ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Χριστιανισμός: "ο μη μεθ'εμού... φωτιά και τσεκούρι" - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Χριστιανισμός: "ο μη μεθ'εμού... φωτιά και τσεκούρι" - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

sonofzeus30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
25/04/2008, 18:08:52
Φίλε μου Makedon και ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ είναι στη φύση του ανθρώπου να μιμείται τον Θεό... Μετά τον διάβολο πέρασε σαν κατάρα στη φύση
του ανθρώπου... Αλλά, το να έχει κανείς τοσο μεγάλη ιδέα για
την πάρτη του και να προσπαθεί να διαστρεβλώνει την αλήθεια,
μέσα του τουλάχιστον, πρεπει να νοιώθει ότι έχει κακό σκοπό ,
που λέμε...
Αλήθεια όμως ποιός είπε ποτέ τι το κακό είναι κατι δυσκολο;
Αυτό που έχει ειπωθεί είναι ότι ο καθένας διαλέγει και παίρνει θέση...
Φίλοι μου, εγώ έχω ονόματα και διευθύνσεις , εσείς δεν θα βρείτε ποτέ, εκτός αν τα κατασκευάσετε κι αυτά...
Πέραν αυτού, πάντα πίστευα οτι όλες οι άλλες θρησκείες είναι
μερικές και κακέκτυπα του χριστιανισμού για να καλύψουν
πνεύματα που δεν θέλουν να ανέβουν πνευματικά και προτιμούν
να είναι εκεί που θέλουν , παρά το αν είναι ψηλότερα...
Κοινώς, φίλοι μου, μάλλον υποτιμάτε τους εαυτούς σας, σας
αξίζει κατι καλύτερο από ότι έχετε ήδη επιλέξει...
25/04/2008, 21:29:42
τρεχα..., αμφισβητείς τα στοιχεία που παραθέτει ο Μακεδών ή όχι;

Και γιατί;;;;

Τα υπόλοιπα που λες είναι οι γνωστοί τρεχαγυρευισμοί και κανείς δεν τους λαμβάνει υπ' όψιν, όπως διαπιστώνεις...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

26/04/2008, 00:11:03
Έλα ρε Γιάπετ, πάλι το ..κολαούζο θα κάνεις;
Εγώ λέω ότι έχω ονόματα και διευθύνσεις ( μόνο τηλέφωνα
και ταχυδρομικούς κωδικούς, μη μου ζητάς, γιατί δεν είχαν...)
εσύ εμένα αμφισβητείς;
Αγαπητέ μου φίλε, ξέρεις ότι υπάρχει το ετήσιο μηνολόγιο με μάρτυρες, θανάτους κι ονόματα, ο Μακεδόν εκφράζει μονο ευσεβείς πόθους...
Απλά εντυπωσιάζομαι από το πόσο μπορεί να δουλέψει κανείς για το κακό, όταν βάζουμε το σταγονόμετρο για το καλό...
27/04/2008, 05:14:34
To θέμα της βίαιης επιβολής του χριστιανισμού, όπως μπορεί να καταλάβει ο καθένας, δεν είναι κάτι που μπορεί να εξαντληθεί μέσα στο περιορισμένο πλαίσιο ενός χώρου συζήτησης όπως ο παρών. Τόσο η ογκώδης βιβλιογραφία, η χρονική έκταση των χριστιανικών εγκλημάτων επί των λαών και του Ανθρώπου αλλά και η πληθώρα των εγκλημάτων αυτών, δεν επιτρέπουν την ενδελεχή μελέτη και παρουσίασή τους μέσα στο πολύ περιορισμένο αυτό περιβάλλον.

Ο χριστιανισμός στην επικράτησή του βασίστηκε πάνω στο κυρίαρχο αξίωμα: "Όποιος δεν είναι μαζί μου, είναι εναντίον μου", άρα (όχι μόνο εν δυνάμει) εχθρός που απαιτεί άμεση αντιμετώπιση με το μόνο μέσο που φαίνεται να γνώριζαν οι χριστιανοί σαν μέσο επιβολής των "ιδεών" τους: Το ξίφος και τη φωτιά.

Χιλιάδες άνθρωποι σε όλον τον κόσμο, από τους πρώτους κιόλας χριστιανικούς αιώνες, φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν, εξορίστηκαν, τυφλώθηκαν, ακρωτηριάστηκαν, αποκεφαλίστηκαν, κάηκαν ζωντανοί για να τραφεί με το αίμα τους ο Ναζωραίος και η αχόρταγη σε αίμα θρησκεία του.

Εκατομμύρια βιβλία, προϊόντα της ανθρώπινης διανόησης, παραδόθηκαν στην πυρά, από τα βιβλία του Πορφύριου μέχρι του Ανδρουλάκη και από του Πλήθωνα μέχρι του Γαλιλαίου και του Καζαντζάκη, γιατί ο κόσμος έπρεπε να κρατηθεί στο σκοτάδι. Και μόνον όταν το σκοτάδι επικρατεί στη σκέψη του ανθρώπου, οι θρησκείες αυτού του είδους μπορούν να επιβιώσουν.

Μετά από τη ματιά που ρίξαμε στον τρόπο που επιβλήθηκε ο χριστιανισμός στην ανατολική ρωμαϊκή αυτοκρατορία, θα προσπαθήσω (και μέσα στο χρονικό πλαίσιο που μου επιτρέπουν οι υποχρεώσεις μου και η εξεταστική που έρχεται) να παρουσιάσω τους τρόπους επιβολής του χριστιανισμού στην Ευρώπη. Μια περίοδος διωγμών που κράτησε πολύ περισσότερο από τους 6,5 αιώνες των διωγμών των νεορωμαίων του Βυζαντίου (χωρίς να πάρουμε υπόψη μας πως οι διωγμοί εναντίον των μη χριστιανών συνεχίζονται στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, εν πολλοίς ακολουθώντας το πνεύμα αλλά και τη νομοθεσία των νεορωμαίων - ίσως αποτελέσει θέμα προς συζήτηση αργότερα).

Μερικές από τις μεθόδους της επιβολής του χριστιανισμού στην Ευρώπη, όπως οι τρεις ιερές εξετάσεις, οι μαζικές εκτελέσεις, οι διώξεις του Malleus Maleficarum, τα απανωτά έδικτα της Εκκλησίας που καταδίκαζαν σε θάνατο οποιονδήποτε δε συμφωνούσε με τη θρησκεία του Ναζωραίου αποτέλεσαν συνεχές έγκλημα και ύβρη κατά του Ανθρώπου και της σκέψης του. Μερικά απ'αυτά θα κατατεθούν στη συνέχεια...

macedon

29/04/2008, 11:51:47
Αγαπητέ μου Μακεδόν, η ιστορία έχει γραφτεί, οπότε
μην κουράζεσαι τζάμπα... Μου θυμίζεις κάτι από Ιουλιανό,
αυτόν που ονομάστηκε παραβάτης και που στο τέλος είπε
το κλασσικό "νενίκηκας με Ναζωραίε..."

Σώσε τον εαυτό σου από τζάμπα κόπος, ειδικά τώρα που η εποχή
μας βρίθει από ιστορικά στοιχεία και πρόσβαση στις πηγές, αφού
όλοι ενημερώνονται και κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς ως γραφικός...
Κρίμα για σένα να θεωρηθείς ως κάποιος που ζούσε σε ενα χθες που
ποτέ δεν πρόκειται να γυρίσει, καθώς έκανε τον κύκλο του
επί γης και μπήκε στο χρονοντούλαπο...

29/04/2008, 12:01:16
Τι εξετάσεις δίνεις?
Πότε παραδόθηκαν στην πυρά τα βιβλία του Καζαντζάκη και του Ανδρουλάκη? γιατί ακόμη κυκλοφορούν! στην ίδια πυρά είχαν παραδοθεί και τα άλλα που γράφεις?
Πάντως χαίρομαι, γιατί τα θύματα από εκατομμύρια κατέβηκαν στις χιλιάδες αντικατοπτρίζοντας έτσι την αλήθεια στο ακέραιο. Είναι και αυτό πρόοδος!
Ξέχασες στον επίλογό σου και τους ναούς και τα αγάλματα.
Να τα θυμηθείς όταν θα γράφεις για τους καθολικούς! όταν θα γράφεις για τις σταυροφορίες γράψε για παράδειγμα και για το άγαλμα της Ήρας που ξέφυγε της καταστροφής ανά τους αιώνες (από κάποιο παραθυράκι φαίνεται) και το μετέφεραν στη Ρώμη οι σταυροφόροι που κατέλαβαν την Πόλη.

Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!

sonofzeusΜέλος
29/04/2008, 12:32:40
Γειά σου φίλε europaios2
Χριστός ανέστη
quote:
europaios2
Να τα θυμηθείς όταν θα γράφεις για τους καθολικούς! όταν θα γράφεις για τις σταυροφορίες γράψε για παράδειγμα και για το άγαλμα της Ήρας που ξέφυγε της καταστροφής ανά τους αιώνες (από κάποιο παραθυράκι φαίνεται) και το μετέφεραν στη Ρώμη οι σταυροφόροι που κατέλαβαν την Πόλη.

Εκανε τέτοιο θαύμα η θεά Ηρα; Ρε μπράβο της και το μαθαίνουμε κι από σένα!

Φιλικά Γιάννης

29/04/2008, 13:59:46
- Αληθώς ο Κύριος.
Η Πόλη ήταν διακοσμημένη με πολλά αρχαία αγάλματα. Ενδεικτικό βέβαια του μίσους των Βυζαντινών προς τους αρχαίους Έλληνες.
Πολλά και όχι μόνο της Ήρας αγάλματα τα μετέφεραν στη Ρώμη και κυρίως για να τα διαλύσουν και να τα χρησιμοποιήσουν ως πρώτη ύλη για άλλα πράγματα.

Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!

01/05/2008, 00:17:13
quote:
Η Πόλη ήταν διακοσμημένη με πολλά αρχαία αγάλματα. Ενδεικτικό βέβαια του μίσους των Βυζαντινών προς τους αρχαίους Έλληνες.
Πολλά και όχι μόνο της Ήρας αγάλματα τα μετέφεραν στη Ρώμη και κυρίως για να τα διαλύσουν και να τα χρησιμοποιήσουν ως πρώτη ύλη για άλλα πράγματα.

Το 330 μ.Χ ο Κων/νος εκλεψε και λεηλατησε ολους τους θησαυρους και τα αγαλματα απο τα ιερα του Ελλαδικου χωρου και διακοσμησε την Κων/πολη . Ναι ειναι ενδεικτικο το μισος των Βυζαντινων για τους Ελληνες .

Το 396 ή 397 ερχεται το "ες εδαφος φερειν" του Αρκαδιου με χαρακτηριστικο ην κονιορτοποιηση των μαρμαρων και την χρηση τους για την οικοδομηση ναων και αλλων κτηριων ωστε να χαθουν ολα τα ιχν της αρχαιας θρησκειας !

Τα ξερεις βρε μπαγασα europaios2 , αλλα κατι σου διαφευγει ...

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ

01/05/2008, 10:44:47
Καλά ρε φίλε ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ, αφού όλα κονιορτοποιήθηκαν πως γίνεται
κι όλο ναούς βρίσκουμε, αρχαία θέατρα και μνημεία του αρχαίου
ελληνικού πολιτισμού;
Κόψτε κάτι ρε παιδιά... τουλάχιστον τους φανατισμούς και τις υπερβολές που σας εκθέτουν...
Γεμάτη η Ελλάδα κύριοι ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ και Μακεδόν από αρχαία, που
μάλλον δεν έπαθε τίποτα και συντηρήθηκε από το Βυζάντιο κι
όλους του άλλους χριστιανούς που ακολούθησαν... Η Ελλάδα
είναι μια, όσο κι αν σας αρέσει ο διχασμός...
Τι βίτσιο κι αυτό...