ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΟΜΑΔΕΣ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΟΜΑΔΕΣ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

trexagireve30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
13/10/2009, 22:10:04
Αγαπητέ μου allzzaro, επαναλαμβάνω ότι ο Ερμής που λές, μπορεί να
είναι μια εικόνα του Θεού, ή μηνύματα του Θεού που καταγράφηκαν,μένοντας ως οντότητα, όπως θέλεις εσύ, ενώ συμπληρωθηκαν στο πέρασμα του χρόνου, όπως έχει γραφτεί και μετά το 200 μ.Χ.....
Το θέμα το έχουμε συζητήσει,για μένα αποτελει αποκαλύψεις του Θεού,
προς τους ανθρώπους, όπως σου έχω ξαναγράψει..Πόσο ελληνοκεντρικό
θέλεις να το κανεις εσύ, δεν καταλαβαίνω...
Δεν είναι ότι έχουμε τη γνώση, την αναζητούμε...Άλλο να έχεις κομμάτια της γνώσης κι άλλο να την κατέχεις...Ο Ερμής ο τρισμέγιστος,πιστεύεις ότι ηταν θεός;
Άνθρωπος ήταν κι οι αλήθειες του σαν κι αυτόν, μισές...
Γιατί το τονίζεις;Λές να βρούμε κανένα μήνυμα που δεν ξέρουμε;
Τις χρονικες αναφορές, όπως και του Γιάπετ, τις ακουω ώς υποκειμενικές,αφού πολλές άλλες έχουν κι αυτές την πιστότητα τους, όχι ως αντίγραφα, αλλά ως πρωτοτυπα...
Κι έτσι έπρεπε να είναι..Ο Θεός δεν κάνει λάθος, τώρα έιμαστε έτοιμοι,για να πάμε παρακάτω, κανένας Ερμής ή Μωυσής, δεν μορούσε να ανοίξει το θάνατο για τον άνθρωπο, ή μη μόνο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός....Και μη μου το γυρίσεις τώρα στο αντιθρησκευτικό...
Ο Χριστός σώζει τον άνθρωπο και καμια γνωση, να το ξέρεις...
Αυτό είναι το νοημα, για μένα...
Και προ 30000 χρόνια, δεν υπήρχε κανένας θεός, που χάθηκε, γιατί απλά,δεν υπήρχε ποτέ θεός.....Άνθρωποι ήταν σαν κι εμάς, αλλά για τους τότε συμπολίτες τους, θεοί, ή περιπου...
Σταματήστε να μπερδεύστε.....
13/10/2009, 22:21:08
quote:
Δεν είναι ότι έχουμε τη γνώση, την αναζητούμε...Άλλο να έχεις κομμάτια της γνώσης κι άλλο να την κατέχεις...Ο Ερμής ο τρισμέγιστος,πιστεύεις ότι ηταν θεός;

Εκείνη την εποχή ολοι θεοί ήταν

quote:
Άνθρωποι ήταν σαν κι εμάς, αλλά για τους τότε συμπολίτες τους, θεοί, ή περιπου...

Αυτό το ``περίπου`` τρεχαγύρευε είναι που κάνει τη διαφορά..

13/10/2009, 23:19:09
Συμφωνούμε αγαπητέ μου allzzaro, ότι άλλο άνθρωπος, άλλο πάνω
απο άνθρωπος κι άλλο θεός ή Θεός....
Ποιός θα μας πει;Μάλλον όποιος έχει τη δυνατότητα να "μιλάει",
όπως ο χριστιανισμος...όλα τα άλλα είναι ..ψόφια....Αν είχαν
ζωή, θα παρέμειναν....
Αυτο σου λέει τίποτε, ή προτιμάς να εκτιμάς την όποια προσοσπάθεια
εξωραισμού των νεκρών....
Δεν είναι λίγο μπανάλ;
eidosΜέλος
13/10/2009, 23:59:28
σύμφωνα με την Βιβλική χρονολογία ο Μωυσής γεννήθηκε το 1593 π.κ.χ. και πέθανε 120 ετών το 1473 π.κ.χ.
14/10/2009, 13:38:02
Το θέμα αυτό έχει τιτλο ομάδες ασυμβίβαστες με την ορθόδοξο πίστη,
αλλά εδώ, απο λάθος αντίληψη μερικών, δεν συζητάμε για ασυμβίβαστο, αλλά για το ποιό πράγμα είναι η ορθόδοξη πίστη...
Έχει την διαφορά του....
Κι εδώ ταιριάζει να πούμε ότι όπως σε όλες τις μυθολογίες, ιστορίες, παίρνονται μετρητοίς ότι λένε, έτσι και με την Βίβλο,θα έπρεπε να γίνεται δεχτή, ολόκληρη και ως συνέχεια,όχι τμηματικά και πως βολεύει...Είναι ο καιρος που πρέπει να την αποδεχτούν όσοι την αμφσβητούν...
Εδώ δέχονται τους..Τόνγκο για τον Σείριο Β΄, τον χριστιανισμό και την αλήθεια που κρύβει μέσα του, τον ίδιο τον Χριστό, δεν δεχόμαστε;Λίγη λογική...
Και φυσικά, δεν μπορεί να συζητάμε για άλλες ομάδες, όταν μία είναι η εκκλησία και πύλαι Άδου ού κατισχύσουσιν, ακόμη κι αν άλλοι,νομίζουν ότι ανακαλύπτουν καινά δαιμονια....
14/10/2009, 15:47:10
τρεχα...., αυτοί που λες είναι οι Ντόνκον στο Μάλι και οι γνώσεις που διαθέτουν δεν ταιριάζουν με την ανύπαρκτη μόρφωσή τους.

Παρένθεση ήταν αυτό το μήνυμα, συνεχίστε....

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/

http://diakiros.blogspot.com/

14/10/2009, 19:35:19
Ναι Γιάπετ, έτσι είναι και δεν αμφισβητώ τις γνώσεις τους,
ή το απο που τις πήραν, αλλά, την Αγία Γραφή,την έχουμε πιο κατοχυρωμένη, για να αμφισβητείται τόσο....Γι αυτό το παρέθεσα, όχι
σαν λάθος....
14/10/2009, 19:56:09
quote:
Ναι Γιάπετ, έτσι είναι και δεν αμφισβητώ τις γνώσεις τους,
ή το απο που τις πήραν, αλλά, την Αγία Γραφή,την έχουμε πιο κατοχυρωμένη, για να αμφισβητείται τόσο....

Πού την είδες την κατοχύρωση και τι σχέση έχει τρεχαγύρευε η Αγία Γραφή με τις γνώσεις των Ντόνκον.
Εδώ οι άνθρωποι δεν είχαν επαφή με τον κόσμο και γνώριζα πράγματα που δεν θα έπρεπε.
Αυτά ολα δεν σας κινούν το ενδιαφέρον να αναρωτηθείτε:
Τι γίνεται ρε! τι συμβαίνει?
Πού τα γνωρίζουν αυτά οι Ντόνγκον?
Εχετε ξεζουμίσει λοιπόν την Αγία Γραφή και προσπαθείτε να ερμηνεύσετε και να παρερμηνεύσετε τα γραφόμενα της.
Αυτό σας εχει οδηγήσει να ενταχθείτε σε διάφορες αιρετικές ομάδες και να πλακώνεστε στην κυριολεξία μεταξύ σας χωρίς να μπορείτε να βγάλετε νόημα.
Για εμένα προσωπικά βρίσκεστε σε λάθος δρόμο αν σας ενδιαφέρει η αλήθεια. Απλά πλανάσθε χάνετε το χρόνο σας και το κυριώτερο χωρίς να το καταλαβαίνετε εξυπηρετείτε κάποιους μηχανισμούς.

14/10/2009, 20:39:25
quote:
σύμφωνα με την Βιβλική χρονολογία ο Μωυσής γεννήθηκε το 1593 π.κ.χ. και πέθανε 120 ετών το 1473 π.κ.χ.

Τι χρησιμοποιείτε αυτές της ορολογίες ρε φίλε eidos στον 21ο αιώνα ζούμε ξεκολλήστε επιτέλους..

Φίλε μου eidos μην επικαλείσαι τη Βίβλο ειδικά της χρονολογίες.
430 χρόνια έμειναν οι Εβραίοι στην Αιγυπτο ξεκινώντας από τον Ιωσήφ.
Οπότε από Ιωσήφ σε Μωυσή έχουμε 430 χρόνια.
Λογάριασε λοιπόν από το 1650 την εποχή του ηφαιστείου της Θήρας και κατά συνέπεια του Ιωσήφ εως την εποχή που έζησε ο Μωυσής 1650-430=1220
Τώρα στο σημείο αυτό από τον Ιωσήφ εως το Μωυσή η Βίβλος δεν αναφέρει τίποτε. Σίγουρα έχουν τους λόγους τους να μην αναφέρουν τίποτε. Βέβαια εκτός της Βίβλου έχουμε και άλλες πηγές οπου βγάζουμε άκρη για το τι ακριβώς συνέβη εκείνη την εποχή και για πιο λόγο αποκρύπτονται, γνωστά πράγματα τα γνωρίζετε ας μην μπούμε στη διαδικασία να τα σχολιάσουμε.

Edited by - allzzaro on 14/10/2009 20:41:23

14/10/2009, 20:56:44
Εγώ πάντως φίλε allzzaro, πιστεύω ότι σε μια τέτοια
περίπτωση με τους Ντόγκον,χωράνε πολλά...Όπως είχα διαβάσει κι όλας, παλιότερα,μπορεί να ήταν επικτητες πληροφορίες που πήραν 50 χρονια πριν απο ευρωπαίους εξερευνητες και λόγω του ότι οι γενιές των Ντογκόν είναι μικρές, μπορει να θεωρηθεί ιστορία γι αυτούς ακόμη και 50 χρόνια πριν γεγονότα ή στοιχεία...
Αλλά, δεν συγκρίνω ρε φιλε, ένα μόνο στοιχείο απο τηυ ζωή των Ντόγκον, που μπορεί να είναι επικτητο, με την Αγία Γραφή....Χιλιάδες
χρόνια ιστορία, δεν θα το συγκρίνω και με την ύπαρξη του Σειρίου Β΄...
Μην τρελαθούμε.δλδ...
Προτιμώ να διαβάσω την Αγια Γραφή, ακόμη μια φορά, μας και καταλάβω
τον άνθρωπο..Εσύ φιλε μου, ασχολήσου με τον επόμενο Σείριο...
Να κοιτάξουμε τι έχουμε κι όχι τι βλέπουμε...
Δεν χρειάζεται να "χαλάσουμε" κι άλλους πλανήτες....
Όσο για μηχανισμούς, έχω να σου πω πολλές ιστορίες για πολλούς που
κάνουν διάφορα...Εκεί να δεις μηχανισμούς...Η εκκλησία, δεν έχει τόσους μηχανισμούς κι είναι και προβλέψιμοι....
Άλλους μηχανισμούς να δεις, τεχνολογία μηχανισμών, Νέας Εποχής...Μιλαμε για την ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ....Και φυσικά, ο κόσμος τσιμπαει...
Το κόλλημα με τον χριστιανισμό, είναι που με παραξενεύει....
Αν ήμασταν σατανιστές, ας πούμε , θα ήμασταν πιο σοβαροί, έτσι;
Ρε δεν πάμε καλά, λέω εγώ!!!!!!
14/10/2009, 21:39:18
quote:
Προτιμώ να διαβάσω την Αγια Γραφή, ακόμη μια φορά, μας και καταλάβω τον άνθρωπο..Εσύ φιλε μου, ασχολήσου με τον επόμενο Σείριο...

Αναφαίρετο δικαίωμα σου τρεχαγύρευε να διαβάζεις οχι μόνο τη Βίβλο αλλά και Μίκυ Μάους και οτι αλλο σου καπνίσει.
Με τι θα ασχοληθώ εγώ δεν είσαι σε θέση ΕΣΥ να μου το υποδείξεις.
Πάμε παρακάτω

quote:
Το κόλλημα με τον χριστιανισμό, είναι που με παραξενεύει....

Και εμένα με παραξενεύει το πρόβλημα που έχεις με όσους έχουν διαφορετικές αντιλήψεις..

quote:
Εγώ πάντως φίλε allzzaro, πιστεύω ότι σε μια τέτοια
περίπτωση με τους Ντόγκον,χωράνε πολλά...Όπως είχα διαβάσει κι όλας, παλιότερα,μπορεί να ήταν επικτητες πληροφορίες που πήραν 50 χρονια πριν απο ευρωπαίους εξερευνητες και λόγω του ότι οι γενιές των Ντογκόν είναι μικρές, μπορει να θεωρηθεί ιστορία γι αυτούς ακόμη και 50 χρόνια πριν γεγονότα ή στοιχεία...

Και οι αστρολογικές γνώσεις των Αιγυπτίων 2.500 ΠΧ καθώς και των Μάγια οπως και των Ελλήνων (Αρίσταρχος ο Σάμιος) και αυτά τρεχαγύρευε απο τους ευρωπαίους εξερευνητές τα έμαθαν..
Καλά ρε φίλε εντάξει δεν καταλαβαίνεις , δεν βλέπεις κιόλας..

14/10/2009, 22:11:20
Γιατί τόσος εγωισμός, ρε φιλαράκι; Που ξέρεις ότι δεν μπορώ να σου υποδείξω τι να διαβάσεις;Εσύ χάνεις...
Ειδικά,αυτό που είπα στη σύγκριση άλλων βιβλίων με ένα,περι της
Αγίας Γραφής, μάλλον πάλι δεν το κατάλαβες...
Ειπα, ότι προτιμώ να διαβάσω την Αγία Γραφή, για να μαθαίνω για τον άνθρωπο,τα δρώμενα του και να κατανοώ περί της φύσης μας, παρά για
κάτι που απέχει έτη φωτός απο τη γή....
Όσο για τη γνώση,κουλάρισε ρε φιλε ...Δεν κάνουμε αγώνα δρόμου...Άσε γιατί θα κουραστείς, ήμουν μαραθωνιοδρόμος ξέρεις...Μου αρέσουν οι μεγάλες αποστάσεις....
Πάντως, ειλικρινά θα ήθελα να γνωριστούμε κάποια στιγμή....
Δεν έχω πρόβλημα με όσους διαφέρουν, αλλά όταν πρόκειται για θέματα
αλήθειας και δόγματος, δεν υπάρχουν πολλοί οδοί....Εσύ, με όσους είναι στερροί στην πιστη τους, τι ζορι τραβάς;
Μου φερνεις κάπως απο την κοψονούρου αλεπού, που ήθελε κι οι άλλες
να κόψουν την ουρά τους,γιατί η ίδια είχε χάσει τη φική της σε παγίδα...Κι επιχειρηματολογούσε υπέρ...Για να μην διαφέρουν οι άλλες απο αυτήν...Λέει....
Όσο για τις αστρονομικές γνώσεις, τι να πω ρε φίλε, τα έχουμε πει...
Μυστήριες οι βουλές του Κυρίου...He plays the mysic
14/10/2009, 22:38:13
quote:
Γιατί τόσος εγωισμός, ρε φιλαράκι; Που ξέρεις ότι δεν μπορώ να σου υποδείξω τι να διαβάσεις;Εσύ χάνεις...

Τι Βίβλο?
Την ξεσκόνιζα οταν εσύ έπαιζες κρυφτό
Εσύ εχεις να μου υποδείξεις ΜΟΝΟΝ τη Βίβλο.
Εγώ να δείς τι έχω να σου υποδείξω φίλε μου.

Το ερώτημα είναι το εξής:
Αξίζει τον κόπο να στα υποδείξω?

quote:
Εσύ, με όσους είναι στερροί στην πιστη τους, τι ζορι τραβάς;

Δεν τραβώ ζόρι με την στερεότητα της πίστης τους.
Ζόρι τραβάω απο αυτή την αδιάλακτη εμμονή τους να πείσουν τους αλλους οτι έχουν δίκιο.

quote:
Όσο για τη γνώση,κουλάρισε ρε φιλε ...Δεν κάνουμε αγώνα δρόμου...Άσε γιατί θα κουραστείς, ήμουν μαραθωνιοδρόμος ξέρεις...Μου αρέσουν οι μεγάλες αποστάσεις....

Ετσι ε..
Ήσουν!!! Τώρα το βλέπω λίγο χλωμό. Δλδ πολύ χλωμό..
Εγώ ξέρεις είμαι ακόμα..

14/10/2009, 22:53:21
Εισαι τυχερός φιλε μου allzzaro, που μένεις Αθήνα..Αυτο με το
"εγώ είμα ακόμη, " δεν θα περνούσε έτσι...Θα ήθελα μερικα χιλιομετράκια μαζί σου...
Εγώ ρε φίλε με τη Βίβλο το έκανα ανάποδα..Πρώτα διάβασα τα άλλα και
μετά αυτήν, ξανά....Τι διάβασα, τι έχω και τι ξέρω; Και τι σημασία έχει; Δίνεις πολύ σημασία σε ότι έχεις..Αύριο, σε μια δεδομένη στιγμή, μπορει να χρειαστεί κάτι που δεν άσκησες....Ποιό το όφελος;
Μην κουράζεσαι τζάμπα, έτοιμος εσωτερικά να είσαι, να ξέρεις τι πιστεύεις, όχι σαν δικό σου, αλλά σαν αλήθεια...Φιλική συμβουλή...
Αφού αρχίσαμε τις φιλοφρονήσεις...
Διάλογο κάνουμε, στο ξαναγράφω,μη μου πάθεις και τίποτε...
Τη Βίβλο, πάντως, καλά θα έκανες να την ξαναδιαβάσεις..Μπορεί να
δεις άλλα πράγματα τώρα και δεν κάνω πλάκα...
14/10/2009, 23:22:40
trexa

quote:
Τη Βίβλο, πάντως, καλά θα έκανες να την ξαναδιαβάσεις..Μπορεί να
δεις άλλα πράγματα τώρα και δεν κάνω πλάκα...

Καλά σου λέει. Μπορεί ας πούμε να ανακαλύψεις πως ο Ιησούς απάγγειλε στιχάκια από τη Βίβλο πριν πεθάνει (επειδή οι ευαγγελιστές δεν μπορούσαν να σκεφτούν τίποτε πρωτότυπο να βάλουν στο στόμα του) ή πως ο Νικόδημος με τον Ιωσήφ τον αλείψανε με πέντε (5) ολόκληρους εικοσάλιτρους τενεκέδες μύρο πριν τον θάψουν...

macedon

14/10/2009, 23:29:43
Μετά απο ένα ταξίδι γνώσεων, όλοι οι άνθρωποι, κάτι που έχουμε παλιά με τις οποιες γνώσεις μας πια, το βλέπουμε αλλοιώς...Ακόμη κι εσύ
Μακεδών, μπορεί να δεις το ..φώς...
Δεν την ξαναρίχνεις μια ματιά; Λέω...
14/10/2009, 23:58:57
macedon

quote:
ο Νικόδημος με τον Ιωσήφ τον αλείψανε με πέντε (5) ολόκληρους εικοσάλιτρους τενεκέδες μύρο πριν τον θάψουν...

Πσσσ... και ήταν και ενάμισυ (1,5) μέτρο, φαντάσου να ήταν πιο ψηλός, άλλα δύο εικοσάλιτρα θ χρειάζονταν.

Άσε που αναστήθηκε και πήγε τσάμπα τόσο μύρο...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

15/10/2009, 02:06:09
quote:
macedon:
Α, μάλιστα! Τότε θα μπορείς να μας πεις οι "ελληνικές" λέξεις "Σαβαώθ", "αλληλούια", "αμήν" τι ετυμολογία έχουν.

Επίσης, το "Γιαχωβάς" αποτελεί το όνομα του θεού και υποτιθέμενου πατέρα του Ιησού. Το "Πατέρας" είναι προσδιορισμός αλλά όχι όνομα. Πώς ονομάζεται ο θεός σας μετά τον Ιησού; Ξεβαφτίστηκε;

Προσφώνηση είναι και επιφωνήματα αποδοχής.
-Γιατί να είναι κατ' ανάγκη Ελληνικές οι λέξεις αυτές?

Ο Θεός των Χριστιανών δεν έχει όνομα. Αν θέλεις να έχει βρες τα με τους Εβραίους ή τους γιαχωβάδες.
Το γιαχβέ πολύ απλά σημαίνει αυτό που ο Robben είπε: «Είμαι αυτός που είμαι»

Στην ερώτηση που του έκανε ο Μωυσή, προς τον Θεό, για το τι όνομα θα πει ότι έχει ο Θεός, όταν τον ρωτήσουν οι συμπατριώτες του! διαβάζουμε…..
Έξοδος 3,14 « και είπεν ο Θεός προς Μωυσήν λέγων,
Εγώ είμι ο Ών. και είπεν, ούτως ερείς τοις υιοίς Ισραήλ, ο Ών απέσταλκέ με προς υμάς.»

Και συνεχίζει λέγοντας: «Κύριος ο Θεός των πατέρων ημών, Θεός Αβραάμ και Θεός Ισαάκ και Θεός Ιακώβ απέσταλκέ με προς υμάς, τούτο μου έστιν όνομα αιώνιον και μνημόσυνον γενεών γενεαίς.»

Και λίγο ποιο κάτω λέει: «και ώφθην προς Αβραάμ και Ισαάκ και Ιακώβ, Θεός ών αυτών, και το όνομά μου Κύριος ουκ εδήλωσα αυτοίς.»

quote:
γιαπετ:
Τελικά όμως, όλα πήγαν καλά κι έζησε αυτός καλά κι εμείς καλλίτερα...

Εσείς δε νομίζω......αν κρίνω από το καθημερινό μένος που γράφεται για τον Χριστιανισμό......μάλλον εφιάλτες έχετε....

Ο Robben, κάλυψε το θέμα...το ότι εσείς είσαστε ακάλυπτοι συνεχώς οφείλεται στην εγγενή γύμνια σας.

quote:
macedon:
Εφ'όσον οι εβδομήκοντα μετάφρασαν την ΠΔ στα ελληνικά, μου φαίνεται παράξενο να χρησιμοποιούσαν άλλες λέξεις πλην των ελληνικών. Δηλαδή εσύ αν μετέφραζες ένα κείμενο στα ελληνικά, τι λέξεις θα χρησιμοποιούσες, μεξικάνικες;

Όταν δεν υπάρχουν αντίστοιχες στο δικό μας λεξικό τότε υιοθετούμαι τις ξένες...όπως για παράδειγμα η λέξη "ΓΚΟΛ", ή το ρελαντί.

quote:
macedon:
Εχετε πάρει τον ιουδαϊσμό και πάνω σ'αυτόν φτιάξατε μια ιουδαϊκή αίρεση που συναγωνίζεται σε παραλογισμό τους πιστούς της. Ταυτόχρονα αντιγράψατε από τους Εβραίους τα πάντα: Από το ντύσιμο των παπάδων σας μέχρι την αρχιτεκτονική των ναών σας και τις γιορτές τους.

Ναι....γιορτάζουμε μαζί την Ανάσταση του Ιησού!....τα Χριστούγεννα...κ.λ.π...... οι παπάδες τους φοράνε πετραχήλι! έχουν το ίδιο καπελάκι...κ.λ.π. και οι ναοί τους είναι γεμάτοι αγιογραφίες ...... με μια καμπάνα να!!!

quote:
macedon:
Και ως γνήσιοι κουτοπόνηροι, όπως οι προπάτορές σας, προσπαθείτε να πείσετε πως είναι ... ελληνική θρησκεία...ο Σαβαώθ και ο Αβραάμ... Αλλά όσο και να απαντάτε με ανοησίες, αγαπητέ εκπρόσωπε της ΟΟΔΕ, το γεγονός παραμένει: Μια ιουδαϊκή αίρεση είστε που φτιάχτηκε από τους Φαρισαίους και τον Παύλο με τις ευλογίες των Ρωμαίων και επικράτησε σε όλον τον κόσμο με τη βία ... Α, ναι. Και με τη βοήθεια των αφελών, αντιπροσωπευτικό δείγμα των οποίων μπορεί κανείς να βρει εδώ μέσα, οι οποίοι πιστεύουν ότι με το υποτιθέμενο θάνατο του περιπλανώμενου Ιουδαίου στον υποτιθέμενο σταυρό, οι νεκροί αναστήθηκαν και βγήκαν από τους τάφους, και μετά περίμεναν δίπλα στα μνήματά τους καναδυο μέρες για να μπούνε στην Ιερουσαλήμ!

Ο Χριστιανισμός διδάσκει ότι ο Θεός δεν ανήκει σε κανένα έθνος ή φυλή!, γι' αυτό ο Ιησούς έστειλε τούς μαθητές Του να διδάξουν όλα τα Έθνη.

Το τι πιστεύεις για τον Χριστιανισμό, μας είναι αδιάφορο..... προκαλεί βέβαια απορία το γεγονός ότι, άνθρωποι που δεν πιστεύουν σε έναν Θεό, θεωρώντας Τον ανύπαρκτο και τη θρησκεία που Τον περιβάλει ένα φτιαχτό παραμύθι, να ασχολούνται με τόσο μένος διαρκώς μαζί Του.....για κλάματα!!! είσαστε!!!

quote:
Robben:
Εκπροσωπε....χαχαχαχα κατανταει γελοιο να το λες..

Nα ΄ταν η μόνη γελοιότητά του.....

quote:
Robben:
Στα ελληνικα κειμενα το ‘’αλληλουια’’ χρησιμοποιειτε. Τοσο ρατσιστες πια?

Δεν είναι ρατσιστές οι άνθρωποι!...άλλη σκασίλα δεν είχαν παρά το τι πιστεύουν οι Εβραίοι! ή το τι πίστευαν οι αρχαίοι Έλληνες....."έμποροι" είναι! το έχει πει ξεκάθαρα!....πουλάει βιβλία! κατά του Χριστιανισμού!.....αν δεν ήταν ο Χριστιανισμός θα πούλαγε βιβλία κατά της θρησκείας που θα ήταν στη θέση του!, όποια και να ήταν αυτή!.....αφελής ψάχνει....γι' αυτό κάθεται και γράφει με τις ώρες "ενάντια" σε κάτι που δεν πιστεύει!.....προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα ώστε να πουλήσουν τα βιβλία τους!!...όπως κάνει κι ο Ρασσιάς!.........που τα πουλάει με το κιλό!

quote:
Robben:
Βρε μπας και εισαι εβραιος? Τα ιδια ελεγαν και οι Ιουδαιοι αλλα ποτε δεν τα απεδειξαν.
Το ντυσιμο ηταν κοινο για ολους. Τα ρουχα της εποχης. Το ιδιο και η αρχιτεκτονικη που φυσικα δεν είναι δογμα…..

-Eμφανισιακά μοιάζει!.....
-Εδάφη ανέκαθεν Ελληνικά τα θεωρεί Βουλγαρικά και Τουρκικά όπως ακριβώς οι Εβραίοι!
-Εβραϊκή σκέψη έχει.....
-Μισεί τον Χριστιανισμό (εφόσον δεν τον κάνει μόνο και μόνο για λόγους εμπορικού συμφέροντος), όπως ακριβώς οι Εβραίοι!

Έχει νομίζω όλα τα προσόντα!!!

quote:
macedon:
Στα χριστιανικά κείμενα χρησιμοποιείται. Εμείς στα ελληνικά τέτοια "ελληνική" λέξη δεν έχουμε.

Kαι οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν στις τελετές τους ξένες λέξεις!.....τι σημαίνει αυτό? ότι έτσι χάνει την αξία του τι?....Οι αρχαίοι Έλληνες?....η αρχαία θρησκεία?

quote:
macedon:
Γιατί, ο χριστιανισμός είναι σκανδιναβικός;

Το ότι από τους Έλληνες και τους Ελληνιστές διαδόθηκε, αυτό είναι γεγονός, το ότι αυτό δεν αποτελεί τιμή για τον Χριστιανισμό! αλλά τιμή για τον Ελληνισμό! και αυτό είναι γεγονός!
Το ότι οφείλουμε την διατήρηση της Εθνικής μας ταυτότητας στον Χριστιανισμό και δη στην Ορθοδοξία! και αυτό είναι γεγονός!
Το ότι ο Χριστιανισμός εάν δεν έβρισκε εμάς για να διαδοθεί θα είχε βρει κάποιον άλλον λαό για να το κάνει!.....κι αυτό είναι γεγονός!
Το ότι όλα είναι προγραμματισμένα....και αυτό είναι γεγονός!....δεν είναι εξάλλου τυχαίο το γεγονός ότι ο Ιησούς όταν άκουσε ότι οι Έλληνες έρχονταν για να Τον ακούσουν! δήλωσε ότι " έφτασε η ώρα για να δοξαστεί ο Υιός του ανθρώπου".....και αυτό είναι «το» γεγονός!
Το ότι συνεχώς συκοφαντείς και λες βλακείες όμως...και αυτό είναι γεγονός!!

quote:
macedon:
Εσείς μπορεί να τη δεχτήκατε. Σε εμάς, τους Ελληνες, την επιβάλλανε.

Kι επειδή ανήκεις στο μικρό ποσοστό αυτών που στην Ελλάδα δεν είναι Χριστιανοί!....έχεις έναν επιπρόσθετο λόγο για να μην ανήκεις στην Ελληνική φυλή.
Οι προγονοί μου, οι Χριστιανοί Έλληνες ελευθέρωσαν την Ελλάδα από τους Τούρκους…..οι δικοί σου άθεοι πρόγονοι τι έκαναν στην Επανάσταση?....ψείριζαν τη μαϊμού?.....για πες μου έναν άθεο ήρωα του 1281!.....όχι πολλούς!! Έναν!

quote:
macedon:
Εκεί διαβάζουμε ότι άνοιξαν οι τάφοι, αναστήθηκαν οι πεθαμένοι αλλά περιμένανε δυο μέρες δίπλα στους τάφους και μετά αποφασίσανε να μπούνε στην πόλη.

Κι έχω εδώ μερικές ερωτήσεις:
1. Πώς πέρασαν τον καιρό τους περιμένοντας δίπλα στους τάφους; Μιλούσαν για τα παλιά; Επαιζαν τάβλι; Τρομάζανε τους κανονικούς ζωντανούς;
2. Οταν μπήκαν στην Ιερουσαλήμ, πήγαν στα σπίτια που έμεναν; Διεκδίκησαν τις γυναίκες τους πίσω από τους συζύγους που είχαν στο μεταξύ πάρει αυτές; Διεκδίκησαν τις περιουσίες τους; Τι αποτέλεσμα είχαν οι διεκδικήσεις αυτές;
3. Τέλος, τι έγινε μ'αυτούς τους αναστημένους; Πεθάνανε πάλι και τους ξαναέθαψαν ή επιστρέψανε ζωντανοί στους τάφους τους και θαφτήκανε μοναχοί τους;

Δε γράφει ότι περίμεναν 2 ημέρες δίπλα στους τάφους τους! γράφει ότι μετά την Ανάσταση του Κυρίου πολλά σώματα αγίων αναστήθηκαν και αυτά.
Όσο για το τι ακολούθησε δε γράφει και δε μας απασχολεί.

Απλά από τον αντιγραφέα μετά τον 51 στοίχο αντί να γραφεί πρώτα ο 54, γράφτηκαν οι 52 και 53.

Δε γνωρίζουμε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γράφτηκε έτσι βιαστικά και γρήγορα το αντίγραφο. Γνωρίζουμε όμως το κυνήγι που δεχόντουσαν οι Χριστιανοί τα χρόνια που ακολούθησαν την Ανάσταση του Κυρίου.
Ενδεχομένως να βιαζόταν ο αντιγραφέας, ή να βρισκόταν σε κίνδυνο! με αποτέλεσμα να γίνει αυτό το λάθος, είτε λόγο βιασύνης είτε λόγω απώλειας κάποιου τμήματος του αρχικού κειμένου.
Είναι όμως και μία απόδειξη που καταδεικνύει, το ότι τα Ευαγγέλια δεν γράφτηκαν κάτω από τις συνθήκες που απαιτεί η συνομωσία και η συνεργασία όπως βλακωδώς έχεις υποστηρίξει.

quote:
macedon:
ΥΓ. Δεν είμαι εγώ υπεύθυνος για τις ανοησίες που πιστεύετε ως "λόγο του θεού". Αλλά από τη στιγμή που τα πιστεύετε, θα πρέπει να τα εξηγείτε κιόλας, όσο κι αν οι "ερμηνείες" σας είναι πιο γελοίες από τα ίδια τα περιγραφόμενα στα ευαγγέλια.

ΥΓ2. Ειλικρινά, θα με ενδιέφερε και η ερμηνεία του ευρωπαίου1. Να ακούσουμε και μια σοβαρή ερμηνεία βρε αδερφέ...

Αν δε είχες Εβραϊκή σκέψη θα μπορούσες να σκεφτείς και λίγο παραπέρα....

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

15/10/2009, 02:24:18
europaie1

quote:
Δε γράφει ότι περίμεναν 2 ημέρες δίπλα στους τάφους τους! γράφει ότι μετά την Ανάσταση του Κυρίου πολλά σώματα αγίων αναστήθηκαν και αυτά.

Γράφει ότι:

52. Και άνοιξαν οι τάφοι και τα σώματα πολλών πεθαμένων αγίων αναστήθηκαν
53. και βγήκαν από τα μνήματα. Kαι μετά την ανάστασή του μπήκαν στην άγια Πόλη και εμφανίστηκαν σε πολλούς.

Αφού οι τάφοι άνοιξαν την Παρασκευή το απόγευμα και αναστήθηκαν οι νεκροί τότε και εφ'όσον ο Ιησούς υποτίθεται ότι αναστήθηκε την Κυριακή το πρωί, σημαίνει ότι οι πεθαμένοι που είχαν αναστηθεί περιμένανε 2 μέρες πριν μπουν στην Ιερουσαλήμ.

quote:
Απλά από τον αντιγραφέα μετά τον 51 στοίχο αντί να γραφεί πρώτα ο 54, γράφτηκαν οι 52 και 53.

Τι θ'ακούσουμε ακόμα! Εμ... γι'αυτό ήθελα τη δική σου ερμηνεία...

quote:
Ενδεχομένως να βιαζόταν ο αντιγραφέας

Ναι, την ώρα που αντέγραφε είχε και το φαϊ στο φούρνο...

macedon

15/10/2009, 02:39:32
ευρωπαίε

quote:
οφείλεται στην εγγενή γύμνια σας.

Δεν είναι να σου μάθουν καινούριες λέξεις....

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ