτι που προφανώς δεν ισχύει. Αν το esoterica έχει συγκεκριμένη πολιτική, τότε θα πρέπει να σβήσει το παρόν θέμα που άνοιξα, και δεν έχω πρόβλημα με αυτό γιατί άλλωστε δεν είμαι ο διαχειριστής. Αν ισχύει αυτό, θα πρέπει επίσης να απαγορέψει την είσοδο σε άτομα σαν και εμένα που "μολύνουν την γνώση" και την επόμενη φορά που κάνει signup κάποιος να έχει αυστηρό ερωτηματολόγιο και όρους, ώστε να μην γράφονται τέτοιοι χριστιανοί στο φόρουμ.

Για την παραπάνω υποχώρηση και συγκατάθεσή μου, με βρίζεις κιόλας. Μπράβο DSM καλό παιδί. Δεν θέλω να γίνω ο λόγος ώστε να αδειάσει αυτό το φόρουμ εξαιτίας μου. Αρκεί να περιμένουμε την γνώμη του admin.

07/05/2013, 09:29:11
quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ :

Βρε...Κηφέα,πας καλά?

Πράγματι Νικόμαχε, χθες δεν ήμουνα καλά.

Η διάγνωσή σου ήταν σωστή : Ξέφυγα από "ανεξέλεγκτη νευρικότητα" . . .

Επειδή δεν θέλω να ρίξω κι' άλλο λάδι στη φωτιά , και για τον λόγο ότι θεωρώ ότι κατέθεσα στο παρόν topic επαρκή στοιχεία και επιχειρήματα που δημιουργούν το κατάλληλο πλαίσιο για την αποκατάσταση της αλήθειας στο θέμα που επεξεργαζόμαστε, σταματώ τα μηνύματα εδώ αλλά θα συνεχίσω να καταθέτω τις απόψεις μου στα υπόλοιπα θέματα του esoterica .

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους συνδικτύους που με την ανάλυση των σκεπτικών τους, με βοήθησαν να πάρω αυτήν την τελευταία μου απόφαση, συνεχίζοντας να συμμετέχω στο esoterica .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά

NotirkΜέλος
07/05/2013, 13:29:19

{quote} ΧριστοςΕλ
Σου λέω, κανείς άθεος δεν μπορεί να μου την φέρει εμένα, 10 χρόνια συζητήσεις στο internet δεν είναι λίγος χρόνος. Ξέρω πολύ καλά τα επιχειρήματά σας και τα περί λογικής και συναισθήματος.
------------------------------------------------------------

Χριστιανική ταπεινοφροσύνη!!!!!

07/05/2013, 14:48:24
quote:

{quote} ΧριστοςΕλ

Τί εννοείς;

Λέω πως από την εμπειρία μου, έχω γνωρίσει τις τακτικές και τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούνται συχνότερα σε έναν "διάλογο" μεταξύ θεϊστών/αθεϊστών. Μπορεί και οι Χριστιανοί να το κάνουν.

Οι τότε Καθολικοί υποστήριξαν τον γεωκεντρισμό όχι γιατί τον θεωρούσαν επιστημονικά σωστό, αλλά για να μην χάσουν την εξουσία τους. Το ίδιο κάνουν και οι τωρινοί που έχουν δεχθεί την Εξέλιξη και τον Ηλιοκεντρισμό. Συμβιβάζεις τα αρχαία κείμενα με την επικρατούσα γνώμη, αλλιώς τρίζει η καρέκλα σου. Από την άλλη, ο Νεύτωνας, ο Κοπέρνικος, ο Γαλιλαίος, ο Κέπλερ δεν ήταν απλά άνθρωποι που τους εμπόδιζε κάποιος να κάνουν έρευνα. Είχαν και αυτοί πολιτικές σκοπιμότητες, η εναντίωση από την Καθολική Εκκλησία καλύπτει αυτές τις σκοπιμότητες. Πάντα πίσω από την δημοκρατία, ελευθερία και ισότητα κρύβεται κάτι άλλο.

Πάντως εγώ ανεξάρτητα από τις σκοπιμότητές μου, προσπάθησα να κάνω μια συζήτηση καθαρά αντικειμενική. Ναι, για τους περισσότερους έχει λήξει "γιατί το έχει αποδείξει η επιστήμη" εδώ και χρόνια, όχι όμως για όλους.

Η δικιά μου σκοπιμότητα είναι να επηρεάσω τις μάζες, να τις κάνω να σκεφθούν έξω από το κουτί. Το ίντερνετ είναι χρήσιμο εργαλείο σε αυτόν τον σκοπό. Δεν υποστηρίζω κάποιο κόμμα, ούτε κάποια θρησκευτική οργάνωση, γιατί δεν μου αρέσουν αυτοί οι διαχωρισμοί των χαζών και έξυπνων(μυήσου στην οργάνωσή μας για να μάθεις και άσε την μάζα).
Απλώς αγαπώ τον Θεό. Όμως θα επιθυμούσα να επηρεάσω εκείνους που θεωρώ σκλάβους όσο μπορώ. Να τους κάνω να αμφισβητήσουν, να αναλογιστούν. Ό,τι πετύχω.

gewkwnΜέλος
07/05/2013, 16:20:55
quote:

quote:

{quote} ΧριστοςΕλ

Τί εννοείς;

Λέω πως από την εμπειρία μου, έχω γνωρίσει τις τακτικές και τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούνται συχνότερα σε έναν "διάλογο" μεταξύ θεϊστών/αθεϊστών. Μπορεί και οι Χριστιανοί να το κάνουν.

Οι τότε Καθολικοί υποστήριξαν τον γεωκεντρισμό όχι γιατί τον θεωρούσαν επιστημονικά σωστό, αλλά για να μην χάσουν την εξουσία τους. Το ίδιο κάνουν και οι τωρινοί που έχουν δεχθεί την Εξέλιξη και τον Ηλιοκεντρισμό. Συμβιβάζεις τα αρχαία κείμενα με την επικρατούσα γνώμη, αλλιώς τρίζει η καρέκλα σου. Από την άλλη, ο Νεύτωνας, ο Κοπέρνικος, ο Γαλιλαίος, ο Κέπλερ δεν ήταν απλά άνθρωποι που τους εμπόδιζε κάποιος να κάνουν έρευνα. Είχαν και αυτοί πολιτικές σκοπιμότητες, η εναντίωση από την Καθολική Εκκλησία καλύπτει αυτές τις σκοπιμότητες. Πάντα πίσω από την δημοκρατία, ελευθερία και ισότητα κρύβεται κάτι άλλο.

Πάντως εγώ ανεξάρτητα από τις σκοπιμότητές μου, προσπάθησα να κάνω μια συζήτηση καθαρά αντικειμενική. Ναι, για τους περισσότερους έχει λήξει "γιατί το έχει αποδείξει η επιστήμη" εδώ και χρόνια, όχι όμως για όλους.

Η δικιά μου σκοπιμότητα είναι να επηρεάσω τις μάζες, να τις κάνω να σκεφθούν έξω από το κουτί. Το ίντερνετ είναι χρήσιμο εργαλείο σε αυτόν τον σκοπό. Δεν υποστηρίζω κάποιο κόμμα, ούτε κάποια θρησκευτική οργάνωση, γιατί δεν μου αρέσουν αυτοί οι διαχωρισμοί των χαζών και έξυπνων(μυήσου στην οργάνωσή μας για να μάθεις και άσε την μάζα).
Απλώς αγαπώ τον Θεό. Όμως θα επιθυμούσα να επηρεάσω εκείνους που θεωρώ σκλάβους όσο μπορώ. Να τους κάνω να αμφισβητήσουν, να αναλογιστούν. Ό,τι πετύχω.

Σου απανταω εγω φιλε μου γιατι το θρασος σου δεν εχει ορια

Ποιος ακριβως εισαι εσυ σε μαστορα που εχεις την αξιωση οτι θα επιρεαζεις τις μαζες ;

Με ποιο δικαιωμα βαφτιζεις τον εαυτο σου σαν αυτον που εχει την δυνατοτητα να κανει τους αλους να σκευτουν εξω απο το κουτι ;

Φιλε μου δεν ξερω εαν εισαι εξυπνος ( δεν σε ξερω στην τελικη )
απλα δεν γινεται να γραφεις για εξω απο το κουτι καιτα λοιπα
την στιγμη που φαινεται απο τις απαντησεις στο φορουμ οτι εχεις
τυφλυ αποδοχη της θρησκειας .

Η επιστιμη απ οτην αλλη ( σε αντιθεση με την θεση σου για την θρησκεια) εχει ενα χαρακτιρσμο φιλε μου εινια "θετικης προσεγκισης"
και δυστηχως για την παρτη σου αυτο εινια που σε καιει !!!!

Ποσο μαλλον που πανω στην παρανοικη σου κριση
εγραφες...

Πολυ ωραιος εισαι ρε μαγκα !!!
Απο αυτη την παραγραφο που εγραψες φιανεται ποια ειναι η πηγη
της αποψης σου φιλε μου .... Η θρησκεια...

Μην γραφεις λοιπον για σκεψη εξω απο το κουτι και τα λοιπα
γιατι στην Ελλαδα ζουμε και το "κουτι" φιλε μου εινια ο Χρηστινισμος

Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω ποσο φαντασμενος ναρκισισμος
μπορει να ειναι η περιπτωση σου .
αραγε ποσο δειλος εισαι στην πραγματικοτητα ωστε να υποστιριζεις
τις χαζομαρες σου κρυμενος πισω απο την ανονυμια σου ;
Αραγε τη Αλαζονεια εχεις;

Αστα αυτα μαγκα μου, βγες με το ονομα σου, υποστιρηξε αυτα
που γραφεις εδω, ωστε να εκτεθεις μαγκα , να σου κανουν ερωτησεις
που δεν θα εισαι σε θεση να απαντησεις σχετικα με την γνωση πραγματων που δεν εχεις την παραμικρη ιδεα , και μετα να σε δω με τις χαζομαρες σου σχετικα με τη εμονη για την ακινισια της γης .

Δυστηχως αυτη η εμμονη σου εχει να κανει με την αποψη των γραφων
βρισκεις λοιπον ενα -δυο , τρια .... δωδεκα βιβλια που υποστιριζουν αυτη την αποψη και θτα θεωρρεις δεδομενα !

κατι με τους hi-5 που ηταν επιλεγμενοι ετσι ωστε να καλυπτουν το μεγαλυτερο δυνατο πεδιο .

Κατι με τα βιβλια για το 2012 και τις τοσες διαφορετικες αποψεις σχετικα με την 21-12-12 οπου καλυπταν ενα ευρη φασμα αποψεων οπου
"πιστοι" στις αντιστοιχες θεωριες επελεγαν συνφωνα με τα πιστευω τους το αντιστοιχο βιβλιο κια αναγαγαν τον οποιον συνγραφεα σε "μετρ" απλα γιατι ταιριαζε με τα προσποικα τους πιστευω , τα οποια ειχανε πριν ακομη αγορασουν το εν λογο βιβλιο που απλα επιβεβαιωνε οτι ηθελαν να διαβασουν απ οτην αρχη .

Αυτο κανεις φιλε μου και εσυ αποδεχεσαι την αποψη ενος δογματος και
στιριζεσαι σε αποψεις που εχουν σκοπο να βγαλουν χρηματα (το βιβλιο που ανεφερες παραπανω) κια απλα αυτο ικανουν την δουλεια τους με το να πουλανε οτι εχεις αποφασισει α ποτην αρχη οτι θελεις να αγορασεις
για να επιβεβαιωθεις ξεροντας τη αρχη "οτι διαβασεις θα σε επιβεβαιωσει" ...

χαχαχαχα

δεν ειναι θεμα λοιπον αθειας μια αποψη που εκφαζει η επιστημη
εινια καιτ δεδομενο που αποδεχωνται οι επιστιμονες
( εκτος εαν εισαι πιο σχετικος οποτε βγες , εκθεσου και υποστιριξε την αποψη σου )

Αμαν πια με ατομα που στιριζωνται σε βιβλια που ξερουν εκ
των προτερων οτι θα συνφωνησουν με αυτους και παραβλεπουν το
γεγονος οτι τα εχουν διαλεξει επιτιδες για αυτο τον λογο

Υσ : εχεις διαβασει καπιο βιλβιο που να γραφει γιατι αυτα τα βιβλια που εχεις διαβασει κανουν λαθος ( την αλλη πλευρα );

07/05/2013, 16:43:45
Η επιστήμη,κάθε φορά που είναι στα πρόθυρα να κάνει ένα ακόμα μεγάλο βήμα,και για όσο βρίσκεται σε καθεστώς μεταίχμιου,έχει κάνει αρκετές φορές λάθος.Είναι αναγκαία διαδικασία για την γνωστική πρόοδο.

Οι τοποθετήσεις της όμως που έχουν ωριμάσει και κατασταλάξει δεν έχουν αποδειχτεί ποτέ λάθος.

Αυτό το γεγονός δεν βρίσκει κανέναν αντίθετο,είτε αυτός βρίσκεται στους κόλπους της εκκλησίας,είτε όχι,αρκεί να έχει επαρκή γνωσιακή βάση σε σχέση με την εποχή του.

Καταληκτικά θεωρώ ότι το θέμα έχει εξαντλήσει κάθε πλευρά.

Γελάσαμε,σατυρίσαμε,εκνευριστήκαμε,και μέχρι εδώ.

Παραλίγο να χάσουμε και ένα πολύτιμο μέλος του forum.Φτάνει.

Προσωπικά σταματώ εδώ.

Την καλημέρα μου σε όλους.

07/05/2013, 17:00:28
Είσαι πολυλογάς gewkwn, είμαι και εγώ πάντως.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΜΑΓΚΕΣ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟ ΠΟΣΟ ΘΡΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ;

Στο κάτω κάτω πιστεύω και μιλώ για κάτι γιατί έτσι γουστάρω. Όπως και εσύ πιστεύεις στον αθεϊσμό και τον ηλιοκεντρισμό γιατί έτσι γουστάρεις, το ίδιο και εγώ με τον γεωκεντρισμό. Γιατί η άποψή μου είναι η επίσημη άποψη του esoterica; Και γιατί η άποψη του esoterica να είναι συγκεκριμένα αντιβιβλική; Ας μην βάζουμε ταμπέλες και ας μην μπερδεύουμε τα πράγματα. Δηλαδή τί να κάνω εγώ τώρα αν άλλοι δεν πιστεύουν ό,τι πιστεύω; Να αυτοκτονήσω, να τους σκοτώσω, να τραβάω τα μαλλιά μου; Δείξτε μου το πόσο πιστεύετε στην Γαλλική Δημοκρατία.

Τώρα το πόσοι θα δεχθούν τον γεωκεντρισμό και τις θεωρίες μου, είναι άλλο θέμα. Και κανείς στην Ελλάδα να μην τον δεχθεί δεν θα κλάψω. Έτσι κι αλλιώς είναι τόσο πολλά τα χάλια στα οποία μας έχουν καταντήσει. Για τα επιχειρήματα, είπα πως και οι Χριστιανοί κάνουν τα ίδια ακριβώς λάθη όπως και οι άθεοι πολλές φορές. Και εγώ κάνω λάθη, ποιός σου είπε πως είμαι τέλειος ή πως το παίζω τέλειος;

Αν πιστεύεις πως το θέμα έχει λήξει μην ασχολείσαι, αν ενδιαφέρεσαι να ακούσεις την άποψη που λέει πως ο γεωκεντρισμός δεν έχει νικηθεί, αγόρασε με 15 ευρώ το βιβλίο από το versesofdeus. Ο εν λόγω επιστήμονας Yasser Shaban έχει τιμηθεί από την Nasa, δεν πρόκειται για άσχετο. Αυτό δεν λέει κάτι για εμένα, αλλά μια και εμπιστεύεστε την αυθεντία...

Τότε, η Εκκλησία και το Κράτος έκλεβαν την ζωή των ανθρώπων υποσχόμενοι παραδείσους σε μια "άλλη" ζωή. Σήμερα με τον υλισμό, την εξέλιξη και τον ηλιοκεντρισμό ούτε καν υποσχέσεις δίνουν στους σκλάβους. Είσαι λένε μια σκόνη, μια λάσπη που θα χαθεί για πάντα, μια μηδαμινή κουκίδα στο άπειρο σύμπαν που στροβιλίζεται χωρίς σκοπό και θα χαθεί σύντομα.

Ό,τι θέλεις δέχεσαι. Κανέναν δεν εκβίασα να δεχτεί την άποψή μου. Αλλά μην μου λες για θράσος και τέτοιες γελοιότητες. Είπα εγώ πόσο θρασύς είσαι όταν λες πως είσαι άθεος;

NotirkΜέλος
07/05/2013, 18:33:59
-Και όμως γυρίζει.
-Πάμε γι’ άλλα.

07/05/2013, 22:17:18
quote:
Κόπανος

Εχεις μεγάλη πλάκα τελικά!
Νομίζεις ότι τρελενόμαστε βρε χαϊβάνι?

Το μόνο που με απασχολεί προσωπικά,είναι το δικαίωμα ψήφου,που σου δίνει η πολιτεία,χωρίς να σε περνάει απο έλεγχο διανοίας.

Ισχυρίζεσαι ότι η Γη είναι ακίνητη.
Εγω ισχυρίζομαι,ότι είσαι ένας ουρακοτάγκος,με ένα δράμι μυαλό παραπάνω απο τους υπόλοιπους της αγέλης σου.

Και στην καλύτερη των περιπτώσεων,είσαι ένα τρόλλευ χωρίς τρολέδες!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

07/05/2013, 23:02:17
quote:

quote:
Κόπανος

Εχεις μεγάλη πλάκα τελικά!
Νομίζεις ότι τρελενόμαστε βρε χαϊβάνι?

Το μόνο που με απασχολεί προσωπικά,είναι το δικαίωμα ψήφου,που σου δίνει η πολιτεία,χωρίς να σε περνάει απο έλεγχο διανοίας.

Ισχυρίζεσαι ότι η Γη είναι ακίνητη.
Εγω ισχυρίζομαι,ότι είσαι ένας ουρακοτάγκος,με ένα δράμι μυαλό παραπάνω απο τους υπόλοιπους της αγέλης σου.

Και στην καλύτερη των περιπτώσεων,είσαι ένα τρόλλευ χωρίς τρολέδες!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Είπα πως δεν ανήκω σε αγέλη. Είμαι ο Λούκυ Λουκ, δεν το καταλαβαίνεις;
Μόνος μου εναντίον όλων.

Δηλαδή οι άλλοι που ψήφισαν είναι έξυπνοι και το σύστημα θέλει έξυπνους ψηφοφόρους; Χάρη σε τέτοια έξυπνα παιδιά με τέτοια έξυπνα μυαλά φτάσαμε εδώ και πάμε για καλύτερα, τί σε πειράζει τώρα μια ψήφος παραπάνω; Θα αλλάξει κάτι Νικόμαχε;

Έχει πλάκα το λεξιλόγιό σου και πιστεύω η πρωτοτυπία μερικών λέξεων και φράσεων πρέπει να τραβήξει την προσοχή των κωμωδιογράφων. Έχεις ταλέντο στην κωμωδία, ΔΕΝ ΑΣΤΕΙΕΥΟΜΑΙ. Εικάζω πως δουλεύεις σε τσίρκο ή θέατρο. Αν όχι, τότε πέταξες το ταλέντο σου στο καλάθι των αχρήστων.

08/05/2013, 00:01:46
Θα παρακαλεσω τους συμμετέχοντες στο θεμα να παραμείνουν αυστηρά
στα στενά πλαίσια της ανταλλαγή αποψεων , και οχι προσωπικών αντιπαραθέσεων...

Θυμίζοντας (σε οσους το ξεχνουν) οτι σε οποιοδήποτε θεμα η συμμετοχή μας κρίνετε εποικοδομητική, αν εχει να προσφερει κατι στην συζήτηση.

not asked to learn how deep the secrets ... there are no
08/05/2013, 00:16:39
Ελήφθη.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

08/05/2013, 00:19:46
Κατενοήθη!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

08/05/2013, 00:46:40
Over.

08/05/2013, 01:06:00
quote:
Είπα πως δεν ανήκω σε αγέλη. Είμαι ο Λούκυ Λουκ, δεν το καταλαβαίνεις;
Μόνος μου εναντίον όλων.

«Ου δυναμαι πω κατά το Δελφικον γραμμα γνωναι εμαυτον γελοιον δη μοι φαινεται τουτο ετι αγνοουντα τα αλλοτρια σκοπειν»

08/05/2013, 01:08:59
Κυριως ομως εναντια στον εαυτο μας

Αυτον φιλε πρεπει να εξετασουμε πρωτα γιατι απο εκει ερχεται ολο που μας ενοχλει

«Ου δυναμαι πω κατά το Δελφικον γραμμα γνωναι εμαυτον γελοιον δη μοι φαινεται τουτο ετι αγνοουντα τα αλλοτρια σκοπειν»

gewkwnΜέλος
08/05/2013, 02:43:45
quote:

Είσαι πολυλογάς gewkwn, είμαι και εγώ πάντως.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΜΑΓΚΕΣ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟ ΠΟΣΟ ΘΡΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ;

Στο κάτω κάτω πιστεύω και μιλώ για κάτι γιατί έτσι γουστάρω. Όπως και εσύ πιστεύεις στον αθεϊσμό και τον ηλιοκεντρισμό γιατί έτσι γουστάρεις, το ίδιο και εγώ με τον γεωκεντρισμό. Γιατί η άποψή μου είναι η επίσημη άποψη του esoterica; Και γιατί η άποψη του esoterica να είναι συγκεκριμένα αντιβιβλική; Ας μην βάζουμε ταμπέλες και ας μην μπερδεύουμε τα πράγματα. Δηλαδή τί να κάνω εγώ τώρα αν άλλοι δεν πιστεύουν ό,τι πιστεύω; Να αυτοκτονήσω, να τους σκοτώσω, να τραβάω τα μαλλιά μου; Δείξτε μου το πόσο πιστεύετε στην Γαλλική Δημοκρατία.

Τώρα το πόσοι θα δεχθούν τον γεωκεντρισμό και τις θεωρίες μου, είναι άλλο θέμα. Και κανείς στην Ελλάδα να μην τον δεχθεί δεν θα κλάψω. Έτσι κι αλλιώς είναι τόσο πολλά τα χάλια στα οποία μας έχουν καταντήσει. Για τα επιχειρήματα, είπα πως και οι Χριστιανοί κάνουν τα ίδια ακριβώς λάθη όπως και οι άθεοι πολλές φορές. Και εγώ κάνω λάθη, ποιός σου είπε πως είμαι τέλειος ή πως το παίζω τέλειος;

Αν πιστεύεις πως το θέμα έχει λήξει μην ασχολείσαι, αν ενδιαφέρεσαι να ακούσεις την άποψη που λέει πως ο γεωκεντρισμός δεν έχει νικηθεί, αγόρασε με 15 ευρώ το βιβλίο από το versesofdeus. Ο εν λόγω επιστήμονας Yasser Shaban έχει τιμηθεί από την Nasa, δεν πρόκειται για άσχετο. Αυτό δεν λέει κάτι για εμένα, αλλά μια και εμπιστεύεστε την αυθεντία...

Τότε, η Εκκλησία και το Κράτος έκλεβαν την ζωή των ανθρώπων υποσχόμενοι παραδείσους σε μια "άλλη" ζωή. Σήμερα με τον υλισμό, την εξέλιξη και τον ηλιοκεντρισμό ούτε καν υποσχέσεις δίνουν στους σκλάβους. Είσαι λένε μια σκόνη, μια λάσπη που θα χαθεί για πάντα, μια μηδαμινή κουκίδα στο άπειρο σύμπαν που στροβιλίζεται χωρίς σκοπό και θα χαθεί σύντομα.

Ό,τι θέλεις δέχεσαι. Κανέναν δεν εκβίασα να δεχτεί την άποψή μου. Αλλά μην μου λες για θράσος και τέτοιες γελοιότητες. Είπα εγώ πόσο θρασύς είσαι όταν λες πως είσαι άθεος;

πολυγραφας ( η καπως ετσι) νομιζω θα ταιριαζε καλυτερα.

τωρα τα αλα που γραφεις σε εντονο ειναι εκτος θεματος
σε μια ενδεχωμενη εκθεση θα σου μηδενισαν την κολλα γιατι
εισαι εκτος θεματος και βεβαια παραβλεπεις το γεγονος οτι
τους ψιφιζουμε.
οπορω ομως που εγραψες με τεραστια γραμματα κστι ασχετο ....
δεν το ειδες ;
χαχαχα

στην επομςνη παραγραφο κανεις ενα λαθος . ο αθεισμος
δεν ειναι πιστη , πιστη ειναι αυτο που κανεις εσυ γιατι
αποδεχεσαι κατι γιατι ετσι σου εχουν πει καποιοι που
ακομη και η πραγματικη τους ιστορικη υποσταση εινια κατι
που χανεται μεσα στα ιερα κειμενα της πιστης σου .
Αν για παραδειγμα ο τολκιν στα βιβλια του για την μεση
γη και την κοσμογονια του ελ λογου κοσμου εγραφε οτι τα βιβλια του ειναι αληθινα και περιεχουν αληθειες τοτε θα επρεπε αυτοματα
να πιστευουθμε και στα εκει βιβλια οπως καλη ωρα κανεις
στην πιστη σου που ειναι πραγωντας ζωης για εσενα και ο εγωισμος σου απογορευει να παραδεχτεις οτι η ηλιοκεντρικη θεωρια ειναι για ξυλο...
Το μονο σημειο που θα μπορουσες να μου αποδωσεις σε σχεση με την αποψη σου οιτ ειμια "πιστος" σαν αθεος σε σχεση παντα με την λεξη πιστη θα ηταν η λεξη
ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ
και οχι η λεξη "πιστη" που θελεις να κολησεις στην κοσμθεωριση ενος Αθεου , επειδη θελεις να αμβληνεις το γεγονος οτι εσυ εισαι ευκολοπιστος...
(αστο ρε συ δεν το σωζεις...)

Στην επομενη παραγραφο κανεις λογο οτι δεν εισαι τελειος και κανεις λογ για λαθη που κανουμε ολοι μας ....
Το περιεργο φιλε μου ειναι οτι ενω τα παιδια σου "εχουν δωσει"
αρκετη τροφη για σκεψη η αποψη σου περιοζεται στην θεση περι του κακου αθεου που εσυ με την δεκαχρονη πειρα σου δεν θα την πατησεις...
σε συ σοβαρεψου ...
Αυτη την θεση εξεφραζες οταν κατηγορουσες ενα αθεο για τα επειχηρηματα του περι λογικης και συνεσθηματος; και τη "πονηρη" λογικη που αφηνεις να εννοηθει επειδη πολυ απλα δεν μπορεις να απαντησεις ;
εινια φιλε μου θρασος να κανεις λογο για λαθη την στιγμη που ο ιδιος δεν εχεις γνωση για βασικα πραγματα που σου εκθετουν τα παιδια
και να επιμενεις ....
Εκτος εαν εχεις (οπως σου εγραψα και στο προηγουμενο μυνημα)
ιδια γνωση οποτε βγες απο την ανονημια σου , εκθεσου , και αποδειξε οτι η επιστημη εχει λαθος ( αντιστοιχα εχεις εσυ δικαιο...)

για τον μαγκαρικο που αναφερεις ,δεν εκανες ενα πολυ βασικο πραγμα ρε συ πριν τον αναφερεις....

δεν εψαξες τον λογο για τον οποιο τον βραβευσε η ΝΑΣΑ ...
χαχαχαχαχα
το διαβασες απλα δεν σε ν συνφαιριε και ετσι το εκρυψες κατω απ οτο χαλακι...

το γεγονος οτι εχει καταφερει πολλα πραγματα οσο αφορα την κινιση
ενος σκαφους δεν σημαινει οτι η θεωρια του περι γεωκεντρισμου ειναι
σωστη .
Ειναι ρε παιδι μου εγω σαν ηλεκτρονικος(εανθελεις το πιστευεις ανωνημοι ειμαστε) να εχω αποψη για τα δινορευματα σε ενα μετασχηματιστη υψηλης υδροηλεκτρικου σταθμου .
Οχι τιποτα αλλο αλλα μιας που εχω μαθει για τα ρευματα ( μαμηλης ισχυος) μπορω να εχω αποψη και για τα ρευματα ισχυος και να
υποστιριζω οτι εχω καλυτερη αποψη απο αρκετες γενιες ηλεκτρολογων
με τις αντιστοιχες αδειες για τις τασεις και τα ρευματα .

Στο ξαναγραφω οτι ειναι αυθεντια σε κινιτηρες ιοντων η στην αλλη
τεχνικη με το υδρογονο δεν τον κανει αυθεντια και στην γεωκεντρικη
θεωρια !!!!

Ρε συ , ρε συ ...
Ξαναερχομαι σε αυτο πυο σου εγραψα στο προηγουμενο μηνυμα σχετικα με την επιλογη των βιβλιων ...
Μπορει να μην το καταλαβες απλα η αποφαση σου να βρεις ενα βιβλιο που θα ικανοποιουσε την προθεση να βρεις ενα βιβλιο απο μια αυθεντια για να ικανοποιησεις την αναγκη σου να εισια σωστος σε εκανε να παραβλεψεις το γεγονος οτι εινια αυθεντια σε ΑΣΧΕΤΟ ΘΕΜΑ !!!!!

τωρα εκει που ξεκινας για την εκλησια και το κρατος φιλογογεις
με την φαινομενικη σου νικη με την αυθεντια η εχεις κατι να "πεις";
δεν καταλαβαινω το νοημα της συγκρισης του τοτε με το τωρα ...

Η τελευταια σου παραγραφος ειναι ολα τα λεφτα ...
καλα ρε σου τι γραφεις;

διορθωσε με ...
(λεμε τωρα...)
Ποιος ηταν υτος που επιμενει χωρις να ειναι σε θεση να
απαντησει σε ευλογα ερωτηματα που του θετουν οι αντιθετες
αποψεις;
προσεξε οτι εσυ υποστιριζεις το διαφορετικο οποτε η αποδειξη
ειναι κατι που θα πρεπει να κανεις εσυ !!!
Το γεγονος οτι δεν κατανοεις πραγματα ΕΣΥ δεν σημαινει οτι ο κοσμος
ειναι λαθος για να εχεις εσυ δικαιο !!!
η μη αποδοχη της αμαθειας σου σε καποια πραγματα και η εμονη σου σχετικα δειχνουν οτι θελεις να επιβαλεις την αποψη σου .
Ενας σωστος ανθρωπος αποδεχεται οτι δεν ξερει κατι και περισιλογιζεται σχετικα το πιο αστειο ειναι οτι ενω κανεις λογο για λαθη και τα σχετικα δεν το εχεις κανει παροτι δεν εχεις ιδεα σχετικα , εχεις γατζωθει στα εκλησιαστικα κειμενα και εχεις την πεπηθηση
οτι αφου το γραφουν τα εκλησιαστικα κειμενα ειναι ετσι.
Δεν εχεις ιδεα απο πολιτικη και το πως αυτη εφαρμοζεται μεσα απ οτην εκλησια !!!!

Στο τελος μου γραφεις για θρασος επειδη ειμαι αθεος...
θα σου περιγραψω επιπλεων μια υποθετικη κατασταση μιας που δεν καταλαβες τι σου εγραψα σχετικα με το θρασος στο προηγουμενο μυνημα.

Ας υποθεσουμε οτι ειμαστε καλη ωρα
1)Εγω(αθεος)
2)Εσυ(χρηστιανος)
3)Καποιος ασχετος (θα παιξει τον ρολο του μωαμεθανου)

και σε μια συζητηση καταληγουμε να συζηταμε για θρησκευτικα θεματα οπου ο καθενας λεει την αποψη του .
Αραγε θα μπορουσες να κατανοησεις οτι η καταληξη της συζητησης θα ηταν εσυ και ο μωαμεθανος να προσπαθητε να πεισετε για την αληθεια της προσεγκισης σας και οτι αντιστοιχα ο αλλος απο εσας εχει λαθος
χωρις στην ουσια να ειστε σε θεση νατο κανετε ;

ποση αξια θα εχει η θεση που εκφρασεις για "πονηρη" θεση ενος αθεου
σε σχεση με την λογικη και τα συναισθηματα την στιγμη που θα πρεπει να παραδεχτεις οτι δεν μπορεις να πεισεις εμενα και τον μωαμεθανο σχετια με την σωστη σου προσεγκιση , και να σε ρωτησω και κατι αλλο...

Γιατι ρε μαγκα να εχεις εσυ δικαιο και οχι ο μωαμεθανος;

Τι εχεις εσυ παραπανω σε επιχειρηματα ,τον λογο του θεου;
μα το ιδιο εχει και ο μωαμεθανος!

Τα προσωπα της βιβλου ;
εχει και αυτος ρε φιλε μου τον προφητη !

Μην Ξεχασω Οτι Εχετε Κοινο Τον ΑΡΧ.ΜΙΧΑΗΛ
Αντε ρε σας βρηκα καιτ κοινο αντε να σας δω πως θα πεισετε

αλλα εινια λαθος αυτοι και πιστευουν αλλου ...

Αν κανουμε τωρα μια αλαγη και ας αλαξουμε τον μωαμεθανο με ενα Εβραιο
τα βιβλικα προσωπα τα ιδια ( μεχρι ενος σημειου)
Εχουτε την ιδια θεογονια
Δηλαδη ψιλο-πιστευετε στον ιδιο θεο!!!
Αλλα ειναι λαθος αυτοι και πιστευουν αλλου ....

Δυο περιπτωσεις ειναι αρκετες ωστε να σου δειξω δυο πραγματα
1) ειναι θρασος να θεωρεις λαθος οτι μια δυσπιστια στην αποιαδηποτε
θρησκεια εχει να κανει με περιεργες θεσεις περι λογικης και συνεσθηματος την στιγμη που το μονο που εχεις ειναι το συναισθημα
και τιποτα αλλο. δεν φταινε οι αθεοι το εαν εσυ το μονο που εχεις
ειναι το συναισθημα, δεν φταινε αυτοι που τα δεδομενα της επιστημης αδηνατεις να τα αντιμετωπισεις γιατι βασιζονται στην λογικη που
δεν περιεχεται στην θρησκεια σαν κοσμοθεωριση.

2) Ειναι θρασος να γραφεις υποτιμιτικα για τους Αθεους την στιγμη
που τα δεδομενα που σου εκθετουν περιεχουν αποδειξεις και εσυ λογο της παραλογης εμονης σου με το γεωκεντρικο συστημα κανεις λογο
για την πειρα σου στα δεκα αυτα χρονια ...

Εαν δεν καταλαβες και τωρα τι σου γραφω σχετικα με το θρασος που
ενφανιζεις εδω και την υποτιμιτικη συμπεριφορα σου σε καποια
αλλη αποψη που επειδη δεν σου αρεσει ( ενδεχωμενος να σε εκθετει κιολας) της κολλας ενα υποτιμιτικο σχολιο για να ξεφυγεις την στυιγμη που δεν εισα σε θεση να αποδειξεις τιποτα και στην πορεια σου στο θεμα εκανες τα αδυνατα δυνατα για να ξεφυγεις μεσα απ οπονηρες τακτικες σαν αυτη με τον εν λογο επιστιμονα που παροτι διαβασες την βιογραφια του ( ειναι αποτην σελιδα του βιβλιου που εγραψες οτι εχεις παραγγηλει) ξεχασες να γραψεις οτι εχει βραβευτει για ασχετο λογο !!!

ΥΣ : λυπαμαι αλλα εχεις πολυ θρασος και οπως γραφει και ο
Σουν Τζου
" δειξε στον Αντιπαλο σου οτι εισαι αδυναμος
και αυτος θα βγαλει τον χειροτερο του εαυτο"

εαν με πιανεις τι θελω να σου "πω" φιλε μου...

08/05/2013, 09:09:01
Gewkwn διάβασα λίγο από το μήνυμά σου και απογοητεύτηκα. Ελπίζω τόσο καιρό που γράφω, να έχει διαβάσει και κατανοήσει κάποιος ειλικρινής επισκέπτης κάτι. Ελπίζω να μη γράφω για να γράφω, ούτε τα λόγια μου να τα παίρνει ο αέρας.

Τί έλεγα τόσο καιρό; Δεν εξήγησα πως ο "άθεος" είναι ένας επιθετικός προσδιορισμός; Ναι, οι άθεοι είναι πιστοί και η πραγματική θρησκεία τους είναι ο φυσικαλισμός.Έχεις και εσύ πεποιθήσεις, έχεις και εσύ πίστη όπως και εγώ. Απλώς εσύ ισχυρίζεσαι πως αυτό που πιστεύεις είναι τόσο προφανές, ώστε είναι ανόητο να το αποκαλέσω πίστη. Όλα αυτά που λέω μπορείς να τα διαβάσεις στην περίληψη του αθεϊσμού που έχει γράψει ο άθεος ουμανιστής Τζούλιο Μπαγγίνι - εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα.

Γιατί τσατίστηκαν οι σοβαροί συνομιλητές(αυτοί που με πήραν στα σοβαρά τέλος πάντων); Επειδή είπα πως ο ηλιοκεντρισμός δεν είναι ΑΜΕΣΑ αποδείξιμος. Δεν είναι κάτι που μπορούμε να εξακριβώσουμε άμεσα από την παρατήρηση, όπως το νερό που παγώνει στους 0 βαθμούς Κελσίου. Αυτό το λάθος κάνους και οι χριστιανοί, νομίζοντας πως οι αστροναύτες έχουν δει τη Γη να γυρίζει. Κανείς δεν μπορεί να πει τί πραγματικά γυρίζει και τί όχι, μόνο και μόνο από την άμεση παρατήρηση. Έτσι χρησιμοποιούνται κάποιες παρατηρήσεις, οι οποίες ΕΜΜΕΣΑ "αποδεικνύουν" τον Ηλιοκεντρισμό(ανάδρομη κίνηση, φάσεις της Αφροδίτης, εκκρεμές Φουκώ κτλ.). Έλα όμως που αυτές οι παρατηρήσεις ερμηνεύονται και από το Γεωκεντρικό σύστημα.

Υπάρχει λοιπόν η επιστημονική άποψη(μιας μειοψηφίας) που λέει πως
1)ο Ηλιοκεντρισμός δεν είναι άμεσα αποδείξιμος
2) οι λόγοι για τους οποίους έχει γίνει αποδεκτός, δεν καταρρίπτουν το Γεωκεντρικό Σύστημα
3) υπάρχουν κάποιοι σοβαροί επιστημονικοί λόγοι από τον χώρο της φυσικής, για τους οποίους στοιχεία του Ηλιοκεντρικού Συστήματος καταρρίπτονται(περιστροφή Γης κτλ)

Αν κάποιος ενδιαφέρεται για την γνώση και πιστεύει πως το θέμα δεν έχει λήξει, δεν χάνει τίποτα να αγοράσει το βιβλίο που λέω
http://www.versesofdeus.com/order1.html

Ακόμα και αν δεν συμφωνεί μπορεί να μάθει τα επιχειρήματα των αντιπάλων του. Εμένα μου αρέσει να διαβάζω αθεϊστικά βιβλία για να κατανοώ τον τρόπο σκέψης και τις πεποιθήσεις τους.