ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Προφητείες που πρόκειται να πραγματοποιηθούν τα επόμενα χρόνια - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Προφητείες που πρόκειται να πραγματοποιηθούν τα επόμενα χρόνια - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

macedon45 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
matureΝέο Μέλος
29/08/2006, 21:13:35
quote:
Ειναι παρα πολλα... ο ανθρωπος εξελιχθηκε και δεν δημιουργηθηκε εκ του μηδενος- η γη ειναι δισεκκατομυριων ετων και οχι μερικων χιλιαδων- οι ψυχικες ασθενειες οφειλωνται σε χημικες ανισσοροπιες και οχι σε δαιμονια- η λεπρα θεραπευεται με αντιβιωτικα και οχι με πιστη και προσευχες- δεν ειναι δυνατον να πεσουν ολα τα αστρα του ουρανου επι της γης- η κιβωτος του Νωε ειναι αστεια και μονο σαν εικονα- η μερα και η νυκτα δεν μπορουν να υπαρξουν χωρις... ηλιο- και αν αρχισουμε να μιλαμε για τα θαυματα, θα γελασει ο καθε πικραμενος.

Οι αρχες της φυσεως ισχυουν για ολους. Δεν μπορει ο καθε τυχαρπαστος να τις διαταρασει. Αρνηθηκατε τη μαγεια της φυσεως και της ζωης, για τα παραμυθακια της "μετα θανατον ζωης". Ας προσεχατε!

OK velial, μπήκα στο νόημα, αφου ισχύουν τα παραπάνω … δεν υπάρχει Σαβαωθ, έ;

velialΜέλος
30/08/2006, 03:04:07
Και βεβαια δεν υπαρχει. Ειναι απλο: Απο τη στιγμη που η Βιβλος συμφωνα με τα παραπανω ΔΕΝ περιεχει την "απολυτη αληθεια" υπαρχουν δυο μονο περιπτωσεις: Ή ο λογος του θεου ειναι ψευτικος (οποτε Σαβαωθ=Σατανας), ή απλα η βιβλος ειναι παραμυθια-φουμαρα και θεος δεν υπαρχει.

Tότενες το μαύρο φίδι
το διπλό του το γλωσσίδι
πίσω από την αστοιβιά
βγάζει και κουνάει με βιά:

"Φως ζητάνε τα χαϊβάνια
κι' οι ραγιάδες απ' τα ουράνια,
μα θεοί κι' όξαποδώ
κει δεν είναι παρά δώ."

samuel1974Μέλος
31/08/2006, 01:37:19
@ Think_Math

Γράφεις:
"Ερώτηση 1:
Μπορεί μία προσευχή ή ο Θεός να αλλάξει ένα τετελεσμένο γεγονός όπως το παράδειγμα που αναφέρεις με το θάνατο κάποιων ανθρώπων σε ένα δυστύχημα ?
Απάντηση: ..."

Ο Θεός είναι παντοδύναμος, άχρονος και άναρχος και μπορεί να αλλάξει ακόμα και αυτό που λες "τετελεσμένο γεγονός", αλλά εγώ δε σου είπα ότι θα αλλάξει το τετελεσμένο γεγονός, είπα ότι προτού αυτό το γεγονός γίνει για τον άνθρωπο τετελεσμένο, αυτό θα έχει μετατραπεί.
Δεν είπα δηλαδή ότι θα έχουνε σκοτωθεί ήδη οι φίλοι του τύπου, που τους περιμένει, αλλά ότι θα έχει ήδη ανατραπεί η ροή του χρόνου, προτού σκοτωθούνε, γιατί ακριβώς συνέβει "κάτι" στο μέλλον.

Αν ήμαστε, λόγου χάρη, εμείς οι δύο μέσα στο αυτοκίνητο, που έρχεται απο Θεσσαλονίκη και ξαφνικά πετάγεται μπροστά μας μία μηχανή και ο οδηγός την αποφεύγει την τελευταία στιγμή και με πολύ "τύχη". Τότε εφόσον θα μας επισκεφτεί ο φίλος μας στο νοσοκομείο, θα μας εξιστορήσει ότι την ώρα που τον πήρε ο τροχονόμος τηλέφωνο, είπε μέσα του "Κάνε Θεέ μου, να μην πάθανε τίποτα". Ο ένας απο τους δύο τραυματίες θα πει ότι είχαμε πολύ τύχη, που δεν βλέπουμε τα ραδίκια ανάποδα. Ο δεύτερος τραυματίας θα πει, ότι η προσευχή που έκανε εκείνη την ώρα αυτός που έλαβε το τηλεφώνημα, ακόμα και άν ήτανε στο μέλλον, βοήθησε και την γλιτώσαμε. Γιατί ναι μεν έγινε η προσευχή σε μία μελλοντική στιγμή, μετά απο το ατύχημα, αλλά ο Θεός σαν άχρονος, που είναι την εισάκουσε στο παρελθόν, την ώρα που πετάχτηκε μπροστά μας η μηχανή.
Το κατάλαβες τώρα;;

Γράφεις:
"Μπορείς να μου πείς τι νόημα έχει το "τώρα" αν δεν υπάρχει το "πριν" και το "μετά" ?
Οι τρείς αυτές λέξεις είναι σχετικές μεταξύ τους και καμμία δεν έχει λογικό νόημα απο μόνη της .
Σου ομολογώ λοιπόν οτι εγώ πιστεύω σε έναν Θεό για τον οποίο όλα είναι " μετά ". Βγάζεις νόημα ??
Εγω πάντως αυτόν πιστεύω ."

Αν καταλαβαίνεις με το "μετά", καλύτερα το τι είναι ο άχρονος Θεός, τότε συμφωνώ μαζί σου.

Γράφεις:
"Ερώτηση 3:
Τι άλλο περιέχει ο θεός εκτός απο τον χωροχρόνο?
Απάντηση: Δεν ξέρω , κάτι άπειρα βάθη.

Τώρα πως είσαι βέβαιος οτι περιέχει τον χοροχρόνο αυτό είναι μία άλλη ιστορία .
Αλήθεια υπάρχει θεολογικό κείμενο που λεει τέτοια πράγματα ή είναι συμπεράσματα δικής σου εμπνεύσεως ?"

Το ότι "Το Άγιο Πνεύμα ερευνά τα άπειρα βάθη του Θεού" δεν το λέω ε΄γω, το λέει ο Απόστολος Παύλος.

Γράφεις:
"Ερώτηση 5:
Μπορούν τα πνεύματα να περιέχουν και ύλη ?
Απάντηση:
Η κτίση του Θεού ορατή και αόρατη είναι η έκφραση της Σοφίας του Θεού. Εσύ όταν εκφράζεις κάποιο σου συναίσθημα ή κάποια σου αρετή, αυτή σου η έκφραση εμπεριέχεται μέσα σου ή όχι;;;
Δήλαδή άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
Δεν σε ρώτησα που βρίσκονται τα αισθήματα και οι εκφράσεις τους , άλλα η ύλη που δημιούργησε ο Θεός. Περιέχεται μέσα του?
Σύμφωνα με αυτά που λές , αν κατάλαβα καλά , θεωρείς οτι και η ύλη είναι μέρος του Θεού.
Αυτό είναι δική σου άποψη ή στηρίζεται σε κάποια θεολογικά κείμενα που έχεις διαβάσει ?
Αν ναι ποιά είναι αυτά ?
<< Περίεργο >> πνεύμα πρέπει να είναι τελικά ο Θεός ."

Η κτίση, δηλαδή αυτό που στα ελληνικά λέμε κόσμο και η αόρατη και η ορατή κτίση, αυτό που στη θεολογία λέγεται αιώνες. Όλα αυτά είναι η έκφραση της Σοφίας και της Ομορφιάς του Θεού. Και σε ρώτησα κάτι συγκεκριμένο: εσύ όταν εκφράζεις ένα σου συναίσθημα ή μία σου αρετή, εμπεριέχεται μέσα σου αυτή η έκφραση;;

Να στο πω αλλιώς.
Σου έχει τύχει ποτέ να διαβάσεις στα μάτια κάποιου ανθρώπου την σκέψη του;; Αυτό δεν είναι μία έκφραση του τι έχει μέσα του αυτός ο άνθρωπος;;; Μπόρεί να έχει τύχει να διαβάσεις μία πονηρή σκέψη στα μάτια κάποιου συνομιλητή σου. Αυτό γίνεται, για αυτό και κάποιος αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος (νομίζω ο Θαλής) έλεγε, ότι πρέπει να προσέχουμε το βλέμμα μας, για να μη διαβάζει ο άλλος τη σκέψη μας.
Έτσι λοιπόν είναι και ο κόσμος, που βλέπουμε, ακούμε, οσφραινόμαστε και γίνεται αντιληπτός με τις αισθήσεις μας, νοητές και σαρκικές.
Όλη η κτίση λοιπόν είναι κάτι σαν τη "λάμψη" στα "μάτια" του Θεού, και όλα αυτά εκφράζουνε το εσωτερικό του. Μία έκφραση της Σοφίας του είναι ο κόσμος.

Think_MathΜέλος
31/08/2006, 16:00:35

Φίλε sanuel:
quote:
Αν ήμαστε, λόγου χάρη, εμείς οι δύο μέσα στο αυτοκίνητο, που έρχεται απο Θεσσαλονίκη και ξαφνικά πετάγεται μπροστά μας μία μηχανή και ο οδηγός την αποφεύγει την τελευταία στιγμή και με πολύ "τύχη". Τότε εφόσον θα μας επισκεφτεί ο φίλος μας στο νοσοκομείο, θα μας εξιστορήσει ότι την ώρα που τον πήρε ο τροχονόμος τηλέφωνο, είπε μέσα του "Κάνε Θεέ μου, να μην πάθανε τίποτα". Ο ένας απο τους δύο τραυματίες θα πει ότι είχαμε πολύ τύχη, που δεν βλέπουμε τα ραδίκια ανάποδα. Ο δεύτερος τραυματίας θα πει, ότι η προσευχή που έκανε εκείνη την ώρα αυτός που έλαβε το τηλεφώνημα, ακόμα και άν ήτανε στο μέλλον, βοήθησε και την γλιτώσαμε. Γιατί ναι μεν έγινε η προσευχή σε μία μελλοντική στιγμή, μετά απο το ατύχημα, αλλά ο Θεός σαν άχρονος, που είναι την εισάκουσε στο παρελθόν, την ώρα που πετάχτηκε μπροστά μας η μηχανή.
Το κατάλαβες τώρα;;

Αυτό που κατάλαβα φίλε μου είναι οτι προκειμένου να στηρίξεις μέσα στο μυαλό σου το δόγμα που σου έμαθαν , καταστρατηγείς βάναυσα την κοινή λογική .
Εχεις βάλει την πίστη σου πάνω απο την λογική .
Δεν είναι τυχαίο οτι στηριζόμενος σε τέτοιο τρόπο σκέψης μπορείς να πιστέψεις σε οποιοδήποτε ψέμα σου πασσάρουν αρκει αυτό να στηρίζει την πίστη σου . (θαύματα , δαίμονες , κλπ.)
Γιαυτό κάθε συζήτηση καταντά περιττή.

quote:
Αν καταλαβαίνεις με το "μετά", καλύτερα το τι είναι ο άχρονος Θεός, τότε συμφωνώ μαζί σου.

Ειδικά το παραπάνω τα λέει όλα .
Δεχόμαστε a-priori οτι υπάρχει άχρονος θεός και κάθε λογική η παράλογη ερμηνεία γίνεται δεκτή αρκεί να στηρίζει την φανταστική μας υπόθεση.

quote:
Το ότι "Το Άγιο Πνεύμα ερευνά τα άπειρα βάθη του Θεού" δεν το λέω ε΄γω, το λέει ο Απόστολος Παύλος.

Πες μας που ο αποστολος Παύλος είπε οτι ο Θεός περιέχει τον χωροχρόνο γιατί εμενα ο θρησκευτικός στο σχολείο αλλά μου έλεγε.
Μου έλεγε οτι ο Θεός έπλασε τον κόσμο και ως δημιούργημα ο κόσμος δεν είναι κομμάτι του Θεού αλλά ο Θεός δρα σαν εξωτερικός παρατηρητής σε αυτόν.

quote:
Όλη η κτίση λοιπόν είναι κάτι σαν τη "λάμψη" στα "μάτια" του Θεού, και όλα αυτά εκφράζουνε το εσωτερικό του. Μία έκφραση της Σοφίας του είναι ο κόσμος.

Ο Θεός που αναφέρεις παραπάνω μοιάζει περισσότερο με τον θεό του Σπινόζα παρά με τον Θεό των χριστιανών .
Μπορεις να μου αναφέρεις ένα θεολογικό εδάφιο που συμφωνεί με αυτά που λές ??
Η μήπως είναι δικές σου πεποιθήσεις ??
Ακόμα περιμένω .

samuel1974Μέλος
31/08/2006, 21:01:31
@ Think_Math

Γράφεις:
"Αυτό που κατάλαβα φίλε μου είναι οτι προκειμένου να στηρίξεις μέσα στο μυαλό σου το δόγμα που σου έμαθαν , καταστρατηγείς βάναυσα την κοινή λογική .
Εχεις βάλει την πίστη σου πάνω απο την λογική .
Δεν είναι τυχαίο οτι στηριζόμενος σε τέτοιο τρόπο σκέψης μπορείς να πιστέψεις σε οποιοδήποτε ψέμα σου πασσάρουν αρκει αυτό να στηρίζει την πίστη σου . (θαύματα , δαίμονες , κλπ.)
Γιαυτό κάθε συζήτηση καταντά περιττή."

Και τότε γιατί με ρωτάς εδώ και μία εβδομάδα, για το τι είναι ο άχρονος Θεός. Ενδιαφέρεσαι ειλικρινά, να μάθεις για το τι είναι ο Θεός ή μήπως ρωτάς "εκ του πονηρού" για να ανακαλύψεις τάχατες αντιφάσεις στο Χριστιανικό δόγμα;;
Απ όσα έχω διαβάσει και μπορώ να σου απαντήσω με το δικό μου μυαλό, σου απαντάω, τώρα εάν αυτή η απάντηση δε σου είναι αρεστή, δικαίωμα σου. Εμένα ρώτησες, εγώ σου απαντάω. Το τι κάνω εγώ με τη λογική μου και με την πίστη μου αυτό είναι δικό μου προσωπικό ζήτημα. Εγώ σου απαντάω για το τι πιστεύω ή μάλλον για το τι είναι το σωστό, που πρέπει να πιστεύω, όχι για το πως πιστεύω. Για το πως πιστεύω είναι δικό μου πρόβλημα. το ποιός είναι πιστός και το ποιός είναι ορθολογιστής, σύμφωνα με αυτά που διδάσκει η πίστη μου, είναι κάτι που θα το κρίνει ο ίδιος ο Θεός. Μπορεί εσύ να είσαι για τα κριτήρια του Θεού, πιο πιστός απο εμένα.

Γράφεις
"Ειδικά το παραπάνω τα λέει όλα .
Δεχόμαστε a-priori οτι υπάρχει άχρονος θεός και κάθε λογική η παράλογη ερμηνεία γίνεται δεκτή αρκεί να στηρίζει την φανταστική μας υπόθεση."

Απο το νικ σου, υποθέτω ότι μάλλον γνωρίζεις κάτι πάνω στα μαθηματικά. Δε μου λες, τι έχει αποδείξει ο Kurt Goedel;; Δεν έχει αποδείξει, ότι δεν υπάρχει θεωρητικό οικοδόμημα στα μαθηματικά, το οποίο να είναι απαλλαγμένο απο αξιώματα;;; Εάν αναγκάζονται τα μαθηματικά, σαν την πιο ακριβή επιστήμη, να θεωρούνε κάποια πράγματα a priori σαν δεδομένα, δηλαδή να δέχονται μη αποδείξιμα στα πλαίσια μίας θεωρίας θεωρήματα, σαν αξιώματα, τότε ποιά επιστήμη, μπορεί να αποδείξει τη μη αντιφατικότητα της χωρίς να στηριχτεί σε δεδομένα;;;

Γράφεις:
"Πες μας που ο αποστολος Παύλος είπε οτι ο Θεός περιέχει τον χωροχρόνο γιατί εμενα ο θρησκευτικός στο σχολείο αλλά μου έλεγε.
Μου έλεγε οτι ο Θεός έπλασε τον κόσμο και ως δημιούργημα ο κόσμος δεν είναι κομμάτι του Θεού αλλά ο Θεός δρα σαν εξωτερικός παρατηρητής σε αυτόν."

Ο Απόστολος Πάυλος στο λόγο, που έβγαλε στους Αθηναίους είπε: "εν αυτω γαρ ζωμεν και κινουμεθα και εσμεν ως και τινες των καθ υμας ποιητων ειρηκασιν του γαρ και γενος εσμεν" Πράξ. Αποστ. κεφ. 17, 28. Εάν όλοι εμείς ζούμε και κινούμαστε μέσα στο Θεό, τότε και όλη η κτίση δεν είναι μήπως μέσα στο Θεό;; Γιατί άμα ήτανε διαφορετικά, τότε θα μπορούσαμε να πάμε να "ζώμεν" σε έναν τόπο της κτίσης ή του χωροχρόνου όπως θες πες το, όπου δε θα υπήρχε ο Θεός, μιας και εκείνο το μέρος της κτίσης θα ήτανε εκτός Θεού. Άρα σε όποιο μέρος και να πάει ο άνθρωπος και να κινείται εκει πέρα, θα βρίσκεται πάντα μέσα στο Θεό, και μιας και κινείται πάντα μέσα στο Θεό, άρα και ο χώρος και ο χρόνος, μέσα στον οποίο κινείται και ζει και υπάρχει ο άνθρωπος, και το κάθε μέρος που μπορεί να βρεθεί, είναι και αυτό μέσα στο Θεό. Άρα όλος ο κόσμος είναι μέσα στο Θεό.

Αλλά ο κόσμος δεν είναι κομμάτι του Θεού, σωστά σου έλεγε ο θρησκευτικός σας. Ο κόσμος είναι έργο του Θεού και όπως και έναν άνθρωπο-καλλιτέχνη ένα έργο του τον εκφράζει μεν, αλλά δεν είναι κομμάτι του εαυτού του, έτσι και ο κόσμος εκφράζει το Θεό, αλλά δεν είναι κομμμάτι της Θείας ουσίας. Ο Θεός όμως σου έχω ξαναεξηγήσει ότι είναι και δημιουργός και σαν δημιουργός, δημιουργεί την κάθε επόμενη χρονική στιγμή.

Γράφεις:
"Ο Θεός που αναφέρεις παραπάνω μοιάζει περισσότερο με τον θεό του Σπινόζα παρά με τον Θεό των χριστιανών .
Μπορεις να μου αναφέρεις ένα θεολογικό εδάφιο που συμφωνεί με αυτά που λές ??
Η μήπως είναι δικές σου πεποιθήσεις ??
Ακόμα περιμένω."

Θέλεις εδάφιο που να αναφέρει ότι ο κόσμος είναι η έκφραση της σοφίας του Θεού;
"Ως εμεγαλύνθη τα έργα σου, Κύριε, πάντα εν σοφία εποίησας· επληρώθη η γη της κτίσεως σου." ψαλμ. 103.
Αυτό που σου ανέφερα δεν είναι θεολογία, αλλά στο ανέφερα σαν παράδειγμα ενός τρόπου έκφρασης. Άλλο πραγμα είναι το "συναίσθημα" και άλλο πράγμα το πως αυτό εκφράζεται. Η έκφραση ενός "συναισθήματος" δεν ταυτιζεται με το συναίσθημα καθαυτό. Εγώ δεν σου περιέγραψα με αυτήν την εικόνα "της λάμψης στα μάτια του Θεού" το τι είναι ο Θεός, αλλά την έκφραση της Σοφίας του, που είναι ο κτιστός κόσμος. Αντι να σου πω λοιπόν "έργο των χειρών του είναι ο κόσμος", που λένε οι ψαλμοί, σου είπα άλλο παράδειγμα. Έτσι κι αλλιώς και τα δύο δίνουνε μία εικόνα του τρόπου έκφρασης του Θεού και δεν είναι θεολογία, γιατί δεν προσπαθούνε καν να τον περιγράψουνε, μιας και ο Θεός είναι απερίγραπτος. Αλλά ακόμη και αυτή η εικόνα, είναι κάτι για να μας γίνει κατανοητό το πως εκφράστηκε ο Θεός μιας και μάτια και χέρια δεν έχει...
Θες άλλη εικόνα που να μας δίνει να καταλάβουμε το πως εκφράστηκε ο Θεός φτιάχνοντας τον κόσμο;; "Τα μαθηματικά είναι το αλφάβητο με το οποίο ο Θεός έγραψε τον κόσμο" το είπε ο Γαλιλέος. Δε σημαίνει αυτό ότι ο Θεός πήρε χαρτι και μολύβι και άρχισε με τα χέρια του, να γράφει...

Edited by - samuel1974 on 31/08/2006 21:31:42

Think_MathΜέλος
01/09/2006, 17:48:02

Φίλε samuel :
Βαρέθηκα να λέω τα ίδια και τα ίδια αλλά ας προσπαθήσω μια φορά ακόμα .
quote:
Απο το νικ σου, υποθέτω ότι μάλλον γνωρίζεις κάτι πάνω στα μαθηματικά. Δε μου λες, τι έχει αποδείξει ο Kurt Goedel;; Δεν έχει αποδείξει, ότι δεν υπάρχει θεωρητικό οικοδόμημα στα μαθηματικά, το οποίο να είναι απαλλαγμένο απο αξιώματα;;; Εάν αναγκάζονται τα μαθηματικά, σαν την πιο ακριβή επιστήμη, να θεωρούνε κάποια πράγματα a priori σαν δεδομένα, δηλαδή να δέχονται μη αποδείξιμα στα πλαίσια μίας θεωρίας θεωρήματα, σαν αξιώματα, τότε ποιά επιστήμη, μπορεί να αποδείξει τη μη αντιφατικότητα της χωρίς να στηριχτεί σε δεδομένα;;;

Κατ'αρχήν ο Godel δεν απέδειξε αυτό που λές .
Απέδειξε οτι κάθε τυπικό σύστημα αξιωμάτων δεν μπορεί ποτέ να είναι πλήρες . Δήλαδή θα υπάρχουν πάντα σε αυτό , θεωρήματα που δεν θα είναι δυνατόν να αποδειχθούν.

Τα αξιώματα της επιστήμης είναι βασικές παραδοχές που είτε τις αντιλαμβανόμαστε με την λογική είτε διαισθητικά .
ΟΜΩΣ :
Εχουν τεράστια διαφορά απο τις παραδοχές της θρησκείας γιατί υποκεινται στην αξιολόγηση απο το πείραμα .
Δεν έχουν δηλαδή την καθολική αξία των δογμάτων της θρησκείας .
ΚΛΑΣΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ :
Η νευτώνεια σύλληψη για την μηχανική και κυρίως για την κίνηση των σωμάτων έθετε ένα βασικό αξίωμα : Οτι ο χρόνος είναι απόλυτος και ανεξάρτητος απο τον παρατηρητή .
Απο το ΠΕΙΡΑΜΑ όμως φάνηκε οτι κατι τέτοιο τελικά δεν είναι αλήθεια .
Ο χρόνος είναι σχετικός , όπως με νοητικά πειράματα έδειξε ο Αινστάιν και αυτό επαληθεύθηκε στην συνέχεια και απο πρακτικά πειραματικά δεδομένα.
Αρα το αξίωμα Απόλυτος Χρόνος κατέρευσε.
Μπορείς να μου πείς ΜΙΑ βασική παραδοχή - Δόγμα της θρησκείας που έχει μπει ποτέ σε τέτοιο έλεγχο ?
Συνεχίζεται να ισχυρίζεσται συνεχώς τα ίδια ψεύδη χρησιμοποιόντας την λογική :

Το μπουζούκι είναι οργανο.
Ο αστυφύλακας είναι όργανο.
Αρα ο αστυφύλακας είναι μπουζούκι .

Δηλαδή παραδοχές οι μέν , παραδοχές οι δε , αρα είναι το ίδιο.
Λυπηθήτε επιτέλους την κοινή λογική.

Τώρα για τα παρακάτω :

quote:
Αλλά ο κόσμος δεν είναι κομμάτι του Θεού, σωστά σου έλεγε ο θρησκευτικός σας. Ο κόσμος είναι έργο του Θεού και όπως και έναν άνθρωπο-καλλιτέχνη ένα έργο του τον εκφράζει μεν, αλλά δεν είναι κομμάτι του εαυτού του, έτσι και ο κόσμος εκφράζει το Θεό, αλλά δεν είναι κομμμάτι της Θείας ουσίας. Ο Θεός όμως σου έχω ξαναεξηγήσει ότι είναι και δημιουργός και σαν δημιουργός, δημιουργεί την κάθε επόμενη χρονική στιγμή.

ΚΑΙ

quote:
άρα και ο χώρος και ο χρόνος, μέσα στον οποίο κινείται και ζει και υπάρχει ο άνθρωπος, και το κάθε μέρος που μπορεί να βρεθεί, είναι και αυτό μέσα στο Θεό. Άρα όλος ο κόσμος είναι μέσα στο Θεό.

Αν πιστευεις οτι αυτα που γράφεις δεν αντιφάσκουν , εγώ τι να πω.
Το αφήνω στην κρίση των συνομιλητών.

Το ΞΑΝΑΛΕΩ : Μην βιάζεις την λογική.

quote:
Θέλεις εδάφιο που να αναφέρει ότι ο κόσμος είναι η έκφραση της σοφίας του Θεού;
"Ως εμεγαλύνθη τα έργα σου, Κύριε, πάντα εν σοφία εποίησας· επληρώθη η γη της κτίσεως σου." ψαλμ. 103.

ΘΕΛΩ ΕΝΑ ΕΔΑΦΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΟΔΥΚΝΥΕΙ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΑΙ.
Αλλά τι λέω ???
Αφου ουτε καν ξέρεις τι ισχυρίζεσαι.

Αυτα και συγνώμη αν το ύφος μου φαινεται επιθετικό , αλλά κουράστηκα να γράφω τα ίδια και τα ίδια .

samuel1974Μέλος
02/09/2006, 04:55:51
@ Think_Math

Σου έγραψα:
"Δε μου λες, τι έχει αποδείξει ο Kurt Goedel;; Δεν έχει αποδείξει, ότι δεν υπάρχει θεωρητικό οικοδόμημα στα μαθηματικά, το οποίο να είναι απαλλαγμένο απο αξιώματα;;;"

...και μου γράφεις:
"Κατ'αρχήν ο Godel δεν απέδειξε αυτό που λές .
Απέδειξε οτι κάθε τυπικό σύστημα αξιωμάτων δεν μπορεί ποτέ να είναι πλήρες . Δήλαδή θα υπάρχουν πάντα σε αυτό , θεωρήματα που δεν θα είναι δυνατόν να αποδειχθούν."

Και πως τα λένε τα θεωρήματα, που δεν μπορούνε να αποδειχτούνε;; Μήπως δεν τα λέμε ΑΞΙΩΜΑΤΑ;;;;

Εγώ σου λέω ότι:
"Δεν μπορούμε να απαλλαγούμε απο τα αξιώματα"

και συ μου λες:
"ΟΧΙ!! ΛΑΘΟΣ! Θα υπάρχουνε πάντα αξιώματα!!"

Δηλαδή αυτό εσύ το θεωρείς διάλογο τώρα;;;

Γράφεις:
"Η νευτώνεια σύλληψη για την μηχανική και κυρίως για την κίνηση των σωμάτων έθετε ένα βασικό αξίωμα: Οτι ο χρόνος είναι απόλυτος και ανεξάρτητος απο τον παρατηρητή.
Απο το ΠΕΙΡΑΜΑ όμως φάνηκε οτι κατι τέτοιο τελικά δεν είναι αλήθεια .
Ο χρόνος είναι σχετικός , όπως με νοητικά πειράματα έδειξε ο Αινστάιν και αυτό επαληθεύθηκε στην συνέχεια και απο πρακτικά πειραματικά δεδομένα.
Αρα το αξίωμα Απόλυτος Χρόνος κατέρευσε.
Μπορείς να μου πείς ΜΙΑ βασική παραδοχή - Δόγμα της θρησκείας που έχει μπει ποτέ σε τέτοιο έλεγχο ?
Συνεχίζεται να ισχυρίζεσται συνεχώς τα ίδια ψεύδη χρησιμοποιόντας την λογική:"

Ναι! κατέρευσε ο απόλυτος χωροχρόνος και αντικαταστάθηκε όμως με κάτι άλλο απόλυτο, με την σταθερή ταχύτητα του φωτός σε κάθε σύστημα αναφοράς. Η θεωρία όμως της σχετικότητας, όπως και κάθε άλλη θεωρία, είναι καταδικασμένη απο τον Goedel, να στηρίζεται πάνω σε ένα αξίωμα. Το ότι η ταχήτυτα του φωτός είναι σταθερή σε κάθε σύστημα αναφοράς, το δέχεται η θεωρία της σχετικότητας σαν ΑΞΙΩΜΑ, το οποίο δεν αποδεικνύεται. Μας λέει ο Αϊνσταϊν ότι η c είναι σταθερή, αλλά δε μας λέει το γιατί είναι έτσι σταθερή.
Απλά λοιπόν βελτιώθηκε το μοντέλο, για να ταιριάζουνε τα μερικά δεύτερα στην περιστροφή της έλλειψης του πλανήτη Ερμή, αλλά το σύστημα παρέμεινε το ίδιο. Έχουμε δηλαδή πάλι αξιώματα, που δεν αποδεικνύονται.

Οι δυτικοευρωπαίοι παραδειγματιζόμενοι απο την επιστήμη, που βάζει συνεχώς νέα αξιώματα, για να ταιριάζουνε με τις παρατηρήσεις, μεταφέρανε αυτήν την μεθοδολογία και στην θρησκεία. Την αρχή την κάνανε οι καθολικοί, που αλλάξανε το δόγμα και είπανε ότι "το Άγιο Πνεύμα εκπορεύεται και εκ του Υιού", προσθέσανε δηλαδή ένα ακόμα δόγμα στη θρησκεία για να ταιριάζει με τις "παρατηρήσεις" τους. Όμως αυτό είναι λάθος, γιατί πολύ απλά ο Θεός δεν μπορεί να είναι αντικείμενο παρατήρησης. Απο τη στιγμή που δέχεσαι ότι ο Θεός αποκάλυψε την αλήθεια σε κάποιους ανθρώπους, και ότι αυτός που την αποκάλυψε ήτανε ο ίδιος ο Θεός, τότε δεν μπορείς να αρχίσεις να αλλάζεις τα λεγόμενα του Θεού, γιατί τότε παραδέχεσαι ότι ο Θεός δεν είναι ασύλληπτος, αλλά ούτε καν και ο δίκαιος Θεός.
Αν τα δεις όλα ανθρωποκεντρικά, ακόμα και τις Θεϊκές αποκαλύψεις, τότε θα αρχίσεις να λες ότι οι Άγιοι Πατέρες παρατηρούσανε το Θεό, όπως παρατηρούμε το φεγγάρι π.χ. και ότι με κάθε νέα "παρατήρηση" θα βλέπουμε καλύτερα το Θεό και έτσι θα σχηματίζουμε μία καλύτερη εικόνα για το αντικείμενο παρατήρησης, και θα αλλάζουμε συνεχώς το δόγμα, για να ταιριάζει με τις νέες "παρατηρήσεις".
Αλλά εάν πιστεύεις ότι ο ζωντανός Θεός δεν παρατηρήθηκε απο τους ανθρώπους, αλλά ο ίδιος θέλησε και αποκάλυψε στους ανθρώπους κάποιες αλήθειες, τότε αυτές οι αλήθειες θα είναι πάντα οι ίδιες.
Πρώτον,
γιατί ο Θεός σαν ασύλληπτος που είναι δεν μπορεί ο άνθρωπος να ανέβει τόσο ψηλά για να τον παρατηρήσει, εκτός και άν ο ίδιος ο Θεός του δώσει το χέρι για να ανέβει "ψηλά". Και γιατί δηλαδή να ανεβάσει ο Θεός πιο ψηλά τον Αυγουστίνο, που πάνω στα γραπτά του στηριχθηκε ο καθολικισμός και να μην ανεβάσει πιο ψηλά τον Απόστολο Παύλο; Γιατί ο Θεός να ανεβάσει πιο ψηλά έναν μεταγενέστερο Χριστιανό; Μήπως εξελίσονται οι Χριστιανοί και γίνονται συνεχώς καλύτεροι και κάθε χρόνο και πιο άξιοι στα μάτια του Θεού; Δε νομίζω;
Και δεύτερον,
γιατί ο Θεός, σαν δίκαιος που είναι, δε θα τις δίνει με δόσεις τις ωφέλιμες για τη σωτηρία των ανθρώπων αλήθειες. Αλλά θα τις δίνει μια και καλή, για να έχουνε όλοι καλές προϋποθέσεις.

Θελω δηλαδή να πω, ότι αυτό που κατηγορούνε ορισμένοι και λένε ότι ο δογματισμός της Ορθοδοξίας είναι επιζήμιος και τέτοια, είναι απλώς η έκφραση αυτών που δεν πιστεύουνε στον ζωντανό και δίκαιο Θεό, αλλά η έκφραση αυτών που έχουνε θεοποιήσει την ανθρώπινη διανοήση και νομίζουνε ότι ο Θεός μπορεί να γίνει αντικείμενο παρατήρησης.

Γράφεις: ότι τα παρακάτω που έγραψα είναι αντιφατικά μεταξύ τους:

"1. Ο κόσμος είναι έργο του Θεού και όπως και έναν άνθρωπο-καλλιτέχνη ένα έργο του τον εκφράζει μεν, αλλά δεν είναι κομμάτι του εαυτού του, έτσι και ο κόσμος εκφράζει το Θεό, αλλά δεν είναι κομμμάτι της Θείας ουσίας."

"2. άρα και ο χώρος και ο χρόνος, μέσα στον οποίο κινείται και ζει και υπάρχει ο άνθρωπος, και το κάθε μέρος που μπορεί να βρεθεί, είναι και αυτό μέσα στο Θεό. Άρα όλος ο κόσμος είναι μέσα στο Θεό."

Το ότι βρίσκομαι μέσα στο Θεό, δε σημαίνει ότι είμαι ένα κομμάτι του.

Γράφεις:
"ΘΕΛΩ ΕΝΑ ΕΔΑΦΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΟΔΥΚΝΥΕΙ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΑΙ."

Το ότι ο κόσμος είναι ένα κομμάτι του Θεού όχι μόνο δεν το ισχυρίζομαι, αλλά δεν το είπα ποτέ.
Το ότι ο κόσμος βρίσκεται μέσα στο Θεό στο εξήγησα με αυτό που είπε ο Απόστολος Παύλος.

Think_MathΜέλος
02/09/2006, 08:52:38

Φίλε samuel :
quote:
Και πως τα λένε τα θεωρήματα, που δεν μπορούνε να αποδειχτούνε;; Μήπως δεν τα λέμε ΑΞΙΩΜΑΤΑ;;;;

ΟΧΙ υποχρεωτικά .
Παράδειγμα 1:
Στην κλασική Θεωρία συνόλων υπάρχει το γνωστό πρόβλημα του πληθικού αριθμού του συνεχούς , δηλαδή σε ποιο σύνολο αριθμών αντιστοιχεί το πλήθος των σημείων μιάς ευθείας.
Αντιστοιχεί στο αριθμίσιμο άπειρο των φυσικών αριθμών , ή στο μη αριθμήσιμο των πραγματικών ?
Τα αξιώματα της θεωρίας συνόλων δεν μπορούν να αποδείξουν καμία απο τις δύο θέσεις .
Δεχόμαστε λοιπόν διαισθητικά και αξιωματικά οτι ισχύει το δεύτερο. Εδώ η μη αποδείξιμη πρόταση γίνεται δεκτή ώς αξίωμα.

Παράδειγμα 2:
Οταν ο Godel απέδειξε το θεώρημα της μη πληρότητας έφτιαξε ένα τυπικό σύστημα αξιωμάτων και χρησιμοποίησε μία πρόταση της μορφής " αυτή η πρόταση δεν αποδεικνύεται " η οποία κατέληξε οτι είναι μη αποδείξιμη για κάθε τυπικό σύστημα , αφού είτε δεχτείς οτι είναι αληθής είτε ψευδής , καταλήγεις πάντα σε σε φαύλο κύκλο .
Φυσικά μια τέτοια πρόταση δεν εκλαμβάνεται ποτέ σαν αξίωμα γιατί δεν έχει νόημα .
ΑΡΑ κάθε τι που δεν μπορώ να αποδείξω ΔΕΝ σημαίνει οτι πρέπει να είναι και αξίωμα .

Αλλά πέρα απο τα παραπάνω , εγώ ΔΕΝ είπα πουθενά οτι μπορούμε να απαλλαγούμε απο τα αξιώματα .
ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΕ ΕΛΕΓΧΟ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΩΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ.
ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΑΙ. Αυτή είναι η διαφορά .

Αν εγώ θεωρήσω αξίωμα στα μαθηματικά ότι 1+1=11 θα φτιάξω μια υπέροχη μαθηματική θεωρία καθ'όλα συνεπή , αλλά αν την χρησιμοποιήσω για να στείλω έναν πύραυλο στο φεγγάρι (χονδροείδές παράδειγμα αλλά κατανοητό) ο πύραυλος θα πέφτει συνεχώς πάνω στο κεφάλι μου .
Θα καταλάβω λοιπόν οτι η θεωρία μου και ο πραγματικός κοσμος ΔΕΝ συμπίπτουν .
Επειδή συνεπώς τα δόγματα της πίστης δεν μπορούν να αξιολογηθούν με παρόμοιο τρόπο , επιστήμη και θρησκεία ΔΕΝ είναι το ίδιο πράγμα ούτε καν στις βασικές τους παραδοχές.

quote:
Αλλά εάν πιστεύεις ότι ο ζωντανός Θεός δεν παρατηρήθηκε απο τους ανθρώπους, αλλά ο ίδιος θέλησε και αποκάλυψε στους ανθρώπους κάποιες αλήθειες, τότε αυτές οι αλήθειες θα είναι πάντα οι ίδιες.

Εδώ λοιπόν και εσύ παραδέχεσαι οτι κάθε τι που είναι "αλήθεια" για τον πιστό δεν είναι δυνατόν να αμφισβητηθεί επειδή το είπε ο Θεός .
Δεν διαφωνούμε . Αυτό αποδεικνύει αυτά που σου έγραψα παραπάνω .
Η άρνηση αυτή της αμφισβήτησης , οδηγεί τελικά στην άρνηση η τον περιορισμό της σκέψης και του προβληματισμού . Πράγματα που είναι κάθετα αντίθετα με την επιστήμη.

quote:
Το ότι βρίσκομαι μέσα στο Θεό, δε σημαίνει ότι είμαι ένα κομμάτι του.

Αφού εσύ αυτό το καταλαβαίνεις κανένα πρόβλημα .

02/09/2006, 23:44:20
quote:
Αν εγώ θεωρήσω αξίωμα στα μαθηματικά ότι 1+1=11 θα φτιάξω μια υπέροχη μαθηματική θεωρία καθ'όλα συνεπή , αλλά αν την χρησιμοποιήσω για να στείλω έναν πύραυλο στο φεγγάρι (χονδροείδές παράδειγμα αλλά κατανοητό) ο πύραυλος θα πέφτει συνεχώς πάνω στο κεφάλι μου .
Θα καταλάβω λοιπόν οτι η θεωρία μου και ο πραγματικός κοσμος ΔΕΝ συμπίπτουν .
Επειδή συνεπώς τα δόγματα της πίστης δεν μπορούν να αξιολογηθούν με παρόμοιο τρόπο , επιστήμη και θρησκεία ΔΕΝ είναι το ίδιο πράγμα ούτε καν στις βασικές τους παραδοχές.

Η θρησκεία δεν έχει ούτε στόχο ούτε καμία δουλειά να ερμηνεύει το φυσικό περιβάλλον.

----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.

DierwtwmenosΝέο Μέλος
10/09/2006, 12:43:05
quote:

ο θεος γιαχβε εστηλε τον εαυτο του χριστο στην γη να διαδωσει τον λογο του και εστηλε τον εαυτο του αγιο πνευμα να ειναι μαζι με τον εαυτο του χριστο
ο χριστος μιλουσε με τον εαυτο του,γιαχβε στον κηπο των ελαιων
για να ολοκληροσουμε
ο γιαχβε με τον χριστο και το αγιο πνευμα ειναι μια δυναμη με τρεις εκφρανσεις η τρεις διαφορετικες δυναμεις;;;;
αν ειναι τρεις διαφορετικες δυναμεις τοτε εχετε πολυθεισμο
αν ειναι μια τοτε εχετε εναν σχυζοφρενη θεο

Άγιος Σπυρίδωνας
Στην Α’ Οικουμενική σύνοδο το 314 μΧ. με αφορμή την αίρεση του Αρείου σχετικά με την τρισυπόστατη φύση του Θεού, συμμετέχει και καταπλήσσει όλους, καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς του Αρείου με το γνωστό Θαύμα με το κεραμίδι:
Ο Άρειος ένας πολυμαθής Πατέρας της εκκλησίας από την Αλεξάνδρεια κήρυττε ότι ο Χριστός είναι κτίσμα του θεού και δεν είναι ο υιός του. Τότε ο Μέγας Κωνσταντίνος κάλεσε την οικουμενική σύνοδο το 328 μΧ. για να εξακριβώσει την αλήθεια. Εκεί ο Άγιος Σπυρίδωνας αν και δεν είχε τις γνώσεις για να αντικρούσει τον Άρειο κατάφερε να αποδείξει την αλήθεια.
Είπε ο Άγιος:
«Η Αγια τριάδα είναι ομοούσιος. Ο Ιησούς Χριστός είναι υιός του Θεού και το δεύτερο πρόσωπο της Αγίας τριάδας. Μαζί με το άγιο πνεύμα αποτελούν την ομοούσιο και αληθινή Αγια τριάδα, δηλαδή έναν θεό σε τρία πρόσωπα.»
Τότε σήκωσε ένα κομμάτι κεραμίδι που κρατούσε και είπε:
«Όπως αυτό το κεραμίδι αποτελείται από φωτιά, νερό, χώμα, όλα μαζί ενωμένα, έτσι και η Αγια τριάδα είναι ενωμένη και αδιαίρετη» Κατόπι κρατώντας το κεραμίδι στο χέρι του είπε:
«Eις το όνομα του πατρός», αμέσως από το κεραμίδι βγήκε φωτιά η οποία πήγε ψηλά, «και του Υιού», τότε από το κεραμίδι βγήκε νερό το οποίο έπεσε στο έδαφος,
«και του αγίου πνεύματος» τότε στο χέρι έμεινε χώμα. Κι είπε πως έτσι κι ο Θεός είναι: Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα ενωμένα.
Ύστερα από αυτό το θαύμα ο Αρείος ζήτησε συγνώμη.
Πηγή: http://1dim-kerkyr.ker.sch.gr/ergasiaE/agios_spyridon.htm

Το παραπάνω παράδειγμα είναι αυτό το οποίο αποδεικνύει την τριαδικότητα του θεού. Ναι είναι τρία πρόσωπα άλλα ένα πράγμα, μια ουσία.
Ο Ιησούς Χριστός όμως μην ξεχνάμε ότι είναι και άνθρωπος και ως άνθρωπος έχει ανθρώπινες αδυναμίες. Είναι πολύ λογικό πριν την σταύρωση του σαν άνθρωπος να μιλήσει με τον ουράνιο πατέρα του. Που θα απευθύνονταν ένας άνθρωπος που ο πατέρας του τον έστειλε να σταυρωθεί για λογαριασμό των ανθρώπων; Μα φυσικά σε αυτόν που τον έστειλε, στον πατέρα του. Και αυτό κάνει και αυτός. Θα δώσω ένα παράδειγμα που ίσως να είναι και ατυχές.
Έστω ότι ο Ιησούς είναι το χέρι του θεού ή ένα μέλος από το σώμα του Θεού (πχ από το κεραμίδι του Αγίου Σπυρίδωνα η φωτιά) το οποίο το κόβει από το σώμα του και πλάθει τον Υιό του και τον στέλνει στην Γη.
Είναι κάτι διαφορετικό; Όχι βέβαια είναι το ίδιο και το αυτό ο Θεός (το κεραμίδι είναι, γιατί η φωτιά είναι κομμάτι του, χωρίς αυτήν δεν υπάρχει κεραμίδι). Αφού όμως είναι πλέον κομμάτι από τον ίδιο τον θεό δε θα απευθυνθεί το κομμάτι αυτό προς αυτόν που το έστειλε στη Γη. Ναι γιατί κάλλιστα θα μπορούσε να πάει το πόδι ας πούμε. Έτσι λοιπόν απευθύνεται και ο Ιησούς στον επουράνιο πατέρα του λέγοντας του γιατί με έστειλες γι’ αυτό το πράγμα (την σταύρωση). Προσοχή όμως δεν είναι κτίσμα του Θεού αλλά ο ίδιος ο Θεός. Είπαμε ο Ιησούς εκτός από το ότι ήταν Θεός ήταν και άνθρωπος με αδυναμίες ανθρώπινες και αυτό εκφράζεται μέσα από την στιγμή που δείχνει την ανάγκη να μιλήσει με τον πατέρα του.

zinonΜέλος
18/11/2004, 11:40:50
αληθεια=θεος

1.Βασικη υποθεση της εξισωσης ειναι να δεχτουμε οτι υπαρχει Θεος.Εστω οτι υπαρχει(οπως και εγω πιστευω).
2. Ο Θεος ειναι ενας
3. Εχει νοηση
4. Ειναι αιωνιος και δεν μεταβαλεται ή εχει διαφορετικη αποψη περι χωροχρονου.
5. Ειναι ο δημιουργος του γνωστου και αγνωστου προς εμας κοσμου.
6. Εχει μια και μοναδικη αδιαιρετη φυση.

Εαν λοιπον ο θεος ειναι ενας , υπαρχει , αιωνιος , και δημιουργος των παντων ειναι και η αληθεια των παντων αφου αυτος ειναι και η αρχη των παντων διοτι ιστορικα προηγειται απο τα παντα.
(Α-ληθεια) Το δωρικο στεριτικο (Α ) προσδιοριζει την στερηση της (ληθης ).Και πως ειναι δυνατον ο θεος να πεσει σε ληθη εστω και να ξεχασει την παραμικρη λεπτομερεια αφου αυτος ο ιδιος ειναι η λεπτομερεια.
Αρα αληθεια μια αφου και θεος Ενας.

...................ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ Ή ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ.........................

Semiramis απολυτο δικαιο σε αυτο που αναφερεις και προσωπικη μου αποψη .Η «κοινη μοναδικοτητα» και αναλοιωτη πραγματικοτητα του ανθρωπου.Τα συναισθηματα.!!

zinon

MasvidalΜέλος
19/11/2004, 12:26:31
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΟΥΤΕ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.
ΟΣΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ,ΤΟΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ.
ΔΙΟΤΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΛΗΘΕΙΑ.ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΩΣ
ΣΩΣΤΗ. ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ.
ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,Η ΑΛΗΘΕΙΑ (ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ) ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΣΩΣΑΝ ΤΟΝ ΙΡΑΚΙΝΟ ΛΑΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΡΑΝΝΟ ΣΑΝΤΑΜ.
ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΙΡΑΚΙΝΟΥΣ Η ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΞΕΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΙΣΕΒΑΛΛΕ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΛΟΓΟ.
ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΝ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ (ΠΙΘΑΝΩΣ) ΤΟ ΜΕΤΡΗΜΑ.
ΣΥΝΕΠΩΣ,ΜΗΝ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.
ΔΙΟΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΨΕΜΜΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ.
Η ΜΟΝΗ ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ Α-ΛΗΘΕΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΙΔΙΑ Η ΛΕΞΗ.
ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ.....!!!
ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΟΥΜΕ ΟΡΘΑ ΤΗΝ ΛΕΞΗ "ΑΛΗΘΕΙΑ" .

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ,ΑΠΟ ...."ΑΛΗΘΕΙΕΣ"..... ΟΥΟΥΟΥ... ΝΑ ΦΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΤΕΣ.
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟ ΛΕΩ...........

19/11/2004, 17:17:44
Φίλε Masvidal ,είναι ενδιαφέρουσες οι απόψεις σου.
Εμείς όμως εδώ έχουμε ιδρώσει για να ορθώσουμε μια εξίσωση συμπαντικής σημασίας και εσύ την προσπερνάς .

Η εξίσωση : Θεός = Αλήθεια κατά πόσο ευσταθή στην δική σου διάνοια ;;;

Είναι και αυτός ένας τρόπος , για να μάθουμε τι πιστεύει ο καθένας μας για τον θεό ,σε σχέση με την δική του υποκειμενική αλήθεια.
Δεν συμφωνείς ;;;

ΤΡΙΟΜΗΔΗΣΝέο Μέλος
21/11/2004, 17:36:25
Su o idios karteras ton eautos sou ton idio ….kai to kolas sto toixo kathe stigmh …giati efages prologo apo thn elpida . Oxi tote fonaxe o tobaiokljhs…”elpida den uparxei, prepei na afanistei” ..Otan den elpizw niothw oti eimai eleutheros. Kai tote o triomhdhs akouse kala ola auta pou elege o tobaioklhs me idieterh prosoxh.
Theos einai mia akatapausth roh arithmwn …kai praxewn …pou de stamatei pote ..akatapausth kai apeirh eis to megethos ...pou kaneis mas de mporei na katalabei …kai to megalutero lathos pou mporeis na kaneis sauth th zwh einai …..mesa apo thn elpida na pistepseis oti kapioia stigmh tha apokodhkopoihseis ta panta….ekei exeis kiolas prologo faei apo thn elpida….Mathimatika einai h glwsa tou theou mas …mauth mas milaei ….kai mas deixnei ta meloumena eipe o TRIOMHDHS
Kai akousteme kala fonaxe tote o tobaioklhs mesto sumposio….upo thn agaph tou filou triomhdh … o theos einai o megaluteros sofos twn sofwn ….autos mas edeixe to dromo pros th duadikothta ….” Panta theloume auto pou den exoume kai otan exoume auto pou thelame ..meta theloume to allo pou xasame…..kai meis olio oi sofoi eimaste mazemenoi edw gia na mpoume pisw apo tis lexeis kai na poiasoume to ruthmo ths nomoteleias …emeis oi sofoi eimaste edw gia na dwsoume luseis …sth duadikothta tou theou mas….eimaste edw gia na valoume ena orio …efikto orio ….th mataiodoxia ….
poso diskola auta pou thelw na sas pw …..poles fores xexniemai mesth abuso kai buthizomai se ena koma xwirs skepseis …einai megalh h abusos kai apeirh ….alla egw bazw shmadia gia na thimamai …kai na gefuronw tis antithetes taseis ….kai xairomai kai to pinw olo kai to kalo kai to kako ///giati mono etsi mporeis na eisai fusiologikos …..kai alithinos ….kai tote o tobaioklhs fwnazxe “proskunhste apeisth to gnwthi sauton giati mono auto mas edixe to dromo tosa xronia ……kai tote to mati tou edixne na klei sa mikrou paidou …..giati h kardia tou tobaioklh htan ponemenh kai ixere pola gia to mellon pou de tha eprepe na eixe mathei pote tou .
Kai tha sas pw ti einai o kosmos tote eipe o tobaioklhs….” Ena to toxo einai ….pou tentontete kai afhneta apeira …kai pote tou de stamatei na rixnei kai na xanarixnei kai na xalarwnei…..ena toxo pou pernei th dunamh tou apo tis antithetes tou taseis …kai vriskete se isoropia logo autwn….logwn twn antithetwn tasewn…..mesa apo tis antithetes taseis enapokeitai h dunamh …..OOOo kai tote fonaxe o tobaioklhs ….”apistoi auto einai olo kai olo auto pou zhtate sauth th zwh .,…dunamh ….pios tha prospathisei me to toxo tou odusea omws na rixei ….pantws oxi egw ….kai tote oi lexeis tou tobaioklh xathikane alla meinane gia panta xaragmenes sta muala twn akroatwn tou …xoris panta na mporesoun na kseperasoun tis idees tou megistou TRIOMHDH

MasvidalΜέλος
22/11/2004, 21:25:21
ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΤΗΝ ΕΞΙΣΩΣΗ ΣΑΣ.ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΩ.....
Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΞΙΣΩΣΗ ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΕΣΗ ΤΗΣ ΑΚΟΜΑ.
ΑΠΛΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΠΕΡΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΟΥ,ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΟΥ....ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ.

Με εκτιμηση,MASVIDAL.

22/11/2004, 21:44:37
Τι κρίμα οι σοφοί να μην μιλάνε ελληνικά....

Θηλυκά, Galadriel

"I pass the test....
I will diminish,
and go into the West,
and remain
Galadriel"

lizzard_kingΜέλος
25/11/2004, 19:18:38
Καλησπέρα σας φίλοι μου!
Επιτέλους κατάφερα μετά από αυτό το μεγάλο κενό να βρεθώ ξανά μπροστά στο χαζοκούτι νέας γεννιάς...
Ο φίλος Masvidal έχει κατά κάποιο τρόπο δίκιο πιστεύω,αλλά θέλω επίσης να πιστεύω πως όλοι όσοι συζητάμε εδώ μέσα,ενώ συμφωνούμε με αυτήν την άποψη ψάχνουμε γι'αυτό το "άλλο",το"μαγικό",την μια αλήθεια που από κοινού μας ενωνεί...Μπορεί αυτή η αλήθεια να χτίζεται από αυτές τις αλήθειες του καθένα από εμάς...
Together we stand,devided we fall...
Ακόμη κι αν ο δρόμος οδηγεί σε αδιέξοδο μπορείς να αφήσεις το αυτοκίνητο και να πηδήξεις τον τείχο...Είναι μια πρόκληση,αφήνεις την άνεση και ασφάλεια του αυτοκινήτου,αλλά τουλάχιστον συνεχίζεις...Έστω κι αν θυσιάζεις πολλά...
Well if it seems to be real,it's illusion
for every momment of truth,there's confusion in life
Love can be seem as the answear,but nobody bleeds for the dancer...

I'm the lizard king,I can do anything!

19/10/2002, 10:26:13
Ο χωροχρόνος αρχίζει στήν διασύνδεση της Έκτης Διάστασης μετά από εξαγνισμό.Είναι ανεπίτρεπτον από τα Μυστήρια της Δημιουργίας η εισχώρηση στα φασματικά πεδία πρίν την κάθαρσην του πνεύματος και της ψυχής. Εάν συμβαίνει αυτό σε κάποιον άνθρωπο, σημαίνει ό,τι έχει γίνει υποχείριον αρνητικών δυνάμεων και δεν το αντελήφθηκε, ή έχει δοθεί συνειδητά στις αρνητικές δυνάμεις και αυτοί του δίνουν δυσάρμονη γνώση για να τον έχουν δικό τους, να τον ελέγχουν και να του απορροφούν την ενέργεια της ψυχής του. Για να πετύχη κάποιος διάνοιγμα στο χωροχρόνο, πρέπει να αγωνιστή συνειδητά για εξαγνισμό και περνά πολλές ενσαρκώσεις με πολλές δοκιμασίες τρισδιάστατες πριν να το πετύχη, γιατί δεν πρέπει να μεταφέρη ιούς στο ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΜΠΑΝ. Πρέπει να είναι πεντακάθαρος. Το σκότος καμμιά φορά μπορεί να είναι αλληγορία για την αντίληψη των γήϊνων. Όμως στους νόμους της μεταφυσικής, δεν παύει από του να είναι "σκότος" δηλαδή αρνητική ενέργεια, δηλαδή ψυχρή ενέργεια και οι ψυχρές ενέργειες δεν ζεσταίνουν μιά ψυχή και είναι συγχυσμένη κουρασμένη και δυστυχισμένη. ΙΩΑΝΝΑ.

Η ΑΣΠΙΔΑ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΑΘΗΝΑΣ

19/10/2002, 12:51:03
Γεια σας φιλοι μου,
απο την δικη μου την πλευρα,ο χωροχρονος ειναι κατι υλικο,κατι που μπορουμε να δουμε και να συλλαβουμε.Η ζωη μας ειναι μια γραμμη πανω σε ενα κανονα(χαρακα)γραμμενη και κωδικοποιημενη απο την αρχη μεχρι το τελος,οπως ελεγαν και οι Αρχαιοι Ελληνες η "ΜΟΙΡΑ".
Αυτος ο κανονας λοιπον αντιπροσωπευει για κα8ε εναν,διαφορετικο τροπο ζωης και διαφορετικη ηλικια τερματισμου του μεσα στο χωρο που ειναι παντα συναρτηση του χρονου.Ετσι λοιπον ο σε ενα κανονα π.χ. 80 χρονον πανω σε αυτον υπαρχει και μια ψυχη=ενεργεια=joule(ενας αν8ρωπος,ενα ζωο,ενας οργανισμος που εχει ενεργεια και μπορει να εχει δικη του βουληση,8εληση και εχει μεταβλητη θερμοκρασια αναλογα το περιβαλλον του,)που αυτη η ενεργεια υπαρχει σε καθε σημειο του κανονα απο την αρχη μεχρι το τελος.Ο κανονας αυτος ειναι βασισμενος πανο σε μια καμπυλωση του χωρου και του χρονου.Ο χωροχρονος ειναι μια απο τις 13 γνωστες διαστασεις που υπαρχουν οπως και ο Χοκινγκ αναφερει στο τελευταιο του βιβλιο "Το συμπαν σε ενα καρυδοτσουφλο".
Η μαυρες τρυπες ειναι ενα καλο παραδειγμα για να εφαρμωσει καποιος θεωρητικα την πραξη της καμπυλωσης του χοροχρονου.Οι επιστημονες αναφερουν οτι αν ενα σωμα υλικο δηλαδη η ΥΛΗ περασει μεσα απο το ηλεκτρομαγνητικο πεδιο μιας μαυρης τρυπας,τοτε σε μηδαμινο χρονο και χρονο 8α συναντησει την αντιυλη του και ετσι θα καταστραφει εκπεποντας τεραστια ποσα ενεργειας(και για αυτο το λογο ξερουμε οτι μια μαυρη τρυπα οταν απορροφα την ενεργεια ενος αστρου εκπεμπει ακτινες Χ και Γ.
Θεωρητικα παντα η στρεβλωση του χωροχρονου,ειναι διαταχη για το συμπαν,σε αλλα σημεια του εμφανιζετε σε εντονο βαθμο και σε αλλα η διαταραχη ειναι ελαχιστη εως και δεν επιρρεαζει την ιδιομορφια του.

Το 8εμα ειναι πολυ καλο,αλλα ο χρονος αναπτυξης του ειναι περιορισμενος.Βιβλια για το χωροχρονο πολλα,για μενα τα καλυτερα ειναι του Kip Thorne "Μαυρες τρυπες και στρεβλωσεις του χρονου" οπως και το "Χρονικο του Χρονου" του Χοκινγκ.

"Ο εξυπνος αλλαζει γνωμη ο ανοητος ποτε"

Leonardo

19/10/2002, 18:07:26
Μαύρες Τρύπες υπάρχουν πολλές σε κάθε διάγραμμα του Σύμπαντος. Είναι βασισμένες πάντα πάνω στις διακυμματικές ενέργειες, όχι πάνω στην στρεβλωμένες ενέργειες. Γι΄αυτό και έχουν την δύναμη να διαπερνούν την αντιύλη να απελευθερώνουν την μάζαν της ύλης και να την κάνουν νηματιδιακό ΦΩΣ. Οι στρέβλωση της ενέργειας αποδίδεται μόνο στις διαβαθμισμένες λειτουργικές ενέργειες της διακεκομμένης ενέργειας. Μια κινούμενη διακεκομμένη ενέργεια που κινείται έχει διαλείψεις αδυναμίας και δεν μπορεί να συνεχίση και να αυξήση τα χημικά συστατικά διότι κάπου τα χάνει. Γι΄αυτό και Μαύρες Τρύπες υπάρχουν μόνο όπου υπάρχουν ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ που ενώνουν από την τέταρτη διάσταση και άνω. Από την Γήϊνη Διάσταση μέχρι την ΔΑΙΜΟΝΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ, δεν υπάρχουν Μαύρες Τρύπες. Υπάρχουν ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΣΤΡΟΦΙΓΓΕΣ χαμηλοτέρων ακτίνων νηματιδιακών διακυμματικών ακτίνων ΦΩΤΟΣ, διότι υπάρχει ακόμα κάποια αραιοποιημένη χημική ποσότητα πύκνωσης (βεβαρυμένης ύλης) και δεν του δίνει την επιτάχυνση που χρειάζεται ένα σώμα. Δηλαδή να διαπεράση με αύξηση της διαπεραστικής ταχύτητας και διαμέσου της μαύρης τρύπας να απελευθερώση την μάζαν χημικών αερίων και να τα κάνουν νηματιδιακό Φως εκλεπτυσμένης ουσίας. ΙΩΑΝΝΑ

Η ΑΣΠΙΔΑ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΑΘΗΝΑΣ