- Ασκληπιείο στον Πειραια; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Αλλά όταν πιάνω τον εαυτό μου να κυνηγάω από πίσω τον γιό μου προσέχοντας τι θα δει στην τηλεόραση, προσέχοντας που θα τον πάω, μέχρι και σε ποιό μαγαζί θα μπω να ψωνίσω, ανησυχώ ανησυχώ ανησυχώ.
Και ας μου πει κάποιος παρακαλώ τι να απαντήσω στις όποιες ερωτήσεις μπορεί να μου κάνει, να του πω ότι είναι άρρωστοι το θεωρώ βλακώδες και προσβλητικό, να του πω ότι είναι φυσιολογικό, τι ακριβώς να κάνω?
Εάν πάτε στην πλατεία Κολωνακίου και μπείτε σε κάποιο μαγαζί ρούχων, η πλειοψηφία των αντρών πωλητών είναι ομοφυλόφιλοι, καλά κάνουν οι άνθρωποι να είναι ότι θέλουν δεν έχω όμως καταλάβει γιατί πρέπει να χαριεντίζονται να χαϊδεύονται μεταξύ τους και να επινοούν όλους τους δυνατούς τρόπους να δηλώσουν την προτίμησή τους.
Αντίθετα δεν έχω δει γυναίκες ομοφυλόφιλες να κάνουν έτσι.
Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι έχει γίνει μόδα να είναι ο άντρας ομοφυλόφιλος όπως γίναν τα κινητά με τις κάμερες, έχεις κινητό με κάμερα είσαι in δεν έχεις είσαι πολύ πίσω, άρα για να γίνεις αποδεκτός σε συγκεκριμένους χώρους πρέπει να βγάζεις συνεχώς την θηλυκή πλευρά σου.
Και πιστεύω ακράδαντα ότι τα ΜΜΕ έχουν συμβάλλει κατά πολύ στην μόδα αυτή, δεν είναι τυχαίο ότι όλα τα σίριαλ που κάποιος από τους σεναριογράφους είναι ομοφυλόφιλος έχουν στην πλοκή τους και την ομοφυλοφιλία σε έντονο βαθμό.
quote:
[maroon]Επίσης νομίζω ότι αυτός που γουστάρει άντρες το καταλαβαίνει έτσι κι αλλιώς από μικρή ηλικία ανακαλύπτοντας τη σεξουαλικότητά του και δεν θα του έρθει η όρεξη αν δει κάποια σκηνή στην τηλεόραση.
Εξάλλου οι λεσβιακές σκηνές κυριαρχούν στο θέαμα από το 70 δεν είδα κάποια αύξηση των λεσβιών.
Απλά δυο γυναίκες που "παίζουν" είναι μέρος αντρικής φαντασίωσης και δεν ξεσηκώνει,
αλλά όταν κάτι είναι έξω από τις επιθυμίες μας γίνεται επικίνδυνο.
Συμφωνώ απόλυτα με την Ξωτικούλα, γιατί δε μας κάνει εντύπωση, -εμένα τουλάχιστον μου κάνει- ότι σε ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό ταινίες, στην τηλεόραση και στον κιν/φο βρίθουν από σκηνές που γυναίκες "παίζουν" μεταξύ τους, για να μη συζητήσουμε τα σοφτ πορνό σε κάτι κανάλια αλτερ, σεβεν, εξτρα, κ.λ.π όπου είναι το κυρίως θέμα οι λεσβιακές σκηνές.
Δεν είδα καμια διαμαρτυρία. Αν γινόταν το ίδιο με σκηνές αντρικής ομοφυλοφυλίας θα γινόταν επανάσταση. Τί συμβαίνει τελικά? Φοβόμαστε μόνο για τ'αγόρια μας μη γίνουν gay? Και τα κορίτσια? Αν δηλ. μεγαλώνεις ένα κορίτσι και από τα 11 θεωρεί απόλυτα φυσιολογικό τη συνεύρεση δύο γυναικών γιατι το βλέπει συνέχεια, δε μας ενοχλεί?
....Χμμμ νομίζω ότι κάποια πράγματα πρέπει να τα σκεφτούμε ουσιαστικά

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
Αν διδαχτούμε από την φύση και την ζωολογία,θα παρατηρήσουμε πως η αμιγής ομοφυλοφυλία είναι(πασιφανώς)βιολογικά ασύμφορη κι αυτό γιατί εξ'όσων γνωρίζω δεν απαντάται σε κανένα είδος.Αμφιφυλοφυλία όμως,και δη ολοκληρωμένες σεξουαλικές επαφές,συναντάται σε αρκετά είδη.Π.χ.στα λιοντάρια που ο νικητής αρσενικός σε μία διαμάχη για την ηγεσία μιας αγέλης μπορεί να φορμαρει κανονικά τον ηττημένο!Κίνηση προφανώς επιβολής κι επισφράγισης της νίκης..Πραγματικά έχω δει φωτό με το εν λόγω ζευγάρι εν θερμώ..:P Οπότε,εφόσων κι εμείς είμαστε μέρος της φύσης,η αμφιφυλοφυλία είναι ένα φυσικό φαινόμενο που συναντάται συχνά στην φύση μα η αμιγής ομοφυλοφυλία του ανθρώπου οφείλεται ξεκάθαρα σε ψυχολογικούς κι εμπειρικούς παράγοντες.Εννοώ βασικά τις περιπτώσεις που κάποιος ή κάποια είναι gay γιατί κατά βάθος απεχθάνεται ή φοβάται το έτερον φύλο του.Πιστεύω πως ένας συνειδητοποιημένος gay καθαρά από επιλογή και μόνο δεν θα είχε πρόβλημα να κάνει έστω και μία φορά sex με το αλλόφυλο.Π.χ.,για να κάνει ένα παιδί μία γυναίκα λεσβία και να το μεγαλώσει με την σύντροφό της θα μπορούσε να επιλέξει κάποιον άντρα να της το κάνει(και να μην του πει ας πούμε πως έμεινε έγκυος),κι όχι να καταφύγει στην ψυχρή τράπεζα σπέρματος.Τουλάχιστον να γεννηθεί το παιδί με αισθησιασμό και ερωτισμό.Αν δεν είναι σε θέση να το κάνει,είναι κατά 99% καμμένη,βιασμένη,αποπλανημένη κτλ στο παρελθόν,κι ας μην το'χει πει ούτε στον παπά...
Αγαπητή pyramid ίσως θα'πρεπε απλά να μάθεις στον γιο σου σιγά-σιγά από τώρα την έννοια του μέτρου και της ισορροπίας.Δηλ.ούτε π.χ.να τον μάθεις(λέμε τώρα..)να ντύνεται και κοριτσίστικα και να παίζει πιο πολύ με τα κοριτσάκια της ηλικίας του,μα ούτε και να τον σύρεις στο άλλο άκρο να κάνει παρέα με τους νταήδες του σχολείου που πλακώνουν στο ξύλο τα στραβάδια και καταντήσει άντρακλας ψευτοβαρύς και μελλοντικός ομοφυλόφοβος(δηλ..κρυπτομοφυλόφιλος).
Σε καμμία περίπτωση βέβαια μην τον απομακρύνεις από φίλο που... "αυτός μεθαύριο έτσι που μιλάει και κουνιέται θα γίνει εντελώς δικιά μας".Αυτό πιστεύω θα ήταν παιδαγωγικός όλεθρος...
"Δεν είμαστε ανθρώπινα όντα με πνευματικές εμπειρίες,είμαστε πνευματικά όντα με ανθρώπινες εμπειρίες",Piehre Teilhard de Sardin
quote:
[pyramid]Αλλά όταν πιάνω τον εαυτό μου να κυνηγάω από πίσω τον γιό μου προσέχοντας τι θα δει στην τηλεόραση, προσέχοντας που θα τον πάω, μέχρι και σε ποιό μαγαζί θα μπω να ψωνίσω, ανησυχώ ανησυχώ ανησυχώ.
Και ας μου πει κάποιος παρακαλώ τι να απαντήσω στις όποιες ερωτήσεις μπορεί να μου κάνει, να του πω ότι είναι άρρωστοι το θεωρώ βλακώδες και προσβλητικό, να του πω ότι είναι φυσιολογικό, τι ακριβώς να κάνω?
Ακριβώς αυτό ήθελα να συζητήσουμε! Γιατί αφενώς να πρέπει να προβάλονται τέτοιες σκηνές σε ζώνες τηλεθέασης που μπορούν να γίνουν αντικείμενο θέασης από μικρά παιδιά? Και αφετέρου πώς να χειριστείς το ζήτημα?
quote:
Εάν πάτε στην πλατεία Κολωνακίου και μπείτε σε κάποιο μαγαζί ρούχων, η πλειοψηφία των αντρών πωλητών είναι ομοφυλόφιλοι, καλά κάνουν οι άνθρωποι να είναι ότι θέλουν δεν έχω όμως καταλάβει γιατί πρέπει να χαριεντίζονται να χαϊδεύονται μεταξύ τους και να επινοούν όλους τους δυνατούς τρόπους να δηλώσουν την προτίμησή τους.
Και άλλο ένα μεγάλο κεφάλαιο... Είναι απαραίτητη αυτού του είδους η συμπεριφορά? Γνωρίζω άτομα gay πουθα ορκιζώσουν ότι ουδεμία σχέση έχουν... Γιατί λοιπόν να πρέπει ένα μεγάλο ποσοστό να έχει μια τέτοια (ας μου επιτραπεί η έκφραση) ιδιόμορφη ή προκλιτική συμπεριφορά?
quote:Ακριβώς αυτό ήθελα να συζητήσουμε! Γιατί αφενώς να πρέπει να προβάλονται τέτοιες σκηνές σε ζώνες τηλεθέασης που μπορούν να γίνουν αντικείμενο θέασης από μικρά παιδιά? Και αφετέρου πώς να χειριστείς το ζήτημα?
Μεγάλο αμφιλεγόμενο ζήτημα αυτό..Πιστεύω πως οι γονείς οφείλουν να αντιμετωπίσουν ισορροπημένα το θέμα,όπως έγραψα και παραπάνω,κάπου ανάμεσα στην πλήρη απαγόρευση και στο να επιτρέψουν στα παιδιά να βλέπουν τα πάντα.Εξαρτάται κι απ'το εκάστοτε παιδί βέβαια,την ιδιοσυγκρασί του και το πως το ανέθρεψαν οι γονείς του.
quote:
Και άλλο ένα μεγάλο κεφάλαιο... Είναι απαραίτητη αυτού του είδους η συμπεριφορά? Γνωρίζω άτομα gay πουθα ορκιζώσουν ότι ουδεμία σχέση έχουν... Γιατί λοιπόν να πρέπει ένα μεγάλο ποσοστό να έχει μια τέτοια (ας μου επιτραπεί η έκφραση) ιδιόμορφη ή προκλητική συμπεριφορά?
Αυτοί είναι οι ανασφαλείς gay,οι.."κραγμένες".Άλλο το να μην κρύβεις τι είσαι κι άλλο το να το διαλαλείς με κάθε δυνατό τρόπο.Φαντάζομαι δεν είναι τυχαίο που ο Βαλλιανάτος,ο πρόεδρος των ομοφυλοφίλων είναι σε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις του σοβαρότατος κι ανδροπρεπής..
Gay δεν είναι μιμείσαι την γυναίκα ή τον άντρα μα απλά το να γουστάρεις το δικό σου φύλο.Αν θες να μεταμορφωθείς σε γυναίκα ας τα σκάσεις να γίνεις transexual,τα ημίμετρα είναι μάταια κι απλά γελοιοποιούν όποιον τα συνηθίζει...
"Δεν είμαστε ανθρώπινα όντα με πνευματικές εμπειρίες,είμαστε πνευματικά όντα με ανθρώπινες εμπειρίες",Piehre Teilhard de Sardin
Edited by - Bombardil on 30/05/2005 03:49:12
Δεν μπορείς να εξηγήσεις σε ένα παιδί 9 ετών ότι είναι θέμα προτίμησης, είναι στη ηλικία που μιμούνται συμπεριφορές και προσπαθούν να τις κάνουν δικές τους. Τους αρέσει το περίεργο, το καινούργιο, θέλουν να δοκιμάσουν να το κάνουν/μιμηθούν.
Δεν υπάρχουν πολλές επιλογές, δεν ξέρεις τι να κάνεις, δεν αφήνω τον γιό μου να δει τηλεόραση Δευτέρα-Παρασκευή για να αποφύγω όσο μπορώ αυτά τα σίριαλ έλα όμως που βάζουν και τρέϊλερ τα Σαβατοκύριακα.
Δεν λέω ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι το μοναδικό πρόβλημα στην τηλεόραση, τα υπόλοιπα όμως μηνύματα τα παλεύω ξέρω να τα αντιμετωπίσω, με αυτό δεν ξέρω τι να κάνω δεν έχω ιδίαν πείρα για να βρω λύση πάω στα τυφλά.
Θα πω ένα περιστατικό
Μιλούσα με την μαμά ενός φίλου του γιού μου η οποία μου έλεγε ότι το παιδί της δεν θέλει να βγει να παίξει με τα παιδιά της γειτονιάς, μένουν σε δρόμο που δεν περνάνε πολλά αυτοκίνητα και τα πιτσιρίκια μαζεύονται για μπάλα κάθε απόγευμα.
Ποιός είναι ο λόγος? ένα παιδί που είναι 1 χρόνο μικρότερο από το γιό της ένα απόγευμα προσπαθούσε να τραβήξει το γιό της σε ένα γκαράζ πολυκατοικίας να κάνουν σεξ, το πιστεύετε? να τρελαθώ δηλαδή.
Το παιδί αντέδρασε γύρισε σπίτι και δεν ήθελε να βγει έξω, δεν έλεγε στην μητέρα τίποτα. Αυτή έμαθε για αυτές τις κινήσεις από μία γειτόνισα που τα είχε δει από το μπαλκόνι της, κάτι υποψιάστηκε και ρώτησε το παιδί που της είπε το συμβάν.
Αυτό λοιπόν το οκτάχρονο από που έμαθε τι να κάνει και πως να το κάνει?
Εγώ δηλαδή πρέπει τώρα να είμαι ψύχραιμη?τι θα έκανα εάν συνέβαινε στο δικό μου παιδί?
Μιά πρώτη σκέψη που μου έρχεται είναι να ενημερώσω την μάνα του οκτάχρονου μιά δεύτερη να μην αφήσω το παιδί μου να κάνει παρέα με το οκτάχρονο.
Ο ψυχισμός ενός παιδιού κλονίζεται είτε θέλουμε να το πιστεύουμε είτε όχι.
Είναι αλήθεια πως αμφιταλαντεύτηκα αρκετά για το αν θα έπρεπε να συμμετάσχω σε αυτό το Θέμα ή όχι και για το τι θα ήταν καλό να γράψω από όλα αυτά που σκεπτόμουν σχετικά...
"Ισχυρό τελετουργικό" !
Μάλιστα...
Και μάλιστα για "συνειδητοποιημένους ενήλικες και όχι για μικρά παιδιά"...
Κατά την γνώμη μου και σύμφωνα με την εμπειρία και την αντιληψή μου, ειδικά στην εποχή που ζούμε, εκτελούνται καθημερινά χιλιάδες "τελετουργικά" από επίσης χιλιάδες παιδιά, πολλά από τα οποία χαρακτηρίζονται από "ποιότητες", περιπλοκότητα και ευρηματικότητα καθώς και ένταση, σε πολλαπλάσια μεγέθη από τα αντίστοιχα που αφορούν την παρούσα επίκληση.
Εννοώ "τελετουργικά" εντελώς αυτοσχέδια ή εμπνεόμενα λιγότερο ή περισσότερο από πολλά και διάφορα ετερόκλητα και αντιφατικά(πολλές φορές) στοιχεία που βρίσκονται πλέον στην πρόσβαση κάθε ανήλικου μέλους της κοινωνίας μας - από μία ηλικία τουλάχιστον και πάνω - μέσα από περιοδικά, βιβλία, τηλεοπτικές εκπομπές, κινηματογραφικές ταινίες, ηλεκτρονικά παιγνίδια, παιγνίδια με κάρτες ή παιγνίδια ρόλων, διαδικτυακούς τόπους, χώρους ηλεκτρονικά υποστηριζόμενης επικοινωνίας(chat rooms, mailing lists, usenet groups, boards κ.ά.), στίχους τραγουδιών κ.λπ.
Η τεράστια πλειόνοτητα(εκτός φαντάζομαι ελαχιστοτάτων εξαιρέσεων που, ακόμη και αν υπάρχουν για τις ηλικίες που αναφέρομαι, μάλλον είναι "υποκινούμενες" και όχι αυτόβουλες) ανήκει στο πεδίο του παιδικού ή εφηβικού πειραματισμού, της παρεΐστικης ζαβολιάς και ανεμελιάς, της προσπάθειας εντυπωσιασμού του αντίθετου φύλου, του θελκτικού για τις περί της εφηβίας ηλικίες "παιγνιδιού με τον κίνδυνο" το οποίο βρίσκει ούτως ή άλλως πάντα διεξόδους για να εκφραστεί...
Το δυστυχές είναι ότι σε κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν δυσάρεστα αποτελέσματα: είτε μέσω ατυχημάτων σωματικών, είτε μέσω ενισχυόμενων - και από αυτά τα παιγνίδια - ψυχολογικών ανισορροπιών που ήδη έχουν βέβαια άλλες βάσεις και αιτίες, είτε και μέσω αποτελεσμάτων που έχουν την αιτία τους στα λεγόμενα "αόρατα πεδία"...
Η τελευταία κατηγορία βέβαια είναι πάρα πολύ μικρή μέσα στο ήδη πολύ μικρό ποσοστό τέτοιων "ατυχημάτων". Και ο λόγος είναι πολύ σαφής: απαιτείται ένας ικανός βαθμός συγκεντρωμένης νοητικής και συναισθηματικής εκφόρτισης για να υπάρξει μία επίδραση σε αυτά τα πεδία τέτοια που να έχει αντιληπτά μέσω των αισθήσεων αποτελέσματα ή πρακτικό αντίκτυπο στη ζωή κάποιου. Για το δεύτερο ειδικότερα χρειάζεται βέβαια η ύπαρξη και ενός άλλου παράγοντα: της γενικότερα συντονισμένης ζωής γύρω από το σύνολο ιδεών που αποτελεί και το γενικότερο πλαίσιο των οποιοδήποτε τελετουργικών πράξεων. Και αυτό αναφέρεται τόσο στα άσχημα, όσο και στα καλά! Εδώ όμως, σε αυτήν τη συζήτηση, μιλάμε για τα άσχημα...
Η άποψή μου είναι ότι, ακόμη και σε αυτές τις σπάνιες περιπτώσεις "αντιληπτών" αποτελεσμάτων, αυτό που συνηθέστερα κάποιος ή κάποιοι καταφέρνουν να προσελκύσουν είναι απλά οι απορροές του περιβάλλοντος που διαμορφώνονται μερικές φορές με έναν "πειστικό τρόπο" από την ίδια την υποκρυπτόμενη βούληση των συμμετεχόντων ή από την αυτοματική "ψευτο-βούληση" των ίδιων των "περιττωμάτων" αυτών, και κάθε άλλο παρά "δαίμονες" και "σατανάδες"...
Η πιθανότητα κακόβουλης ανθρώπινης προέλευσης προσβολής είναι επίσης υπαρκτή - δυστυχώς... Άλλες πιθανότητες δεν αποκλείονται βέβαια, είναι όμως πάρα πολύ μικρές. Μία τεράστια πλειονότητα "φημολογούμενων" αποτελεσμάτων έχουν ξεκάθαρα παραισθητική και ψευδαισθητική αιτιολογία.
Τονίζω όμως ξανά τα προαπαιτούμενα: της έντονης επιθυμίας, της ικανής νοητικής συγκέντρωσης κ.ο.κ.
Γενικά, τόσο "εσωτερικά", όσο και απλά "ψυχολογικά" ισχύει το αξίωμα και η εμπειρική επιβεβαίωση του ότι "θα έλθει στη ζωή κάποιου είτε αυτό που επιθυμεί πολύ, είτε αυτό που φοβάται πολύ"... Αυτή είναι μία πραγματικά "χρυσή γνώση" για όποιον την βιώσει και την κατακτήσει.
Για να καταλήξω κάπου εδώ με αυτό το ζήτημα, θα ήθελα να επικεντρωθώ στο ότι δεν είναι καλό, κατά τη γνώμη μου, να "δαιμονοποιούμε" άψαχτα το οτιδήποτε κτυπάει άσχημα στο αυτί, στο μάτι ή στο σύνολο των προκαταλήψεών μας. Μερικές φορές έχουμε το εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιθυμούμε. Ας είμαστε απλά προσεκτικοί, ορθολογικοί στις σκέψεις μας και συνετοί στις επιλογές μας, εφόσον βέβαια τις κάνουμε πραγματικά πρώτα... Τα "παιδιά" θα δοκιμάσουν ούτως ή άλλως διάφορα πράγματα, πάντα το έκαναν, πολλές φορές ακόμη χειρότερα από αυτά που θα τους απαγορεύσουμε ή θα προσπαθήσουμε να τους κρύψουμε. Μεγαλύτερη σημασία έχει η ορθή ενημέρωση, εφόσον την καταφέρουμε εμείς οι ίδιοι για τον εαυτό μας πρώτα, και η σταθερή και ήρεμη ώθηση τους προς την έρευνα των βαθύτερων αιτιών των πραγμάτων παρά προς επιφανειακές, "χαμηλές" και διαστρεβλωμένες από την ανθρώπινη άγνοια εκφράσεις των συμπαντικών νόμων. Προς την Κοσμική Επιστήμη δηλαδή, σε όλες τις όψεις της: από τις εξωτερικές έως τις πλέον εσωτερικές. Η Επιστήμη των Όντων, των Πραγμάτων και των Φαινομένων είναι ότι πιο "μαγικό" μπορεί να κατορθώσει ο Άνθρωπος.
Θα συμφωνήσω βέβαια με τον φίλο μου AVATARGR, ότι πιθανότατα το Θέμα αυτό είναι κατά κάποιον τρόπο "φτιαχτό" και ίσως έχει μία περαιτέρω σκοπιμότητα προσπάθειας πλήξης του ESOTERICA και των ιδεών που προωθεί και προασπίζει.
Καταρχήν ο αρχικός συγγραφέας Horn_Dopespade έχει ξεκινήσει δύο θέματα στα Forums, το παρόν και το Η αλήθεια, το οποίο μετονομάζεται σε " Η "αλήθεια" μου για τον σατανισμό " καθώς ένας τόσο γενικός τίτλος - που μάλιστα περιέχει την φράση "η αλήθεια" - δεν είναι αποδεκτός λόγω παραπλανητικών συνειρμών στους οποίους πιθανώς οδηγεί, στα οποία, πέρα από τα αρχικά μηνύματα δεν έχει γράψει κάτι παραπάνω. Δεν φαίνεται να έχει τη διάθεση να συμμετάσχει, απλά παραθέτει μία προσωπική άποψη που μάλιστα είναι και αρκετά επικριτική για τις απόψεις άλλων Συζητήτών και μία "Συνταγή". Τα υπόλοιπα 2 μηνύματά του(στο θέμα ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΡΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ) είναι απλά ανάτυπα των άλλων 2 μηνυμάτων του.
Ειδικά για τη "Συνταγή", την παρούσα δηλαδή, θέλω να πω, ότι πρώτα απ'όλα η παράθεσή της, ως μία σκέτη προτροπή χωρίς μία συνοδή άποψη και επιχειρηματολογία, χωρίς μία στήριξη σχετικά με το ιδεολογικό της υπόβαθρο και πραγματικά χρήσιμες πληροφορίες για τον αναγνώστη, μόνον ως απροκάλυπτη προπαγάνδα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Τουλάχιστον...
Επικλήσεις, περιγραφές μεθοδολογιών κ.ο.κ. δεν είναι αποδεκτές στα Forums του ESOTERICA εκτός εάν αποτελούν επιβοηθητικό υλικό για μία γενικότερη επιχειρηματολογία και στοιχεία που υποστηρίζουν μία συζήτηση, τη διάθεση για την οποία δεν έχουμε δει από τον/την Horn_Dopespade. Σίγουρα οτιδήποτε τέτοιο δεν θα πρέπει με κανέναν τρόπο τον χαρακτήρα της "προτροπής". Για οποιεσδήποτε τέτοιες παραθέσεις στοιχείων σε συζητήσεις τίθεται πάντα το ζήτημα του "ελέγχου" τους όσον αφορά την ηθική χροιά που εκφράζουν. Και με αυτό ερχόμαστε στο πιο "επίμαχο", και ενδιαφέρον κατά τη γνώμη μου, ζήτημα...
Ο συγγραφέας του αρχικού μηνύματος, δεν μας είπε απολύτως τίποτα για την δική του "σχέση" με τους παράγοντες που αφορά και απευθύνεται το λεγόμενο "τελετουργικό" του. Τι νόημα έχει γι'αυτόν ο Σατανάς, η μύηση, η Δύναμη κ.ο.κ. Προσωπικά δεν μπόρεσα να διαμορφώσω καμία σαφή αντίληψη για το τι πιστεύει για τον Σατανισμό με τον οποίο μας έχει πει ότι ασχολείται... Τι πιστεύει για το "Καλό" ή για το "Κακό" και ποια η σχέση τους μαζί τους...
Προσκαλώ όποιον ή όποιαν θέλει να κάνει μία μικρή δοκιμή με το κείμενο που παράθεσε ο αρχικός συγγραφέας. Ας αντικαταστήσει τις λέξεις Σατανάς και Διάβολος με την λέξη Χριστός(ή Κύριος) και τη λέξη Σατανισμός με τη λέξη Χριστιανισμός.
Για ευκολία παραθέτω παρακάτω το κείμενο με αυτές τις μικρές τροποποιήσεις καθώς και με μία ακόμη μικρή προσθήκη(οι αλλαγές σημειώνονται με κόκκινο χρώμα):
"Ο σκοπός του τελετουργικού είναι η επίκληση της δύναμης και της σοφίας του Χριστού σε αυτόν που θα το πραγματοποιήσει. Με λίγα λόγια είναι η πρώτη μύηση στο Χριστιανισμό.
Αυτό είναι ένα ισχυρό τελετουργικό που μπορείς να πραγματοποιήσεις την νύχτα, και όλα αυτά που χρειάζεσαι είναι ένα ήσυχο μέρος όπου μπορείς να είσαι μόνος, ένα πεντάλφα που θα το φοράς στον λαιμό σου και ένα μαύρο κερί.
Άναψε το κερί και τοποθέτησέ το μπροστά σου. Κάτσε κάτω, ανάπνεε βαθιά και χαλάρωσε. Όπως επικεντρώνεσαι στην φλόγα του κεριού, πές μέσα στο μυαλό σου ή φωναχτά: “Είμαι έτοιμος, Άρχοντα του Σκότους και του Φωτός. Αισθάνομαι την δύναμή σου μέσα μου και εύχομαι να σε δοξάζω στην ζωή μου. Είμαι ένας από αυτούς που ανήκουν στον Χριστό. Χαίρε, Κύριε !!”. Συγκεντρώσου στην εικόνα του Χριστού που φαντάζεσαι στο μυάλό σου και στην λέξη “Δύναμη” και άκουσε τι βγαίνει από μέσα σου. Έχεις απαντήσεις για τον εαυτό σου, που κανένας δεν μπορεί να σου δόσει. Αυτός είναι ένας απλός τρόπος για να επικαλεστείς τον Χριστό στην ζωή σου. Θα σε βάλει σε μια σειρά και θα σου πεί τι πρέπει να κάνεις για να είσαι χαρούμενος, δυνατός και συγκεντρωμένος και θα σου δόσει την ζωτικότητα και το κουράγιο να πιέσεις τον εαυτό σου να το κάνεις."
Ενδιαφέρον, έτσι;
Στην πραγματικότητα δεν γνωρίζουμε τίποτα για τα σημαινόμενα που ο ίδιος ο συγγραφέας δίνει στις λέξεις(σημαίνοντα) που χρησιμοποιεί. Τις οποιεσδήποτε "κρίσεις" μας τις δημιουργούν και τις προδιαθέτουν πρωτίστως οι δικές μας προϋπάρχουσες εντυπώσεις(λίγο ή πολύ συναισθηματικά φορτισμένες για τους περισσότερους). Φυσικά τα ίδια ισχύουν για την "πεντάλφα" και για το "μαύρο κερί"(τα οποία δεν άλλαξα στο κείμενο)...
Θα συμφωνήσω με κάποιους από τους "προλαλήσαντες" για το ότι θα είχε ενδιαφέρον ένας ανοιχτός και ειλικρινής διάλογος με κάποιον που είναι ή θεωρεί τον εαυτό του Σατανιστή. Εάν ο ίδιος βέβαια θα είχε τη διάθεση να τον κάνει...
Το θέμα αυτό θα παραμείνει ενεργό έως και την Δευτέρα το βράδυ, περιμένοντας μία απάντηση από τον αρχικό συγγραφέα, αλλιώς θα απενεργοποιηθεί, όπως και ο Λογαριασμός Horn_Dopespade.
Σε περίπτωση ενδιαφέρουσας και δημιουργικής μετεξέλιξης της Συζήτησης από τους υπόλοιπους Συμετέχοντες, αυτή μάλλον θα μεταφερθεί σε καινούργιο θέμα.
Το θέμα αυτό επίσης μετονομάζεται σε " Συζήτηση περί "επικλήσεων" προς τον Σατανά... " από το αρχικό " - Τελετουργικό - ", το οποίο κρίνεται ως παραπλανητικός τίτλος.
Θέλω να ενημερώσω τον/την hantok πως στην επόμενη φορά που θα υποπέσει στην αντίληψή μας μήνυμά του/της όπως το παρακάτω:
"δηλαδή είσαι τόσο γελοίος που θα μπορούσες να πιστεύεις σε θεούς χριστιανισμούς και τα ρέστα ,είσαι πιο αξιολύπητος και από αυτούς"
αυτό θα μας οδηγήσει στην απενεργοποίηση του Λογαριασμού του/της, είτε παροδική αρχικά, είτε οριστική.
Ευχαριστώ όσους/ες είχαν μία καλοπροαίρετη και γόνιμη(όσο βέβαια οι περιρέουσες συνθήκες το επέτρεψαν) συμβολή σε αυτό το Θέμα Συζήτησης έως τώρα.
-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"
-------------------------
quote:Προσοχή !!! Το τελετουργικό που ακολουθεί είναι καλύτερα να γίνεται μόνο από συνειδητοποιημένους ενήλικες και όχι από μικρά παιδιά.
Αυτό είναι ένα ισχυρό τελετουργικό που μπορείς να πραγματοποιήσεις και όλα αυτά που χρειάζεσαι είναι ένα ήσυχο μέρος όπου μπορείς να είσαι μόνος
Κάτσε κάτω, ανάπνεε βαθιά και χαλάρωσε. Όπως επικεντρώνεσαι πές φωναχτά...
...το ακολουθο ισχυροτατο μαντραμ: TIMA LACASI ME
επανελαβε το οσες φορες χρειαζεται μεχρι να ερθεις σε επαφη με Την Αληθεια!
προσοχη! η αποκαλυψη μπορει να σε σοκαρει - μην το επιχειρησεις αν δεν εισαι ετοιμος!!!
.
για γελια και για κλαματα - κλαυσιγελως...
.
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr
-22-
Φίλε μου,το γεγονός ότι κατάφερες να βγάλεις τόση "ουσία" από ένα επιφανειακά παντελώς ανούσιο θέμα δείχνει ότι διαθέτεις μια πολύ διαυγή και πραγματικά δυνατή φιλοσοφική σκέψη.Συμφωνώ μέχρι την τελευταία τελεία με τα όσα είπες.
Μάλιστα ήμουν έτοιμος να σου βγάλω και το...καπέλο από τον ενθουσιασμό μου,αλλά μετά σκέφτηκα ότι παραείμαι... κακός για να το κάνω και αυτό...χεχεχεχε

[img]C:Documents and SettingsAdministratorΕπιφάνεια εργασίαςdrbrown.jpeg[/img}
Το μπιμπερό του σατανά ...
Μπραβο φίλε μου μήπως τα βιβλία που διαβάζεις λένε απο έξω Ντόναλτ ντακ?
δε σκέφτηκες το απλό ενδεχόμενο ο admin και ο σατανιστής φιλαράκος μας
να είναι το ίδιο πρόσωπο.
Μπορεί ο admin να είναι ο ίδιος οπαδός του εξαποδώ και να παρουσιάζεται
σε μας ως ο νεαρός που ασχολείται με επικλήσεις.
Πολύ ελαστικό τον είδα τον admin γενικώς,σε ένα θέμα που θα έπρεπε να κλειδωθεί ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ,για ένα και μοναδικό λόγο:διότι ένα μικρό παιδί μπορεί να το δει και να επηρρεαστεί.
Σε άλλα θέματα το κλείδωμα πάει σύννεφο,χωρίς προφανή λόγο,
μόνο και μόνο επειδή ο τάδε είπε τον άλλο "μαλάκα".
Εδώ, ο νεαρούλης σατανιστής,σε συνέχεια του Κατσούλα και της Μαργέτη
μας δίνει μαθήματα επικλήσεων,χωρίς χρέωση(ή έτσι έχει σκοπό τέλος πάντων)και δεν τρέχει μία.
Ω καιροί,ω ήθη...
(το σκίτσο με το σατανά στην τουαλέττα,είναι όλα τα λεφτά ..!)
quote:δε σκέφτηκες το απλό ενδεχόμενο ο admin και ο σατανιστής φιλαράκος μας να είναι το ίδιο πρόσωπο.
βρε λες??? ![]()
quote:Μπορεί ο admin να είναι ο ίδιος οπαδός του εξαποδώ και να παρουσιάζεται σε μας ως ο νεαρός που ασχολείται με επικλήσεις.
και εκτιθεμεθα εδω μεσα? ![]()
βοηθα μας Αη Γιωργη μου και Αη Λαϊνερ μου!
quote:Πολύ ελαστικό τον είδα τον admin γενικώς,σε ένα θέμα που θα έπρεπε να κλειδωθεί ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ,για ένα και μοναδικό λόγο:διότι ένα μικρό παιδί μπορεί να το δει και να επηρρεαστεί.
Σε άλλα θέματα το κλείδωμα πάει σύννεφο,χωρίς προφανή λόγο,
μόνο και μόνο επειδή ο τάδε είπε τον άλλο "μαλάκα".
Εδώ, ο νεαρούλης σατανιστής,σε συνέχεια του Κατσούλα και της Μαργέτη
μας δίνει μαθήματα επικλήσεων,χωρίς χρέωση(ή έτσι έχει σκοπό τέλος πάντων)και δεν τρέχει μία.
αν πω οτι το περιμενα?
Αντμινε μας, Μεγα ΛΟΑ του διαδικτυου, Chagoo του φορουμ, τι γι τσινγκ τα ειπε και η ουρσουλα τα μεταφρασε:
.
Εννια στην τρίτη θεση:
Όταν στην οικογενεια εξαπτονται τα πνευματα, η μεγάλη αυστηροτητα οδηγει σε τυψεις.
Εν τουτοις ερχεται καλη τυχη.
Όταν η γυναικα και το παιδι παιζουν και γελουν, στο τέλος ερχεται ταπεινωση.
.
BzzZZzbbBzzt
Ενιά στιν τρίτι
Πρέπι να ισχίι ι χρισί τομί ανάμεσα στιν αφστιρότιτα και τιν ενδοτικότιτα.
Ι μεγάλι αφστιρότιτα απέναντι στιν ίδια σου τιν σάρκα κε το έμα οδιγί σε τίψις.
Ίνε σκόπιμο να καθορίσις τα σαφί όρια μέσα στα οπία θα αφίνετε πλίρις ελεφθερία κίνισις στο κάθε άτομο.
Αλά σε αμφισβιτίσιμες περιπτόσις ι αφστιρότιτα παρά τα προσορινά λάθι ίνε προτιμότερι.
ZZzbbBzzzzZz
.
η δευτερα περασε - ο Horn_Dopespade αφαντος (φοβηθηκε τα σκορδα) - εμενταλ και συ σαν και μενα? ![]()
.
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr
ΥΓ: ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ ΣΤΟ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΩΣΤΟΣΟ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΔΩΜΑ ΤΟΥΣ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙΣ.
ΒΑΣΙΚΑ, ΤΟ ΟΤΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΡΧΙΣΕ Ο Horn_Dopespade, ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ, ΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΚΛΕΙΔΩΘΕΙ, Η ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ.
quote:
Mercury,
δε σκέφτηκες το απλό ενδεχόμενο ο admin και ο σατανιστής φιλαράκος μας
να είναι το ίδιο πρόσωπο.
Μπορεί ο admin να είναι ο ίδιος οπαδός του εξαποδώ και να παρουσιάζεται
σε μας ως ο νεαρός που ασχολείται με επικλήσεις.
χμμμ...και εσύ με τη σειρά σου δεν σκέφτηκες το ακόμα απλούστερο ενδεχόμενο να είμαι συνεργάτης του admin και να σχεδιάσαμε μαζί το κόλπο. Το σκίτσο ήταν και αυτό μέρος του τεχνάσματος,παρουσιάσαμε το Σατανά σε μια άκρως προσωπική του στιγμή με σκοπό να εξοικιώσουμε την ελληνική νεολαία με την παρουσία Του. Αυτό βέβαια είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου...το σχέδιο μας για τη σταδιακή διάβρωση των ελληνικών νιάτων είναι πολύ πιό φιλόδοξο...χεχεχεχε![]()
![]()
Αν θέλεις τώρα να πάρω στα σοβαρά αυτό που ανέφερες σαν "απλό ενδεχόμενο" (δηλαδή το πολύπλοκο "σενάριο" ποιό είναι?) θα σου πω ότι βρίσκω τη σκέψη σου "σατανική" μεν,απλοική δε...Και αυτό γιατί δεν λαμβάνεις υπόψη το πολύ απλό γεγονός ότι η νεολάια δέχετε σε καθημερινή βάση πολύ περισσότερα και πολύ πιο "σκληρά" μηνύματα από αυτό με τις αφελείς επικλήσεις του Horn_Dopespade (σατανά/organizer που θα βάλει σε "μια σειρά" τη ζωή μας πρώτη φορά ακούω).Απο που να ξεκινήσουμε και που να τελειώσουμε. Για πέρνα μια βόλτα από το Metropolis στο κέντρο της Αθήνας ανέβα στον όροφο με το τμήμα της heavy metal μουσικής και ρίξε μια ματιά στα εξώφυλλα των δίσκων,χεχεχε. Φύγε από εκεί και ανηφόρισε λιγάκι στο ύψος του REX...για ρίξε μια ματιά στον πάγκο του πλανόδιου βιβλιοπώλη...τι τραβάει η ψυχή σου? τη σολωμονική,το νεκρονομικό? ή μηπως την "πρακτική μαύρη μαγεία?" τράβα προς τα κάτω και ρίξε μια ματιά στα ράφια του καταστήματος με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια...τι δωράκι θα κάνεις στη γιορτή του ανηψιού σου? Το "Demons Fight"? ;ή μήπως το "Diablo"? A,και όπως κατεβαίνεις πάρε και κανα θρίλερ με σατανιστές απο το videoclub...η μάλλον άστο καλύτερα,έτσι και αλλιώς παίζει 2-3 η τηλεόραση κάθε μέρα...Δες χόρτασες σατανά ακόμα? μπες στο google και γράψε τη λέξη "satan" στη μηχανή αναζήτησης,πάρε λοιπόν και μερικά εκατομύρια ιστοσελίδες να διαβάζεις μέχρι... σκασμού...
Εδώ φίλε γίνεται η ναυμαχία του Ναυαρίνου, και εσύ μου ζητάς να πάρω στα σοβαρά κάποιον πιτσιρικά που πέταξε μια στρακαστρούκα...
κάτι δεν πάει καλά με το χιούμορ σας.
Είπαμε κάτι για πλάκα κι όλοι πέσατε να προστατέψετε τον admin.
Άντε,καλές επικλήσεις λοιπόν...
(i am the god of hell fire...
...and i'll bring you...FIRE )
quote:
Τελικά,
κάτι δεν πάει καλά με το χιούμορ σας.
Είπαμε κάτι για πλάκα κι όλοι πέσατε να προστατέψετε τον admin.
Άντε,καλές επικλήσεις λοιπόν...(i am the god of hell fire...
...and i'll bring you...FIRE )
ΡΕ κερατούκλη πλάκα μας έκανες?
Τώρα θα σε φτιάξω εγώ !

Έχουν πολύ χιούμορ κι ο εξαποδώ μπορώ να πω ότι μου είναι έως και συμπαθής !!
Αλήθεια,ο Horn_Dopespade,που ΔΙΑΟΛΟ πήγε ??!!
Κρητη...;;
Ειναι η εποχη τους τωρα....
aa
quote:
Δεν ξέρω αν τα κάνεις εσύ τα σκίτσα,αλλά είναι ΓΑΜΑΤΑ.
Όχι ρε φίλε...για κανα ψυχάκια με πέρασες να κάθομαι να ζωγραφίζω διαόλους? Αλλη όρεξη δεν είχα...
Αν σου αρέσαν πάντως έχει και άλλα εδώ...
http://www.jeffhughart.com/works_series.html
quote:
Έχουν πολύ χιούμορ κι ο εξαποδώ μπορώ να πω ότι μου είναι έως και συμπαθής !!
E,τότε το σχέδιο μας πάει καλά...![]()
quote:
Αλήθεια,ο Horn_Dopespade,που ΔΙΑΟΛΟ πήγε ??!!
Α,τον admin εννοείς? Έπαιζε κιθάρα σε μια συναυλία μέχρι τα ξημερώματα και τώρα ξεκουράζετε...Έχουμε ΤΕΛΕΤΗ αύριο...![]()

Edited by - Mercury on 04/09/2005 14:19:17