- "Περί Αθεΐας των μελών μας. Μύθος ή Πραγματικότητα? Νο2" - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Ξέρεις όμως, ποιά θα είναι η μεγαλύτερη πλάκα από όλες? Η ορθόδοξη εκκλησία θα συναινέσει επιστημονικώς, αρκεί η προσφορά της Nike να είναι μικρότερη. Το έχουν ξανακάνει. Πολλές φορές...
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
quote:quote:quote:
Το ρεζουμέ:Σύμφωνα με την «επιστήμη» που φαντάστηκε την εξελικτική θεωρία: Ο άνθρωπος, όπως και όλοι οι έμβιοι οργανισμοί, προήλθαν από ένα κύτταρο.
Ερώτηση προς την «επιστήμη»:
Και το κύτταρο πως προήλθε;
Απάντηση της «επιστήμης»: ……………………………………………………..
Έγινε αντιληπτό τώρα, το γιατί φοβόσαστε το διάλογο.
quote:
Heretic:Δεν φοβόμαστε το διάλογο.
Αγαπητέ Heretic, πρέπει να το αποδείξετε κιόλας.
Αφού δεν φοβόσαστε το διάλογο, απαντήστε στην πάνω ερώτηση: “Και το κύτταρο πως προήλθε;”
Αν δεν απαντήσετε, στη συγκεκριμένη ερώτηση, θα σημαίνει ότι πράγματι φοβόσαστε το διάλογο.
quote:
Heretic:Η μόνη σίγουρη απάντηση στο ποιος έφτιαξε το πρώτο κύτταρο, είναι ποιος δεν το έφτιαξε.
Όπως αντιλαμβάνεσαι φίλε Heretic, η απάντησή σου δημιουργεί νέα ερώτηση.
Είδες τι σας έχει κάνει το παράγωγο του «πανεπιστήμιου» (σελ 30, σχόλιο 08/05/2016, 17:33:21)
= η «επιστήμη»; Σας έχει αφήσει στερημένους από επιχειρήματα, με συνέπεια να μη ξέρετε να δώσετε μια σαφή απάντηση.Καλά, ούτε αυτό το απλό δεν μπορείτε να καταλάβετε, ότι «επιστήμη» και γνώση, ποτέ δεν πάνε μαζί; Μα αυτό αποδεικνύεται πανεύκολα. Πως αποδεικνύεται; Απλούστατα. Απ’ το ότι η «επιστήμη» δεν μπορεί να αρθρώσει ούτε μισή αποδεδειγμένη θέση έναντι ΟΛΩΝ των θεμάτων της κοσμογονίας = πως και πριν πάσο χρόνο δημιουργήθηκε το σύμπαν και η ζωή.
Επί τέλους! Και οι πέτρες το ξέρουν αυτό!Αλλά τα φταίξιμο ανήκει εξ’ ολοκλήρου σε εσάς.
Σας λέει η «επιστήμη» μια θεωρία = Ο άνθρωπος, όπως και όλοι οι έμβιοι οργανισμοί, προήλθαν από ένα κύτταρο. Και αυτήν την θεωρία την πιστεύετε, χωρίς να έχετε τη στοιχειώδη περιέργεια να της κάνετε την εξής ερώτηση = Και το κύτταρο πως προήλθε; Ώστε να την κολλήσετε στον τοίχο, και έτσι να πάψει να κοροϊδεύει εσάς και άλλους ανθρώπους.
quote:
Heretic:Vassilis_1 ξερω μια καλυτερη αποδειξη.
Ε, αυτό και αν είναι ανέκδοτο πρώτης γραμμής φίλε Heretic. Εσύ, ακόλουθος του παράγωγου του «πανεπιστήμιου» = της «επιστήμης», και να μιλάς για “απόδειξη”;;;;;;;; Καθώς η λέξη “απόδειξη”, είναι εξαφανισμένη από το λεξιλόγιο της «επιστήμης»!!!!!!!!!!
Άντε λοιπόν, αφού τόλμησες να αρθρώσεις τη λέξη “απόδειξη”, δείχνοντας ότι έχεις σχέση με αυτήν, εμφάνισε τα αποδεικτικά στοιχεία που απαντούν στο ερώτημα: “Και το κύτταρο πως προήλθε;”
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
quote:
Άντε λοιπόν, αφού τόλμησες να αρθρώσεις τη λέξη “απόδειξη”, δείχνοντας ότι έχεις σχέση με αυτήν, εμφάνισε τα αποδεικτικά στοιχεία που απαντούν στο ερώτημα: “Και το κύτταρο πως προήλθε;”
Σου είπα πως προήλθε, αλλά το iq ραδικιού που διαθέτεις δεν μπορεί να το κατανοήσει. Με λίγη προσευχή όμως, μπορεί να δεήσει και το πνεύμα το άγιο και να το καταλάβεις. Προσπάθησε, θα τα καταφέρεις!
Abyssus Abyssum Invocat
Abyssus Abyssum Invocat
Όχι μάλλον υπάρχει αλλά τον ερμηνεύουμε λάθος
Χμ... μάλλον ο θεός είναι το ίδιο το σύμπαν
λάθος δεν υπάρχει ένα σύμπαν οπότε ο θεός είναι κάτι πολύ πιο έξω απ αυτό το σύμπαν.
Μήπως ο θεός είναι αυτό το περίεργο και εξωγήινο που ερμηνεύσαμε κάποτε σαν ανώτερο απο εμάς?
Μήπως θα τον "βρούμε" στο CERN. Σκοτεινή ενέργεια, Σωματίδια.. τι?
Μήπως ζούμε σε ένα matrix και ο θεός είναι ο προγραμματιστής?
και ο θεός ποιον έχει θεό?
και.... χέστο!.. απλά δεν με ενδιαφέρει και αν υπάρχει θεός τον έχω εντελώς γραμμένο και λίγο με ενδιαφέρει για την πάρτι του.
Τι ωραία όλα τώρα! Όταν δεν σου καίγεται καρφί είσαι και πολύ πιο ήρεμος. Δοκιμάστε το μερικοί να τον γράψετε στα τορμπολίνια σας και θα ηρεμήσετε απο τέτοιες ανούσιες αναζητήσεις.
Υ.Γ. Λίγα για τον Άη Γιάννη τον Ρώσο, όποτε περνάω απο εκεί μου έρχεται μια ακατανόητη όρεξη για μακαρονάδα με βούτυρο.. και περνάω πολύ συχνά απο εκεί γαμώτο και έχω ξεσκιστεί στα μακαρόνια.
Υ.Γ2 Μπορεί να τον έχω γραμμένο εκεί που δεν πιάνει μελάνι και να το ξέρει αλλά μην τολμήσετε να πειράξετε την θρησκεία! Άμα χάσω τις αργίες, το αρνάκι και τα αυγά το πάσχα και τον τζερτζελέ θα σας κυνηγήσω. Οι καμπάνες μόνο μου σπάνε τα νεύρα... ναι αυτές να καταργηθούν.
quote:Ωραία πες ότι είσαι ο σουπερ μάριο και ανακαλύπτεις ότι στο σύμπαν σου υπάρχει 'παίκτης' - θα είναι λιγότερο 'θεός;' από τη θέση που το βλέπεις;
...Μήπως θα τον "βρούμε" στο CERN. Σκοτεινή ενέργεια, Σωματίδια.. τι?
Μήπως ζούμε σε ένα matrix και ο θεός είναι ο προγραμματιστής?
και ο θεός ποιον έχει θεό?
και.... χέστο!.. ....
...ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ
quote:
Ο θεός δεν υπάρχει...
Όχι μάλλον υπάρχει αλλά τον ερμηνεύουμε λάθος
Χμ... μάλλον ο θεός είναι το ίδιο το σύμπαν
Το σίγουρος είναι πως ο Θεός της Βίβλου δεν υπάρχει. Είναι ανθρώπινη κατασκευή, για συγκεκριμένους λόγους που έχουν ερμηνευτεί εδώ και αιώνες. Αναρωτιέμαι όμως, γιατί πρέπει να προσωποποιεί κάποιος το σύμπαν, τα σύμπαντα ή το μετασύμπαν και την απώτερη πραγματικότητα;
Γιατί πρέπει να προβάλει ανθρωποκεντρική εικόνα επάνω σε έννοιες που δεν γίνεται, επί του παρόντος, να κατανοήσει;
Abyssus Abyssum Invocat
quote:
Ωραία πες ότι είσαι ο σουπερ μάριο και ανακαλύπτεις ότι στο σύμπαν σου υπάρχει 'παίκτης' - θα είναι λιγότερο 'θεός;' από τη θέση που το βλέπεις;
Η ερώτηση ίσως θα έπρεπε να είναι (σύμφωνα με όσα είπα) θα σου καιγόταν καρφί περισσότερο? η απάντηση είναι οχι. Με την ευρεία έννοια (και όχι την θρησκευτική) του "υπάρχει κάτι ανώτερο" και όπως θέλετε πέστε το, συμφωνώ και εγώ δεν έχω δηλώσει ποτέ μου άθεος αλλά άθρησκος. Το ότι δεν είμαι άθεος υπό αυτή την έννοια, σημαίνει ότι με νοιάζει έστω και λίγο για αυτό? όχι σε καμία περίπτωση :) οπότε είναι εξ αρχής άστοχη η ερώτηση σου γιατί δεν χρειάζεται να ανακαλύψω και μετά να απαντήσω, έχω ήδη δώσει απάντηση. Το λιγότερο ή περισσότερο είναι ένα ποσοτικό μέγεθος που αφορά κάποιον που τον ενδιαφέρει όπως εσένα πχ.
Edited by - Craven on 14/06/2016 12:19:15
quote:
Το σίγουρος είναι πως ο Θεός της Βίβλου δεν υπάρχει. Είναι ανθρώπινη κατασκευή, για συγκεκριμένους λόγους που έχουν ερμηνευτεί εδώ και αιώνες. Αναρωτιέμαι όμως, γιατί πρέπει να προσωποποιεί κάποιος το σύμπαν, τα σύμπαντα ή το μετασύμπαν και την απώτερη πραγματικότητα;
Γιατί πρέπει να προβάλει ανθρωποκεντρική εικόνα επάνω σε έννοιες που δεν γίνεται, επί του παρόντος, να κατανοήσει;
Αν ρωτάς εμένα, δεν ξέρω να σου απαντήσω, εγώ διάφορες θεωρίες που πετάνε διάφοροι κατά καιρούς ανέφερα. Δεν θα απέρριπτα ούτε θα υιοθετούσα καμία γιατί απλά θα υπέθετα.
Πάντως για κάτι ανώτερο και υπό μία έννοια κάτι με δομή, πιθανούς κανόνες και ίσως και πιθανή βούληση που μπορούμε να το πούμε θεό με την ευρύτερη έννοια, γιατί ρωτάς για ανθρωποκεντρική εικόνα χωρίς να έχει αναφέρει κάτι σχετικό κάποιος?
Βλέπεις για να πήγε κατευθείαν το ΔΙΚΟ ΣΟΥ μυαλό σε κάτι με ανθρώπινη εικόνα ή ανθρώπινη νόηση είσαι εσύ ο ίδιος που το προσωποποίησες οπότε η ερώτηση πρέπει να γίνει προς εσένα τον ίδιο. Γιατί λοιπόν το προσωποποιείς και του δίνεις ανθρωποκεντρική εικόνα?
Προσωπικά πχ δεν έχω δει ανθρωποκεντρική εικόνα σε τίποτα στις σκέψεις/αναζητήσεις μου ως τώρα αλλά το ανθρώπινο μυαλό είναι να μην του βάλεις μια ιδέα και ελπίζω να μην αρχίσω να βλέπω τα πάντα με άσπρα μούσια.
Edited by - Craven on 14/06/2016 12:21:39
Η έννοια του Θεού όπως περιγράφεται στις Αβρααμικές θρησκείες είναι ανθρωποκεντρική. Δηλαδή όλη η σύγχρονη θρησκευτική παράδοση της Δύσης, συμπεριλαμβανομένων όλων των προγενέστερων δογμάτων και πεποιθήσεων, τοποθετούν τον άνθρωπο σαν ένα μικρό αντίγραφο κάποιας ανώτερης οντότητας, το οποίο στερούμενο αποδείξεων, παραπέμπει στο ότι οι άνθρωποι φαντάζονται μια υποτιθέμενη οντότητα με ανθρώπινα πρότυπα και όχι κάτι άλλο.
Οι ανατολικές θρησκείες, όπως ο Ινδουισμός και οι ευρύτερες μεταφυσικές πεποιθήσεις της Ανατολής, Βουδισμός, Ταοϊσμός, Ζεν, είναι απαλλαγμένες σε μεγάλο μέρος από αυτή την οπτική. Διάφορες θρησκευτικές περσόνες μπορεί να ισχυρίζονται διάφορα, η γενική εικόνα όμως είναι αυτή.
Όταν λοιπόν αναφέρει κάποιος την έννοια του "Θεού", αυτομάτως παραπέμπει στην Δυτική οπτική. Επίσης, η έννοια "Αθεος" δεν δίνεται στη σωστή της βάση. Αφορά κάποιον που δεν ασπάζεται αυτή την οπτική, αλλά χρησιμοποιείται από τους ένθεους θρησκευόμενους (των Αβρααμικών θρησκειών) σαν ύβρη ή αφορισμό. Όσο λοιπόν εμφανίζονται διάφοροι απολογητές εδώ μέσα, γελοίοι ή σοβαροί δεν έχει σημασία, απολογητές είναι όλοι, είναι καθήκον αυτών που βρίσκονται εδώ να μην τους αφήνουν να σπέρνουν αυτή την συγκεκριμένη μεταφυσική του μίσους.
Είτε λοιπόν απαντάω σε σένα, είτε σε κάποιον άλλον, είτε μιλάω γενικά, βρίσκω την ευκαιρία να τοποθετούμαι σε θέματα που αφορούν αυτό που συζητάμε. Δεν ξέρω αν σε κάλυψα σε αυτό που ρώτησες.
Abyssus Abyssum Invocat
Συγνώμη τώρα αλλά δεν βαρεθήκατε να κάνετε και να λέτε το ίδιο πράγμα? Έχω δει την συγκεκριμένη φράση 10δες φορές απο διάφορους εδώ μέσα προς άλλους που δεν είχαν κανένα ψύγμα επιθετικότητας. Είναι κάποια τακτική αυτή να το παίζετε "καλούλιδες" με ωραιοποιημένο λόγο και μετά ξαφνικά στο εντελώς άσχετο και πάνω στην συζήτηση να κατηγορείτε τον απέναντι για επιθετικότητα κάποιου είδους? Απορείτε μετά γιατί κάποιοι δεν θέλουν καν να συζητάνε μαζί σας και γράφετε οι ίδιοι και οι ίδιοι εδώ μέσα...
Δεν έχω κάτι να σου διορθώσω αν εσύ δεν μπορείς να καταλάβεις ότι αυτό που έγραψες είναι το λιγότερο ανόητο είναι δικό σου θέμα και επειδή δεν θεωρώ πως είσαι ανόητος, θεωρώ πως ξέρεις πως αυτό που έγραψες είναι ρίχνω άδεια για να πιάσω γεμάτα και έχει συγκεκριμένο σκοπό γιαυτό δεν πρόκειται καν να διαβάσω το οτιδήποτε έγραψες μετά απ αυτό.
Να σαι καλά και καλή συνέχεια.
quote:Δεν έχω κάτι να σου διορθώσω αν εσύ δεν μπορείς να καταλάβεις ότι αυτό που έγραψες είναι το λιγότερο ανόητο είναι δικό σου θέμα και επειδή δεν θεωρώ πως είσαι ανόητος, θεωρώ πως ξέρεις πως αυτό που έγραψες είναι ρίχνω άδεια για να πιάσω γεμάτα και έχει συγκεκριμένο σκοπό γιαυτό δεν πρόκειται καν να διαβάσω το οτιδήποτε έγραψες μετά απ αυτό.
Μπορείς να παραθέσεις ποιο ακριβώς είναι το ανόητο που έγραψα;
Abyssus Abyssum Invocat
Εδώ είναι ο πόλεμος...
http://www.diadrastika.com/2016/06/usa-etimazoun-epithesi-enantion-mavrou-ippoti.html
Ο κάθε παλαβός στο νετ και μεις εδώ με τα ξίφη ακονισμένα, έτοιμοι να αποβλακώσουμε ο ένας τον άλλο.
Αρίμπα Γκονζάλες!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Οι αγαπητοί Χριστιανοί του forum μήπως ψάχνουν σε λάθος μονοπάτια τους "μπαμπούλες" και ειδικότερα στα εύκολα θύματα?..
quote:Μάο, Λένιν, Στάλιν, Πωλ Ποτ (ερυθροί Χμερ) - ολίγα μόνο ονόματα από τον περασμένο αιώνα που ίσως θα έπρεπε να 'θυμάσαι' - κι είναι κι άλλοι πιο παλιά Ροβεσπιέροι κτλ.
.... δεν θυμάμαι ποτέ κανέναν άθεο ή άθρησκο να πήρε κανένα όπλο και να γάζωσε τους άλλους ή να τους πέταξε απο ταράτσες ή να τους έκαψε στην πυρά ή να τους αφόρισε και να τους καταράστηκε επειδή έχουν διαφορετική ιδεολογία..
...
Δηλαδή ΈΛΕΟΣ.. φαντάσου να μην το έγραφα ΕΠΙΤΗΔΕΣ κιόλας
quote:Καλά οι ηγέτες με το χεράκι τους τα κάνανε; είχαν πλήθος καλοθελητών
"χωρίς να πάω σε ηγέτες αλλά πηγαίνοντας σε απλές "μονάδες" όπως εμείς"Δηλαδή ΈΛΕΟΣ.. φαντάσου να μην το έγραφα ΕΠΙΤΗΔΕΣ κιόλας