- Η δολοφονία της Υπατίας - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
http://www.geocities.com/athens/acropolis/5164/synesius.html
Για την αφετηρία δε νομίζω να τη βρήκε κανείς μέχρι σήμερα αφού ακόμη και το σουιδα διερωτάται για τα γεγονότα.
Η άποψη μου είναι οτι ο Θάνατος της είχε πολιτική σκοπιμότητα!
Στο επίπεδο που ήτανε και αυτή και ο Κύριλλος δεν υφίσταται Θρησκευτικός φανατισμος εκ μέρους του Κυρίλλου!
Δεν υπάρχει θέμα πίστης σε αυτό το σκαλοπάτι. Οπως είχε πει και ο Αριστοτέλης " ο άνθρωπος είναι πολιτικό ον"
Just politic`s!
Αυτό είναι όλο.
Μετα την νίκη της Αλεξανδρινής σχολής κατά των παλαι ποτέ κραταιών Αθηναίων δηλ. της πλατωνικής σχολής με αρχηγό την Υπατία , η επιροή της γυναίκας αυτής ηταν πολύ μεγάλη! Και οχι μόνο στον έπαρχο Ορέστη αλλα και σε πολύ υψηλότερα κλιμάκια που φτάνανε μέχρι την πρωτεύουσα!
Επρεπε να φύγει!
Πάση θυσία!
Ηταν σύμβολο και έπρεπε να χαθεί με συμβολικό τρόπο και ανεξίτηλο ώστε να δούνε κάποιοι την ματαιώτητα με το να τα βάζουνε με την Εκλησία!
Οι Αγγλοι θα το λέγανε "to make a statement".
Τοσο απλά!
Παρ`οτι το κάνανε φανατικοί Χριστιανοί , ακολουθούσανε πολιτικούς σκοπούς του Κύριλλου.
Ούκ ήμην, εγέγονα, ούκ είμι ου μέλει μοι
quote:
Παραβολικούς να υποθέσω ότι εννοείς...
παραβολάνος
και παραβαλᾱνος, ὁ, Α· (συν. στον πληθ.) οἱ παραβολᾱνοι και παραβαλᾱνοι· πρόσωπα ταγμένα στην υπηρεσία τής Εκκλησίας και επιφορτισμένα να θάβουν νους νεκρούς, ιδίως όσους είχαν πεθάνει από λοιμώδεις νόσους, κατά την πρώτη χριστιανική περίοδο, τα οποία όμως με την πάροδο τού χρόνου αποτέλεσαν ιδιαίτερη τάξη και μεταβλήθηκαν σε ταραχοποιά στοιχεία.
Λεξικο ΠΑΠΥΡΟΣ
Φαίνεται ότι δεν τα πας καλά με τα ελληνικά.
Σε διευκόλυνα;

Δε βλέπεις ότι συμμετέχω και σε άλλα threads?
Τεσπα.
Το ειρωνικό σχολιάκι σου ισχύει και για το συγγραφέα αυτού του κειμένου?

Εγώ έχω τα καρύδια να ομολογήσω ότι είχα μείνει με την εντύπωση (λανθασμένα βεβαίως) ότι λέγονται μόνο "Παραβολικοί" ενώ και το δικό σου είναι ΟΛΟΣΩΣΤΟ (μη σου πω και σωστότερο).
Εσύ αποδίδεις το πικρόχολο σχολιάκι που έκανες για τα ΕΛΛΗΝΙΚΆ μου ΚΑΙ στον ανωτέρω συγγραφέα???
Άντε να σε δω γενναίε μου που λάκισες από τα threads με α) τους Θεοδοσιανούς κώδικες και β) τις Ανθρωποθυσίες στην Αρχαία Ελλάδα και νομίζεις ότι θα κρυφτείς πίσω από την Υπατία...
Όσο και ν'αργήσεις εγώ θα σε περιμένω!
Υ.Γ Έχετε φάει τέτοια καρπαζιά ξεγυρισμένη (αλά Τζανετάκος μιλάμε) που ψάχνετε απεγνωσμένα να ψελλίσετε το οτιδήποτε εναντίον μου...
Ερευνάτε τας Γραφάς
Δεν μπορεί να γίνει σοβαρή συζήτηση με προβληματικούς.

Edited by - Αίολος on 26/09/2012 16:57:43
quote:
Οταν κάποιος, κατά την διάρκεια της σύνταξης ενός Ελληνικού κειμένου, διακόπτει τα ελληνικά, αλλάζει το πληκτρολόγιο στην λεγομένη λατινική και αντί να γράψει "θέμα", γράφει σε μία ακατανόητη γλώσσα μια μπούρδα, και ξανααλλάζει το πληκτρολόγιο στα ελληνικά για να συνεχίσει, χωρίς ΟΥΔΕΝΑ λόγο, τότε αυτό είναι σοβαρή ένδειξη, αν όχι απόδειξη, ότι έχει σοβαρό πρόβλημα ανάμεσα στ' αυτιά του.Δεν μπορεί να γίνει σοβαρή συζήτηση με προβληματικούς.
μπορεί;
ΑΛΛΟ ΣΕ ΡΩΤΗΣΑ ΑΙΟΛΕ!!!!
ΤΟ ΠΙΚΡΟΧΟΛΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΟΣΤΑΡΑ???
ΝΑΙ Ή ΟΥ???
ΑΝΤΕ ΓΕΝΝΑΙΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ.
ΕΧΩ ΧΟΡΤΑΣΕΙ ΑΠΟ ΔΑΥΤΕΣ ΑΛΛΑ ΟΣΟ ΣΤΕΚΕΣΤΕ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΠΛΟΥΣΤΕΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ, ΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ "ΤΑΛΑΙΠΩΡΩ" ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ...
Υ.Γ Εμένα θα με ένοιαζε περισσότερο αν κάποιος είχε να μου προσάψει έλλειψη επιχειρημάτων και αποφυγή ανταπάντησης σε όποια γλώσσα και να μου το έγραφε και από τη ντροπή μου δεν θα είχα ξαναμπει στο FORUM
Ερευνάτε τας Γραφάς
quote:Αν εννοείς το σχόλιό μου για τούς κρετίνους, δεν εννοούσα εσένα βρε, αλλά εκείνους που καταργούν διφθόγγους, φωνήεντα και σύμφωνα από την αρχαιότερη γραφή της Ευρώπης.
ΑΛΛΟ ΣΕ ΡΩΤΗΣΑ ΑΙΟΛΕ!!!!ΤΟ ΠΙΚΡΟΧΟΛΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΟΣΤΑΡΑ???

quote:Για τα ελληνικά σου το σχόλιό μου αφορούσε την λέξη "παραβολικοί" η οποία είναι γνωστή ελληνική - παραβολή κλπ - και σε καμμία περίπτωση δεν αποδίδει τις ιδιότητες εκείνων των ομάδων.
Εσύ αποδίδεις το πικρόχολο σχολιάκι που έκανες για τα ΕΛΛΗΝΙΚΆ μου ΚΑΙ στον ανωτέρω συγγραφέα???
Το ίδιο έπρεπε να σκεφτεί και ο συντάκτης του αποσπάσματος που μας παρέθεσες.
Σύμφωνα με το λεξικό ΠΑΠΥΡΟΣ η λέξη "παραβολάνος" είναι ελληνική αλλά εντελώς άγνωστη σε όλους μας.
[ΕΤΥΜΟΛ. < λατ. parabolani, παρεφθαρμένη μεταφορά στη Λατινική τού παραβαλανεύς «νοσοκόμος-μοναχός»].
παραβαλανεύς
-έως, ὁ, Μ· νοσοκόμος μοναχός.
[ΕΤΥΜΟΛ. < παρ(α)-* + βαλανεύς «υπηρέτης βαλανείου»].
βαλανείον
βαλανεῑον, το (AM) και βαλάνειον και -νιόν, το (Μ)· λουτρό.
[ΕΤΥΜΟΛ. Τα βαλανεύς, βαλανείον είναι λέξεις της αττικής κυρίως διαλέκτου που δεν απαντούν στον Όμηρο και δεν εμφανίζονται πριν από τον Αριστοφάνη και τον Πλάτωνα. Υποστηρίχθηκε ότι πρόκειται για δάνεια αιγαιακής προελεύσεως (πρβλ. ασάμινθος), όπου ήταν γνωστή η συνήθεια του μπάνιου με ζεστό νερό. Κατ' άλλους όμως οι λέξεις αυτές είναι δημιουργήματα της Ελληνικής και προέρχονται από *βάλανος «πώμα μπανιέρας» ή «βρέξιμο». Με τη δεύτερη σημασία η λ. *βάλανος σχετίζεται με το βάλλω «ρίχνω, καλύπτω κάτι ρίχνοντας νερό», καθώς και με το αρχ. ινδ. galana-»αυτός που στάζει», υπόθεση όχι και τόσο πειστική. Εξάλλου η μορφολογική σχέση με το βάλανος δεν δικαιολογείται σημασιολογικά. Μία τελευταία ερμηνεία ανάγεται σε υποθετικό τ. *βάλανα «φιάλη με νερό για τους λουομένους»].
Βαλάνο σήμερα ονομάζουμε το δέρμα που καλύπτει την κορυφή του ανδρικού μοριου.

Edited by - Αίολος on 26/09/2012 21:21:05
Το πικρόχολο σχόλιο που εννοώ είναι αυτό.
quote:
Αίολος
Φαίνεται ότι δεν τα πας καλά με τα ελληνικά.
Σε διευκόλυνα;
Ισχύει το ίδιο σχόλιο για το συντάκτη που έγραψε το ανωτέρω κείμενο?
Ερευνάτε τας Γραφάς
quote:Λύσαξες!
Ισχύει το ίδιο σχόλιο για το συντάκτη που έγραψε το ανωτέρω κείμενο?
Φυσικά και ισχύει. Οποιος και νά 'ναι.

quote:
Γνωρίζουμε και οι δύο, οτι δεν έγιναν εναντίον μας.
Και βέβαια όχι.
Μεταξύ τους έγιναν.
Αρα υπάρχουν καλοί και κακοί,ανάλογα τα συμφέροντά μας.
Ομως τα θύματα δεν ήταν μόνο μεταξύ τους, αλλά και μεταξύ ημών!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Και αυτο το διάστημα, απομένει σε τυχόν κατοίκους του συστήματος, να βρούν διέξοδο.
Με τη γεωμετρική τεχνολογική πρόοδο (αυτόφωτη ή ετερόφωτη) των τελευταίων 150 ετών,δεν είναι και λίγο.
Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.
Η σημερινή μας τεχνολογία, δεν φθάνει ούτε να πάμε στην Σελήνη για καφέ, όχι να πάμε σε άλλο αστρικό σύστημα!
τα 150 χρόνια πρέπει να γίνουν 150.000 και βλέπουμε!
Εκτός κι άν υπάρξει...βοήθεια!![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Όταν υπάρχουν συμφέροντα η αισιοδοξία χάνεται,η συνταγή χαλάει.Κατά λάθος και σε περίπτωση κοινού συμφέροντος, θα υπάρξει θετική έκβαση.
quote:
Ομως τα θύματα δεν ήταν μόνο μεταξύ τους, αλλά και μεταξύ ημών!
Και λοιπόν? Ποτέ δεν φαντάστηκα πως το επόμενό μας βήμα θα ήταν μια μεγάλη μητρική αγκαλιά. Από αυτό όμως, μέχρι το να απειλούμαστε, υπάρχει τεράστια διαφορά.
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
quote:
τα 150 χρόνια πρέπει να γίνουν 150.000 και βλέπουμε!
Πολλά λες.
Άλλα 150 μπορεί να είναι αρκετά.
Εκτός αν η απαγόρευση πτήσεων διαρκέσει επ' αόριστον.
Μπορεί το τεχνολογικό σπρώξιμο να έπαψε να είναι συμφέρον τους, και να ανακοπεί ή και να αντιστραφεί.
quote:
Η σημερινή μας τεχνολογία, δεν φθάνει ούτε να πάμε στην Σελήνη για καφέ,
Όταν σου έλεγα το καλοκαίρι πως δεν έχει πατήσει κανείς πέρα απ' τη ζώνη Iron Maiden, διαφωνούσες...
quote:
Κατά λάθος και σε περίπτωση κοινού συμφέροντος, θα υπάρξει θετική έκβαση.
Όπως δηλαδή συμβαίνουν τα πάντα γύρω μας, έτσι κι αλλιώς.
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
quote:
δεν φθάνει ούτε να πάμε στην Σελήνη για καφέ,
αλήθεια το πιστεύεις αυτό; δε νομίζω.
quote:
Και λοιπόν? Ποτέ δεν φαντάστηκα πως το επόμενό μας βήμα θα ήταν μια μεγάλη μητρική αγκαλιά. Από αυτό όμως, μέχρι το να απειλούμαστε, υπάρχει τεράστια διαφορά.
Θα το θέσω αλλοιώς.
Εγω είμαι ο Ρώσσος και εσυ ο Αμερικάνος και γουστάρουμε και οι δύο τα πετρέλαια της Αντίγκουα.
Βάζω τους δικούς μου πράκτορες και εσυ τους δικούς σου και παίρνει ο καθένας με το μέρος του,ικανή μερίδα της άρχουσας τάξης της Αντίγκουα.
Τους πείθουμε ο καθένας απο την δική του σκοπιά,ότι θα έχουν τεράστια οφέλη άν εκμεταλευθούν μαζί μας τον πλούτο τους.Τους βάζουμε να αλληλοφαγωθούν συνεπικουρούμενοι απο στρατεύματα και οπλισμό εξ' ημών.
Δηλαδή τσακώνονται δυο γάϊδαροι σε ένα κοτέτσι.
Δεν θα την πληρώσουν τα κοτόπουλα?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.