- Περί Αθεΐας των μελών μας. Μύθος ή Πραγματικότητα? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Κηφέας :Ειλικρινά , αγαπητέ PanosT, με εκπλήσσει η ερώτησή σου.
Εμένα ρωτάς για την ιδιότητα του Dawkins ;
Ψάξε, βρες το, και πάρε μόνος σου θέση για την αξιοπιστία ή μη, των αναγραφομένων του όσον αφορά την ερμηνεία των θέσεων του Einstein.
Δεν έγινα κατανοητός αγαπητέ Κηφέα.
Δεν σε ρώτησα για την ιδιότητα του Dawkins που την αναφέρεις άλλωστε στο αρχικό σου ποστ, αλλά με ποια ιδιότητα ή με ποια "εξουσιοδότηση" θεωρείς εσύ ότι μπορεί ένας επιστήμονας να ερμηνεύει έναν άλλο επιστήμονα και μάλιστα διαφορετικού επιστημονικού πεδίου που έζησαν και εντελώς διαφορετικές εποχές.
Ερμηνείες δεν δέχομαι ούτε στα Ευαγγέλια όταν έχω τα πρωτότυπα κείμενα των Ευαγγελιστών πόσο μάλλον σε αδιάφορες προσωπικές ρήσεις ενός επιστήμονα.
quote:
Κηφεύς :Όχι δεν θα σου απαντήσω. Ούτε αισθάνομαι την ανάγκη να σου καταθέσω τις Πανεπιστημιακές μου περγαμηνές. Στο κάτω κάτω τα έχω αναφέρει αυτά παλαιότερα . Αν σε ενδιαφέρουν ψάξε, πάλι, και βρες τα.
Το δέχομαι αλλά δεν ζήτησα τις Πανεπιστημιακές σου περγαμηνές. Μόνο αν έχεις κάποια σχέση με τη Φυσική ώστε αν μου απαντούσες σ'αυτά που ρωτάω και τον Agnostic να είχα κάποια δεδομένα παραπάνω.
Για τον Agnostic για παράδειγμα έγραψε από εχθές ο ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ ότι δεν έχει σχέση με τη Φυσική γι'αυτό και δεν το ρώτησα κάτι αντίστοιχο.
Θεώρησε δεδομένο ότι δεν πρόκειται να ψάξω για κάτι για το οποίο πολύ εύλογα δεν θες να μου πεις.
Ερευνάτε τας Γραφάς
quote:
PanosT :Στο quote μου το σημαντικό πάντως, ήταν η υπαρκτή παρεξήγηση με το Bohr και η πασίγνωστη λαθεμένη αντίληψη του Einstein για την ορθότητα της Κβαντομηχανικής θεωρίας.
Για να δούμε κάπως λεπτομερέστερα την "διαμάχη Bohr – Αϊνστάιν" .
Ο Αϊνστάιν δεν μπορούσε να δεχτεί την αρχή της απροσδιοριστίας ως θεμελιακό δεδομένο της φύσης .
Προτιμούσε να πιστεύει ότι η κβαντική μηχανική ήταν στην πραγματικότητα μια μαθηματική συνταγή για να προβλέπονται με στατιστικό τρόπο τα αποτελέσματα πολλών πειραμάτων , αντί να είναι η καλύτερη δυνατή έκφραση ενός μεμονωμένου πειράματος .
Αυτό οδήγησε στην περίφημη διαμάχη τον Αϊνστάιν με τον Bohr σχετικά με τα θεμέλια της κβαντικής μηχανικής , διαμάχη που σημάδεψε τη ζωή και των δύο .
Σε κάποια ευκαιρία , στο Έκτο Συνέδριο του Solvay στις Βρυξέλλες , το 1930 , ο Αϊνστάιν ανακοίνωσε ένα Gedankenexperiment, ένα νοητικό πείραμα , αντί για κάποιο που διεξάγεται στο εργαστήριο . Το σχεδίασε με τέτοιο διαβολεμένο τρόπο ώστε να αντιφάσκει προς τη σχέση απροσδιοριστίας που συνέδεε την ενέργεια με το χρόνο .
Αφού αγρύπνησε όλη τη νύχτα ο Bohr κατάφερε να το αντιμετωπίσει επιτυχώς με τη βοήθεια μιας από τις σπουδαιότερες ανακαλύψεις του Αϊνστάιν , τη σχετικότητα .
Το τέλος της ιστορίας όμως ήταν ακόμη πολύ μακριά : Όταν πέθανε ο Bohr , το 1962 , βρέθηκε πάνω στο μαυροπίνακά του ένα σκίτσο του Gedankenexperiment του Αϊνστάιν από το 1930 .
Φαίνεται ότι ο Bohr πάλευε με τις ιδέες του Αϊνστάιν ως το τέλος .
Ο Αϊνστάιν πίστευε εξαρχής ότι η νέα κβαντική θεωρία ήταν απλώς εσφαλμένη (επειδή δεν ήταν συνεπής).
Όμως οι επανειλημμένες ανεπιτυχείς αψιμαχίες του με τον Bohr τελικά τον έπεισαν να αλλάξει την επικριτική επιθετική γραμμή του : κατέληξε να θεωρεί την κβαντική θεωρία όχι εσφαλμένη , αλλά μάλλον μη πλήρη .
Οι αντιρρήσεις του άρχισαν να στηρίζονται πιο στέρεα πάνω στη φαινόμενη έλλειψη αιτιότητας στη θεωρία και τη συμπαρομαρτούσα ασυμβατότητά της με τις αρχές της σχετικότητας .
Όμως , παρά τον αμοιβαίο ακλόνητο σεβασμό τους , ο Αϊνστάιν δεν κατάφερε ποτέ να πείσει τον Bohr για την ισχύ των επιχειρημάτων του .
Η διαμάχη βασάνισε και τους δύο άνδρες . Ένας συνάδελφός τους , ο Abraham Pais περιέγραψε την ψυχική οδύνη του Bohr , όταν κάποτε βρέθηκε στο Ινστιτούτο Ανωτέρων Σπουδών στο Πρίνστον :
“(Ο Bohr) βρισκόταν σε μια κατάσταση θυμού και απόγνωσης και έλεγε συνεχώς : “Έχω σιχαθεί τον εαυτό μου” … Ως συνήθως , είχαν μπλεχτεί σε μια διαμάχη για το νόημα της κβαντικής μηχανικής , και , όπως παρέμεινε η κατάσταση ως το τέλος , ο Bohr δεν στάθηκε ικανός να πείσει τον Αϊνστάιν για τις απόψεις του” .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά
Αυτή η έντονη διαμάχη – με τον Αϊνστάιν στο ρόλο του γέρου αντιδραστικού – έχει πολλά στοιχεία ειρωνείας .
Όντας απομονωμένος ο Αϊνστάιν στις αρχές του 20ου αιώνα , εμπιστευόταν απολύτως τη δική του προσέγγιση στη φυσική , ακόμα και όταν ερχόταν σε πλήρη αντίθεση με την καθιερωμένη νευτώνεια σκέψη .
Με την ερμηνεία που έδωσε στο φωτοηλεκτρικό φαινόμενο άνοιξε το δρόμο για την κβαντική θεωρία . Όταν όμως εισέβαλε η νέα μηχανική , στα μέσα της δεκαετίας του 1920 , ο Αϊνστάιν δεν ήταν πια στην πρωτοπορία .
Η όλη δομή της θεωρίας ήταν εντελώς αντίθετη της σκέψης του .
Πιστός ως το τέλος στις πεποιθήσεις του , ο άνθρωπος που έκανε τόσο πολλά φέρνοντας τη θεωρία αυτή στον κόσμο , παρέμεινε σε απόσταση από τα μεγάλα άλματα στη σύγχρονη φυσική που ήταν απόρροια της ανακάλυψής της .
Όπως επισημαίνει ο Pais , η οπτική του για την κβαντική θεωρία "άλλαξε την ιδιαιτερότητα του Αϊνστάιν : από μορφή που βρισκόταν πολύ πιο μπροστά από την εποχή του , έγινε μορφή περιθωρίου" .
Ίσως σήμερα ο Αϊνστάιν παίρνει την εκδίκησή του , επειδή συνεχώς περισσότεροι φυσικοί είναι έτοιμοι να αμφισβητήσουν τα θεμέλια της κβαντικής θεωρίας .
Πολλά πρωτοκλασάτα μυαλά , έχοντας απομακρυνθεί περισσότερο από μια γενιά από τους πατέρες – θεμελιωτές και προπαγανδιστές της κβαντικής μηχανικής , ίσως δεν διατίθενται πλέον να αποδέχονται απλώς το παραδοσιακό δόγμα που τους είχε παραδοθεί αφ’ υψηλού .
Και κάποιοι από τους ενδοιασμούς τους έχουν σχέση με την ανάγκη μιας κατάλληλης και επαρκούς κατανόησης του ρόλου του χρόνου στις φυσικές διαδικασίες .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά
Το "άγχος" για παράδειγμα το είχε ο Einstein διότι το Νόμπελ του για το Φωτοηλεκτρικό φαινόμενο το πήρε χρησιμοποιώντας τη σωματιδιακή φύση του φωτός που αποτελεί μια κβαντική ιδιότητα.
Για τη δική του θεωρία (της Σχετικότητας) είχε εισπράξει τη δυσφορία των Φυσικών διαφόρων κλάδων αφού δεν μπορούσε έκεινη την εποχή να αποδειχθεί καμμία πτυχή της πειραματικά.
Λίγη σημασία έχει αυτό πάντως αφού όλα αυτά ανήκουν στην Ιστορία πλέον.
Η καρδιά όμως του όλου προβλήματος ήταν είναι και θα είναι ακριβώς εδώ.
quote:
Κηφεύς :Ο Αϊνστάιν δεν μπορούσε να δεχτεί την αρχή της απροσδιοριστίας ως θεμελιακό δεδομένο της φύσης .
Μέχρι αυτή η Αρχή να καταριφθεί θα στοιχειώνει ολόκληρη τη Επιστημονική Κοινότητα καθώς δεν θα μπορούμε να μάθουμε ούτε από που ήρθαμε, ούτε που είμαστε αυτή τη στιγμή, ούτε που πάμε.
Η γνώση μας για τη Δημιουργία, ακόμα και στο πιο χειροπιαστό υλικό πεδίο, θα είναι για πάντα εγγενώς ελλειπής.
Εκτός αν καταριφθεί η εν λόγω Αρχή...
Ερευνάτε τας Γραφάς
Το τελευταίο μου ποστ γράφτηκε με βάση το προτελευταίο ποστ του Κηφέα και όχι το τελευταίο καθώς γράφαμε ταυτόχρονα...
Ερευνάτε τας Γραφάς
quote:
Κηφεύς
Πολλά πρωτοκλασάτα μυαλά , έχοντας απομακρυνθεί περισσότερο από μια γενιά από τους πατέρες – θεμελιωτές και προπαγανδιστές της κβαντικής μηχανικής , ίσως δεν διατίθενται πλέον να αποδέχονται απλώς το παραδοσιακό δόγμα που τους είχε παραδοθεί αφ’ υψηλού .Και κάποιοι από τους ενδοιασμούς τους έχουν σχέση με την ανάγκη μιας κατάλληλης και επαρκούς κατανόησης του ρόλου του χρόνου στις φυσικές διαδικασίες .
Αναμένουμε λοιπόν να βρεθεί ο Τελεστής του Χρόνου για να αποκτήσουν νόημα οι παραπάνω αιτιάσεις...
Ερευνάτε τας Γραφάς
quote:
PanosTΣε ρωτώ λοιπόν.
Αυτό το γεγονός, ότι η Φύση δηλαδή, μας βάζει ένα ανυπέρβλητο ταβάνι γνώσης (έστω μέχρι να καταριφθεί η Αρχή της Απροσδιοριστίας) σημαίνει κάτι για την κοσμοθεώρησή σου ή όχι?
Το αισθάνεσαι σαν ένα αγκάθι στα πλευρά σου ή δεν σημαίνει τίποτα για εσένα.
Ως ένα ελαφρύ τσιμπιματάκι μόνο Πάνο, για να το πω αλληγορικά.![]()

quote:quote:
PanosTΣε ρωτώ λοιπόν.
Αυτό το γεγονός, ότι η Φύση δηλαδή, μας βάζει ένα ανυπέρβλητο ταβάνι γνώσης (έστω μέχρι να καταριφθεί η Αρχή της Απροσδιοριστίας) σημαίνει κάτι για την κοσμοθεώρησή σου ή όχι?
Το αισθάνεσαι σαν ένα αγκάθι στα πλευρά σου ή δεν σημαίνει τίποτα για εσένα.
Ως ένα ελαφρύ τσιμπιματάκι μόνο Πάνο, για να το πω αλληγορικά.
Ok Agnostic!
Απλά, για να μην παρεξηγηθώ από τη δυτικόφερτη έκφραση "το αγκάθι στα πλευρά" (thorn in the side) να επισημάνω ότι πήγαινε στις όποιες "αλλαγές" ήσουν "αναγκασμένος" να κάνεις (αν είχες κάνει κάποια/ες) στις Φιλοσοφικές προέκτασεις που συνεπάγεται η εν λόγω Αρχή πάνω στην προυπάρχουσα Κοσμοθεώρησή σου.
Περιμένω με ειλικρινή αγωνία τις απαντήσεις και των άλλων μελών όπου κατά δήλωσή τους η Αναλυτική Σκέψη (ή η Λογική ή η Επιστημονική Έρευνα) είναι αυτή που τους καθορίζει τι είναι Αλήθεια και τι όχι για τον Κόσμο που μας περιβάλλει.
Υ.Γ Επαναλαμβάνω ότι σε καμμία περίπτωη δεν θέλω τις θρησκευτικες/θρησκειολογικές αλλά ΜΟΝΟ τις φιλοσοφικές προεκτάσεις που τυχόν έχει η εν λόγω Αρχή.
Ερευνάτε τας Γραφάς
Edited by - PanosT on 11/05/2012 14:23:26
"
Περιμένω με ειλικρινή αγωνία τις απαντήσεις και των άλλων μελών όπου κατά δήλωσή τους η Αναλυτική Σκέψη (ή η Λογική ή η Επιστημονική Έρευνα) είναι αυτή που τους καθορίζει τι είναι Αλήθεια και τι όχι για τον Κόσμο που μας περιβάλλει.
"
Τέσπα, σήμερα που τελείωσε η αυτοτιμωρία του ΝΙΚΟΜΑΧΟΥ ελπίζω να ποστάρει από ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΤΑ sites και βιβλία στοιχεία που να συμφωνούν με τις παρακάτω θέσεις του ώστε να ξαναζωντανέψει η συζήτηση στο topic...
"
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
Οχι φίλε μου κι εδώ πάλι λάθος το αντιλαμβάνεσαι.
Μπορούμε ανα πάσα στιγμη να γνωρίζουμε την ταχύτητα και την θέση των στοιχειωδών σωματιδίων.
Αρκεί μόνο να τα παρατηρούμε!!!
Αν δεν τα παρατηρούμε,τότε δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε,που ακριβώς και με τι ταχύτητα κινούντο,πρίν τα παρατηρήσουμε.Λογικότατο είναι Πάνο μας αυτό.
"
Μπορείς να πάρεις βοήθεια από όποιο ή όποια μέλη θέλεις ΝΙΚΟΜΑΧΕ χωρίς παρεξήγηση εκ μέρους μου.
Y.Γ Άφαντος ο macedon απ'όπου υπάρχει ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ...
Ερευνάτε τας Γραφάς
Edited by - PanosT on 25/06/2012 20:05:04
Δεν έχω την υπομονή του macedon,ώστε να σου εξηγώ λεπτομερώς πράγματα, που η ίδια η πρόταση περιλαμβάνει,αρκούντως εκλαϊκευμένα.
Και η ανωτέρω πρότασή μου,την οποία επιμελώς περιφέρεις απο τόπικ σε τόπικ,είναι άκρως επεξηγηματική.Οχι μόνο για τους κατέχοντες την σχετική γνώση,αλλά και για τους έξυπνους αναγνώστες.
Αν δεν ανήκεις σε κάποια,απο τις δυο κατηγορίες,λυπάμαι,αλλά δεν σκοπεύω να αναλώνομαι σε ανούσια συζήτηση.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Άφαντος ο macedon απ'όπου υπάρχει ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ...
Έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά προτιμώ να διαβάζω τα θέματα που συμμετέχεις.

macedon
quote:
Λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω φίλτατε Πάνο.Δεν έχω την υπομονή του macedon,ώστε να σου εξηγώ λεπτομερώς πράγματα, που η ίδια η πρόταση περιλαμβάνει,αρκούντως εκλαϊκευμένα.
Και η ανωτέρω πρότασή μου,την οποία επιμελώς περιφέρεις απο τόπικ σε τόπικ,είναι άκρως επεξηγηματική.Οχι μόνο για τους κατέχοντες την σχετική γνώση,αλλά και για τους έξυπνους αναγνώστες.
Αν δεν ανήκεις σε κάποια,απο τις δυο κατηγορίες,λυπάμαι,αλλά δεν σκοπεύω να αναλώνομαι σε ανούσια συζήτηση.
Δεν θέλω να μου εξηγήσεις τίποτα περί Φυσικής.
Αυτό που θέλω είναι σοβαρά (κατ'εσέ) links από επιστημονικά sites από επιστημονικά βιβλία κτλ που να επιβεβαιώνουν τα γραφόμενα σου περί Φυσικής.
Δεν πιστεύω να σου είναι τόσο δύσκολη ή τόσο βαρετή η απλή παράθεση ΕΝΟΣ ΕΣΤΩ link...
Άλλωστε μας έχεις αποδείξει ότι φοράς παντελόνια!
Ερευνάτε τας Γραφάς
quote:
macedonPanosT
quote:
Άφαντος ο macedon απ'όπου υπάρχει ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ...Έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά προτιμώ να διαβάζω τα θέματα που συμμετέχεις.
Έεεεεεετσι. Αυτό θα είναι το επίπεδο συμμετοχής σου στo esoterica από εδώ και στο εξής και ελπίζω να σου αρέσει!
Υ.Γ Ειλικρινά, όταν έκανα εγγραφή στο esoterica δεν ήξερα ότι θα έφτανες τόσο γρήγορα τόσο χαμηλά Έλληνα φασιστοναζιστάκο macedon...
Ερευνάτε τας Γραφάς
quote:
Ειλικρινά, όταν έκανα εγγραφή στο esoterica δεν ήξερα ότι θα έφτανες τόσο γρήγορα τόσο χαμηλά Έλληνα φασιστοναζιστάκο macedon...
Δηλαδή ... έκανες εγγραφή στο esoterica ... μόνο για μένα; Ουάου!![]()
![]()

macedon
quote:
Πάνος
Δεν πιστεύω να σου είναι τόσο δύσκολη ή τόσο βαρετή η απλή παράθεση ΕΝΟΣ ΕΣΤΩ link...
Δεν είναι καθόλου δύσκολη.
Βαρετή και ανούσια,είναι.
Σαν να σου ζητώ να μου δώσεις ενα λινκ,που να λέει οτι υπάρχει χριστιανισμός!!!!!
Φυσικά,άν εσύ νομίζεις ότι λέω...αρλούμπες,δεν έχεις παρά να καταθέσεις τις...σωστές απόψεις!!!
Ετσι δεν είναι καλέ μου φίλε,φυσικομαθηματικοηλεκτρονικονανοτεχνικονομικοθεολογοοικονομιλόγε...???
Αμαλία,θέλω αναγνώριση ρεκόρ.
Εγραψα την μεγαλύτερη λέξη στο esoterica!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Edited by - ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ on 26/06/2012 15:00:59
quote:
macedon
Δηλαδή ... έκανες εγγραφή στο esoterica ... μόνο για μένα; Ουάου!
Αυτό είναι ηλίου φαεινότερον!!
Και όσο πάει,διογκώνεται με αποτέλεσμα οι στεματικές εκλάμψεις,να καίνε...ασφάλειες!!![]()
![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
macedonquote:
Ειλικρινά, όταν έκανα εγγραφή στο esoterica δεν ήξερα ότι θα έφτανες τόσο γρήγορα τόσο χαμηλά Έλληνα φασιστοναζιστάκο macedon...Δηλαδή ... έκανες εγγραφή στο esoterica ... μόνο για μένα; Ουάου!
macedon, τόοοοοση ηδονή στο "εγώ" μου σε μια ημέρα δεν μπορώ να τη διαχειριστώ...![]()
![]()
![]()
![]()
Και επειδή πόσταρες σε ένα thread που κάνει τζιζ από τότε που ψέλλισες κάτι περί Αναλυτικής Σκέψης για κατέθεσε και τη πιο σοβαρή άποψη που έχεις επί του θέματος και δεν τη θεωρείς "κρυφή" για τους υπόλοιπους συνομιλητές σου...![]()
![]()
Ερευνάτε τας Γραφάς
quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣquote:
PanosT
Δεν πιστεύω να σου είναι τόσο δύσκολη ή τόσο βαρετή η απλή παράθεση ΕΝΟΣ ΕΣΤΩ link...Δεν είναι καθόλου δύσκολη.
Βαρετή και ανούσια,είναι.
Εγώ ξέρω ότι έστω και λίιιιιιγο μ'αγαπάς και θα μου την κάνεις τη χάρη!
quote:
Σαν να σου ζητώ να μου δώσεις ενα λινκ,που να λέει οτι υπάρχει χριστιανισμός!!!!!
Τι θες τώρα, να πέσει ο server του esoterica από τα links????![]()
![]()
![]()
quote:
Φυσικά,άν εσύ νομίζεις ότι λέω...αρλούμπες,δεν έχεις παρά να καταθέσεις τις...σωστές απόψεις!!!
Μα ήδη το έχω κάνει καλέ μου ΝΙΚΟΜΑΧΕ από ένα αρθράκι που το θεώρησες ασήμαντο και μηδαμινό και το οποίο είναι αυτό
http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231111807
Εγώ εμμένω σ'αυτό το ταπεινό αρθράκι και περιμένω να μου το καταρρίψεις με ότι πιο Επιστημονικό μπορείς να μου αντιπαραθέσεις.
Το αρθράκι αυτό έχει σωστές απόψεις κατ'εμέ έρχεται σε αντίθεση με τις δικές σου απόψεις και περιμένω ένα ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟ (site, blog, βιβλίο) που να επιβεβαιώνει τις ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ θέσεις περί Κβαντομηχανικής.
Τι δεν καταλαβαίνεις από αυτό?
quote:
Ετσι δεν είναι καλέ μου φίλε,φυσικομαθηματικοηλεκτρονικονανοτεχνικονομικοθεολογοοικονομιλόγε...???
Είσαι εμπαθής.![]()
Ξέχασες, ντεμέκ κατά λάθος, το "ιστορικός", "Αγγλικής φιλολογίας", "πολιτικός αναλυτής", "κοινωνιολόγος" και ένα κάρο άλλες ειδικότητες που μου διαφεύγουν αυτή τη στιγμή αλλά κάλλιστα μπορεί να σε συνδράμει ο macedon...![]()
![]()
![]()
quote:
Αμαλία,θέλω αναγνώριση ρεκόρ.
Εγραψα την μεγαλύτερη λέξη στο esoterica!!
Αμαλία, μη του δίνεις τίποτα διότι αν και μπορούσε να γράψει μεγαλύτερη θέλει να μειώσει την προσωπικότητά μου και τις γνώσεις μου...![]()
![]()
![]()
Υ.Γ ΝΙΚΟΜΑΧΕ, ειλικρινά κατέχεις ξεχωριστή θέση στην εκτίμησή μου προς τα διαδικτυακά άτομα που έχω γνωρίσει μέχρι σήμερα...
Ερευνάτε τας Γραφάς
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
Οχι φίλε μου κι εδώ πάλι λάθος το αντιλαμβάνεσαι.
Μπορούμε ανα πάσα στιγμη να γνωρίζουμε την ταχύτητα και την θέση των στοιχειωδών σωματιδίων.
Αρκεί μόνο να τα παρατηρούμε!!!
Αν δεν τα παρατηρούμε,τότε δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε,που ακριβώς και με τι ταχύτητα κινούντο,πρίν τα παρατηρήσουμε.Λογικότατο είναι Πάνο μας αυτό.
Αυτο λοιπόν το "κόκκινο" πανί,που πόσταρα και περιφέρεται,είναι η αιτία της διαμάχης μας Πανούλη!
Σε παλμό αντίκρουσης του ανωτέρω κειμένου,μου παραθέτεις ένα άρθο απο ενα ειδησιογραφικό blog,του οποίου άρθρου την σχετικότητα με το κείμενό μου,δεν έλεγξες.
Στην φυσική Πάνο μας,τα πράγματα δεν είναι όπως στα κουτσομπολιά των χριστιανικών σελίδων.Γενικόλογα και αόριστα!
Εγω μιλώ για στοιχειώδη σωματίδια και το άρθρο σου για το φωτόνιο.Καμμία σχέση έτσι?
Τα στοιχειώδησωματίδια είναι τα λεπτόνιακαι τα κουάρκ.
Δηλαδή τα ηλεκτρόνιο,μιόνιο,ταυ,νετρίνο ηλεκτρονίου,νετρίνο μιονίου,νετρίνο ταυ,.Τα κουάρκ είναι ανω,κάτω,ψηλό,χαμηλό,χαριτωμένο,παράξενο.
Δεν βλέπω πουθενά το φωτόνιο του άρθρου που παραθέτεις.Και σε αυτο το άρθρο,το φωτόνιο είναι το μόνο σωματίδιο που δοκιμάσθηκε απο την γνωστή ομάδα καθηγητών του Τορόντο.Και δεν διαφωνώ καθόλου με την έρευνά τους.
Και ξέρεις γιατι δεν διαφωνώ?
Επειδή καταλαβαίνω ακριβώς τι έκαναν!!!!
Ομως εγω ανέφερα στοιχειώδη σωματίδια και όχι τα φωτόνια.
Στοιχειώδη σωματίδια είναι γεμάτο το σύμπαν και όντως δεν γνωρίζουμε,θέση και ταχύτητα που ευρίσκοντο αυτά,πρίν αρχίσουμε να τα παρατηρούμε!!
Επίσης μπορούμε να τα παρατηρήσουμε εν τη γεννέσει τους έως τον "θάνατό" τους στα πειραματικά μας εργαστήρια.[επιταχυντές].
Σειρά σου τώρα να αναγνωρίσεις την γκάφα σου.
Τον macedon φοβόσουν,απο άλλον την...βρήκες!!![]()
![]()
![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.