ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ και απολογητής - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ και απολογητής - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Schwabe30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
poetΜέλος
09/01/2004, 15:09:53
quote:

Φίλε poet, δυστυχώς έχει δίκιο! Η μετάφραση είναι επιοικώς αισχρή!

Φίλε hrismig, μιλάω για την μετάφραση έκδόσεως Αποστολικής Διακονίας αν δεν κάνω λάθος του Τρεμπέλλα. Αν και δεν διαβάζω από μετάφραση, την αποφεύγω διότι προτιμάω το πρωτότυπο, όσες φορές έτυχε να διαβάσω κάποια κομμάτια, που δεν είναι πάνω από πέντε στη ζωή μου, δεν είδα σημαντικές αυθαιρεσίες. Δεν ξέρω διότι δεν την έχω διαβάσει όλη.

poetΜέλος
09/01/2004, 15:54:34
quote:

Αυτό που μου αρέσει φίλτατε είναι ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΑΘΑΓΙΑΣΜΟΣ! Ότι και να εντοπιστεί, ότι και να μήν κολλάει, απλά θα χαρακτηριστεί ως «τύπος» και αϊντε ξανα μπροστά!

Άποψή σου, σεβαστή ... αλλά απορρίπτεται. Όταν αμφισβητούμε και τα πλέον προφανή, είτε είμαστε υπερβολικά φανατικοί είτε έχουμε σκοπιμότητα. Πάντως όπως και νάχει, μόνο διάθεση για ειλικρινή διάλογο δεν δείχνουμε.

quote:

Αυτό όμως που είναι σημαντικό είναι ΠΟΙΟΙ είναι αυτοί που «είδαν» (επινόησαν) τον Θεό της Παντατεύχου, τον οποίο και παρέλαβαν οι χριστιανοί. Ποιό επίπεδο είχανε οι πιστοί τους και τι «Θεό» έπρεπε να παρουσιάσει ο Οσαρσήφ?

Τι μας λέει σχετικά ο Ιώσηπος? «..αποφεύγουν να φτύνουν στη μέση της συντροφιάς ή δεξιά...ανοίγουν λάκκο βάθους ενός πόδα με το φτυάρι τους-γιατί δίδουν σε όλους τους νέους μυημένους ενα παρόμοιο. Εκεί κάθονται τυλιγμένοι στο μανδύα τους κατα τρόπο ωστε να μην προσβάλουν την ακτινιβολία του Θεού, μετά σκεπάζουν το λάκκο με το χώμα που έβγαλαν ανοίγοντας τον. Γι’ αυτή τη δουλεία διαλέγουν τα πιο ερημικά μέρη..» (Ιουδαϊκός Πόλεμος Τ.β’)

Η περιγραφή αυτή αναφέρεται στους Εσσαίους και το.....«επίπεδο πολιτισμού» που είχαν κατακτήσει! Ενα «επίπεδο» που τους υπαγόρευε και την μορφή του Θεού καθώς και τις προσταγές Του προς τους ανθρώπους ακόμα και για...θέματα υγιεινής. Ενα «επίπεδο» ώστε να πιστεύουν πως η...θέα του ξεσκέπαστου κορμιού τους θα πρόσβαλε τη Θεϊκή ακτινοβολία! Για ΤΕΤΟΙΟΥΣ «ΠΙΣΤΟΥΣ» αποκαλύφθηκε ο «Θεός» του Οσαρσήφ φίλτατε, για τέτοιους πιστούς επινοήθηκαν τα οράματα, τα θαύματα και οι διάφοροι διάλογοι με το Θεό!

Και ξέρεις πολύ καλά γιατί αναφέρομαι στους Εσσαίους.....

Αλλά, για να μήν αδικούμε ΚΑΝΕΝΑΝ, να σημειώσουμε ότι την ίδια..διαδικασία πίστης στην χάρη Του (!) ακολούθησε ΚΑΙ η καταγραφή της Παλαιάς Διαθήκης. Στο Δευτερ. ΚΓ’13 διαβάζουμε: «..θέλεις σκεπάσει το εξερχόμενον απο σου. Διότι Κύριος ο Θεός σου περιπατεί εν μέσω του στρατοπέδου...δια να μην βλέπει ακαθαρσίαν τινά εν σοι, και αποστρέψει απο σου»!
(Μωρέ μήπως μπερδέψανε τον....Αριστοφάνη με τον Θεό???)

"Άνδρα μοι ένεπεν, μούσαν πολύτροπον"
Όση σχέση έχει ο Όμηρος με το κείμενό σου, τέτοια σχέση έχει το κείμενο σου με το δικό μου.

quote:

Για αυτόν τον Θεό μιλάς φίλτατε? Για αυτούς τους πιστούς και επιτελάρχες που έγραψαν όλα αυτά μας μιλάς? Είσαι σίγουρος για ποιόν θεό μιλάς?

Εγώ είμαι σίγουρος για ποιόν Θεό μιλάω, εσύ δεν ξέρω αν έχεις καταλάβει, άν μπορείς να καταλάβεις, άν θέλεις να καταλάβεις ή αν σου το λέω εγώ καλά.
quote:

Διότι, εφόσον αποδέχεσαι τον Χριστιανισμό, τότε αποδέχεσαι και τις διαδικασίες αλλά και τις ρίζες αυτής της «Θεϊκής επέμβασης» ακόμη και σε θέματα....υγιεινής!

Έχω μείνει έκθαμβος με τον συνειρμό!!! Λίγα τέτοια ακόμα να πείς και ίσως ολοκληρώσω το puzzle.
quote:

Διότι με το να υπεκφεύγουμε διαρκώς λέγοντας «άλλα είπε τότε, άλλα θα έλεγε σήμερα», απλά διαιωνίζουμε το αδιέξοδο και προπαγανδίζουμε τον εξελληνισμένο εβραϊσμό.

Επανάληψις, μήτηρ εστί μαθήσεως ...
Τώρα έχω αρχίσει επίσης να καταλαβαίνω γιατί αυτοεπαναλαμβάνεσαι, για να τα μάθεις καλύτερα ... κάνω λάθος;

hrismigΜέλος
09/01/2004, 17:01:28
quote:

...μιλάω για την μετάφραση έκδόσεως Αποστολικής Διακονίας αν δεν κάνω λάθος του Τρεμπέλλα. δεν είδα σημαντικές αυθαιρεσίες.
...δυστυχώς...για την ίδια μιλάμε! Όποτε είσαι έτοιμος πες μου να σου στείλω 2-3 αποσπάσματα με mail...θα εκπλαγείς φίλε μου!

poetΜέλος
09/01/2004, 21:36:02
quote:

hrismig:
Όποτε είσαι έτοιμος πες μου να σου στείλω 2-3 αποσπάσματα με mail...θα εκπλαγείς φίλε μου!

Όχι τώρα άμεσα γιατί φοράω αντι-Δαβιτική μάσκα, Πιστεύω να λήξει ο συναγερμός μέχρι τα μεσάνυχτα.

christospoet@yahoo.gr

09/01/2004, 23:26:28
Poet,

Καλή η προσπάθεια ΑΛΛΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕΣ.

Απο την στιγμή που η μαύρη σκιά του (έστω και του εξελληνισμένου) ιουδαϊσμού σας ακολουθεί ΚΑΤΑ ΠΟΔΑΣ, είναι ένας άνισος αγώνας φίλτατε. Για αυτόν τον λόγο και...αποφεύγεται η συχνή αναφορά στο μοντέλο «Θεού» της Παντετεύχου. Αλίμονο στον υγιώς σκεπτόμενο άνθρωπο εάν πάρει ως «Θεόσταλτα» τα όσα αισχρά και τρισάθλια συμπεριλαμβάνονται σε αυτό το ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΕΘΝΟΥΣ. Αλίμονο!

Εξάλλου, ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΠΡΟΟΡΙΖΟΤΑΝ ΓΙΑ «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ»?

Το εάν ΕΧΑΨΑΝ οι θρησκευόμενοι άνθρωποι την εβραϊκή ιδεολογία του παυλισμού ως....«θρησκεία», αυτό είναι ενα άλλο θέμα, αλλά συνάμα και μία ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΙΔΕΑΛΙΣΜΟΥ. Κοίτα γύρω σου και θα το καταλάβεις.

Οι υπεραπλουστεύσεις που εκπορεύονται από την ιουδαϊκή μήτρα, αφήνουνε στην άκρη τα ΖΩΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΓΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ, όπως η ιστορία του και οι διδακτικοί μύθοι. Αντί της ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ και της ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ, υπεραπλουστεύονται όλα, προτρέποντας σε φυγή από τα ανθρώπινα δεινά μέσω των «εξ αποκαλύψεως» προφητειών. Αυτό θέλανε, ΑΥΤΟ ΔΩΣΑΝΕ!

Είναι προφανές ότι απόρροια αυτής της ασυμβατότητας είναι Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ στη συνειδητή παράδοση του Εγώ μας, και η συνέχιση της αδιέξοδης συνήθειας ενός ΜΟΝΟΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΝΟΥ που μαντρώνει την ενότητα της κοσμοαντίληψης του με ενοχικές κατασκευές και νουθεσίες αυτοβελτίωσης. Ρίξε μιά ματιά στα όσα λένε οι διάφοροι «υπεύθυνοι», κοίτα πίσω απο τα γράμματα, και θα διακρίνεις αυτήν ακριβώς την κατάσταση.

Επομένως, ο προορισμός μας θα πρέπει να είναι η ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ. Και αυτό δεν κατάφερε να το επιτύχει ο Έλληνας τουλάχιστον τα τελευταία 1700 χρόνια από την εγκατάσταση του Παυλισμού μέσω του Ρωμαϊκού καισαροπαπισμού. Πείτε το και «χριστιανισμό» αν θέλετε, το «μήνυμα» είναι το ίδιο.

poetΜέλος
09/01/2004, 23:52:25
quote:

Poet, Καλή η προσπάθεια ΑΛΛΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕΣ.

Αν εννοείς την απάντηση για το ποίον Θεό μιλάω, την έχω ήδη δώσει στο topic, "τι εστί Θεάνθρωπος".

quote:

Οι υπεραπλουστεύσεις που εκπορεύονται από την ιουδαϊκή μήτρα, αφήνουνε στην άκρη τα ΖΩΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΓΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ, όπως η ιστορία του και οι διδακτικοί μύθοι. Αντί της ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ και της ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ, υπεραπλουστεύονται όλα, προτρέποντας σε φυγή από τα ανθρώπινα δεινά μέσω των «εξ αποκαλύψεως» προφητειών. Αυτό θέλανε, ΑΥΤΟ ΔΩΣΑΝΕ!

Τα ζωτικά στοιχεία του Έλληνα σαφώς και διασώζονται και προάγονται μέσα στο Χριστιανισμό. Η αμφισβήτηση, ο γνωστικισμός, η φιλοσοφία, η σοφία αυτή καθ'εαυτή δένει για πρώτη φορά με την εσωτερικότητα και το βίωμα. Από αυτό προκύπτει ο Ελληνοχριστιανισμός, ακόμα και η Ελληνοχριστιανική αυτοκρατορία του Βυζαντίου που ευτυχώς ζεί ακόμα στις μέρες μας.
Πριν προκάμεις να ποστάρεις λίβελους, σκέψου το λίγο. Θα δείς ότι όντως είναι το Αρχαιοελληνικό πνεύμα στην απόλυτή του μορφή, πιό πλήρες, πιό εκλεπτυσμένο, πιό βαθύ, πιό τέλειο.

10/01/2004, 15:06:31
Poet,

ευχαριστώ....ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ!

Η Φιλωνική παράνοια φίλε μου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ"! Είναι ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΜΕΝΟΣ ΕΒΡΑΪΣΜΟΣ! Απλά και ξεκάθαρα.

Είναι ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΚΟΣΜΟΙ, με μία γέφυρα ωστε να ενδυθεί ο ΜΑΥΡΟΣ ΙΟΥΔΑΪΣΜΟΣ οικουμενικές δυνατότητες. Αλλιώς ήτανε ΑΔΥΝΑΤΟΝ να δημιουργήσουνε χωνευτήρι ανθρώπων.

Σε καταλαβαίνω απόλυτα, και κατανοώ και την προσπάθεια σου, αλλά είναι μία ΑΔΙΕΞΟΔΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ δεδομένου ότι η ιουδαϊκή μήτρα του δόγματος ΜΟΛΥΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

Και χωρίς την ιουδαϊκή μήτρα........ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ 'ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ'....

SkorpinaΜέλος
10/01/2004, 20:27:37
poet
περιμενεις να κανεις γονιμο διαλογο?Αφου εχει αλλαξει ποσα ονοματα και εγω δεν θυμαμαι ποσα,για να επαναλαμβανει τα ιδια πραγματα και να λεει παντα οτι κανεις δεν του απανταει.Το εχουμε ξαναδει το εργο...

Hellioschwabe :Αλλα θελει η scorpina...

Ετσι πληροφοριακα σου λεω οτι εγω ειμαι ευτυχισμενη με αυτα που μου χαρισε ο Θεος.Εσυ προφανως θελεις κατι που δεν μπορεις να εχεις και δεν σου φταινε οι αλλοι γι'αυτη σου την στερηση...

IKARIOS:Αυτά που λένε οι χριστιανοί είναι ΑΠΑΤΕΩΝΙΕΣ (και χοντρομαλακίες)

Παρεμβαση εδω δεν ειδα απο τον Admin αλλα ουτε και απο κανεναν απο τους υπερασπιστες του γονιμου διαλογου και της εσωτερικης αναζητησης.Εσενα περιμενε φιλε μου η ιστορια να ρθεις να δωσεις τα φωτα σου κι αν κρινω απο το επιπεδο σου...μαυρα μεσανυχτα εχεις!!!

10/01/2004, 20:30:24
quote:
Τα ζωτικά στοιχεία του Έλληνα σαφώς και διασώζονται και προάγονται μέσα στο Χριστιανισμό.
poet

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΡΩΜΙΟΙ....

Ποιος ειναι ο ορισμος του 'Ελληνα" στην προχριστιανικη ιστορια, η για να ειμαστε ακριβεστεροι, στην προβυζαντινη εποχη;
Η αρχαιοελληνικη και Ρωμαϊκη γραμματεια βοα, οτι "Ελληνας" σημαινει ελευθερος απο καθε ειδους δογματισμο, θρησκευτικο η πολιτικο.

Ελληνας ειναι αυτος που σκεπτεται Ελληνικα και ζει αρμονικα με τη φυση. Αυτος που αυτοπροσδιοριζει αμεσα και ελευθερα το μελλον του στις Πνυκες.
Αυτος που ειναι οικονομικα ανεξαρτητος και σεβεται ολες τις εκφανσεις του Θεου στο συμπαν.
Αυτος που συγκινειται απο τη γνωση και μυσταγωγει το υλικο του σωμα στην ασκηση και σον αθλητισμο.
Αυτος που φιλοσοφει ανευ ορων και λατρευει τον ορθο λογο.
Αυτος που ερωτευεται τη ζωη και γιαυτο δε φοβαται το θανατο.

Ελληνας ειναι αυτος που μετεχει στην Ελληνικη ανθρωπιστικη παιδεια.
Αυτος που γνωριζει, οπως ο Οιδιποδας, οτι η λυση του αινιγματος που προβαλλε το τερας της Σφιγγας, ειναι ο ανθρωπος.

Εντελως διαφορετικο ειναι το περιεχομενο του ορου, "Ρωμιος".
Ρωμιος ειναι ο Ρωμαιος υπηκοος της Ανατολικης Ρωμαϊκης Αυτοκρατοριας, πουθ πιστευει στο χριστιανισμο και μιλα Ελληνικα.
Ρωμιος δηλ. ειναι ο Ελληνοφωνος χριστιανος του Ρωμαϊκου κρατους.
Εχθρος του Ρωμιου ειναι ο αρχαιοελληνικος πολιτισμος.
Ο Ρωμιος δε δεχεται την πολυμορφη, πολλαπλη εκφραση του ενος Θεου στο Συμπαν.
Ο Ρωμιος πιστευει, οτι ο ενας Θεος εκφραζεται απο μια μονο εννοια στη ζωη, την εννοια που του εδωσαν οι Εβραιοι.
Αυτη την εννοια περι Θεου μονο δεχεται ο Ρωμιος, την Εβραϊκη.
Γιαυτο κατα τον Ρωμιο, ολες οι αλλες θεωρησεις περι του Θεου πρεπει να εξαφανιστουν απο προσωπου Γης.
Γιαυτο ο Ρωμιος εκαιγε στον ιπποδρομο της νεας Ρωμης τους αντιφρονουντες, τους αιρετικους.

Ο Ρωμιος μισει το ωραιο, γιατι κατα την Π,Δ. το ωραιο ειναι αισχρο.
Μισει τη γνωση, γιατι ο Γιαχβε στον κηπο της Εδεμ, τιμωρησε τη γνωση.
Μισει την ελευθερια, γιατι τα "θεοπνευστα" εβραϊκα κειμενα απαγορευουν την ερευνα.
Ο Ρωμιος ερευνα τις γραφες -και μονο τις γραφες- γιατι τα αλλα βιβλια ειναι ειδωλολατρικα και πρεπει να καουν στην πυρα.
Για τον Ρωμιο η αληθεια περιεχεται ολοκληρη στα "θεοπνευστα" κειμενα της εβραϊκης βιβλου, γιαυτο και δεν του χρειαζεται η φιλοσοφια η η επιστημη.
ο Ρωμιος ομως ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ να κοιταξει τον εαυτο του στον καθρεφτη.
Γιαυτο δεν ονομαζει Εβραϊκη την αληθεια του, αλλα χριστιανικη.
Νομιζει ο Ρωμιος οτι ειναι χριστιανος και αντι-εβραιος.
Ομως πιστευει οτι οι αρχαιοι Ελληνες ηταν μυσαροι ειδωλολατρες, ενω αντιθετα οι Εβραιοι ηταν ο περιουσιος λαος του Θεου, γιαυτο τους επελεξε ο Θεος για να στειλει τον Υιο του.
Γελουν οι γαλαξιες και οι αστερισμοι του απεραντου Συμπαντος με τις εβραϊκες φαντασιωσεις του Ρωμιου.

Ωστοσο, ειναι τραγικοτατη η παρουσια αυτη του Ρωμιου...
Ενω καυχιεται πως ειναι ο κατ' εξοχην αντισιωνιστης, αποτελει την τελικη καταληξη του Σιωνισμου.

Διαπληκτιζεται επισης ο Ελληνοφωνος Ρωμιος της Ανατολης, με τον Λατινοφωνο Ρωμιο της Δυσης, για το ποιος θα εξυπηρετησει και θα εκφρασει καλυτερα τα συμφεροντα της Σιων.

Ας τολμησουμε να δουμε την καθαρη αληθεια:
Ρωμιος ειναι ο μπασταρδεμενος Ελληνας. Ο εξιουδαϊσμενος Ελληνας.

Η Ελλας - η ιδεα Ελλας -δεν ειχε αναγκη απο χερουβειμ, βιβλους και αποκαλυψεις.
Την Ελλαδα - την ιδεα Ελλαδα - την δολοφονησε ιστορικα ο εξιουδαϊσμενος Ελληνισμος.

Η Ελλας -ειτε ως ιδεα, ειτε ως Εθνος - δεν ταυτιζεται με τους "ελαιω θεου-Γιαχβε" εξιουδαϊσμενους Ρωμιους.

Η οικουμενη εχει τωρα, οσο ποτε αλλοτε, αναγκη μονον απο Ελληνες... ... ...

SkorpinaΜέλος
10/01/2004, 20:48:08
Πασχαλης,
HΣAN ΔE TINEΣ EΛΛHNEΣ EK TΩN ANABAINONTΩN INA ΠPOΣKYNHΣΩΣIN EN TH EOPTH OYTOI OYN ΠPOΣHΛΘON ΦIΛIΠΠΩ TΩ AΠO BHΘΣAIΔA THΣ ΓAΛIΛAIAΣ KAI HPΩTΩN AYTON ΛEΓONTEΣ KYPIE ΘEΛOMEN TON IHΣOYN IΔEIN EPXETAI ΦIΛIΠΠOΣ KAI ΛEΓEI TΩ ANΔPEA KAI ΠAΛIN ANΔPEAΣ KAI ΦIΛIΠΠOΣ ΛEΓOYΣIN TΩ IHΣOY O ΔE IHΣOYΣ AΠEKPINATO AYTOIΣ ΛEΓΩN EΛHΛYΘEN H ΩPA INA ΔOΞAΣΘH O YIOΣ TOY ANΘPΩΠOY EΛΛAΣ ΓAP EΣTI MONH ANΘPΩΠOΓONH ΦYTON OYPANION KAI BΛAΣTHMA ΘEION HKPIBΩMENON ΛOΓIΣMON AΠOTIKTOYΣA OIKEIOYMENON EΠIΣTHMHN AMHN AMHN ΛEΓΩ YMIN EAN MH O KOKKOΣ TOY ΣITOY ΠEΣΩN EIΣ THN ΓHN AΠOΘANH AYTOΣ MONOΣ MENEI EAN ΔE AΠOΘANH ΠOΛYN KAPΠON ΦEPEI IΩAN 12,20-24

Ταδε εφη Ιησους...