ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Αντίο αγαπημένο και άδικο Esoterica... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Αντίο αγαπημένο και άδικο Esoterica... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Zadok53 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
19/02/2011, 15:10:26
Ναι έχει δίκιο η Αμαλία. Ας πούμε ότι το ξεκίνησες ρε άθεε από συγκεκριμένο γεγονός αλλά ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ αξίζει να γενικευθεί. Είμαι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ μαζί σου σε αυτό το θέμα αλλά ΔΕ μου φταίει τίποτα ο Craven.

Παιδιά ότι και να πείτε στον άθεο αυτός θα βρίσκει μια κουφή απάντηση. Ξέρετε γιατί; Γιατί δεν ξέρετε ή δε θέλετε να επικαλεστείτε μια από τις πιο θεμελιώδεις αρχές τις επιστήμης:Το Occam's razor.

Αν έχεις 2 διαθέσιμες εξηγήσεις, τότε η ΑΠΛΟΥΣΤΕΡΗ είναι σωστή. Τι είναι απλούστερο και άρα σωστό, να υπάρχουν μαγικοί τηλεμεταφορείς ή απλώς να είναι σφαιρική η γη.

Το πρώτο θέτει πολλές προϋποθέσεις και ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ υπάρξης πραγμάτων πχ να υπάρχει κάποιος που να τους έβαλε, κάποιος να τους συντηρεί, να μην τους πήρε χαμπάρι κανένας μέχρι τώρα.

Φυσικά οι περισσότεροι στο παράξενο (είδες δεν αναφέρομαι στον Craven) όταν κάποιος χριστιανομάχος που πιστεύει στο ηλιοκεντρικό/σφαιρική γη κτλ κτλ ,όπως εγώ,επικαλείται το ξυράφι, διαφωνούν μαζί του. ΦΑΤΕ τα τώρα. ΔΩΣΤΟΥ άθεε, η γη είναι επίπεδη. Κάνε ΟΣΕΣ υποθέσεις για τηλεμεταφορείς/μαγνήτες/δεσμοφύλακες γουστάρεις, δεν υπάρχει περιορισμός.

Α και όσοι επικαλείστε την επιστημονική κοινότητα...Να θυμίσω τι μου λένε ΕΜΕΝΑ όταν την επικαλούμε;;;; Ότι υπήρξαν περιστατικά στο παρελθόν που έκαναν λάθος και άρα δεν πρέπει να την εμπιστευόμαστε; Αφού έκαναν λάθος στα άλλα μπορεί να κάνουν λάθος ΚΑΙ στη σφαιρικότητα της γης.

19/02/2011, 18:39:39
Είπαμε Άθεος είναι όχι χαζός
Το θέμα περισσότερο μοιάζει με μεταπτυχιακό στην ψυχολογία
με τίτλο "πετάμε το τυράκι και τρέχουν τα ποντικάκια"
(όπως απο την αρχή προσδιόρισε και ο Νικόμαχος)
Παρά του οτι εξελίχθηκε σε διάλογο , ενα θέμα που ουσιαστικά ξεκίνησε ο Άθεος γιατί είχες αντιρρήσεις με το θέμα του κόλπου στο Aden και επέλεξε αυτό τον τρόπο για να μας τονίσει την αντίθεση του στον τρόπο που προσεγγίζουμε ενα παράξενο φαινόμενο ή θεωρία ...

Το θέμα δεν είναι πως πραγματικά είναι η Γη ,
αλλα πως τη βλέπει ο καθένας

19/02/2011, 19:31:34
amalia, δεν θα μπορούσα να κάνω καλύτερη τοποθέτηση από αυτή που έκανε o IndustrialAngel, δεν έχω τίποτε να χωρίσω με τον Craven αλλά δεν μπορεί κανείς να επικαλείται ότι βρισκόμαστε στο παράξενο και δεν χρειάζεται να δίνονται αποδείξεις για ότι γράφεται εδώ, αν συνεχίσουμε να κινούμαστε σε αυτό το μονοπάτι τότε η γη θα μείνει επίπεδη

βεβαία μπορείς ανά πάσα ώρα να κλείσεις το θέμα αυτό είναι καθαρά στο πως θες να διαχειριστείς τον χώρο
ή θα γίνεται έρευνα πάνω σε ότι λέμε και ανάλογα θα κρατάμε το ενδεχόμενο του να είναι σωστό το ποιο παράξενο ή ο κάθε ένας θα γράφει ότι θέλει χωρίς να χρειάζεται τεκμηρίωση

“«Καταραμένε Έλληνα, τά βρήκες όλα, φιλοσοφία, γεωμετρία, φυσική, αστρονομία, τίποτα δέν άφησες γιά εμάς».
Φρίντριχ φον Σίλλερ

19/02/2011, 20:44:09
quote:
IndustrialAngel:

Α και όσοι επικαλείστε την επιστημονική κοινότητα...Να θυμίσω τι μου λένε ΕΜΕΝΑ όταν την επικαλούμε;;;; Ότι υπήρξαν περιστατικά στο παρελθόν που έκαναν λάθος και άρα δεν πρέπει να την εμπιστευόμαστε; Αφού έκαναν λάθος στα άλλα μπορεί να κάνουν λάθος ΚΑΙ στη σφαιρικότητα της γης.

Λέγεται αυτό και από τους "μεν" και από τους "δε".
Για παράδειγμα, στο χώρο της έρευνας για τη συνείδηση κυκλοφορεί ένα επιχείρημα που υποστηρίζεται από τους εξαλειπτικούς υλιστές (αυτούς που υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει φαινόμενο συνείδησης αλλά μόνο νευρώνες) σύμφωνα με το οποίο, αφού η επιστήμη στο παρελθόν διαφώτισε κάποια φαινόμενα που θεωρούσαμε μυστηριώδη τη φύση τους, π.χ. η χρήση της έννοιας του φλογιστού για την εξήγηση της καύσης, θα το κάνει και στο μέλλον για κάποια φαινόμενα που αυτή τη στιγμή θεωρούμε δύσκολα για εξήγηση αν όχι μη εξηγήσιμα.
(Αφού εξηγήσαμε εκείνο τότε, θα εξηγήσουμε και αυτό κάποτε)

Κατά τη γνώμη μου, τέτοιου είδους δηλώσεις, από όποια πλευρά κι αν προέρχονται, δεν αποτελούν ακριβώς επιχειρήματα υπέρ μιας εξήγησης, αλλά μάλλον προσπαθούν να πείσουν γιατί θα έπρεπε να επενδύσουμε σε έναν τύπο εξήγησης κι όχι σε κάποιον άλλο. Με άλλα λόγια, επειδή η έρευνα απορροφά πόρους οποιουδήποτε είδους, χρόνο, χρήματα, ερευνητικά εργαστήρια, κ.λπ., θα πρέπει να πείσεις γιατί έχει νόημα μια συγκεκριμένη ερευνητική κατεύθυνση.

Σημ:
AitheroVamon , ωραία η Γη-καρδιά!

19/02/2011, 20:48:23
@ αθεος

Δε χρειάζεται να κλειδωθεί το θέμα, είναι ενδιαφέρον και δημιουργικό.
Φτάνει να μην περιστρέφεται γύρω από το τι είπε και τι δεν είπε κάπου αλλού ο Craven.

Πάμε παρακάτω τώρα;

20/02/2011, 00:27:18
Αθεε

ας προχωρησουμε παρακατω οπως λεει η Αμαλια.
Εχει αλλωστε ενδιαφερον το θεμα.

Λοιπον επι τη ευκαιρια,συμφωνεις με την αποψη του αμοθεν
για το αστροπλοιο του Μενελαου?
Πενηντα-πενηντα να ειναι κατω απο τον δομο του Ατρεα?
λιγοτερο?
Υπαρχουν ενδειξεις αλλωστε στον Ομηρο.
Καπου το διαβασα...δεν θυμαμαι ακριβως.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.

anastoleas1Νέο Μέλος
20/02/2011, 09:27:56
ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΙΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΠΟΚΟΡΥΦΟΜΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΗ αδμιν ΠΟΥ ΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΛΕΓΙΝ ΤΟΥ ΟΠΩΣ Κ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ...
ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΙΔΑ Κ ΣΕ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΑΝΤΕΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΑΜΑΧΗ.ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΟΜΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑ ΣΤΑ ΛΕΧΘΕΝΤΑ ΤΟΥ ΑΘΕΟΥ.
ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ Κ ΕΙΜΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΥΑΛΟ ΑΚΟΜΑ Κ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΟΤΙ Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΕΔΗ.ΘΑ ΤΟ ΜΕΛΕΤΗΣΩ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΕΡΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ Κ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΡΕΙ Η' ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ.
ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΝΟΙΧΤΗΚΕ ΜΕ ΥΣΤΕΡΟΒΟΥΛΙΑ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΕΛΠΙΖΩ ΣΕ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΘΕΟ.

anastoleas1Νέο Μέλος
20/02/2011, 09:41:15
KAI ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΘΑ ΧΑΙΡΟΜΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.
ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΑΘΕΟ...
ΑΚΟΜΑ Κ ΜΕ ΤΟΝ αδμιν
ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΑΤΕΙ ΤΑ ΞΕΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ.

20/02/2011, 15:40:54
Αμαλία,

Σε πρώτη φάση επιβεβαιώνεις αυτά που λέω. Το δίκιο που μπορεί να είχε κάποιος ή όχι στο παρελθόν ΜΙΚΡΗ επίδραση έχει στον αν έχει ΣΗΜΕΡΑ δίκιο. Το θέμα είναι τι ΣΤΟΙΧΕΙΑ έχει και πώς τεκμηριώνει τις θέσεις του και να μην αναλωνόμαστε στο να ψάχνουμε το "ποινικό μητρώο" κάθε θεωρίας ή στάσης της επιστήμης (ή όποιου άλλου).

Ας μην μπλέκουμε όμως τον επιστημονικό ματεριαλισμό με το παραπάνω. Είναι θέμα φιλοσοφίας της επιστήμης το να θεωρείς ότι τα φυσικά φαινόμενα εξηγούνται με άλλα φυσικά φαινόμενα. Επί της ουσίας είναι το μοναδικό πράγμα που δεν αποδεικνύεται και μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί "δόγμα". Ο λόγος που το διατηρούμε είναι ότι ΕΤΣΙ μπορούμε να λειτουργήσουμε και μέχρι τώρα τα αποτελέσματα είναι απολύτως θετικά.

Ο ΒορέαςΝέο Μέλος
20/03/2011, 10:49:42
ΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΑΧ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΌΤΑΝ ΑΚΌΜΑ ΤΟ ΚΥΝΉΓΙ ΜΑΓΙΣΣΏΝ ΤΈΛΟΣ Π’ΝΤΩΝ ΣΏΝΕΙ ΣΏΝΕΙ ΤΙ ΕΊΣΤΕ ΡΕ ΑΡΧΗΓΟΊ ΤΟΥ FORUM "ΝΤΡΟΠΙΣΑΣ" ΟΡΕ ΚΑΙ ΌΣΟ Για ότι οι γι είναι επίπεδη διαφωνώ όπως και ότι υπάρχει θεός και ΣΕ πολλά αλλα

ολα τελιονουν καποτε

20/03/2011, 22:08:22
quote:
Το θέμα δεν είναι πως πραγματικά είναι η Γη ,
αλλα πως τη βλέπει ο καθένας

Δεν ξέρω τι βλέπετε εσείς, πάντως εγώ βλέπω ότι επιβεβαιώνεται αυτό που λένε...: "Και γίναμε κώλος!"

(και μάλιστα τα "επίμαχα" σημεία είναι σε Αραβία και Β.Αφρική... Τυχαίο?)

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "

Edited by - PY8AGORAS on 20/03/2011 22:11:21

03/05/2014, 02:15:16
Πολυ φοβαμαι που θα το πω αλλα η Γη δεν ειναι οπωs διδασκει η επιστημονικη κοινοτητα>

Μολιs βρηκα μια θεωρια που ειναι ενα με εμενα>Ναι ενα με εμενα>Δονει μεσα μου>Γιατι η αληθεια πρεπει να ειναι ομορφη και να σε ελευθερωνει>

Δεν με νοιαζει κοροιδεψτε οσο θελετε>Γιατι η θεωρια οπωs τη συναντω ειναι το το κλειδι που ελειπε απο την κατανοηση των εσωτεριστικων κειμενων και των αλχημιστικων πινακων>

Aπλωs θα παραθεσω εναν αλχημιστικο κλασσικο πινακα>
Και μολιs τωρα μου αποδεικνυεται ποσο τεραστια σημασια εχει ο τροποs
που βλεπειs τα πραγματα>
Μαs διδαξανε το επιφανειακο>Κατι ασχημο>Κατι που δεν ισχυει>
Τα εσωτεριστικα κειμενα μαs ελευθερωνουν αλλα πρεπει να ειμαστε θαρρετοι ωστε να απαρνηθουμε τα παντα απο την εκπαιδευση μαs>

Μια συμπαντικη θεωρια πρεπει να περικλειει την εννοια του σκοπου>
Γιατι ολοι οι εσωτεριστεs γνωριζουμε οτι επιτελουμε σκοπο>
Η θεωρια των πραγματων πρεπει να δειχνει οτι υπαρχει δρομοσ>>οχι οτι απλωs γυριζουμε πανω σε μπαλεs στο αχανεs χαοs>>>

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ4OuB0cTL0y_liMWR0e5ahZeNiz6ct9F9iGSm9T1vTm3wFG0RD

Edited by - panosfromlydian2 on 03/05/2014 02:17:08

03/05/2014, 14:42:33
quote:

Πολυ φοβαμαι που θα το πω αλλα η Γη δεν ειναι οπωs διδασκει η επιστημονικη κοινοτητα>

Μολιs βρηκα μια θεωρια που ειναι ενα με εμενα>Ναι ενα με εμενα>Δονει μεσα μου>Γιατι η αληθεια πρεπει να ειναι ομορφη και να σε ελευθερωνει>

Δεν με νοιαζει κοροιδεψτε οσο θελετε>Γιατι η θεωρια οπωs τη συναντω ειναι το το κλειδι που ελειπε απο την κατανοηση των εσωτεριστικων κειμενων και των αλχημιστικων πινακων>

Aπλωs θα παραθεσω εναν αλχημιστικο κλασσικο πινακα>
Και μολιs τωρα μου αποδεικνυεται ποσο τεραστια σημασια εχει ο τροποs
που βλεπειs τα πραγματα>
Μαs διδαξανε το επιφανειακο>Κατι ασχημο>Κατι που δεν ισχυει>
Τα εσωτεριστικα κειμενα μαs ελευθερωνουν αλλα πρεπει να ειμαστε θαρρετοι ωστε να απαρνηθουμε τα παντα απο την εκπαιδευση μαs>

Μια συμπαντικη θεωρια πρεπει να περικλειει την εννοια του σκοπου>
Γιατι ολοι οι εσωτεριστεs γνωριζουμε οτι επιτελουμε σκοπο>
Η θεωρια των πραγματων πρεπει να δειχνει οτι υπαρχει δρομοσ>>οχι οτι απλωs γυριζουμε πανω σε μπαλεs στο αχανεs χαοs>>>

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ4OuB0cTL0y_liMWR0e5ahZeNiz6ct9F9iGSm9T1vTm3wFG0RD

Edited by - panosfromlydian2 on 03/05/2014 02:17:08

Αυτή είναι κοσμολογική απεικόνηση (όχι δηλαδή η φυσική μορφή, αλλά μια εσωτερική αντίληση του Όλου - κατά κάποιους - του Blake μοιάζει).

...ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ