ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου Νο2 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου Νο2 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

allzzaro60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
04/05/2010, 12:18:11
Όλα τα φυτά, είναι καλά,με μέτρο,για την βοτανική,οπου κι αν κοιτάξεις....Ακόμη και η ταπεινή πρασινάδα, κάνει πολύ καλό, σε όλο το ανθρώπινο σώμα, τιποτε δεν είναι άχρηστο...
Θυμάμαι μια ιστορία,για ένα κινέζο φοιτητή,προ χιλιάδων χρόνων, που σπούδαζε τα βότανα....
Όταν τελείωνε, του ζητήθηκε να φέρει ένα βότανο το οποίο, δεν έκανε κανένα καλό στον άνθρωπο και άχρηστο....Έφυγε ο φέρελπις, πέρασαν μήνες, χρόνια, κάποτε γύρισε, κουρασμένος,απογοητευμένος:"Δεν βρήκα κανένα βότανο, που να μην κάνει καλό,"είπε στενοχωρημένος στους δασκάλους του...
"Πάρε το πτυχίο σου" του είπαν, "γιατί, αυτο που ειπες, είναι αλήθεια"....
Ακόμη και η....πρέζα, λένε, ειναι καλή για την υγεία,τονωτικό και υποστηριχτικό στοιχείο....Αν κάποιος την χρησιμοποιεί, περιστασιακά....Αλλά, ποιός θα την ελέγξει, ποιός δεν θα γινει πρεζάκι;....
Πρέπει, να φτάσει το μυαλό του ανθρώπου, να έχει μέτρο και ανάγκες ....
04/05/2010, 12:18:19
Oι ``σαπωνίνες`` απο το γνωστό ``Γυψόφιλο`` (Gypsophilia paniculata)
μπορούν να διασπάσουν τη μεμβράνη των καρκινικών κυττάρων και να τους επιτεθούν με έναν τρόπο που η επιστήμη δεν μπορεί να κατανοήσει.
Οι εως τώρα φαρμακευτικές ουσίες που βασίζονται στις ανοσοτοξίνες εκτός απο τις παρενέργειες ωχριούν μπρός στο απλό εκχύλισμα του φυτού που δρά κατά του λεμφώματος με ισχύ πάνω απο ένα εκατομμύριο φορές
Τυχαίο?
04/05/2010, 12:31:51
quote:
Ακόμη και η....πρέζα, λένε, ειναι καλή για την υγεία,τονωτικό και υποστηριχτικό στοιχείο....Αν κάποιος την χρησιμοποιεί, περιστασιακά....Αλλά, ποιός θα την ελέγξει, ποιός δεν θα γινει πρεζάκι

Να η λογική του χριστιανού που θα βγάλει την πρέζα καλή για να μη βγάλει το Θεό του λάθος... Ότι να ναι, ότι να ναι... Στα πζιδιά σου δίνεις πρέζα τρέχα για να τα υποστηρίξεις και να τα τονώσεις;

Επειδή εγώ δε θυμάμαι παραμύθια για Κινέζους που φτιάχνουν ματζούνια,αυτός είναι ένας *σύντομος* κατάλογος των τοξικών ουσιών των φυτών σύμφωνα με το πανεπιστήμιο του Cornell

Indole Alkaloids ( Beta-carbolines etc.)
Indolizidine
Piperidine
Polycyclic Diterpene
Pyridine
Pyrrolizidine
Quinolizidine
Steroids
Tropane
Tryptamine
ALCOHOLS AND KETONES

Alcohols
Diacetone alcohol
Diethylene glycol
Ethanol
Ethylene glycol
Methanol
Propylene glycol
Ketones
Cicutoxin
Tremetone
Treratol
CARBOHYDRATES

Oligosaccharides
Beta-glucans
Pectins
Raffinose
Simple Sugars
Favism
Fructose
Galactose
Lactose
Sucrose
Xylose
CHELATING POISONS

Nitrates
Nitrites
Oxalates
Phytates
GLYCOSIDES

Calcinogenic Glycosides
Carboxyatractylosides
Cardiac Glycosides
Coumarins
Furocormarins
Glucosinolates (Goitrogenic Glycosides)
Isoflavones and Coumestans
Nitroglycosides (Nitropropanol Glycosides)
Ranoculins
Saponins
Vicine/Covicine
LIPIDS

Fatty Acids
Cyclopropenoid fatty acids
Erucic acid
Fluoroacetate
Glycolipids
METALS

Heavy Metals
Copper
Mercury
Selenium
Arsenic
Lead
Iron
MYCOTOXINS

Aflatoxins
Citrinin
Fungal Tremorgens
Lupinosis
Ochratoxins
Patulin
Rubratoxins
Sporidesmin
Stachybotyrotoxins
Trichothecenes
Zearalenone
PHENOLIC TOXICANTS

Cinnamic Acid
Fagopyricin
Gossypol
Hypericin
Pterocin
Resoricinol
Urushiol
Tannins
PROTEINS AND AMINO ACIDS

Allergens
Amylase Inhibitors
Enzymes
Lipoxidases
Thiaminases
Tocopheroloxidase
Lectins
Abris
Concanavalin
Ricin
Robin
Plant Cytoplasmic Proteins
Polypeptides
Amino Acids
Nutrient
Leucine
Methionine
SMCO
Tryptophan
Non-nutrient
Arginine analogs
Canavanine
Indospecine
l amino D proline
dihydroxyphenylalanine
Lathyrogens
Mimosine
RESINS

SESQUITERPENE LACTONES

VITAMINS

Vitamin A
Vitamin D metabolites
MISCELLANEOUS

Ipomemaron - mycotoxin?
Alsike Poisoning - mycotoxin?
Red Maple Poisoning (similar to Brassica induced anemia)
Plant Carcinogens
n-Propyl Disulfide (similar to Brassica induced anemia)

http://www.ansci.cornell.edu/plants/toxicagents/index.html
http://www.ansci.cornell.edu/plants/

Ενδιαφέρον είναι το εξής "plant carcinogens". Ψάχνοντας λίγο βαθύτερα...
http://www.ansci.cornell.edu/plants/toxicagents/mycotoxin2.html
βρίσκω αυτήν την παράγραφο
". The susceptibility of ruminants to aflatoxins poisoning depends on species, age, form of toxin, and specific nutritional status of the animal at the moment. Aflatoxins are both teratogenic and carcinogenic; the liver being the primary target organ in most species. The specific observed hepatic changes in calves with aflatoxin poisoning are bile duct proliferation, loss of hepatic glycogen, fatty infiltration, fibroblastic proliferation, and perivascular edema (Lynch 1979). At the cellular level, aflatoxins carcinogenic effects include degranulation of endoplasmic membranes. Membrane-ribosome sites are fully occupied and destroyed. Hepatic changes at the cellular level include loss of ribosomes from the endoplasmic reticulum, loss of nuclear chromatin material, and altered nuclear shapes."

Είπε κανείς τίποτα για καρκίνο;;;;;;;;;;;;;;;;

Edited by - IndustrialAngel on 04/05/2010 12:36:35

04/05/2010, 12:44:47
Και οι πιπεριές οι κόκκινες, έχουν καψαικαίνη, που αναστέλει τον πόνο....Σκέφτονται, οι επιστήμονες που κανανε την έρευνα, ότι με ην πιπεριά,δεν θα φοβόμαστε τον πόνο...Πρόσφατη ανακάλυψη, της επιστήμης, που υπήρχε...
Κι είναι κι αλήθεια...
04/05/2010, 14:06:44
Ένταξει ρε τρέχα οι άλλοι χαιρόμαστε για την κόκκινη πιπεριά εσύ ήδη είχες την πρέζα δεν την έχεις και πολύ ανάγκη... Τώρα εξηγούνται όλα. Αυτά που γράφεις μόνο υπό την επήρεια γράφονται...

Καλά ο allzzaro είναι εναλλακτικός τύπος και κολλάει να τα λέει αυτά. Εσύ δε βλέπεις ότι υποκρύπτουν μανιχαϊσμό που είναι αντιχριστιανικός;;; Σε όλα υπάρχει το καλό και το κακό, ο καλός και ο κακός Θεός δηλαδή κτλ κτλ

04/05/2010, 14:30:13
Ότι είσαι άρρωστος και σνιφάρεις τις χημείες που φτιάχνεις, το θυμάμαι Βιομηχανικέ,δεν σε ξεχνάω, απο παλιά..Γι αυτό και βλέπεις, έτσι τα πράγματα....Κι ήμουνα σίγουρος, ότι η χολή σου, δεν θα κρατιότανε....
Είσαι άρρωστος..Πήγαινε σε κανένα γιατρό...
04/05/2010, 14:44:45
Ώπα να και η "τεχνικη" ορολογία... Που την έμαθες τη λέξη "σνιφάρω";;;; Τη λένε στο κατηχητικό;

Ότι πεις αγορίνα μου η πρέζα είναι χρήσιμη, κακώς διαφώνησα... Κάθε μέρα, πρωί μεσημέρι βράδυ. Βοηθάει και στα αρθριτικά, ανακουφίζει από τον πονόλαιμο και δίνει αίσθημα ευεξίας... Δώστε τώρα σε όλη την οικογένεια σας πρέζα!!!

Ρε φίλε, τράβα παραπέρα να τρολάρεις, δεν προσφέρεις τίποτα εδώ

Το καλό και το κακό στα φυτά, ξαναρωτάω , δεν είναι μανιχαϊσμός;

04/05/2010, 14:53:08
Ότι δεν ξέρεις τι λές, ειναι άλλο θέμα,Βιομηχανική παράνοια, άσε όμως και τους άλλους να μιλάνε, μην δείχνεις το φασισμό σου, τόσο έκδηλα...Κράτα λίγο και τους τύπους, μην ξεφτιλίζεσαι, έτσι χυδαία...
Πρόσεξε πως μεταχειρίζεσαι τις λέξεις...Σε προσβάλλουν...
04/05/2010, 15:02:25
industrialangel
quote:
Καλά ο allzzaro είναι εναλλακτικός τύπος και κολλάει να τα λέει αυτά.

Μην παίρνεις όρκο για αυτό!

quote:
Επειδή εγώ δε θυμάμαι παραμύθια για Κινέζους που φτιάχνουν ματζούνια,αυτός είναι ένας *σύντομος* κατάλογος των τοξικών ουσιών των φυτών σύμφωνα με το πανεπιστήμιο του Cornell

Ακριβώς..
Εαν διάβαζες αυτά που γράφω στην ενότητα ``Θεραπεία`` θα διαπίστωνες οτι τα αναφέρω.
Οταν απομονωσουμε τις φαρμακευτικές ουσίες των βοτάνων και τις συμπυκνώσουμε τότε ναί, γίνονται τοξικές. Ακόμα και το οξυγόνο αυτή η πηγή ζωής σε μεγάλες ποσότητες, γίνεται τοξικό.
Εχω ειδικό άρθρο σχετικά με την τοξικότητα του οξυγόνου.
Η σύγχρονη ιατρική τις χρησιμοποιεί συμπυκνωμένες δίνοντας και ενα χαρτάκι που μαζί με τις συμβουλές του θεράποντος ιατρού αναφέρουν τις παρενέργειες. Οτιδήποτε λάβουμε σε μεγάλες ποσότητες εχει παρενέργειες.
Τα φυτά δεν διαθέτουν τέτοιες πυκνότητες απο μόνα τους.
Ο ρόλος των φυτών είναι να καταναλώνονται σε καθημερινή βάση, ΟΤΑΝ είναι η εποχή τους με σκοπό την πρόληψη ``καλύτερα προλαμβάνειν παρά θεραπεύειν``.
Πιστεύω να με αντιλαμβάνεσαι τι θέλω να πώ..

04/05/2010, 15:19:44
Εκφράσεις αυτού του είδους ``είσαι άρρωστος πηγαίνε σε κανένα γιατρό`` δημιουργούν προβλήματα και στη συζήτηση αλλά και προσωπικά.
Αρρωστος δεν είναι κανείς.
Ο καθένας βλέπει τα πράγματα απο μια διαφορετική οπτική γωνία.

quote:
Το καλό και το κακό στα φυτά, ξαναρωτάω , δεν είναι μανιχαϊσμός;

Ο Μανιχαισμός είναι μια ανθρώπινη αντίληψη του καλού και του κακού του σωστού και του λάθους προσπαθώντας να ερμηνεύσει τις δυνάμεις του σύμπαντος.
Για το σύμπαν, για τη φύση δεν υπάρχει καλό και κακό.
Μία ΄``μαύρη τρύπα`` είναι κακή μια φυσική καταστροφή είναι κακή ενα μανιτάρι είναι κακό σύμφωνα με τη δική μας αντίληψη.
Μία φυσική καταστροφή ομως δεν είναι τίποτα αλλο παρά μια αντίδραση της φύσης ώστε να διατηρήσει την ισορροπία.
Αν εμείς προσπαθούμε να τιθασεύσουμε την ισορροπία αυτή μπαίνοντας εμπόδιο στη φυσική αυτή διαδικασία σίγουρα θα υποστούμε τις συνέπειες.

18/02/2005, 10:21:14
H ΓΝΩΣΗ δε φέρνει ΣΟΦΙΑ και κάποιοι από δω μέσα φαίνεται ότι είναι ζωντανά παραδείγματα (προς αποφυγή) για του λόγου το αληθές...

Επίσης τη ΓΝΩΣΗ μπορεί να την αγοράσεις αλλά τη ΣΟΦΙΑ πρέπει να δουλέψεις πολύ σκληρά για να την αποχτήσεις...

"H Γνώση είναι δύναμη...1234"
18/02/2005, 10:34:27
Αγαπητέ Spiral δεν είναι θεμιτό να επεκτείνουμε άλλο τη συζήτηση για τους Ιωαννίτες αφού άλλωστε δεν είναι αυτό το θέμα μας αλλά για να κλείσουμε εδώ να σου πω ότι η εν λόγω πανοπλία είχε σκηνές από τη ζωή των ιπποτών και συνειρμικά υπέθεσα ότι η "σκηνή" που είδα αφορούσε ιππότες.

Οσο για το:

quote:
Εκτός από τις παραπάνω λοιπόν ερμηνείες για το σταυρό με τις οκτώ αιχμές, οι σοφοί μιλάνε και για άλλους γεωμετρικούς συμβολισμούς:

δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω ότι έχεις δίκιο...

18/02/2005, 11:58:08
quote:
H ΓΝΩΣΗ δε φέρνει ΣΟΦΙΑ και κάποιοι από δω μέσα φαίνεται ότι είναι ζωντανά παραδείγματα (προς αποφυγή) για του λόγου το αληθές...

Ποιοί είναι αυτοί οι οποίοι είναι παράδειγμα προς αποφυγή αγαπητή Avallon ;

quote:
Επίσης τη ΓΝΩΣΗ μπορεί να την αγοράσεις αλλά τη ΣΟΦΙΑ πρέπει να δουλέψεις πολύ σκληρά για να την αποχτήσεις...

Εσύ καλή μας φίλη τι απο τα δύο έχεις ;
Γνώση ή Σοφία ;

Just questions !!!

18/02/2005, 12:06:17
quote:
Αγαπητέ Spiral δεν είναι θεμιτό να επεκτείνουμε άλλο τη συζήτηση για τους Ιωαννίτες αφού άλλωστε δεν είναι αυτό το θέμα μας

Αγαπητή Avallon μήπως οι Ιωαννίτες έχουν σχέση με τους Ναΐτες και άρα είμαστε και εντός θέματος ;
Γνωρίζεις ποια σχέση είχαν μεταξύ τους ;

Ακόμα θα ήθελα να μας παραθέσεις τις σκέψεις σου για τον αποσυμβολισμό των δύο σχημάτων, δηλαδή αυτού που παρέθεσε ο spiral με αυτό που παρέθεσες εσύ.
Τι κοινά έχουν, τι μας δείχνουν και τι αποσυμβολισμό μπορούμε να κάνουμε.

Αν δε θέλεις να εμβαθύνεις κάνε μας έστω μια επιφανειακή ανάλυση.

18/02/2005, 12:35:54
quote:
Εσύ καλή μας φίλη τι απο τα δύο έχεις ;
Γνώση ή Σοφία ;
Just questions !!!

-Ποιοί είναι αυτοί που εδώ μέσα δεν μιλούν την ελληνική?
-Ποιοί είναι διάττοντες αστέρες? (το γιατί είναι διάττοντες και δεν παραμένουν όλοι το ξέρουμε αν αναλογιστούμε πόσες προσβολλές μπορεί να ανεχτεί ο καθένας μας...)
just questions !!!!

Ειλικρινά αγαπητέ Ramoglou νόμιζα ότι κάποια πράγματα τα είχαμε αφήσει πίσω μας αλλά απ'ότι φαίνεται εξακολουθούμε να τα κουβαλάμε πάνω μας...

Δυστυχώς είτε οι προσβολλές αυτές απευθύνονταν σε μένα (πράγμα που δε θα ήθελα να πιστέψω) είτε σε κάποιο άλλο "συνομιλητή" αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι υπάρχει η πιθανότητα το όμορφο αυτό θέμα να χαλάσει και να εκφυλιστεί κάτι στο οποίο δε θα ήθελα να συμμετάσχω γι'αυτό και αποχωρώ εδώ...
Καλή συνέχεια...

18/02/2005, 21:13:56
quote:

-Ποιοί είναι αυτοί που εδώ μέσα δεν μιλούν την ελληνική?
-Ποιοί είναι διάττοντες αστέρες? (το γιατί είναι διάττοντες και δεν παραμένουν όλοι το ξέρουμε αν αναλογιστούμε πόσες προσβολλές μπορεί να ανεχτεί ο καθένας μας...)
just questions !!!!

Ειλικρινά αγαπητέ Ramoglou νόμιζα ότι κάποια πράγματα τα είχαμε αφήσει πίσω μας αλλά απ'ότι φαίνεται εξακολουθούμε να τα κουβαλάμε πάνω μας...

Δυστυχώς είτε οι προσβολλές αυτές απευθύνονταν σε μένα (πράγμα που δε θα ήθελα να πιστέψω) είτε σε κάποιο άλλο "συνομιλητή" αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι υπάρχει η πιθανότητα το όμορφο αυτό θέμα να χαλάσει και να εκφυλιστεί κάτι στο οποίο δε θα ήθελα να συμμετάσχω γι'αυτό και αποχωρώ εδώ...
Καλή συνέχεια...

Ας ξαναδούμε όλοι μαζί τί πραγματικά συνέβη στην προηγούμενη σελίδα (και αν ξαναχρειαστεί, θα πάμε και πιο πίσω). Τα κόκκινα έντονα γράμματα είναι δική μου επιλογή για να βοηθήσω όσους ξέχασαν τα γυαλιά τους:

Simon Templar:

quote:

Καλησπερίζω άπαντα τα μέλη μετά από πολύ καιρό απουσίας από τα φόρα. Στο μετξύ από τη τελευταία φορά που μπήκα είδα οτι το θέμα έχει προχωρήσει κατά αρκετες σελίδες. Επίσης είδα πως οι φίλτατοι Zadok, Oannes kai Ramoglou μου την έπεσαν άγαρμπα για τη γνωμη μου περί σαφής προέλευσης του Τεκτονικού Τάγματος από τους Ιππότες του Ναού. Δεν έχω διάθεση να λογομαχώ άνευ λόγου & αιτίας με κανέναν ουτε και να αλλαξω τη γνώμη κανενός. Η δική μου έρευνα με έχει οδηγήσει στην άποψη που εχω ήδη εκφράσει αλλά φυσικά είμαι ανοιχτός σε κάθε άλλη τεκμηριωμένη άποψη. Όταν πάντως το Τάγμα των Ιπποτών του Ναού διαλύθηκε μετά τις στημένες δίκες και τα ψευδεπίγραφα κατηγορητ΄ηρια οι τυπάδες κατέφυγαν κάπου αλλού. Πού αλλού από τις νεοσύστατες τότε Τεκτονικές Στοές. Βέβαια είτε από άγνοια είτε από προκατάληψη πολλοί Τέκτονες σημερινοί δεν θέλουν να παραδεχτούν την συνέχεια. Δεν πειράζει.
Μιας και μπήκαν και οι Ιωαννίτες στο τοπικ να πούμε ότι πρόκειτε για προδότες που κοίταξαν να σώσουν το τομαρι τους.
Θα επανέλθω σύντομα με στοιχεία για όλα όσα είπα.

Oannes:

quote:
Aγαπητέ Simon Templar από όλα όσα είπες, κρατώ το τελευταίο, προς το παρόν. Προσωπικώς, κι αφού όπως είπες, είμαι ένας εξ' αυτών που «στην έπεσαν άγαρμπα», θα περιμένω τα στοιχεία σου γιά όλα όσα είπες.

Spiral:

quote:
quote:

Καλησπερίζω άπαντα τα μέλη μετά από πολύ καιρό απουσίας από τα φόρα.

Ναι, καλησπέρισέ μας και κοίτα να εξαφανιστείς πάλι.
Τι τόπικ κι αυτό, ή εμφανίζονται όλοι μαζεμένοι ή το αντίθετο.

Zadok:

quote:
Δεν ξέρω τί σόι στοιχεία μπορεί να έχει κάποιος που μάλλον:

• δε διάβασε ή/και δεν εννόησε τί έγραψαν όσοι του την "έπεσαν άγαρμπα",
  • ή δεν ομιλεί την ελληνική ώστε να διαβάσει και να εννοήσει,
  • ή/και αγνοεί την άποψη σοβαρών μελετητών, οι οποίοι και προαναφέρθηκαν και τους οποίους επίσης και να διαβάσει, μάλλον δε θα εννοήσει.

Άντε να δούμε τί άλλο θα διαβάσουμε από έχοντες γνώμη, αλλά "ανοιχτούς" διάττοντες αστέρες του θέματος...

Και γ@μώ τη διαίσθηση...

.
.

3A

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)

Edited by - Zadok on 18/02/2005 21:15:30

19/02/2005, 02:26:16

Αγαπητή Avallon.

Προσωπικά θα απαντήσω για ΜΙΑ ακόμη φορά πως δεν διακατέχομαι από καμία διάθεση ρεβανσισμού.

Αν δε θέλεις αυτό να το καταλάβεις ή να το εννοήσεις, δεν φταίω ούτε δύναμαι να αλλάξω τον τρόπο σκέψης σου.

Η δική σου τοποθέτηση δείχνει ότι μάλλον δεν έχεις ξεπεράσει κάποια πράγματα και τα κουβαλάς ακόμα μαζί σου. Η καχυποψία δεν είναι ο καλύτερος σύμβουλος για έναν άνθρωπο, δε μπορείς από τη στιγμή που επιστρέφεις σ’ ένα χώρο να επικοινωνήσεις εποικοδομητικά όταν ψάχνεις να βρεις σκιές εκεί που δεν υπάρχουν.

Η τοποθέτηση μου ήταν σαφέστατη και ρώτησα κάποια πράγματα που γεννήθηκαν ως απορία διαβάζοντας το κείμενο σου.

Αν εσύ λοιπόν θεωρείς πως σώνει και καλά θέλεις να «την πεις» σε κάποιο μέλος και να καυτηριάσεις τη στάση του γιατί κατά το παρελθόν κλπ κλπ, τη στιγμή που το μέλος ΔΕΝ αναφέρεται σε σένα ( αν και προσφάτως προκλήθηκε απ’ ευθείας πάλι με άσχετη παρέμβασή σου ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ) είναι μια τακτική η οποία, πρώτον δε σε τιμά και δεύτερον, μάλλον καταστρέφει τη ροή του θέματος πράγμα που με δήλωση σου απεύχεσαι.

Η φυγή δεν είναι τρόπος αντιμετώπισης των καταστάσεων, αυτή μόνο προσωρινές εντυπώσεις μπορεί να δημιουργήσει και τίποτε άλλο. Καταδεικνύει όμως κατά την γνώμη μου αδυναμία αντιμετώπισης και καταστάσεων και προσωπικών παθών.

Δε θα συνεχίσω άλλο και ζητώ συγνώμη από το φίλτατο μου spiral για την παρένθεση που έκανα.

Θα περιμένω λοιπόν να συνεχίσουμε την διερεύνηση μας και θα ήθελα να μου απαντήσεις στο ερώτημα μου :

«Αγαπητή Avallon μήπως οι Ιωαννίτες έχουν σχέση με τους Ναΐτες και άρα είμαστε και εντός θέματος ;
Γνωρίζεις ποια σχέση είχαν μεταξύ τους ;

Ακόμα θα ήθελα να μας παραθέσεις τις σκέψεις σου για τον αποσυμβολισμό των δύο σχημάτων, δηλαδή αυτού που παρέθεσε ο spiral με αυτό που παρέθεσες εσύ.
Τι κοινά έχουν, τι μας δείχνουν και τι αποσυμβολισμό μπορούμε να κάνουμε.

Αν δε θέλεις να εμβαθύνεις κάνε μας έστω μια επιφανειακή ανάλυση.»

SpiralΜέλος
19/02/2005, 03:44:08
Α, δεν παίζω, κάνετε ζαβολιές.

Από τη μια έχω χάσει για τα καλά τη μούσα μου τη Zadok και μάταια την ανακαλώ, πλην όμως εκείνη μόλις βλέπει Simon Templar ξετρυπώνει. Zadok, θες να σου κάνω σκηνή τώρα;

Από την άλλη, η Avallon στενοχωριέται και δηλώνει ότι αποχωρεί. Μα δεν είναι πράγματα αυτά, το κόλπο είναι να αποχωρήσει κανείς χωρίς να το δηλώσει, και μάλιστα εκεί που οι άλλοι περιμένουν την απάντησή του.

Κορίτσια, για συγκεντρωθείτε. Μια κουβέντα κάνουμε, δεν νομίζω ότι δίνουμε εξετάσεις γνώσης και σοφίας (γιατί τότε θα πρέπει να το βάλω στα πόδια).

Φίλτατε Ramoglou, γιατί μου ζητάς συγγνώμη; Δεν μπορώ να σχολιάσω επί του θέματος, πάντως η ιωαννιτική συζήτηση θα με κάνει να ανατρέξω σε ένα ωραίο βιβλίο που μας είχε προτείνει προ καιρού η Zadok με τίτλο «Ο 3ος Μάγιστρος». Της είμαι επιπλέον υποχρεωμένος γιατί πρόσφατα μου έμαθε ότι αυτό το μυστήριο το Montsegur (θέλει και τόνο;) προφέρεται Μονσεγκύρ!

(Ρεζίλι κόντεψα να γίνω, πάλι Μονσεζύρ είχα γράψει. Ευτυχώς που πρόλαβα το edit.)

Edited by - Spiral on 19/02/2005 03:59:46

19/02/2005, 05:25:10
Καλέ μου Spiral,

τί να κάνω η πτωχή πλην τιμία; Παίζω το "έργο" σε επανάληψη κι ευελπιστώ... Δε μου μένει τίποτε άλλο! Έχεις δίκιο περί του "3ου Μαγίστρου" και την αληθινή ιστορία των Ιωαννιτών. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Πάμε πάλι στη σελίδα 26:

Simon Templar:

quote:
Επειδή είμαι από εκείνους που υποστηριζουν τη θεωρία πως ο Τεκτονισμός προέρχεται καθαρά από τους Ιππότες του Ναού (και όλα αυτά περί οικοδόμων τα θεωρώ αστειότητες)

Zadok:

quote:

Γειά σου, Simon Templar και καλώς ήλθες!

Δεν ξέρω αν έκανες τον κόπο να διαβάσεις όλες τις σελίδες του παρόντος θέματος, γιατί έχουμε ήδη αναφερθεί στο ζήτημα το οποίο θέτεις.

Λυπάμαι αν σε απογοητεύω, αλλά δεν αποδεικνύεται ιστορικά ότι ο Τεκτονισμός είναι απ' ευθείας απόγονος των Ναϊτών.

Επιρροές υπάρχουν φυσικά και κοινά αποκρυφιστικά στοιχεία πολλά...

Πρόσεξε, αγαπητέ μου!
Είναι τελείως διαφορετικό να λέμε ότι το μεν προέρχεται από το δε, με το ότι υπάρχουν κοινά στοιχεία, όπως υπάρχουν και με τους Αλχημιστές και με τους Ροδόσταυρους κλπ.

Και συνεχίζει:

quote:

Για να σε διευκολύνω στην αναζήτησή σου, αγαπητέ Simon Templar, να σε παραπέμψω στη σελίδα 19 του παρόντος θέματος, όπου είχε αναφερθεί:

quote:
Το 1737, ο Α Μ. Ramsay (Σκώτος στην καταγωγή, παιδαγωγός των υιών του Ιακώβου ΙΙΙ Στιούαρτ και Μέγας Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς του Παρισιού), επηρεασμένος από τους Ιησουίτες του Κλερμόν και τους Ιακωβίτες, υποστήριξε, ενώπιον της Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας, την καινοφανή θεωρία περί Ναϊτικής καταγωγής του Ελευθεροτεκτονισμού μέσω του Σκώτου Βασιλέα Ρόμπερτ Μπρους, προστάτη των εξορισθέντων υπό του Πάπα Ναϊτών.

Σύμφωνα με το Ramsay, ο Βασιλέας της Σκωτίας Μπρους ίδρυσε την 24η Ιουνίου 1314 (όπως αναφέρει το απόσπασμα το οποίο παρέθεσε ο demo), μετά από τη νίκη του στη μάχη του Μπάννοκμπαρν κατά των Άγγλων, το Τάγμα των Χαροντίμ.

Η εβραϊκή λέξη Χαροντίμ αναφέρεται στους "ανώτερους" ή στους "δυνατούς" και συγκεκριμένα, στους επιστάτες των οικοδομών του Ναού του Σολομώντος.

Υποτίθεται ότι το Τάγμα αυτό, αποτελούμενο από τους Ναΐτες, οι οποίοι είχαν καταφύγει στην Σκωτία μετά από το διωγμό τους στη Γαλλία, βοήθησαν τον Μπρους στον πόλεμο κατά των Άγγλων.

Αργότερα, το 1754, ο Ιππότης de Bonneville, βασισμένος στο Ramsay, ίδρυσε τον Τύπο της Τελειοποιήσεως με 25 Βαθμούς, Ναϊτική ιδεολογία και έδρα το Κολλέγιο των Ιησουιτών του Κλερμόν. Ο Τύπος αυτός μεταλαμπαδεύτηκε από τον Σ. Μορίν στις ΗΠΑ και συστηματοποιήθηκε - αναδιοργανώθηκε ως Σκωτικός Τύπος (έχοντας πλέον 33 Βαθμούς) από τον γνωστό μας Albert Pike (έχουμε ήδη αναφερθεί στο φίλτατο).

Αυτά για την ιστορία...

Να συμπληρώσω τα εξής:

Σύμφωνα με την αρκετά δημοφιλή θεωρία, η οποία τεκμαίρεται πως ο Τεκτονισμός είναι σύγχρονος απ' ευθείας απόγονος των μεσαιωνικών Ιπποτών Ναϊτών, μετά από τη διάλυση του Τάγματος των Ιπποτών Ναϊτών από τον Πάπα και την εκτέλεση του τελευταίου Μαγίστρου των Ναϊτών, του Ιακώβου ντε Μολαί, κάποιοι Ιππότες Ναΐτες κατέφυγαν στην Σκωτία και συγκεντρώθηκαν στο μυστηριώδες όρος Χέρεντομ κοντά στο Κιλγουίννινγκ, όπου, για να προστατεύσουν τα μυστικά τους και για να προστατευθούν από τους διωγμούς, μετέβαλλαν τους εαυτούς τους σε Ελευθεροτέκτονες.

Ένα βασικό πρόβλημα με αυτήν τη θεωρία είναι, ότι στην Σκωτία δε διώχθηκαν ποτέ οι Ναΐτες και συνεπώς, δεν είχαν λόγο να κρυφτούν και να επανεμφανισθούν ως κάποια άλλη οργάνωση.
Μάλιστα, ο Ηγούμενος του Τόρπιτσεν, ο πρώτος ιεραρχικώς Ναΐτης της Σκωτίας, παρέμεινε μέλος της Σκωτικής Κυβέρνησης λόγω της Ναϊτικής του ιδιότητας μέχρι την εποχή της Προτεσταντικής Μεταρρύθμισης.

Συνεπώς, ο Τεκτονισμός (ιδίως ο Σκωτικός Τύπος) απλά ενσωμάτωσε Γνωστικές διδασκαλίες, θεματοφύλακες των οποίων υπήρξαν οι Ναΐτες.

Τα ανωτέρω στοιχεία είναι μία περίληψη από την ακόλουθη βιβλιογραφία:

• Α Χ. Ριζόπουλος, Ελληνικό Τεκτονικό Εγχειρίδιο, Αθήνα: εκδ. Τετρακτύς, 2002,
  • Κ.Β. Jackson, Beyond the Craft, Lewis Masonic Books, 1998,
  • E Saunier, Encyclopedie de la Francmaçonnerie, Paris, 2000,
  • A E Waite, The Secret Tradition of Freemasonry,
  • A E Waite, The New Encyclopedia of Freemasonry, Gramercy Books,
  • Ν.Κ. Λάος, Άνθρωπος - Το Μέγα Σύμβολο του Μυστικισμού, Αθήνα: εκδ. Παρασκήνιο, 2003,
  • W.L. Wilmshurst, The Masonic Initiation, William Rider & Sons Ltd.,
  • W.L. Wilmshurst, The Meaning of Masonry, Gramercy Books,
  • Α Pike, Morals and Dogma of the Ancient and Accepted Scottish Rite of Freemasonry, Kessinger Publishing, 2002,
  • R.F. Gould, History of Freemasonry, Grand Lodge of Scotland Year Book 1996,
  • J. Hamill, The Craft: A History of English Freemasonry, Inner Traditions International, 1987 & Lewis Masonic, 1994,
  • A Mackey, The History of Freemasonry, Gramercy Books, 1996.

Στη συνέχεια, το μέλος Simon Templar επανέρχεται ξανά και ξανά χωρίς να εννοεί τη διαφορά του ρήματος ΠΡΟΕΡΧΟΜΑΙ από το ΕΧΩ ΣΧΕΣΗ (ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗ) ΣΕ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ.

Zadok:

quote:

Αγαπητέ Simon Templar,

έχεις κάποιο λόγο που έχεις "κόλλημα" με το συγκέκριμένο θέμα;

Εν πάσει περιπτώσει, κανείς δεν είπε ότι οι Τέκτονες και οι Ναΐτες δεν έχουν καμμία σχέση.

Αυτό το οποίο ξεκαθαρίσαμε και μάλιστα με στοιχεία είναι ότι οι Τέκτονες δεν προέρχονται απ' τους Ναΐτες.
Άλλο το ένα και άλλο το άλλο.

Και τώρα το μέλος Simon Templar επανέρχεται εκ νέου, θιγόμενο και αναγγέλει την προσκόμιση στοιχείων!!

Επί ποίου ισχυρισμού άραγε Του ανασκευασμένου

Γράφει:

quote:
Όταν πάντως το Τάγμα των Ιπποτών του Ναού διαλύθηκε μετά τις στημένες δίκες και τα ψευδεπίγραφα κατηγορητ΄ηρια οι τυπάδες κατέφυγαν κάπου αλλού. Πού αλλού από τις νεοσύστατες τότε Τεκτονικές Στοές. Βέβαια είτε από άγνοια είτε από προκατάληψη πολλοί Τέκτονες σημερινοί δεν θέλουν να παραδεχτούν την συνέχεια.

Στην τωρινή του παρέμβαση εμφανώς δέχεται ότι ο Τεκτονισμός υπήρχε ήδη, όταν σε κάποιες περιοχές κατέφυγαν σε αυτόν οι καταδιωκόμενοι Ναΐτες.

Για ποιό ζήτημα λοιπόν, θα προσκομίσει στοιχεία

Για το ότι Ναΐτες και Τέκτονες σχετίστηκαν ΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ!!!!

Αντίθετα, είχε γραφτεί στη σελίδα 16:

quote:
Λέγεται, ότι αυτοί μετέφεραν από την Ανατολή στη Δύση τους τεχνίτες, οι οποίοι, στα πρότυπα των Διονυσιακών προγόνων τους, περιόδευαν στην Ευρώπη χτίζοντας τους γοτθικούς καθεδρικούς.

Σύμφωνα με μία παράδοση, οι τεχνίτες χάθηκαν όταν οι Ιππότες έπαψαν να υπάρχουν και από τότε, δεν οικοδομήθηκαν πια άλλοι μεγάλοι καθεδρικοί.

Λέει λοιπόν, ο Raoul Vergez στο έργο του "Les Tours Inachevées":

"Λίγο πριν την ημέρα της Αναλήψεως του Χριστού το 1314, κάποιοι μυστηριώδεις ιππείς σταματούσαν δίπλα στους πρόναους των ανεγειρομένων καθεδρικών ναών. Λίγες μέρες μετά από τις επισκέψεις αυτές, οι καλύτεροι εργάτες εξαφανίστηκαν από τις οικοδομές.
Μόνο μερικοί γέροι παρέμειναν για να δουλέψουν, χωρίς όμως ιδιαίτερη διάθεση.
Όλοι εξεπλάγησαν, από τον τρόπο με τον οποίο οι Τέκτονες εγκατέλειψαν το έργο τους χωρίς κάποια φανερή αιτία και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση παίρνοντας όλα τα εργαλεία τους.
Ταξείδευαν σε μικρές ομάδες. Μερικοί πήγαν προς το Νότο, παίρνοντας μαζί τους όσους συναντούσαν από εκείνους, οι οποίοι δεν είχαν λάβει ακόμη εντολές.
Αυτή η άγνωστη αδελφότητα παρουσίασε με τούτη την ενέργειά της μία άγνωστη σε όλους δύναμη.
Δύσκολα κάποιος θα τολμούσε να αντισταθεί στις διαταγές των αγγελιοφόρων.
Σε λίγες εβδομάδες, οι καλύτεροι εργάτες της πέτρας, του ξύλου και του γυαλιού είχαν εγκαταλείψει τις περιοχές, όπου οικοδομούνταν ναοί.
Όλοι σχεδόν, οι καθεδρικοί και οι άλλες εκκλησίες που χτίζονταν, έγιναν έρημοι τόποι και μόνο ο ήχος του ανέμου, σα μακρόσυρτος θρήνος, είχε μείνει".

Όλες αυτές οι παραδόσεις βρήκαν έδαφος για να επιβιώσουν στην Κεντρική Ευρώπη και τα Βρεταννικά Νησιά, αφήνοντας τον απόηχό τους και στην προφορική τεκτονική παράδοση.

I rest my case...

Y -Γ. Ορίστε πώς γράφεται το Μονσεγκύρ: Montségur. (Εννοείται ότι θέλει τόνο. Τί είν' αυτό; Στο πηγάδι κατούρησε; )

.
.

3A

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)

Edited by - Zadok on 19/02/2005 05:29:54

SpiralΜέλος
19/02/2005, 16:56:58
Καλώς τη Zadok!

Ζήτω το Montségur,
Ζήτω η Rennes-le-Château.
Οι σημαντικοί τόποι τονίζονται (αρκεί να μην τους υπερτονίζουμε).

Κάπου αλλού το έγραφα, διάβασα ένα βιβλίο από αυτά τα ιστορικο – μυθιστορηματικά που λέγεται «Το μυστικό του Μονσεγκύρ» (με γκ), το έχει γράψει ο Arnaud Delalande, μπράβο του, εκδόσεις Bell, μπράβο τους, και πραγματεύεται (το ιστόρημα) όλα τα δεινά που υπέστησαν οι Καθαροί κάποτε, μέχρι να εξοντωθούν τελείως και ο κλασικού τύπου Χριστιανισμός να θριαμβεύσει. Μπράβο του. Το ιστόρημα, με διπλωματικό τρόπο, αναφέρεται και σε γνωστά μυστικά.
Αλήθεια, υπάρχουν Καθαροί σήμερα; Μάλλον έγινε πλήρης εκκαθάριση.

Τέλος πάντων, νομίζω ότι ένα μεγάλο μέρος της εντυπωσιακής ατμόσφαιρας που περιβάλλει όλες αυτές τις ιστορίες, οφείλεται στο συναίσθημα που κλείνουν. Κυνηγοί, κυνηγημένοι, μυστικότητες, καταδιώξεις και μέσα από αυτά η αφοσίωση στην αναζήτηση, η πίστη μέχρι το θάνατο, χμ.

Η μυστικότητα λοιπόν δεν μας έχει αφήσει επαρκή ιστορικά στοιχεία κι έτσι σήμερα από τη μια κεντρίζεται η περιέργειά μας και θέλουμε να μάθουμε, από την άλλη μοιραία ταλαντευόμαστε ανάμεσα σε λογικές ή αυθαίρετες υποθέσεις.

Θα αποτολμήσω όμως να κάνω ένα διάγραμμα και παρακαλώ διορθώστε με. Λοιπόν, τω καιρώ εκείνω:

• Στην Ευρώπη, υπό τη ρωμαιοκαθολική πίεση, είτε κάποιοι διατηρούν τις θρησκευτικές τους παραδόσεις, είτε αναζητούν την αλήθεια που αποκρύπτει (;) η ρωμαιοκαθολική εκκλησία. Ή και τα δύο μαζί.

• Επί τούτου, οι Ναΐτες εξαπολύονται on the spot για να βγάλουν άκρες. Εκεί, συγχρωτίζονται με τοπικές κουλτούρες και τελικά κάνουν ένα δικό τους mix που περιέχει λίγο απ’ όλα. Όχι κι άσχημα. Δυστυχώς, δεν ξέρουμε ποια ακριβώς ήταν η εσώτερή τους φιλοσοφία.

• Ενώ στην Ευρώπη η μυστική αναζήτηση συνεχίζεται, οι Ναΐτες προοδεύουν (φιλοσοφικά εννοώ, το μέρος των business –αν και άκρως σημαντικό– δεν το αγγίζω επί του παρόντος) και μάλλον στη φάση αυτή γίνεται μια εξαγωγή ναϊτικών ιδεών, που επηρεάζει στη διαμόρφωση του εσωτεριστικού ρεύματος στην Ευρώπη.

Εδώ ήρθαμε.

Νομίζω λοιπόν ότι τα αρχικά ψήγματα του Τεκτονισμού (μα ποιοι ξαπέστειλαν τους Ναΐτες;) υπήρχαν ήδη, μετά ήρθαν και οι Ναΐτες στη Σκοτία κι έδεσαν. Αλληλοεπιρροή; Πιθανώς.
Και γιατί αυτό συνέβη στη Σκοτία και όχι στην Πορτογαλία, ας πούμε;
Ίσως γιατί η Σκοτία ήταν πιο απομακρυσμένο μετερίζι και επιπλέον είχε περισσότερη λαχτάρα να αποτινάξει διάφορους ζυγούς.
Υποθέσεις κάνω, δεν παριστάνω τον ιστορικό, εντάξει;

Ωραία, μετά ακολούθησε η εξέλιξη των ιδεών και τα λοιπά και τα λοιπά, που οδήγησε σε διάφορους σχηματισμούς.
Δεν έχουμε όμως το μετά, έχουμε και το πριν και το κατά. Υπήρχαν και άλλες αδελφότητες που είτε έμεναν επιμελώς κρυμμένες είτε δεν είχαν τόσο μεγάλη εμβέλεια ώστε να γίνουν ευρύτερα γνωστές. Σκόρπιες πληροφορίες υπάρχουν μόνο. Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν η έννοια «Ροδοσταυρισμός» (με την όποια της διατύπωση) σήμαινε γενικότερα τους εσωτερικά αναζητούντες και όχι μια συγκεκριμένη ομάδα. Αναφέρομαι βέβαια στην προγενέστερη εποχή και όχι στην αλχημιστική και κατοπινή περίοδο, με το φίλο μου το Γιόχαν Βαλεντίν και τους άλλους.

Φρονώ ότι όλα αυτά τα σχήματα ήταν κάτι σαν τη Δημιουργία. Άμορφα αρχικά, υπάρχοντα στο αχανές, κάπου διασταυρώθηκαν, συμπλέχθηκαν, ανασχηματίσθηκαν και πήραν μορφή μετά από ζυμώσεις στις οποίες οι Ναΐτες έδρασαν ως βακτηρίδια.

Α, έχουμε και τους Ιωαννίτες. Να δείτε που αυτοί είναι η κλεις του μυστηρίου. Οι Ναΐτες, πιο μπρουτάλ και με ισχυρή αυτοπεποίθηση, βγήκαν μπροστά μέχρι που έσπασαν τα μούτρα τους στον τοίχο. Οι Ιωαννίτες για πιο σιγανοπαπαδιές μου κάνουν, έχουν μια κομψή δολιότητα, δεν μένει παρά να περιμένουμε την επόμενη έκλαμψη του Simon Templar που θα μας πει περισσότερα.

Σήμερα δε, οι μυστικοί πληροφοριοδότες μου, μου ψιθύρισαν διακριτικά για τους Chevaliers Bienfaisant de la Cité Sainte. Για να έχουν αξάν ενδιαφέροντες θα είναι, από εκείνες τις περιφερειακές υποποικιλίες που χρησιμεύουν ως ιστορικό ντεκόρ αλλά έκαναν και λίγη δουλίτσα.

Σας ζάλισα, αλλά μαθημένοι είστε.