ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ιησούς. Υπήρξε ή όχι? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ιησούς. Υπήρξε ή όχι? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Schwabe30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
27/02/2006, 22:27:19
symbol:
«Φίλτατε φαντάζομαι πως μου επιτρέπεις να μην ακολουθήσω την φονταμενταλιστική-μονόπλευρη και εμπαθή τακτική σου.»

Άραγε, πάντοτε έτσι αντιδράς φίλτατε στην κριτική? Έτσι, με αόριστες μομφές, θεωρείς ότι υπερασπίζεσαι το δόγμα σου?

Ο φονταμενταλισμός είναι μια ΑΠΟΛΥΤΗ ιδεολογία που εδράζει σε ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΑ, και ως εκ τούτου μάλλον αλλού θα πρέπει να απευθύνεις τα πυρά σου.

symbol:
«Εσένα μπορώ όμως να σου πω ότι θα απαντώ όποτε και όπως επιθυμώ, και αν δεν είναι της αρεσκείας σου δεν με πειράζει καθόλου.»

Δεν σου πάει το ύφος του τιμητή, διότι δεν υπηρετείς σωστά.

Επίσης, δεν ενδιαφέρει κανέναν το εάν κάτι σε πειράζει ή όχι, αλλά το ΕΑΝ ΑΠΑΝΤΑΣ. Και εφόσον ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ, αλλά δοξολογείς, ΘΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣ είτε μπορείς να υπεκφεύγεις είτε όχι.

Τώρα τα «θα απαντώ όπως επιθυμώ», είναι απλά φθηνές δικαιολογίες.

symbolΜέλος
27/02/2006, 23:15:10
Schwabe;
Άραγε, πάντοτε έτσι αντιδράς φίλτατε στην κριτική? Έτσι, με αόριστες μομφές, θεωρείς ότι υπερασπίζεσαι το δόγμα σου?

Nα υπερασπίζομαι το ¨δογμα μου¨ στην κριτική ΣΟΥ!!! Πολύ μεγάλη ιδέα έχεις φίλτατε για το άτομό σου!!!!! Εξ άλλου αγαπητέ μου όταν δεν πίστευα θρησκεία των πατέρων ημών, είχα σπουδαιότερες απόψεις, και οπωσδήποτε λιγότερο μυθομανείς αντιλήψεις.

Schwabe;
Ο φονταμενταλισμός είναι μια ΑΠΟΛΥΤΗ ιδεολογία που εδράζει σε ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΑ, και ως εκ τούτου μάλλον αλλού θα πρέπει να απευθύνεις τα πυρά σου.

Φίλτατε φονταμενταλισμός είναι και εκείνες οι αποστεωμένες και μονόπλευρες θέσεις που φανατικά επαναλαμβάνεις, αντίθετα με τις επίσημες ιστορικές απόψεις.

Schwabe;
Και εφόσον ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ, αλλά δοξολογείς, ΘΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣ είτε μπορείς να υπεκφεύγεις είτε όχι.

Αλήθεια τόσο πολύ σε πόνεσε η φράση «θρησκεία των πατέρων ημών»;
Νομίζεις το να «δοξολογείς» ή «υμνολογείς» μου είναι υποτιμητικό, όταν μου το απευθύνεις;
Και δεν είναι υποτιμητικό να τσαλαβουτά κανείς στις λάσπες;;;

Με εκτίμηση

28/02/2006, 00:45:10
symbol:
«Nα υπερασπίζομαι το ¨δογμα μου¨ στην κριτική ΣΟΥ!»

Κάνεις κάτι άλλο εδώ μέσα και δεν το αντιληφθήκαμε αγαπητέ?? Μήπως σχολιάζεις ποδόσφαιρο? Μήπως καλλιτεχνικά δρώμενα?

symbol:
«Εξ άλλου αγαπητέ μου όταν δεν πίστευα θρησκεία των πατέρων ημών, είχα σπουδαιότερες απόψεις..»

Διακρίνω μια…αυταρέσκεια?

symbol:
«Φίλτατε φονταμενταλισμός είναι και εκείνες οι αποστεωμένες και μονόπλευρες θέσεις που φανατικά επαναλαμβάνεις, αντίθετα με τις επίσημες ιστορικές απόψεις.»

Λάθος!

Ίσα ίσα, ΚΑΜΙΑ σοβαρή ιστορική πηγή ΔΕΝ ΒΕΒΑΙΩΝΕΙ τον ΜΥΘΟ του Ευαγγελισμού. Από ΠΟΥΘΕΝΑ δεν προκύπτει ούτε η δήθεν ιστορικότητα του Ιησού, είτε των Μαθητών είτε της Θεϊκής υπόστασης.

Πίστη= υπόθεση αγαπητέ. Η βεβαιότητα, ΚΑΤΑΡΓΕΙ την πίστη.

Εάν δεν σου αρέσουνε οι ΑΛΗΘΕΙΕΣ, τότε προσπάθησε να τις ανατρέψεις με ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Ο φονταμενταλισμός βρίσκεται, μια και τον ψάχνεις, μέσα σε όσους έχουνε αναγάγει την πίστη τους ΣΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ και την ερμηνεία του Θείου σε ΣΤΕΙΡΟ ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟ.

Ορισμένες φορές είναι καλύτερα να σκεφτόμαστε πριν απευθυνθούμε σε κάποιον.

symbol:
«Αλήθεια τόσο πολύ σε πόνεσε η φράση «θρησκεία των πατέρων ημών»;»

Δικαίωμα σου να πιστεύεις ότι και όπως θέλεις. Καλά κάνεις επίσης και διαβάζεις την ιστορία όπως σε καθησυχάζει ή βολεύει.

Ωστόσο, επίσης ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ να σχολιάζω αυτό που θεωρώ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ.

Απλό είναι.

symbolΜέλος
28/02/2006, 19:47:26
Schwabe;
Εάν δεν σου αρέσουνε οι ΑΛΗΘΕΙΕΣ, τότε προσπάθησε να τις ανατρέψεις με ΣΤΟΙΧΕΙΑ.

Mα για ποιες «ΑΛΗΘΕΙΕΣ» μιλάς;; Για αυτές που ενώ ανατρέπονταν άρδην από όλα τα «ΣΤΟΙΧΕΙΑ», εξακολουθούσαν από σένα φίλτατε να θεωρούνται και να προπαγανδίζονται σαν υπέρτατες αλήθειες, δεν ξέρω και εγώ για ποιο σκοπό.
Δεν μου έδωσες δυστυχώς ούτε κατ΄ελάχιστο, την εντύπωση ότι ενδιαφέρεσαι φίλτατε για την αλήθεια.

Schwabe;
... Από ΠΟΥΘΕΝΑ δεν προκύπτει ούτε η δήθεν ιστορικότητα του Ιησού, είτε των Μαθητών είτε της Θεϊκής υπόστασης.

Καλά έχεις ξεχάσει ότι έχουμε αναφερθεί σε αυτό το θέμα, μόλις πριν από λίγες μέρες;

Με εκτίμηση

01/03/2006, 00:24:50
symbol:
«Δεν μου έδωσες δυστυχώς ούτε κατ΄ελάχιστο, την εντύπωση ότι ενδιαφέρεσαι φίλτατε για την αλήθεια.»

Εφόσον σε ενδιαφέρει η σχολαστική πλευρά του χριστιανισμού, και κόπτεσαι περί της ιστορικότητας, τότε ξεκίνα να αποδεικνύεις τα όσα ισχυρίζεσαι, ή τα όσα τάχα δεν συνάδουν με την αλήθεια, και έτσι θα έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

symbol:
«Καλά έχεις ξεχάσει ότι έχουμε αναφερθεί σε αυτό το θέμα, μόλις πριν από λίγες μέρες;»

Μύθος είναι φίλτατε, μύθος και πίστη.

Δεν είναι απαραίτητα κακό, αλλά μην προσπαθείς να αποδείξεις τα αναπόδεικτα. Δεν το κατάφεραν τόσοι και τόσοι αιώνες τώρα.

Ωστόσο, ανυπομονώ να δω τι έχεις να προσθέσεις.

PalatianosΜέλος
12/03/2006, 17:53:42
Λες Σβαμπε οτι δεν υπαρχουν στοιχεία που να αποδυκνειουν την υπαρξη του Ιησου.Αν λοιπον αποδεκτουμε οτι δεν υπήρξε ο Ιησους τοτε:Υπήρχαν καποιοι "τσαρλατάνοι" δήθεν ευαγγελιστες που ξεραν ολες τις γλωσσες, γραψανε βιβλία, ταξιδεψαν σε ολο τον κοσμο και γενικά αφηερωσαν τη ζωή τους σε κατι που "φανταστηκαν" με μεγαλη σοφία.Εσένα λοιπόν σου φαινεται λογικό καποιοι να καναν ολα αυτα και χωρις κανενα τρομερό κέρδος?!

mike
k.

12/03/2006, 22:53:45
Palatianos:
«Αν λοιπον αποδεκτουμε οτι δεν υπήρξε ο Ιησους τοτε:Υπήρχαν καποιοι "τσαρλατάνοι" δήθεν ευαγγελιστες που ξεραν ολες τις γλωσσες, γραψανε βιβλία, ταξιδεψαν σε ολο τον κοσμο και γενικά αφηερωσαν τη ζωή τους σε κατι που "φανταστηκαν"…»

Αγαπητέ, η πίστη, ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. Η πίστη, είναι μια ΥΠΟΘΕΣΗ. Ένα ποίημα αν θες. Ένα ωραίο όνειρο.

Υπήρξε ο Μίθρας? Υπήρξε ο Δίας? Υπήρξε ο Βούδας? Υπήρξαν ή υπάρχουνε οι τόσοι και τόσοι Θεοί που λατρεύονται ανά την υφήλιο?

Οι δε ευαγγελιστές, είναι επίσης μια υπόθεση. ΠΟΙΟΣ τους γνωρίζει? ΠΟΙΑ ιστορική πηγή τους καταγράφει, ΠΛΗΝ των όσων λένε και εξιστορούνε οι ίδιοι οι χριστιανοί?

Αυτός δε που αναφέρεται, ο Φαρισαίος Παύλος, δεν έχει καμία σχέση με τον Ιησού που αναζητάμε, δεν συναντήθηκε ΠΟΤΕ του με τον ίδιο, δεν σχολιάζει καν την «βιογραφία» του, αλλά απλά ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ μια θρησκεία.

Λίγους αιώνες αργότερα, εμφανίζεται για παράδειγμα ένας Μωάμεθ, ανακηρύσσει ότι ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ως προφήτες, όπως και τον Ιησού, μιλάει για τον Αλλάχ, «πατάει» επάνω στα ήδη γνωστά (όπως και ο Παύλος..), και ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ…..

Palatianos:
«Εσένα λοιπόν σου φαινεται λογικό καποιοι να καναν ολα αυτα και χωρις κανενα τρομερό κέρδος?!»

Χωρίς κέρδος??

13/03/2006, 00:13:04
quote:

Λες Σβαμπε οτι δεν υπαρχουν στοιχεία που να αποδυκνειουν την υπαρξη του Ιησου.Αν λοιπον αποδεκτουμε οτι δεν υπήρξε ο Ιησους τοτε:Υπήρχαν καποιοι "τσαρλατάνοι" δήθεν ευαγγελιστες που ξεραν ολες τις γλωσσες, γραψανε βιβλία, ταξιδεψαν σε ολο τον κοσμο και γενικά αφηερωσαν τη ζωή τους σε κατι που "φανταστηκαν" με μεγαλη σοφία.Εσένα λοιπόν σου φαινεται λογικό καποιοι να καναν ολα αυτα και χωρις κανενα τρομερό κέρδος?!

mike
k.

και αν αναλογιστείς φίλε Παλατιανέ ότι αυτοί οι 12 ήταν αγράμματοι ψαράδες, τότε εμείς οι Έλληνες, με τα τόσα φόντα, τις γνώσεις, τη σοφία, ...... και την τόση υπερηφάνεια για το παρελθόν μας (ναι δυστυχώς, μόνο για το παρελθόν μας), θα πρέπει να πάμε να κρυφτούμε από ντροπή που "μας έπιασαν κορόιδα" δώδεκα αγράμματοι ιουδαίοι!!!!

Δηλαδή, εν ολίγοις, με τα όσα μας λέει ο Σβάμπε αλλά και οι άλλοι που προσπαθούν να αλλοιώσουν ή να παραλλάξουν την "προέλευση" αλλά και να ερμηνεύσουν την επικράτηση του Χριστιανισμού, εμείς οι Έλληνες θα πρέπει να αρχίσουμε να ανησυχούμε ή να αμφιβάλλουμε για το ένδοξο παρελθόν μας και για τη "δήθεν" εξυπνάδα μας και μαγκιά μας, μιας που 12 ξυπόλητοι και πειναλέοι ιουδαίοι "την έφεραν" σε έναν λαό που ο κόσμος όλος, σήμερα, του χρωστά τα φώτα του πολιτισμού, ε;;;;;;;;;

Βρε παιδιά, δεν νομίζετε ότι με τον τρόπο σκέψης σας προσβάλλετε ολόκληρο τον Ελληνισμό;;;

13/03/2006, 00:44:07
Ψηλός:
«θα πρέπει να πάμε να κρυφτούμε από ντροπή που "μας έπιασαν κορόιδα" δώδεκα αγράμματοι ιουδαίοι!!!!»

Οι αγράμματοι ιουδαίοι, είναι απλά το εξώφυλλο της όλης ιστορίας. Θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι εγγράμματοι, να είναι αντί για δώδεκα τρείς για παράδειγμα, να είναι οποιασδήποτε άλλης εθνικότητας.

Δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο.

Ως θρησκεία, ως κοσμοθέαση, όπως τόσες και τόσες άλλες θρησκείες, είχε και ο λεγόμενος χριστιανισμός μια περιγραφή, μια αφήγηση.

Μην κολλάμε σε τέτοιες πτυχές, είναι ανούσιες.

Ψηλός:
«…εμείς οι Έλληνες θα πρέπει να αρχίσουμε να ανησυχούμε ή να αμφιβάλλουμε για το ένδοξο παρελθόν μας και για τη "δήθεν" εξυπνάδα μας και μαγκιά μας, μιας που 12 ξυπόλητοι και πειναλέοι ιουδαίοι "την έφεραν" σε έναν λαό..»

Αυτό το σκεπτικό, είναι μια εικονική πραγματικότητα, μια ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ που βολεύει τον αυτοεγκωμιασμό. Τίποτα περισσότερο.

Δεν «κατάφεραν» ΤΙΠΟΤΑ απολύτως ούτε οι 12 αλλά ούτε και ο ένας, αλλά αυτό που κατάφερε κάτι είναι Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΙΩΝΩΝ. Ότι «κατάφερε» ο Μωάμεθ με λίγα λόγια, άλλα τόσα κατάφεραν και οι…..«12 ξυπόλυτοι».

Και στην περίπτωση του Μωάμεθ μάλιστα, είναι το «κατόρθωμα» ακόμα μεγαλύτερο, εφόσον έτσι τα βλέπουμε, καθώς δεν ήταν μια ολάκερη……δωδεκάδα αλλά ένας και μοναδικός!

Με αυτό το παράδειγμα, φίλτατε Ψηλέ, θέλω απλά να αναδείξω ότι ο τρόπος που σκέφτεσαι είναι κομματάκι επιπόλαιος αλλά και ιστορικά ανακόλουθος, καθώς γνωρίζουμε πολύ καλά πόσοι αιώνες επιβολής χρειάστηκαν και πόσο πόνος και αίμα χύθηκε στο διάβα του χριστιανισμού και του «θριάμβου» του.

Εάν υπάρχει λοιπόν όντως κάπου μια προσβολή κατά του Ελληνισμού, κάτι που το θεωρώ εξόχως «τραβηγμένο», τότε μάλλον αυτή έγκειται στην υπεραπλούστευση της ιστορικής καταγραφής.

13/03/2006, 01:24:55
quote:

Με αυτό το παράδειγμα, φίλτατε Ψηλέ, θέλω απλά να αναδείξω ότι ο τρόπος που σκέφτεσαι είναι κομματάκι επιπόλαιος αλλά και ιστορικά ανακόλουθος, καθώς γνωρίζουμε πολύ καλά πόσοι αιώνες επιβολής χρειάστηκαν και πόσο πόνος και αίμα χύθηκε στο διάβα του χριστιανισμού και του «θριάμβου» του.

Εάν υπάρχει λοιπόν όντως κάπου μια προσβολή κατά του Ελληνισμού, κάτι που το θεωρώ εξόχως «τραβηγμένο», τότε μάλλον αυτή έγκειται στην υπεραπλούστευση της ιστορικής καταγραφής.

Ωραία τα όσα λες αλλά δε λες τίποτα!!!
και 10012 αγράμματοι και ξυπόλητοι να ήταν, εγώ αναρωτιέμαι πώς κατάφεραν και μας έφεραν τούμπα εμάς, του έξυπνους, τους πρώτους, του καλύτερους, τους σοφότερους, τους επιστημονικότερους, τους .......;;;

γιατί πας κατευθείαν στους αιώνες επιβολής, όπως λες, και δεν προσπαθείς να δικαιολογήσεις ή να δώσεις μια "λογική" εξήγηση για την αρχή και τη μετέπειτα επικράτηση του Χριστιανισμού στον Ελλαδικό χώρο;;;

τι έγινε;; ξυπνήσαμε ένα πρωί και είπαμε "ωρέ σαν να είναι ώρα να αλλάξουμε θεούς" και βουρ αρπάξαμε μια θρησκεία από τα μαλλιά και, εμείς οι έξυπνοι έλληνες, την κάναμε δικιά μας;;

Τα πράγματα φίλε Σβάμπε είναι απλά και ξεκάθαρα. Είναι ανώφελο να χανόμαστε σε ανούσιες αμπελοφιλοσοφίες προκειμένου να αλλάξουμε τα φώτα στην ιστορία και να περάσουμε τις γραμμές μας.

Έτσι απλά.

Ermis -3E-Μέλος
13/03/2006, 02:27:31
Υπήρξε ο Χριστός?

Τι νόημα έχει αυτή η ερώτηση?

Όχι ο Χριστός δεν υπήρξε.

Ο Χριστός υπήρξε υπάρχει και θα υπάρχει.

Αυτή η μορφή υπήρξε με το όνομα του Ορφέα του Απολλώνιου του Πυθαγόρα του Σωκράτη του Βούδα του Λαό Τσε του Κομφούκιου και άλλο τόσον χιλιάδων.

Ο Χριστός υπάρχει σε εκατομμύρια ψυχές.

Ο Χριστός υπήρξε υπάρχει και θα υπάρχει έξω από θρησκείες δόγματα διαχωρισμούς και καλλιέργειες μίσους.

Ο Χριστός πρέπει να αποσυνδεθεί από τα ρακοφορεμένα μεσαιωνικά απόβλητα τα οποία τον σταυρώνουν καθημερινός και να συνδεθεί με το άτομο.

Ο Χριστός τον οποίο κάποιοι επικαλούνται δεν πρέπει να συνδέεται με την πολιτική τον παπάδων και τον συμφερόντων τους. Ας αρχίσουν να τον σέβονται για να μπορούμε και εμείς να τους σεβόμαστε έξω από τα μεσαιωνικά απόβλητα τα οποία έχουν συσσορευθει εκτός τον άλλον και στα αδιαπραγμάτευτα αντιφατικά βιβλία τους.

Όσο για το θέμα σας είναι ξεκάθαρο ότι ο Ελληνισμός παρήκμασε και άρχισε από μόνος του να γκρεμίζεται. Ο Σαούλ απλά εκμεταλλεύθηκε τα μεγάλα κενά και τους διαχωρισμούς ανάμεσα στους λίγους και στους δούλους όπως επίσης την αναίδεια τον σοφιστών τον προγόνων και τον απογόνων τους που ισοπέδωσαν την συλλογικοτητα και προβαλαν τον ατομισμό ως την απόλυτη αλήθεια, μαζί με την κτηνωδία την οποία έφερε αυτός ο ατομισμός ήταν επόμενο κάποια στιγμή να υπάρξει αντίδραση.

Εγώ προσωπικά αν ήμουν από τους λίγους θα με σφάζανε όπως έγινε με Σωκράτη Πυθαγόρα και την σχολή του κλπ αν ήμουν από τους πολλούς (τους δούλους) θα περίμενα πως και πως την μεγάλη ευκαιρία να δώσω ένα μάθημα σε αυτούς τους καλομαθημένους καλοπερασάκηδες ωραιοπαθείς ατομιστές.

Ο Σαούλ απλά εκμεταλλεύτηκε την δική μας ηλιθιότητα για αυτό όλοι είμαστε συνυπεύθυνοι για αυτά που ακολούθησαν.

13/03/2006, 17:13:59
Ψηλός:
«Ωραία τα όσα λες αλλά δε λες τίποτα!!!»

Γιατί θεωρείς ότι έτσι είναι και όχι ότι δεν θέλεις να ακούσεις?

Ψηλός:
«και 10012 αγράμματοι και ξυπόλητοι να ήταν, εγώ αναρωτιέμαι πώς κατάφεραν και μας έφεραν τούμπα εμάς, του έξυπνους, τους πρώτους, του καλύτερους, τους σοφότερους..»

Σου είπα, δεν έφεραν «εκείνοι» ΚΑΝΕΝΑΝ «ΤΟΥΜΠΑ», αλλά το έκανε η πολιτική αιώνων. Εάν δεν θέλεις να το καταλάβεις δεν πειράζει.

Ψηλός:
«γιατί πας κατευθείαν στους αιώνες επιβολής, όπως λες, και δεν προσπαθείς να δικαιολογήσεις ή να δώσεις μια "λογική" εξήγηση για την αρχή και τη μετέπειτα επικράτηση του Χριστιανισμού στον Ελλαδικό χώρο;;»

Για ΠΟΙΑ «αρχή» μιλάς??

Ο χριστιανισμός, ως ιουδαϊκή σέκτα, άνθισε περισσότερο στην Ανατολή και λιγότερο στη δύση. Ακόμα όμως και εκεί που αναπτύχθηκε, στην Ανατολή, δεν ήταν αυτό που ΣΗΜΕΡΑ αντιλαμβανόμαστε ως χριστιανισμό αλλά ήταν πάμπολλες διαφορετικές μεσσιανικές κοσμοθεάσεις με έναν κοινό ήρωα: τον Μεσσία Ιησού.

Υπήρξαν άλλες δογματικές κατευθύνσεις, όπως οι Γνωστικοί, οι οποίοι υπήρξαν και παλαιότεροι αλλά και πολυπληθέστεροι των Σχολαστικών χριστιανών, όπως τους γνωρίζουμε αποκλειστικά σήμερα. Στην δε Ρώμη, υπήρχανε τους δυο πρώτους αιώνες ως μια μικρή και αμελητέα μειοψηφία ανάμεσα σε τόσες και τόσες άλλες θρησκείες.

Στην Ελλάδα, υπήρχανε ΕΒΡΑΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ, μάλιστα πολύ παλαιότερες των χριστιανών και του Παύλου, και εκεί απευθύνονταν αρχικά ο Παύλος για το προσηλυτιστικό του έργο.

Από την ημέρα που εκχριστιανίζεται η Ρώμη, ΤΟΤΕ, και ΜΟΝΑΧΑ ΤΟΤΕ αρχινάει η αυτοκρατορία να «αναγνωρίζει» αυτό που εσύ θέλεις να είναι επικράτηση, διότι επικράτηση δεν ήταν ποτέ αλλά ΕΠΙΒΟΛΗ.

Εάν το δόγμα που είχε ασπαστεί ο Φλάβιος Βαλέριος ήταν Βουδισμός, σήμερα ΚΑΙ ΕΣΥ ΒΟΥΔΙΣΤΗΣ ΘΑ ΗΣΟΥΝΑ!! Τόσο απλά φίλτατε Ψηλέ.

Άσε λοιπόν τις θεωρίες του δημοτικού και του κατηχητικού, διότι η ιστορία έχει προχωρήσει πολύ φίλτατε.

Καιρός να προχωρήσεις και εσύ.

symbolΜέλος
13/03/2006, 18:13:31
Ψηλός
Πλήρες Τα πράγματα φίλε Σβάμπε είναι απλά και ξεκάθαρα. Είναι ανώφελο να χανόμαστε σε ανούσιες αμπελοφιλοσοφίες προκειμένου να αλλάξουμε τα φώτα στην ιστορία και να περάσουμε τις γραμμές μας.

Η γιάγια μ’ έλεεν «Τον λύκον ετραβαγγέλιζαν, και εκείνος έλεεν, «του ποπά το γίδια, πού ‘κες πάν?»»
Μετάφραση: Στου κωφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα.

με εκτίμηση

13/03/2006, 20:33:31
Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα λοιπόν, φίλτατε Symbol, και αναρωτιέμαι, ΓΙΑΤΙ έχεις σώνει και καλά την βεβαιότητα ότι δεν σε αφορά??

Μήπως επειδή είναι…..«ανούσιο να αλλάξουμε την ιστορία» ΜΑΣ? Η μήπως επειδή η ιστορία ΜΑΣ δεν αντέχει την παραμικρή αμφισβήτηση?

Ο κόσμος το’χει σούσουρο και’μεις κρυφό καμάρι καημένοι μου……

14/03/2006, 01:49:22
Βρε Σβάμπε,
θέλω να ακούσω αλλά δεν μου δίνεις όμως μια λογική εξήγηση, με επιχειρήματα πάνω σε αυτό που ρώτησα.

Ο ο Ermis -3E- έδωσε μια απάντηση, άσχετα με το αν συμφωνείς ή συμφωνώ μαζί του, πιο ξεκάθαρη και συγκεκριμένη.
Εσύ όμως κινείσαι στη γενικότητα και στην απροσδιοριστία.

Λες

quote:

Για ΠΟΙΑ «αρχή» μιλάς??

.....

.........

........ Στην δε Ρώμη, υπήρχανε τους δυο πρώτους αιώνες ως μια μικρή και αμελητέα μειοψηφία ανάμεσα σε τόσες και τόσες άλλες θρησκείες.

........
Από την ημέρα που εκχριστιανίζεται η Ρώμη, .....

Ενώ λοιπόν λες για το Χριστιανισμό ότι ήταν μια μικρή και αμελητέα μειοψηφία ανάμεσα σε τόσες άλλες θρησκείες ..... παρακάτω μας μιλάς για τον εκχριστιανισμό της Ρώμης.

Παίρνοντας το παράδειγμα της Ρώμης αυτό που ρωτώ εγώ είναι το παρακάτω:
Πώς λοιπόν, αυτή η μικρή και αμελητέα μειοψηφία που ήταν ασήμαντη και επιπλέον νεόφερτη, ανάμεσα σε τόσες άλλες θρησκείες, κατάφερε να επιλεχθεί και στη συνέχεια να επηρεάσει ολόκληρη τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία;;;

Τι παραπάνω είχε έτσι ώστε να επιλεχθεί ανάμεσα στις τόσες άλλες;;

Μη μου πεις ότι το ξέρεις γιατί αυτό προϋποθέτει ότι γνωρίζεις και τα χαρακτηριστικά του πλήθους των άλλων θρησκειών υπήρχαν τότε στη Ρώμη, έτσι ώστε να μπορείς να τις συγκρίνεις;;

dimitris2Μέλος
14/03/2006, 02:04:07
Δηλαδή από ότι κατάλαβα μερικοί θέλουν να υποστηρίζουν ότι οι φιλοσοφικές αλλαγές στον πλανήτη έγιναν από μια πάλη ελληνικού και ιουδαικού πνεύματος από την οποία βγήκε επικρατέστερο το ιουδαικό. Αλλά απορρίπτωντας την πραγματικότητα της ύπαρξης του Ιησού έρχονται σε χειρότερο αδιέξοδο γιατί αναδεικνύουν νικητές του ελληνικού πνεύματος 12 αγράμματους από ένα ψαροχώρι της Γαλιλαίας. (Φυσικά δε σώζεται η κατάσταση αν προσθέσουν κι έναν ψιλοδιαβασμένο απ την Ταρσό).

Το παράλογο είναι ότι επικαλούνται το εξής ανέκδοτο:
Οι 12 ψαράδες τα έκαναν πλακάκια με τους αυτοκράτορες,
και αυτοί δια των όπλων...νίκησαν το ελληνικό πνεύμα.!!!

Οι αρχαίοι ρωμαίοι έλεγαν ότι νίκησαν τους έλληνες δια των όπλων αλλά οι έλληνες τους νίκησαν με το πνεύμα.

Το αντίστροφο δεν το είπε φυσικά κάποιος αρχαίος έλληνας (δεν βρέθηκε τέτοιος ηλίθιος στην παλαιά εποχή) αλλά μερικά χαϊβάνια ύστερα από 2000 χρόνια που διάβασαν αρχαίους μόνο από παραφράσεις και αναλύσεις λογί(στ)ων της σημερινής εμπορικής κουλτούρας και αβασάνιστα έγιναν φιλόσοφοι, αρχαιολόγοι, θρησκειολόγοι , μέντιουμ και καφετζούδες με ταυτότητα άνεργου αστροφυσικού.

14/03/2006, 02:19:26
quote:

Δηλαδή από ότι κατάλαβα μερικοί θέλουν να υποστηρίζουν ότι οι φιλοσοφικές αλλαγές στον πλανήτη έγιναν από μια πάλη ελληνικού και ιουδαικού πνεύματος από την οποία βγήκε επικρατέστερο το ιουδαικό. Αλλά απορρίπτωντας την πραγματικότητα της ύπαρξης του Ιησού έρχονται σε χειρότερο αδιέξοδο γιατί αναδεικνύουν νικητές του ελληνικού πνεύματος 12 αγράμματους από ένα ψαροχώρι της Γαλιλαίας. (Φυσικά δε σώζεται η κατάσταση αν προσθέσουν κι έναν ψιλοδιαβασμένο απ την Ταρσό).

Το παράλογο είναι ότι επικαλούνται το εξής ανέκδοτο:
Οι 12 ψαράδες τα έκαναν πλακάκια με τους αυτοκράτορες,
και αυτοί δια των όπλων...νίκησαν το ελληνικό πνεύμα.!!!

Οι αρχαίοι ρωμαίοι έλεγαν ότι νίκησαν τους έλληνες δια των όπλων αλλά οι έλληνες τους νίκησαν με το πνεύμα.

Το αντίστροφο δεν το είπε φυσικά κάποιος αρχαίος έλληνας (δεν βρέθηκε τέτοιος ηλίθιος στην παλαιά εποχή) αλλά μερικά χαϊβάνια ύστερα από 2000 χρόνια που διάβασαν αρχαίους μόνο από παραφράσεις και αναλύσεις λογί(στ)ων της σημερινής εμπορικής κουλτούρας και αβασάνιστα έγιναν φιλόσοφοι, αρχαιολόγοι, θρησκειολόγοι , μέντιουμ και καφετζούδες με ταυτότητα άνεργου αστροφυσικού.

Φίλε Δημήτρη2,
κάπως έτσι το αντιλαμβάνομαι και εγώ από αυτά που διαβάζω από ορισμένους.

Επιχειρείται πλήρης ανατροπή των δεδομένων και προσπάθεια ανασύστασης της ιστορίας.

SpyChristosΝέο Μέλος
14/03/2006, 09:22:34
Πιστεύω πως δεν θα βρούμε ποτέ άκρη για το αν υπήρξε ή όχι, από την στιγμή που και η ίδιοι που Τον αμφισβητούν, από την μια αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να τον καταγράφουν ως υπαρκτό πρόσωπο, και από την άλλη τον παρουσιάζουν ως έναν θνητό επαναστάτη ή απατεώνα. Γνώμη μου είναι ότι υπήρξε και ήταν κάτι ανώτερο και θείο, αλλά ίσως όχι ο μόνος τέτοιος που πάτησε το πόδι Tου στην γη.

Να έρθω όμως στα posts αυτού του θέματος. Παρατηρώ συνεχώς ότι όλοι ξεκινάμε να μιλάμε για τον Χριστό και καταλήγουμε να μιλάμε για τον χριστιανισμό, δύο πράγματα που για μένα όχι άπλα θα πρέπει να διαχωρίζονται αλλά ίσως να μην συνδέονται καν, έτσι όπως έγινε αυτή η θρησκεία που δανείζεται το όνομα της από το όνομα Του. Σωστό να ψάχνουμε το λόγο που καθιερώθηκε αυτή η θρησκεία, αλλά ίσως θα έπρεπε να το δούμε από την άλλη οπτική γωνία, πώς δηλαδή θα ήταν ο κόσμος αν δεν είχε αποκτήσει αυτήν τη δύναμη ο χριστιανισμός (άσχετα με το πόσοι θα πίστευαν σε Αυτόν και στο τι ήταν, αν τελικά ήταν κάτι, και πόσοι θα ακολουθούσαν τις διδαχές Του που για εμένα αυτό έχει και την μεγαλύτερη σημασία). Πόσο χειρότερος θα ήταν ο κόσμος μας χωρίς σταυροφορίες, χωρίς ιερές εξετάσεις, αν υπήρχαν ακόμα η βιβλιοθήκες και τα αρχαία μνημεία μας αν όλοι αυτή η περιουσία του κλήρου ανήκε στο λαό ή έστω στο κράτος κτλ. Πιστεύω ότι δεν το λιγότερο δεν θα ήμαστε χειρότερα από ότι είμαστε τώρα.

Λυπάμαι που βλέπω Έλληνες χριστιανούς καυχιόνται για την νίκη του χριστιανικού πνεύματος επί του Ελληνικού αντί να μάχονται έστω για την ειρηνική συνύπαρξή τους

14/03/2006, 09:50:27
Αναφορικά με την ιστορικότητα ή μη του Ιησού, έχει κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις "Εντός" το 1999, το βιβλίο "Οι εσταυρωμένοι Σωτήρες", στο οποίο ο συγγραφέας του, προσπαθώντας να ερμηνεύσει τις άφθονες αντιφάσεις της Καινής Διαθήκης και την ουσιαστική απουσία του Ιησού απί την ιστοριογραφία της εποχής του ακολουθεί έναν τρίτο δρόμο. Αποδέχεται μεν την ιστορικότητα του Ιησού, αλλά υποστηρίζει πως την ίδια περίπου εποχή έδρασαν στην Παλαιστίνη ΤΡΙΑ πρόσωπα με το ίδιο όνομα: ο Ζηλωτής Ιησούς από τη Γαλιλαία, ο Διδάσσκαλος (Ραββί) Ιησούς και ο Πρίγκηπας Ιησούς, του οίκου Δαυίδ.
Τα τρία αυτά πρόσωπα, τα οποία ο συγγραφέας πλησιάζει με αγάπη και σεβασμό,τελείως άσχετα μεταξύ τους, είχαν τον ίδιο μαρτυρικό θάνατο στον σταυρό επί Ποντίου Πιλάτου.
Οι μαθητές και οπαδοί τους συνέχισαν μετά τον θάνατό τους τη δράση και τη διδασκαλία τους, αλλά οι περισσότεροι εξολοθρεύτηκαν κατά τον Ιουδαϊκό πόλεμο.
Όταν, μετά από πολλά χρόνια, γράφτηκαν οι Επιστολές του Παύλου και τα Ευαγγέλια, οι τρεις αυτές μορφές συγχωνεύτηκαν στον Ιησού Χριστό που γνωρίζουμε.
Το βιβλίο συμπληρώνεται με άφθονες λεπτομερειακές επεξηγήσεις και παραπομπές σε ογώδη βιβλιογραφία.
snoopyΜέλος
14/03/2006, 10:11:01
Δέν υπάρχει θέμα αντιπαράθετικού μίσους ανάμεσα στον Χριστιανισμό και το Ελληνικό πνεύμα. Όχι μονάχα συνύπαρξαν αλλά ο Χριστιανισμός απέδειξε περίτρανα εδώ και 1500 χρόνια οτι συνταυτίζεται με την ψυχή του Έλληνα απέναντι απο οποιαδήποτε άλλη θρησκεία.

quote:
SpyChristos:
Πόσο χειρότερος θα ήταν ο κόσμος μας χωρίς σταυροφορίες, χωρίς ιερές εξετάσεις, αν υπήρχαν ακόμα η βιβλιοθήκες και τα αρχαία μνημεία μας αν όλοι αυτή η περιουσία του κλήρου ανήκε στο λαό ή έστω στο κράτος κτλ. Πιστεύω ότι δεν το λιγότερο δεν θα ήμαστε χειρότερα από ότι είμαστε τώρα.

Eντάξει αγαπητέ λυσσάξατε με τις Σταυροφορίες και τις Ιερές εξετάσεις αλλά τέτοιου είδους ακρότατες είναι μέσα στο πρόγραμμα σε κάθε εποχή απο τον άνθρωπο σε οποιαδήποτε θρησκεία και άν πιστεύει.
ΕΝΤΑΞΕΙ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΑΘΑΝΑΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΣΥΜΦΩΝΩ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΣΠΑΣΤΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ.
ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΙΗΣΟΥ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΠΙΟ ΤΕΛΕΙΟ.
Υπήρχαν και ανθρωποθυσίες, ακολασίες, όργια, ομαδικές στρατιωτικές σφαγές (και δέν εννοώ στον Ελληνικό χώρο) που μετά την παγκόσμια επικράτηση του Χριστιανισμού δέν λέω οτι εκμηδενίστηκαν.
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΑΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ.