ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ημερολόγιο Οδοστρώματος - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Ημερολόγιο Οδοστρώματος - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

ΑΤΜΑ60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
mas71Νέο Μέλος
24/11/2003, 18:38:18
Ναι στην γραμματικη αυτη ειναι η χρηση τους...Οχι αγαπητε φιλε δεν γνωριζω προς το παρον κατι αλλο.

Μ.Α.Σ

Οσοι χλευάζουν αυτά που δεν καταλαβαίνουν, γίνονται αρεστοί στους αδαείς, γελοίοι σ' όσους γνωρίζουν, υβριστές στους θεούς.

sailorΝέο Μέλος
26/11/2003, 11:06:50
Αγαπητέ MAS θα μου επιτρέψεις να σημειώσω ότι οι πληροφορίες σου δεν είναι σωστές. Είμαι και εγώ αξιωματικός του ΠΝ και γνωρίζω με απόλυτη βεβαιότητα το ότι ο ΛΕΩΝ ήταν στην Αμφιάλη μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 90 γιατί απλούστατα το έβλεπα σχεδόν κάθε μέρα με τα μάτια μου.
Σε ότι αφορά τη λογική ερώτηση του φίλου Omega, η απάντηση είναι ότι η μεταφορά είναι δυνατή αλλά μόνο με τη χρήση ρυμουλκών. Αν θυμάμαι καλά, όταν ο Αετός μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ το 1993 ή 94, είχε ναυλωθεί 1 Ρωσικό ρυμουλκό ανοικτής θαλάσσης. Έχεις επίσης δίκιο ότι τα έξοδα μεταφοράς είναι πολύ υψηλά. Θα μου επιτρέψεις να μή θυμάμαι τα ακρίβή νούμερα, αλλά το κόστος μεταφοράς του Αετού πρέπει να είχε αγγίξει τα 100 εκατομμύρια δρχ, ποσό που είχε καλυφθεί από μια ένωση βετεράνων ναυτικών αντιτορπιλλικών συνοδείας.
Οι φήμες για την επιστροφή του Λέοντα στις ΗΠΑ πιστεύω ότι δημιουργήθηκαν εξαιτίας της επιστροφής του Αετού. Πάντως σε κάθε περίπτωση, είναι μάλλον αστείο να πιστέψει κανείς ότι οι ΗΠΑ έδωσαν το πλοίο στην Ελλάδα το 1951, χωρίς να τους απασχολεί ή να ενδιαφέρονται επιστημονικά γι αυτό, και 50 χρόνια αργότερα αποφάσισαν να το ζητήσουν πίσω. Για ποιό λόγο;

mas71Νέο Μέλος
26/11/2003, 11:37:03
Αγαπητε Sailor απο την στιγμη που ειπες οτι το εβλεπες λογικα εχω λαθος πληροφοριες.Εφυγα απο το Π.Ν το 1994 οποτε δεν μπορω να εχω απολυτα σωστες πληροφοριες.Απο εκει και περα νομιζω οτι τελικα δεν θα μαθουμε τι ακριβως εγινε γιατι ακομα και αν συνεβει κατι,καποιοι οπως και σε αλλα τετοιου ειδους ζητηματα,εχουν φροντισει να εξαφανισουν πολλα στοιχεια απο εμψυχο και αψυχο υλικο.

...

Μ.Α.Σ

Οσοι χλευάζουν αυτά που δεν καταλαβαίνουν, γίνονται αρεστοί στους αδαείς, γελοίοι σ' όσους γνωρίζουν, υβριστές στους θεούς.

giannis1967Νέο Μέλος
01/12/2003, 16:47:29
Ειμαι ο Γιαννης και υπηρέτησα στο Α/Τ Λεων ( ΕΣΟ 86 Γ ) το 1986 μέχρι το 1988 ως ηλεκτρολόγος . Αν το διαβάσει καποιος που υπηρέτησε την ίδια εποχή , να επικοινωνίσει μαζί μου στην διευθυνση giannis1967@mycosmos.gr , τώρα σχετικά με το θέμα του πλοίου τόσο καιρό δεν παρατήρησα τίποτε απο αυτα που αναφεροντε απο τα μέλη , σκεφτομαι οτι πολλοι πρέπει να είχαν παραισθήσεις ή κάπνιζαν πολύ χόρτο .

Phantom IIΜέλος
15/02/2004, 00:51:37
Opws xanaeipa, to Lewn einai sth SOuda. Sto Albany demeno ston Hudson einai o Aetos kai exei ginei mouseio. Ston Aeto gyristhkan h Alikh sto Naytiko ka8ws kai ta Kanonia toy Navarone metaxy allwn...

http://www.ussslater.org/history.html

Epishs:

http://www.vembos.gr/Philadelphia.htm

Dr.DoomΜέλος
15/02/2004, 01:46:55
Ποιος ομως γνωριζει το πως εξηγειται επιστημονικα το ολο συμβαν. Απ'οσο ξερω το ολο φαινομενο βασιζεται σε τρομακτικα ηλεκτρομαγνητικα πεδια που ειναι σε θεση να καμπυλωνουν το ιδιο το φως και να καθιστουν οτιδηποτε αορατο. Η εξηγηση της τηλεμεταφορας μπορει να γινει μονο αν θεωρησουμε οτι καταφεραν να δημιουργησουν μαυρη τρυπα μονο που κατι τετοιο ειναι στην παρουσα φαση αδυνατον.

Phantom IIΜέλος
15/02/2004, 01:50:35
File Doom, opws 8a deis sthn prwth selida aytou toy thread, oi EPIZWNTES andres tou plhrwmatos tou Eldridge ARNOUNTAI oti egine to peirama...

Opote opws katalabaineis einai mataio na syzhtame xwris bash...

diafestorΝέο Μέλος
15/02/2004, 03:27:44
ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΣΤΟΝ ΩΚΑΙΑΝΟ...
ΤΟ ΛΕΩΝ ΑΠΟΣΥΝΑΡΜΑΛΟΓΗΘΗΚΕ ΣΕ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
...ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΑΝ ΤΑ ΚΟΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΕ ΣΤΗΝ
ΠΟΛΟΝΙΑ - ΙΤΑΛΙΑ -Η ΡΩΣΙΑ
ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΜΥΣΤΗΡΙΟ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ...
ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΑΡΟΝ ΣΤΗΝ ΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ!
...ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ
ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ 1998 ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ
ΕΜΨΥΧΟΥ ΟΝΤΟΣ (ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ) ΜΕ ΤΗΛΕΜΕΤΑΦΟΡΑ
ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 5700ΚΜ!

ενας απ'τους 300

Dr.DoomΜέλος
15/02/2004, 12:41:26
Αυτο ειναι εκπληκτικο!!! Ποιες ειναι οι πηγες σου ομως diafestor;

alexeyev1970Μέλος
15/02/2004, 14:24:25
Είχα αποφασίσει να μην ξαναγράψω στο εσωτερικά διότι δεν γινόμουν κατανοητός ή διότι με μπέρδεψαν με άλλο άτομο και είπα ότι είναι καλύτερα να μην γράφω αλλά απλώς να διαβάζω τα γραφόμενα των άλλων.
Επειδή όμως έχω κάνει δύο ξιφίες με το Λεων την περίοδο 1990-1991,όχι ως πλήρωμα του πλοίου αλλά ως μέλος ΟΥΚ,το εξερεύνησα σπιθαμή προς σπιθαμή και ιδού αυτά που έχω να πω.
1.Περιοχή επίστεγου(το πίσω μέρος του πλοίου).
Υπάρχει η κάθοδος στο υπόστρωμα καταστρωματαίων,μία σκάλα δηλαδή που είναι τόσο στενή ώστε ίσα ίσα να χωράει ένα άτομο για να κατέβει (ή να ανέβει).Η σκάλα οδηγεί στο χώρο που κοιμούνται οι ναύτες του καταστρώματος(καταστρωματαίοι)καθώς και το οπλονομείο(το γραφείο όπου βγαίνουν οι βάρδιες του καταστρώματος ή αλλιώς "ΤΟ.ΣΥ.ΡΟΥ"-"Τόπος Συνάντησης Ρουφιάνων").Τα κρεββάτια είναι-ήταν,πιο σωστά-τριπλά,το ένα πάνω στο άλλο και δεμένα με αλυσίδες.Σωστά ως εδώ φίλοι που πήγατε στο εσωτερικό του καραβιού?
Στον ίδιο χώρο υπήρχε ακόμη μια τρύπα και μια σκάλα που οδηγούσε κάτω στην ΚΑΔΑΥ(αποθήκη προμήθειας υλικών καθαρισμού για το πλοίο-τσατσιλίκι θέρση για αντιτορπιλικό).Ούτε κει κει τίποτε περίεργο.
Πίσω ακριβώς από την πρώτη σκάλα που ανέφερα,υπήρχε η αποθήκα αλέυρων,ένας μεγάλος χώρος που ήταν γεμάτος σκόνες(αλεύρια,φρυγανιές,γαλέτες)που λειτουργούσε μόνο την ημέρα.Όταν το καράβι βρίσκονταν εν πλω,εκεί έκαναν βάρδια οι ηλεκτρολόγοι,με τηλέφωνα στο κεφάλι,που μιλούσαν με τους μηχανικούς στα μηχανοστάσια.Αλλά κι εκεί όλα ήταν φυσιολογικά και από καλώδια που δεν πήγαιναν πουθενά άλλο τίποτα.Ο Μάικ ο δίοπος όμως δεν εμφανίστηκε ποτέ ούτε κι εκεί(αυτός είναι ο λαικός ήρωας του Λεων,ένας μαύρος ναύτης που χάθηκε στο πείραμα και έκτοτε τρομοκρατεί ανυποψίαστους ηλεκτρολόγους ή και απλούς ναύτες).
2.Περιοχή μεσόστεγου.
Εκεί μπορούμε να κατατάξουμε το υπόστρωμα μηχανικών,το μέρος δηλαδή που κοιμούνταν οι μηχανικοί και οι ηλεκτρολόγοι και που ήταν μακράν το πιο μπίχλα μέρος του καραβιού(οι μηχανικοί είχαν την κακή συνήθεια να κοιμούνται με τα ρούχα της "δουλειάς",αγκαλιά με στουπιά και γράσα...).Εκεί θυμάμαι υπήρχε ακόμη μία κάθοδος,σαν υπόνομος,που οδηγούσε σε μια αποθηκούλα γεμάτη κουλούρες από πακεταρισμένα καλώδια.Ούτε κι εκεί βρήκα κάτι που να έχει σχέση με το πείραμα.
Συνεχίζοντας προς το πρόστεγο,υπήρχε μία σκάλα η οποία έβγαζε πάνω στα ντούζ και στις τουαλέττες(να τις κάνει ο Θεός δηλαδή).Εκεί σίγουρα δεν υπήρχε τίποτα περίεργο γιατί ήταν το πιο πολυσύχναστο μέρος του βαποριού,διερχόμενοι και μόνιμοι κάτοικοι θα περνούσαν σίγουρα από κει αν δεν διάλεγαν την εξωτερική πλευρά του πλοίου.
Με το που έβγαινες από το χώρο των ντους,να'σου και η καντίνα του πλοίου,στο αριστερό σου χέρι,ένα μικρό δωματιάκι που φιλοξενούσε μόνο ένα άτομο,τον καντινιέρη.Δύο μαζί ήταν πολυτέλεια.Από τη δεξιά πλευρά ομολογώ ότι δε θυμάμαι τι υπήρχε.Μία πόρτα ίσως ή αποθήκη ηλεκτρολόγων?
Συνεχίζοντας από τη δεξιά πλευρά και πηγαίνοντας πάντα προς πρόστεγο(το εμπρός μέρος του βαποριού),υπήρχε ένας στενόμακρος διάδρομος που οδηγούσε καρφί στο καρέ Αξιωματικών,σωστά?Στο αριστερό χέρι βρίσκαμε κατά σειρά ,την αποθήκη πυροβολικού,που τότε ήταν γεμάτη από αφίσες της Αντζελας Δημητρίου!!!!,έπειτα την αποθήκη Ρ/Ε(Ραντάρ Επιφανείας)γεμάτη χαρτούρα και μετά το δωμάτιο του καμαρώτου αξιωματικών.Όλα αυτά από την αριστερή πλευρά μας.Στη δεξιά...φινιστρίνια και πέλαγος.
Ούτε και σ'αυτά τα δωμάτια βρήκα κάτι "ύποπτο".
Και φτάνουμε στο καρέ Αξιωματικών.Εκεί ομολογώ ότι δεν μπήκα(απαγορεύεται άλλωστε)και είναι το μόνο μέρος για το οποίο θα έλεγα ότι μπορεί να υπήρχε κάτι.Τι είναι αυτό το κάτι?Ειλικρινά δεν μπορώ να απαντήσω.Όμως,όσοι έχουν ζήσει για κάποιο διάστημα έστω στο πλοίο αυτό,θα θυμούνται ότι το καρέ Αξιωματικών,ήταν κάτω ακριβώς από τον ασύρματο και δίπλα ακριβώς από το γραφείο σηματωρών.Επίσης,αν έμπαινες μέσα διαπίστωνες ότι κατέληγε πάνω από την αποθήκη προστέγου(και θα πω σε λίγο γι'αυτή).Θέλω να πω ότι το καρέ ήταν στο πιο προνομιακό σημείο του καραβιού,που επικοινωνούσε άμεσα(και έμμεσα) με τα κέντρα επικοινωνίας του.
Για να συμπληρώσω την περιγραφή του μεσόστεγου,εκεί βρίσκονταν επίσης τα μαγειρεία και οι σκάλες που οδηγούσαν ψηλά στη γέφυρα και στον ιστό.Σωστά?
3.Περιοχή προστέγου.
Στο κάτω μέρος,η τραπεζαρία πληρώματος που λειτουργούσε και ως ΚΨΜ(Κέντρο Ψυχαγωγίας Μονάδας).Μία τηλεόραση στο πάνω αριστερό άκρο της αίθουσας,κάτι τραπέζια σα μεγάλα θρανία κι ένας πάγκος για τη διανομή του φαγητού.
Δίπλα ακριβώς από την τραπεζαρία και προχωρώντας ευθεία,ήταν το καρέ Υπαξιωματικών.Και στη συνέχεια,το υπόστρωμα που κοιμούνταν αυτοί.
Αμέσως μετά...το χάος.Εκεί μπερδεύονταν πραγματικά η κατάσταση.Υπήρχε μια πόρτα η οποία όντως ήταν πάντα κλειστή , ακόμη και εν πλω.Ποτέ δεν κατάλαβα τι σκοπό εξυπηρετούσε αυτή,μέχρι που ένας ηλεκτρολόγος μου είπε ότι ήταν η επίσημη αποθήκη ηλεκτρολόγων,που τώρα είχε μεταφερθεί(αν θυμάστε,ήταν στο υπόστρωμα των μηχανικών).Γύρω από τη μπουκαπόρτα της αποθήκης,υπήρχε πλήθος από καλώδια και σκουριασμένα σίδερα.Δεν υπήρχε τρόπος να μπεις μέσα σ'αυτή αν πρώτα δεν έκανες χώρο για να περάσεις.Δεν το επιχείρησα ποτέ.Το παράξενο ήταν ότι ανακάλυξα πως απλά υπήρχε και πάνω είσοδος,από το κατάστρωμα δηλαδή,πίσω ακριβώς από τη σημαία η οποία ήταν στο μπροστινό μέρος του πλοίου.Αλλά κι αυτή ήταν τότε κλειδωμένη στεγανά μάλιστα.
Τι άλλο υπήρχε στο πρόστεγο?Απ'ότι θυμάμαι τίποτα πέραν των κάβων(που πρέπει να ήταν οι 3 και 4),ένα τριάρι κανόνι(το μεγάλο δηλαδή,ίδιο μ'αυτό του επίστεγου)κι αυτά.
4.Κατάστρωμα.
Στο κυρίως κατάστρωμα υπήρχαν τα Έρλικον κανόνια(αντιαεροπορικά-νομίζω...),υπήρχαν άλλα δύο τριάρια κανόνια και οι σκάλες για τη γέφυρα και τον ιστό.Στο επίστεγο υπήρχαν δύο βόμβες βυθού,μία από δω και μία από κει,έτοιμες προς ρίψη.Επίσης οι κάβοι 1 και 2(αν δεν κάνω λάθος).Στα πλαινά καταστρώματα,υπήρχαν βάρκες για περίπτωση ναυαγίου που άνοιγαν σαν αμπούλες μόλις έπεφταν στην επιφάνεια της θάλασσας και επίσης υπήρχαν πλήθος από σωσίβια.
Αυτά είναι όλα όσα θυμάμαι από το θρυλικό ξιφιόπλοιο(ξιφίας είναι η περιπολία στα άκρα του Αιγαίου,από Λήμνο μέχρι-σχεδόν Ικαρίες και λοιπά).Το βαπόρι παροπλίστηκε στην Αμφιάλη,δέθηκε δίπλα ακριβώς από το πλοίο του Ωνάση(που ανήκει κι αυτό στο ΠΝ)αλλά δε ξέρω αν είναι ακόμη εκεί.Και το πιο περίεργο που είδα εκεί μέσα ήταν τα μακαρόνια που έδιναν στους ναύτες.Σκληρά σαν καλώδια(μήπως περίσσεψαν από το πείραμα μερικά???).Επίσης σ'αυτό το καράβι κάπνισα το καλύτερο "τσιγάρο"και ακόμη σ'αυτό το βαπόρι έφαγα τη μοναδική φυλακή στη θητεία μου(ο Μάικ ο δίοπος βλέπετε).
Μπορώ να ανεβάσω φωτογραφίες από το εσωτερικό του καραβιού αν και δε δείχνουν και τίποτα συγκεκριμενο.
Πάντως ήταν από τα πιο ευχάριστα πλοία του ΠΝ,σε σχέση πάντα με κάτι Ναυκρατούσες και κάτι Θεμιστοκλήδες.
Αυτά είχα να πω.Συγγνώμη αν οι περισσότεροι δεν κατάλαβαν ούτε λέξη από αυτά,αλλά είμαι σίγουρος ότι όσοι έχουν κάνει ΠΝ κατάλαβαν και με το παραπάνω.
Ευχαριστώ.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟΝ-Τώρα θυμήθηκα τι υπήρχε από την δεξιά πλευρά της καντίνας.Ήταν το γραφείο μηχανής,σωστά?
Επίσης να διευκρινίσω ότι εκεί πήγα την περίοδο "90-"91,ενώ κάποιος φίλος εδώ μέσα ήταν εκεί πριν από μένα.Τα δεδομένα τότε μπορεί να ήταν διαφορετικά.Μπορεί να υπάρχουν και παραπάνω πληροφορίες από άλλους αγαπητούς φίλους(και όχι φίλες,διότι αν έμπαινε καμμιά γυναίκα εκεί μέσα τότε θα μιλούσαμε για το Πείραμα Της Σαλαμίνας!!!).

NOMIMONΜέλος
15/02/2004, 15:30:35
quote:
Είχα αποφασίσει να μην ξαναγράψω στο εσωτερικά διότι δεν γινόμουν κατανοητός ή διότι με μπέρδεψαν με άλλο άτομο και είπα ότι είναι καλύτερα να μην γράφω αλλά απλώς να διαβάζω τα γραφόμενα των άλλων.

Είπα κι εγώ...τί έγινε αυτή η ψυχή.
Οχι ρε φίλε Αλεξ.
Αν κάναμε έτσι, αν κάναμε πίσω κάθε φορά που "μας τη λένε", θα 'χανε μείνει οι μισοί εδώ μέσα.
Η απουσία σου ήταν αισθητή νομίζω, οπότε σε ξανακαλωσορίζω.

Υ.Γ. (άσχετο).

quote:
Επειδή όμως έχω κάνει δύο ξιφίες

Εννοείς οτι καταβρόχθισες δύο ξιφίες; (άσχετος με τα ναυτικά).
C.Μέλος
15/02/2004, 15:44:32
alexeyev1970, αυτή και αν είναι Περιγραφή!

Ο πατέρας μου υπηρετησαι στο Αετός (φτουυ!!) την δεκαετία του 50'. Να τον ρωτήσω μήπως θυμάται (σιγά μην θυμάται) να ακούγονταν τίποτα φήμες ή παράδοξα για το Λέων.

"γευόμαστε τα αρώματα του ουρανού ανακατεμένα με το πνεύμα της γης"

alexeyev1970Μέλος
15/02/2004, 17:49:18
Γεια σου μεγάλε ΝΟΜΙΜΟΝ που όπως ξέρεις σε συμπαθώ ιδιαίτερα για το χιούμορ σου.Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.Λειτουργώντας εντελώς ανθρώπινα,θα σου πω ότι δε θα ξαναγράψω στο εσωτερικά,παρά μόνο αν πρόκειται για θέματα για τα οποία έχω ίδια πείρα ή μ'ενδιαφέρουν πέραν των μεταφυσικών,για παράδειγμα κινηματογράφος ή μουσική.Αν είναι να καταθέτω την προσωπική μου άποψη και να με περνούν για κάποιον άλλο,μου φαίνεται και γελοίο αλλά και εξοργιστικό.Τέλος πάντων-και αν θες κατηγόρησέ με γι'αυτό-δεν κατατάσσω τον εαυτό μου στους "χαζούς" της υπόθεσης και άρα δε θέλω να δώσω το ίδιο δικαίωμα και στους υπόλοιπους.
Και να ξέρεις ότι με κουράζουν πολύ οι αντιπαραθέσεις άνευ λόγου και αιτίας.
Ξιφίας εξήγησα τι θα πει στο μήνυμά μου,κάπου προς το τέλος του,αλλά δεν με πειράζει να το επαναλάβω για σένα. Είναι μία μορφή περιπολίας στα ανατολικότερα παράλια του Αιγαίου,εκτελείται δε από συγκεκριμένα πλοία,τα λεγόμενα στην αργκό του Ναυτικού "ξιφιόπλοια" ή "θηρία".Αυτό οφείλεται στα ονόματά τους:ΛΕΩΝ,ΠΑΝΘΗΡΑΣ,ΑΙΤΟΣ αλλά και ΒΕΛΟΣ.Επίσης τότε υπήρχαν και άλλα πλοία που έκαναν έκτακτα ξιφίες,όπως τα μεγαλύτερα αντιτορπιλικά,ο ΚΑΝΑΡΗΣ,ο ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ και ο ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ.Ο ξιφίας,η περιπολία δηλαδή,κρατά τουλάχιστον δεκαπέντε ημέρες και είναι και ο βασικός λόγος που τα αντιτορπιλικά θεωρούνται ο Έβρος του Ναυτικού,υπό την έννοια των δυσμενών μεταθέσεων.Επίσης θεωρούνται τα πιο βρώμικα πλοία του Ναυτικού,διότι πολύ συχνά υποβάλλονται σε ΠΑΚ(Παροδική Ακινησία) και ΜΑΚ(Μακρά Ακινησία),που δεν είναι τίποτε άλλο από μεταφορά στη Σούδα Χανίων,ξεμοντάρισμα όλο το πλοίο,βάψιμο,ηλεκτροκόλληση,επισκευή,ματσακόνι(δηλαδή ξύσιμο όλων των καταστρωμάτων και βάψιμο από την αρχή),επισκευές στις μηχανές,φόρτωμα όλα τα πυρομαχικά ξανά μέσα(που πιο πριν είχαν ξεφορτωθεί-και μιλάμε για τόνους) και όλα αυτά με εργασίες που πολλές φορές διαρκούν παραπάνω από το κανικό μιας εργάσιμης ημέρας.
Για καλό ή κακό,τα ξιφιόπλοια δεν ζουν ανάμεσά μας πια. Τελευταίο νομίζω είχε μείνει ο ΑΙΤΟΣ,αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρος.Το ΛΕΩΝ όντως είχε δοθεί από το Αμερικανικό Ναυτικό στο Ελληνικό και πιο πριν λεγόταν Elldridge.Ήταν δε ηρωικό καράβι στο Β Παγκόσμιο πόλεμο,που βοήθησε πολύ στις επιχειρήσεις τους στη θάλασσα.Δεν γνωρίζω για ποιο λόγο το επέλεξε ο Άινστάιν,αλλά είναι σίγουρο ότι το καημένο το βαπόρι συμμετείχε άθελά του σε κάτι μυστικό.
Όσο για τις συνθήκες που επικρατούν στα σημερινά ξιφιόπλποια,ειλικρινά δε γνωρίζω αν κάτι άλλαξε στο μεταξύ.
Φίλε C. σ'ευχαριστώ και σένα.Οπωσδήποτε δε,κάτι θα έχει ακούσει ο πατέρας σου έστω και στα 1950.Οι ιστορίες σχετικά με το ΛΕΩΝ είναι κάτι σα λαικός μύθος στους κύκλους του Ναυτικού,άλλοι τις πιστεύουν και άλλοι απλά κάνουν πλάκα.Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος πάντως.
Συγγνώμη αν σας κούρασα.

NOMIMONΜέλος
15/02/2004, 18:57:26
Alexeyev
Ευχαριστώ για τη διευκρίνιση και σορι που σε ανάγκασα να το ξαναγράψεις...η στραβωμάρα μου φταίει.

Τώρα, γι αυτό καράβι, μάλλον δε θα μάθουμε ποτέ τί έγινε (αν έγινε κάτι).
Το μόνο που μπορεί να προσθέσει κάτι είναι νομίζω το εξής.

quote:
οντως υπηρχαν σφραγισμενες μπουκαπορτες συνηθως στο πισω μερος του πλοιου και για τις οποιες υπηρχε ρητη απαγορευση να μην ανοιχθουν απο το ιδιο το Αρχηγειο Στολου.

Αν αληθεύει αυτό που λέει ο mas71, κι αν μπορούσαμε να μάθουμε με ποιά διαταγή, από ποιόν και για ποιό λόγο διατάχθηκε η απαγόρευση, ίσως να έπεφτε λίγο φως.

Αρχηγέ του στόλου, αν μας ακούς πες μας τι έγινε. Μεταξύ μας θα μείνει.

C.Μέλος
15/02/2004, 19:03:13
Φίλη είμαι βασικά αλλά δεν έχει σημασια

Αντιγράφω:
Οι βασικές θεωρίες που έχουν αναπτυχθεί γύρω από το Πείραμα της Philadelphia είναι ουσιαστικά σε δύο κατευθύνσεις:

Η πρώτη είναι εκείνη των οπαδών του μυστηρίου και υποστηρίζει ότι πράγματι έγινε ένα πείραμα το οποίο είχε ως στόχο την απόκρυψη ενός πλοίου από τα ραντάρ και/ή από τα ανθρώπινα μάτια. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιήθηκε ισχυρό ηλεκτρομαγνητικό πεδίο σε εφαρμογή των θεωριών του Einstein για τα ενοποιημένα πεδία και του Tesla για τον ηλεκτρομαγνητισμό. Οι περισσότεροι ισχυρίζονται ότι το πείραμα είχε τραγικά και απροσδόκητα αποτελέσματα, τόσο σε ότι αφορά τις ζωές των μελών του πληρώματος όσο και τα επιστημονικά δεδομένα καθώς πιθανολογείται η δημιουργία μιας ρωγμής στη συνέχεια του χωροχρόνου.

Η δεύτερη είναι εκείνη των σκεπτικιστών, αλλά και η επίσημη θέση του Ναυτικού. Σύμφωνα με αυτή το πείραμα δεν έλαβε ποτέ χώρα, ενώ οι διάφορες αναφορές (Allen) οφείλονται σε κακή αντίληψη των διαδικασιών απομαγνήτισης των πλοίων για τον κίνδυνο των μαγνητικών ναρκών ή και άλλων πειραματικών αλλά καθόλου εξωτικών εφαρμογών (νέου τύπου έλικες πρόωσης, ρυμουλκούμενες διατάξεις σόναρ, συστήματα, προστασίας από ηχοεντοπισμό κ.α.) με κύριο στόχο τη δημιουργία ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος απέναντι, κυρίως, στα Γερμανικά υποβρύχια.

Χαρακτηριστικά η διαδικασία της απομαγνήτισης, από τεχνική άποψη, πλησιάζει αρκετά τις διάφορες περιγραφές για το πείραμα (γινόταν και γίνεται με τη βοήθεια ασθενούς ηλεκτρομαγνητικού πεδίου που δημιουργείται από καλώδια που διατρέχουν το κέλυφος του πλοίου ώστε το πλοίο να χάσει το μαγνητικό φορτίο του και γίνει «αόρατο» για τις μαγνητικές νάρκες).

DE-173 Εldridge, αντιτορπιλικό συνοδείας, εκτοπίσματος 1240tn της κλάσης Cannon. Σύμφωνα με τα επίσημα αρχείο το πλοίο εισήλθε στην υπηρεσία τον Αύγουστο του 1943 και χρησιμοποιήθηκε για τη συνοδεία νηοπομπών στο Ατλαντικό και τη Μεσόγειο μέχρι το 1945, οπότε και μεταφέρθηκε στον Ειρηνικό. Τον Ιούλιο του 1946 αποσύρθηκε στην εφεδρεία (Reserve Fleet).

Πολλά έχουν γραφεί, θεωρίες, αντιφάσεις κλπ..
Πραγματικό πείραμα Φυσικής ή καλοστημένη φάρσα;

Φιλικά, Lycia

"γευόμαστε τα αρώματα του ουρανού ανακατεμένα με το πνεύμα της γης"

alexeyev1970Μέλος
15/02/2004, 21:18:54
Πάντως υπάρχει και μία σχετική και πολύ καλή ταινία,το "Φιλαδέλφεια Ώρα Μηδέν",το οποίο είναι σε παραγωγή-και όχι σκηνοθεσία-του μέγιστου Τζών Κάρπεντερ.Δε θυμάμαι σκηνοθέτη αλλά η ταινία είναι του 1981-82(ή κάπου εκεί)και δείχνει τα γεγονότα πολύ καλά.
Θυμάμαι ότι κάποιοι ναύτες δεν γύρισαν ποτέ πίσω,ύστερα από το πείραμα ενώ κάποιοι άλλοι παρουσίασαν σοβαρά ψυχολογικά και διανοητικά προβλήματα.Αυτά τουλάχιστον έδειχνε το φιλμ.Ακόμη το πείραμα είχε σχέση με το να κάνει το πλοίο "αόρατο" στα ραντάρ των αντιπάλων.Αυτό νομίζω εξηγεί και τις εφαρμογές Τέσλα.
Κι εγώ πάντως πιστεύω ότι δε θα μάθουμε ποτέ τι έγινε φίλε ΝΟΜΙΜΟΝ.
Φίλη C. συγγνώμη για την παρεξήγηση(....)!!!!

Phantom IIΜέλος
15/02/2004, 23:29:41
Mia dior8wsh sto katatopistikotato kai akrwws endiaferon post tou filou Alexeyev, to 4o 8hrio htan o Ierax. To Belos htan klasshs Fram kai oxi Cannon, opws ta 8hria...

Oi "Xifies" einai basika o tropos me ton opoio exaskoume ta kyriarxika mas dikaiwmata sto Aigaio, eidika se perioxes amfisbhtoumenes apo tous ex anatolwn "filous kai symmaxous", ekei stis esxaties toy Aigaioy, stis apokaloumenes apo merikous ws "gkrizes zwnes"...

Twra gyrnwntas sto 8ema mas, to gegonso oti oute ENA melos to plhrwmatos tou Eldridge den epibebaiwnei oti egine to peribohto peirama, kai OLOI oi EPIZWNTES to DIAPSEYDOYN, nomizw oti milaei apomono toy...

diafestorΝέο Μέλος
17/02/2004, 01:29:35
dr DOOM
ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ...DR ELECTRONIC ΜΕ ΛΕΝΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ
ΕΧΩ ΑΣΧΟΛΕΙ8ΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΕ ΦΟΥΡΑΚΗ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΠΑΝΩ Σ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΟΛΕΜΕΝΟ ΣΚΑΡΙ...(ΤΟ ΛΕΩ ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΕΣΥΡΕ ,ΑΝ ΟΧΙ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΑ ΚΑΙ ΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ,ΤΟΣΕΣ ΨΥΧΕΣ)

ενας απ'τους 300

erriettaΜέλος
18/02/2004, 17:03:12
Γεια σε όλους! εγώ το μόνο που μπορώ να πω για το θέμα το οποίο ερεύνησα λίγο στο παρελθόν είναι ότι το μόνο λογικό για την Αμερική και μάλιστα σε περίοδο πολέμου θα ήταν να κάνει το πείραμα ώστε να απόκτησει συγκριτικό πλεονέκτημα απέναντι στουσ αντιπάλους της. Δεν είναι κάτι περίεργο ή μεταφυσικό αυτό. οι επιστήμονες κανουν πειράματα καθε μερα προσπαθώντας να αποδείκσουν ειπωμένες θεωρίες και δει του Αινστάιν. Το γεγονός ότι τώρα αρνούνται το πείραμα τόσο φανατικά, το μόνο που μου προκαλεί είναι μια αίσθηση ότι προκάλεσαν κάτι τόσο φοβερό που ακόμα δεν μπορούν να εξηγήσουν και να ελέξουν. Ισως οι μαγνητικές ανωμαλίες που προκάλεσαν να έμειναν "ανοιχτές" επηρεάζοντας τις καταστάσεις (π.χ. καιρου) ακόμα και σήμερα. Για μένα το πιο περίεργο και ύποπτο από όλα είναι η άρνηση των ΗΠΑ για ένα καθαρά επιστημονικό πείραμα. Συνήθως καυχιούνται για αυτά. Εκτός αν έχουν λόγο να πιστεύουμε ότι δεν ασχολούνται. Ασ το πάρουμε από την ανάποδη. Αν στη διαρκεια των χρόνων που πέρασαν ξανασχολήθηκαν με αυτό το πείραμα και το βελτίωσαν, θα θέλανε εμάς να το ξέρουμε? Κι αν στη διάρκεια αυτών των χρόνων το πείραμα τους πέτυχε?Ή αν προκάλεσαν ακόμα περισσότερες ανωμαλιες, αφήνοντασ κάποια μαύρη τρύπα ανοικτή?...

notis2004Νέο Μέλος
28/02/2004, 04:24:02
Αγαπητοι φιλοι
Ειμαι νεο μελος.Κατ αρχας θα ηθελα να σας συγχαρω για τις πληροφοριες που μου δωσατε επι του θεματος.θα ηθελα να αναφερω καποια προσωπικη παρατηρηση και αν κανω λαθως παρακαλω να μου το αναφερετε. Στην φωτογραφια που μας παραθετει το μελος:ostria στις 23/10/2003 ωρα 11:56:43 βλεπουμε οτι στο πισω μερος του πλοιου αναγραφεται το ονομα του (ELDRIDGE) Αντιθετως αν επισκευθουμε την πρωτη ιστοσελιδα που μας δινει το μελος:omni στις 12/11/2003 ωρα 22:10:33 δηλαδη τη διευθυνση ( http://www.viewzone.com/philadelphia.html ) θα διαπιστωσουμε οτι ειναι ακριβως η ιδια φωτογραφια, μονο που λειπει το ονομα του πλοιου. Αυτο το πραγμα το ελεγξα ξανα και ξανα, οπως θα δει και καποιος, η φωτογραφια ειναι ακριβως η ιδια, οποιαδηποτε λεπτομερεια ειναι ακριβως η ιδια μονο που στη δευτερη λειπει το ονομα του πλοιου. Αυτο με κανει να εχω τα εξης ερωτηματα: Μηπως καποια φωτογραφια δεν ειναι αληθηνη; Μηπως καποιος ηθελε να κρυψει το ονομα του πλοιου, για καποιο σκοπο; και αν ναι τοτε γιατι; σε καμια περιπτωση δε θελω να πω οτι καποιο απο τα δυο μελη παραχωρησε πλαστη φωτογραφια. Απλα ανεφερα την παρατηρηση μου και αν ξερει καποιος-α κατι να μου απαντησει η να με διαψευσει αν κανω λαθως.
Ευχαριστω.