- ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
βλέπεις ότι γεννιέται από σάρκα ,είναι σάρκα ( άνθρωπος ) και ότι από πνεύμα είναι πνεύμα η ενσάρκωση του Θεϊκού Λόγου «Θεός + άνθρωπος» Τώρα ποιανού κήρυγμα δέχομαι το ανάφερα , αλλά βλέπεις ότι δεν συμβαδίζει με τα δικά σου μέτρα και σταθμά είναι οπαδός ενός άλλου Θεού . Τώρα για να καταλάβεις και την ορολογία της λέξεως «Άβαταρς» ή «Αβατάρας» ή Φωτισμένοι δάσκαλοι » Οι προσωπικότητες αυτές είναι ενσαρκώσεις του Θεού . Είναι αυτοί που έχουν άμεση προσωπική αντίληψη αυτών που διδάσκουν στους μαθητές τους και η διδασκαλία τους γίνεται συνήθως κατόπιν “άνωθεν” εντολής και με συνεχείς υποδείξεις. . Λέγεται ότι μέσω αυτών των Αβατάρ ο Θεός αποκάλυψε στον άνθρωπο τη φωτιά, τον τροχό, την καλλιέργεια της γης και ακόμα ότι πολλά από αυτά τα αβατάρ δημιούργησαν θρησκείες. Κατά τη Χριστιανική παράδοση, ο Θεάνθρωπος ήταν ένας, ο Ιησούς, που έζησε πριν 2000 χρόνια. Σύμφωνα όμως με τις διδασκαλίες όλων των μεγάλων μυστών, αγίων και Πνευματικών δασκάλων αλλά ακόμα και των μεγίστων Πατέρων της Χριστιανοσύνης, του Έλληνα ορθόδοξου Ωριγένη και του Δυτικού Αγίου Αυγουστίνου, ο Λόγος είναι ο Μονογενής Υιός του Θεού που ήταν, είναι και θα βρίσκεται πάντοτε ενσαρκωμένος πάνω στη γη σε ένα διαφορετικό κάθε εποχή ανθρώπινο πόλο. Έτσι εξηγούνται και τα λόγια του Ιησού στους Εβραίους, όταν αναφερόμενος στη Θεϊκή και όχι στην υλική του φύση τους έλεγε “….είμαι παλαιότερος του Αβραάμ….” και αργότερα “….. εγώ είμαι μεθ υμών πάσας τας ημέρας και δεν θέλω σας εγκαταλείψει μέχρι τη συντέλεια του αιώνα…” Οι Εβραίοι τον ρώτησαν “…. Πεντήκοντα έτη δεν έχεις εισέτι και είδες τον Αβραάμ….; και ο Ιησούς απάντησε: “…ο Αβραάμ ο πατήρ σας είχεν αγαλλίασιν με ίδη την ημέραν την εμήν και είδε και εχάρη, αληθώς σας λέγω πριν γείνει ο Αβραάμ εγώ είμαι …’ Τα λόγια αυτά του Ιησού βεβαιώνουν ότι η Θεία του φύση, αυτό που ονομάζουμε Χριστό, βρισκόταν, βρίσκεται και θα βρίσκεται πάντοτε πάνω στη γη. Αυτά el.elyon όπως καταλαβαίνεις δεν τα λέω εγώ αλλά η μυθολογία που υπάρχει σε όλους του πολιτισμούς .Τώρα πόσοι «Άβαταρς» προϋπήρχαν έχω γράψει σε ένα πρόσφατο θέμα που είχα ανοίξει , οπότε αν δεν το γνωρίζεις διάβασε το για να μάθεις .Και ότι αναφέρθηκα ότι είμαι ένα άτομο με αδυναμίες και πάθη για να στο κάνω ποιο ξεκάθαρο ήθελα να πω , ότι χαίρομαι να ανακαλύπτω τον εαυτό μου και να προσπαθώ να τον διορθώσω ,παρά να το παίζω δήθεν . Όπως καταλαβαίνεις καλέ μου el.elyon μπορώ να σου απαντήσω σε ότι θέλεις σε αυτά που έχω ψάξει , και έχω αναφερθεί .Το θέμα είναι εσύ μπορείς να δεχτείς της απάντησης μου ή της λαμβάνεις βάση αυτά που σε συμφέρουν να γνωρίζεις ;

quote:
4. Κάτι προς τον φίλο "CROWL26":
Μπορεί η ισχύς των μυστηρίων να μη χάνεται όταν αυτά τελούνται από έναν ανάξιο ιερέα, όμως δεν αναγνωρίζεις πως αυτή η τραγελαφική εικόνα σίγουρα δεν αξίζει σε ένα τέτοιο χώρο, σε ένα τέτοιο μυστήριο; Και αν το αναγνωρίζεις, τι κάνεις για να εξαλειθφεί; Αν εσύ ήσουν ένας ιερέας που το σάββατο το βράδυ έπινε και χαρτόπαιζε, θα πήγαινες την κυριακή το πρωΐ να ιερουργήσεις; Θα κατάφερνες να συνδυάσεις και να δικαιολογήσεις δύο αντιδιαμετρικά αντίθετες στάσεις ζωής; Υποτίθεται πως ως ιερέας διδάσκεις στο ποίμνιό σου μεταξύ άλλων την ηθική και τη σωφροσύνη. Τι είδους δάσκαλος λοιπόν θα ήσουν αν εσύ πρώτος δεν τηρούσες τα όσα δίδασκες; Και αν ήσουν απλά ο μαθητής γιατί ανέχεσαι μπροστά σου έναν τέτοιο δάσκαλο; Γιατί επιτρέπεις να σπιλώνεται το άγιο πνεύμα από τέτοια υποκείμενα; Επίσης μην ξεχνάς πως πριν λίγο καιρό, ο πατριάρχης Ιεροσολύμων ήτο "καθαρός στην ψυχή" και το άγιο πνεύμα καταδεχόταν να ανάβει τα κεριά κάθε ανάσταση από αυτόν αλλά πρόσφατα χαρακτηρίστηκε ανάξιος και δεν μπορεί πλέον να επιτελέσει το μυστήριο αυτό ξανά. Γιατί τέτοιες λογικές τις περνάς τόσο ελαφρά; Αν θέλεις, διάβασε λίγο πιο πάνω αυτά που έγραψα περί "εσωτερικού ελέγχου" στον κλήρο.Επίσης σε αυτά που αναφέρεις περί καλοπροαίρετου και λογικού διαχωρισμού των βιβλίων σε αποδεκτά και μη αποδεκτά, σχολιάζω τα εξής: Κατ' αρχήν ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίσει για εμένα και εν απουσία μου το ποιά βιβλία θα μου κάνουν καλό και ποιά όχι. Ποιοί έχρισαν τον κάθε εξεταστή των βιβλίων φωτισμένο από τον θεό; Μήπως απλά και μόνον η συμμετοχή τους στον κλήρο τους καθιστά τέτοιους; (κατ' ουσίαν λαμβάνουν το χρίσμα της πνευματικότητας αυτόκλητα). Πως συνδυάζεται αυτό με τα όσα ανέφερα πιο πάνω περί ασυμβατότητας ιερωσύνης και "λαϊκού" βίου; Μήπως θεωρείς δεδομένο πως όλοι οι ιερείς που λάμβαναν μέρος στις οικουμενικές συνέδους διακατέχοντο από εξυψωμένη ηθική; Σίγουρα όχι.
Επίσης το αν στα βιβλία αυτά υπήρχαν αντιφάσεις, κάτι τέτοιο δεν τα καθιστά απορριπτέα, ούτε και ανύπαρκτα ή εμβόλιμα κατασκευάσματα. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάς και το γνωστό συνοπτικό πρόβλημα που στοιχειώνει εδώ και αιώνες τα "αποδεκτά" βιβλία. Όπως γνωρίζεις ούτε και αυτά συμφωνούν απόλυτα μεταξύ τους (ελπίζω να μην μπαίνεις στη λογική του ότι τα επέλεξαν γιατί στατιστικά περισσότερο συμφωνούσαν παρά αντέφασκαν...). Η διαιώνιση της απόκρυψης των άλλων βιβλίων στηρίζεται κατά βάση στη "θεοφοβία" που καλλιεργείται ως υποχρεωτικό πνευματικό χαρακτηριστικό των χριστιανών. Όσο ο πιστός "φοβάται" τον θεό, είναι λογικό κι επόμενο να μην αξιώνει πρόσβαση στα υπόλοιπα βιβλία. Επίσης, μην ξεχνάς πως τα κρυμμένα βιβλία οο κόσμος τα θεωρεί πλέον ψευδεπίγραφα, μεταγενέστερα και "απόκρυφα" (αγνοώντας φυσικά τι σημαίνει η λέξη ¨απόκρυφο"). Όπως βλέπεις τόσοι αιώνες προπαγάνδας κατά των βιβλίων αυτών έπιασε τόπο... Όσο για τις συνθήκες υπό τις οποίες διεξάγονταν οι οικουμενικές σύνοδοι, σου θυμίζω πως το "πνεύματι αγίω" περιελάμβανε και ΠΛΗΡΩΜΗ των "πατέρων" στο πέρας της συνόδου για τη συμμετοχή τους...
Αυτά προς το παρόν κι ελπίζω να σας προβλημάτισα λίγο εκτός από το να σας κούρασα με το "σεντόνι" που έγραψα
@ Chastity
Πράγματι η εικόνα αυτή δεν ταιριάζει στη διδασκαλία του Ιησού Χριστού.Αν ήμουν ιερέας και έκανα τέτοια αίσχη στη προσωπική μου ζωή θα το σκεφτόμουν πολύ να πάω να τελέσω συνάμα τα μυστήρια της Εκκλησίας, όχι όμως γιατί δεν θα είχαν ισχύ αλλά γιατί θα ένιωθα "βρώμικος" με τον εαυτό μου και ανακόλουθος έργων και λόγων.Σαν μαθητής λοιπόν προσπαθώ να βρίσκω ενάρετους διδασκάλους πνευματικούς και ιερείς για να λάβω την σωστή καθοδήγηση χωρίς να απορρίπτω βλέποντας ορισμένους ανακόλουθους, την Εκκλησία και τα μυστηρία αυτής,που δεν έχουν καμμία σχέση με τα ανθρώπινα λάθη.![]()
Ως προς το δεύτερο περί βιβλίων έχω να σου πώ τα εξής.Όπως ο πατέρας και η μητέρα σου επιλέγουν αυτά που θα σου πούν και αυτά τα βιβλία που θα σου δώσουν να διαβάσεις από πολύ αγάπη γιατί γνωρίζουν ότι αυτά θα σου κάνουν καλό, έτσι και η ηγεσία της Εκκλησίας αποφάσισε τι είναι καλύτερο για τους πιστούς.Αν θεωρούμε από τη αρχή δόλια αυτή την επιλογή θα πρέπει να θεωρήσουμε δόλια και την επιλογή των γονέων για τις συμβουλές τους προς τα παιδιά τους.Θα συμφωνήσεις ότι ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή υπάρχει υπερπληθώρα βιβλίων που ένας άνθρωπος για να τα διαβάσει όλα θα πρέπει να καταναλώσει πολλές ζωές και το πιθανότερο είναι να "πελαγώσει".Υπάρχουν εκατοντάδες απόψεις και άλλα τόσα βιβλία για το ίδιο θέμα ανάλογα με τη σκοπιμότητα του κάθε συγγραφέα.Μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα ο άνθρωπος χρειάζεται καθοδηγητή και σύμβουλο που να του δείξει τον σωστό δρόμο, αν αυτός κινείται από τα αισθήματα της αγάπης και της αλληλοβοήθειας.Δεν πιστεύω ότι ο άνθρωπος ως "λευκός πίνακας" που ξεκινά στην αρχή της ζωής του είναι σε θέση να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα έχοντας-αν είναι αυτό εφικτό-ΟΛΑ τα βιβλία μπροστά του για όλα τα θέματα που απασχολούν την ζωή του.Αντιθέτως έχει ανάγκη από καθοδηγητή που θα του δώσει τις σωστές βάσεις και αρχές ώστε μετέπειτα να είναι σε θέση ο ίδιος να κρίνει και να επιλέγει αυτά που τον κάνουν να νιώθει πλήρη και ολοκληρωμένο!! ![]()
![]()
Φιλικά.-
ICXC
quote:
CROWL26
Όπως ο πατέρας και η μητέρα σου επιλέγουν αυτά που θα σου πούν και αυτά τα βιβλία που θα σου δώσουν να διαβάσεις από πολύ αγάπη γιατί γνωρίζουν ότι αυτά θα σου κάνουν καλό, έτσι και η ηγεσία της Εκκλησίας αποφάσισε τι είναι καλύτερο για τους πιστούς.
Ο παραλληλισμός του παιδιού των 8-9 χρόνων που δεν γνωρίζει τίποτε και των πιστών που δεν πρέπει να γνωρίζουν τίποτε είναι ενδεικτικός.
Στην πρώτη περίπτωση το παιδί προστατεύεται από τα "κακά βιβλία" γιατί πρέπει να προστατευτεί από την "κακή γνώση" (την οποία δεν μπορεί να διακρίνει ή/και να διαχειριστεί), μέχρι να ωριμάσει και να εξασκηθεί το μυαλό του (συνήθως μέχρι την εφηβεία) οπότε και δε χρειάζεται καθοδήγηση στο τι θα διαβάσει.
Στους πιστούς πότε επέρχεται, σύμφωνα με την ηγεσία της εκκλησίας, νοητική ωρίμανση ώστε να μη χρειάζονται καθοδήγηση σχετικά με το τι θα διαβάσουν;

macedon
quote:
Πράγματι η εικόνα αυτή δεν ταιριάζει στη διδασκαλία του Ιησού Χριστού.Αν ήμουν ιερέας και έκανα τέτοια αίσχη στη προσωπική μου ζωή θα το σκεφτόμουν πολύ να πάω να τελέσω συνάμα τα μυστήρια της Εκκλησίας, όχι όμως γιατί δεν θα είχαν ισχύ αλλά γιατί θα ένιωθα "βρώμικος" με τον εαυτό μου και ανακόλουθος έργων και λόγων.Σαν μαθητής λοιπόν προσπαθώ να βρίσκω ενάρετους διδασκάλους πνευματικούς και ιερείς για να λάβω την σωστή καθοδήγηση χωρίς να απορρίπτω βλέποντας ορισμένους ανακόλουθους, την Εκκλησία και τα μυστηρία αυτής,που δεν έχουν καμμία σχέση με τα ανθρώπινα λάθη.
Πώς μπορείς να γνωρίσεις αγαπητέ μου ποιοί ιερείς είναι σωστοί ή βρώμικοι;;
Όλοι σωστοί σου παρουσιάζονται, αλλά το τί κρύβουν απο μέσα τους και σε τί χέρια πάς εσύ να εμπιστευτείς την ψυχή σου ούτε οι ίδιοι δέν το γνωρίζουν. Ευαγγελίζεσαι την αγιότητα των μυστηρίων της εκκλησίας χωρίς να σκεφτείς το παραμικρό για την σημασία τους.
Σύμφωνα με τα μυστήρια αυτά που αναφέρεις το νεογέννητο μωρό είναι κολασμένο απο το προπατορικό αμάρτημα και πρέπει επειγόντως να βαπτιστεί κατα τα χριστιανικά ήθη. Και το εμπιστεύεσαι εσύ στα χέρια του οποιουδήποτε ιερέα χωρίς να γνωρίζεις τίποτα απο τον βίο και πολιτεία του προκeιμένου να το σώσει απο την αμαρτία, και μάλιστα με γερά φιλοδωρήματα που πάντα τους αφήνουν ανικανοποίητους.
Παντρεύσαι πρέπει να σε ευλογήσει ο παπάς για να πάει καλά ο γάμος σου, πεθαίνεις πρέπει να σε διαβάσει μήπως και παρακαλέσει τον θεό να σου σώσει τις αμαρτίες.
Θεωρείς αυτή την τακτική σωστή, μα πού ζούμε επιτέλους;
Chastiy: <<Για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.
3. Περί θεών, Πηγής και avatars:
Πολλάκις ερωτήθηκα από ένα συγκεκριμένο μέλος αν είμαι αβατάρ, σε ποιόν θεό πιστεύω και τι σημαίνει για 'μένα αυτή η περιβόητη "Πηγή". Νομίζω πως έχω απαντήσει ξεκάθαρα τόσο στο τι σημαίνει ο όρος-τίτλος Avatar αλλά και στο αν είμαι κι εγώ ο ίδιος κάποιος από τους avatars.>>
el.elyon:
ΑΥΤΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΜΕ ΘΕΩΡΕΙΣ ΦΙΛΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΕΡΩΤΗΘΗΚΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.....ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΣΩ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.....ΕΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΦΙΛΕ Chastity ΠΕΣ ΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΞΑΝΑ ΡΩΤΗΣΩ.....ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ.....! Σ'ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΣΤΟ ΠΟΣΟΙ ΘΕΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ; ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ 'ΑΒΒΑΤΑΡ'; ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΘΕΟΙ; ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΡΩΤΗΘΗΚΕΣ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ.....ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ, ΕΓΩ ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΣΩ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ.....
Chastity: <<Σχετικά με την Πηγή όλων που αναφέρω, έχει να κάνει με τη γενικότερη κοσμοθέασή μου, καθώς είμαι αντίθετος με το χριστιανικό δόγμα περί ενός τρισυπόστατου θεού που δρα έξω και πάνω από τα δημιουργήματά του.>>
el.elyon:
ΑΡΑ ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΟ ΟΤΙ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙΣ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΔΕΧΕΣΑΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ, ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ elo ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΧΑΙΡΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΟΥ, ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ!
Chastiy: <<Συνοπτικά αποτυπώνω την κοσμοθέασή μου με τη φράση "Έν το παν". Πραγματικά μια τέτοια θεώρηση του κόσμου αποτελεί την πεμπτουσία της ζωής. Μπορεί να είναι αντίθετη με το χριστιανικό δόγμα, είναι όμως πληρέστερη από αυτό. Αν δεν κατανοήσω και δεν αποδεχτώ πως καλό και κακό έχουν μία και μοναδική πηγή, αν δεν βγάλω από το μυαλό μου τον ανθρωπομορφικό-υποβιβαστικό χαρακτήρα του θεού, αν δεν αποδεχτώ πως κάθε καλό και κάθε κακό είναι "του θεού" κι όχι τα καλά του θεού και τα κακά του διαβόλου (που δεν ανήκει στον θεό), δεν πρόκειται ποτέ να δω περισσότερο "ολιστικά" (νάτη πάλι η λεκτική βόμβα...) την έννοια της δημιουργίας.>>
el.elyon:
ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΟΝ ΗΣΑΙΑ! ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΕ ΛΙΓΟ ΣΤΟΝ ΗΣΑΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 45 ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ: ΚΑΛΟ-ΚΑΚΟ;
Chastity: <<Ο ίδιος ο Αριστοτέλης στο βιβλίο του "μετά τα φυσικά" είχε διατυπώσει την άποψη πως το Όλον είναι μεγαλύτερο και πληρέστερο από τα τμήματα που το αποτελούν (αλλά όταν αναγνωρίζουμε ως προγόνους μας τα πρόσωπα της π.δ. κι όχι τους αρχαίους Έλληνες και ασχολούμαστε συνεχώς με το να τους μνημονεύουμε, τότε που χρόνος για να διαβάσουμε Αριστοτέλη...).>>
el.elyon:
ΚΑΙ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΝΕΟ ΕΠΟΧΗΤΗΣ.....ΑΡΑΓΕ ΗΞΕΡΕ ΚΑΝΕΝΑΝ 'ΑΒΒΑΤΑΡ' ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ;
Chastity: <<Έτσι λοιπόν το θέμα της Πηγής, του Όλου κλπ είναι μια καθαρά προσωπική πεποίθηση που δεν συνδέεται με καμία αίρεση, δόγμα ή κάτι συναφές με αυτά. Μπορεί να αντιδρούν κάποιοι σε αυτή τη θεώρηση αλλά κατά βάθος αποτελεί μια πιο δύσκολη προσέγγιση της έννοιας του θεού. Και για όποιους διατείνονται πως δεν μπορεί τόσοι άνθρωποι να έχουν εσφαλμένη άποψη για το θέμα, τους απαντώ πως σε ένα τόσο ειδικό και σημαντικό ζήτημα, ο καθένας δικαιούται έχει τη δική του προσέγγιση και λογική και ουδέποτε η λογική είναι θέμα στατιστικής. Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι εδώ μέσα επιμένουν να κάνουμε ομολογία πίστης και θρησκευτικού προφίλ που μας διέπει. Μήπως γιατί ζητάνε ευκαιρία για να διατυμπανίσουν τη δική τους πίστη; Αν κάποιοι αισθάνονται υπερήφανοι που ακολουθούν την όποια θρησκεία, ας το κρατήσουν για τον εαυτό τους και να μην ασχολούνται με το που ανήκουν οι άλλοι. Άλλωστε τους τρώει χρόνο από την άσκηση της πίστης τους.>>
el.elyon:
ΠΡΩΣΟΠΙΚΗ ΣΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΕΟ ΕΠΟΧΗΤΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ.....ΑΡΑΓΕ ΓΙΑΤΙ;
ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ, ΦΙΛΕ Chastity, ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΟΡΑ!!!ΛΟΙΠΟΝ ΑΓΑΠΗΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΟΧΙ ΣΕ ΜΕΝΑ! ΕΓΩ ΡΩΤΑΩ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΩ Σ'ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΡΩΤΑΝΕ, ΕΑΝ ΘΕΛΩ! ΤΩΡΑ, ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΘΕΜΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ; ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΙΣ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ, ΦΙΛΕ Chastity! ΕΓΩ ΡΩΤΑΩ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΣ! ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΙΔΕΑ ΤΟ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΤΙ ΕΧΩ ΠΕΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ.....!
ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΗΓΗ/ΟΛΟΝ, ΦΙΛΕ Chastity; ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΕΘΕΙ. ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ; ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ: ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΔΕΧΕΣΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΗΓΗ/ΟΛΟΝ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΧΕ ΤΕΘΕΙ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΑΠΟ 'ΚΑΠΟΙΟΝ'! ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΗΓΗ/ΟΛΟΝ, ΦΙΛΕ Castity, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΣΟΥ ΕΙΧΕ ΤΕΘΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ!!! ΑΡΑ ΔΕΧΕΣΑΙ ΚΑΤΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ, ΦΙΛΕ Chastity, ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΑ ΝΑ Ο ΦΙΛΟΣ elo, ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΟΤΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΡΙΖΑ, ΑΛΛΑ ΩΜΟΣ ΔΕΝ ΛΕΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΡΙΖΑ! ΣΑΦΩΣ ΔΙΚΑΩΜΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ, ΦΙΛΕ Chastity!!!
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Δεν μπορώ να δεχτώ πως ο κάθε "πατέρας" δρούσε υπό την καθοδήγηση του αγίου πνεύματος και αποφάσιζε τι πρέπει να διαβάσουμε και τι όχι. Αυτή η ίδια θέση καταρρίπτεται και από το ότι όλα τα κείμενα θεωρούνται αποστολικά (γραμμένα από διαφόρους αποστόλους) και κατά συνέπεια είναι όλα γραμμένα υπό τη διακονία του αγίου πνεύματος. Άρα λοιπόν δεν μπορεί στην εποχή του Ιησού το άγιο πνεύμα να καθοδηγεί τη συγγραφή κάποιων κειμένων και στη μετέπειτα εποχή να καθοδηγεί την απόρριψη κειμένων που πριν λίγα χρόνια το ίδιο "εμφύσησε" σε κάποιους ![]()
Το δίκαιο και το ορθό είναι το να έχει ο κάθε ένας μας διαθέσιμα ΟΛΑ τα κείμενα, έτσι ώστε να έχει πλήρη εικόνα της χριστιανικής κοσμοθέασης. Δεν λέω όχι στις "σχολές" που θα καθοδηγούν στον τομέα της κατανόησης των κειμένων, λέω όμως όχι στους αυτόκλητους σωτήρες μας, σε αυτούς που κάποτε και χωρίς κανένας να τους το ζητήσει αποφάσισαν να επιδοθούν σε μια πρωτότυπη τεχνική κοπτοραπτικής, ενδύοντας τον χριστιανισμό με τον μανδύα που τους βόλευε...
Αν θέλουμε λοιπόν να μιλάμε για έναν χριστιανισμό που επιδιώκει το φως, που δεν έχει τίποτα να κρύψει και για έναν χριστιανισμό που θεωρεί την κοσμοθέασή του ανώτερη και πληρέστερη των υπολοίπων, απαιτώ να έχω στη διάθεσή μου όλη τη σχετική γραμματεία. Όταν η αλήθεια δεν αποκαλύπτεται ολόκληρη, μιλάμε για μισή αλήθεια και η μισή αλήθεια λέγεται ψέμα ![]()
Φίλε "θεέ εξυψωμένε"...
Λυπάμαι που δεν ασχολείσαι με τίποτε άλλο από το να κυνηγάς "νεοεποχίτες" και να κατηγορείς τους πάντες για λατρεία του Ιησού της νέας εποχής. Πολλές φορές με έχεις ρωτήσει για το πόσοι θεοί-αβατάρ υπάρχουν. Φίλε μου ούτε γνωρίζω, ούτε με ενδιαφέρει. Προσωπικά το να γνωρίζω κάτι τέτοιο δεν προσφέρει τίποτα στην προσπάθειά μου να κατανοήσω κάτι περισσότερο από το Όλον.
Επίσης δεν έχεις καμία ιδέα για την οπτική μου περί θεού ή θεών και η απόδειξη είναι το ότι συνεχίζεις να με ρωτάς για τους όποιους θεούς-αβατάρ, ενώ πριν λίγο σου παρέθεσα ακριβέστατα τα πιστεύω μου. Ελπίζω να γίνεις πιο προσεκτικός όταν διαβάζεις τις απαντήσεις μας.
Φυσικά γνωρίζω τα περιεχόμενα του συγκεκριμένου κεφαλαίου του (εβραίου) Ησαΐα και όσα αναφέρει περί κοινής προέλευσης των πάντων. Επίσης εδώ και πολλά χρόνια έχω διαβάσει ΟΛΗ των αγία (σου) γραφή αλλά θα ήθελα πολύ να μου πεις πόσοι χριστιανοί έχουν ανοίξει έστω κι 1 θρησκευτικό βιβλίο αλλά μη-χριστιανικό.
Οι αναφορές του Ησαΐα με βρίσκουν σύμφωνο, πήγαινε όμως και πες σε κάποιον καλό χριστιανό πως ο διάβολος είναι δημιούργημα του θεού που λατρεύει, πως κάθε κακό επί της γης κι επί σύμπαντος κόσμου προέρχεται από τον θεό που λατρεύει και ύστερα έλα να μας περιγράψεις την έκφραση του προσώπου του. Αυτό που σου αναφέρω είναι ένα συμπέρασμα που εξάγω από τις πάμπολλες συζητήσεις που έχω κάνει με ανθρώπους που θεωρητικά έχουν κατανοήσει σε βάθος τη χριστιανική κοσμοθέαση. Πάραυτα αρνούνται πεισματικά να υιοθετήσουν την άποψη πως ακόμη και τα χερότερα κακά προέρχονται κατ' ουσίαν από τον ίδιο τον θεό. Το θεωρούνε βλασφημία! Τώρα βέβαια στο σύμβολο της πίστεως αναφέρει και το "ποιητή ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων". Φαίνεται πως το θρησκειολογικό-ψυχολογικό-ηθικό φίλτρο του χριστιανού αποβάλλει αυτόματα την προέλευση του κακού από τον θεό και κατά συνέπεια τον καθιστά μερικό, άρα ατελή... anyway!
Όσο για την άποψή σου για τον Αριστοτέλη, θα σε χαρακτήριζα απλά "γραφικό"... Ο Αριστοτέλης αποτελεί μορφή που δεν πρόκειται ποτέ να αντιληφθείς. Τουλάχιστον όχι όσο αφιερώνεις όλον το χρόνο σου στο να διαβάζεις για τις συνταγές μαγειρικής του Γιαχβέ και για τα ανδραγαθήματα του Αβραάμ, του Λωτ και κάθε άλλου εβραίου.
Επίσης, θα σε παρακαλούσα να αποφασίσεις για το αν τελικά σε πειράζει ή όχι που απαντάμε (ή δεν απαντάμε) στα ερωτήματά σου. Στην προηγούμενη απάντησή σου, φάσκεις και αντιφάσκεις. Να είσαι λίγο πιο προσεκτικός και σταθερός σε αυτά που γράφεις.
Τα περί ταύτισής μου με τους νεοεποχίτες από που τα εμπνεύστηκες; Και για ποιά "νέα" εποχή" μιλάς; Τι το ιδιαίτερο σου προκαλεί αυτή η "εποχή"; Επειδή μάλλον δεν το γνωρίζεις, σε πληροφορώ πως κάθε 2000 περίπου χρόνια, η ανθρωπότητα κυκλικά εισέρχεται σε μια "νέα εποχή". Το ίδιο είχε συμβεί και στην εποχή που γεννήθηκε ο Ιησούς, όταν η γη μπήκε στον αστρολογικό σχηματισμό τοων Ιχθύων. Τώρα βρισκόμαστε στο πέρασμα στον αστερισμό του Υδροχόου. Αυτό έχει απλά και μόνον αστρονομική σημασία αλλά φαίνεται πως για κάποιους θρησκόληπτους αποτελεί άριστη τροφή για θεωρίες συνωμοσιών, μυστικιστικά ρεύματα, εσωτερισμό, κεσκέπασμα νεοεποχιτών κλπ. Ο καθένας παίρνει ότι του αρέσει...
Τέλος για τη ρίζα του προβλήματος στο χριστιανισμό, ειλικρινά δεν έχω ούτε το χρόνο αλλά ούτε και τη διάθεση να σου το εξηγήσω περισσότερο. Τα γραφόμενά μου είναι ξεκάθαρα, κατανοητά και πάντοτε στη διάθεσή σου για να τα διαβάσεις. Αν το είχες κάνει, δεν θα μου υπέβαλλες αυτή την ερώτηση. Σου (ξανα)συνιστώ λοιπόν να διαβάζεις προσεκτικά ΟΛΑ τα γραφόμενα των μελών.
Και κάτι τελευταίο. Προσπάθησε σε παρακαλώ να γράφεις με μικρά γράμματα γιατί σύμφωνα με τους κανόνες του φόρουμ η χρήση των κεφαλαίων σημαίνει ΦΩΝΑΖΩ! Συν τοις άλλοις κουράζει στο διάβασμα.

Lux e tenebris
Edited by - Chastity on 15/01/2007 20:25:19
elo: <<Δυστυχώς el.elyon επαναλαμβάνεσαι συνέχεια με λόγια ανούσια χωρίς να προσφέρεις τίποτα στην κουβέντα που έχουμε ανοίξει ,>>
el.elyon:
ΣΑΦΩΣ, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΦΙΛΕ elo, ΤΟΤΕ ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ 'ΑΝΟΥΣΙΑ' ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 'ΑΝΟΥΣΙΑ' ΚΑΙ ΑΥΤΗ! ΣΩΣΤΑ , ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ, ΔΥΣΤΥΧΟΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ, ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ! ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΘΕΩΡΕΙΣ 'ΑΝΟΥΣΙΟ' ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, ΣΑΦΩΣ, ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΦΙΛΕ elo!
elo: <<ζητάς στοιχεία από που αντλούν τα πιστεύω τους οι άλλοι , αλλά χωρίς να μας λες εσύ τα δικά σου στοιχεία και τα πιστεύω σου από πού τα αντλείς ; Γιατί βλέπεις αυτά που λέει η Αγια Γραφή , με αυτά που εκφράζει το δόγμα ( ιερείς) ή μάλλον τα δόγματα της Ορθόδοξης Εκκλησίας βλέπεις είναι πολλά .>>
el.elyon:
ΑΓΑΠΗΤΕ elo ΔΕΝ ΡΩΤΩ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΕΣΕΝΑ! ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΕΜΕΝΑ ΕΧΩ ΑΠΑΤΗΣΕΙ ΣΕ ΟΤΙ ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΡΩΤΗΣΕΙ. ΡΩΤΗΣΕΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑ; ΕΓΩ ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ, ΕΣΥ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΕΙΣΙΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΤΗΣ.....
elo: <<Η λέξη Θεάνθρωπος πράγματι δεν αναφέρεται στην Αγια Γραφή ,αλλά άμα ψάξεις μέσα σε όλες τις εισηγήσεις των Ιερών Μητροπόλεων της Ελλάδας θα δεις ότι αναφέρονται στον Ιησού με τον χαρακτηρισμό ως Θεάνθρωπος,( σε πιάνω αδιάβαστο φίλε μου ) εκτός και αν έχεις το αλάνθαστο ;>>
el.elyon:
ΠΟΥ ΜΕ ΠΟΙΑΝΕΙΣ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟ, ΦΙΛΕ elo, ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ Η ΛΕΞΗ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ; ΑΡΑΓΕ ΓΙΑΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ; ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΠΙΑΣΕΙΣ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟ; ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ, ΦΙΛΕ elo!
elo: << Τώρα ποιανού κήρυγμα δέχομαι το ανάφερα ,>>
el.elyon:
ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ, ΦΙΛΕ elo!
elo: <<αλλά βλέπεις ότι δεν συμβαδίζει με τα δικά σου μέτρα και σταθμά είναι οπαδός ενός άλλου Θεού .>>
el.elyon:
ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΜΕΤΡΟ, ΠΟΥ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ. ΑΡΑ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΟ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ! ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΣΟΥ, ΦΙΛΕ elo, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΟΥ; ΞΕΡΩ, 'ΑΝΟΥΣΙΟ' ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΦΙΛΕ elo!
elo: <<Τώρα για να καταλάβεις και την ορολογία της λέξεως «Άβαταρς» ή «Αβατάρας» ή Φωτισμένοι δάσκαλοι » Οι προσωπικότητες αυτές είναι ενσαρκώσεις του Θεού . Είναι αυτοί που έχουν άμεση προσωπική αντίληψη αυτών που διδάσκουν στους μαθητές τους και η διδασκαλία τους γίνεται συνήθως κατόπιν “άνωθεν” εντολής και με συνεχείς υποδείξεις.>>
el.elyon:
ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ!!!!!ΡΕ ΣΥ, ΞΥΠΝΑ, ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΘΕΟΣ; ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ; ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η 'ΑΝΩΘΕΝ' ΕΝΤΟΛΗ;
ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ 'ΑΒΒΑΤΑΡ' ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ; ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ;
elo: <<και του Δυτικού Αγίου Αυγουστίνου, >>
el.elyon:
Ο ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ.....ΤΩΡΑ ΕΔΩ ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ; ΠΩΣ ΝΑ ΣΤΟ ΠΩ; ΦΙΛΕ elo, Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΗΤΑΝ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟ, Ο ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ, ΠΟΥ Ο ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ Ο Chastity ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ, ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟ!!!
elo: <<Αυτά el.elyon όπως καταλαβαίνεις δεν τα λέω εγώ αλλά η μυθολογία που υπάρχει σε όλους του πολιτισμούς .Τώρα πόσοι «Άβαταρς» προϋπήρχαν έχω γράψει σε ένα πρόσφατο θέμα που είχα ανοίξει , οπότε αν δεν το γνωρίζεις διάβασε το για να μάθεις .Και ότι αναφέρθηκα ότι είμαι ένα άτομο με αδυναμίες και πάθη για να στο κάνω ποιο ξεκάθαρο ήθελα να πω , ότι χαίρομαι να ανακαλύπτω τον εαυτό μου και να προσπαθώ να τον διορθώσω ,παρά να το παίζω δήθεν . Όπως καταλαβαίνεις καλέ μου el.elyon μπορώ να σου απαντήσω σε ότι θέλεις σε αυτά που έχω ψάξει , και έχω αναφερθεί .Το θέμα είναι εσύ μπορείς να δεχτείς της απάντησης μου ή της λαμβάνεις βάση αυτά που σε συμφέρουν να γνωρίζεις ;>>
el.elyon:
ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΦΑΣΚΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΚΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΩ! ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 'ΑΝΟΥΣΙΑ' ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΤΙ ΘΕΛΩ. ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ!!! ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ, ΠΟΙΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, ΦΙΛΕ elo;;;;;!!!!!
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Edited by - el.elyon on 15/01/2007 21:29:57
Το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι να μιλάς (περισσότερο από αυτούς τους οποίους κατηγορείς ως τέτοιους) για νεοεποχίτες, αβατάρς κλπ. Είναι καλή η τακτική σου να χρησιμοποιείς λεκτικές θωπείες προκειμένου ο συνομιλιτής σου να σου ανοιχτεί και (φευ!) εσύ τελικά να τον ξεσκεπάσεις. Είναι χαρακτηριστικό πως ζητάς επίμονα τόσο από εμένα, όσο και από τον Elo και τον Schwabe να σου αποκαλύψουμε (πεστω και με το ζόρι) επιτέλους πως είμαστε νεοεποχίτες και να επιτελέσεις έτσι το θεάρεστο έργο της αναπόδεικτης κατασυκοφάντισης και των βολών προς πάσα κατεύθυνση. Έτσι ενώ είδες πως κανένας δεν τάσσεται υπέρ της "νέας εποχής" που αναφέρεις (ειδικά εγώ σου ανέφερα ξεκάθαρα πως "ουδεμία σχέση έχω με avatars κλπ"), αποφάσισες να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου και αφού δεν ομολογούσαμε, είπες να μας βαφτίσεις νεοεποχίτες! Καλό σκεπτικό αλλά σε καταλάβαμε! Καλό ταξίδι στην παράνοια...
Μία ερώτηση. Εσύ πιστεύεις και αποδέχεσαι ΟΛΗ τη βίβλο; Προφανώς ναι. Θέλω μόνο να σου θυμίσω πως αφού αποδέχεσαι άνευ όρων την αγία όπως τη λες γραφή, σημαίνει πως αποδέχεσαι (=πιστεύεις, συμφωνείς, επιδοκιμάζεις) και κάθε αρνητικό και διφορούμενο στοιχείο που εκφράζεται μέσα σε αυτή. Έχεις ανακαλύψει κάτι τέτοιο μέσα στα όσα διάβασες;
Άλλη ερώτηση: έχεις διαβάσει άλλο βιβλίο πέραν της βίβλου και των πατερικών κειμένων;
Άλλη ερώτηση: ενώ μας ζητάς να σου εξηγήσουμε τι είναι αυτό στο οποίο πιστεύουμε, δεν μας έχεις κατατοπίσει ακόμα για το τι είναι αυτό στο οποίο πιστεύεις εσύ. Τι είναι λοιπόν ο θεός στον οποίο πιστεύεις; Μπορείς να μας τον περιγράψεις; (και μη μας απαγγείλεις το σύμβολο της πίστεως...)
Άλλη ερώτηση: γιατί συνεχίζεις να γράφεις με κεφαλαία; Έτσι έγραφαν οι αρχαίοι Έλληνες τους οποίους συστηματικά αποφεύγεις και ποτέ δεν αναφέρεσαι.

Lux e tenebris
el.elyon:
ΦΙΛΕ Chastity, ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΜΕ ΤΟ el.elyon ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΣΕΒΑΣΤΕΙΣ! ΕΑΝ ΘΕΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΩΝΕΙΑ ΣΟΥ!
Chastity: <<Λυπάμαι που δεν ασχολείσαι με τίποτε άλλο από το να κυνηγάς "νεοεποχίτες" και να κατηγορείς τους πάντες για λατρεία του Ιησού της νέας εποχής. Πολλές φορές με έχεις ρωτήσει για το πόσοι θεοί-αβατάρ υπάρχουν. Φίλε μου ούτε γνωρίζω, ούτε με ενδιαφέρει. Προσωπικά το να γνωρίζω κάτι τέτοιο δεν προσφέρει τίποτα στην προσπάθειά μου να κατανοήσω κάτι περισσότερο από το Όλον.>>
el.elyon:
ΛΥΠΑΣΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ Η ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ;!
ΟΧΙ, ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΛΑ ΣΕ ΒΟΗΘΑΩ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΟΥ! ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙΣ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ ΤΟΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ!
Chastity: <<Επίσης δεν έχεις καμία ιδέα για την οπτική μου περί θεού ή θεών και η απόδειξη είναι το ότι συνεχίζεις να με ρωτάς για τους όποιους θεούς-αβατάρ, ενώ πριν λίγο σου παρέθεσα ακριβέστατα τα πιστεύω μου. Ελπίζω να γίνεις πιο προσεκτικός όταν διαβάζεις τις απαντήσεις μας.>>
el.elyon:
ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΕΜΑΘΑ ΚΑΤΙ: ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟΙ ΘΕΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ 'ΑΒΒΑΤΑΡ' ΕΠΕΙΔΗ ΦΙΛΕ Chastity ΑΔΙΑΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ! ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΣΕ ΞΑΝΑΡΩΤΗΣΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟ!!!
ΕΑΝ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΩ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ π.χ. ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ: ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΗΓΗ/ΟΛΟΝ; ΕΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙΣ ΠΕΣ ΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΡΩΤΗΣΩ!!!
Chastity: <<Φυσικά γνωρίζω τα περιεχόμενα του συγκεκριμένου κεφαλαίου του (εβραίου) Ησαΐα και όσα αναφέρει περί κοινής προέλευσης των πάντων. Επίσης εδώ και πολλά χρόνια έχω διαβάσει ΟΛΗ των αγία (σου) γραφή αλλά θα ήθελα πολύ να μου πεις πόσοι χριστιανοί έχουν ανοίξει έστω κι 1 θρησκευτικό βιβλίο αλλά μη-χριστιανικό.>>
el.elyon:
ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΞΕΣ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΔΩΣΕΣ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕΣ! ΝΑΙ, ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ.....ΤΟ ΞΕΡΩ ΚΡΑΤΑΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΗ Η ΚΟΛΟΝΙΑ!
ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ, ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΗΣΑΙΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟΡΙΠΤΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΥ ΗΣΑΙΑ; ΛΟΙΠΟΝ ΦΙΛΕ Chastity, ΜΠΟΡΕΙΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΚΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ-ΚΑΚΟ ΣΤΟΝ ΗΑΣΑΙΑ;
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ 'ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ' ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ, ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΜΙΛΑΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ!
Chastity: <<Όσο για την άποψή σου για τον Αριστοτέλη, θα σε χαρακτήριζα απλά "γραφικό"... Ο Αριστοτέλης αποτελεί μορφή που δεν πρόκειται ποτέ να αντιληφθείς. Τουλάχιστον όχι όσο αφιερώνεις όλον το χρόνο σου στο να διαβάζεις για τις συνταγές μαγειρικής του Γιαχβέ και για τα ανδραγαθήματα του Αβραάμ, του Λωτ και κάθε άλλου εβραίου.>>
el.elyon:
ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ, ΝΑ Η ΕΥΧΕΡΕΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΕ ΜΕΙΩΣΕΙΣ, ΝΑ ΜΕ ΕΙΡΩΝΕΥΕΣΑΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΣ! ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΑΣ, ΦΙΛΕ Chastity, ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ; ΗΞΕΡΕ ΚΑΝΕΝΑΝ 'ΑΒΒΑΤΑΡ' Η ΜΗΠΩΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΗΤΑΝ 'ΑΒΒΑΤΑΡ'; ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΣ, ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ ΚΡΑΤΑΤΕ ΕΠΑΦΗ......;
Chastity: <<Επίσης, θα σε παρακαλούσα να αποφασίσεις για το αν τελικά σε πειράζει ή όχι που απαντάμε (ή δεν απαντάμε) στα ερωτήματά σου. Στην προηγούμενη απάντησή σου, φάσκεις και αντιφάσκεις. Να είσαι λίγο πιο προσεκτικός και σταθερός σε αυτά που γράφεις.>>
el.elyon:
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΩ ΚΑΘΟΛΟΥ, ΑΥΤΟ ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΦΙΛΕ Chastity! ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΣΚΩ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΦΑΣΚΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ, ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΟΥ! ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΑΛΛΑ ΕΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ, ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ!
Chastity: <<Τα περί ταύτισής μου με τους νεοεποχίτες από που τα εμπνεύστηκες; Και για ποιά "νέα" εποχή" μιλάς; Τι το ιδιαίτερο σου προκαλεί αυτή η "εποχή"; Επειδή μάλλον δεν το γνωρίζεις, σε πληροφορώ πως κάθε 2000 περίπου χρόνια, η ανθρωπότητα κυκλικά εισέρχεται σε μια "νέα εποχή". Το ίδιο είχε συμβεί και στην εποχή που γεννήθηκε ο Ιησούς, όταν η γη μπήκε στον αστρολογικό σχηματισμό τοων Ιχθύων. Τώρα βρισκόμαστε στο πέρασμα στον αστερισμό του Υδροχόου. Αυτό έχει απλά και μόνον αστρονομική σημασία αλλά φαίνεται πως για κάποιους θρησκόληπτους αποτελεί άριστη τροφή για θεωρίες συνωμοσιών, μυστικιστικά ρεύματα, εσωτερισμό, κεσκέπασμα νεοεποχιτών κλπ. Ο καθένας παίρνει ότι του αρέσει...>>
el.elyon:
ΣΩΣΤΟΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΕΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΠΑΛΑΙΑ! ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ; ΓΙΑΤΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΥΔΡΟΧΟΥ, ΑΥΤΟ ΛΕΝΕ ΟΙ ΝΕΟ ΕΠΟΧΗΤΕΣ, ΦΙΛΕ Chastity, ΑΥΤΟ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ!
Chastity: <<Τέλος για τη ρίζα του προβλήματος στο χριστιανισμό, ειλικρινά δεν έχω ούτε το χρόνο αλλά ούτε και τη διάθεση να σου το εξηγήσω περισσότερο. Τα γραφόμενά μου είναι ξεκάθαρα, κατανοητά και πάντοτε στη διάθεσή σου για να τα διαβάσεις. Αν το είχες κάνει, δεν θα μου υπέβαλλες αυτή την ερώτηση.>>
el.elyon:
ΚΑΛΑ, ΤΟ ΞΕΡΩ, ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΜΟΥ ΜΙΛΑΣ; ΣΕ ΡΩΤΗΣΑ ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ Η ΣΕ ΡΩΤΗΣΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΙΖΑ ΠΗΓΗ7ΟΛΟΝ; ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΕΦΙΑ! ΦΙΛΕ Chastity, ΚΑΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ!
Chastity: <<Σου (ξανα)συνιστώ λοιπόν να διαβάζεις προσεκτικά ΟΛΑ τα γραφόμενα των μελών.>>
el.elyon:
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! ΕΣΕΝΑ ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΩ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ, ΦΙΛΕ Chastity, ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ, ΤΟ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΣΑΦΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ!
Chastity: <<Και κάτι τελευταίο. Προσπάθησε σε παρακαλώ να γράφεις με μικρά γράμματα γιατί σύμφωνα με τους κανόνες του φόρουμ η χρήση των κεφαλαίων σημαίνει ΦΩΝΑΖΩ! Συν τοις άλλοις κουράζει στο διάβασμα.>>
el.elyon:
ΕΓΩ ΔΕΝ ΦΩΝΑΖΩ, ΕΓΩ ΓΡΑΦΩ! ΕΑΝ ΕΣΥ ΦΩΝΑΖΕΙΣ, ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ΦΙΛΕ Chastity, ΕΓΩ ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ ΤΙΠΟΤΑ! ΕΓΩ ΔΙΑΒΑΖΩ!
ΕΑΝ ΚΟΥΡΑΖΕΣΑΙ ΣΤΟ ΔΙΒΑΣΜΑ, ΦΙΛΕ Chastity, ΘΑ ΞΕΚΟΥΡΑΖΕΣΑΙ ΣΤΟ ΓΡΑΨΙΜΟ!!!
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Edited by - el.elyon on 15/01/2007 23:11:15
Με βοηθάς να πω την αλήθεια μου; Και ποιός σε όρισε ψυχολόγο μου; Κι αυτό το αναλαμβάνεις αυτόκλητα; Ευχαριστώ, δεν θα πάρω...
Πάντως αυτή η μανία με τους Avatars που σε διακατέχει είναι πραγματικά απίστευτη! Ξεκόλλα επιτέλους από αυτό!
Όσο για τον Αριστοτέλη, δεν θα είχα λόγο να σε συνεφέρω αν εσύ πρώτος δεν τον χλεύαζες. Οπότε, να προσέχεις τι γράφεις για να μην εισπράττεις τα δέοντα... Πάντως ανκρατούσαμε επαφή, ένα απόαυτα που θα μου έλεγε θα ήταν το πόσο λυπάται για τα πόδια που πατάνε στην Ελληνική γη και πόσο λυπάται για την αρπαγή του λατρευτικού τόπου της θεάς Άρτεμης...
Βρισκόμαστε στον αστερισμό του (και όχι της που γράφεις) Υδροχόου γιατί αυτή είναι η τρέχουσα αστρονομική εξέλιξη. Όπως ανέφερα και πιο πριν, στην εποχή του Ιησού ο πλανήτης μας είχε μπει στον αστερισμό των Ιχθύων. Αν δεν σου αρέσει αυτή η εναλλαγή των "εποχών", τι να κάνουμε, απλά συμβαίνουν γιατί οι πλανήτες τυγχάνει να... κινούνται! Στο μεταξύ εσύ ψάχνε για νεοεποχίτες μεσσίες και φωτισμένους...
Επίσης όπως αναφέρεις: ΣΕ ΡΩΤΗΣΑ ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ Η ΣΕ ΡΩΤΗΣΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΙΖΑ ΠΗΓΗ7ΟΛΟΝ; ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΕΦΙΑ! ΦΙΛΕ Chastity, ΚΑΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ!.
Και ο ίδιος επίσης γράφεις:
quote:Εύχομαι κάποτε να σταματήσεις να ρεζιλεύεσαι. Δεν είναι δύσκολο να θυμάσαι τι έγραψες πριν λίγα λεπτά...
ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΑ ΝΑ Ο ΦΙΛΟΣ elo, ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΟΤΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΡΙΖΑ, ΑΛΛΑ ΩΜΟΣ ΔΕΝ ΛΕΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΡΙΖΑ! ΣΑΦΩΣ ΔΙΚΑΩΜΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ, ΦΙΛΕ Chastity!!!

Lux e tenebris