ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Υπάρχει ελεύθερη βούληση (άρα και αμαρτία) στον παράδεισο; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Υπάρχει ελεύθερη βούληση (άρα και αμαρτία) στον παράδεισο; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Think_Math30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
Think_MathΜέλος
06/08/2006, 15:53:59

Φίλε samuel Θα με τρελάνεις :
quote:

Αυτό ακριβώς λέμε τόση ώρα. Η αιτία του παραδόξου είναι ότι αν ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ έστω και το παραμικρό, αυτό θα επέφερε μία αλλαγή, η οποία είναι ικανή να αποτρέψει το ταξίδι σου στον χρόνο. Η λύση του παραδόξου είναι ότι, όπως γράφει και το κείμενο, ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙΣ καμία, μα απολύτως καμία, έκβαση πειράματος και θα τα βλέπεις όλα σαν τετελεσμένα γεγονότα. Αν πας πίσω στο χρόνο δεν μπορείς να κάνεις καμία αλλαγή, αν μπορούσες να κάνεις, τότε ΟΛΟ το σύμπαν θα έπρεπε να διασπαστεί σε δύο σύμπαντα.

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ .
ΑΡΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ ΘΑ ΣΕ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΣΥΜΠΑΝ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ.
ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙΣ ΠΙΣΩ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΟΥΤΕ ΩΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ.

ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΝΑΙ Η ΟΧΙ ???

ΑΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΟΥΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΟΥΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΜΠΑΝ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ .

Το μόνο που στραβώνει στα παραπάνω είναι η παντογνωσία του Θεού που καταργεί την ελεύθερη βούληση.
ΑΡΑ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΑΤΟΠΗΜΑ .
ΕΚΤΟΣ ΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ Η Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ . ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ???

Οσο για το παρακάτω :

quote:
Όσον αφορά την παρατήρηση.
Αν εσύ παρατηρήσεις κάτι και αλλάξεις έτσι το σχεδιάγραμμα έντασης χώρου π.χ., τότε αλλάζεις το μέλλον. Επομένως η παρατήρηση σε αυτό το επίπεδο μικροκόσμου θα είναι αδύνατη. Όσο τρελό και αν ακούγεται αυτό είναι σωστό. Στον μακρόκοσμο η παρατήρηση π.χ. να δεις τον παππού να πίνει τσιγάρο στον καφενέ, δεν επηρεάζει την έκβαση της μετέπειτα κινήσεώς του (αν πάει μετά στον μπακάλη και γνωρίσει εκεί τη γιαγιά σου π.χ.)

Απαντάς μόνος σου :

quote:

Ας πάρουμε ένα ηλεκτρόνιο, το οποίο κινείται μέσα στους δενδρίτες του εγκεφάλου ενός σκύλου. Η πιθανότητα να κτυπήσει αυτό το ηλεκτρόνιο ένα άλλο ηλεκτρόνιο και να το "εξιτάρει" έτσι σε άλλο επίπεδο ενέργειας ή να μην το κτυπήσει είναι fifty fifty. Αν το σωματίδιο αυτό κτυπήσει το άλλο σωματίδιο, τότε το άλλο σωματίδιο θα κτυπήσει ένα άλλο και αυτό θα φέρει μία αλυσιδωτή αντίδραση μέσα στον δενδρίτη του σκύλου. Ο δενδρίτης θα δώσει σήμα σε ένα νευρόνιο καί αυτό θα οδηγήσει σε μία εγκεφαλική λειτουργία του σκύλου. Ο σκύλος θα αντιδράσει και μπορεί π.χ. να ορμήξει και να δαγκάσει έναν άνθρωπο, ο οποίος θα πάει στο νοσοκομείο, θα γνωρίσει μία νοσοκόμα, θα κάνεί μαζί της ένα παιδί, που θα το ονομάσει Αδόλφο και πάει λέγοντας... Δε θέλω να πω ότι έγινε έτσι, αλλά θέλω να περιγράψω το πως γίνεται η μή ντετερμινιστική ροή του χρόνου, όπως την υποστηρίζει ο Θινκ Μαθ. Το άν δηλαδή γίνει ο β παγκόσμιος ή όχι εξαρτάται απο τις πιθανότητες, που έχει το σωματίδιο να κτυπήσει το άλλο σωματίδιο. Και επειδή αυτές οι πιθανότητες είναι μισές μισές και μη προβλέψιμες, άρα το μέλλον είναι μη ντετερμινιστικό.

Το αρχικό ηλεκτρόνιο μπορεί να επηρεαστεί απο την αρχική παρατήρηση για την οποία συζητάμε .

quote:
όπως την υποστηρίζει ο Θινκ Μαθ

Δεν το υποστηρίζει ο Θινκ Μαθ η κβαντική φυσική το λέει .
Για να αλλάξεις το μέλλον δεν είναι ανάγκη να επηρεάσεις μεγάλα αντικείμενα όπως είναι οι άνθρωποι . Ακόμα και ένα σωματίδιο να επηρεάσεις δημιουργείς ένα παράλληλο σύμπαν με μη προβλέψιμη συμπεριφορά .
( Να μην μιλήσουμε τώρα και για την θεωρία του χάους ).

quote:
Ο Θεός όμως δημιουργεί τον χρόνο, δηλαδή δημιουργεί την επόμενη χρονική στιγμή. Το αν το σωματίδιο κινηθεί προς τα πάνω και δεν κτυπήσει το νευρόνιο και το αν κινηθεί προς τα κάτω και κτυπήσει το νευρόνιο του σκύλου, δεν είναι μη προβλέψιμο για το Θεό, γιατί ο Θεός σαν δημιουργός, θα δημιουργήσει την επόμενη χρονική στιγμή του σύμπαντος, είτε αυτήν όπου το σωματίδιο πάει προς τα πάνω, είτε αυτήν όπου το σωματίδιο πάει προς τα κάτω. Για αυτό ο Θεός είναι παντοδύναμος. Και για αυτό τα ζώα είναι "άλογα" γιατί ο τρόπος που σκέφτονται και συμπεριφέρονται, εξαρτάται απο την επόμενη χρονική στιγμή του σύμπαντος και δηλαδή καθοδηγούνται απο το θέλημα του Κυρίου.

Να με συγχωρείς αλλά ο σκύλος μου δεν είναι καθόλου " Αλογος ".
Δεν συμπεριφέρονται όλα τα ζώα ενστικτωδως , ούτε η λογική είναι μοναδική εκδήλωση του ανθρώπου , όπως και η ελεύθερη βούληση επίσης.
Τα ζώα με ανεπτυγμένο εγκέφαλο εκδηλώνουν σαφώς ελευθερη βούληση με τον τρόπο που την ενοούμε.
Δηλαδή αν ένας σκύλος δαγκώσει έναν ανθρωπο εσυ θα του έλεγες : " Ηταν θέλημα του Κυρίου "

quote:
Επειδή όμως ο άνθρωπος δεν είναι μόνο υλικός, αλλά ταυτόχρονα και άϋλος με την ψυχή του, για αυτό και έχει ελεύθερη βούληση (για να ξανάρθουμε στο θέμα). Η σκέψη (ο λόγος) του ανθρώπου δεν γεννάται μέσα στις κβαντικές λειτουργίες του εγκεφάλου, των οποίων την έκβαση ο Θεός δημιουργεί, αλλά μέσα στην ψυχή του. Η ψυχή του γεννάει ελέυθερη σκέψη, γιατί ακριβώς δεν λειτουργεί με κβαντικές λειτουργίες. Η ψυχή είναι μεν περιορισμένη στον τόπο και στον χρόνο, αλλά τα όντα της άϋλης κτίσης δεν αποτελούνται απο κβάντα.

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΚΑΤΣΕ Η ΚΒΑΝΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ .
ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΤΙΣ ΛΟΓΙΚΕΣ ΑΚΡΟΒΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ .

Γιατί πάντα καταλήγετε όλοι η πιστοί κάποιας θρησκείας να πιαστήτε απο οτιδήποτε λογικοφανές η παράλογο για να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα ???

Οσο η "λογική" και η "ψυχή" σας είναι τα μόνα πράγματα που έχουν σημασία για σας σε αυτό το σύμπαν , ε τότε εγώ προτιμάω να είμαι ζώο και να κάνω παρέα με τον σκύλο μου .

Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ .

<< Τιποτα δεν είναι πιό υποκειμενικό απο την απόλυτη αλήθεια.>>

TrainmanΜέλος
06/08/2006, 17:19:00

quote:
@ Trainman

Όλοι θέλουμε να επιστρέψουνε οι καθολικοί στην αλήθεια και να καταλάβουνε την πλάνη του φιλιόκβε, στην οποία έχουνε πέσει. "Όταν δε έλθη ο παράκλητος ον εγώ πέμψω υμίν παρά του πατρός, το Πνεύμα της αληθείας Ο ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΕΚΠΟΡΕΥΕΤΑΙ, εκείνος μαρτυρήσει περι εμού." Κατα Ιωάννην, 15, 26

Φίλε pr_gid

Μην είσαι τόσο σίγουρος για τα όσα έχεις μάθει. Ψάχνε, βάζε το νου σου να κάνει συνδυασμούς. Μην φοβάσαι. Μην αγκιστρώνεσαι. Όσοι έχουν εξουσία έχουν άλλα πράγματα να σκεφθούν και δουλεύουν πριν από σένα, μέσω εσού, για τον εαυτό τους.

Πιστεύεις στ' αλήθεια ότι το σχίσμα έγινε για το φιλιόκβε; Πιστεύεις στ' αλήθεια ότι εκείνοι που χαρακτηρίζουν την τριάδα "μέγα μυστήριο", Mysterium Magnum ακατάληπτο από την ανθρώπινη διάνοια, είναι σε θέση να γνωρίζουν από πού εκπορεύεται το Άγιο Πνεύμα - σε βαθμό μάλιστα που να αναθεματίσει ο ένας τον άλλον για τη διαφωνία αυτή; Ψάχνε πίσω από τις λέξεις, όχι μόνον το θεολογικό προβληματισμό, αλλά τα παιχνίδια της εξουσίας και τους κοινωνικούς αντικατοπτρισμούς: Στην Ανατολή, Εκκλησία και Κράτος, παρά τις όποιες προστριβές ήσαν ενωμένα (μοναρχία) - στη Δύση, ο ρόλος της Εκκλησίας ήταν εξ ανάγκης διακριτός (δυαρχία). Σε ένα καθεστώς δυαρχίας, πιο εύκολα κάθεται το "και εκ του Υιού" και αναδεικνύεται ως αιτία διαφωνίας.

Ψάξε αυτό που σου πρότεινα για τον Φώτιο. Ίσως και να εκπλαγείς!

Trainman

"Ούτω και ακούσαντες Πνεύμα Θεού, το συνυπάρχον με τον Λόγον και φανερώνον την ενέργειαν αυτού, εκλαμβάνομεν (...) ως δύναμιν ουσιώδη υφισταμένην καθ' εαυτήν εις ιδιαιτέραν υπόστασιν, μη δυνάμενην να χωρισθή του Θεού εις τον οποίον ευρίσκεται, ή τον Λόγον του Θεού εις τον οποίον συνυπάρχει..." αναφέρει ο Γρηγόριος ο Νύσσης. Είναι άραγε τεράστια η απόσταση από το "συνυπάρχει" έως το "εκπορεύεται";

TrainmanΜέλος
06/08/2006, 17:21:49

Velial

Μας προτείνεις King Diamond για τις ήσυχες μέρες του Αυγούστου, ή μου φαίνεται;

ChastityΜέλος
06/08/2006, 19:01:57
Προς samuel1974

1. (περί ηλεκτρονίων κλπ.) Το παράδειγμα που δίνεις περί μιας πιθανής εξέλιξης μεταξύ ενός άντρα και μιας γυναίκας δεν με βρίσκει αντίθετο. Πραγματικά μπορεί να συμβεί. Εκεί που διαφωνώ είναι ότι απορρίπτεις τον ντετερμινισμό επειδή η έκβαση ενός γεγονότος, πχ ο Β.Π.Π. είχε πιθανότητα 50-50 να συμβεί ή όχι. Ξεχνάς ότι ο ντετερμινισμός ως έννοια πρεσβεύει πως κάθε συμβάν είναι αποτέλεσμα κάποιων (αλλά όχι απαραίτητα ενός, 1) φυσικών νόμων. Δηλαδή απορρίπτεις τον ντετερμινισμό επειδή πουθενά δεν βρίσκεις πως ένα γεγονός προέρχεται 100% από μία (1) αιτία/φυσικό νόμο. Μα εξ αρχής διαστρεβλώνεις την έννοια του ντετερμινισμού! Σου ξαναλέω λοιπόν πως το λάθος που κάνεις είναι στα ποσοστά. Για 'σένα, ακόμη και δύο να είναι οι παράμετροι ή οι αιτίες που μπορεί να προκαλέσουν ένα γεγονός (κβαντικότητα), αυτό φτάνει για να καταρριφθεί η εγκυρότητα του όρου. Για να σε διευκολύνω, πήγαιναι στο Google και δώσε το λήμμα "define: determinism". Διάβασε τα αποτελέσματα και σύγκρινέ τα με αυτό που πιστεύεις εσύ. Τότε θα καταλάβεις το λάθος σου.

2. Περί πόλης Ναζαρέτ
Διάβασα το άρθρο-αναφορά της wikipedia στην "πόλη" της Ναζαρέτ αλλά ενώ μας παρουσιάζεις τις ανωτέρω αναφορές περί πληθυσμού κλπ, ξεχνάς να σημειώεις και τα παρακάτω που επίσης αναφέρει:
However, some historians argue that the absence of textual references to Nazareth in the Old Testament and the Talmud, as well as the works of Josephus, indicate that a town called 'Nazereth' did not exist in Jesus' day. Without questioning the long-standing habitation of the village, it is suggested the town only came to be called 'Nazereth' after the spread of Christianity. The exact placement of historical references on the timeline makes inarguable conclusion difficult.

Το ανωτέρω συμπέρασμα εξάγεται από απόψεις (αναφέρονται στην ίδια ιστοσελίδα) ότι:
- Η Ναζαρέτ δεν αναφέρεται σε κανένα ιστορικό αρχείο ή βιβλικό κείμενο της εποχής και επίσης κανείς ιστορικός τότε δεν έκανε λόγο γι' αυτήν.
- Η Ναζαρέτ δεν αναφέρεται ούτε στο Ταλμούδ, ούτε στην π.δ., ούτε στα απόκρυφα ευαγγέλια
- Η Ναζαρέτ δεν αναφέρεται σε καμία λίστα οικισμών της φυλής του Ζαβουλόν (Ιησούς του Ναυή 19:10-16), όπου αναφέρονται 12 πόλεις, 6 χωριά αλλά πουθενά η Ναζαρέτ.
- Η Ναζαρέτ δεν συμπεριλαμβάνεται στις πόλεις της Γαλιλαίας, όπως αυτές αναφέρονται από τον Ιώσηπο.
- Η Ναζαρέτ δεν συμπεριλαμβάνεται στις 63 πόλεις της Γαλιλαίας που αναφέρονται στο Ταλμούδ.

Πέραν όμως από τα ανωτέρω επιχειρήματα υπάρχουν και τα εξής:

1. Κανείς δεν αναφέρει τη Ναζαρέτ γιατί ήταν ένα πολύ μικρό χωριό. This is utter bull****!

2. Εάν η Ναζαρέτ ήταν πράγματι τόσο μικρή ώστε να μην αναφέρεται πουθενά, τότε πως υπήρχε συναγωγή στην πόλη αυτή έτσι ώστε ο Ιησούς να υποστεί τις γνωστές προσβολές;

3. Οι ανασκαφές που έφεραν στο φως τα υποτιθέμενα ερείπια της Ναζαρέτ έγιναν το 1955-1960 από Καθολικούς αρχαιολόγους με επικεφαλή τον ιερέα Bellarmino Bagatti. Το σημείο της ανασκαφής ήταν το κάτω μέρος του ναού που έκτισαν Φραγγισκανοί μοναχοί το 1730 αφού κατέλαβαν το μέρος διώχνοντας τους Έλληνες μοναχούς... Στο σημείο της ανασκαφής βρέθηκαν πολλές στοές και σπηλιές. Αν και με ένα πραγματικό "άλμα πίστης", οι αρχαιολόγοι αναφώνησαν ότι βρήκαν το χωριό του Ιησού, της Μαρίας και του Ιωσήφ, στο κατώτερο (και αρχικό) ορίζοντα βρήκαν μία...νεκρόπολη! Δηλαδή ένα σύμπλεγμα τάφων μεγάλων διαστάσεων. τι ήταν αυτό; Ο τόπος ταφής των 15000 περίπου κατοίκων της Γιάφα, διπλανής πόλης που καταστράφηκε το 64μ.α.χ.χ. από το στρατό του Ρωμαίου Τραϊανού. Κανείς δεν φτιάχνει νεκρόπολη άνω από υπάρχουσα πόλη αλλά διαλέγει ένα ερημικό μέρος και το χρησιμοποιεί ως χώρο ταφής (και μιλάμε για 15000 νεκρούς...). Το συγκεκριμένο γεγονός συνδέεται και με κάτι ακόμα, επίσης πολύ σημαντικό: Οι εβραίοι ΠΟΤΕ δεν έκτιζαν πόλη πάνω ή έστω κοντά σε χώρους ταφής γιατί διατηρούσαν την πεποίθηση-έθιμο πως οι νεκροί ήταν "μιαρροί" και οι ζωντανοί έπρεπε να μένουν μακριά τους

Η δεύτερη απόπειρα "ανακάλυψης" της Ναζαρέτ έγινε από τον Φραγγισκανό (...) αρχαιολόγο Pfann, ο οποίος το 1997, κατόπιν σχετικών ερευνών κατέληξε στο συμπέρασμα πως η περιοχή κατοικούντο από 2-3 φαμίλες, ένα σύνολο από 35 σπίτια απλωμένα σε έκταση 25 στρεμμάτων! Σίγουρα μιλάμε για μεγαλούπολη! Είναι απίστευτο το πόσο μπορεί η θρησκοληψία να μεγενθύνει την πραγματικότητα

3. Η πεποίθηση πως η πόλη καταγωγής του Ιησού ήταν η Ναζαρέτ, σε μεγάλο βαθμό (και πολύ απαίδευτα) προέρχεται από τον συσχετισμό του ονόματός του με μια γεωγραφική περιοχή. Συγκεκριμένα ο Ιησούς ονομάζεται πολύ συχνά ως "Ιησούς ο Ναζωραίος". Οι περισσότεροι συσχετίζουν αυτή τη λέξη με την πόλη της Ναζαρέτ. Όμως στην εποχή του Ιησού, η λέξη "Ναζωραίος" σχετιζόταν με τη λέξη "Ναζάρα" που σήμαινε "η αλήθεια". Δηλαδή Ο χαρακτηρισμός "Ιησούς ο Ναζωραίος" σήμαινε "Ιησούς, ο άνθρωπος της αλήθειας". Εξ' ού και το τάγμα των Ναζαρηνών, αίρεσης των Εσσαίων.

4. Ο ίδιος ο Ωριγένης (3ος αι.) δεν είχε ιδέα για το που βρισκοταν η Ναζαρέτ αν και ζούσε στην Καισάρεια, περίπου 48χλμ μακριά από το υποτιθέμενο σημείο...

5. Η 80χρονη αυτοκράτειρα Ελένη, τον 4ο αιώνα βρισκόταν σε περιοδεία στην Παλαιστίνη και πηγαίνοντας στη "Ναζαρέτ" δεν βρήκε τίποτε άλλο από ένα πηγάδι το οποίο ευκόλως αλλά επιτυχώς ονόμασε "πηγάδι της Μαρίας". Το σημείο έγινε τόπος προσκύνησης με το χρήμα να ρέει άφθονο έως τις ημέρες μας (και εις τους αιώνες των αιώνων )

Έτσι, περί ύπαρξης της πόλης Ναζαρέτ κατά τον 1ο μ.α.χ.χ. δεν υπάρχουν ούτε ιστορικές, ούτε αρχαιολογικές αλλά ούτε και κυριολεκτικές αποδείξεις. Υπάρχει όμως μια σοβαρή πηγή πλούτου που κανείς δεν πρέπει να πειράξει. Ο καθένας με τις ανάγκες του...

Και κάτι τελευταίο. Mr samuel1974, αναφέρεσαι σε μέλος του φόρουμ και γράφεις πως δεν πρόκειται να συνεχίσεις την όποια συζήτηση μαζί του αν πρώτα δεν σου απαντήσει σε αυτά που τον ρωτάς. Όπως βλέπεις, αν και παραμένουν αναπάντητες αρκετές ερωτήσεις που σου έθεσα, πάραυτα έχω κατεβάσει ολόκληρο "σεντόνι" απαντώντας στα όσα ισχυρίζεσαι. Αν θέλεις σου παραθέτω και τη λίστα με τις αναπάντητες ερωτήσεις που σου υπέβαλλα. Οπότε πριν φερθείς όπως γράφεις, κοίτα λίγο και τη δική σου συμπεριφορά ως μέλος του φόρουμ.

ΑΥΤΑ!

Lux e tenebris
07/08/2006, 17:19:45
pr_gid:
«Δηλαδή το λογικό είναι να μου λες ότι όλη η ιστορία όπως έγινε και γράφτηκε είναι ψέμα και συνάμα ότι αυτό το οποίο ισχυρίζεσαι δεν χρειάζεται απόδειξη επειδή είναι το λογικό.»

Όχι, αλλά όταν σχεδόν τίποτα δεν ευσταθεί ιστορικά ή αρχαιολογικά, τότε προφανώς έχουμε να κάνουμε με ΜΥΘΟΥΣ. Εχεις να μας υποδείξεις κάπου την πόλη Ναζαρέτ αρχαιολογικά? Την γνωρίζει κανείς ΠΛΗΝ της «ιστορίας» της Καινής Διαθήκης?

Φίλτατε, ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΜΥΘΟΣ είναι και όχι ιστορία. Αυτό σου λέω.

pr_gid:
«Αυτή η φράση δεν αποτελεί αγιογραφία του Σατανά;;;!!!»

Καθόλου. Αναλύω ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ και ΛΕΓΟΜΕΝΑ. Δες τα μεν και τα δε και βγάλε μόνος σου συμπέρασμα….

pr_gid:
«Εγώ και μόνο που επαναλαμβάνω τα λόγια αυτά αισθάνομαι τύψεις. Και τα δύο πλάνη και βλαστήμια μόνο στον ψυχισμό σου έχουν επιπτώσεις και πουθενά αλλού.»

Αυτή είναι και η διαφορά μας. Δεν τολμάς καν να κάνεις την υπέρβαση, να κάνεις χρήση ενός θεϊκού αγαθού: της λογικής και της αμφισβήτησης-των πηγών της σοφίας με άλλα λόγια. Οχι ότι θέλω να υπαινιχθώ τον «σοφό», αλλά η οδός είναι μια.

Θρησκεία μου η Αλήθεια φίλτατε, και αυτή η θρησκεία δεν έχει τύψεις και ενοχές…

pr_gid:
«Μεγαλύτερη οδός αυτογνωσίας από το μυστήριο της ιεράς εξομολογήσεως, όπου ο άνθρωπος προσπαθεί να κατανοήσει και να ομολογήσει τα λάθη του στην πράξη και όχι μονολογώντας, υπάρχει άραγε;»

Τι σχέση μπορεί να έχει μια διαδικασία ΤΑΠΕΙΝΩΣΗΣ του ελεύθερου ανθρώπου μπροστά σε έναν παπά, με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΔΕΑ της αυτογνωσίας?

Η αυτογνωσία αναπτύχθηκε από τους Ελληνες προπάτορες μας φίλτατε (και όχι αυτούς που ΕΣΕΙΣ μάθατε να θεωρείτε ως τέτοιους-π.χ. Αβραάμ…), τόσο στο θεολογικό επίπεδο με το δελφικό ρητό «ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ» αλλά όσο και φιλοσοφικά με τις ΑΔΟΓΜΑΤΙΣΤΕΣ αναζητήσεις τους.

Οι έννοιες αυτές, όπως και το ρητό «ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ» ή το «ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ», παρείχαν στον άνθρωπο ένα απλό μέσο βοήθειας στον δρόμο της αυτογνωσίας. Μάλιστα, την ανήγαγαν σε τέτοιο βαθμό, ώστε σήμερα μπορούμε να πούμε ότι ουσιαστικά η θρησκεία τους ήταν μια ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ και όχι ένα σύστημα αξιών με μενού εντολών για τον έλεγχο των μαζών, κάτι το οποίο συστηματικά διδάσκει ο Χριστιανισμός για παράδειγμα.

Προς αυτή την κατεύθυνση εξάλλου συνηγορούν σχεδόν όλοι οι μύθοι των Ελλήνων, και ειδικά ο μύθος του Διόνυσου, περί ανάδυσης και θεοποίησης του ανθρώπου, που έμελλε αργότερα να μεταλλαχθεί στον γνωστό και τελείως κενό από εσωτερικής απόψεως μύθο του Χριστού….).

Η έννοια της αυτογνωσίας συνάμα, δεν σημαίνει ότι αισθάνομαι κάποιο «φόβο Θεού» ή προσέρχομαι στην μεταπράτηση της ψυχής μου μπροστά σε έναν αυτόκλητο……εκπρόσωπο του Θεού επί γης (!), αλλά ούτε και συνειδητοποιώ πλευρές της συμπεριφοράς μου και πάει και τελείωσε.

Αυτό που κάνουν οι χριστιανοί, και με περισσή δόση ιεροπρέπειας προάγουν οι παπαγαλίζοντες ιερωμένοι, είναι το βήμα του ότι τάχα συνειδητοποιώ ότι είμαι κλέφτης, συνειδητοποιώ ότι θέλω απολαύσω απλά την σάρκα της μαθήτριας μου, και μετά λέω εγώ ξέρω ποιος είμαι, μετανοώ και…..πιάσε το αυγό και κούρεψε το!!

Αυτογνωσία για τον Ελληνα φίλτατε σημαίνει ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ, γνωρίζω εκείνες τις ιδέες, αντιλήψεις, προκαταλήψεις, αξίες, πιστεύω εκείνες τις βαθύτερες νοητικές εμφυτεύσεις που με οδηγούν στην άλφα ή βήτα συμπεριφορά, στον άλφα ή βήτα συναισθηματισμό. Και αφού τις διακρίνω, τότε ως αντικειμενικός κι αποστασιοποιημένος παρατηρητής του εαυτού μου, κρίνω αν θα συνεχίσω να τις έχω ή όχι ή σε τι βαθμό θα τις έχω. Κι έτσι αλλάζω και τη συμπεριφορά μου και τα συναισθήματά μου και γενικά όλη μου τη ζωή. Γίνομαι πιο συνειδητός και κατά συνέπεια πιο ευτυχισμένος σ' αυτήν τη ζωή.

Ευδαιμονία πρέπει να είναι ο στόχο μας και όχι η στάση μετάνοιας με το βλέμμα στο πάτωμα!!

Η κατανόηση του «ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ», η αποφυγή της υπερβολής, εκεί όπου ο άνθρωπος παρατηρεί ότι η συμπεριφορά του ή ο συναισθηματισμός του είναι υπερβολικός, σημαίνει ότι σε αυτό το σημείο είναι ασυνείδητος. Δεν έχει συνείδηση. ¶ρα είναι το σημείο στο οποίο πρέπει να εστιάσει, να παρατηρήσει και να αναλύσει.

Αυτοανάλυση με άλλα λόγια, ή κατά το κοινώς λεγόμενον, αυτοψυχανάλυση.

Ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι τις διαφορές στις αξίες και στους ανθρώπους που προκύπτουν μέσα από τις μεν και τις δε διαδικασίες…..

pr_gid:
«Δηλαδή αφού δεν μας έχει δείξει κάποιος τον παράδεισο συνεπάγεται πως ότι λέει η Εκκλησία είναι ψέματα;»

Ορθολογικά σκεπτόμενοι, ναι. Ψεύδεται.

Σε κάθε περίπτωση, θα ΕΠΡΕΠΕ να αφήνει ένα παραθυράκι ανοιχτό, πράγμα που δεν κάνει ωστόσο, αλλά μανιωδώς υποστηρίζει το……αστήρικτο! Αντιλαμβάνεσαι τι εστί δογματισμός για τον ελεύθερα σκεπτόμενο άνθρωπο? Απλά ΑΝΑΘΕΜΑ!

Αυτές τις «αξίες» θέλεις να διαδώσεις? Αυτές τις «αλήθειες» θέλεις να δώσεις στους ανθρώπους που αγαπάς?

pr_gid:
«Εσύ δεν αισθάνεσαι ότι η ψυχή σου είναι αιώνια; Κάνε ότι λέει η Καινή Διαθήκη και θα τον δεις τον παράδεισο.»

Το τι αισθάνεσαι αγαπητέ, είναι προϊόν αυθυποβολής. Δεν έχω την αίσθηση ότι έχεις αντιληφθεί την Καινή Διαθήκη ως αλληγορία και συμβολισμό, αλλά ως μια Σχολαστική αφήγηση του στιλ……πέρνα, πάρε και σώσου!!

Απογοητευτικό….

pr_gid:
«Οι Ευαγγελιστές, Ματθαίος και Ιωάννης δεν ήταν μαθητές του Χριστού; Ή μήπως δεν έζησαν και οι 4εις ευαγγελιστές τον 1ο αιώνα.»

ΕΚΕΙΝΟΙ γράφουν ότι ήταν. ΕΣΥ, γνωρίζεις κανένα άλλο, ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ που να ισχυρίζεται το ίδιο??

Θέλω να πω, ΠΟΙΟΣ τρίτος μας μιλάει για τους ευαγγελιστές? ΠΟΙΑ ιστορική πηγή τους αναφέρει? ΠΟΙΟΣ σημειώνει την δράση τους?

Για σκέψου….

07/08/2006, 17:42:53
Σαμουήλ,

Το ότι θα ερχόταν μια ώρα και απλά ΘΑ ΤΑ ΜΑΣΟΥΣΕΣ, ήταν αναμενόμενο.

Δεν έχει ΠΟΤΕ υπάρξει μια «πόλη Ναζαρέτ» που εξιστορούν οι επίσης ιστορικά ανύπαρκτοι «ευαγγελιστές ή μαθητές» του Ιησού. Εάν υπήρχε, τότε θα είχαμε ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΥΡΗΜΑ.

Όμως, το μόνο που έχουμε είναι ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΙΩΠΗ καθώς μετά από δεκαετίες ψαξίματος…….δεν έχει βρεθεί ούτε μια πέτρα που να αποδίδεται σε μια «πόλη Ναζαρέτ»!!!

Ξέρεις κάτι Σαμουήλ, δεν πειράζει, μάλλον…..ο Ιησούς ήταν ο πρώτος και τελευταίος κάτοικος αυτής της……σχετικά μικρής πόλης!!!!!!!!!!!

Αλήθεια, έχεις ακούσει κάτι ένα χωριό με το όνομα Γάμαλα? Σε αντίθεση με την ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ Ναζαρέτ, αναφέρεται σε πάμπολλα έγγραφα, αλλά όλως παράξενα σε……καμία χριστιανική αφήγηση…….

Από εκεί όμως, από τα Γάμαλα, κατάγονταν ένας Ιησούς, ο οποίος φαίνεται ΝΑ ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ, καθώς θεώρησε τον εαυτό του ΝΟΜΙΜΟ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ, όπως και ο πατέρας του εξάλλου, ο οποίος ομοίως ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ από τους Ρωμαίους…….

samuel1974Μέλος
07/08/2006, 18:19:46
@ schwabe

Προτου απαντήσω σε οποιοδήποτε σου ερώτημα, θέλω να μου απαντήσεις σε αυτό που σε ρώτησα, σαν αντερώτηση στο δικό σου, όταν είπες:

"Που γράφει στην Παλαιά Διαθήκη ότι ο Χριστός θα είναι Θεός;"

"Ειπεν ο Κύριος (Θεός) τω Κυρίω (Θεώ) μου: κάθου εκ δεξιών μου..."

Σε ποιόν Θεό μιλάει ο Θεός;;;;;

samuel1974Μέλος
07/08/2006, 19:02:10
@ Chastity

DIABASES OLO TO KEIMENO H KRATHSES OTI SE BOLEYEI?

From Wikipedia, the free encyclopedia,
http://en.wikipedia.org/wiki/Nazareth

In 1962, a Hebrew inscription found in Caesarea, dating to the late 3rd or early 4th century, mentions Nazareth as one of the places in which the priestly divisions were residing after the Great Jewish Revolt. From the three fragments that have been found, it is possible to show that the inscription was a complete list of the twenty-four priestly courses (cf. 1 Chronicles 24:7-19; Nehemiah 24:1-21), with each course (or family) assigned its proper order and the name of each town or village in Galilee where it settled.

POTE EGINE H EPANASTASH???? MHPWS TO 70 A.D.???
AYTO DE SOU ARKEI? KRATAS MONO TO "some historians argue".

WSTE 8ELEIS NA BROUNE OI ARXAIOLOGOI TH SYNAGWGH ENOS XWRIOY, GIA NA PEISTEIS OTI AYTO TO XWRIO YPHRXE ETSI? NA BROUNE KAI TO ERGASTHRIO TOU IWSHF KAI PAEI LEGONTAS...

ME AYTO TO SKEPTIKO TA EREIPIA STHN PELLA DEN EINAI TA EREIPIA MIAS PALAI POTE PRWTEYOYSAS MIAS AYTOKRATORIAS, ALLA ENOS E3OXIKOU, GIATI UPARXOYNE EKEI MONO 5 PETRES KAI 2 PSHFIDWTA...
KAI OUTE BABEL YPHRXE GIATI PROTROU ANASTHLWSEI TA TEIXH EKEI O SADDAM HTANE KATI LOFISKOI ME PLI8IA.

ME AYTO TO SKEPTIKO MEXRI NA BROUNE OI ARXAIOLOGOI TO FARO THS ALE3ANDREIAS, TON LABYRIN8O THS AIGYPTOY, TON KOLOSSO THS RODOY, TOYS KREMASTOYS KHPOYS THS BABEL, TON TAFO TOY M. ALE3ANDROY... OLA AYTA DEN YPHRXANE.

ASE POY MPOREI...

OI ANAFORES GIA OLA AYTA TA MNHMEIA EINAI SYRRAFES TWN DRAKONIANWN...

ChastityΜέλος
07/08/2006, 19:52:47
Ξεστραβώσου και ξαναδιάβασε το κείμενο!

In 1962, a Hebrew inscription found in Caesarea, dating to the late 3rd or early 4th century, mentions Nazareth as one of the places in which the priestly divisions were residing after the Great Jewish Revolt. From the three fragments that have been found, it is possible to show that the inscription was a complete list of the twenty-four priestly courses.

Τι καταλαβαίνουμε από αυτά;

1. Την εποχή του Ιησού ΔΕΝ υπήρχε η "πόλη" γιατί αναφέρεται στην περίοδο ΜΕΤΑ την αποτυχημένη επανάσταση των εβραίων.

2. Το κείμενο χρονολογείται στον 3ο-4ο αιώνα, δηλαδή τουλάχιστον 300 χρόνια μετά τα γεγονότα που εξιστορεί. Τα βαφτίσια είχαν μεγάλη ευχέρεια χρόνου.

3. Σου ξαναθυμίζω απόσπασμα από το κείμενο του ίδιου άρθρου που παρέθεσα πιο πάνω:
The exact placement of historical references on the timeline makes inarguable conclusion difficult.

Όπως ξεκάθαρα βλέπεις, η αναφορά της Wikipedia είναι αποστασιοποιημένη. Παρουσιάζει όλες τις απόψεις αλλά δεν αποφαίνεται και δεν λαμβάνει θέση. Άλλωστε δεν είναι αυτός ο ρόλος της. Δηλαδή αν βρω μια άλλη εγκυκλοπαίδεια που υποστηρίζει κάτι άλλο τι θα κάνουμε;

Το πρόβλημα και η διαφωνία μας δεν είναι στο που τελικά βρισκόταν η Ναζαρέτ αλλά στον αν υπήρξε ποτέ (και οπουδήποτε) πόλη που εξ' αρχής ονομάστηκε Ναζαρέτ. Πίσω από αυτά κρύβεται το σύμπλεγμα των γνωστών προσώπων της κ.δ., η άμμωμος σύλληψη κλπ.

Nazareth is not the fable itself. It is a part of the fable...

Πάντως απ' ότι βλέπω (κι εδώ σε παραδέχομαι) έχεις αποπροσανατολίσει εντελώς την κουβέντα και συνεχίζεις τεχνιέντως να κάνεις γαργάρα τα ερωτήματα που σου έχουν τεθεί. Το έχεις γυρίσει σε δρακονιανούς, εξωγήινους από το Μ του Λαγού και ισοπεδώνεις τα πάντα επειδή καλέ μου τελικά ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. Βάζεις την Ναζαρέτ στο ίδιο σακί με τη Μακεδονία, Αίγυπτο, Βαβυλώνα κλπ, ψάχνωντας απεγνωσμένα ψεγάδια που απλά σε κάνουν να φαίνεσαι ακόμη πιο διάτρητος κι εκτεθημένος απ' όσο φαίνεσαι. Αν δεν έχεις χρόνο να απαντήσεις, το δέχομαι. Τουλάχιστον δώσε μια εξήγηση για τη συστηματική γαργαρίαση που έχεις πάθει.

Lux e tenebris
07/08/2006, 21:23:55
samuel1974:
«Προτου απαντήσω σε οποιοδήποτε σου ερώτημα, θέλω να μου απαντήσεις σε αυτό που σε ρώτησα, σαν αντερώτηση στο δικό σου, όταν είπες:»

Ρώτησα ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΝΤΑΤΕΥΧΟ (ή και Παλαιά Διαθήκη) και όχι για την Καινή Διαθήκη. Εσύ συνάμα…..το βιολί σου!!

Ας είναι, άντε να δούμε τι έχεις να μας πεις….

samuel1974:
«"Ειπεν ο Κύριος (Θεός) τω Κυρίω (Θεώ) μου: κάθου εκ δεξιών μου..."
Σε ποιόν Θεό μιλάει ο Θεός;;»

Πρώτον, το συγκεκριμένο εδάφιο από τις Πράξεις (κεφ.β 34) είναι μια ΑΠΟΨΗ που μας μεταφέρει Ο ΛΟΥΚΑΣ, και πολύ καλά γνωρίζουμε ότι Ο ΛΟΥΚΑΣ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΙΔΕ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ή ΑΚΟΥΣΕ ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΟΥ αλλά….άκουσε από τρίτα πρόσωπα!!

Ο Λουκάς, ΜΑΣ «ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ» όσα έμαθε και άκουσε (!) έχοντας πρωτίστως ως πηγή τον Παύλο, ο οποίος με την σειρά του………………επίσης ουδέποτε άκουσε τον Ιησού ή παρευρέθη σε «συμβάντα» που μας μεταφέρει με «αξιοπιστία» ο Λουκάς!!

Με λίγα λόγια………….ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ!!!!!

Σε κάθε περίπτωση, είναι περιφανέστατο ότι δεν μπορούμε να θεωρήσουμε τον Λουκά ως «αξιόπιστη» πηγή για την θεϊκότητα ή εντολή του Ιησού (ως του Μεσσία των προφητών της Πεντατεύχου), δεδομένου πως ούτε έχει άμεση σύνδεση με τους Ιουδαίους Ραβίνους, όντως εθνικός, αλλά ούτε και φέρει στοιχεία αξιοπιστίας όπως η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ.

Το συγκεκριμένο δε εδάφιο που έχεις κολλήσει, είναι αμελητέας αξίας ως προς τον προσδιορισμό που θέλεις να στοιχειοθετήσεις, καθώς η ανάγνωση του κειμένου (όχι της μετάφρασης-παραπλάνησης της δεξιάς πλευράς της σελίδας αλλά του αρχαίου κειμένου!) δίδει μια ΑΜΦΙΣΗΜΗ ΕΙΚΟΝΑ και αν μη τι άλλο μια ολίγον….τραγελαφική τοποθέτηση του Λουκά ως προς τις «προφητείες» που……ίσως και να πέσανε έξω!!!!

Και διαβάζουμε: «…και δεν είναι δυνατόν παρά εις τον Ιησού και όχι εις τον Δαβίδ να αναφέρονται οι προφητικοί αυτοί λόγοι»!!!! (κεφ.β 34)

Κάνε μου λοιπόν τη χάρη με αυτές τις επιπολαιότητες και ανακολουθίες που σας ξεγελάνε, και απάντα στα όσα σε ρώτησα: ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Η ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΟΤΙ Ο ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟΣ ΜΕΣΣΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ ή ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΘΝΗΤΟΣ?

ΠΟΥ λοιπόν Σαμουήλ, ΠΟΥ ΤΟ ΓΡΑΦΟΥΝΕ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΣ??

samuel1974Μέλος
07/08/2006, 23:15:01
@ schwabe

Με ρώτησες:
"Σε ποιό εδάφιο της παλαιάς διαθήκης αναφέρει ότι ο Χριστός θα είναι Θεός;"

Και σου ανέφερα:
«"Ειπεν ο Κύριος (Θεός) τω Κυρίω (Θεώ) μου: κάθου εκ δεξιών μου..."

Κα μετά μου λες:
"Ρώτησα ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΝΤΑΤΕΥΧΟ (ή και Παλαιά Διαθήκη) και όχι για την Καινή Διαθήκη. Εσύ συνάμα…..το βιολί σου!!"

Και απαντάω:
Το συγκεκριμένο κείμενο είναι ο 109ος ψαλμός του Δαβίδ...

Αν μου επιτρέπεις μία συμβουλή: Διάβασε πρώτα τα κανονικά ευαγγέλια και την κανονική βίβλο και μετά ασχολείσαι με τα μη κανονικά και με τα απόκρυφα.
Ψάχνεις να βρεις αντίφαση μέσα στη βίβλο; δεν πρόκειται να βρεις. Και ξέρεις γιατί; Γιατί η βίβλος είναι ο Λόγος του Κυρίου και ο Λόγος του Κυρίου είναι ο Χριστός. Η αλήθεια δεν είναι μία αόριστη έννοια ή μία φιλοσοφική εφεύρεση. Η αλήθεια είναι ο Χριστός. Ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός είναι η ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ, που έψαχνε ο Σωκράτης. "Εγώ είμαι η αλήθεια". Έτσι δεν είχε πει ο Χριστός;
Όσο κυνηγάς τον Χριστό, όσο θέλεις να πηγαίνεις με αυτούς που τον βρίζουνε και τον φτύνουνε, τόσο κυνηγάς και την αλήθεια, τόσο την φτύνεις και την βρίζεις.

@ Chastity

Γράφεις:
Ξεστραβώσου και ξαναδιάβασε το κείμενο!

Εντάξει, έχεις δίκιο. Δεν είχα χρόνο να απαντήσω λεπτομερώς.

Γράφεις:
1. Την εποχή του Ιησού ΔΕΝ υπήρχε η "πόλη" γιατί αναφέρεται στην περίοδο ΜΕΤΑ την αποτυχημένη επανάσταση των εβραίων.

Η εξέγερση των Εβραίων έγινε το 70 μ.Χ. δηλαδή ένας σύγχρονος του Ιησού θα μπορούσε να την είχε ζήσει. Απ' ότι ξέρω, πόλεις που ξεφυτρώνουνε απο το πουθενά μέσα σε 70 χρόνια δεν υπάρχουνε, εκτός απο πολύ λίγες και σπάνιες περιπτώσεις, όπου διάφοροι πολιτικοί ηγέτες ιδρύουνε πόλεις σε γεωστρατηγικά σημεία, όπως π.χ. η Πετρούπολη, που ίδρυσε ο τσάρος των Ρώσων Πέτρος. Η διαδικασία όπου ένας αγροτικός συνοικισμός εκείνης της εποχής και σε εκείνο το άγονο σημείο γίνεται μία κωμόπολη, διαρκεί πολλά χρόνια. Το 70 μ.Χ. αυτή η κωμόπολη ή μεγάλο χωριό ή ότι άλλο ήτανε, είχε περάσει κάποια χρονάκια μέχρι να μπορέσει να φιλοξενήσει κόσμο.

Γράφεις:
2. Το κείμενο χρονολογείται στον 3ο-4ο αιώνα, δηλαδή τουλάχιστον 300 χρόνια μετά τα γεγονότα που εξιστορεί. Τα βαφτίσια είχαν μεγάλη ευχέρεια χρόνου.

Συνομωλογήσανε δηλαδή οι συγγραφείς, και γράψανε ένα κείμενο, όπου θα υπήρχε αναφορά πόλεως Ναζαρέτ; Με ποιό σκοπό, να αντικρούσουνε τις κατηγορίες ότι κάποτε θα εμφανιστούνε κάποιοι που θα αμφισβητούνε την ιστορικότητα της πόλης;

Γραφεις:
Όπως ξεκάθαρα βλέπεις, η αναφορά της Wikipedia είναι αποστασιοποιημένη. Παρουσιάζει όλες τις απόψεις αλλά δεν αποφαίνεται και δεν λαμβάνει θέση. Άλλωστε δεν είναι αυτός ο ρόλος της. Δηλαδή αν βρω μια άλλη εγκυκλοπαίδεια που υποστηρίζει κάτι άλλο τι θα κάνουμε;

Αν βρεις μία άλλη εγκυκλοπαίδεια, θα βρω και εγώ μία όπου θα παίρνει και αυτή θέση και αυτή η κουβέντα θα συνεχιστέι επ' άπειρον.

Γράφεις:
Το πρόβλημα και η διαφωνία μας δεν είναι στο που τελικά βρισκόταν η Ναζαρέτ αλλά στον αν υπήρξε ποτέ (και οπουδήποτε) πόλη που εξ' αρχής ονομάστηκε Ναζαρέτ. Πίσω από αυτά κρύβεται το σύμπλεγμα των γνωστών προσώπων της κ.δ., η άμμωμος σύλληψη κλπ.

Σου έφερα για παράδειγμα την Αρχαία Πέλλα, γιατί δίπλα υπάρχει και ένα χωριό που το λένε Νέα Πέλλα. Δεν είναι μήπως συνηθισμένο φαινόμενο να υπάρχει η νέα πόλη δίπλα στον αρχαίο συνοικισμό; Το ότι υπάρχει εκεί σήμερα μία πόλη με 120 000 κόσμο και λέγεται Ναζαρέτ είναι τελείως τυχαίο;
Ποιός μου λέει εμένα ότι τα ερείπια της συναγωγής που ψάχνουνε κάποιοι δεν έιναι θαμμένα κάτω απο το σύγχρονο τζαμί, όπως συμβαίνει και με το τέμενος του Ομάρ, που κτίστηκε ακριβώς απο πάνω απο το Ναό του Σολωμώντα, για να δηλώσει έτσι την επικυριαρχία του Ισλάμ.
Ο νεολιθικός συνοικισμός που έχει βρεθεί εκεί κοντά είναι τυχαίος και αυτός.
Aναφέρουνε αυτοί που αμφισβητούνε την ιστορικότητα της Ναζαρέτ ότι δεν αναφέρεται στο Ταλμούδ. Και απο εκεί εξάγουνε το συμπερασμα ότι και ο Χριστός είναι αμφισβητησήμου ιστορικότητας.
Το ότι το Ταλμούδ αναφέρει τον Χριστό, όπως τον αναφέρει, δεν λέει σε αυτούς τίποτα;

Γράφεις:
Πάντως απ' ότι βλέπω (κι εδώ σε παραδέχομαι) έχεις αποπροσανατολίσει εντελώς την κουβέντα και συνεχίζεις τεχνιέντως να κάνεις γαργάρα τα ερωτήματα που σου έχουν τεθεί. Το έχεις γυρίσει σε δρακονιανούς, εξωγήινους από το Μ του Λαγού και ισοπεδώνεις τα πάντα επειδή καλέ μου τελικά ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. Βάζεις την Ναζαρέτ στο ίδιο σακί με τη Μακεδονία, Αίγυπτο, Βαβυλώνα κλπ, ψάχνωντας απεγνωσμένα ψεγάδια που απλά σε κάνουν να φαίνεσαι ακόμη πιο διάτρητος κι εκτεθημένος απ' όσο φαίνεσαι. Αν δεν έχεις χρόνο να απαντήσεις, το δέχομαι. Τουλάχιστον δώσε μια εξήγηση για τη συστηματική γαργαρίαση που έχεις πάθει.

Εγώ φέρνω παραδέιγματα, αν και παρατραβηγμένα, αλλά πάντως παραδείγματα ιστοριολογικά και αρχαιολογικά, γιατί η κουβέντα στράφηκε στην αρχαιολογία και το παίζουμε τώρα ιστορικοί. Όμως δεν πήγα την κουβέντα τόσο οφσάϊντ, όπως εσύ, που πετάς ένα "άμμωμος σύλληψη".

@ think_Math

Επιμένεις να αναφέρεσαι στο παράλληλο σύμπαν και μάλιστα μας λές ότι όποιος πάει στο παρελθόν, θα το παρακολουθεί απο ένα παράλληλλο σύμπαν. Ξέρεις πολλούς τρόπους να παρακολουθείς παράλληλα σύμπαντα; Για πες μου και μένα κανέναν.

Αν εσύ δε θέλεις να παραδεχτείς το ότι το παρελθόν μπαίνει σε ένα ψυγείο, τότε εντάξει.

Η κβαντομηχανική ούτε μας "έκατσε", ούτε "δεν μας έκατσε". Δεν κάθισα εγώ να προσπαθήσω να αποδείξω ότι δεν υπάρχει Θεός επειδη δεν υπάρχει ο Δαίμων του Laplace. Σου εξήγησα ότι ο Θεός δεν είναι άχρονος παρατηρητής, αλλά δημιουργός και δεν τον αποτρέπει ο μη ντετερμινισμός να ξέρει το μέλλον, γιατί το μέλλον Αυτός το δημιουργεί, ή καλύτερα το έχει ήδη δημιουργήσει.

Ο ορισμός της λογικής όπως δίνεται απο ερευνητές πάνω στην τεχνητή νοημοσύνη, όπως ο J.R. Searle απέχει πολύ απο τον δικό σου. Πάντως το ότι οι άνθρωποι έχουνε ψυχή και ως εκ τούτου είναι έλλογα όντα και όχι άλογα όπως τα ζώα, δεν το λέω εγώ το λέει η βίβλος εδω και 3000 χρόνια.

Όσο για το χάος, θα θελα να μου θυμήσεις σε ποιόν τόμο του Landau βρίσκεται γιατί το ξέχασα.

@ Trainman

Εσύ το βρίσκεις σωστό ή λάθος, να κρατάς μόνο τα αυτούσια λόγια του Χριστού για την αλήθεια, πάνω σε τέτοια δύσκολα ζητήματα;

Edited by - samuel1974 on 07/08/2006 23:18:31

ChastityΜέλος
08/08/2006, 00:12:45
samuel1974
quote:
Δεν είναι μήπως συνηθισμένο φαινόμενο να υπάρχει η νέα πόλη δίπλα στον αρχαίο συνοικισμό; Το ότι υπάρχει εκεί σήμερα μία πόλη με 120 000 κόσμο και λέγεται Ναζαρέτ είναι τελείως τυχαίο;
Ποιός μου λέει εμένα ότι τα ερείπια της συναγωγής που ψάχνουνε κάποιοι δεν έιναι θαμμένα κάτω απο το σύγχρονο τζαμί,
Όχι, δεν είναι απαραίτητα συνηθισμένο. Σου θυμίζω τις πόλεις Νέα Χαλκηδόνα, Νέα Έφεσο, Νέα Καλλικράτεια, Νέα Απολλωνία, Νέα Μουδανιά κλπ που αποτελούν πόλεις που δημιούργησαν Έλληνες πρόσφυγες της Τουρκίας. Φυσικά απέχουν μερικές... εκατοντάδες χιλιόμετρα από τις αρχικές...

Τα ερείπια μπορεί να είναι θαμμένα αλλού, όμως μέχρι τότε κι εσύ ο ίδιος συμβάλλεις στη σύγχυση γιατί πιστεύεις πως ντε και καλά πρέπει να βρεθει μια πόλη που τη λένε Ναζαρέτ και υπήρχε από τα χρόνια του Ιησού. Οπότε τι κάνουμε; Ψάχνουμε... μήπως είναι εκεί; μήπως εδώ; ψάξτε, ψάξτε κάπου κάτι θα βρεθεί...

Επίσης ξεχνάς την επισήμανσηεπιχείρημα που σου παρέθεσα πως στο συγκεκριμένο σημείο όπου εικάζεται ότι βρισκόταν η Ναζαρέτ, υπήρχε νεκρόπολη. Καθώς οι εβραίοι ΠΟΤΕ δεν έμεναν ούτε πάνω, ούτε καν κοντά σε νεκροπόλεις (θεωρούσαν τους νεκρούς "μιαρρούς"), είναι ΑΠΙΘΑΝΟ να έχτιζαν ολόκληρη πόλη πάνω από χώρο ταφής.

Lux e tenebris
Think_MathΜέλος
08/08/2006, 00:16:37

Φίλε samuel :
quote:
Επιμένεις να αναφέρεσαι στο παράλληλο σύμπαν και μάλιστα μας λές ότι όποιος πάει στο παρελθόν, θα το παρακολουθεί απο ένα παράλληλλο σύμπαν. Ξέρεις πολλούς τρόπους να παρακολουθείς παράλληλα σύμπαντα; Για πες μου και μένα κανέναν.

Δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πείς . Ποιός θα παρακολουθεί τι??
Ισα ίσα που είπα οτι δεν μπορείς να παρακολουθείς τίποτα που αφορά το παρελθόν σου.

quote:
Ο ορισμός της λογικής όπως δίνεται απο ερευνητές πάνω στην τεχνητή νοημοσύνη, όπως ο J.R. Searle απέχει πολύ απο τον δικό σου.

1) Δεν έδωσα κανένα ορισμό της λογικής .
2) Μπορείς να μου δώσεις ένα ορισμό της λογικής του searle η δικό σου να μην κάθομαι να ψάχνω ? .

quote:
Πάντως το ότι οι άνθρωποι έχουνε ψυχή και ως εκ τούτου είναι έλλογα όντα και όχι άλογα όπως τα ζώα, δεν το λέω εγώ το λέει η βίβλος εδω και 3000 χρόνια.

Το παραπάνω το αναφέρεις ως επιστημονικό κριτήριο ?? ΕΛΕΟΣ.

quote:
γιατί το μέλλον Αυτός το δημιουργεί, ή καλύτερα το έχει ήδη δημιουργήσει.

Θα αποφασίσεις καμιά φορά τι απο τα δύο συμβαίνει ?

quote:
Όσο για το χάος, θα θελα να μου θυμήσεις σε ποιόν τόμο του Landau βρίσκεται γιατί το ξέχασα.

Samuel σταμάτα τις εξυπνάδες γιατί τα μόνα πράγματα που γνωρίζεις τα έχεις διαβάσει στην Βίβλο και σε εκλαικευμένα βιβλία και τα παπαγαλίζεις χωρίς να τα γνωρίζεις .
ΜΗΝ ΕΚΤΙΘΕΣΑΙ ΑΛΛΟ .

<< Τιποτα δεν είναι πιό υποκειμενικό απο την απόλυτη αλήθεια.>>

08/08/2006, 00:36:15
samuel1974:
«Και απαντάω:
Το συγκεκριμένο κείμενο είναι ο 109ος ψαλμός του Δαβίδ...»

Το ίδιο ΑΚΡΙΒΩΣ κείμενο υπάρχει και στο σημείο που ανέφερα. Να αναφέρεις συγκεκριμένα στοιχεία ώστε να μην δημιουργούνται τζάμπα συζητήσεις.

Εξάλλου, και πρόσεχε καλύτερα το τι λες και γράφεις, ο Λουκάς αναφέρει ΑΥΤΟΥΣΙΟ το εδάφιο των ψαλμών που ανέφερες, και εκεί αφορά και ο σχολιασμός που έκανα. Επομένως, μιλάμε ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΚΕΙΜΕΝΟ!

Υποτίθεται, έτσι –ΕΣΦΑΛΜΕΝΑ-ισχυρίζονται πολλοί χριστιανοί, ότι στην Θεία δόξα του Ιησού αναφέρονται ο 21ος, ο 44ος όπως και ο 71ος ή και ο 109ος ψαλμός (ή Αίνοι) που εσύ εντοπίζεις.

Ο ψαλμός 108 για παράδειγμα, είναι ΕΝΑ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΕΜΒΑΤΗΡΙΟ. Ο ψαλμός 109, είναι ένας ΨΑΛΜΟΣ ΚΑΤΑΡΑΣ, όπως και οι ψαλμοί 69 και 59. Υπάρχουνε ψαλμοί μακαρισμών, στοχασμών, θεοκρατικοί ψαλμοί, προσευχές και πάει λέγοντας.

Ευρύτερα, οι ψαλμοί (το μεγαλύτερο βιβλίο της Π.Δ. με 2461 εδάφια) αποτέλεσαν ωδές δοξολογίας, δεήσεως και ατομικού θρήνου του Εβραϊκού λαού. ΟΜΩΣ, σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 109 ΜΕ……….ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ!!!!!!!

Διάβασε Σαμουήλ ΟΛΟ ΤΟΝ 109 ΨΑΛΜΟ, και θα αναληφθείς πως καμία σχέση δεν έχει με τα όσα ΣΟΥ ΕΜΑΘΑΝ πως δήθεν εκεί περιέχονται…..

samuel1974:
«Αν μου επιτρέπεις μία συμβουλή: Διάβασε πρώτα τα κανονικά ευαγγέλια και την κανονική βίβλο και μετά ασχολείσαι με τα μη κανονικά και με τα απόκρυφα.»

Τα γνωρίζω πολύ καλύτερα από ότι μπορείς να φανταστείς…..

samuel1974:
«Ψάχνεις να βρεις αντίφαση μέσα στη βίβλο; δεν πρόκειται να βρεις. Και ξέρεις γιατί; Γιατί η βίβλος είναι ο Λόγος του Κυρίου και ο Λόγος του Κυρίου είναι ο Χριστός.»

Αυτό λέει Σαμουήλ ο κάθε διαμαρτυρόμενος, ο κάθε ορθόδοξος, ο κάθε καθολικός, ο κάθε μορμόνος, ο κάθε μάρτυρας του Ιεχωβά και πάει λέγοντας!! Και όλοι αυτοί, εάν ερωτηθούνε, έχουνε δίκαιο έναντι των υπολοίπων…..

Κάτι καλύτερο δεν έχεις να μας πεις?

Η Παλαιά Διαθήκη, είναι μια ξεχωριστή θρησκεία. Η Καινή Διαθήκη, είναι μια δυτική εκδοχή του Μεσσιανισμού, που απλά θέλησε να βάλει στο χέρι την παράδοση των Ιουδαίων.

Θα τα δούμε όμως όλα ένα προς ένα.

Τελικά ρε Σαμουήλ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ?? ΠΟΥ αναφέρει άνθρωπε μου η Παλαιά Διαθήκη πως ο Μεσσίας θα είναι «θεάνθρωπος»??
ΠΟΥ κάνουν έστω και μια νύξη οι προφήτες ότι δύναται ποτέ ο Θεός να…….ενσαρκωθεί και να ατιμάσει επάνω σε έναν σταυρό??

Απαντήσεις ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ζητώ Σαμουήλ και όχι ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ και ετσιθελικές παρερμηνείες που τόσο εύκολα και αβίαστα μάθατε να αποδέχεστε ως «αλήθεια».

Λοιπόν, ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ?

ChastityΜέλος
08/08/2006, 00:46:25
samuel1974
quote:
Πάντως το ότι οι άνθρωποι έχουνε ψυχή και ως εκ τούτου είναι έλλογα όντα και όχι άλογα όπως τα ζώα, δεν το λέω εγώ το λέει η βίβλος εδω και 3000 χρόνια.
Φυσικά! Μάλιστα μόλις το 1545 μ.α.χ.χ., δηλαδή πριν 461 χρόνια, στη Σύνοδο του Τρέντο η Καθολική Εκκλησία αποδέχτηκε ότι και οι γυναίκες έχουν ψυχή, με τη συγκλονιστική πλειοψηφία των τριών μόλις ψήφων!

Lux e tenebris
08/08/2006, 00:59:42
Το ότι μια «πόλη Ναζαρέτ» ιστορικά δεν υπήρξε ποτέ, είναι εδώ και πάρα πολύ καιρό γνωστό στους ιστορικούς και αρχαιολόγους. Το ότι ο Σαμουήλ και ο κάθε Σαμουήλ αρνούνται να αποδεχθούν την αλήθεια, έχει άλλους λόγους.

Σε τελική ανάλυση, ίσως και να φοβούνται την ιδέα της αλήθειας, ίσως και να αρνούνται να αποδεχθούνε ότι τελικά, είναι τα θύματα μιας διαχρονικής πλάνης: της υφαρπαγής ενός συμβολισμού από τα δόντια του καθεστωτικού σχολαστικισμού.

Και τα λέμε όλα αυτά, καθώς σε αρχαιολογικό επίπεδο πάντοτε, τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ και τους περίφημους «βασιλιάδες» της που εξιστορούνται στην Παλαιά Διαθήκη!

Το παρακάτω άρθρο, δίνει με έξοχο τρόπο την πλάνη και τον μύθο ξεκαθαρισμένα με το μάτι της επιστήμης.

Αρθρο της Δρ. Margreet Steiner του Leiden University, της Ολλανδίας, η οποία είναι (ή ήταν μέχρι πρόσφατα) επιτηρήτρια των ανασκαφών στην περιοχή.

"Η Ιερουσαλήμ του Δαβίδ: Φαντασία ή Πραγματικότητα". Δημοσιεύτηκε στο Biblical Archaeology Review, στο τεύχος Ιουλίου-Αυγούστου του 1998

Επιλογές από το άρθρο

"Ας ακολουθήσουμε τα ίχνη της ιστορίας της Ιερουσαλήμ από την αρχή, όπως αποκαλύφθηκε από την αρχαιολογία.

Οι μοναδικές αποδείξεις από την Πρώιμη Εποχή του Χαλκού (3000-2300 BCE) είναι μερικοί τάφοι λαξευμένοι μέσα στους βράχους και ένα μικρό κτίσμα, πιθανόν βωμός, που ανασκάφτηκαν από τον Shiloh.

Από την Μέση Εποχή του Χαλκού (2300-2000 ΒCE) βρέθηκαν αρκετά αγροτικά χωριά κοντά στην Ιερουσαλήμ, κατά μήκος των ρεμάτων, αλλά η ίδια η τοποθεσία δεν είχε ακόμα κατοικηθεί. Ομως βρέθηκε ένα νεκροταφείο με 11 τάφους πάνω στο Ορος των Ελαιών.

Γύρω στο 1800 BCE κτίστηκε μία πόλη στον νοτιοανατολικό λόφο, που σήμερα είναι γνωστή ως "η Πόλη του Δαβίδ". Μερικά κομμάτια του γερού τείχους της πόλης βρέθηκαν από τους Kenyon και Shiloh καθώς και από άλλες ανασκαφές των αρχών του αιώνα (R.A.S. Macalister, Parker).
Η Ιερουσαλήμ της Μέσης Εποχής του Χαλκού μπορεί να χαρακτηριστεί ως το τοπικό κέντρο της οικονομικής δύναμης και εξ αυτού, πολιτική, στρατιωτική και θρησκευτική δύναμη.

Πολύ μικρή όμως για να υπάρχει ανεξάρτητα, οπότε πρέπει να ήταν επαρχία μίας πιο ισχυρής πόλης-κράτους. Παρόλο που το όνομα Ιερουσαλήμ (Rushalimmu) βρέθηκε σε επιγραφές πάνω σε αγγεία στην Αίγυπτο, δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι ήταν μία σπουδαία πόλη. Στην πραγματικότητα, το όνομα δεν αναφέρεται ειδικά σε πόλη, θα μπορούσε να αναφέρεται σε μία περιοχή ή σε μία φυλή." (Όλα αυτά αιώνες πριν την λεγόμενη Έξοδο των Εβραίων από την Αίγυπτο, για την οποία ας σημειώσουμε ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ!!!!)

"Από το δεύτερο μισό της Μέσης Εποχής του Χαλκού (1700-1550 BCE) δεν έχουμε ούτε αρχαιολογικά ευρήματα ούτε αγγειοπλαστική. Για άγνωστους λόγους η πόλη απλώς έπαψε να υπάρχει μετά από περίπου 100 χρόνια….

Από την ύστερη εποχή του Χαλκού (1550-1200 BCE) μόνο κάποιοι τάφοι δηλώνουν την παρουσία ανθρώπων στην περιοχή. Σύμφωνα με τα γράμματα της Amarna του 14ου αιώνα, ένας οικισμός μπορεί να υπήρχε εκεί ως κέντρο ενός βασιλείου, αλλά δεν υπάρχουν ίχνη του πουθενά κοντά στην πηγή Gihon.

Στην Εποχή Ι του Σιδήρου (1200-1000 BCE), κατασκευάστηκε ένα σύστημα ταρατσών που ανασκάφτηκε από τον Kenyon και τον Shiloh, που αποτελείτο τουλάχιστον από 7 "σκαλοπάτια" που κατέβαιναν την πλαγιά του λόφου, οριοθετημένο στο νότιο μέρος από ένα γερό πέτρινο τείχος.
Πρέπει να ήταν δευτερεύον κτίσμα κάπου είδους οχυρού, που κτίστηκε με αρκετό κόπο. Δεν μπορεί να στέγαζε πολύ κόσμο, αλλά κυριαρχούσε στα πέριξ. Αν αυτή η ερμηνεία είναι σωστή, θα ήταν το μοναδικό οχυρωμένο κτίσμα από την Εποχή I του Σιδήρου στην περιοχή των λόφων.
Δεν ανακαλύφθηκαν απομεινάρια πόλης αυτής της περιόδου.

Αυτό αναγκαστικά αλλάζει την εντύπωση μας για την κατάσταση κατά την επόμενη περίοδο, την αρχή της Εποχής II του Σιδήρου, από το γεγονός ότι δεν υπήρχε πόλις εδώ για να την κατακτήσει ο κατά τα άλλα περίφημος Βασιλιάς Δαβίδ…….

Το κύριο μνημείο από την πρώιμη Εποχή ΙΙ του Σιδήρου, είναι η βαθμιδωτή πέτρινη κατασκευή (Stepped-Stone Structure). Αλλα ευρήματα αυτής της εποχής είναι αγγεία και κάποια άλλα χειροτεχνήματα.
(Λίγα κομμάτια πολυτέλειας από αυτήν την περίοδο είδαν το φως από την ανασκαφή του Shiloh: μία χάλκινη γροθιά που μπορεί να ανήκε στο άγαλμα ενός θεού -πιθανόν στην Χαναανίτικη θεότητα του Baal- και μέρος από ένα μεγάλο στάντ που τοποθετούσαν τα αγγεία που δείχνει έναν γενειοφόρο άντρα. Ο Eilat Mazar πρόσφατα προσπάθησε να συνδέσει αυτά τα ευρήματα με το παλάτι του βασιλιά Δαβίδ…..)

Αυτά τα ευρήματα δείχνουν ότι υπήρχαν αμυντικά τείχη, οχυρώματα, δημόσια κτίρια και ακόμα ίσως και ένας ναός (του Baal;) στον οικισμό του 10ου αιώνα πΧ. Αυτό που λείπει από την αρχαιολογική έρευνα είναι τα σπίτια. Σε σύγκριση με τα ευρήματα από την προηγούμενη Μέση Εποχή του Χαλκού και τον μετέπειτα 7ο αιώνα πΧ, η διαφορά είναι εντυπωσιακή. Σε αυτές τις περιόδους ένα τείχος πόλης ήταν κτισμένο χαμηλά κάτω από την πλαγιά του λόφου για να προφυλάσσει το οικοδομικό τετράγωνο με τις κατοικίες που βρισκόντουσαν εκεί.

Από τις αρχές του 10ου πΧ αιώνα όμως, δεν έχουμε αρχαιολογικά ευρήματα ότι πολλοί άνθρωποι ζούσαν στην Ιερουσαλήμ, παρά μόνο ότι ήταν κάποιου είδους δημόσιο διοικητικό κέντρο…..

Επίσης πρόσφατα αμφισβητήθηκε η προηγούμενη χρονολόγηση των αγγείων αυτής της περιόδου, και υπάρχουν πολλοί επιστήμονες σήμερα που πιστεύουν ότι αυτά τα αγγεία χρονολογούνται προς το τέλος του 10ου πΧ αιώνα μέχρι και τις αρχές του 9ου. Αυτό μας απομακρύνει κι άλλο από την υποτιθέμενη εποχή που βασίλεψαν ο Δαβίδ και ο Σολομώντας.

Οπότε μένουμε χωρίς κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι υπήρχε κάποια πόλη εδώ την εποχή της υποτιθέμενης βασιλείας τους….."

Κατά τα άλλα, κάποιοι παραξενεύονται όταν ακούνε πως η «πόλη Ναζαρέτ» είναι μια ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΠΟΛΗ!!!!!

Περισσότερα στο
http://www.truthbeknown.com/jerusalem.htm

velialΜέλος
08/08/2006, 03:34:03
Ειναι πραγματικα πολυ ευχαριστο, που ο αδιαβαστος Σαμουηλ παρεπεμψε τη συζητηση στο σωστο δρομο: Στους Ψαλμους του Δαυιδ.

Δεν υπαρχει καμμια αμφιβολια πως η πραγματικη ταυτοτητα του χριστου, δηλαδη το γεγονος οτι Ο ΙΔΙΟΣ ειναι ο σατανας και η εκκλησια ο οικος του σατανα, αποκαλυπτεται εντονα στα κειμενα του Δαυιδ.

"Οποιος γνωριζει δεν μιλα- οποιος μιλα δεν ξερει"

quote:
ΨΑΛΜΟΙ - 110o Κεφάλαιο

1 ΨΑΛΜΟΣ ΤΟΥ ΔΑΒΙΔ ΕΙΠΕΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ ΜΟΥ ΚΑΘΟΥ ΕΚ ΔΕΞΙΩΝ ΜΟΥ ΕΩΣΟΥ ΘΕΣΩ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΣΟΥ ΥΠΟΠΟΔΙΟΝ ΤΩΝ ΠΟΔΩΝ ΣΟΥ

2 ΕΚ ΤΗΣ ΣΙΩΝ ΘΕΛΕΙ ΕΞΑΠΟΣΤΕΙΛΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΗΝ ΡΑΒΔΟΝ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΕΩΣ ΣΟΥ ΚΑΤΑΚΥΡΙΕΥΕ ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΣΟΥ

3 Ο ΛΑΟΣ ΣΟΥ ΘΕΛΕΙ ΕΙΣΘΑΙ ΠΡΟΘΥΜΟΣ ΕΝ ΤΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΕΩΣ ΣΟΥ ΕΝ ΤΩ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙ ΑΓΙΑΣΤΗΡΙΩ ΑΥΤΟΥ ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΟΥ ΘΕΛΟΥΣΙΝ ΕΙΣΘΑΙ ΕΙΣ ΣΕ ΩΣ ΔΡΟΣΟΣ Η ΕΞΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΚ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ

4 ΩΜΟΣΕΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΜΕΤΑΜΕΛΗΘΗ ΣΥ ΕΙΣΑΙ ΙΕΡΕΥΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΞΙΝ ΜΕΛΧΙΣΕΔΕΚ

5 Ο ΚΥΡΙΟΣ Ο ΕΚ ΔΕΞΙΩΝ ΣΟΥ ΘΕΛΕΙ ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ ΒΑΣΙΛΕΙΣ ΕΝ ΤΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ ΑΥΤΟΥ

6 ΘΕΛΕΙ ΚΡΙΝΕΙ ΕΝ ΤΟΙΣ ΕΘΝΕΣΙ ΘΕΛΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΓΗΝ ΠΤΩΜΑΤΩΝ ΘΕΛΕΙ ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ ΚΕΦΑΛΗΝ ΔΕΣΠΟΖΟΝΤΟΣ ΕΠΙ ΠΟΛΛΩΝ ΤΟΠΩΝ

7 ΘΕΛΕΙ ΠΙΕΙ ΕΚ ΤΟΥ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥ ΕΝ ΤΗ ΟΔΩ ΑΥΤΟΥ ΔΙΑ ΤΟΥΤΟ ΘΕΛΕΙ ΥΨΩΣΕΙ ΚΕΦΑΛΗΝ

Καλο παιδι ο Χριστουλης! ΘΕΛΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΓΗΝ ΠΤΩΜΑΤΩΝ! Ε, γιαυτο και η εκκλησια εκανε οτι μπορουσε... εσφαζε, διαμελιζε, εκαιγε, εγδερνε κλπ

Τολμω δε να πω, πως αυτες οι περιγραφες ειναι ότι πιο ηρεμο υπαρχει στους ψαλμους. Γενικα οι ψαλμοι ειναι σε φαση "να σπασουν τα δοντια μεσα στα σαγονια τους" κλπ

Tότενες το μαύρο φίδι
το διπλό του το γλωσσίδι
πίσω από την αστοιβιά
βγάζει και κουνάει με βιά:

"Φως ζητάνε τα χαϊβάνια
κι' οι ραγιάδες απ' τα ουράνια,
μα θεοί κι' όξαποδώ
κει δεν είναι παρά δώ."

samuel1974Μέλος
08/08/2006, 11:35:33
@ Chastity, schwabe, velial

Συνωμοσιολογία

Με τον όρο θεωρία συνωμοσίας αναφερόμαστε σε κάθε θεωρία η οποία ερμηνεύει ένα γεγονός ή μια σειρά από γεγονότα ως αποτέλεσμα της συνωμοτικής, μυστικής, οργανωμένης και υπόγειας δράσης ενός ατόμου ή μιας ομάδας ανθρώπων ή υπηρεσιών ή Πολιτικής παράταξης ή Κυβερνήσεων ή Συνασπισμών ή του ΕΞΩΓΗΙΝΟY παράγοντα.

Wikipedia

08/08/2006, 14:36:36
samuel1974:
«Με τον όρο θεωρία συνωμοσίας αναφερόμαστε σε κάθε θεωρία η οποία ερμηνεύει ένα γεγονός ή μια σειρά από γεγονότα ως αποτέλεσμα της συνωμοτικής, μυστικής, οργανωμένης και υπόγειας δράσης ενός ατόμου ή μιας ομάδας ανθρώπων ή υπηρεσιών…»

Ρε Σαμουήλ, κάτι πιο έξυπνο ως ΥΠΕΚΦΥΓΗ δεν μπόρεσες να σκεφτείς?

Τελικά, ΤΙ έχεις άνθρωπε μου ως ατράνταχτα στοιχεία?

1)Πόλη Ναζαρέτ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ-

2)Η Ιερουσαλήμ σε καμία περίπτωση δεν είχε την «λάμψη» που παρουσιάζεται-

3)Εξοδος των Εβραίων από την Αίγυπτο ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ-

4)Τους «12 μαθητές» ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ, πλην της Κ.Δ.-

5)Την ύπαρξη του Ιησού (της Κ.Δ.) καμία ιστορική πηγή δεν την βεβαιώνει-

Περαιτέρω, ο Μεσσίας κατά τους Εβραίους προφήτες θα είναι ένας ΘΝΗΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ (και όχι «θεάνθρωπος»)-Η καταγωγή του θα έπρεπε να προέρχεται από ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΣΠΕΡΜΑ (και όχι από…τον κρίνο)- Αποτελεί μέγιστη ύβρη για την Ιουδαϊκή Θεολογία ότι δύναται ποτέ να ατιμαστεί ο ίδιος ο Θεός επάνω σε έναν ξύλινο σταυρό (που τελικά δεν ήταν σταυρός αλλά ένα “Τ”……).

Ρε Σαμουήλ, εάν δεν αποτελούν όλα αυτά μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ κατά της ανθρωπότητας, ώστε να υποταχθεί η ελεύθερη βούληση στην δήθεν τελειωμένη συζήτηση/αναζήτηση ως προς το άγνωστο Θείο, τότε τι είναι συνομωσία?

Μήπως όλοι όσοι απλά αποκαλύπτουν τα άπλυτα σας?

samuel1974Μέλος
08/08/2006, 15:01:39
@ schwabe

Στην αρχή πιάστηκες από θεωρίες κινούμενες στις παρυφές του mainstream

αλλα τώρα…

ξεπέρασες τα όρια της συνωμοσιολογικής υστερίας…
και πηγαίνεις παραπέρα

Δε θα σε ακολουθήσω

Καλο σου ταξίδι!