ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ Ή ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ Ή ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

WWalker60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
VasiliscmΜέλος
01/11/2005, 17:46:03
WWalker,

μην στεναχωριέσαι, θα καταλάβει ο Anchor την 'αλήθεια" που κρύβουν τα links σου.
Το πολύ πολύ να γίνει το μυαλό του θάλασσα, όπως ισχυρίστηκες ότι έγινε το δικό σου μυαλό διαβάζοντάς τα links!!

Βασίλης

01/11/2005, 18:59:40
Βασίλη,
τα links που σου παρέθεσα δεν σου τα παρέθεσα επειδή πιστεύω ότι αυτό που γράφουν είναι αληθινό/σωστό.
Όταν είπε πως το μυαλό μου είναι θάλασσα δεν αναφέρθηκα σε αυτό απαξιωτικά. Αναφέρθηκα με αυτό τον όρο για να δείξω ότι το παιχνίδι των παραμέτρων έχει ξεφύγει από τα καθημερινά πλαίσια: είναι πάρα μα πάρα πολύ μπερδεμένη κατάσταση.

Αλήθεια, πες μου ποιο συμπέρασμα έβγαλες.

----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.

01/11/2005, 19:46:14
WWalker:
«Σε τι διαφέρει το manual κοινώς οδηγίες χρήσεως για ένα αυτοκίνητο, από το διαφημιστικό που θα δεις στον επενδυτή που παίρνεις σαββατιάτικα;»

Άσχετο!!

WWalker:
«ρωτάω και γω πως συνδέεται νοηματικά η Σοφία Σειράχ με τις επιστολές του Πέτρου, και αντί να μου παραθέσεις νοηματικούς συνδέσμους όπως σου ζητάω, αρχίζεις την προπαγάνδα!!!»

Δεν θέλεις καν να δεις τα αυτονόητα. Όταν καταρρίπτεται η δήθεν «εγκυρότητα» των ιστορικών αναφορών, όταν η δήθεν μονοθεϊστική κουλτούρα των Εβραίων αποδεικνύεται πατάτα, τότε είναι επόμενο ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΑΙ «ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΙΑ»!

Το μόνο που σου μένει είναι να περιγράψεις τον λαογραφικό χαρακτήρα.

WWalker:
«Δηλαδή ψάχνεις να βρεις ιστορικά στοιχεία στην εποχή στην οποία δεν είχε αρχίσει ακόμα η οργανωμένη ιστοριογραφία;»

Κόψε κάτι βρε αδερφέ!! Εδώ δηλαδή ΓΙΑΤΙ έχουμε στοιχεία για τους κατά πολύ παλαιότερους Αιγυπτίους? Για τους Χαλδαίους?

Κάτι καλύτερο δεν μπόρεσες να σκεφτείς?

Το θέμα με τους συμβολισμούς/αλληγορία βλέπω το έκανες….γαργάρα!!!

Μπαγάσα…..

01/11/2005, 20:06:49
quote:
WWalker:
«Σε τι διαφέρει το manual κοινώς οδηγίες χρήσεως για ένα αυτοκίνητο, από το διαφημιστικό που θα δεις στον επενδυτή που παίρνεις σαββατιάτικα;»

Άσχετο!!

Καθόλου. Αν το θεωρείς άσχετο ξαναδιάβασέ το για να διακρίνεις τι εννοώ.

quote:
WWalker:
«ρωτάω και γω πως συνδέεται νοηματικά η Σοφία Σειράχ με τις επιστολές του Πέτρου, και αντί να μου παραθέσεις νοηματικούς συνδέσμους όπως σου ζητάω, αρχίζεις την προπαγάνδα!!!»

Δεν θέλεις καν να δεις τα αυτονόητα. Όταν καταρρίπτεται η δήθεν «εγκυρότητα» των ιστορικών αναφορών, όταν η δήθεν μονοθεϊστική κουλτούρα των Εβραίων αποδεικνύεται πατάτα, τότε είναι επόμενο ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΑΙ «ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΙΑ»!

Μωρέ θα μου δώσεις τους νοηματικούς συνδέσμους μεταξύ των δυο κομματιών ή θα συνεχίσεις τα κατεβατά;

quote:
Το μόνο που σου μένει είναι να περιγράψεις τον λαογραφικό χαρακτήρα.

Όχι φίλε μου! Αυτό είναι δουλειά του sfr να το κάνει! Αυτός ξεκίνησε τέτοιου είδους ανώμαλη προσέγγιση στην θεολογία, αυτός και θα την συνεχίσει! Δεν υιοθετώ εγώ τέτοιες !@#$%^&* για να δικαιολογήσω τις παλαβομάρες της αθείας.

quote:

Κόψε κάτι βρε αδερφέ!! Εδώ δηλαδή ΓΙΑΤΙ έχουμε στοιχεία για τους κατά πολύ παλαιότερους Αιγυπτίους? Για τους Χαλδαίους?

Μήπως γιατί οι Αιγύπτιοι δεν ήταν βάρβαροι και απολίτιστοι χυδαίοι όπως οι νομάδες Εβραίοι που όλη μέρα έτρωγαν την άμμο στα μούτρα τους;

quote:
Το θέμα με τους συμβολισμούς/αλληγορία βλέπω το έκανες….γαργάρα!!!

Μπαγάσα…..

Σε παρέπεμψα σε βιβλιογραφία.
Τι άλλο θέλεις να αναλύσουμε πάνω σε αυτό;

----------------------

01/11/2005, 20:24:22
WWalker:
«Καθόλου. Αν το θεωρείς άσχετο ξαναδιάβασέ το για να διακρίνεις τι εννοώ.»

Άστο, άστο φίλτατε….

WWalker:
«Μωρέ θα μου δώσεις τους νοηματικούς συνδέσμους μεταξύ των δυο κομματιών ή θα συνεχίσεις τα κατεβατά;»

Τι «νοηματικούς συνδέσμους» θέλεις φίλτατε? Παραμύθι το ένα, ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ.

WWalker:
«Δεν υιοθετώ εγώ τέτοιες !@#$%^&* για να δικαιολογήσω τις παλαβομάρες της αθείας.»

Λες, λες και ξαναλές, ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ για τα όσα κόπτεσαι. Πες μας λοιπόν, ΠΟΙΑ είναι τα στοιχεία αυτά τα οποία συνηγορούν στο ότι ΔΕΝ πρόκειται για λαογραφία?

WWalker:
«Μήπως γιατί οι Αιγύπτιοι δεν ήταν βάρβαροι και απολίτιστοι χυδαίοι όπως οι νομάδες Εβραίοι που όλη μέρα έτρωγαν την άμμο στα μούτρα τους;»

Άσε τα «μήπως» και μείνε στην διεθνή βιβλιογραφία και στα αρχαιολογικά ευρήματα. Λαός με αυτό τον αριθμό, με αυτή την (υποτιθέμενη) ιστορία και θρησκευτικό φρόνημα, θα έπρεπε να έχει και κάποια ελάχιστα σχετικά ευρήματα.

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ?????

WWalker:
«Σε παρέπεμψα σε βιβλιογραφία.
Τι άλλο θέλεις να αναλύσουμε πάνω σε αυτό;»

Σε ΤΙΠΟΤΑ δεν απάντησες. Όταν γράφουμε κάτι, το αναλύουμε. Μάθε επιτέλους να δέχεσαι τα λάθη σου αλλά και να σχολιάζεις ΕΣΥ και όχι οι παραπομπές και οι σελίδες στο διαδίκτυο.

01/11/2005, 21:11:11
quote:
WWalker:
«Καθόλου. Αν το θεωρείς άσχετο ξαναδιάβασέ το για να διακρίνεις τι εννοώ.»

Άστο, άστο φίλτατε….

Ότι πεις.

quote:
WWalker:
«Μωρέ θα μου δώσεις τους νοηματικούς συνδέσμους μεταξύ των δυο κομματιών ή θα συνεχίσεις τα κατεβατά;»

Τι «νοηματικούς συνδέσμους» θέλεις φίλτατε? Παραμύθι το ένα, ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ.

Με άλλα λόγια, δεν μπορείς να μου πεις πως η Σοφία Σειράχ συνδέεται νοηματικά με τις επιστολές του Πέτρου.
Όπως το περίμενα.

quote:
WWalker:
«Δεν υιοθετώ εγώ τέτοιες !@#$%^&* για να δικαιολογήσω τις παλαβομάρες της αθείας.»

Λες, λες και ξαναλές, ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ για τα όσα κόπτεσαι. Πες μας λοιπόν, ΠΟΙΑ είναι τα στοιχεία αυτά τα οποία συνηγορούν στο ότι ΔΕΝ πρόκειται για λαογραφία?

Δηλαδή εσύ θεωρείς ότι θρησκεία = λαογραφία;
Συγνώμη, αλλά αυτό είναι παραλογισμός.
Γιατί θέλεις να τα εξισώνεις όλα μεταξύ τους; Τι σχέση έχει η θρησκεία με την λαογραφία;

quote:
WWalker:
«Μήπως γιατί οι Αιγύπτιοι δεν ήταν βάρβαροι και απολίτιστοι χυδαίοι όπως οι νομάδες Εβραίοι που όλη μέρα έτρωγαν την άμμο στα μούτρα τους;»

Άσε τα «μήπως» και μείνε στην διεθνή βιβλιογραφία και στα αρχαιολογικά ευρήματα. Λαός με αυτό τον αριθμό, με αυτή την (υποτιθέμενη) ιστορία και θρησκευτικό φρόνημα, θα έπρεπε να έχει και κάποια ελάχιστα σχετικά ευρήματα.

Ρώτα ιστορικό/αρχαιολόγο. Εγώ δεν είμαι αρμόδιος να σου απαντήσω, αν και το έχω κάνει πολλές φορές και κοίταγες από που να βρεις έξοδο να φύγεις για να μαζέψεις τα ασυμμάζευτα.

quote:
WWalker:
«Σε παρέπεμψα σε βιβλιογραφία.
Τι άλλο θέλεις να αναλύσουμε πάνω σε αυτό;»

Σε ΤΙΠΟΤΑ δεν απάντησες. Όταν γράφουμε κάτι, το αναλύουμε. Μάθε επιτέλους να δέχεσαι τα λάθη σου αλλά και να σχολιάζεις ΕΣΥ και όχι οι παραπομπές και οι σελίδες στο διαδίκτυο.

Απάντησα σε πάρα πολλά.
Αν δεν θέλεις να τα δεις, τουλάχιστον μην με κουράζεις.
Όσον αφορά τις... προτροπές σου, πιστεύω το αντιλαμβάνεσαι και μόνος σου πως είναι άστοχες.

----------------------

02/11/2005, 00:57:32
WWalker:
«Με άλλα λόγια, δεν μπορείς να μου πεις πως η Σοφία Σειράχ συνδέεται νοηματικά με τις επιστολές του Πέτρου.»

Κοίτα να δεις, με λίγη φαντασία ΟΛΑ «ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ» στο βιβλικό παραμύθι. Αυτός άλλωστε και ο λόγος των τόσων και τόσων εκατοντάδων αιρέσεων ΕΝΤΟΣ του χριστιανισμού.

Ωστόσο, ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ, και ούτε και επικαλέστηκα κάποια «νοηματική σύνδεση». Αντιληπτό?

Αυτό το οποίο είπα, ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙΣ, είναι ότι τα σημεία εκ των οποίων προκύπτει ότι η Π.Δ. κάθε άλλο παρά «έργο Θεού» είναι ΕΙΝΑΙ ΠΑΜΠΟΛΛΑ. Επομένως, γίνεται κατανοητό ότι από την στιγμή που η βάση του χριστιανισμού ΕΙΝΑΙ ΣΑΘΡΗ ΚΑΙ ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΗ, το ίδιο είναι και η σχολαστική άποψη που διεκδικεί ο Ευαγγελισμός.

Το αντιλαμβάνεσαι ή μονίμως φαντασιώνεσαι?

WWalker:
«Γιατί θέλεις να τα εξισώνεις όλα μεταξύ τους; Τι σχέση έχει η θρησκεία με την λαογραφία;»

Δεν σε ρώτησα για να…με ρωτήσεις, αλλά για να εξηγήσεις τους λόγους για τους οποίους αυτό το οποίο ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ δεν είναι μύθος ή λαογραφία. Μπορείς λοιπόν να το εξηγήσεις? Μπορείς να μας εξηγήσεις σε τι διαφέρει η ιστορία του Ιησού με αυτή του Μίθρα ή του Δία?

ΤΙ είναι αυτό το οποίο κάνει τον Ιησού αληθινή Θεότητα και όχι τον Δία ή τον Βούδα? Τι είναι αυτό το οποίο αναγάγει τον Ιησού σε πραγματικότητα και όχι το 12θεο?

ΕΣΥ είσαι ο πιστός, ΕΣΥ αφιερώνεις την σκέψη και την καρδιά σου, ΕΣΥ θαρρώ ότι θα πρέπει να είσαι σε θέση να μας διαφωτίσεις.

WWalker:
«Εγώ δεν είμαι αρμόδιος να σου απαντήσω, αν και το έχω κάνει πολλές φορές και κοίταγες από που να βρεις έξοδο να φύγεις για να μαζέψεις τα ασυμμάζευτα.»

Πότε έγινε αυτό φίλτατε? Μήπως θα’θελες να μας το υπενθυμίσεις?

Ορίστε λοιπόν, ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΩ να μας δώσεις σχετικά στοιχεία ή παραπομπές σε παλαιότερες σου «νικηφόρες διαδρομές» (!), ώστε να δούμε τι είπες και…τόσο γρήγορα ξεχάστηκε!

Αναμένω.

WWalker:
«Απάντησα σε πάρα πολλά.
Αν δεν θέλεις να τα δεις, τουλάχιστον μην με κουράζεις.»

Είναι η τρίτη φορά που ρωτάω και απάντηση δεν παίρνω. Το ίδιο τροπάριο: «απάντησα»!

ΠΟΥ είναι λοιπόν η απάντηση σου? ΤΙ είπες και…πάλι κανείς δεν το είδε?

Άιντε, άιντε….

02/11/2005, 01:21:47
quote:
WWalker:
«Με άλλα λόγια, δεν μπορείς να μου πεις πως η Σοφία Σειράχ συνδέεται νοηματικά με τις επιστολές του Πέτρου.»

Κοίτα να δεις, με λίγη φαντασία ΟΛΑ «ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ» στο βιβλικό παραμύθι. Αυτός άλλωστε και ο λόγος των τόσων και τόσων εκατοντάδων αιρέσεων ΕΝΤΟΣ του χριστιανισμού.

Με άλλα λόγια, μου λες εμμέσως πλην σαφώς ότι δεν μπορείς να βρεις νοηματικούς συνδέσμους.

quote:
Ωστόσο, ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ, και ούτε και επικαλέστηκα κάποια «νοηματική σύνδεση». Αντιληπτό?

Κάνεις λάθος.
Σου ζήτησα συγκεκριμένο παράδειγμα, και μου είπες αρχικά πως όντως έτσι είναι: μεταξύ τους συνδέονται.

quote:
Αυτό το οποίο είπα, ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙΣ

Καλά μην φαντασιώνεσαι πράγματα τώρα.

quote:
είναι ότι τα σημεία εκ των οποίων προκύπτει ότι η Π.Δ. κάθε άλλο παρά «έργο Θεού» είναι ΕΙΝΑΙ ΠΑΜΠΟΛΛΑ. Επομένως, γίνεται κατανοητό ότι από την στιγμή που η βάση του χριστιανισμού ΕΙΝΑΙ ΣΑΘΡΗ ΚΑΙ ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΗ, το ίδιο είναι και η σχολαστική άποψη που διεκδικεί ο Ευαγγελισμός.

Αυτά είναι ένα κάρο ασυναρτησίες που μεταξύ τους δεν στέκουν σαν συλλογισμός.
Προσπάθησε καλύτερα από αυτό. Μπορείς.

quote:
Το αντιλαμβάνεσαι ή μονίμως φαντασιώνεσαι?

Θα έλεγε κανείς ότι νομίζεις πως μιλάς στον εαυτό σου!

quote:
WWalker:
«Γιατί θέλεις να τα εξισώνεις όλα μεταξύ τους; Τι σχέση έχει η θρησκεία με την λαογραφία;»

Δεν σε ρώτησα για να…με ρωτήσεις, αλλά για να εξηγήσεις τους λόγους για τους οποίους αυτό το οποίο ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ δεν είναι μύθος ή λαογραφία.

Και εγώ πιστεύω είναι σαφές πως με την αντερώτησή μου σου επισημαίνω πως δεν βλέπω τον λόγο για να εξισωθεί η θρησκεία με την λαογραφία.

Σε τι δυσκολεύεσαι τόσο πολύ;

quote:
Μπορείς λοιπόν να το εξηγήσεις? Μπορείς να μας εξηγήσεις σε τι διαφέρει η ιστορία του Ιησού με αυτή του Μίθρα ή του Δία?

Άν βλέπεις τις ιστορίες του Ιησού, του Μίθρα και του Δια ίδιες μεταξύ τους, τότε τι να πω... εγώ περισσεύω!

quote:
ΤΙ είναι αυτό το οποίο κάνει τον Ιησού αληθινή Θεότητα και όχι τον Δία ή τον Βούδα? Τι είναι αυτό το οποίο αναγάγει τον Ιησού σε πραγματικότητα και όχι το 12θεο?

Κατ' αρχάς:
ο Βούδδας δεν είναι θεότητα. Μεταρρυθμιστής ήταν ο άνθρωπος, και ασκητής. Τον... Βουδδικό Θεό τον βγάλαμε εμείς οι της Ευρώπης κατ' αντιστοιχίαν με τα δυτικά πρότυπα.

Κατά δεύτερον, για τον Χριστιανισμό, ο Δίας και η λοιπή κομπανία, τα είδωλα δηλαδή, είναι τα δαιμόνια, με άλλα λόγια πνεύματα αληθινά. Δεν αρνείται την πραγματικότητά τους, την αποδέχεται. Αυτό το οποίο κάνει είναι να ξεχωρίσει πως δεν είναι οι δαίμονες δημιουργοί του κόσμου, αλλά ο Θεός.

Σε τι μπερδεύεσαι τέλος πάντων τόσο πολύ;

quote:
ΕΣΥ είσαι ο πιστός, ΕΣΥ αφιερώνεις την σκέψη και την καρδιά σου, ΕΣΥ θαρρώ ότι θα πρέπει να είσαι σε θέση να μας διαφωτίσεις.

Κακώς θαρρείς.
Αυτό το οφείλω στον εαυτό μου και μόνο.
Σε εσένα δεν έχω καμμία υποχρέωση, καθώς δεν σου ζητώ να ασπαστείς τα πιστεύω μου.

quote:

Πότε έγινε αυτό φίλτατε? Μήπως θα’θελες να μας το υπενθυμίσεις?

Ορίστε λοιπόν, ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΩ να μας δώσεις σχετικά στοιχεία ή παραπομπές σε παλαιότερες σου «νικηφόρες διαδρομές» (!), ώστε να δούμε τι είπες και…τόσο γρήγορα ξεχάστηκε!

Για να μην κουράζομαι, γύρνα 4 σελίδες πίσω.

quote:

Είναι η τρίτη φορά που ρωτάω και απάντηση δεν παίρνω. Το ίδιο τροπάριο: «απάντησα»!

Εφόσον σου δίνω απάντηση και ξαναζητάς απάντηση για να μου σπάσεις τα νεύρα, εγώ θα σου λέω την αλήθεια ότι σου έδωσα απάντηση μέχρι να το πάρεις χαμπάρι.
Ακόμη και παραπομπή σε σχετική βιβλιογραφία όπου παρουσιάζονται αναλυτικότερα οι ιδέες σου έδωσα, και εσύ άρχισες τα τραγελαφικά περί... μασημένης τροφής.

Και ο νοών νοείτω.

----------------------

02/11/2005, 01:56:59
WWalker:
«Μιας και οι μόνες τοποθετήσεις μου πάνω στο θέμα μας, "Χριστιανισμός-Σατανισμός" ήταν για να επισημάνω πολύ σωστά ότι το θέμα έχει ξανασυζητηθεί και μάλιστα εξαντληθεί»

WWalker:
«Με άλλα λόγια, μου λες εμμέσως πλην σαφώς ότι δεν μπορείς να βρεις νοηματικούς συνδέσμους.»

Ρε WWalker, τι είδους χάπια παίρνεις??

Σου είπα άνθρωπε μου ότι ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΟΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ και ούτε το σχολίασα καν! Άλλο είπα, ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ.

WWalker:
«Σου ζήτησα συγκεκριμένο παράδειγμα, και μου είπες αρχικά πως όντως έτσι είναι: μεταξύ τους συνδέονται.»

Και ΕΞΗΓΗΣΑ το πώς συνδέονται. Πάνε πίσω και δες το.

WWalker:
«Αυτά είναι ένα κάρο ασυναρτησίες που μεταξύ τους δεν στέκουν σαν συλλογισμός.»

Θέτω ξανά λοιπόν τις ερωτήσεις, και εφόσον είναι τόσο εύκολα αυτά τα οποία βλέπεις, ΓΙΑΤΙ δεν κάνεις τον κόπο αγαπητέ να μας δώσεις τις…γνώσεις σου??

Εξήγησε λοιπόν ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ που δεν είναι παραμύθι όλη η Πεντάτευχος.

WWalker:
«Θα έλεγε κανείς ότι νομίζεις πως μιλάς στον εαυτό σου!»

Όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται!

WWalker:
«Και εγώ πιστεύω είναι σαφές πως με την αντερώτησή μου σου επισημαίνω πως δεν βλέπω τον λόγο για να εξισωθεί η θρησκεία με την λαογραφία.»

Εγώ το μόνο που βλέπω είναι ότι απλά εμπλέκεσαι για να γίνεται ντόρος φίλτατε, αλλά δυστυχώς για σένα, πολύ κακές υπηρεσίες προσφέρεις στο δόγμα σου. Χαίρομαι πάντως, που δεν έπεσα και πάλι έξω…..

WWalker:
«Άν βλέπεις τις ιστορίες του Ιησού, του Μίθρα και του Δια ίδιες μεταξύ τους, τότε τι να πω... εγώ περισσεύω!»

Και πάλι λοιπόν μια…αντερώτηση σου φίλτατε?

Ναι αγαπητέ, μια από τα ίδια είναι. Μύθος εδώ, μύθος και εκεί. Τοπικός ήρωας εδώ, τοπικός ήρωας και εκεί. Αναπόδεικτος εδώ, αναπόδεικτος και εκεί!

WWalker:
«Κατά δεύτερον, για τον Χριστιανισμό, ο Δίας και η λοιπή κομπανία, τα είδωλα δηλαδή, είναι τα δαιμόνια, με άλλα λόγια πνεύματα αληθινά. Δεν αρνείται την πραγματικότητά τους, την αποδέχεται..»

Καλά, μιλάμε από αντίληψη….σκίζεις αδερφέ μου!!!

Αυτό σε ρώτησα βρε???? Σου είπα εγώ πως…βλέπει το δόγμα σου τον Δία και τον Μίθρα????? ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Σε ρώτησα, άντε να τα ξαναπώ, ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΕΟ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΔΙΑ Η ΤΟΝ ΜΙΘΡΑ! Ποια επίδραση, ποια εξέλιξη, ποια ποιοτικά χαρακτηριστικά είναι αυτά που τον κάνουνε Θεό? Τι είναι λοιπόν αυτό??

Μην μου πεις η……Αγία Γραφή και τα «θαύματα» που έκανε, γιατί τότε μάλλον θα αρχίσουμε να μιλάμε στα Κινέζικα για να συνεννοούμαστε!!!

WWalker:
«Σε εσένα δεν έχω καμμία υποχρέωση, καθώς δεν σου ζητώ να ασπαστείς τα πιστεύω μου.»

Καλά ντε, μην σε πάρει και…το παράπονο!

Ερωτάσαι φίλτατε από την στιγμή που συμμετέχεις. Κατανοητό?

WWalker:
«Για να μην κουράζομαι, γύρνα 4 σελίδες πίσω.»

Είπαμε, ΑΝΑΜΕΝΩ.

WWalker:
«Ακόμη και παραπομπή σε σχετική βιβλιογραφία όπου παρουσιάζονται αναλυτικότερα οι ιδέες σου έδωσα, και εσύ άρχισες τα τραγελαφικά περί... μασημένης τροφής»

Ποια βιβλιογραφία βρε? Το ζητούμενο ήταν η δήθεν άσχετη συσχέτιση από μέρους μου μεταξύ συμβόλων και αλληγοριών!

Ψυχραιμία…….

anchorΜέλος
02/11/2005, 10:11:07
quote:
Schwabe:Ρε WWalker, τι είδους χάπια παίρνεις??
...
Ψυχραιμία…….

Είναι λυπηρό να βλέπουμε τέτοια ακαταμάχητα επιχειρήματα. Εκτός από "δημαγωγικές" κραυγές και ύβρεις μερικοί δεν έχουν να παρουσιάσουν τίποτα άλλο.
quote:
:
Πριν μερικά χρόνια φίλε WWalker υπήρχαν ελάχιστες φωνές κατά της θρησκείας του μίσους: του Χριστιανισμού
...
Σε λίγα χρόνια θα την ξεμπήξουμε αυτήν την Χριστιανο-Εβραική Θρησκεία από την Ελλάδα και θα μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Μείνε προσκολημένος στην δεισιδαιμονία σου, είναι δικαίωμά σου.

Αυτό το λένε "κήρυγμα μίσους". Τελικά γυρνάμε σ' αυτό που λέω: Ο Χριστιανισμός στα αρνητικά δεν διαφέρει από τον αντιχριστιανισμό. Τον κατηγορούν με μίσος, για ...μίσος. = 0
Ο Θεός είναι καλός και αυτό μπορεί κανείς να το αντιληφθεί εμπειρικά. Ο Ιησούς μίλησε για αγάπη. Πως όλα αυτά κάνουν το χριστιανισμό "θρησκεία μίσους".
Εδειξα ότι για τους Έλληνες της εποχής που συναντήθηκε ο Ελληνισμός με το Χριστιανισμό ο Θεός των Εβραίων και των Χριστιανών αναγνωριζόνταν ως έγκυρος. Καμιά φορά τον αποκαλούσαν "αφανή θεό" (ο άγνωστος Θεός του Απ. Παύλου) και το έδειξα με κείμενα:
«Αφού ο θεός δεν είναι κάτι άνουν [χωρίς νου] ούτε άψυχο γι’ αυτό κι εμείς πιστέψαμε στους θεούς, όχι ως διαφορετικούς εις κάθε ένα από τους άλλους λαούς, ούτε ως εξωελληνικούς, ούτε ως Ελληνικούς, ή ως θεούς των βορείων ή των νοτίων περιοχών. Αφού ο Ήλιος και η Σελήνη, η θάλασσα είναι κοινά σε όλους και μια λογική αρχή κυβερνά όλα ταύτα, μία θεία πρόνοια τα διευθύνει και αι αύται λειτουργικαί δυνάμεις έχουν οριστεί εφ’ όλων προς εξυπηρέτηση των λαών, εν τούτοις διαφορετικές είναι στους διάφορους λαούς και επωνυμίες από παλιά αποδίδονται σύμφωνα προς τα παραδεδεγμένα και μεταχειρίζονται σύμβολα, επικρατήσαντα ως ιερά…»
Κοίταξε και το κείμενο για τον "Ύπατο Θεό" του Απόλλωνος Κλαρίου (Ελληνική Ανθολογία Επίγραμμα 135) και του ιστορικού Λύδου για την προέλευση της *αντίληψης* του Θεού, των Εβραίων (Βιβλίο 4ο 53). Θα δεις ότι οι ίδιοι οι άνθρωποι που ζούσαν στα πρώτα χρόνια του Χριστιανισμού δεν είχαν την αντίληψη που έχεις ακόμα κι αν δεν ήταν Χριστιανοί.

Λες ότι αυτή ήταν η άποψη ορισμένων. Ας το δούμε αυτό. Ποιοι είναι εκείνοι που έχουν διαφορετική άποψη; Παρέθεσε τα δικά τους κείμενα, αν υπάρχουν να το συζητήσουμε.

Edited by - anchor on 02/11/2005 10:48:37

galazia_sfairaΜέλος
19/12/2005, 10:26:30
Kαλημερουδια σε ολους...
πα παπα πα καλε την ησυχία...τι παθατε?
Επιασε κρυο δεν λεω αλλα απολαυστε το ...
Αντε άντε θα σας μαλωσω εως οτου ερθει ο πατερφαμιλια...
Που εισαι παιδι μου Μορφεα?

"σε κάθε σχέση υπάρχει ένας κόκκος αιωνιότητας"

ΜορφέαςΜέλος
20/12/2005, 02:35:11
Γειά σας.........

Τι κάνετε κυρίες μου; Και φυσικά χαιρετώ και τον Κύριο Αριες, τα σέβη μου σε όλους. Συγνώμη που χάθηκα αλλά έκανα ένα ταξίδι στο εξωτερικό το οποίο ήταν εκτός σχεδίου και δεν πρόλαβα να ενημερώσω.

Εχμ... βασικά αυτήν την εβδομάδα είμαι πνιγμένος στην δουλειά και μάλλον μου είναι αδύνατον να κάνω οποιαδήποτε κίνηση. Από 27 μέχρι 9 Ιανουαρίου είμαι ελεύθερος. Όσον αφορά τα σάββατα Αριες, και αυτό και το άλλο Σάββατο είναι παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς αντίστοιχα. ΄Δουλεύεις και απογευματινές ώρες;

Άντε βρε νστ, βάλε λίγο την τάξη εδώ μέσα επιτέλους, γιατί χαλαρώσαμε

Αχ... αρχίσανε τα δύσκολα, ελπίζω να καταφέρουμε να βρούμε κοινή ημερομηνία αλλιώς θα συναντιόμαστε όπως το βλέπω πριβέ...

Χαιρετώ

Το μέλλον σου... καθορίζει το παρελθόν σου!

ΜορφέαςΜέλος
20/12/2005, 02:38:44
΄Γαλάζια Σφαίρα... μην ανησυχείς καλή μου, αν χαθώ θα σου αφήσω ένα σημείωμα και θα στο στείλω με κούριερ.

UnseenΜέλος
20/12/2005, 09:29:26
Καλημέρα...

Ας κάνουμε άλλη μία προσπάθεια. Τι θα λέγατε για Πέμπτη 29/12 ή Παρασκευή 30/12 στις 7 μμ κάπου στο κέντρο;

Με αγάπη,
Unseen

******* By Art we live *******

20/12/2005, 09:57:43
Καλημέρα σε όλους.

Οι μέρες που ανέφερε η Unseen είναι ok για μένα, αφού δεν μπορεί ο Μορφέας αυτή την βδομάδα ας το αφήσουμε για την επόμενη.
Ελπίζω να μην προκύψει κάτι.

ΜορφέαςΜέλος
20/12/2005, 11:15:47
Σύμφωνος.........

aries0Μέλος
21/12/2005, 11:51:07
Καλημερα σας....

Θα προτιμουσα την παρασκευη 23 ...αλλα οχι τοσο αργα..(.7,00 )

πιο νωρις ???? κατα τις 5,0 ...αν οχι κανονιστε και πες τε μου...

Αν τυχον βρεχει θα εχω προβλημα ...συνηθως κυκλοφορω με την μηχανη μου...

Το e mail μου ariesz0@yahoo.gr αλλα θα μπορεσω να τα δω μεχρι αυριο το μεσημερι στις 4,00.

Για να μην βαζω το κινητο μου σε κοινη ...θεα.. αν χρειαστει το εχει η Καλλιοπη αλλα και η Ρουλα πρεπει να το εχει καθως και η nst..

Σας χαιρετω...

Sunrise zero

Υ.Γ

AAA !!!!! αν θελετε την αλλη εβδομαδα πειτε μου...ειπε νομιζω ο Μορφεας δεν μπορει ..??? κανονιστε και ειδοποιηστε με..

Edited by - aries0 on 21/12/2005 11:53:12

ΜορφέαςΜέλος
22/12/2005, 11:41:47
Καλημέρα σας κυρίες μου. Οπότε το κανονίζουμε για την άλλη Παρασκευή το απόγευμα στις 6;

UnseenΜέλος
22/12/2005, 13:09:49
Σύμφωνη.

Με πολλή αγάπη,
Unseen

******* By Art we live *******

aries0Μέλος
22/12/2005, 14:23:29
Γεια σας ...ναι ενταξει αλλα που ???? Θα συναντηθουμε ???

Οι αλλοι ??? που εισαστε παιδια ????

Σας ευχομαι καλα Χριστουγεννα ....και οτι επιθυμειτε ....

Θα μπω την Τριτη

Sunrise zero