- ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ " Ο τελευταίος των χριστιανών " - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Μιλώντας σε ένα φόρουμ με αγνώστους,καλά θα κάνεις να προσέξεις αυτά που λες.Επειδή ακριβώς δεν ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ,λες αερολογίες.Μην προσβάλλεις λοιπόν.
Όσο για τα νύχια μου,τα τρώω!Εσύ να προσέχεις τα δικά σου κουρασμένα από την λάντζα χεράκια...Μην μας πάθουν τίποτα και δεν πληκτρολογούν σωστά τις προσβολές και τις ειρωνείες σου..
Και περιορίσουν στο να λες την άποψη σου πάνω στο θέμα και άφησε απ'έξω τις επιθέσεις.Ακόμα δεν έχουμε ακούσει την άποψή σου για τον αφέντη της ελληνικής εκκλησίας...
καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη
quote:
Μην ανησυχείς για εμάς καλέ μου,για τον εαυτό σου να ανησυχείς.Αλήθεια,μιας κι έχεις μανία με τα φραπεδάκια,κόφτο γιατί σε πειράζει.Έχω την εντύπωση ότι χτυπάει στη φαιά ουσία και στην ευγένεια σου που φαίνεται ότι είναι στοιχεία απόντα.
Εγώ δεν αναφέρθηκα σε κάποιον προσωπικά. Μίλησα για τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Αν θεωρείς πως είσαι μέσα σε αυτούς, λυπάμαι αλλά δεν φταίω εγώ. Ίσως θα πρέπει να προσέξεις λίγο περισσότερο.
Όσον αφορά στην ευγένεια, ένα θα σου πω. Βγάλε τη σκούφια σου και βάρα με.
quote:
Μιλώντας σε ένα φόρουμ με αγνώστους,καλά θα κάνεις να προσέξεις αυτά που λες.Επειδή ακριβώς δεν ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ,λες αερολογίες.Μην προσβάλλεις λοιπόν.
Σου το λέω και πάλι, αν κάποιος προσβάλλεται από αυτά που είπα, δεν φταίω εγώ. Ας φροντίσει ο καθένας να είναι εντάξει με τη συνείδησή του και να μην νιώθει ενοχές.
Δεν αναφέρθηκα σε κανέναν προσωπικά. Αυτό το κάνεις εσύ και ορισμένοι άλλοι εδώ μέσα. Μήπως θες να αντιγράψω κάποιες φράσεις από τα μηνύματά σου;;
quote:
Όσο για τα νύχια μου,τα τρώω!
Θα σου πω κάτι και μην το πεις παραπέρα Μαράκι, οι γυναίκες που τρώνε τα νύχια τους δεν αρέσουν στους άνδρες. Κανόνισε να το κόψεις.
quote:
Εσύ να προσέχεις τα δικά σου κουρασμένα από την λάντζα χεράκια...Μην μας πάθουν τίποτα και δεν πληκτρολογούν σωστά τις προσβολές και τις ειρωνείες σου.
Την αλήθεια λέω και αυτό είναι που τσούζει και δεν αρέσει. Κατά συνέπεια, όποιος λέει την αλήθεια έχει την αντιμετώπιση και την τύχη του Χριστόδουλου. Όχι βέβαια πως θεωρώ το Χριστόδουλο άγγελο επί γης, έτσι!
quote:
Και περιορίσουν στο να λες την άποψη σου πάνω στο θέμα και άφησε απ'έξω τις επιθέσεις.Ακόμα δεν έχουμε ακούσει την άποψή σου για τον αφέντη της ελληνικής εκκλησίας...
Δηλαδή να κάνω κάτι σαν και αυτό που κάνετε και εσείς που χρησιμοποιείτε τις ωραιότατες και ευγενικότατες εκφράσεις όπως "παπαδαριό" "τράγοι", "τραγόπαπες", .........;
Άσε, προτιμώ να είμαι αγενής και προσβλητικός τότε!

Πρώτα θα ήθελα να σου πω ότι αδικείς τον εαυτό σου με την ειρωνεία σου. Δεύτερον δεν βοηθάς με αυτό το τρόπο να ακουστεί η αλήθεια.
quote:
Ψηλός: Αχ βρε Χριστόδουλε, πως τα κατάφερες έτσι και σε κατάντησαν "ιδρωτορουφήχτρα";
Λοιπόν φίλε μου Ψηλός θα ήθελα να σε ρωτήσω αν γνωρίζεις κανέναν αναμάρτητο? Και εδώ το ζητούμενο φίλε μου δεν είναι ο συγκεκριμένος άνθρωπος αλλά το αξίωμα! Ο άνθρωπος σήμερα είναι και αύριο δεν ξέρουμε αν θα είναι το αξίωμα θα παραμείνει. Άρα αγαπητέ μου μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι είναι ο σωστός άνθρωπος στην σωστή θέση? Μήπως θα πρέπει να συζητάμε για το αξίωμα και όχι για τον άνθρωπο?
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
quote:
maraki8: για τον αφέντη της ελληνικής εκκλησίας...
Για τους άλλους αφέντες κανένας δεν λέει τίποτα! Αυτή η υποκρισία καταστρέφει τα πάντα! Όλοι φτενέ εκτός από μένα! Όλοι έχουμε ευθηνή Μαράκι μου, όλοι! Όταν θα αναλάβουμε τις ευθηνές μας τότε θα πάψουν να υπάρχουν και ΑΦΕΝΤΕΣ!
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
quote:
Εγώ δεν αναφέρθηκα σε κάποιον προσωπικά. Μίλησα για τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Αν θεωρείς πως είσαι μέσα σε αυτούς, λυπάμαι αλλά δεν φταίω εγώ. Ίσως θα πρέπει να προσέξεις λίγο περισσότερο.
Όσον αφορά στην ευγένεια, ένα θα σου πω. Βγάλε τη σκούφια σου και βάρα με.
Το γνωστό κλισέ 'εγώ δεν αναφέρθηκα σε κάποιον προσωπικά" καλύτερα να το αφήσεις γιατί δεν περνάει.Όταν αρχίζεις τις ειρωνείες και τις προσβολές σου,ξέρουμε όλοι εδώ μέσα που πηγαίνουν.Περί ευγένειας,δεν το σχολιάζω,επίσης είσαι γνωστός για τους τρόπους σου.Και μπορείς,όπως είπες να παραθέσεις τις δικές μου "ευγένειες" αλλά και τις δικές σου που φαίνεται να με παρακινούν να φερθώ τόσο ευγενικά...
quote:
Ας φροντίσει ο καθένας να είναι εντάξει με τη συνείδησή του και να μην νιώθει ενοχές.
Φρόντισε το πρώτα εσύ και τα ξαναλέμε...
quote:
Θα σου πω κάτι και μην το πεις παραπέρα Μαράκι, οι γυναίκες που τρώνε τα νύχια τους δεν αρέσουν στους άνδρες. Κανόνισε να το κόψεις.
Κι εγώ θα σου πω ένα άλλο μυστικό αφού φρόντισες και πάλι να είσαι ευγενικός.Στις γυναίκες δεν αρέσουν τα λελέκια επίσης.Φρόντισε λοιπόν,να κοντύνεις,εκτός και αν το "Ψηλός" είναι απόρροια κάποιου κόμπλεξ...
quote:
Δηλαδή να κάνω κάτι σαν και αυτό που κάνετε και εσείς που χρησιμοποιείτε τις ωραιότατες και ευγενικότατες εκφράσεις όπως "παπαδαριό" "τράγοι", "τραγόπαπες", .........;
Άσε, προτιμώ να είμαι αγενής και προσβλητικός τότε!
Έλα τώρα...Μπορείς να μας πεις την άποψή σου και χωρίς κοσμητικά που χρησιμοποιούμε "εμείς"...
quote:
Όχι βέβαια πως θεωρώ το Χριστόδουλο άγγελο επί γης, έτσι!
Να υποθέσω ότι η άποψή σου είναι αυτή;
καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη
quote:
maraki8: Κι εγώ θα σου πω ένα άλλο μυστικό αφού φρόντισες και πάλι να είσαι ευγενικός.Στις γυναίκες δεν αρέσουν τα λελέκια επίσης.Φρόντισε λοιπόν,να κοντύνεις,εκτός και αν το "Ψηλός" είναι απόρροια κάποιου κόμπλεξ...
Μαράκι μου τι κανείς, οφθαλμός αντί οφθαλμού?
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Απλά αφελείς ή συμμέτοχοι;

macedon
quote:Πρέπει να γνωρίζης επειδή κατα τα φαινόμενα δεν το έχεις συνειδητοποιήσει , Ψηλέ οτι ο καθένας από τους συζητητές του Forum κρίνεται από τις απαντήσεις του , γι'αυτό πρέπει να προσέχουμε τι γράφουμε για να μη μας χαρακτηρίσουν οι άλλοι γελοίους .
Εσείς που ιδρώνετε να προσέχετε να μην κάθεστε κοντά σε παράθυρο και πλευριτώσετε!! Το φραπεδάκι μακριά από το παράθυρο!!!!!
Να μην ξεχνάτε να παίρνετε μαζί σας, στη δουλειά, και καμιά ντουζίνα φανέλες να τις συναλλάζετε βρε παιδί μου!!!****Αν είχα έλθει και εγώ από το Σύριο, ίσως να μην γνώριζα την πραγματικότητα στη χώρα μας.
*****Ξέχασα κάτι.
Κοπέλες!!!
Προσοχή στα νύχια σας, ειδικά η δακτυλογράφηση τους κάνει κακό!!!!!!
Το ξύσιμο όμως, αντιθέτως, τα τροχίζει και τα κάνει να φαίνονται πιο όμορφα. Αυτό βέβαια το συστήνω ανεπιφύλακτα και στους άνδρες που, σίγουρα, γνωρίζουν τις ευεργετικές ιδιότητες του ξυσίματος!! Ψηλός
Πολύ φοβούμαι λοιπόν ότι άν χαρακτηρίσω κατα πως πρέπει τις εκάστοτε δηλώσεις σου , καθώς και την ποιότητα της γελοιογραφίας η οποία τις συνοδεύει δίκην ευφυολογήματος , κινδυνεύω να μου βγάλη ο Dying_Incubus κίτρινη κάρτα , γι' αυτό και θα περιοριστώ να τα αποκαλέσω απλώς αχαρακτήριστα .
quote:
Φίλε Ψηλός καλημέρα.
Πρώτα θα ήθελα να σου πω ότι αδικείς τον εαυτό σου με την ειρωνεία σου. Δεύτερον δεν βοηθάς με αυτό το τρόπο να ακουστεί η αλήθεια.
Καλημέρα φίλε μου,
Για ποια αλήθεια μιλάμε;; Μήπως στήσαμε κανένα δικαστήριο εδώ για να δικάσουμε το Χριστόδουλο και δεν το κατάλαβα;
Αν είναι να πούμε την αλήθεια θα πρέπει να την πούμε ολόκληρη.
Σκοπός όμως του θεματοθέτη δεν είναι να ακουστεί κάποια αλήθεια.
Σκοπός του είναι να πολεμήσει ένα συγκεκριμένο πρόσωπο (καθώς και ό,τι πρεσβεύει), χωρίς το πρόσωπο αυτό να μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του.
Αλήθεια, πώς αντιδρούμε στη συνεχόμενη ειρωνεία του θεματοθέτη και των "φίλων" του;;
Μήπως τα όσα είπα για την κατάντια μας δεν είναι αλήθεια; Αν σε κάτι διαφωνείς πες μου που και το συζητάμε.
quote:quote:
Ψηλός: Αχ βρε Χριστόδουλε, πως τα κατάφερες έτσι και σε κατάντησαν "ιδρωτορουφήχτρα";Λοιπόν φίλε μου Ψηλός θα ήθελα να σε ρωτήσω αν γνωρίζεις κανέναν αναμάρτητο? Και εδώ το ζητούμενο φίλε μου δεν είναι ο συγκεκριμένος άνθρωπος αλλά το αξίωμα! Ο άνθρωπος σήμερα είναι και αύριο δεν ξέρουμε αν θα είναι το αξίωμα θα παραμείνει. Άρα αγαπητέ μου μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι είναι ο σωστός άνθρωπος στην σωστή θέση? Μήπως θα πρέπει να συζητάμε για το αξίωμα και όχι για τον άνθρωπο?
Οπότε τι κάνουμε; Χάριν του ανθρώπου καταργούμε και το αξίωμα, καθώς και αυτό που πρεσβεύει, όπως είχε πει σε κάποιο μήνυμά του ο Συνοδινός;
Ξέρεις πως μια τέτοια τακτική θα μπορούσε να γυρίσει ως μπούμερανγκ εναντίον μας, πράγμα που το έχουν εκμεταλλευθεί και ορισμένοι "αντίπαλοι" του ελληνισμού!
Αυτό που βλέπω είναι πως τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν ο Συνοδινός και οι ομοϊδεάτες του, με μικρή αλλαγή σε φράσεις και σε πρόσωπα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και εναντίον τους.

quote:
Αναρωτιόμουνα αν, στη χώρα που η κλεψιά θεωρείται μαγκιά, στη χώρα της ρέκλας, της κομπίνας, της τούφας και της αρπαχτής, υπάρχει κόσμος που ιδρώνει;;
Ψηλέ μου στην χώρα της κλεψιάς, της ρέκλας, της κομπίνας, της τούφας και της αρπαχτής υπάρχουν λίγοι μεγάλοι θύτες, και πάρα πολλά θύματα.
Οι εκπρόσωποι της θρησκείας, ο Παρασκευαίδης, οι μητροπολίτες του, με τους ακόλουθους του ανήκουν πανηγυρικά στην πρώτη κατηγορία.
quote:
Καλημέρα φίλε μου,
Για ποια αλήθεια μιλάμε;; Μήπως στήσαμε κανένα δικαστήριο εδώ για να δικάσουμε το Χριστόδουλο και δεν το κατάλαβα;
Σκοπός του είναι να πολεμήσει ένα συγκεκριμένο πρόσωπο (καθώς και ό,τι πρεσβεύει), χωρίς το πρόσωπο αυτό να μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του.
Αλήθεια, πώς αντιδρούμε στη συνεχόμενη ειρωνεία του θεματοθέτη και των "φίλων" του;;
Μήπως τα όσα είπα για την κατάντια μας δεν είναι αλήθεια; Αν σε κάτι διαφωνείς πες μου που και το συζητάμε.
Δικαίωμα σου να έχεις ψευδαισθήσεις οτι πυροβολούμε τον Παρασκευαίδη, την γνώμη μας λέμε για το πρόσωπο, τα έργα και τις ημέρες του.
Μήπως τον θεωρείς οτι όλες οι ενέργειες του βρίσκονται στο απυρόβλητο?
Αυτός καθημερινά μας πυροβολεί αφού έχει την εξουσία με το μέρος του που γίνονται πειθήνιο όργανο δικό του. Και εμείς όσοι αρνούμαστε την θεότητα του θεωρούμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας δέν έχουμε ούτε κάν δικαίωμα να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας.
quote:Συμφωνώ μαζί σου φίλε el.elyon , όμως αυτά που γράφεις ισχύουν για τους αιρετούς ηγέτες που αναδεικνύονται με την ψήφο του λαού .
Για τους άλλους αφέντες κανένας δεν λέει τίποτα! Αυτή η υποκρισία καταστρέφει τα πάντα! Όλοι φτενέ εκτός από μένα! Όλοι έχουμε ευθηνή Μαράκι μου, όλοι! Όταν θα αναλάβουμε τις ευθηνές μας τότε θα πάψουν να υπάρχουν και ΑΦΕΝΤΕΣ!
el.elyon
Για αυτούς που αλλήλοψηφίζονται και δεν δίνουν λογαριασμλο σε κανένα , ποιά ευθύνη έχει ο λαός ;
Αναρωτιόμουνα αν, στη χώρα που η κλεψιά θεωρείται μαγκιά, στη χώρα της ρέκλας, της κομπίνας, της τούφας και της αρπαχτής, υπάρχει κόσμος που ιδρώνει;;Ψηλέ μου στην χώρα της κλεψιάς, της ρέκλας, της κομπίνας, της τούφας και της αρπαχτής υπάρχουν λίγοι μεγάλοι θύτες, και πάρα πολλά θύματα.
Οι εκπρόσωποι της θρησκείας, ο Παρασκευαίδης, οι μητροπολίτες του, με τους ακόλουθους του ανήκουν πανηγυρικά στην πρώτη κατηγορία.
Στη χώρα μας η λωποδυσία έχει γίνει το εθνικό μας σπορ. Όλοι προσπαθούν να γίνουν θύτες και κοιτάνε να τα αρπάξουν απ' όπου μπορούν χωρίς να λογαριάζουν τίποτα..
Πόσα σκάνδαλα ξεσπούν καθημερινά; Φαντάσου τι γίνεται και πιο χαμηλά;
Και όλα αυτά γιατί δεν υπάρχει πλέον κανένα μέτρο και κανένας φραγμός, ούτε ηθικός ούτε "τεχνητός".
Π.χ., έρχεται ένας μάστορας στο σπίτι σου να διορθώσει κάποια ζημιά και κοιτάει πώς να σε γδύσει. Σου ζητάει κάτι λεφτά, δήθεν μεροκάματο (και χωρίς απόδειξη), που σου φεύγουν τα μαλλιά από το κεφάλι. Το θέμα είναι να μην έχεις ανάγκη από τίποτα ή να ξέρεις και να έχεις το χρόνο να τα επιδιορθώνεις όλα μόνος σου. Δεν γίνεται όμως και μας ληστεύουν εκμεταλλευόμενοι τις ανάγκες μας.
Τους εκπροσώπους της θρησκείας μας αν θέλεις τους καλείς σπίτι σου, αν δεν θέλεις δεν έρχονται, ούτε και ανάγκη τους έχεις. Είναι οι μόνοι, που αν δεν το θέλεις, δεν θα τους χρειαστείς ποτέ σου.
Καλημέρα φίλε μου,
Μήπως τα όσα είπα για την κατάντια μας δεν είναι αλήθεια; Αν σε κάτι διαφωνείς πες μου που και το συζητάμε.Δικαίωμα σου να έχεις ψευδαισθήσεις οτι πυροβολούμε τον Παρασκευαίδη, την γνώμη μας λέμε για το πρόσωπο, τα έργα και τις ημέρες του.
Μήπως τον θεωρείς οτι όλες οι ενέργειες του βρίσκονται στο απυρόβλητο?
Αυτός καθημερινά μας πυροβολεί αφού έχει την εξουσία με το μέρος του που γίνονται πειθήνιο όργανο δικό του. Και εμείς όσοι αρνούμαστε την θεότητα του θεωρούμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας δέν έχουμε ούτε κάν δικαίωμα να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας.
Καλά βρε Επαίτη,
Εγώ έχω ψευδαισθήσεις ή εσύ δεν διαβάζεις τα μηνύματα εδώ μέσα;; Μήπως ο Συνοδινός άνοιξε το παρόν θέμα για να απονείμει τα εύσημα στον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο; Μήπως και δεν το πρόσεξα εγώ;
Να τα βάλεις με αυτούς που σε κυβερνούν, τους οποίους και ψηφίζεις, και όχι με αυτόν τον οποίο δεν ψηφίζεις.
Και εγώ δεν βλέπω ως Θεό τον Αρχιεπίσκοπου. Το ίδιο, αν δεν κάνω λάθος, κάνουν και οι υπόλοιποι Έλληνες Χριστιανοί. Οπότε, δεν είστε οι μόνοι που "αρνείστε τη θεότητά του", ούτε και θεωρείστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
Υπάρχει μήπως κάποιο άλλο θέμα συζήτησης όπου σας κατηγορούνε και δεν σας δίνουν το δικαίωμα να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας;; Μήπως έχω χάσει κάποια επεισόδια;;

quote:
Τους εκπροσώπους της θρησκείας μας αν θέλεις τους καλείς σπίτι σου, αν δεν θέλεις δεν έρχονται, ούτε και ανάγκη τους έχεις. Είναι οι μόνοι, που αν δεν το θέλεις, δεν θα τους χρειαστείς ποτέ σου.
Δέν φορολογούνται οι τεράστιες περιουσίες τους, και τα χρήματα που χάνει το κράτος απο την ζημιά αυτή τα βγάζει απο μένα και σένα.
Τα γενναιώδωρα μπουρμπουάρ που παίρνουν στις διάφορες τελετές τις οποίες μερικές φορές εξαναγκάζονται πολλοί έστω και άθελα τους να αναγνωρίσουν τα εισπράτουν χωρίς να έχουν το δικαίωμα να το κάνουν.
quote:
Να τα βάλεις με αυτούς που σε κυβερνούν, τους οποίους και ψηφίζεις, και όχι με αυτόν τον οποίο δεν ψηφίζεις.
Και εγώ δεν βλέπω ως Θεό τον Αρχιεπίσκοπου. Το ίδιο, αν δεν κάνω λάθος, κάνουν και οι υπόλοιποι Έλληνες Χριστιανοί. Οπότε, δεν είστε οι μόνοι που "αρνείστε τη θεότητά του", ούτε και θεωρείστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
Υπάρχει μήπως κάποιο άλλο θέμα συζήτησης όπου σας κατηγορούνε και δεν σας δίνουν το δικαίωμα να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας;; Μήπως έχω χάσει κάποια επεισόδια;;
Δέν θεωρούμε πολίτης δεύτερης κατηγορίας αλλά άν δέν ορκιστώ δέν μπορώ κάν να εξασκήσω το επάγγελμα μου, το όποιο επάγγελμα δέν αναφέρομαι στο δικό μου.
Τί έχεις να πείς γι'αυτό, δέν είναι άρνηση να με αφήσουν να υπερασπιστώ τον εαυτό μου?
quote:
macedon: Το παράξενο δεν είναι που υπάρχουν κηφήνες που κοστίζουν στον ελληνικό λαό ετησίως το ισόποσο των 625 σχολείων ή 32 νοσοκομείων. Το παράξενο είναι πως υπάρχουν υποστηρικτές του κηφηναριού αυτού.
Απλά αφελείς ή συμμέτοχοι;
Για σας.
Μάλλον ο φίλος macedon θα εννοεί τους «προέδρους’ που ανάβουν τα κεράκια και τους νομοθέτες! Γιατί δεν τους λες με τα ονόματα τους macedon! Γιατί δεν τους στέλνεις μία επιστολή διαμαρτυρίας αντί να τους ψηφίζεις! Και αυτή η ψήφος τι είναι; Απλά αφέλεια η συμμετοχή?
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
quote:
Ψηλός: Αλήθεια, πώς αντιδρούμε στη συνεχόμενη ειρωνεία του θεματοθέτη
Φίλε Ψηλός η αντίδραση μου ήταν και είναι μόνο μια λέξη: ΑΝΗΘΚΟ!
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Αυτά όλα που λέγονται εις βάρος του θεματοθέτη, είναι συκοφαντίες της εκκλησιαστικής προπαγάνδας, που στόχο έχει, να ρίξει λάσπη στο πρόσωπό του, με τελικό στόχο, την ηθική του εξόντωση.
Επαναστατώ και πάλι, απέναντι σ΄αυτούς, που επιχειρούν να μειώσουν με αυθαίρετα επιχειρήματα την αξιοπρέπειά μου. Αυτά είναι ασύστολα ψεύδη.
Εγώ τον αγαπάω τον χριστόδουλο. Ίσως ποιό πολύ και από τον Βαβύλη. Δεν λέω, και ο Βαβύλης αγαπάει τον Χριστόδουλο. Άλλωστε το είπε και στον Μάκη, «εγώ τον αγαπάω τον αρχιεπίσκοπο», είπε. Βέβαια και ο χριστόδουλος αγαπούσε τον Βαβύλη… μέχρι που ζεματίστηκε…
Μια αγάπη έφυγε (Βαβύλης), μια άλλη, μόλις ήρθε ( Μίκης Θεοδωράκης)…
Και ο Μίκης αγαπάει τον χριστόδουλο. Ναι, δεν το ξέρατε..;
Ξαφνικός έρωτας. Από την προηγούμενη εβδομάδα. Μεσολάβησε μια συνεργασία -από αυτές τύπου χριστόδουλου- και ένα γεύμα από εκείνα τα νηστίσιμα που μένουν αξέχαστα. Το γεύμα συνοδεύτηκε από παλιό κόκκινο κρασί, από αυτά του αγίου όρους, που τα έχουν μόνο για τους επισκέπτες και λένε ότι είναι θαυματουργά (λύνουν την γλώσσα).
Πρέπει να ήπιε πάρα πολύ ο Μίκης, γιατί μετά στη συνέντευξη τύπου, δεν ήξερε τι έλεγε…
«Ότι, από τώρα και στο εξής, θα πλένει το στόμα του όταν μιλάει για τον Χριστόδουλο», είπε, «Ότι αυτός, πάντα ήταν χριστιανός και σέβεται τον Θεσμό της εκκλησίας», είπε… και άλλα τέτοια… Πάθανε "Σοκ" μέχρι και οι ιερείς που ήταν δίπλα του. Όταν άρχισε να λέει και για το βιβλίο της ιστορίας, μερικοί δημοσιογράφοι δεν το άντεξαν και χάσανε τις αισθήσεις τους για κάποια λεπτά.
Χάλια ήταν ο Μίκης, αυτό φαινόταν και με γυμνό μάτι.
Τι το πίνεις, αφού δεν το σηκώνει ο οργανισμός σου άνθρωπέ μου..;
Τί τους ταϊζει, τί τους ποτίζει και τί είδους συνεργασίες κάνει μαζί τους ο χριστόδουλος, δεν μπορώ να καταλάβω. Πάντως όλοι μεταμορφώνονται στο τέλος…
Η συνεργασία Μίκη-χριστόδουλου έγινε πάνω στο έργο «Ακολουθία εις Κεκοιμημένους». Έργο του Ιωάννη Δαμασκηνού που μελοποίησε ο θεοδωράκης.
Εις Κεκοιμημένους απευθύνονταν και όσα είπε…
«Βέβαια, αν κάνει μια δήλωση ο Μακαριώτατος βγαίνουν και τον χτυπούν, αμφισβητώντας το δικαίωμά του να έχει γνώμη, όπως ο κάθε πολίτης. Επαναστατώ όταν βλέπω ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν σέβονται τους θεσμούς. Οταν μιλάς για τον αρχηγό της Εκκλησίας πρέπει πρώτα να πλένεις το στόμα σου. Πρέπει να σέβεσαι τους θεσμούς για τους οποίους πεθάναμε εμείς».
Πεθάνατε..; Τώρα δηλαδή είστε πεθαμένοι..; Έτσι εξηγούνται όλα...
Πήραν το λόγο τα φαντάσματά σας δηλαδή...Είπα κι εγώ, δεν μπορεί να τα είπε ο Μίκης αυτά τα λόγια...
Αυτοί που δεν ήταν κεκοιμημένοι, θυμήθηκαν ότι δέκα μόλις μέρες πριν, αλλιώς τα έλεγε ο Μίκης για την εκκλησία…
Την περασμένη Πέμπτη, στις 22 Μαρτίου, είχε δώσει μία άλλη συνέντευξη, με την ευκαιρία της κυκλοφορίας στην αγορά του νέου έργου του «Οδύσσεια». Εκεί είχε πει τα εξής:
«Αλλά όχι, δεν είμαστε Ελληνες, σύμφωνα με όσους επιδιώκουν την πλήρη μας εξαφάνιση. Μας έφαγαν οι εκσυγχρονιστές. Και από την άλλη, υπάρχει η άκρα Δεξιά και οι πρίγκιπες της Εκκλησίας, με τη στείρα εθνοπληξία τους. Δεν ταυτιζόμαστε με αυτούς, ούτε είμαστε εθνικόφρονες» («Ελευθεροτυπία», 21.3.2007, σελ. 29).
Πότε ήσουν μεθυσμένος Μίκη..; Τότε ή τώρα..;
Αλλά οι Ρωμιοί δεν ασχολούνται με ψιλά γράμματα. Τι έλεγες πριν, ποιόν τον νοιάζει; Σημασία έχει τι λές τώρα...
Καλά, αυτός δεν ήταν που διάβαζε, όταν εσύ επαναστατούσες..;
Θα αρχίσω να πιστεύω κάποιους που λένε, ότι ήσουν επαναστάτης κατα λάθος.
Μετά από αυτό, το ευχάριστο σοκ, ο χριστόδουλος πήρε τα πάνω του.
Ενός καλού...μύρια έπονται...
Η μια επιτυχία διαδέχεται την άλλη....
Που να σας τα λέω...
Καπάκι έρχονται τα γκάλοπ, που φέρνουν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, να τους χωρίζει μία ποσοστιαία μονάδα. Αυτό σημαίνει ότι ο χριστόδουλος έχει πετύχει να γίνει ο ρυθμιστής του πολιτικού παιχνιδιού.
ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Είπε λοιπόν ο χριστόδουλος...
«όλοι περιμένουμε από τον Πρωθυπουργό, με τις ευαισθησίες που έχει ως Έλληνας και ως Μακεδόνας, να δώσει το μήνυμα για την αλλαγή που πρέπει να γίνει στο βιβλίο πριν να είναι πολύ αργά».
ΤΑ ΝΕΑ , 05/04/2007
ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ...;
"Στον Αρχιεπίσκοπο δεν αρέσει ένα βιβλίο Ιστορίας που διδάσκεται στην Στ' Δημοτικού. Δικαίωμά του, ούτε εμένα μου αρέσει το βιβλίο Χημείας της Β' Γυμνασίου.
Αυτός, όμως, κάλεσε τον Πρωθυπουργό «ως Ελληνα και ως Μακεδόνα» να το αποσύρει και να φτιάξει άλλο βιβλίο, το οποίο θα χαίρει της εγκρίσεως του Αρχιεπισκόπου. Και για να μην υπάρξουν παρανοήσεις, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος συμπλήρωσε με νόημα ότι όλα αυτά πρέπει ο Πρωθυπουργός να τα πράξει πάραυτα, τώρα, στο πιτς φιτίλι, «πριν να είναι πολύ αργά».
Πολύ αργά άραγε για τι; Πολύ αργά για να προλάβουμε ανοιχτό τον Μαλιακό; Πολύ αργά για να κερδίσει η ΝΔ τις εκλογές; Πολύ αργά, κλείσαμε; Πολύ αργά για δάκρυα, Στέλλα; Ή μήπως πολύ αργά για να αντιληφθεί ο Πρωθυπουργός ότι ο ίδιος προετοίμασε τον δρόμο για τα τελεσίγραφα του Αρχιεπισκόπου;
Διότι κατόπιν όλων αυτών δεν υπάρχουν πλέον παρεξηγήσεις. Οταν κάποια στιγμή ο μπάρμπας του σημερινού Πρωθυπουργού απευθύνει από τους ουρανούς το προσφιλές του ερώτημα:
- Ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο;
Ο ανιψιός θα μπορεί θαρραλέα να του απαντήσει:
- Ο Αρχιεπίσκοπος!
Και δεν τον κυβερνάει τυχαία. Τον κυβερνάει επειδή ο σημερινός Πρωθυπουργός τού εκχώρησε την εξουσία από την εποχή ακόμη όπου βρισκόταν στην αντιπολίτευση. Την εκχώρησε όταν δεν συντάχθηκε στο πλευρό της δημοκρατικής πολιτείας και της νόμιμης κυβέρνησης κατά την κρίση των ταυτοτήτων, όταν συμμετείχε σε εκείνη τη δημοψηφισματική «μαϊμουδιά» που είχαν στήσει οι κληρικοί.
Την εκχώρησε όταν δεν ακολούθησε την οδό της δημοκρατικής αξιοπρέπειας που βάδιζαν ο προηγούμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο προκάτοχός του Πρωθυπουργός. Την εκχώρησε όταν προκειμένου να γίνει Πρωθυπουργός απεδέχθη τη συναλλαγή με τους χειρότερους εκκλησιαστικούς κύκλους. Δεν ξέρω τι εννοεί ακριβώς ο Αρχιεπίσκοπος, αλλά τώρα πια το κακό έχει γίνει.
Η εξουσία, βλέπετε, δεν τεμαχίζεται - και αυτό δεν το κατάλαβε ο σημερινός Πρωθυπουργός όταν έκανε τους μικροκομματικούς υπολογισμούς του την εποχή της αντιπολίτευσης... Την εξουσία ή την ασκείς πλήρως ή δεν την ασκείς καθόλου. Ή εκδίδεις τις ταυτότητες που επιτάσσει ο νόμος ή όχι. Ή υπεραμύνεσαι των θεσμών και των διαδικασιών μέσα από τις οποίες εκδίδονται τα σχολικά βιβλία ή δεν υπεραμύνεσαι.
Διότι ο Αρχιεπίσκοπος ήταν τελικά εξαιρετικά αβρός στη διατύπωση που χρησιμοποίησε. «Πριν να είναι πολύ αργά...» είπε. Μα είναι ήδη πολύ αργά!
Το ΒΗΜΑ, 08/04/2007
"Η διαμάχη για το βιβλίο της Ιστορίας, όπως παραδέχονται επιτελικά στελέχη της Ρηγίλλης, πλήττει τη Ν.Δ και ενισχύει την προσπάθεια του ΛΑΟΣ να προσεγγίσει τον σκληρό πυρήνα των συντηρητικών ψηφοφόρων ειδικά μετά την απόφαση Γιαννάκου να μην αποσύρει το βιβλίο. Τα ίδια στελέχη αναφέρουν ότι διαρροές προς το κόμμα του Γ. Καρατζαφέρη, ως αντίδραση για το επίμαχο βιβλίο, έχουν ήδη αρχίσει να καταγράφονται στις δημοσκοπήσεις και η φθορά θα είναι ακόμη μεγαλύτερη εάν η κυβέρνηση δεν αντιδράσει".
ΤΑ ΝΕΑ , 03/04/2007
"Για τον λόγο αυτό επιστρατεύθηκε χθες και ο Πρωθυπουργός, με κύριο στόχο να περάσει το μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν επιδιώκει την παραχάραξη των ιστορικών γεγονότων, όπως έλεγαν κυβερνητικές πηγές.
Με τη χθεσινή παρουσία του στο Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού, η οποία από την αντιπολίτευση καταγγέλλεται ως ένα ακόμη «επικοινωνιακό σόου» από την πλευρά του Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός, εμμέσως πλην σαφώς, αποκήρυξε το περιεχόμενο του βιβλίου και ιδίως τις αναφορές περί «συνωστισμού» των Ελλήνων στο λιμάνι της Σμύρνης κατά τον διωγμό του 1922. «Τιμάμε στην πράξη τη θυσία και τον αγώνα των Μικρασιατών Ελλήνων. Η διαφύλαξη και η μελέτη της ιστορικής αλήθειας είναι ο μόνος τρόπος να διδαχθούμε από το παρελθόν.
Είναι ο μόνος τρόπος για να αποφύγουμε την αέναη επανάληψη των ίδιων λαθών», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του κ. Καραμανλή.
ΤΑ ΝΕΑ , 03/04/2007
"Η κ. Γιαννάκου μετά τη συνάντηση με τον κ. Καραμανλή, αν και τόνισε ότι το βιβλίο δεν θα αποσυρθεί, επιχείρησε να καθησυχάσει όσους αντιδρούν για το περιεχόμενό του λέγοντας ότι το υπουργείο Παιδείας δεν θα περιοριστεί σε επιμέρους διορθώσεις και απαλείψεις των επίμαχων σημείων, όπως αρχικώς είχε αποφασιστεί, αλλά θα προστεθούν και νέα κεφάλαια. Κυβερνητικοί παράγοντες παραδέχονταν χθες ότι το Μαξίμου «προσπαθεί να ισορροπήσει σε δύο βάρκες". - ΤΑ ΝΕΑ,05/04/2007 -
Αμετακίνητη εμφανίζεται η Μ. Γιαννάκου, παρά τις πιέσεις που δέχεται για το βιβλίο της Ιστορίας.
Θα «αδειάσει» ο Καραμανλής την υπουργό του; Μπορεί. Για να συγκρατηθούν οι δεξιοί, ακραίοι και μη, οι οποίοι λοξοκοιτάζουν προς το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη. Για να ηρεμήσει και ο κ. Χριστόδουλος, που έχει βρει στο βιβλίο αυτό ένα αντίδοτο για τις αποκαλύψεις περί πολυτελών διακοπών του («Four Seasons» κ.λπ.).ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 04/04/2007
Βήμα βήμα υποχωρούν στη Δεξιά του Κυρίου
Υπόγεια κόντρα της υπουργού Παιδείας με τον Αρχιεπίσκοπο
ΤΑ ΝΕΑ , 05/04/2007
"Υπουργοί και βουλευτές της Ν.Δ. αναφέρουν ότι αρχικώς η κυβέρνηση είχε υποτιμήσει τη ζημιά που μπορούσε να προκληθεί από την υπόθεση της Ιστορίας. Αλλά, όπως λένε, είναι εμφανές πλέον ότι το περιεχόμενο του βιβλίου έχει εξοργίσει ένα μεγάλο τμήμα γαλάζιων ψηφοφόρων, αλλά και μέλη χριστιανικών και παραχριστιανικών οργανώσεων, που απειλούν ανοικτά ότι η αντίδρασή τους θα καταγραφεί και στις κάλπες". -ΤΑ ΝΕΑ ,03/04/2007-
Οι αντιδράσεις της Εκκλησίας και η απειλή ενός νέου "πολέμου ταυτοτήτων" -Το ΒΗΜΑ, 08/04/2007-
Προσωπικά πιστεύω ότι ο χριστόδουλος δεν θέλει να εκβιάσει τον Καραμανλή. Βλέποντας όμως την Νέα Δημοκρατία να χάνει συνεχώς έδαφος, θέλει να προειδοποιήσει τον Καραμανλή, να πάρει πίσω το "γαμ..ένο" το βιβλίο, αφού ο ίδιος υπό την πίεση του Καρατζαφέρη, δεν μπορεί να κάνει πίσω.
Να σας θυμήσω εδώ, ότι ο χριστόδουλος είχε χαρακτηρίσει "Κάφρους", όσους υπερασπίζονται το βιβλίο και "Γενίτσαρους" τους συγγραφείς του.
Γιατί κάποιοι εδώ μέσα μίλησαν για ηθική.
Και επιμένω, ότι εγώ τον αγαπάω τον χριστόδουλο. Τι ζητάω μωρέ από τον χριστόδουλο..; Να συνεργαστεί και μαζί μου, αυτό ζητάω. Κι εγώ θα κάνω τα πάντα για να του αποδείξω πόσο συνεργάσιμος είμαι.
Να φάμε μια φορά και μαζί εκείνα το νηστίσιμα -τα δικά του- που τα ονειρεύομαι εδώ και χρόνια. Να βγώ κι από την περιέργεια. Τί είναι αυτά που τρώνε οι άλλοι και γίνονται άλλοι άνθρωποι.
Κάνω τα πάντα, ότι μου ζητηθεί.
Είμαι πολύ συνεργάσιμος και πάντα νηστικός.
quote:
Συνοδινός: Γιατί κάποιοι εδώ μέσα μίλησαν για ηθική.
Και επιμένω, ότι εγώ τον αγαπάω τον χριστόδουλο. Τι ζητάω μωρέ από τον χριστόδουλο..; Να συνεργαστεί και μαζί μου, αυτό ζητάω. Κι εγώ θα κάνω τα πάντα για να του αποδείξω πόσο συνεργάσιμος είμαι.
Να φάμε μια φορά και μαζί εκείνα το νηστίσιμα -τα δικά του- που τα ονειρεύομαι εδώ και χρόνια. Να βγώ κι από την περιέργεια. Τί είναι αυτά που τρώνε οι άλλοι και γίνονται άλλοι άνθρωποι.
Κάνω τα πάντα, ότι μου ζητηθεί.
Είμαι πολύ συνεργάσιμος και πάντα νηστικός.
Εσύ δεν ζητάς τίποτα από τον ίδιο! Αυτό είναι το ανήθικο! Εσύ δεν σέβεσαι κανένα αξίωμα!
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Άλλοι δε, καβαλούν τον κάλαμο.
Ό,τι βρίσκει ο καθένας καβαλά και φαντασιώνεται.
Δε βαριέσαι .........

Οι αντάρτες στα βουνά έχυναν το αίμα τους για τον χουντόδουλο !!!
Ο Μίκης πήγε στα ξερονήσια για τον φασιστόδουλο !!
Είναι κι αυτή μια άποψη !
Τι άλλο θα ακούσουμεστην Ελλάδα της "ΜΗ" μνήμης !
Έλεος χριστιανοί και μη !
quote:
Ορισμένοι καβαλούν το καλάμι.
Άλλοι δε, καβαλούν τον κάλαμο.
Ό,τι βρίσκει ο καθένας καβαλά και φαντασιώνεται.
Δε βαριέσαι .........
Καλά τα λέει ο Ψηλός για ορισμένους. Συμφωνώ απόλυτα μαζί του.
Έτσι εἰναι el.elyon, έχει δίκιο ο Ψηλός, τον καβάλησες τον κάλαμο. Έπρεπε κάποιος επιτέλους να στο πεί.
Νομίζεις πιά, ότι έγινες ο χριστόδουλος.
Για όλα έχεις γνώμη. Μιλάς ακόμη και όταν δεν έχεις τίποτα να πείς.
Άσε που ανοίγεις δεκάδες θέματα και μας αποπροσανατολίζεις. Έχω λαχανιάσει να σε κυνηγάω, από θέμα σε θέμα. Δεν προλαβαίνουμε να συγκεντρωθούμε στο ένα μέτωπο, εσύ ανοίγεις άλλο.
Καλά τα λέω Ψηλέ..; Ε..έτσι είναι...άμα πιά...
Άλλο εσύ, Ψηλέ, τι λέει..;
Που ήσουν το τετραήμερο του Πάσχα; χάθηκες...
Τόσο πολύ δουλειά είχατε; Γέμισαν τα παγκάρια τουλάχιστον;
Τι να πείτε και εσείς οι φουκαράδες...Περιμένετε το Πάσχα και τα χριστούγεννα, για να βγάλετε τα σπασμένα μιας χρονιάς.
Υπήρξε ανάκαμψη όμως. Το βιβλίο της ιστορίας βοήθησε αρκετά. Παρατηρείται επιστροφή του κόσμου στις εκκλησίες. Φαίνεται ότι οι μέρες της κρίσης και των σκανδάλων, ανήκουν οριστικά, στο μακρινό παρελθόν. Οι ημέρες των παχιών αγελάδων επιστρέφουν. Άντε, να φάτε κι εσείς, σαν άνθρωποι. Όλο ψάρια και ψάρια, θα γίνεται πετσί και κόκαλο.
Η φτώχεια φέρνει γκρίνια. Τσακώνονται οι ιεράρχες για μερικές δεκάρες. Τα έχουν βάλει όλοι με τον χριστόδουλο. "Που τα έφαγες;", "τι τα έκανες τα λεφτά κερατά;" και τέτοια...
Που να τα φάει ρε παιδιά; Πήγε κι αυτός μια βόλτα σαν άνθρωπος να ξεσκάσει. Έφαγε λίγο παραπάνω, τι έγινε, κακό είναι; Κέρασε και τα άλλα τα παιδιά νεράτζι και βανίλιες.
Διαβάστε παρακάτω να δείτε, τι του κάνουν του ανθρώπου...

Εγκριση 7.125 ευρώ (!) ζήτησε ο Χριστόδουλος από την Ιερά Σύνοδο για ένα γεύμα στη Μονή Πεντέλης.
Μέρες που έρχονται, άγιες και ειρηνικές, οι ιεράρχες, αντί να χαμηλώνουν τους τόνους και τα πάθη τους, τσακώνονται.
Ερίζουν για τα λεφτά: Για το παγκάρι, για τις περιουσίες, για τα έξοδα και τις εισπράξεις. Στο στόχαστρο, και πάλι, ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, που, μετά τις άκρως πολυδάπανες διακοπές του ανά την Ευρώπη, τώρα δέχεται επιθέσεις ακόμη και για γεύματα που παρετέθησαν σε μοναστήρια και τα οποία κόστισαν τα «μαλλιά της αγίας κεφαλής τους».
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και προκάλεσε την οργή ιεραρχών στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου ήταν όταν τους προσκομίσθηκε προς έγκριση το ποσό των 7.125,10 ευρώ για γεύμα στη Μονή Πεντέλης με περίπου 80 προσκεκλημένους στην εορτή του Αγίου Φωτίου στις 6 Φεβρουαρίου 2007. Με προεξάρχοντα τον Μητροπολίτη Φιλίππων Προκόπιο, βαθύ γνώστη των οικονομικών της Εκκλησίας, ζητήθηκαν εξηγήσεις για το ύψος του λογαριασμού ενός γεύματος που παρασκευάστηκε από την ίδια τη μονή και αγοράστηκαν μόνο τα υλικά. Αλλωστε το μενού ήταν εξαιρετικά λιτό: Κρέας με πουρέ μελιτζάνας, ρύζι, χόρτα και σαλάτα (Και όχι μόνο λιτό, αλλά, όπως διατείνονται αυτοί που το δοκίμασαν και άγευστο).
Καπάκι ο Χριστόδουλος, έφερε προς έγκριση ένα ακόμη «μπουγιουρντί»: Το λογαριασμό για το ταξίδι του στο Βατικανό, τον περασμένο Δεκέμβριο.
Τότε ο αρχιεπίσκοπος και η συνοδεία του επισκέφθηκαν την Αγία Εδρα, προσκεκλημένοι και φιλοξενούμενοι του πάπα στους ξενώνες της Αγίας Μάρθας. Αρχικώς ο Χριστόδουλος είχε αναφέρει ότι τα έξοδα ανέρχονταν σε 36.000 ευρώ.
Ο λογαριασμός, όμως, που ήλθε στην Ιερά Σύνοδο για να εγκριθεί από τους ιεράρχες έφτανε, στα 70.000 ευρώ.
Και αφού χρήματα οδεύουν προς ξενοδοχεία, γεύματα και εκδηλώσεις, λογικό θεωρείται να αναζητούνται άλλα προς αναπλήρωση. Οι ιερείς θεωρούν ότι έχουν γίνει η εύκολη λεία.
Μετά την αφαίμαξη του Χριστόδουλου των παγκαρίων, με εγκυκλίους, ρυθμίσεις, εντολές και οδηγίες του, πώς να εξοικονομούν χρήματα για να τα στέλνουν στο "φιλανθρωπικό έργο" της αρχιεπισκοπής, τώρα καλούνται να προωθήσουν την πώληση αναστάσιμων προϊόντων.
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ - 01/04/2007