ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο ΑΣΧΕΤΟΣ(ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ) - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Ο ΑΣΧΕΤΟΣ(ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ) - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

NUKE29 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
NUKEΜέλος
18/06/2004, 12:24:05
ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΚΟΛΑΕΙ ΣΤΟ ΕΩΤΕΡΙΚΑ ΛΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ

ΨΑΧΝΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 1,5 ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΒΡΩ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ (ΜΕΣΩ ΤΟΥ GOOGLE) ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΝΩΣ ΜΟΝΟΚΑΝΑΛΟΥ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΜΟΥ(ΟΧΙ INFRARED) ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ. ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΑΣ ΜΙΛΗΣΕΙ.

ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΑ ΒΑΖΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ Η ΞΕΝΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ. ΤΟΥ ΠΟΥΣΤΗ, ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΞΕΡΕΙ.

TSEA

CYBERMASTERΜέλος
18/06/2004, 15:30:50
quote:
ΜΟΝΟΚΑΝΑΛΟΥ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΜΟΥ(ΟΧΙ INFRARED)

ΦΙΛΕ ΝUΚΕ ΑΠΟ ΠΕΡΙΕΡΓΙΑ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΑΝ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΙΣΩΣ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΒΡΩ ΚΑΤΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ!!!
ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΨΑΧΝΩ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟ!!!

------------------------

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΨΕΜΜΑ!!!

18/06/2004, 15:36:15
Aγαπητέ φίλε, καλό θα ήταν πρίν ξεκινήσεις να γράφεις να διαβάσεις τους κανονισμούς των φόρουμ...

Έδώ στο αχλαδότυρο λοιπόν μπορείς να γράψεις οτι θέλεις αρκεί να συμβαδίζει με τους γραπτούς αλλά και τους ΑΓΡΑΦΟΥΣ νόμους των φόρουμ.

Στην ερωτησούλα σου λοιπόν μπορώ να απαντήσω αλλά δεν θα το κάνω γιατί με ΕΝΟΧΛΗΣΕ κάποια λέξη απο τα γραφόμενα σου.
Αν θέλεις λοιπόν να επανορθώσεις είναι στο χέρι σου.

NUKEΜέλος
19/06/2004, 01:14:00
ΦΙΛΕ CYBERMASTER ΑΤΤΟ ΠΟΥ ΨΑΧΝΩ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ. ΑΝ ΤΟ ΒΡΩ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΩ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΑΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΟΙΑΦΕΡΟΝ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΜΠΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΨΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΧΩ ΨΑΞΕΙ ΑΡΚΕΤΑ.ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΦΙΛΕ allzzaro ΑΝ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΣΟΥ ΖΗΤΑΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ(ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΩ EDIT) ΝΑ ΤΗΝ ΣΒΗΣΩ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΠΕΣ ΜΟΥ. ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΕΣ ΜΟΥ.

TSEA

NUKEΜέλος
19/06/2004, 01:15:59
quote:

ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΚΟΛΑΕΙ ΣΤΟ ΕΩΤΕΡΙΚΑ ΛΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ

ΨΑΧΝΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 1,5 ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΒΡΩ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ (ΜΕΣΩ ΤΟΥ GOOGLE) ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΝΩΣ ΜΟΝΟΚΑΝΑΛΟΥ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΜΟΥ(ΟΧΙ INFRARED) ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ. ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΑΣ ΜΙΛΗΣΕΙ.

ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΑ ΒΑΖΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ Η ΞΕΝΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΞΕΡΕΙ.

TSEA

ΤΩΡΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ?

TSEA

CYBERMASTERΜέλος
19/06/2004, 15:04:13
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΤΟ ΨΑΞΩ ΛΙΓΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΑΝ ΒΡΩ ΤΙΠΟΤΑ!?!

------------------------

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΨΕΜΜΑ!!!

19/06/2004, 17:45:54
Καλησπερα σας και καλο Σαββατοκυριακο
Προς το μελος NUKE,για μπες και ρωτησε το ιδιο και σε ετουτο το site :
www.thelab.gr .
Πιθανον να βρεθει καποιος που να ξερει τι ακριβως ζητας.

Καλη βδομαδα να εχουμε

Edited by - Το ξωτικό on 19/06/2004 17:48:06

21/06/2004, 15:15:23
quote:
ΦΙΛΕ allzzaro ΑΝ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΣΟΥ ΖΗΤΑΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ(ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΩ EDIT) ΝΑ ΤΗΝ ΣΒΗΣΩ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΠΕΣ ΜΟΥ. ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΕΣ ΜΟΥ.

Δεκτό

Λοιπόν ακου... οσο και να ψάξεις δεν θα βρείς τίποτα ... δεν υπάρχει τέτοιου είδους σχέδιο.. αλλά και να βρείς το σχέδιο δεν θα μπορέσεις να το φτιάξεις... είναι αδύνατον...

Πρώτα απο όλα δεν μπορείς να το εμπιστευτείς και να θυσιάσεις τόσα χρήματα για υλικά και κόπο και στο τέλος να μην σου δουλέψει.Εξάλλου θα χρειαστείς ειδικές πλακέτες διπλής όψεως , η μεταξοτυπία θα είναι φοβερά δύσκολη , πολύ λεπτοί διάδρομοι ...και θα σου στοιχίσει ενα κάρο λεφτά...
Υπάρχουν έτοιμα... πολλά... και αξιόπιστα...και φτηνά και ακριβά...
Ψάξε στο www.smartkit.gr... εγώ τον έχω βρεί και τον έχω χρησιμοποιήσει στο παρελθόν αλλά σήμερα υπάρχουν και έτοιμοι στο εμπόριο και πολύ φθηνοί.
Πιστεύω να καταφέρεις να τον βρείς στο site είναι εύκολο .. εγώ τον έχω βρεί .... εχει και το ηλεκτρονικό σχέδιο΄.
Τώρα αν δεν σου αρέσει ή δεν σε καλύπτει....
Υπάρχουν και αλλα...
μιλάμε για εναν απλό μονοκάναλο τηλεχειρισμό...που θα σου δωθούν ολα τα υλικά καθώς και οι πλακέτες με σχέδια εγγυημένα... οτι δουλεύουν..
και με μία μικρή αμοιβή μπορούν να στον παραδώσουν έτοιμο μονταρισμένο , συντονισμένο.

Τώρα αν θέλεις να μου πείς και που θα τον χρησιμοποιήσεις θα σου δώσω περισσότερες πληροφορίες.. πάντως μην έπιχειρήσεις να τον κατασκευάσεις μόνο σου εξάλλου θα χρειασθείς και συχνόμετρο ,είναι πολύπλοκος και θα σου στοιχίσει ο κούκος αηδόνι..

Για οτι πληροφορία θέλεις στα ηλεκτρονικά....

Edited by - allzzaro on 21/06/2004 16:58:50

21/06/2004, 22:16:44
Μπορείς να βρείς σχέδια κ.α. ηλεκτρονικά και στο www.elektor.gr

NUKEΜέλος
22/06/2004, 14:07:14
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΒΡΗΚΑ WEB SITES ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΔΟΙΑΦΕΡΟΥΝ. ΦΙΛΕ allzzaro ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΓΩ ΜΙΑ ΓΚΑΡΑΖΟΠΟΡΤΑ. ΤΗΝ SMART KIT ΤΗΝ ΞΕΡΩ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΕΧΕΙ ΛΙΓΟ ΑΚΡΙΒΑ. ΤΕΛΙΚΑ ΟΜΩΣ ΜΑΛΛΟΝ ΕΚΕΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΩ.ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

TSEA

kostakisΜέλος
08/08/2008, 16:16:08
Αγαπητοί συνομιλητές

8 Αυγούστου 2008 : Πραγματοποιείται η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.
8 Αυγούστου 2008 : Ο στρατός της Γεωργίας επιτίθεται στην περιοχή της Νότιας Οσετίας. Η Ρωσία απειλεί με αντίποινα, ενώ η διεθνής κοινότητα αντιδρά με εκκλήσεις για άμεση κατάπαυση του πυρός.
8 Αυγούστου 2008 : Οριστικός ενταφιασμός του λεγόμενου "Ολυμπιακού Πνεύματος", που βασίζεται στη διακοπή / αναβολή των πάσης φύσεως εχθροπραξιών μεταξύ των συμμετεχόντων για όλη τη διάρκεια των αγώνων.
Η Ελλάδα, ως πηγή και γενέτειρα του Ολυμπισμού, εισέρχεται πρώτη στο Στάδιο κατά την τελετή έναρξης, τιμώμενη από τη διεθνή κοινότητα για το πνεύμα και το ήθος των ιστορικών προγόνων της.
Ποια πιστεύετε ότι θα έπρεπε να είναι (αν πιστεύετε ότι θα έπρεπε να υπάρξει) η αντίδραση της Ελλάδας, ως "πρώτης μεταξύ ίσων" στο Ολυμπιακό Πνεύμα, σε σχέση με τα διαδραματιζόμενα στο στρατιωτικό και διπλωματικό επίπεδο στην ευαίσθητη περιοχή της πρώην Σοβιετικής Ένωσης; Ποια πιστεύετε ότι θα πρέπει να είναι η αντίδραση της ελληνικής αποστολής, με προεξάρχουσα την πολιτική και αθλητική ηγεσία στη βαρύτατη και θρασύτατη προσβολή του Ολυμπιακού Ιδεώδους, απ' όπου και αν αυτό προέρχεται;
Προσωπική μου γνώμη είναι ότι η Ελλάδα θα όφειλε να προχωρήσει σε
1) διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με τα εμπλεκόμενα μέρη, καθόλη τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, σε πολιτικό επίπεδο, με όλες τις συνέπειες, τις οποίες μία τέτοια πράξη θα μπορούσε να επιφέρει στις διακρατικές μας σχέσεις.
2) άρνηση παρέλασης ή έστω είσοδο στο Στάδιο των Ολυμπιακών Αγώνων με την Ελληνική Σημαία μεσιστίως κυματίζουσα εις ένδειξιν διαμαρτυρίας, σε αθλητικό επίπεδο
3) χρήση μαύρου περιβραχιόνιου ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ της ελληνικής αποστολής, τόσο κατά τις τελετές έναρξης και λήξης, όσο και κατά τη συμμετοχή τους στα αγωνίσματα αυτών
4) αποφυγή, στο μέτρο του δυνατού, προβολής και συνεντεύξεων από όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής, στο όριο του απολύτως προβλεπόμενου πρωτοκόλλου.
Ένα πράγμα έχω να πω. Ντροπή για όλα! Προσωπικά αρνούμαι να παρακολουθήσω έστω και ένα αγωνιστικό λεπτό από τους "Ολυμπιακούς Αγώνες" του Πεκίνου, χωρίς διάθεση αιχμής προς την Κίνα ως διοργανώτρια, αλλά ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάλυση του ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ οχυρού του Ολυμπισμού στη σύγχρονη ιστορία.
Προσωπικά θα εκτιμούσα απεριόριστα εκείνον, που θα αποφάσιζε την οριστική διακοπή του σύγχρονου τσίρκου.

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

08/08/2008, 19:25:59
Πολλά πράγματα δεν είναι όπως θα έπρεπε να είναι. Νομίζω η θέση
quote:
Προσωπικά θα εκτιμούσα απεριόριστα εκείνον, που θα αποφάσιζε την οριστική διακοπή του σύγχρονου τσίρκου

είναι λίγο υπερβολική αλλά καταλαβαίνω την αγανάκτησή σου. Υποτίθεται πως κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων παύουν οι εχθροπραξίες. Αυτό δεν συμβαίνει πλέον. Κρίμα ...
08/08/2008, 19:32:15
quote:
Ποια πιστεύετε ότι θα έπρεπε να είναι (αν πιστεύετε ότι θα έπρεπε να υπάρξει) η αντίδραση της Ελλάδας, ως "πρώτης μεταξύ ίσων" στο Ολυμπιακό Πνεύμα, σε σχέση με τα διαδραματιζόμενα στο στρατιωτικό και διπλωματικό επίπεδο στην ευαίσθητη περιοχή της πρώην Σοβιετικής Ένωσης; Ποια πιστεύετε ότι θα πρέπει να είναι η αντίδραση της ελληνικής αποστολής, με προεξάρχουσα την πολιτική και αθλητική ηγεσία στη βαρύτατη και θρασύτατη προσβολή του Ολυμπιακού Ιδεώδους, απ' όπου και αν αυτό προέρχεται;

Σχετικά με τα όσα διαδραματίζονται στην πρώην Σοβιετική Ένωση, νομίζω πως η χώρα πρέπει να κρατήσει απόσταση. Ένα διάβημα ή μια επιστολή ίσως, θα ήταν κάτι που θα μπορούσε να κάνει. Ίσως, δεν ξέρω, δεν είμαι διπλωμάτης ή πολιτικός. Σχετικά τώρα με αυτήν την "θρασύτατη προσβολή" όπως λες του Ολυμπιακού Ιδεώδους, η γνώμη μου είναι πως η Ελλάδα θα μπορούσε να κάνει πολλά ΑΝ είχε κάποιους δραστήριους ανθρώπους σε καίριες θέσεις. Όμως αυτό δεν συμβαίνει.

08/08/2008, 19:37:18
quote:
Προσωπικά αρνούμαι να παρακολουθήσω έστω και ένα αγωνιστικό λεπτό από τους "Ολυμπιακούς Αγώνες" του Πεκίνου, χωρίς διάθεση αιχμής προς την Κίνα ως διοργανώτρια, αλλά ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάλυση του ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ οχυρού του Ολυμπισμού στη σύγχρονη ιστορία.

Προσωπικά, θα παρακολουθήσω τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, όσο μπορώ βέβαια γιατί ο χρόνος μου είναι λίγο περιορισμένος. Πάντως, η τελετή έναρξης μου άρεσε, ιδιαίτερα η στιγμή της αφής. Ήταν εντυπωσιακή. Γενικά η όλη τελετή ήταν καλή για μένα. Ευ αγωνίζεσθε λοιπόν ...

08/08/2008, 21:22:05
Φίλε μου kostakis δεν ξέρω το κατά πόσο ενστερνίζεσαι ανακοινώσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας αλλά για το παρόν θέμα υπάρχει σχετική ανακοίνωση σήμερα απο το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.
Και αυτό στο επισημαίνω για προηγούμενες δηλώσεις σου περί ενστερνισμού.

Στην προκειμένη περίπτωση φυσικά κύριος υπεύθυνος για το θέμα αυτό είναι ο Πρόεδρος της ΔΟΕ κ. Ρόγκ.
Ο αθάνατος θα πρέπει να γνωρίζει για την δεοντολογία που διέπει το Ολυμπιακό ιδεώδες και θα πρέπει να προβεί στις ανάλογες ρυθμίσεις.
Δεν νομίζω βέβαια να εχει την ψυχή να το κάνει.
Σύμφωνα με αυτά που προτείνεις σε οτι αφορά την Ελλάδα και τους Ελληνες αθλητές ευτυχώς είναι κάποια υποκειμενική σου άποψη.
Κάτι τέτοιο θα προσέβαλε αφάνταστα τόσο την ΔΟΕ αλλά και προσωπικά τον πρόεδρο της.
Ο πρόεδρος της μας εχει ιδιαίτερη συμπάθεια και σίγουρα μια τέτοια κίνηση θα είχει άσχημο αντίκτυπο στην Ολυμπιακή μας ομάδα.

Και κάτι αλλο.
Δεν θεωρώ τσίρκο εστω και υπο αυτή την μορφή τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Κάποτε ήμουν και εγώ σε αυτή την ομάδα.

Edited by - allzzaro on 08/08/2008 21:23:43

kostakisΜέλος
09/08/2008, 10:42:48
Καλημέρα σε όλους

Αγαπητέ φίλε allzzaro, δεν ξέρω με ποιο σκοπό επιμένεις δηκτικά στο "ενστερνίζομαι", αλλά σε πληροφορώ ότι δεν έχω γνώση της συγκεκριμένης ανακοίνωσης και δεν ξέρω τι εκ των δύο (το post μου ή η ανακοίνωση) είναι προγενέστερο. Πάντως, "στηρίγματα" για την άποψή μου δε χρειάζομαι. Ψάχνω, πληροφορούμαι και φιλτράρω μόνος μου, σε ικανοποιητική, θεωρώ, επάρκεια. Χώρια που θα πρέπει να σε πληροφορήσω ότι δεν εντάσσομαι στη συγκεκριμένη πολιτική παράταξη.
Φυσικά και εκφέρω την υποκειμενική μου άποψη, δεν υποστήριξα ποτέ ότι αντιπροσωπεύω περισσότερους από έναν. Βέβαια, το γεγονός ότι εσύ δεν εκφράζεις προβληματισμό για την ταμπακέρα, μου αφήνει την υπόνοια ότι θεωρείς αδιάφορο το θέμα. Δεκτόν.
Το ότι ήσουν και εσύ κάποτε σε αυτή την ομάδα (παρεπιπτόντως, σε συγχαίρω για τη συμμετοχή σου) δε σημαίνει ότι η διαδικασία ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να έχει μεταβληθεί σε τσίρκο. Έστω και μόνο για μένα, αν και δε θεωρώ ότι σε αυτή την άποψη είμαι τελείως μόνος μου...
Επί της ουσίας κάποια απάντηση; ή μήπως σε αφήνει παγερά αδιάφορο η σύμπτωση των γεγονότων;
Φίλε zip, η θέση μου ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες σήμερα έχουν εκπέσει σε τσίρκο, δεν είναι αποτέλεσμα μόνο του χτεσινού γεγονότος. Μπορώ να σου αναφέρω αρκετούς άλλους λόγους γι' αυτή την άποψή μου. Για τη στάση της χώρας μας, πιστεύω ότι θα έπρεπε κάποτε να αρθούμε στο ύψος του ιστορικού μας ρόλου, της παρακαταθήκης την οποία (λέμε ότι) κληρονομήσαμε και να διεκδικήσουμε το αυτονόητο : την αναφορά στις βασικές Ολυμπιακές Ιδέες. Όσο για την παρακολούθηση, δεν είπα ότι η δική ομυ θέση πρέπει να γίνει οδηγός, είναι καθαρά ατομική επιλογή. Καλή τηλεθέαση.

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

09/08/2008, 21:00:36
quote:
Αγαπητέ φίλε allzzaro, δεν ξέρω με ποιο σκοπό επιμένεις δηκτικά στο "ενστερνίζομαι", αλλά σε πληροφορώ ότι δεν έχω γνώση της συγκεκριμένης ανακοίνωσης και δεν ξέρω τι εκ των δύο (το post μου ή η ανακοίνωση) είναι προγενέστερο.

Φίλε μου απλά το θέμα σου συνάδει με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ και επειδή κάποτε ανέφερες....

kostakis

quote:
Επίσης φίλε allzzaro, επειδή αποδεικνύεται ότι και θέσεις έχεις και άποψη, μη με βάζεις σε διαδικασία να διαβάσω ιστοσελίδες ή απόψεις άλλων, όπως στα πρόσφατα μηνύματά σου. Είμαι της γνώμης ότι από παντού μπορεί να μάθω κάτι καινούριο, αλλά προτιμώ να μιλάω με το συνομιλητή μου και όχι με αυτούς των οποίων την άποψη ενστερνίζεται, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε συμφωνώ με μία ευρεία πλειοψηφία των όσων αναφέρονται στις παραπομπές σου. Απλά θέλω τη δική σου τοποθέτηση.

Αυτός ειναι ο λόγος που το επεσήμανα και δεν εχει καμμία σχέση με δηκτικότητα.
Απλά απόρησα ..

quote:
Φίλε zip, η θέση μου ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες σήμερα έχουν εκπέσει σε τσίρκο, δεν είναι αποτέλεσμα μόνο του χτεσινού γεγονότος. Μπορώ να σου αναφέρω αρκετούς άλλους λόγους γι' αυτή την άποψή μου.

Καλό θα ήταν να παρουσιάσεις τους λόγους που θεωρείς οτι εχουν εκπέσει σε τσίρκο οι Ολυμπιακοί Αγώνες για να τοποθετηθούμε επι του θέματος. Ειλικρινά θα εχουν πολύ ενδιαφέρον οι αντιλήψεις σου.

kostakisΜέλος
10/08/2008, 12:30:23
Καλημέρα σε όλους

Φίλε allzarro

quote:
Φίλε μου απλά το θέμα σου συνάδει με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ και επειδή κάποτε ανέφερες....κλπ. κλπ.

Αυτός ειναι ο λόγος που το επεσήμανα και δεν εχει καμμία σχέση με δηκτικότητα.
Απλά απόρησα ..

Τελικά η μόνη απορία που μένει είναι αν το Κ.Κ.Ε. ή εγώ εκφράσαμε πρώτοι τον προβληματισμό μας. Πάντως "ανοιχτή γραμμή" δεν έχω, απλά συμπίπτει η θέση μας επί του ζητήματος.

quote:
Καλό θα ήταν να παρουσιάσεις τους λόγους που θεωρείς οτι εχουν εκπέσει σε τσίρκο οι Ολυμπιακοί Αγώνες για να τοποθετηθούμε επι του θέματος.

Ενδιαφέρον... πάμε λοιπόν, μερικούς λόγους, σύμφωνα με μένα φυσικά :
1) Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην αρχαιότητα γίνονταν σε συγκεκριμένο χώρο. Δεν έχω αυτή την απαίτηση, αλλά θα προτιμούσα αντί να στηριζόμαστε σε "αθάνατες" ψήφους, να στηριχτούμε σε μία κληρωτίδα μεταξύ όλων των υποψηφίων χωρών. Και μην ακούσω κανένα τρελό του τύπου "και αν προκύψει χώρα με προβληματικές υποδομές, τι γίνεται;", γιατί θα υπενθυμίσω το 2004.
2) Η είσοδος του πρωταθλητισμού σε αντιπαραβολή της ευγενούς άμιλλας. Στην αρχαιότητα το σημαντικό ήταν η συμμετοχή, το ίδιο σχεδόν και στις πρώτες διοργανώσεις μετά την αναβίωση του Κουμπερτέν, σήμερα; η μέχρι εξοντωτικού ξυλοδαρμού προπόνηση παιδιών, με αποκλειστικό σκοπό ένα μετάλλιο. Και αν δεν... τι; μία βασανισμένη από τον πόνο, την εξάνλτηση της προπόνησης, την ταπείνωση ανθρώπινη φιγούρα με απίστευτα βιώματα και συμπλέγματα κατωτερότητας και εκδίκησης.
3) Συνέπεια του ανωτέρω; η ντόπα, η οποία μονίμως καταπολεμείται και μονίμως ενυπάρχει στον αθλητισμό. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες όμως ξεκίνησαν σαν κάτι άλλο, όχι σαν πρωτάθλημα "πάσης θυσίας" μεταλλίων.
4) Η είσοδος των χορηγών και της διαφήμισης. Τι σχέση έχει αυτό με το Ολυμπιακό Ιδεώδες; σκοπός είναι να αναδεικνύονται τα καλύτερα παπούτσι, η καλύτερη κόμμωση ή η καινούρια μπάλα ή οι προσπάθειες των αθλητών να φτάσουν τον εαυτό τους στα ΦΥΣΙΚΑ του όρια;
5) Η recordομανία, αποτέλεσμα κάποιων εκ των ανωτέρω.
6) Οι φαντασμαγορικές επιδείξεις - τελετές έναρξης και λήξης : που βρίσκονται η σεμνότητα και το ήθος της Αρχαίας Ελληνικής διοργάνωσης; διαφημίζουμε τεχνολογία και "εξέλιξη"; αυτή η πλαστή τελειότητα κινήσεων και εικόνας, για την ευχαρίστηση των "αρτοθεαματικών" οφθαλμών, πρωτίστως των μεγαλοσχημόνων και δευτερευόντως όλων ημών; για ποιο λόγο; αθλητικοί αγώνες είναι, δεν είναι το "you can be a star". Για να μη θυμηθώ τα "καρπούζια στο datsun"...
7) Τα ατελείωτα πάρτυ και κοσμικά γεγονότα με τη συμμετοχή σχετικών και άσχετων : όργιο δημοσιοσχεσιτισμού του συρμού, χαμογελάκια και λυκοφιλίες μπρος και πίσω από τις κάμερες, απίστευτα χρηματικά ποσά σπαταλημένα για δεξιώσεις κάποιων "παραγόντων" κλπ. κλπ.
Μπορώ να σκεφτώ και άλλα... προτιμώ όμως να αναπτύξουμε τη συζήτηση και "βλέποντας και κάνοντας". Για μένα πάντως θα συνεχίσει να είναι ένα τσίρκο, όπως έχει καταντήσει κάθε διοργώνωση, στην οποία οι λέξεις "συμμετοχή", "απλότητα" και "σεμνότητα" έχουν αντικατασταθεί από τις λέξεις "πρωτιά", "χρήμα" και "χορηγία".

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

10/08/2008, 14:10:23
Aγαπητέ Kostakis.........άλλο Ολυμπιακοί αγώνες άλλο Πολιτικοί.....για τους πρώτους έχουμε τους αθλητές για τους δεύτερους τους Πολιτικούς. Η Γεωργία έχει την απόλυτη ευθύνη για την κρίση αφού πόνταρε στους αγώνες αυτούς μπας και δεν αντιδράσει η Ρωσία όπως αντέδρασε.
Μόνο στο μαύρο περιβραχιόνιο συμφωνώ, όλα τα υπόλοιπα τα κρίνω ως ανεύθυνη και επικίνδυνη πολιτική στάση με δυσμενείς συνέπειες ακόμη και σε αθλητικά πλαίσια, (ποινή αποκλεισμού για 2 συνεχόμενες φορές επισείει η αποχώρηση ή άρνηση παρέλασης, από τους αγώνες)

Το ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες έχουν χάσει το πνεύμα και την ουσία αυτό είναι πασιφανές, δεν πρόκειται παρά για μια ευκαιρία εύκολου και γρήγορου πλουτισμού (για παράδειγμα η κα Αγγελοπούλου.....η επιχείρηση των Αγγελοπουλέων έβγαλε τα μαλλιοκέφαλα της!!!)
Για μένα πρέπει να καταργηθούν και να αναβιώσουν μόνο όταν θα είναι Ολυμπιακοί αγώνες και όχι εμπορικοί όπως είναι σήμερα......αλήθεια οι πρόγονοί μας πλήρωναν εισιτήριο για την είσοδό τους σε αυτούς????

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"

11/08/2008, 04:38:38
Γεια σου kostakis,
πολύ εύστοχο το θέμα που άνοιξες, είναι όντως ένα σημαντικό ζήτημα το τι έγινε με τη Γεωργία ακριβώς την ημέρα της έναρξης των αγώνων - σύμβολο της παγκόσμιας Εκεχειρίας. Τείνω βέβαια να συμφωνήσω περισσότερο με τον allzzaro σχετικά με το ότι θα ήταν πιο σωστό να υπάρξει κάποια αντίδραση από τον πρόεδρο της ΔΟΕ (κ. Ρογκ). Δεν ξέρω εάν έχει κάνει κάποια κίνηση γι΄αυτό, αλλά ένα τέτοιο γεγονός δε θα έπρεπε να περάσει στα ψιλά γράμματα των ειδήσεων.

Όσον αφορά το εάν είναι τσίρκο ή όχι οι Ολυμπιακοί αγώνες, σε κάποια σημεία που αναφέρεις συμφωνώ (δλδ. στον ανταγωνιστικό πρωταθλητισμό, στο ντόπινγκ, στον κερδοφόρο χορό της διαφήμισης σε κάθε χώρο που σχετίζεται με τους αγώνες και στην πολυτελή υποκρισία).
Δε συμφωνώ όμως με το παρακάτω που έγραψες ως λόγο για τον οποίο θεωρείς ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν καταντήσει τσίρκο:

quote:
6) Οι φαντασμαγορικές επιδείξεις - τελετές έναρξης και λήξης : που βρίσκονται η σεμνότητα και το ήθος της Αρχαίας Ελληνικής διοργάνωσης; διαφημίζουμε τεχνολογία και "εξέλιξη"; αυτή η πλαστή τελειότητα κινήσεων και εικόνας, για την ευχαρίστηση των "αρτοθεαματικών" οφθαλμών, πρωτίστως των μεγαλοσχημόνων και δευτερευόντως όλων ημών; για ποιο λόγο; αθλητικοί αγώνες είναι, δεν είναι το "you can be a star". Για να μη θυμηθώ τα "καρπούζια στο datsun"...

Έχω δει την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα και έχω δει (δεν την ολοκλήρωσα βέβαια ακόμα) και την τελετή έναρξης στο Πεκίνο. Κατά τη δική μου άποψη, στις τελετές αυτές έχουμε αγωνιστές που αθλούνται σε ένα άλλο πεδίο: σε ένα υπερθέαμα παρουσίασης της κουλτούρας της χώρας που γίνονται οι αγώνες, ακόμα και αν αυτό που δείχνουν κρύβει πολλά σημεία από την θλιβερή καθημερινότητα και τα εθνικά και πολιτικά προβλήματα του κράτους. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να παρουσιαστεί η εξέλιξη της τεχνολογίας και του ανθρώπινου πολιτισμού γενικότερα. Κάθε τελετή είναι και πιο εντυπωσιακή από την προηγούμενη και αυτό δίνει ένα στίγμα του τι έχει καταφέρει ο ανθρώπινος πολιτισμός, ένα στίγμα που παρουσιάζεται με τη μορφή της τέχνης. Δηλαδή με την ομορφότερη πτυχή που μπορεί να παρουσιαστεί η εξέλιξη αυτή. Μια παράσταση που μας δίνει το μήνυμα, τι μπορούμε να πετύχουμε εάν ο σκοπός μας δεν είναι να βλάψουμε τον άλλο, αλλά να υμνήσουμε, έστω και την αλαζονεία των επιτευγμάτων μας.

Δε λέω βέβαια, πως και στις τελετές αυτές δεν υπάρχουν σκοτεινά σημεία. Πιθανότατα υπάρχουν. Αλλά την εξέλιξη αυτή των τελετών δεν τη θεωρώ ως αρνητικό, αλλά ως θετικό στοιχείο που ταιριάζει με την σύγχρονη μορφή που έχει ο πολιτισμός μας.