ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Περι αντιπαλότητας χριστιανών και "δωδεκαθεϊστών" στο Esoterica. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Περι αντιπαλότητας χριστιανών και "δωδεκαθεϊστών" στο Esoterica. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

actr30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
actrΜέλος
13/08/2005, 13:56:36
quote:
οι αλλες θρησκιες δεν εχουν πηγες που είναι παγκοσμίος αποδεδειγμένες ιστορικες πηγες

Για πες μου λοιπόν φίλε μου palatiane ενα ιστορικό πρόσωπο που
έγραψε για το Χριστό...

There is no dark side of the moon really... as a matter of fact it's all dark

CentariusΜέλος
13/08/2005, 14:10:31
quote:
Centarius
Μία ερώτηση στους φίλους μας τους χριστιανούς, πείτε μου έναν μεγάλο φιλόσοφο δηλωμένο χριστιανό που να πέρασε στην ιστορία με τα γραπτά και τις ιδέες του!!!!

Καλά όλα αυτά που είπες αλλά ένα όνομα δεν διάβασα!!!!!!
ΈΝΑ ΟΝΟΜΑ δηλωμένου φιλόσοφου!!!!!!!!!!!
να το ξαναεπαλάβω δεν ζήτησα διεύθυνση η τίποτα άλλο και αυτή την φορά μην προσπαθήσεις να αποφύγεις την ερώτηση με τα χριστιανικά σου τεχνάσματα!!!!!Υπάρχει ή όχι?????//

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΙΟΣ
ΙΕΡΟΥ ΦΩΤΟΣ
ΕΞ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ ΚΙΝΗΣΑΣΕΣ
ΔΥΟ ΤΕ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΓΑΛΑΞΙΑΣ
ΑΠΟΙΚHΣΑΣΕΣ
ΖΗΝ ΔΙΑΔΩΣΑΣΕΣ
ΕΙΣ ΓΑΙΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΣΕΣ
ΔΙΑ ΤΑΞΕΩΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΙΝ
ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΘΑΡΣΙΝ

13/08/2005, 14:29:46
Palatianos

<<Πολυ πιθανον ή μαλλον αυτο που εγινε ειναι οτι καποιες "πληροφορίες" που εγραψα να ηταν λανθασμένες>>

οχι πολυ πιθανον ηταν λαθασμενες και αν θελουμε να ειμαστε σωστοι πρεπει πριν γραψουμε κατι να το διασταυρωνουμε

Palatianos
<<Η προταση λοιπον "πχ:να δερνεις τη γυναίκα σου(..." Ειναι λαθος.
Βεβαια εγω δεν ειπα οτι "ο μουσουλμανισμός εχθρεύεται τον χριστιανισμο" απλος ανέφερα "τα καλα" της θρησκείας που ανέφερε πριν ενα καλόπαιδο(Dying_Incubus).>>

εγραψες κατι με σκοπο να διαβαλεις μια θρησκεια που ειναι διαφορετικη απο την δικη σου
και οτι εγραψες δεν εψαξες αν ειναι αληθεια

Palatianos
<<2:Γραφεις:"κοράνι:να δινεται ανταμοιβη σε αυτους που θέλουν να πράξουν το σωστο"το να σκοτώνεις δηλαδη ειναι σωστο?? Οπως και ναι βέβαια τωρ;α δεν κανουμε "συγκριση θρησκειων" γιατι μακρένει το θέμα...Αν Γιγενη εχεις μια αξιοδιάβαστη απαντηση για το προηγούμενο ερώτημα γραψτην αλλα ουσιαστικα το ερωτημα αυτο, το εθεσα στο κορανι παρα σε εσένα.>>

δεν καταλαβα τιποτα ετσι που διατηπωσες την ερωτηση

Palatianos
<<3:Ο,τι εγραψες απο το κοράνι ειναι απόλυτα λογικο καμία "αντηρηση" εκτυος απο τ προηγούμενα.>>

ποια προηγουμενα;

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

13/08/2005, 15:55:03
Palatianos, το γνωρίζεις οτι οι Ιουδαίοι που ζούσαν σύμφωνα με το νόμο του Μωϋσή έκαναν έρωτα με τις γυναίκες ακόμα κι όταν αυτές ήταν λεχώνες, με αποτέλεσμα πολλές από αυτές να πεθαίνουν?
Γνωρίζεις οτι ήταν τόσο αφοσιωμένοι στο να τιμούν το Σάββατο που αν το παιδί τους έπεφτε στο ποτάμι και πνιγόταν δεν έτρεχαν να το σώσουν καν?
Αυτά δεν είναι δικά μου ρητά ή ευφυολογήματα, είναι πράγματα που έλεγε η Θεολόγος μας στη Γ' Λυκείου...

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

arisseiriosΜέλος
13/08/2005, 16:50:37
[quote]Για πες μου λοιπόν φίλε μου palatiane ενα ιστορικό πρόσωπο που
έγραψε για το Χριστό... [/quote

Η αλήθεια - όσο πικρή κι αν είναι για τους χριστιανούς - είναι πως δεν υπάρχει καμμιά αναφορά περί της υπάρξεως του Ιησού (ως ιστορικού προσώπου) πέραν αυτών των ευαγγελίων. Και σ' αυτά όμως τα ευαγγέλια των χριστιανών οι διαφορές στις περιγραφές των συγγραφέων (γενεαλογία, παιδικά χρόνια, κήρυγμα-σύλληψη-σταύρωση-θάνατος, ανάσταση και μετέπειτα εμφανίσεις του Ιησού, ανάληψη) είναι τόσο μεγάλες που αβίαστα συνάγεται ότι πρόκειται για ανοησίες. Εάν υπήρξε ποτέ άτομο με το όνομα Ιησούς σαφώς επρόκειτο για κάποιον συνηθισμένο εκείνα τα χρόνια στην Παλαιστίνη μυστικιστή-φιλοσόφου βαθειά εμποτισμένου από την ιουδαϊκή θρησκεία αλλά και γνώστη των ελληνικών και ανατολικών ιδεών. Ένα κράμα φιλοσόφου-επαναστάτη το οποίο ήταν γνώριμο στους Εβραίους της εποχής. Γι αυτό και δεν υπάρχουν και αναφορές για το πρόσωπο του "θεανθρώπου" των χριστιανών.

13/08/2005, 17:00:17
quote:
Εάν υπήρξε ποτέ άτομο με το όνομα Ιησούς σαφώς επρόκειτο για κάποιον συνηθισμένο εκείνα τα χρόνια στην Παλαιστίνη μυστικιστή-φιλοσόφου βαθειά εμποτισμένου από την ιουδαϊκή θρησκεία αλλά και γνώστη των ελληνικών και ανατολικών ιδεών.

Έτσι είναι, φίλε μου!
Απλά έπρεπε να βρούν κάποιον οι Εβραίοι να θεοποιήσουν για να επιβληθούν και το έκαναν...

actrΜέλος
13/08/2005, 17:03:05
quote:
Η αλήθεια - όσο πικρή κι αν είναι για τους χριστιανούς - είναι πως δεν υπάρχει καμμιά αναφορά περί της υπάρξεως του Ιησού (ως ιστορικού προσώπου) πέραν αυτών των ευαγγελίων. Και σ' αυτά όμως τα ευαγγέλια των χριστιανών οι διαφορές στις περιγραφές των συγγραφέων (γενεαλογία, παιδικά χρόνια, κήρυγμα-σύλληψη-σταύρωση-θάνατος, ανάσταση και μετέπειτα εμφανίσεις του Ιησού, ανάληψη) είναι τόσο μεγάλες που αβίαστα συνάγεται ότι πρόκειται για ανοησίες. Εάν υπήρξε ποτέ άτομο με το όνομα Ιησούς σαφώς επρόκειτο για κάποιον συνηθισμένο εκείνα τα χρόνια στην Παλαιστίνη μυστικιστή-φιλοσόφου βαθειά εμποτισμένου από την ιουδαϊκή θρησκεία αλλά και γνώστη των ελληνικών και ανατολικών ιδεών. Ένα κράμα φιλοσόφου-επαναστάτη το οποίο ήταν γνώριμο στους Εβραίους της εποχής. Γι αυτό και δεν υπάρχουν και αναφορές για το πρόσωπο του "θεανθρώπου" των χριστιανών.

Ετσι ακριβώς φίλε μου γι'αυτό τα ευαγέλλια κάθε αλλο απο ιστορικά στοιχεία δεν αποτελούν
Οπως επίσης στην περίπτωση των λεγόμενων θαυμάτων και ιάσεων
Δεν υπάρχουν αναφορές στα ευαγγέλια που να ταυτίζονται σχετικά με ένα θαύμα
Απλώς υπάρχουν πολλές και διαφορετικές μεταξύ τους αναφορές

There is no dark side of the moon really... as a matter of fact it's all dark

CentariusΜέλος
13/08/2005, 17:07:09
Τελικά εγώ απάντηση δεν θα πάρω......
Τι ζητάω και εγώ? να μου πεί κάποιος χριστιανός έναν μεγάλο φιλόσοφο δηλωμένο χριστιανό που να πέρασε στην ιστορία με τα γραπτά και τις ιδέες του!
Υπάρχει ναί η όχι?
Αφου αναπτύσουν όλοι οι άγιοι το πνέυμα τους και τις ιδέες τους δεν μπορεί κάποιος θα υπάρχει!!!

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΙΟΣ
ΙΕΡΟΥ ΦΩΤΟΣ
ΕΞ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ ΚΙΝΗΣΑΣΕΣ
ΔΥΟ ΤΕ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΓΑΛΑΞΙΑΣ
ΑΠΟΙΚHΣΑΣΕΣ
ΖΗΝ ΔΙΑΔΩΣΑΣΕΣ
ΕΙΣ ΓΑΙΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΣΕΣ
ΔΙΑ ΤΑΞΕΩΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΙΝ
ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΘΑΡΣΙΝ

CentariusΜέλος
13/08/2005, 17:09:33
quote:

Ετσι ακριβώς φίλε μου γι'αυτό τα ευαγέλλια κάθε αλλο απο ιστορικά στοιχεία δεν αποτελούν
Οπως επίσης στην περίπτωση των λεγόμενων θαυμάτων και ιάσεων
Δεν υπάρχουν αναφορές στα ευαγγέλια που να ταυτίζονται σχετικά με ένα θαύμα
Απλώς υπάρχουν πολλές και διαφορετικές μεταξύ τους αναφορές

Χαίρομαι που ταυτίζονται οι απόψεις μας σε αυτό το θέμα!!!!

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΙΟΣ
ΙΕΡΟΥ ΦΩΤΟΣ
ΕΞ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ ΚΙΝΗΣΑΣΕΣ
ΔΥΟ ΤΕ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΓΑΛΑΞΙΑΣ
ΑΠΟΙΚHΣΑΣΕΣ
ΖΗΝ ΔΙΑΔΩΣΑΣΕΣ
ΕΙΣ ΓΑΙΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΣΕΣ
ΔΙΑ ΤΑΞΕΩΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΙΝ
ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΘΑΡΣΙΝ

arisseiriosΜέλος
13/08/2005, 17:30:59
Η επιβολή του ιουδαϊσμού στην οικουμένη είναι ένα πολύ παλιό θέμα. Ξεκινάει από την εμφάνιση του ιουδαϊκού ιερατείου με τον Μωϋσή και τον Ααρών. Αυτοί επιβάλλουν στους υπόλοιπους της φυλής τους που εργάζονται ως δούλοι στην πανίσχυρη Αίγυπτο τον μονοθεϊσμό. στην ουσία μέσω της φρικιαστικής σε σύλληψη κι εκτέλεση κατασκευή του Γιαχβέ κατορθώνουν να υποτάξουν τους έως τότε πολυθειστές ομοφύλους τους. Ένας θεός τρομερός, τιμωρός, βίαιος, ανήθικος (βλ. στην ΠΔ οδηγίες του Γιαχβέ προς τους εκλεκτούς του), αιμοσταγής. Ένας θεός του οποίου απαγορεύεται ακόμα και να αναφέρεις. Τέτοιος θεός δεν είχε ξαναεμφανιστεί στον κόσμο. Έρχονταν σε αυθεία αντίθεση με τον ελεύθερο Έλληνα Λόγο. Η σύγκρουση με την ελληνική σκέψη ήταν φυσικά άνιση για τους εβραίους. Πού φιλόσοφοι, πού επιστήμονες (σκεφτείτε ότι περιπλανιόταν στην έρημο 40 χρόνια και δεν μπορούσαν να προσανατολιστούν), πού λογοτέχνες!
Αυτό το αίσθημα κατωτερότητας σε σχέση με τους Έλληνες κράτησε αιώνες. Και για αιώνες έψαχναν οι ραββίνοι τον τρόπο να κατισχύσουν της ελληνικής σκέψης που μέσω του Μ.Αλεξάνδρου και των Ρωμαίων διαδόθηκε παντού. Το σχέδιο συνέλαβε ένας πανούργος ραβίνος, φανατικός διώκτης των αιρετικών Ναζωραίων (όπως λέγονταν οι πρώτοι οπαδοί του Ιησού)ο Σαούλ γνωστότερος ως Παύλος.Η συγκυρία ήταν μοναδική. Η ρωμαϊκή αυτοκρατορία είχε εξαπλωθεί σ΄όλο τον κόσμο αλλά δεν είχε καμμιά συνοχή. Ο Παύλος θα πρόσφερε στη Ρώμη τον συνεκτικό παράγοντα που αυτή αναζητούσε.Μια νέα θρησκεία που θα ένωνε όλα τα διαφορετικά έθνη της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας με μια κοινή ιδέα. Έτσι γεννήθηκε ο "Χριστιανισμός" που καλύτερα θα ήταν να λεγότανε Παυλιανισμός. Πολεμήθηκε στην αρχή από τους Ρωμαίους αυτοκράτορες και από τους λαούς της Ευρώπης λόγω των σκοταδιστικών δογμάτων που πρέσβευε. Αυτοί οι αυτοκράτορες (όλοι τους ελληνολάτρες και ελληνοτραφείς) λοιδωρήθηκαν και συκοφαντήθηκαν εκ των υστέρων ως ακόλαστοι (Καλιγούλας), τρελοί (Νέρων), δολοφόνοι (Διοκλητιανός), παραβάτες (Ιουλιανός) κλπ. Εν τέλει όμως η νέα θρησκεία έπεισε τους εξουσιαστές και υιοθετήθηκε από τις αρχές (Κωνσταντίνος). Έτσι ο ιουδαϊσμός άλωσε εκ των έσω και τη ρωμαϊκή αυτοκρατορία και κυρίως τον ελληνικό τρόπο σκέψης. Το τι ακολούθησε είναι σε όλους γνωστά. Μεσαίωνας, σκοταδισμός, επιβολή του νέου δόγματος με τη βία, καταστροφή ελληνικού πολιτισμού ("ες γην φέρειν)κλπ.
Συγγνώμη αν επεκτάθηκα τόσο πολύ αλλά πρέπει μια και καλή να ξεμπερδεύουμε με αυτή την ξενόφερτη, αφύσικη και φρικιστική θρησκεία και να γυρίσουμε στον Έλληνα Λόγο. Αν θέλουμε να έχουμε μέλλον...
actrΜέλος
13/08/2005, 17:38:38
quote:
Η επιβολή του ιουδαϊσμού στην οικουμένη είναι ένα πολύ παλιό θέμα. Ξεκινάει από την εμφάνιση του ιουδαϊκού ιερατείου με τον Μωϋσή και τον Ααρών. Αυτοί επιβάλλουν στους υπόλοιπους της φυλής τους που εργάζονται ως δούλοι στην πανίσχυρη Αίγυπτο τον μονοθεϊσμό. στην ουσία μέσω της φρικιαστικής σε σύλληψη κι εκτέλεση κατασκευή του Γιαχβέ κατορθώνουν να υποτάξουν τους έως τότε πολυθειστές ομοφύλους τους. Ένας θεός τρομερός, τιμωρός, βίαιος, ανήθικος (βλ. στην ΠΔ οδηγίες του Γιαχβέ προς τους εκλεκτούς του), αιμοσταγής. Ένας θεός του οποίου απαγορεύεται ακόμα και να αναφέρεις. Τέτοιος θεός δεν είχε ξαναεμφανιστεί στον κόσμο. Έρχονταν σε αυθεία αντίθεση με τον ελεύθερο Έλληνα Λόγο. Η σύγκρουση με την ελληνική σκέψη ήταν φυσικά άνιση για τους εβραίους. Πού φιλόσοφοι, πού επιστήμονες (σκεφτείτε ότι περιπλανιόταν στην έρημο 40 χρόνια και δεν μπορούσαν να προσανατολιστούν), πού λογοτέχνες!
Αυτό το αίσθημα κατωτερότητας σε σχέση με τους Έλληνες κράτησε αιώνες. Και για αιώνες έψαχναν οι ραββίνοι τον τρόπο να κατισχύσουν της ελληνικής σκέψης που μέσω του Μ.Αλεξάνδρου και των Ρωμαίων διαδόθηκε παντού. Το σχέδιο συνέλαβε ένας πανούργος ραβίνος, φανατικός διώκτης των αιρετικών Ναζωραίων (όπως λέγονταν οι πρώτοι οπαδοί του Ιησού)ο Σαούλ γνωστότερος ως Παύλος.Η συγκυρία ήταν μοναδική. Η ρωμαϊκή αυτοκρατορία είχε εξαπλωθεί σ΄όλο τον κόσμο αλλά δεν είχε καμμιά συνοχή. Ο Παύλος θα πρόσφερε στη Ρώμη τον συνεκτικό παράγοντα που αυτή αναζητούσε.Μια νέα θρησκεία που θα ένωνε όλα τα διαφορετικά έθνη της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας με μια κοινή ιδέα. Έτσι γεννήθηκε ο "Χριστιανισμός" που καλύτερα θα ήταν να λεγότανε Παυλιανισμός. Πολεμήθηκε στην αρχή από τους Ρωμαίους αυτοκράτορες και από τους λαούς της Ευρώπης λόγω των σκοταδιστικών δογμάτων που πρέσβευε. Αυτοί οι αυτοκράτορες (όλοι τους ελληνολάτρες και ελληνοτραφείς) λοιδωρήθηκαν και συκοφαντήθηκαν εκ των υστέρων ως ακόλαστοι (Καλιγούλας), τρελοί (Νέρων), δολοφόνοι (Διοκλητιανός), παραβάτες (Ιουλιανός) κλπ. Εν τέλει όμως η νέα θρησκεία έπεισε τους εξουσιαστές και υιοθετήθηκε από τις αρχές (Κωνσταντίνος). Έτσι ο ιουδαϊσμός άλωσε εκ των έσω και τη ρωμαϊκή αυτοκρατορία και κυρίως τον ελληνικό τρόπο σκέψης. Το τι ακολούθησε είναι σε όλους γνωστά. Μεσαίωνας, σκοταδισμός, επιβολή του νέου δόγματος με τη βία, καταστροφή ελληνικού πολιτισμού ("ες γην φέρειν)κλπ.
Συγγνώμη αν επεκτάθηκα τόσο πολύ αλλά πρέπει μια και καλή να ξεμπερδεύουμε με αυτή την ξενόφερτη, αφύσικη και φρικιστική θρησκεία και να γυρίσουμε στον Έλληνα Λόγο. Αν θέλουμε να έχουμε μέλλον...

Ετσι ακριβώς φίλε μου
Ενας τρόπος για να καταστρέψεις ένα λαό είναι να του αποκρύψεις την ιστορία και τον πολιτισμό του.
Κάπως έτσι λοιπόν επικράτησε αυτή η ξενόφερτη θρησκεία

CentariusΜέλος
13/08/2005, 18:02:59
Επιτέλους λίγη λογική και όχι χριστιανοπαραφροσύνη!!!!!!!!
Φίλοι μου συμφωνώ απόλυτα με τα γραφόμενά και των δυό σας!!!
Ειδικά εσύ φίλε arisseirios το έθεσες άψογα....
Να δώ η χριστιανορθόδοξη παρέα τι παραπάνω έχει να πεί.....αν και τελευταία έχουν εξαφανιστεί....

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΙΟΣ
ΙΕΡΟΥ ΦΩΤΟΣ
ΕΞ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ ΚΙΝΗΣΑΣΕΣ
ΔΥΟ ΤΕ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΓΑΛΑΞΙΑΣ
ΑΠΟΙΚHΣΑΣΕΣ
ΖΗΝ ΔΙΑΔΩΣΑΣΕΣ
ΕΙΣ ΓΑΙΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΣΕΣ
ΔΙΑ ΤΑΞΕΩΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΙΝ
ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΘΑΡΣΙΝ

filosofos3Μέλος
13/08/2005, 19:25:10
quote:
Τι ζητάω και εγώ? να μου πεί κάποιος χριστιανός έναν μεγάλο φιλόσοφο δηλωμένο χριστιανό που να πέρασε στην ιστορία με τα γραπτά και τις ιδέες του!
Υπάρχει ναί η όχι?
Αφου αναπτύσουν όλοι οι άγιοι το πνέυμα τους και τις ιδέες τους δεν μπορεί κάποιος θα υπάρχει

Δε διάβασα τη συζήτηση που προηγήθηκε αλλά ...Λάιμπνιτς, Νεύτωνας , Πασκάλ (έτσι πρόχειρα ) είναι αρκετοί ή θέλεις και άλλους;Επειδή βαριέμαι να ψάχνω ... για κάτι που μπορεί να βρει κανείς σε οποιαδήποτε εγκυκλοπαιδεια.

Και κάτι ακόμη: κάπου πήρε το μάτι μου σε μύνημα του Dying Incubus νομίζω, που δε μπορώ να το βρώ τώρα, ότι η θεολόγος στο σχολείο τους είπε πως οι εβραίοι που ακολουθούσανε το Μωσαικό νόμο κάνανε σεξ με τις γυναίκες τους όταν ήταν λεχώνες και γιαυτό πολλές πεθαίνανε! Όποιος το έγραψε αυτό το μύνημα μπορεί να μου πει που είναι για να το ξαναβρώ; Γιατί έγραφε και άλλα ακόμη...

Διότι αν είπε θεολόγος τέτοιο πράγμα δε σημαίνει ότι είναι απλώς αστοιχείωτη και δεν έχει διαβάσει ούτε μια φορά την Παλαιά διαθήκη αλλά και ηλίθια!
Αν λοιπόν έχει κανείς τέτοιους δασκάλους στο σχολείο τότε είναι φυσικό να είναι εναντίον του χριστιανισμού και συγχωρείται για πολλά που θα πει.

Όλα είναι τέλεια

actrΜέλος
13/08/2005, 20:46:37
quote:
Δε διάβασα τη συζήτηση που προηγήθηκε αλλά ...Λάιμπνιτς, Νεύτωνας , Πασκάλ (έτσι πρόχειρα ) είναι αρκετοί ή θέλεις και άλλους;Επειδή βαριέμαι να ψάχνω ... για κάτι που μπορεί να βρει κανείς σε οποιαδήποτε εγκυκλοπαιδεια.

Και η εγκυκλοπαίδεια τι λέει οτι πίστευαν στο Χριστιανισμό?
Εσύ απο πού το διαπίστωσες?

dimitris2Μέλος
13/08/2005, 21:37:08
Γιατί μήπως λέει η εγκυκλοπαίδεια ότι ιδρυτής του χριστιανισμού ήταν ο Παύλος?
13/08/2005, 23:40:48
filosofos3, εγώ το είπα.
Δεν ξέρω αν η γυναίκα ήταν αστοιχείωτη ή όχι αλλά δεν είναι αυτή η αιτία που δεν πιστεύω στον Χριστιανισμό.
Είμαι άθεος πολλά χρόνια.
Και δεν είπα οτι τα είπε αυτά επειδή τα βρήκε γραμμένα στην Αγία Γραφή των Χριστιανών.
Κατακρίνετε δηλαδή αυτά που μας είπε επειδή δεν αναφέρονται πουθενά στο βιβλίο ενώ αποδέχεστε οτι τα αδέλφια του Ιησού δεν ήταν πραγματικά?
Η βίβλος λέει οτι ήταν αδέλφια του, αγαπητέ μου, κι εσείς διαψεύδετε το βιβλίο σας.
Παράδοξο, έ?

arisseirios, το έθεσες πολύ ωραία και σωστά το θέμα!

dimitris2Μέλος
14/08/2005, 00:13:27
"Ἰάκωβος, Θεοῦ καὶ Κυρίου Ἰησοῦ Χριστοῦ δοῦλος ."
Αυτά είναι από την επιστολή του Ιακώβου του αδελφοθέου.

Αν ο αδελφός ονομάζει τον αδελφό του θεό και κύριο, ευχαριστούμε για τις πληροφορίες σου.

actrΜέλος
14/08/2005, 00:21:49
Ρε παίδες άσχετο
Δεν κανονίζετε καμιά συνεύρεση?
Πρέπει να τα πούμε και απο κοντά

14/08/2005, 00:26:44
Και που σου φαίνεται το περίεργο, dimitris2?
Κι εγώ αν είχα αδελφό που τον έλεγαν Κύριο κι άγιο κτλ κτλ μπορεί να τον έλεγα έτσι. Ξέρω γώ?
Κι επέτρεψε μου να αμφιβάλλω για τα λεγόμενα της Αγίας Γραφής γιατί μόνο θεόπνευστη δεν είναι...
Σου είπα για τα υπόλοιπα εδάφια και τι αναφέρεται σχετικά με τα αδέλφια του.
Μπορείς να μου απαντήσεις κι εσύ γιατί λένε τον ιησού "απόγονο του Δαυίδ"?

dimitris2Μέλος
14/08/2005, 00:36:04
quote:

Κι εγώ αν είχα αδελφό που τον έλεγαν Κύριο κι άγιο κτλ κτλ μπορεί να τον έλεγα έτσι. Ξέρω γώ?

Μπορείς να μου απαντήσεις κι εσύ γιατί λένε τον ιησού "απόγονο του Δαυίδ"?

Πες τον αδελφό σου όπως θέλεις, αλλά γιατί να μαρτυρήσεις και για πάρτη του όπως ο Ιάκωβος? Ε, αυτό πάει πολύ.

Απόγονο του δαυίδ τον έλεγαν επειδή ήταν απόγονος του δαυίδ.