- ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ Ή ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
WWalker:
«Εγώ αυτό το οποίο θα κάνω είναι να σε ρωτήσω: μιας και όπως κατά καιρούς μας διακηρύσσεις ήσουν ιδιαίτερα καλός στα θρησκευτικά, όταν ρώτησες τον θεολόγο σου, αυτός τι σου απάντησε;»Ότι και εσύ: πίστη να έχεις παιδί μου, πίστη!!
Σε εμένα, η απάντηση ήταν σαφώς διαφορετική.
Αν και δυσκολεύομαι να εκλάβω την απάντησή σου ως σοβαρή, και μη έχοντας... πίστη στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, εγώ θα σου απαντήσω πως αυτό το οποίο χρειάζεται να ξέρεις, μέσες-άκρες, είναι ότι δεν μιλάμε για ένα βιβλίο ιστορίας, ούτε για ένα βιβλίο φυσικής, αλλά για ένα βιβλίο το οποίο προσπαθεί να περάσει συγκεκριμένα θρησκευτικά μηνύματα, και το οποίο σκοπό έχει να χρησιμοποιηθεί ως οδηγός για την άσκηση της χριστιανικής πίστης.
Αυτά είναι μια προσωπική εκτίμηση, η οποία πιστεύω εκτός από αυτονόητη, περιγράφει και επαρκώς αλλά και σε μεγάλο βαθμό μια πρώτη αντιμετώπιση που θα πρέπει να έχει κάποιος ως προς το θέμα.
Το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο αφορά στο τι μπορούμε να δεχθούμε ως συμβολικό ή αλληγορικό ή ως κυριολεκτικό, το έχουν αναλύσει σύγχρονοι αλλά και παλαιότεροι πατέρες της Εκκλησίας. Είναι ένα εξαιρετικά λεπτό θέμα, το οποίο δεν μπορεί να καλουπωθεί, σε αντίθεση με αυτό το οποίο επιδιώκω εγώ το οποίο και αφορά την αντίληψη του κάθε ανθρώπου ως αναγνώστη, εύκολα.
Μιας και φαντάζομαι ότι το μεγαλύτερο μέρος των εσωτερικών σου ανησυχιών βρίσκεται στο αμφιλεγόμενο βιβλίο της γένεσης, μπροστά στο οποίο δυσπιστείς λόγω των φαινομενικά και για τους αντίθεους αντικρουόμενων πορισμάτων των επιστημών, εγώ θα σου προτείνω ένα βιβλίο το οποίο ρίχνει φως, το Genesis, Creation and Early Man του π Seraphim Rose. Εκεί θα λυθούν πολλά από τα ερωτήματά σου.
----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.
«…αλλά για ένα βιβλίο το οποίο προσπαθεί να περάσει συγκεκριμένα θρησκευτικά μηνύματα, και το οποίο σκοπό έχει να χρησιμοποιηθεί ως οδηγός για την άσκηση της χριστιανικής πίστης.»
Πες το με το όνομα του: πρόκειται για ένα βιβλίο που σκοπό έχει ΝΑ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ, και όχι γενικά στην χριστιανική αποδοχή, ένα βιβλίο που, όπως και τόσα και τόσα άλλα δόγματα, πραγματεύεται την δικιά του «αλήθεια»….
WWalker:
«Το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο αφορά στο τι μπορούμε να δεχθούμε ως συμβολικό ή αλληγορικό ή ως κυριολεκτικό, το έχουν αναλύσει σύγχρονοι αλλά και παλαιότεροι πατέρες της Εκκλησίας.»
Με λίγα λόγια….ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!!!
Είδες πόσο εύκολο είναι αγαπητέ να φέρεις προ αδιεξόδου κάποιους που θεωρούνε ότι κατέχουνε μια «μοναδική αλήθεια» που κανείς άλλος δεν κατέχει? Είδες πόσο ρηχά αποδεικνύονται τα διάφορα που λέει το δόγμα άπαξ και ερωτηθεί στην ρίζα του προβλήματος?
WWalker:
«Μιας και φαντάζομαι ότι το μεγαλύτερο μέρος των εσωτερικών σου ανησυχιών βρίσκεται στο αμφιλεγόμενο βιβλίο της γένεσης, μπροστά στο οποίο δυσπιστείς λόγω των φαινομενικά και για τους αντίθεους αντικρουόμενων πορισμάτων..»
Αμφιλεγόμενο δεν είναι μονάχα το σημείο της Γένεσης αλλά ολάκερη η Αγία Γραφή. Και τούτο διότι άπαξ και υπάρξει έστω και ένα μονάχα αντιφατικό και έωλο σημείο, ακολούθως κληρονομούνε αυτή την απαξία και όλα τα υπόλοιπα καθώς «χτίζουνε» στα προηγούμενα.
Βλέπεις, δεν μπορείς να επικαλείσαι κατά το δοκούν και όποτε δεν ερωτηθείς «θεοπνευστία», και όποτε σου φαίνονται βολικά να μιλάς για «την αλήθεια που μας αποκάλυψε ο Θεός».
Είτε 100% Θεόπνευστο είτε 100% μύθος και ιερατικό συμφέρον.
Διάλεξε.
quote:
WWalker:
«…αλλά για ένα βιβλίο το οποίο προσπαθεί να περάσει συγκεκριμένα θρησκευτικά μηνύματα, και το οποίο σκοπό έχει να χρησιμοποιηθεί ως οδηγός για την άσκηση της χριστιανικής πίστης.»Πες το με το όνομα του: πρόκειται για ένα βιβλίο που σκοπό έχει ΝΑ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ, και όχι γενικά στην χριστιανική αποδοχή, ένα βιβλίο που, όπως και τόσα και τόσα άλλα δόγματα, πραγματεύεται την δικιά του «αλήθεια»….
Όπως σου είπα, αν διάβασες, μιλάμε για ένα εγχειρίδιο, έναν οδηγό άσκησης της χριστιανικής πίστης, όχι για βιβλίο προσυλητισμού.
quote:
Με λίγα λόγια….ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!!!
Άνοιξε τα στραβά σου τα μάτια να την δεις την απάντηση.
quote:
Είδες πόσο ρηχά αποδεικνύονται τα διάφορα που λέει το δόγμα άπαξ και ερωτηθεί στην ρίζα του προβλήματος?
Φαντάζομαι ότι θα μπορέσεις εσύ να μου δείξεις με προσβολές επί προσωπικού, ανηλεή διαστρέβλωση των όσων λέω και βρισίδι μέχρι τελικής πτώσεως;
quote:
Αμφιλεγόμενο δεν είναι μονάχα το σημείο της Γένεσης αλλά ολάκερη η Αγία Γραφή. Και τούτο διότι άπαξ και υπάρξει έστω και ένα μονάχα αντιφατικό και έωλο σημείο, ακολούθως κληρονομούνε αυτή την απαξία και όλα τα υπόλοιπα καθώς «χτίζουνε» στα προηγούμενα.
Από που προκύπτει το δεύτερο σκέλος του συλλογισμού σου; Προσωπικά το βλέπω αυθαίρετο. Πως συνδεέται δηλαδή πχ η Σοφία Σειράχ με τις επιστολές Πέτρου;
Ή θέλεις να μου πεις πως όλα συνδέονται κατά έναν μυστηριακό τρόπο.
quote:
Βλέπεις, δεν μπορείς να επικαλείσαι κατά το δοκούν και όποτε δεν ερωτηθείς «θεοπνευστία», και όποτε σου φαίνονται βολικά να μιλάς για «την αλήθεια που μας αποκάλυψε ο Θεός».Είτε 100% Θεόπνευστο είτε 100% μύθος και ιερατικό συμφέρον.
Διάλεξε.
Ουδέποτε μίλησα για μύθο.
Αν θεωρείς πως συμβολισμός = μύθος, τότε θα έχεις πρόβλημα στην ανθρώπινη επικοινωνία.
Μιλάμε για κάτι 100% θεόπνευστο.
Όπως καταλαβαίνω, μέσα στο μυαλό σου υπάρχει τεράστια σύγχυση σχετικά με τις έννοιες της αλληγορίας ή του συμβολικού.
Να μην σε κουράζω, εξέτασε το βιβλίο που σου πρότεινα και θα καταλάβεις (αν το διαβάσεις με ανοιχτά μάτια και όχι έχοντας τον Καλόπουλο δίπλα με τις αντεπιστημονικές του μουμιοποιήσης της λογικής) πολλά σχετικά με το πως αντιλαμβανόμαστε το αλληγορικό/συμβολικό ή το κυριολεκτικό στην Αγία Γραφή.
----------------------
Δεν έχω καμια αντίρηση να κουβεντιάσουμε για τον "Θεό του μίσους" της Παλαιάς Διαθήκης που μετατράπηκε σε "Θεό της αγάπης" στην Καινή Διαθήκη.
Όλο αυτό το σχιζοφρενικό οικοδόμημα της Βίβλου δείχνει ότι ο Θεός προσαρμόζεται με τις εκάστοτε συνθήκες.
Στην Παλαιά Διαθήκη ο Θεός σκοτώνει και σφάζει τους εχθρού των Εβραίων επειδή τον καιρό εκείνο οι Εβραίοι προσπαθούσαν να εγκατασταθούν στην Γή της Επαγγελίας
Στην Καινή Διαθήκη οι Εβραίοι ψάχνουν για τον επαναστάτη Μεσσία που θα τους γλιτώσει από τους Ρωμαίους κατακτητές. Ο Ιησούς προσπαθεί να ενώσει τους Εβραίους ώστε να επαναστατήσουν.
Είναι προφανές ότι το αγαπάτε αλλήλους απευθύνεται στους Εβραίους και όχι στους Ρωμαίους.
Απ'όλα αυτά φαίνεται ότι ο Θεός είναι δημιούργημα της φαντασίας των ανθρώπων.
Κάθε φορά ικανοποιεί τις πρωταρχικές τους ανάγκες.
Τι σόι δημιούργημα των Εβραίων θα ήταν εάν:
1.Δεν θεωρούσε τους Εβραίους "περιούσιο λαό";
2.Δεν ξέκανε όλους τους εχθρούς τους;
3.Δεν παρουσιαζόταν μόνον σ'αυτούς;
Με την σειρά του ο Ιησούς τι σόι δημιούργημα των Εβραίων και των Χριστιανών θα ήταν εάν:
1.Δεν ήταν ο ίδιος Εβραίος; Υιός Εβραίου Θεού (κατά Λουκά 3)
2.Δεν απευθυνόταν παρά μόνον σε Εβραίους;
3.Δεν απειλούσε και χλεύαζε όλους τους εχθρούς των Εβραίων; Και κυρίως τους εθνικούς;
4.Δεν επικαλούταν τις προφητείες (των Εβραίων προφητών) της Βίβλου;
ΕΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΘΕΟΣ, ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΕΘΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΙΣΟΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΓΗΣ.
Όμως το Χριστιανο-Εβραικό ιερατείο έχει πείσει τους αφελείς πιστούς ότι ο Θεός τους είναι Εβραίος, με Εβραίους προφήτες και Εβραίο γιο: τον Ιησού!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Στα σχολεία μας διδάσκουμε την Εβραική μυθολογία ως Θρησκεία μας.
Στις εκκλησίες δοξάζουμε τους Εβραίους προφήτες και τον Εβραίο Ιησού και τον Εβραίο Θεό!!!!!!!
ΓΙΑΤΙ;;;;;;;
Βασίλης
quote:
Όλο αυτό το σχιζοφρενικό οικοδόμημα της Βίβλου δείχνει ότι ο Θεός προσαρμόζεται με τις εκάστοτε συνθήκες.
Βασικά, σκέφτηκες ποτέ ότι ο Θεός αντιμετωπίζει τον άνθρωπο ανάλογα με την πνευματική του ωριμότητα;
Στην προ-Χριστού εποχή, και μιλώντας για τις περιόδους των σφαγών που τόσο σε ενθουσιάζουν στην Βίβλο αλλά σε αφήνουν απαθή σε άλλες εξωτερικές πηγές ως φυσιολογικές, η πνευματική ωριμότητα του ανθρώπου ήταν τρισάθλια.
Να' ναι καλά και ο μεγαλέξανδρος, που παράλληλα με τις εκστρατείες του φρόντιζε να μεταφέρει και λίγο πολιτισμό στους βαρβάρους, και έτσι σταματήσανε σε μερική βάση να σκέφτονται σαν εντελώς βάρβαροι.
Για παράδειγμα, έχεις προσέξει το "οφθαλμός αντί οφθαλμού, και οδόντα αντί οδόντος", το οποίο ανήκει στον μωσαικό νόμο.
Είναι δυνατόν ο Θεός να διδάσκει την εκδίκηση στον άνθρωπο;
Δεν είναι η εκδίκηση το νόημα της εντολής αυτής. Το νόημά της είναι να περιορίσει την εκδικητική μανία του ανθρώπου: τότε έκλεβες ένα καρβέλι ψωμί και ο άλλος έβαζε φωτιά στο σπίτι σου. Πήγαινες με γυναίκα και ο πατέρας/σύζυγος σου έσφαζε τους συγγενείς σου.
Αυτή είναι η ουσία της εντολής αυτής: να περιορίσει την εκδικητικότητα των ανθρώπων. Με άλλα λόγια, γλίτωσε κόσμο, αντί να προξενεί κακό.
Όταν όμως ήρθε ο Χριστός άρχισε να διδάσκει, σε -αντίθεση φαινομενικά με την παλιά εντολή- το να δίνουμε συγχώρεση στους εχθρούς μας, αντί για ανταπόδωση. Γιατί; Τι άλλαξε; Αυτό που άλλαξε, είναι το ότι ο κόσμος ωρίμασε τόσο ώστε να μπορεί να το αντιληφθεί.
Να είσαι βέβαιος φίλε Βασίλη, πως εαν ο κόσμος ξανακυλήσει στην πρότερη κατάσταση, δηλαδή της ανηλεούς εκδίκησης και των σφαγών αντί σφαγών, με άλλα λόγια αν η πνευματική ωριμότητα του ανθρώπου για ακόμη μια φορά υποδαυλιστεί (με έναν καταστροφικό παγκόσμιο ίσως;) ο Θεός για ακόμη μια φορά θα σκληρύνει την στάση του, μέχρι να μας ξαναβάλει στην διαδικασία να αντιληφθούμε πως η εκδίκηση, και πόσο μάλλον η πολλαπλάσια ανταπόδωση, δεν είναι ο δρόμος.
Αυτά σου τα λέω για να προβληματιστείς. Μυαλό έχεις για να το κάνεις.
quote:
Όμως το Χριστιανο-Εβραικό ιερατείο έχει πείσει τους αφελείς πιστούς ότι ο Θεός τους είναι Εβραίος, με Εβραίους προφήτες και Εβραίο γιο: τον Ιησού!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Στις εκκλησίες δοξάζουμε τους Εβραίους προφήτες και τον Εβραίο Ιησού και τον Εβραίο Θεό!!!!!!!
ΓΙΑΤΙ;;;;;;;
Ρε Βασίλη, ηρέμησε λίγο! Άνθρωποι είναι και οι Εβραίοι, όχι σκύλοι! (δεν θέλω ου)
----------------------
Edited by - WWalker on 31/10/2005 22:31:49
Ας ξεκινήσουμε από το τελευταίο:
quote:
Λέω:quote:
ΓΙΑΤΙ;;;;;;;
απαντάς:
Ρε Βασίλη, ηρέμησε λίγο! Άνθρωποι είναι και οι Εβραίοι, όχι σκύλοι! (δεν θέλω ου)
Δηλαδή αυτό που καταλαβαίνεις εσύ από το κείμενο είναι ότι τα έχω βάλει με τους Εβραίους;
Δηλαδή WWalker οι Εβραίοι φταίνε που εμείς:
1. Έχουμε Εβραίο Θεό; (της Βίβλου)
2. Στα σχολεία μας διδάσκουμε την Εβραική μυθολογία ως Θρησκεία μας;
3. Στις εκκλησίες δοξάζουμε τους Εβραίους προφήτες και τον Εβραίο Ιησού και τον Εβραίο Θεό;
Εάν αυτό κατάλαβες από το κείμενό μου τότε ΤΣΟΥΓΚΡΑΤΣΟΥΛΕΪΣΟΝΣ!!!!!!!! ! !!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!
Πάμε όμως παρακάτω:
Λες:
quote:
Βασικά, σκέφτηκες ποτέ ότι ο Θεός αντιμετωπίζει τον άνθρωπο ανάλογα με την πνευματική του ωριμότητα;
Ας δούμε λοιπόν ποιός συλλογισμός από τους παρακάτω είναι πιό απλός:
1. Ο άνθρωπος ανάλογα με το στάδιο εξέλιξής του δημιουργεί τον(τους) Θεό(Θεούς) και τους προσδίδει τα χαρακτηριστικά της εκάστοτε κουλτούρας του. Δηλαδή εάν ο άνθρωπος θέλει να καταλάβει μια έκταση, κάνει τον Θεό του "killer" σκοτώνοντας τους εχθρούς του, εάν πεινάει κάνει τον Θεό του να του στέλνει "μάννα" εξ ουρανού κοκ.
ή
2. Ο Θεός βλέπει το στάδιο εξέλιξης του ανθρώπου και του συμπεριφέρεται με την αντίστοιχη ωριμότητα. Σ'αυτήν την περίπτωση όμως ο Θεός είναι σίγουρα αμερόληπτος, ανεξάρτητος, και δίκαιος με τους λαούς της Γης. Έτσι:
1. εμφανίζεται με μέτρο σε όλους τους λαούς ώστε να μην "ρίξει" κανεναν.
2. Δεν παίρνει το μέρος κανενός λαού στις διεκδικίσεις Γης.
3. Δεν σκοτώνει, δεν καθοδηγει στην μάχη κανένα λαό. Κρατά ίσες αποστάσεις απ'όλους. Αλλιώς δεν είναι δίκαιος ούτε αμερόληπτος.
4. Στέλνει στην Γη έναν άνθρωπο δίχως εθνότητα (μην μου πείτε ότι δεν μπορεί, τι θεός θα ήταν;)
Είναι ηλίου φαεινότερον ότι ισχύει το πρώτο!
Φιλικά Βασίλης
quote:
Δηλαδή αυτό που καταλαβαίνεις εσύ από το κείμενο είναι ότι τα έχω βάλει με τους Εβραίους;
Όχι, αλλά έτσι όπως τα λες μου θυμίζεις έναν αυστριακό μεσήλικα με δυο δάκτυλα μουστάκι. ![]()
![]()
![]()
![]()
quote:
1. Ο άνθρωπος ανάλογα με το στάδιο εξέλιξής του δημιουργεί τον(τους) Θεό(Θεούς) και τους προσδίδει τα χαρακτηριστικά της εκάστοτε κουλτούρας του. Δηλαδή εάν ο άνθρωπος θέλει να καταλάβει μια έκταση, κάνει τον Θεό του "killer" σκοτώνοντας τους εχθρούς του, εάν πεινάει κάνει τον Θεό του να του στέλνει "μάννα" εξ ουρανού κοκ.
Αυτό είναι μια αντιμετώπιση του φαινομένου της θρησκείας κομμένη και ραμμένη στα πλαίσια της πολιτισμικής ανάλυσης.
Την σκέψη που κάνεις εσύ τώρα φίλε Βασίλη, μπορεί να την κάνει ένας άνθρωπος με IQ ραδικιού/ποντικιού/φυστικιού.
Σκέψου κάτι καλύτερο! Η λύση στο πρόβλημα δεν είναι τόσο απλή! Μιλάμε για υπαρξιακά ερωτήματα, αν είναι δυνατόν να μπορεί ο καθένας από μας, ανεξάρτητα από το τι μυαλό κουβαλάει να βρει την λύση!
Σκέψου βασίλη, σκέψου! Αν δεις και βγάζεις γρήγορα συμπεράσματα κάτι δεν πάει καλά.
----------------------
Επειδή θέλω να βοηθώ ανθρώπους που δεν καταλαβαίνουν όπως εσύ, άκου την απάντησή μου:
Το ότι εμείς οι Έλληνες:
1. Έχουμε Εβραίο Θεό (της Βίβλου)
2. Στα σχολεία μας διδάσκουμε την Εβραική μυθολογία ως Θρησκεία μας
3. Στις εκκλησίες δοξάζουμε τους Εβραίους προφήτες και τον Εβραίο Ιησού και τον Εβραίο Θεό
ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ.
Φταίνε σίγουρα εμείς οι Έλληνες που ανεχόμαστε τα Εβραικά ήθη και έθιμα στην ελληνική Γη.(μέσω του Χριστιανισμού)
----------------------------------------
Πριν μερικά χρόνια φίλε WWalker υπήρχαν ελάχιστες φωνές κατά της θρησκείας του μίσους: του Χριστιανισμού
Σήμερα βλέπω παντού γύρω μου ότι οι φωνές πολλαπλασιάζονται γρήγορα.
Χαίρομαι αφάνταστα γι'αυτό.
Όσο παιρνούν τα χρόνια ο λαός μας συνειδητοποιεί ότι τα έθιμα του Χριστιανισμού είναι ξένα με την Ελληνική Κουλτούρα.
Σε λίγα χρόνια θα την ξεμπήξουμε αυτήν την Χριστιανο-Εβραική Θρησκεία από την Ελλάδα και θα μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Μείνε προσκολημένος στην δεισιδαιμονία σου, είναι δικαίωμά σου.
Βασίλης
Και σένα δικαίωμά σου να πιστεύεις στα πίτουρα που σου σερβίρουν οι λογής λογής ανθέλληνες αντιχριστιανοί νεοεποχίτες, αλλά δεν στο λέω.
Τουλάχιστον σε τιμά που σε αντίθεση με τους υπόλοιπους ομοιδεάτες σου, αναγνωρίζεις το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης στους συνανθρώπους σου.
ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
----------------------
για πολλοστή φορά θέλω να πω ότι δεν έχω τίποτε να χωρίσω με τους Εβραίους.
Ούτε τους συμπαθώ ούτε τους μισώ. Σέβομαι την Θρησκεία και τον πολιτισμό τους.
όταν αναφέρομαι σ'αυτούς το κάνω για να δείξω ότι πολλοί από τους υπόλοιπους λαούς της Γης ασπάστηκαν την μυθολογία τους και την έκαναν θρησκεία.
Αυτό το τελευταίο το λέω και το ΞΑΝΑΛΕΩ διότι μερικοί Χριστιανοί θέλουν να το ξεχάσουν. Δεν συμφέρει τον χριστιανισμό η σχέση του με τους Εβραίους και τον Θεό τους. Έτσι προσπαθούν να την υποβαθμίσουν και να την κουλουλώσουν.
Όμως όλοι οι πρωταγωνιστές της Βίβλου είναι Εβραίοι. Από τον Θεό μέχρι τον Ιησού και τους Αποστόλους.
Αυτό και μόνον δείχνει ότι η Βίβλος είναι επινοημένη απο ένα ιερατείο ενός λαού με κάποια σκοπιμότητα.
Το ότι ο Εβραιο-Χριστιανισμός έγινε παγκόσμια θρησκεία οφείλεται κυρίως σε πολιτικούς λόγους,οι οποίοι δεν χρειάζεται να εξηγηθούν εδώ.
Οι κρατούντες προσπάθησαν να ξεκόψουν τον Χριστιανισμό από το Εβραικό παραμύθι όπως εξηγούμε λίγο πιο πάνω.
οι Χριστιανοί κάθε τρεις και λίγο χρειάζεται για να τεκμηριώσουν κάποια θρησκευτική αλήθεια, να καταφεύγουν στους Εβραίους ώστε στηρίξουν την θρησκεία τους ! Πεπρωμένον φυγείν αδύνατον.
Εβραισμος + Χριστιανισμός = love!!!!!!!!!
Βασίλης
κάποτε οι ομοιδεάτες μου ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα ενός χεριού, εδώ στην Ελλάδα.
Σήμερα είναι πολλοί και απ΄'οτι βλέπω στα Φόρουμ, δεν αντιμετωπίζονται εύκολα.
Μήπως η λύση είναι μια νέα χούντα;
Ο Χριστόδουλος σίγουρα θα ενθουσιαζόταν με την ιδέα.
Βασίλης
θα σου πω κάτι σπουδαίο τώρα, παίρνοντας αφορμή από αυτό που είπες σχετικά με τον Αρχ. Χριστόδουλο, με την χούντα, και με την εμμονή που έχεις στο να μην μας κυβερνούν οι Εβραίοι στην Ελλάδα. Θα στο πω κρυμμένο όμως, σε τέτοια μορφή που στην αρχή θα καταλάβεις ότι τα λέω για τον Χριστόδουλο, ή ότι θέλω την θρησκεία στον ρόλο των όσων γράφω.
Τίποτα από αυτά δεν εννοώ. Θα τα καταλάβεις εν καιρώ, αν με θυμηθείς τότε, εμμένα τον κακό Χριστιανό που δεν σε ακούει γιατί το κεφάλι του είναι ξερό.
Σου αφιερώνω λοιπόν την παρακάτω σχιζοφρενική αλληλουχία νοημάτων, ελπίζοντας ότι θα μπορέσεις να καταλάβεις τι χαμός βρίσκεται τόσο μέσα όσο και έξω από το κεφάλι μου:
Whether long range weapon or suicide bomber
Wicked mind is a weapon of mass destruction
Whether you're Soaraway Sun or BBC 1
Misinformation is a weapon of mass destruct
You coulda Caucasian or a poor Asian
Racism is a weapon of mass destruction
Whether inflation or globalization
Fear is a weapon of mass destruction
Whether Halliburton, Enron or anyone
Greed is a weapon of mass destruction
We need to find courage, overcome
Inaction is a weapon of mass destruction
http://www.sing365.com/music/lyric.nsf/Mass-Destruction-lyrics-Faithless/793695ADDCC0207A48256E8B000B5A40
http://www.theage.com.au/articles/2003/02/24/1045935318204.html
http://www.biblebelievers.org.au/przion3.htm
http://www.orthodox.net/articles/on-roca.html
http://www.adherents.com/people/pm/Karl_Marx.html
http://www.nukeisrael.com/media%20jewish%20elite.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Image:MajorConcentrationCamps.gif
http://www.share-international.org/maitreya/Ma_main.htm
http://www.blavatskyarchives.com/thomas/thomasmessiah.htm
http://www.crystalinks.com/papalprophecies.html
http://www.watchman.org/na/maitreya.htm
http://www.sherrytalkradio.com/maitreya/
-> http://www.russia-hc.ru/eng/religion/plegacy/instserv.cfm
-> http://www.pigizois.gr/pneumatikoi_logoi/profities/osios_nilos.htm
-> http://members.cox.net/orthodoxheritage/Starets%20Lavrentii.htm
--> http://www.geocities.com/kitezhgrad/prophets/josvat.html
--> http://users.sisqtel.net/williams/future-of-russia.html
----------------------
Edited by - WWalker on 01/11/2005 00:40:42
Δεν έχω καμιά εμμονή ότι μας κυβερνούν Εβραίοι στην Ελλάδα.
Το μόνο που βλέπω είναι ότι οι Χριστιανοί στην ουσία πιστεύουν στην Εβραική μυθολογία (την Βίβλο).
Το ότι το μυαλό των Χριστιανών είναι θάλασσα μετά από την πλύση εγκεφάλου που τους έχει γίνει μέσα από το σχολείο και την εκκλησία είναι λογικό.
Ένας ακόμη λόγος για να επικρατήσει η επιστήμη ενάντια στον σκοταδισμό του Χριστιανισμού είναι αυτός ακριβώς: Η αδυναμία να υποστηρίξει ο Χριστιανισμός με λογικά επιχειρήματα την "αλήθεια" του.
Απ'όπου και να τον "πιάσεις" ο Χριστιανισμός οδηγεί στους Εβραίους και την Βίβλο.
Οδηγεί σε σχιζοφρενεις αντιφάσεις. Εξ ου και θάλασσα στο μυαλό σου WWalker.
O μόνος "τρόπος" να δεχθείς τον Χριστιανισμό είναι αυτός της "πίστης", δηλαδή της άρνησης της λογικής. "Πίστευε και μη ερεύνα" αυτό είναι το δόγμα του Εβραιο-Χριστιανισμού.
Όποιος το παραβεί και ψάξει την αλήθεια έχει 2 δρόμους:
1.Να γίνει το μυαλό του θάλασσα σαν του WWalker
2.Nα απαρνηθεί τον Χριστιανισμό και κάθε θρησκεία και δόγμα.
Ψάξτε λίγο φίλοι μου τις παραπομπές(links) του WWalker και θα το καταλάβετε.
Βασίλης
«Όπως σου είπα, αν διάβασες, μιλάμε για ένα εγχειρίδιο, έναν οδηγό άσκησης της χριστιανικής πίστης, όχι για βιβλίο προσυλητισμού.»
Οδηγό άσκησης?? Δηλαδή σε ΤΙ διαφέρει από έναν οδηγό προσηλυτισμού???
WWalker:
«Άνοιξε τα στραβά σου τα μάτια να την δεις την απάντηση.»
Ποια «απάντηση» βρε?? Και πότε έδωσες δηλαδή απαντήσεις??![]()
![]()
WWalker:
«Φαντάζομαι ότι θα μπορέσεις εσύ να μου δείξεις με προσβολές επί προσωπικού, ανηλεή διαστρέβλωση των όσων λέω και βρισίδι μέχρι τελικής πτώσεως;»
Παρεκτρέπεσαι μέσα στην σύγχυση σου φίλτατε. Συγκρατήσου!!
WWalker:
«Από που προκύπτει το δεύτερο σκέλος του συλλογισμού σου; Προσωπικά το βλέπω αυθαίρετο. Πως συνδεέται δηλαδή πχ η Σοφία Σειράχ με τις επιστολές Πέτρου;»
Πως συνδέεται?? Όπως θέλεις συνδέεται!!![]()
![]()
Εφόσον είναι έωλη και ιστορικά αστήρικτη η Π.Δ., εφόσον είναι ανύπαρκτοί οι δήθεν θεόσταλτοι συντελεστές της, εφόσον όπως λέει και ο anchor ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι του κατέβει, ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΕΝΟ ΓΡΑΜΜΑ Ο «ΘΕΟΣ» ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ Η ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ.
Και εφόσον αυτό συμβαίνει, τότε…….ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ «ΘΕΟ» ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ «ΕΝΣΑΡΚΩΘΗΚΕ» Ο ΧΡΙΣΜΕΝΟΣ?????
Τώρα, για το ΠΟΥ κολλάνε οι επιστολές Πέτρου, ε αυτό το αφήνω στην φαντασία σου!!
WWalker:
«Μιλάμε για κάτι 100% θεόπνευστο.»
Α ναι?? Μάλιστα.
Τότε γιατί δεν μας εξηγείς ΠΟΥ είναι οι «θεόπνευστοι» απεσταλμένοι Του στην υποτιθέμενη Έξοδο?? ΠΟΙΟΣ γνωρίζει για μια τόσο μαζική έξοδο ανθρώπων από την Αίγυπτο, πλην της ίδια της μυθολογίας των μετέπειτα Εβραίων?
ΠΟΥ αναφέρονται οι Εβραίοι εκείνη την εποχή? ΠΟΙΟΣ τους γνωρίζει?
Άντε, κάνε μια αρχή και στο διάβα θα βρούμε πολλά στοιχεία «θεοπνευστίας»!
WWalker:
«Όπως καταλαβαίνω, μέσα στο μυαλό σου υπάρχει τεράστια σύγχυση σχετικά με τις έννοιες της αλληγορίας ή του συμβολικού.»
Άντε να σε βοηθήσω λίγο φίλτατε, διότι σε βλέπω….πολύ μπερδεμένο, και θα μου εκτεθείς ανεπανόρθωτα σε λίγο όπως πας!!
Η αλληγορία χρησιμοποιεί φανταστικά πρόσωπα, ώστε μέσω ΣΥΜΒΟΛΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ (και αυτό σχολιάζω!) να καταστεί ένα μήνυμα, μια διδαχή, πιο κατανοητό στον αναγνώστη.
Όταν λοιπόν μιλάει ο anchor για ΟΧΙ κυριολεκτικά σχήματα όσον αφορά την Γένεση, τότε είναι σαφές ότι μιλάω ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΑΛΛΗΓΟΡΙΕΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥΣ, καθώς το ένα ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ!!!![]()
![]()
![]()
Αφού δεν το γνωρίζεις το αντικείμενο βρε WWalker, τι θέλεις και το παιδεύεις άνθρωπε μου?![]()
![]()
![]()
![]()
quote:
WWalker:
«Όπως σου είπα, αν διάβασες, μιλάμε για ένα εγχειρίδιο, έναν οδηγό άσκησης της χριστιανικής πίστης, όχι για βιβλίο προσυλητισμού.»Οδηγό άσκησης?? Δηλαδή σε ΤΙ διαφέρει από έναν οδηγό προσηλυτισμού???
Σε τι διαφέρει το manual κοινώς οδηγίες χρήσεως για ένα αυτοκίνητο, από το διαφημιστικό που θα δεις στον επενδυτή που παίρνεις σαββατιάτικα; Ακριβώς σε αυτό.
quote:
WWalker:
«Φαντάζομαι ότι θα μπορέσεις εσύ να μου δείξεις με προσβολές επί προσωπικού, ανηλεή διαστρέβλωση των όσων λέω και βρισίδι μέχρι τελικής πτώσεως;»Παρεκτρέπεσαι μέσα στην σύγχυση σου φίλτατε. Συγκρατήσου!!
Καλά καλά!
quote:
WWalker:
«Από που προκύπτει το δεύτερο σκέλος του συλλογισμού σου; Προσωπικά το βλέπω αυθαίρετο. Πως συνδεέται δηλαδή πχ η Σοφία Σειράχ με τις επιστολές Πέτρου;»Πως συνδέεται?? Όπως θέλεις συνδέεται!!
Εφόσον είναι έωλη και ιστορικά αστήρικτη η Π.Δ., εφόσον είναι ανύπαρκτοί οι δήθεν θεόσταλτοι συντελεστές της, εφόσον όπως λέει και ο anchor ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι του κατέβει, ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΕΝΟ ΓΡΑΜΜΑ Ο «ΘΕΟΣ» ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ Η ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ.
Και εφόσον αυτό συμβαίνει, τότε…….ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ «ΘΕΟ» ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ «ΕΝΣΑΡΚΩΘΗΚΕ» Ο ΧΡΙΣΜΕΝΟΣ?????
Πάρε εδώ φάση: ρωτάω και γω πως συνδέεται νοηματικά η Σοφία Σειράχ με τις επιστολές του Πέτρου, και αντί να μου παραθέσεις νοηματικούς συνδέσμους όπως σου ζητάω, αρχίζεις την προπαγάνδα!!!
quote:
Τώρα, για το ΠΟΥ κολλάνε οι επιστολές Πέτρου, ε αυτό το αφήνω στην φαντασία σου!!
Ευχαριστώ να'σαι καλά.
quote:
Τότε γιατί δεν μας εξηγείς ΠΟΥ είναι οι «θεόπνευστοι» απεσταλμένοι Του στην υποτιθέμενη Έξοδο?? ΠΟΙΟΣ γνωρίζει για μια τόσο μαζική έξοδο ανθρώπων από την Αίγυπτο, πλην της ίδια της μυθολογίας των μετέπειτα Εβραίων?
Δεν σε αντιλαμβάνομαι, ομολογώ.
quote:
ΠΟΥ αναφέρονται οι Εβραίοι εκείνη την εποχή? ΠΟΙΟΣ τους γνωρίζει?
Δηλαδή ψάχνεις να βρεις ιστορικά στοιχεία στην εποχή στην οποία δεν είχε αρχίσει ακόμα η οργανωμένη ιστοριογραφία;
quote:
Άντε να σε βοηθήσω λίγο φίλτατε, διότι σε βλέπω….πολύ μπερδεμένο, και θα μου εκτεθείς ανεπανόρθωτα σε λίγο όπως πας!!...
Τέτοια να λες εσύ, κι άμα σε πάρω ποτέ σοβαρά...
quote:
Αφού δεν το γνωρίζεις το αντικείμενο βρε WWalker, τι θέλεις και το παιδεύεις άνθρωπε μου?
Ότι πεις τρισμέγιστε! Ότι πεις! Άδειες πότε βγάζουμε;
----------------------
Με την αδιαλακτη σταση σου, τις ειρωνιες, τις υβρεις και το γενικοτερο υφος σου, δινεις μια αποθητικη εικονα στον χριστιανισμο, και βαζεις σε πειρασμο τους υποψηφιους πιστους. Αυτο ειναι ενα απο τα δυο μεγαλυτερα αμαρτηματα για τον Ιησου.
Στο εχω ξαναπει: διαβασε τη Βιβλο πρωτα, και μετα παιξτο κοσμοκαλογερος... χριστιανος και να βριζει=κολαση "Οποιος πει τον αδελφο του μωρε..." Σου θυμιζει τιποτα αυτο, ή ουτε αυτο το εχεις διαβασει?
βγάζει και κουνάει με βιά:
"Φως ζητάνε τα χαϊβάνια
κι' οι ραγιάδες απ' τα ουράνια,
μα θεοί κι' όξαποδώ
κει δεν είναι παρά δώ."
«Αφού ο θεός δεν είναι κάτι άνουν [χωρίς νου] ούτε άψυχο γι’ αυτό κι εμείς πιστέψαμε στους θεούς, όχι ως διαφορετικούς εις κάθε ένα από τους άλλους λαούς, ούτε ως εξωελληνικούς, ούτε ως Ελληνικούς, ή ως θεούς των βορείων ή των νοτίων περιοχών. Αφού ο Ήλιος και η Σελήνη, η θάλασσα είναι κοινά σε όλους και μια λογική αρχή κυβερνά όλα ταύτα, μία θεία πρόνοια τα διευθύνει και αι αύται λειτουργικαί δυνάμεις έχουν οριστεί εφ’ όλων προς εξυπηρέτηση των λαών, εν τούτοις διαφορετικές είναι στους διάφορους λαούς και επωνυμίες από παλιά αποδίδονται σύμφωνα προς τα παραδεδεγμένα και μεταχειρίζονται σύμβολα, επικρατήσαντα ως ιερά…»
Κοίταξε και το κείμενο για τον "Ύπατο Θεό" του Απόλλωνος Κλαρίου (Ελληνική Ανθολογία Επίγραμμα 135) και του ιστορικού Λύδου για την προέλευση της *αντίληψης* του Θεού, των Εβραίων (Βιβλίο 4ο 53). Θα δεις ότι οι ίδιοι οι άνθρωποι που ζούσαν στα πρώτα χρόνια του Χριστιανισμού δεν είχαν την αντίληψη που έχεις ακόμα κι αν δεν ήταν Χριστιανοί.
quote:
Δε μου λες ρε walker, εσενα ποιος σε εχρισε υπερασπιστη του χριστιανισμου? Εχεις αντιληφθει την πλανη που εχεις υποπεσει? Αν μεν δεν υπαρχει χριστιανισμος, τοτε λες ψευδη. Αν ομως υπαρχει, εχεις εξασφαλισει θεση στην κολαση...
Με την αδιαλακτη σταση σου, τις ειρωνιες, τις υβρεις και το γενικοτερο υφος σου, δινεις μια αποθητικη εικονα στον χριστιανισμο, και βαζεις σε πειρασμο τους υποψηφιους πιστους. Αυτο ειναι ενα απο τα δυο μεγαλυτερα αμαρτηματα για τον Ιησου.
Στο εχω ξαναπει: διαβασε τη Βιβλο πρωτα, και μετα παιξτο κοσμοκαλογερος... χριστιανος και να βριζει=κολαση "Οποιος πει τον αδελφο του μωρε..." Σου θυμιζει τιποτα αυτο, ή ουτε αυτο το εχεις διαβασει?
Κάνεις λάθος.
Ωραίος ο συλλογισμός σου, αλλά εδώ δεν είμαι για να υπερασπιστώ τον Χριστιανισμό, αλλά τις θέσεις μου.
Να υιοθετήσω την στάση που μου προτείνεις παραπάνω θα έπρεπε, αν ερχόμουνα ως αντιπρόσωπος του χριστιανισμού.
Εδώ έρχομαι ως WWalker και τίποτα παραπάνω.
Και ως WWalker και την πλάκα μου θα κάνω, και φιλοφρονήσεις θα ανταλλάξω με τον Schwabe. ![]()
![]()
![]()
![]()
----------------------
πολύ ωραίο το απόσπασμα του Πλουτάρχου που παρέθεσες.
Σίγουρα θα γνωρίζεις ότι οι αρχαίοι έλληνες είχαν ελευθερία στην σκέψη. Υπήρχαν πολλά φιλοσοφικά ρεύματα και απόψεις.
Ο Πλούταρχος έχει την άποψή του και πολύ καλά κάνει. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κατ'ανάγκην και η σωστή!
Μην μπερδεύεις την Εβραιο-Χριστιανική κουλτούρα με την Ελληνική. Οι Εβραιο-Χριστιανοί είχαν μόνον ΜΙΑ άποψη. Όλες οι άλλες ήταν ΑΙΡΕΣΕΙΣ.
Οι Έλληνες είχαν πολλές διαφορετικές απόψεις και το ιστορικο-κοινωνικό πλαίσιο της εποχής επιβράβευε αυτήν την ελευθερία των απόψεων.
Έτσι είχαν τους Πυθαγόριους, τους Στωικούς, τους Πλατωνικούς, τους Επικούριους, τους Σοφιστές, τους Νεοπλατωνικούς φιλοσοφους.
Κάθε ρεύμα διατύπωνε τις απόψεις του για το ζην, την πολιτική, την φύση κοκ.
Οι Εβραιο-χριστιανοί είχαν την Βίβλο, τους προφήτες!!!!!!!! που είχαν διατυπώσει όλες τις αλήθειες της ζωής, της φύσης κλπ.
----------------------------------------------------------------------
Κατάλαβες Anchor γιατί ο Εβραίος Θεός σου τα καπελώνει όλα;
Κατάλαβες γιατί ζητάνε οι Χριστιανοί σήμερα να ακολουθήσουμε τον σκοταδισμό του ΧΘΕΣ;
Εάν δεν κατάλαβες τότε διάβασε τα links του WWalker.
Βασίλης
quote:
Κατάλαβες Anchor γιατί ο Εβραίος Θεός σου τα καπελώνει όλα;
Κατάλαβες γιατί ζητάνε οι Χριστιανοί σήμερα να ακολουθήσουμε τον σκοταδισμό του ΧΘΕΣ;
Εάν δεν κατάλαβες τότε διάβασε τα links του WWalker.
Τσάμπα στα παρέθεσα βασίλη.
Δεν κατάλαβες γρι.
----------------------