- ΟΙ 12 ΘΕΟΙ + ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
αγαπητέ μου Στελάρα... Μια θρησκεία μοναδική
και τα άλλα δαιμόνια, αφύ δεν έχουν υψηλούς σκοπούς,
νομίζω θα έπρεπ να φοβόσαστε την δίκαια οργή ενός Θεού
που σας-μας, χάρισε έναν κόσμο και τον έχουμε κάνει
κόλαση, που δεν μπορούμε να αγαπήσουμε ο ένας τον άλλο
και κάνουμε λες και δεν μας χωράει ο ντουνιάς και πρέπει
να μείνυν μόνο λίγοι... Φίλε Σβάμπε μου αρέσει που αυθαιρετείς
στο τι είναι ψευδές και τι είναι αληθές, κατά το δοκούν...
φίλε, κάποια στιγμή πρέπει να μπορούμε να συμφωνούμε
σε κοινά όρια, αν είναι να λέει άλλα ο ένας κι άλλα ο
άλλος, δείχνομε μόνο το χάος που κουβαλάμε μέσα μας, τίποτε
άλλο. Κι αυτό δεν είναι ούτε δείγμα ανθρωπιάς, ούτε πολιτισμού
ούτε διανόησης και ουτε εξυπνάδας... Το να λέμε άλλα αντι άλλων,
είναι μια απάντηση στο γιατί έχουμε διαφωνίες: Γιατί ο καθένας
δημιουργεί μια δική του αλήθεια, ένα δικό του ιστορικό χάρτη
και φυσικά η βαβέλ μας μας μειώνει δεν μας δείχνει καλύτερους...
Κι αυτό αφορά όλους μας...
quote:
Schwabe
Η «ευρεία κλίμακα» αμφισβήτησης είναι ένα παραμύθι. Η συγκριτική μελέτη του κειμένου απο έγκριτους ιστορικούς απέδειξε ότι είναι δικό του και γνήσιο έργο.
Εγώ παρέθεσα μια σχετική αναφορά για το πώς αντιμετωπίζει, τουλάχιστον η ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα, το εν λόγω έργο.
Αυτά που λες περί "έγκριτων ιστορικών", τα ακούμε βερεσσέ φίλε.
quote:
Schwabe
Εξάλλου, θα χαλάσουμε τώρα τη σούπα προσκυνώντας τον «Άγιο» Κωνσταντίνου, συζυγοκτόνου, παιδοκτόνου κατα τα άλλα?
Τα όσα έκανε ο Άγιος Κωνσταντίνος, τα έκανε ως ειδωλολάτρης.
Βέβαια, οι χριστιανομάχοι κάνουν τους κινέζους και σφυρίζουν αδιάφορα όταν κάποιος του το θυμίζει.
Δεν πειράζει, γνωστή και αυτή η τακτική τους.

quote:
Τα όσα έκανε ο Άγιος Κωνσταντίνος, τα έκανε ως ειδωλολάτρης.
Βέβαια, οι χριστιανομάχοι κάνουν τους κινέζους και σφυρίζουν αδιάφορα όταν κάποιος του το θυμίζει.
Δεν πειράζει, γνωστή και αυτή η τακτική τους.
Αυτό μοιάζει με ανέκδοτο.
Ο Κωνσταντίνος έγινε χριστιανός ένα τέταρτο πριν πεθάνει πάνω στο νεκροκρέββατό του και μάλιστα από παπά οπαδό του Άρειου.
Τι πρόλαβε να κάνει σαν χριστιανός και ονμάστηκε "ισαπόστολος", ψηλέ;
Τους φόνους τους έκανε λίγο πριν την Α' οικουμενική σύνοδο της Νίκαιας, η οιποιά καθόρισε το σύμβολο της πίστης σου, το "πιστεύω".
Σαν ειδολωλάτρης το ενέκρινε αυτό...
Τι προσπαθείς να κερδίσεις μ' αυτές τις σαχλαμάρες που λες;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
Schwabe:
( Οί Ρωμαιοχριστιανοί οταν κατηγορούσαν κάποιον ως "Ελληνα, στην ουσία τον άποκαλουσαν αιρετικό, αλλόθρησκο, προδότη κ.ά. Τόσο «εξελληνισμένη» ήταν ή λεγόμενη «Βυζαντινή Αυτοκρατορία», ή οποία φυσικά ουδέποτε υπήρξε μέ τέτοια επωνυμία, διότι, άπ ξεκάθαρα φαίνεται από το κείμενο, το κράτος ήταν αυστηρά ρωμαϊκό καί ή αυτοκρατορία Ρωμαϊκή.)
Ποιοι ήσαν οι ΡωμαιοΧριστιανοί? γιατί αυτοί παρακάτω όπως θα δούμε πολέμησαν εναντίων της αυτοκρατορίας του Ιουστινιανού (οι φυλετικός Ρωμαίοι).
Το όνομα Έλληνας είχε ταυτιστεί με τον όρο ειδωλολάτρες. Κανείς στην Ελλάδα δεν τον αποδεχόταν πλην των ειδωλολατρών που αποδεχόντουσαν τον όρο με τη θρησκευτική του έννοια. Δεν είχε καμία εθνική υπόσταση. Μόνο θρησκευτική .
Την εθνική υπόσταση του όρου άρχισαν να την ανακτούν οι Έλληνες σιγά σιγά μετά τον 9ο αιώνα.
Τόσες φορές το έδω γράψει από την Ιστορία του Γ.Κορδάτου....... αλλά ξέχασα δεν το έχεις προσέξει.
Ο Ιουστινιανός είχε ως στόχο την αναβίωση των παλιών συνόρων της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Για αυτόν το λόγο το 533 με 18.000 ο Στρατηγός Βελισάριος κατέκτησε πάλι τη Βόρεια Αφρική συντρίβοντας το κράτος των Βανδάλων όπου και ο βασιλιάς τους Γελίμερος παραδόθηκε.
Το 535 εκστράτευσε εναντίων των Οστρογότθων στην Ιταλία. Ένα τμήμα του στρατού κατέλαβε τη Σικελία και ένα άλλο εισχώρησε βαθιά στη Δαλματία. Οι μάχες κράτησαν χρόνια. Τελικά κατέκτησε την Ιταλία και συνέλαβε το βασιλιά των Γότθων Ουιτγίγη το 540 όπου και τον μετέφερε αιχμάλωτο στην Κων/λη όπως είχε κάνει και με τον Βάνδαλο Γελίμερο. Όμως υπό Τοτίλα οι Οστρογότθοι επαναστάτησαν.
Τελικά μετά από 20 έτη και χάριν της ιδιοφυίας του στρατηγού Ναρσή, το 555 κάμφθηκε η αντίσταση σε όλη την Ιταλία και οι πόλεμοι τελείωσαν.
Παράλληλα τελείωσαν και οι αγώνες στην Ισπανία με τον πόλεμο εναντίων των Βησιγότθων και την κατάκτηση της νοτιοανατολικής Ιβηρικής χερσονήσου.
Έτσι η μεσόγειος έγινε πάλι λίμνη της αυτοκρατορίας.
Οι πόλεμοι αυτοί αποδυνάμωσαν τα σύνορα του Δούναβη και η αμυντική δύναμη απέναντι στους Πέρσες είχε παραλύσει. Ο Ιουστινιανός για να τους αντιμετωπίσει έκλεισε ειρήνη μαζί τους πληρώνοντας φόρους (όχι ο ίδιος φυσικά).
Στο μεταξύ οι Σλάβοι συμμάχησαν με τους Βούλγαρους και άρχισαν να κάνουν συνεχείς επιδρομές στα Βαλκάνια. Η τακτική τους ήταν να εφορμούν (έφτασαν μέχρι και τον Κορινθιακό) να λεηλατούν και να φεύγουν αμέσως με τα λάφυρα πίσω από τον Δούναβη, εκμεταλλευόμενοι τους πολέμους του Ιουστινιανού στη Δύση και την έλλειψη έτσι στρατού να τους αντιμετωπίσει. Ποτέ δε συνέλαβαν χιλιάδες όπως ψευδώς αναφέρει ο Schwabe. Δε θέλαν να στρέψουν τον αυτοκρατορικό στρατό εναντίων τους! να ληστέψουν θέλαν.
Ανέφερε ιστορικό Βυζαντινολόγο, έργο και σελίδα αν θες να με διαψεύσεις.
Τα δύο μεγάλα κόμματα οι Βένετοι (ορθόδοξοι) και οι πράσινοι (μονοφυσίτες) ήσαν σε συνεχή σύγκρουση μεταξύ τους. Ο Ιουστινιανός θέλησε να τα υποτάξει και τα δύο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να συμμαχήσουν σε έναν κοινό αγώνα εναντίων της κεντρικής εξουσίας και στρέφοντας το λαό ο οποίος ήταν κάτω από βαριά φορολογία εναντίων του αυτοκράτορα. Η στάση έλαβε τέτοιες διαστάσεις που αναγόρευσαν νέο αυτοκράτορα στον ιππόδρομο.
Σε αυτή τη φάση ο πανέξυπνος Ναρσής κατάφερε να διασπάσει την ενότητα των επαναστατών ερχόμενος σε διαβουλεύσεις με τους Βένετους. Ταυτόχρονα ο Βελισάριος με στρατιωτικό άγημα πιστό στο Βασιλιά εισέβαλε στον ιππόδρομο σφάζοντας χιλιάδες λαού, θέτοντας έτσι τέλος στο κίνημα.
Οι κατακτήσεις είχαν φέρει πλήρη οικονομικό αφανισμό και ο στρατός ήταν αποδεκατισμένος.
Βέβαια στο εμπόριο και στη βιοτεχνία, γίνανε προσπάθειες όπως μας πληροφορεί ο "μετρ" στο είδος του, Βυζαντινολόγος OSTROGORSKY, και βρισκόταν το εμπόριο της Μεσογείου αποκλειστικά στα χέρια των Ελλήνων και των Σύριων εμπόρων. (Είναι η εθνική κάθαρση εναντίων των Ελλήνων.............)
Ο Ιουστινιανός ήταν ένας στυγνός αυτοκράτορας που τους πάπες και τους πατριάρχες τους θεωρούσε και τους μεταχειριζόταν ως υπηρέτες του. Διεύθυνε ο ίδιος την εκκλησιαστική ζωή και τη ρύθμιζε όπως ακριβώς τις κρατικές υποθέσεις επεμβαίνοντας προσωπικά και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Κανένας άλλος αυτοκράτορας όπως μας πληροφορεί ο OSTROGORSKY, δεν άσκησε τόσο απεριόριστη εξουσία πάνω στην Εκκλησία.
Στα πλαίσια του πόθου του για την ανάκτηση όλων των παλιών εδαφών της αυτοκρατορίας είχε τη συνείδηση της «ελέω Θεού» εξουσίας του.
Έτσι επιδόθηκε με ζήλο στην εκχριστιάνιση της αχανούς αυτοκρατορίας του και στην εκρίζωση της εθνικής θρησκείας. Οι εθνικοί βέβαια στην εποχή του ήταν αριθμητικά ελάχιστοι, η επιροή τους όμως στην επιστήμη και στην παιδεία σημαντική. Έτσι έκλεισε την Πλατωνική Ακαδημία των Αθηνών και οι διωγμένοι λόγιοι πήγαν στην Περσία. Με αυτόν τον τρόπο η αρχαία θρησκεία νεκρώθηκε οριστικά.
Όλα αυτά, οι συνεχείς πόλεμοι, η βαριά φορολογία και οικονομική εξαθλίωση των πολιτών, η εξουσία επάνω στα κόμματα τους δύο μεγάλους Δήμους, η καταπιεστική εξουσία επάνω στην Εκκλησία η σφαγή των επαναστατών στη στάση του Νίκα το διώξιμο των Νεοπλατωνιστών τελευταίων εθνικών έκαναν τον Ιουστινιανό να ομοιάζει με απάνθρωπο και στυγνό καταπιεστή.
Οι συνεχείς όμως πόλεμοι και η οικονομική εξαθλίωση άφησαν το στίγμα τους. Έτσι το 568 άρχισαν να εισβάλουν οι Λογγοβάρδοι στην Ιταλία όπου και σε σύντομο χρονικό διάστημα κατέκτησαν το μεγαλύτερο τμήμα της. Στην Ισπανία οι Βσησιγότθοι άρχισαν να αντεπιτίθεται και το 584 χάθηκαν στη νότια Ισπανία όλα τα εδάφη.
Αποδεικνύοντας έτσι περίτρανα ότι όλοι οι αλαζόνες αυτοκράτορες στο τέλος καταρρέουν.
Εδώ όμως ο Schwabe! Τι κάνει? Πιστεύοντας ότι οι αναγνώστες του πάσχουν αδυναμίας να πάρουν ένα βιβλίο και να το ανοίξουν! Γράφει την ιστορία όπως τη θέλει κόβοντας και ράβοντας, προκειμένου να τη φέρει στα μέτρα του
Εκμεταλλεύεται αποσπασματικά τον Προκόπιο ο οποίος δεν αναφέρεται σε εθνικούς-φυλετικούς διωγμούς, αγνοεί τους ιστορικούς συγγραφείς και απλά θορυβεί.
πηγή o ο Ρώσσος Βυζαντινολόγος GEORG OSTROGORSKY από το έργο του <<Ιστορία του Βυζαντινού κράτους>>, o οποίος έκανε σπουδές στο Παρίσι στη Γερμανία, με διδακτορική διατριβή στη Βυζαντινή ιστορία και με την ίδρυση στο Βελιγράδι σχολής και κέντρου Βυζαντινών σπουδών...
Για δείξε μας κάτι ανάλογο με αυτά που αναφέρεις Schwabe 

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"
Edited by - europaios2 on 11/06/2008 01:28:29
quote:
Φίλε ZeysE, δεν θα διαφωνήσω με το γραπτό σου,
καθώς κι εγώ πιστεύω ακριβώς ότι ο ελληνικός λαός έίναι
του Θεού ο αγαπημένος
Καποιοι τυποι που λεγονται εβραιοι θα διαφωνησουν αφου στα ιερα τους βιβλια τα οποια αποτελουν την ΠΔ αναφερεται ΞΕΚΑΘΑΡΑ οτι ΑΥΤΟΙ ειναι ο αγαπημενος λαος του Γιαχβε ο οποιος ειναι ο Πατερας στην Τριαδικη θεοτητα Πατηρ-Υιος-Αγιο Πνευμα και εαν θυμαμαι καλα ο Υιος ειναι αυτος που οι χριστιανοι αποκαλουν Ιησου Χριστο και τον λατρευουν...
Τωρα πρεπει καποιος να αναρωτηθει εφοσαν αποδεχεσαι την ΠΔ σαν αλανθαστο κειμενο πως πηγαινεις κοντρα στα λεγομενα της με αυτα που αποδεχεσαι και λες...
quote:
Φίλε μου ο χριστιανισμός είναι η μόνη θρησκεία,
Για ριξε μια ματια στον κοσμο...χιλιαδες θρησκειες,εκατομμυρια πιστοι ολοι με την πεποιθηση οτι η δικια τους θρησκεια ειναι η αληθινη...

The plural of anecdote is not data.
quote:
γιαπετΤι προσπαθείς να κερδίσεις μ' αυτές τις σαχλαμάρες που λες;
![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Αν μου πεις-πείτε πρώτα εσείς, αφού εσείς πιπιλίζετε την καραμέλα του Αγίου Κωνσταντίνου κάθε τρεις και λίγο, τι προσπαθείτε να κερδίσετε, θα σου πω και εγώ στη συνέχεια.

quote:
Αν μου πεις-πείτε πρώτα εσείς, αφού εσείς πιπιλίζετε την καραμέλα του Αγίου Κωνσταντίνου κάθε τρεις και λίγο, τι προσπαθείτε να κερδίσετε, θα σου πω και εγώ στη συνέχεια.
Όχι μόνο τον Κωνσταντίνο, αλλά και τα άλλα μπουμπούκια, "αγίους" και "μεγάλους" (Θεοδόσιο, Ιουστινιανό κ.α.) της θρησκείας σου.
Γιατί να μη λέγεται η αλήθεια;
Αν δεν το έχεις καταλάβει, εδώ γίνεται ένας διάλογος (λέω τώρα) ανταλλαγής και ερμηνείας ιστορικών στοιχείων.
Αναφέρεται λοιπόν το γεγονός ότι ο χριστιανισμός, ανάμεσα σε άλλους, "αγίασε" και έχρισε "ισαπόστολο" έναν φονιά και μάλιστα παιδοκτόνο.
Μέχρι εδώ είναι απλή αναφορά ενός γεγονότος, έρχεσαι εσύ και λες ότι το έκανε σαν ειδωλολάτρης (αυτό και τόσα άλλα), χωρίς να λες και τι σημασία έχει αυτό...
Όλα σαν ειδωλολάτρης τα έκανε και απλά σου θύμισα ένα απ' αυτά, το σύμβολο της πίστης σου.
Αυτό δεν αναιρείται;
Όλοι έχουν κέρδος μαθαίνοντας ιστορία ψηλέ και η πραγματική ιστορία λέει ότι προσκυνάς πολλούς δολοφόνους, σαν "αγίους" και απ' ότι φαίνεται, το ξέρεις αλλά το κρύβεις.
Και σε ρωτάω πάλι, γιατί το κρύβεις και προσπαθείς να το δικαιολογήσεις με παιδαριώδη επιχειρήματα;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
..........από Δήμαρχος κλητήρας......

Ναι ή όχι;
Για ρώτα τις πηγές σου...![]()
![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Το ότι ήταν αυτοκράτορας φτάνει για να μην εισέλθω περισσότερο! 

Είναι δύσκολο να το βουλώσει επιτέλους ο άνθρωπος και να αρχίσει να αντιλαμβάνεται δίχως να ψάχνει το ‘νόημα της ζωής’ κάπου εκεί έξω;
Είναι δύσκολο να σταματήσει ο άνθρωπος να μιλά για πράγματα που τα θεωρεί δεδομένα, ή να οριοθετεί και να θέτει κανόνες στο άγνωστο (;) την στιγμή που δεν γνωρίζει τίποτα γι’αυτό;
Είναι δύσκολο να σταματήσει να εντυπωσιάζεται από πολύπλοκους λόγους που δεν οδηγούν πουθενά και μόνο σκοπό έχουν το να εντυπωσιάζουν ακόμα και αυτούς που τους αναφέρουν, βλέποντας τον χωρίς λόγο προβληματισμό των ‘θυμάτων’ τους εκστασιασμένοι;
Είναι τόσο δύσκολο;

Edited by - ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ on 07/07/2003 22:04:04
quote:
Είναι τόσο δύσκολο;
'
'
'
Δυστυχώς
~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame you![]()
"H EΡΩΤΗΣΗ....ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΝΑΡΡΩΤΗΣΗΣ..."
ΑΤΜΑ

Let there be Light!
δεν ξέρω... και δεν με ενδιαφέρει..
Γιώργος![]()
τιιιι..? δεν έχει σταρ τρεκ..???!!
ΦΙΛΕ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟ ΣΩΣΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΣΟΦΙΑ.
ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΦΟΡΟΥΜ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ.
ΠΟΛΛΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΛΕΝΕ ΣΟΦΙΕΣ....
ΠΕΤΑΝΕ 2 η 3 ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΘΑΥΜΑΖΟΝΤΑΙ.
Η ΣΟΦΙΑ ΦΙΛΕ ΛΕΓΕΤΑΙ ΜΕ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ "παρλαπίπες" ΟΠΩΣ ΣΩΣΤΑ ΛΕΣ.
ΑΝΟΙΞΕΣ ΔΥΣΚΟΛΟ ΘΕΜΑ KAI TO ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ.
ΓΕΙΑ
ΕΛΠΙΖΩ
Αγαπητέ Εχέμβροτε έχεις δίκιο αλλά έχω την αίσθηση πως επιτίθεσαι σε κάποιον.
Ισως να είναι ιδέα μου.
ΠΥΡ
ΕΣΩΤΕΡΟΝ ΦΕΡΟΝ
ΡΟΗ ΑΔΙΑΚΟΠΗ ΣΟΦΙΑΣ
ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗΣ ΚΑΙ
EΣΩΤΕΡΗΣ
ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΑΚΤΙΔΟΣ
ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΟΥΝΤΟΣ ΟΡΑΤΟ ΚΑΙ Α-ΟΡΑΤΟ ΚΟΣΜΟ
ΝΟΥΣ- ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ
(Γ)ΗΙΝΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ
Nαι! Επιτίθεμαι.
Δεν θα πάρω θέση ακόμα, αν και νομίζω ότι ήμουν σαφείς στο αρχικό μου μήνυμα. Απλός περιμένω την σπίθα για ‘τυχόντα’ διάλογο.
quote:
ΑΝΟΙΞΕΣ ΔΥΣΚΟΛΟ ΘΕΜΑ KAI TO ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ
Όντως φίλε Σέργιο, είναι δύσκολο το θέμα.
quote:
φίλε μου...απ' ότι φαίνεται είναι εξαιρετικά δύσκολο
Άστα να πάνε φίλε reptile, αν είναι δύσκολο λέει;;; άστα να πάνε……
Η συνέχεια επί της οθόνης……..

ξύλινη γλώσσα .
βέβαια για να πω την αλήθεια εμένα κυρίως με ανυσηχεί άλλο... το ακριβώς αντίθετο , το ότι ουκ ολίγοι πλέον γράφουν παντού "ανόητα" και ανευ ουσιας μυνήματα ( μια δυό σειρές ) που ουσιαστικό περιεχόμενο δεν έχουν και πολλές φορές αστειοποιούν τις συζητήσεις...
είπαμε ρε παιδιά να είναι χαλαρό λίγο το κλίμα αλλα απο μερικούς παραγίνεται...
και βλέπεις κάτι τεράστιους αριθμοόυς μυνημάτων και αναρωτιέσαι πως έγινε αυτό... και ύστερα προσέχεις τα μυνήματα και βλέπεις ότι τα περισότερα είναι μικρά και έτσι για να γίνεται κουβέντα... ελπίζω να μη γίνεται από ένα φρενήρη αγώνα για την άύξηση του αριθμού των μυνηματων...
δεν ξέρω αν είναι η ιδέα μου αλλα το κλίμα του εσοτερικα έχει αλαξει δραματικα κατα τους λίγους τελευταίους μήνες ... θέματα ανοίγονται ψιλοάσχετα , ήδη υπάρχοντα θέματα που στις αρχικές τους σελίδες οι απαντήσεις ήταν μεγάλες ( και σοβαρές ) κατακλύζονται απο δεκάδες μυνήματα των δύο και τριών σειρών και δεν έχει τέλος...
η εξέλιξη δεν είναι ανοδική και καλό θα ήταν να γινόταν κάτι για να αλάξει αυτό ...
βέβαια την πρωταρχικλη ευθυύνη την έχουμε εμείς...
γιαυτό λοιπον ας αποφασίσουμε όσοι απο εμάς θα θέλαμε ειλικρινά το καλό αυτής της εστίας στο εξής να αντιδρούμε όταν βλέπουμε φαινόμενα απο άλλα μέλη τύπου "ξύλινης γλώσσας " ή "γελοιοτήτων".... προκαλώ όποιος πιστεύει ότι κάνω λάθος σε όσα είπα ας πει τα επιχειρήματα του...
το θέμα http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1024 είναι επίκαιρο τώρα όσο ποτέ...
και σας παρακαλω μη παρεξηγήσετε αυτα που λέω γιατί ξέρω πως υπάρχουν καποιοι που ψάχνουν αφορμή για τσακωμό... αυτός ο τόπος προσφέρει άριστη διέξοδο για άτομα σαν και εμάς και καλό θα ήταν να προστατεύεται απόλους μας...
ευχαριστώ
"Οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο ανθρώπινος νους μπορεί και να το καταφέρει"