ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- To «τουπέ» του Γνώστη και του Φιλοσόφου - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- To «τουπέ» του Γνώστη και του Φιλοσόφου - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
28/03/2014, 03:20:03
Το καλοκαίρι του 12, όταν αποφάσισα να εμπλακώ ενεργά στις συζητήσεις του esoterica, δεν φανταζόμουν σε καμμία περίπτωση την εξέλιξη αυτής της εμπλοκής.

Όχι πως φανταζόμουν κάτι συγκεκριμένο, καθώς εδώ και πολλά χρόνια έχω πάψει να φαντάζομαι συγκεκριμένα πράγματα, αλλά δεν είχα κανενούς τύπου εικόνα για τα πράγματα που θα ακολουθήσουν. Μπέσα.

Βλέπεις τη γραμμή και τηνε πορπατάς. Έτσι πάει. Και ξέρεις που το περπάτημα είναι η ουσία της υπόθεσης, ακόμα κι αν από Ιθάκη είσαι γκάου, μπιτ για μπιτ.

Όλες οι περπατησιές στην Ιθάκη οδηγούνε, αν το καλοσκεφτείς. Για την ακρίβεια, κάθε βήμα είναι και μια Ιθάκη. Η δική σου, η δική μου, στις 16.35, στις 02.30, στον Πειραιά, στα Εξάρχεια, στις Αζόρες και τον Παναμά. Στα 18, τα 38, τα 45, τα 70φεύγας.

Και τηνε βγάζεις τη ψυχή σου καθώς μιλάς, ερωτευμένη, προδομένη, σιχτιρισμένη, πεταριστή και τελειωμένη. Αρκεί να μιλάς. Όπως ο Stephen Hawking στο Keep Talking των Pink Floyd από το The Division Bell. Να μιλάς όμως, γαμώ το κέρατό μου γαμώ.

Κι αν του καθεμιανού η περπατησιά είναι διαφορετική, πρέπει κι ο λόγος να είναι διαφορετικός. Ειδεμή, κλέβεις Ιθάκες αλλονών.

Οι Ιθάκη δεν είναι σαν τα άλλα τα νησιά. Αν μπλεχτούν τα βήματα, γίνεται μισή. Αν οι περπατησιές ξεχωρίζουν, γίνεται διπλή και τρίδιπλη. Τροφή της είναι οι αθρώποι, και που κανενού τα παπούτσια δεν κάνουνε για τον άλλον.

Η πλάκα δε είναι, που δεν υπάρχουν άλλα νησιά. Μόνο Ιθάκες. Όλα τα άλλα είναι βήματα και τόποι. Χρόνοι και διαστήματα, παπαριές διαδικαστικές, για συνεννόηση, τσάι και συμπάθεια.

Άσε που είμαι σχεδόν βέβαιος, πως πολλοί που κυκλοφορούν δεν είναι πραγματικοί. Κάνουν πως τάχα πορπατάνε, και νομίζεις που αφήνουν κι αποτύπωμα. Αρxίδια. Δανεικά.

Το καλοκαίρι του 12 λοιπόν, θυμάμαι κάθε νύχτα τον Νικόμαχο να μου λέει "Καληνύχτα", τον Αμεινία να μου λέει "Καλό βράδυ", κι εγώ να αποκρίνομαι "Καλό ξημέρωμα".

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

panosfromlydianΜέλος
28/03/2014, 05:00:58
^^ Ομορφο ποστ.

Καληνυχτα .

Edited by - panosfromlydian on 28/03/2014 05:01:18

maria3Μέλος
28/03/2014, 07:34:40
DSM μην ξεχνάς η Ιθάκη είχε πολλούς μνηστήρες, ένας όμως ήταν ο Βασιλιάς και ο σύζυγος της Πηνελόπης και πατέρας των δύο παιδιών της, το αφεντικό του Άργος.

Γι αυτόν ήταν η όαση φυσικά και ο γυρισμός, η λύτρωση, όμως όταν έφτασε δεν περίμενε στην δικιά του την Ιθάκη να υπάρχει τέτοιος ανταγωνισμός, αλλά θέλω να σε ρωτήσω κάτι, έπρεπε να κάνει το ταξίδι ο Οδυσσέας για να συνειδητοποιήσει το ποια ήταν η Ιθάκη και ότι Πηνελόπη ήταν ο μεγάλος έρωτας και η πίστη, άσχετα από την ωραία Ελένη και τους πόθους της;

Οπότε ναι η Ιθάκη είναι η λύτρωση η όαση όταν γυρίζεις σπίτι σου, αλλά είναι και ο ανταγωνισμός και η άποψη, οι διαφορετικοί μνηστήρες που μπαίνουν και αυτοί στην φαντασίωση σου, αλλά εσύ πρέπει να συνεχίζεις και να την ποθείς και να την περπατάς διαφορετικά αν ήταν ποθητή μόνο από εσένα, δεν θα είχε αυτή την ομορφιά.

Άρα σωστά ο όμηρος έβαλε στην Ιθάκη και την ωραία Ελένη, πόθοι και οι δύο, αλλά η μία απήχθει αλλά η άλλη ποτέ, έναν περίμενε και ενός ήτανε τελικά.

Αλλά θέλω να σκεφτούμε τι απαρτίζει την Ιθάκη, η διαφορετικότητα και ο κόσμος της όπως την είδαμε μέσα από την Οδύσσεια του Ομήρου;

Η πίστη του ότι γυρίζουμε στο σπίτι και μπαίνουμε στην όαση και αρχίζουν τα προβλήματα ενώ την έχουμε φανταστεί αλλιώς;

Και θα σου πω το τόξο που έφτιαξες εσύ ο ίδιος, είναι δικό σου δημιούργημα, το έφτιαξες εσύ για εσένα, άρα και δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει κανείς άλλος.

Γιαυτό σου λέω εσύ δημιούργησες την όαση του 2012 και την Ιθάκη όπου γύριζες κάθε βράδυ και περίμενες κάθε μέρα να την ξανά περπατήσεις.

Θα αφήσεις του υποτιθέμενους μνηστήρες που ουσιαστικά δεν αποδέχονται την Πηνελόπη, αλλά θέλουν τον τόπο σου, το σπίτι σου, να σου την στερήσουν;

Γιατί αυτή είναι μαγεία DSM εσύ δεν αγάπησες μόνο το forum, αλλά και την πένα.

Τι να το κάνεις κάποιος αν αγαπήσει το φόρουμ θα μου πεις, χωρίς να έχει φτιάξει και την δική του πένα ή μάλλον χωρίς να έχει φτιαχτεί γι αυτόν, όπως το τόξο του Οδυσσέα;

Το παράδειγμα σου ήταν πολύ ωραίο, οπότε θα σου πρότεινα να το δεις σαν ένα τρόπο ξεκαθαρίσματος αυτήν την στιγμή που έπρεπε να γίνει και ότι οι μνηστήρες θεώρησαν και αυτή την Ιθάκη τόπο τους, αλλά θέλανε και την Πηνελόπη που ήταν του Οδυσσέα, άρα keep walking.

Η όαση ότι και νομίζουν είναι δική σου δικό σου δημιούργημα, γιατί είναι μέσα στην συνείδηση σου, συνέχισε να γράφεις εσύ με την δική σου σκέψη και όλα τα άλλα θα έρθουν μόνα τους, έχουν σημασία οι υποτιθέμενοι μνηστήρες;

Ο Άργος ο πιστός σου φίλος δεν θα αλλάξει και πάντα θα σε αναγνωρίζει, είτε λέγεται, ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ είτε ΑΜΕΙΝΙΑΣ είτε οπαδός της πένας maria3.

Υ.Γ περιμένω και συνέχεια στο αμφιθέατρο.

28/03/2014, 16:27:47
Είναι ωραίο να διαβάζεις από μέλη ότι έχουν αγαπήσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το φόρουμ αυτό…

Pythagora, εγώ ήμουν αυτός που αναφέρθηκε στην Γκαουσιανή καμπάνα, όχι όμως με τον τρόπο που τον κατάλαβες. Αυτό που είπα, απευθυνόμενος, στον Νικόμαχο, είναι το εξής: Εξυπνάδα και ηλιθιότητα σαφώς και υπάρχουν, όμως η διαβάθμιση της ανθρώπινης νοημοσύνης είναι απείρως πιο σύνθετη από αυτό τον τραγικό διαχωρισμό «95% ηλίθιοι-5% έξυπνοι». Για παράδειγμα μπορεί εγώ σε κάποιος γνωστικούς τομείς να διαθέτω εξαιρετική νοημοσύνη ενώ σε άλλους να είμαι στόκος.

Στη συνέχεια είπα, πως εάν τέλος πάντων αναγκαζόμασταν να περιορίσουμε την μέτρηση της νοημοσύνης σε ποσοτικό επίπεδο βάσει κάποιων ψυχομετρικών τεστ γνωστικών δεξιοτήτων τότε συνήθως το παραγόμενο αποτέλεσμα είναι 25% άτομα υψηλής νοημοσύνης, 50% άτομα μέσης νοημοσύνης και 25% άτομα χαμηλότερης νοημοσύνης. Αναλύοντας τα ποσοστά αυτά περαιτέρω βλέπουμε ότι τα εξαιρετικά υψηλά και τα εξαιρετικά χαμηλά σκορ εμφανίζονται σε ελάχιστες περιπτώσεις…δηλαδή με άλλα λόγια η εξαιρετική νοημοσύνη και η εξαιρετική βλακεία είναι σπάνια φαινόμενα…

Σε γενικές γραμμές πάντως συμφωνώ πάντως με όσα λες…όπως πχ. για το «τουπέ», το οποίο είναι καλό και ευπρόσδεκτο, αρκεί όμως να μπορεί να υποστηριχθεί κατάλληλα από το άτομο που το έχει, να είναι σε θέση δηλαδή το άτομο αυτό να αποδεικνύει έμπρακτα την νοητική του υπεροχή την οποία χρησιμοποιεί όχι για να επιδειχθεί ή να μειώσει τους λιγότερο προνομιούχους αλλά για να τους διαφωτίσει και να τους ωφελήσει…

Τέλος, όσον αφορά το "πάταξον με, άκουσον δε" εγώ θα σου αναφέρω ένα άλλο παράδειγμα εκείνο του Σωκράτη.

Ο Σωκράτης είναι ο ορισμός του νοήμονος ανθρώπου που επιχειρεί να αφυπνίσει τους γύρω του. Η Σωκρατική μέθοδος είναι κάτι το εκπληκτικό το οποίο δεν χρειάζεται να αναλύσουμε εδώ. Θα σταθώ ωστόσο σε δύο σημεία, το πρώτο είναι η περίφημη Σωκρατική ειρωνία. Προσοχή, η "ειρωνία" του Σωκράτη δεν έχει ουδεμία σχέση με επικριτικά σχόλια, υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς και λοιδορίες. Εάν ο Σωκράτης απλώς υποτιμούσε τους συνομιλητές του τότε δεν θα ήταν ο Σωκράτης που ξέρουμε αλλά κάτι υποδεέστερο...η ειρωνία του Σωκράτη δεν είναι παρά η προσποίηση πλήρους άγνοιας για ένα θέμα και η έκφραση ερωτημάτων προς εκείνους που θεωρούν ότι "ξέρουν"...με αυτόν τον υπέροχο τρόπο ο Σωκράτης κάνει το συνομιλητή του να συνειδητοποιήσει την ουσιαστική του άγνοια γύρω από μία σειρά εννοιών και προβλημάτων για τα οποία νόμιζε ότι γνώριζε...

Να θυμίσω επίσης τη μέθοδο που χρησιμοποιεί ο Σωκράτης με τον απαίδευτο δούλο στο "Μένωνα". Μέσω των κατάλληλων ερωτήσεων βοηθά τον δούλο να λύσει ένα δύσκολο μαθηματικό πρόβλημα, παράδειγμα που χρησιμοποιεί ο Πλάτωνας για να δείξει πως όλη η γνώση του κόσμου βρίσκεται εξαρχής αποθηκευμένη μέσα στον κάθε άνθρωπο ανεξαιρέτως, και ότι το ζητούμενο είναι μέσω της σωστής μεθόδου η γνώση αυτή να ανασυρθεί από μέσα...Γνώση δεν είναι το να μάθω αυτό που δεν ήξερα αλλά να θυμηθώ αυτό που πάντα γνώριζα αλλά ξέχασα (η Αλήθεια ως έξοδος από τη λήθη, α-λήθεια)...

arteΜέλος
28/03/2014, 19:17:22
Νομιζω οτι το συστημα μαζικης παραγωγης και καταναλωτισμου, που παραγει επιστημονες κατα εκατομμυρια τεμαχια το χρονο, εχει ως θεμελιωδη αρχη οχι την ανιδιοτελη αναπτυξη του ανθρωπινου πνευματος και πολιτισμου, αλλα κυριως την εξυπηρετηση των κερδοσκοπικων κανονων της ελευθερης αγορας.

Ο πολιτισμος που παραγεται απο τους επιστημονες ειναι τεχνολογικος.
Αυτο σημαινει οτι η μηχανη που αποτελειται απο τα επιμερους στοιχεια μηχανηματα, ανακυκλωνεται και αναπαραγεται ως αυτοσκοπος ενος ευρητερου μηχανιστικου προγραμματισμου, που συμβαινει απο την στιγμη ενταξης στο συστημα εκπαιδευσης εως την τελευταια βαθμιδα σκληρου προγραμματισμου.

Οι βασικοι πολοι αυτης της μηχανης ειναι δυο. Αυτοι οι δυο κατα κυριο λογο, δημιουργουν πλαισιο ορθολογισμου για ολες τις εκφανσεις του πολιτισμου . Ειναι λοιπον κατα την αποψη μου ενα σχημα αξονα οπου στον ενα πολο θα δουμε την εννοια αναγωγισμος, και στην αλλη πλευρα ακριβως απεναντι ως συμπληρωματικος πολος θα εμφανιζεται ο ντετερμινισμος. Σε γενικες γραμμες αυτα τα δυο στοιχεια μεσα απο την συμπληρωματικη τους χρηση, κατασκευαζουν κατα την αποψη μου το πλαισιο που λεγεται ορθολογισμος.

Εχει αποδειχθει ομως οτι το αξιωματικο πλαισιο με ιδιοτητα την λογικη , δεν ειναι ενα αυτοματο - αυτονομο συστημα, το οποιο κατω απο την πιεση των εσωτερικων αναγωγικων αξιωματων μπορει μονο του και χωρις την εξω-λογικη ιδιοτητα του ανθρωπου, να παραγει αληθεια και αυτοσυνεπεια. Αυτο συμβαινει επειδη οι προτασεις του συστηματος λογικης οταν θα σταματησουν να εξεταζουν τις πιο συνθετες προτασεις που παραγωνται απο τις πιο απλες, και στραφουν στην εξεταση της συνεπειας των ιδιων των απλων προτασεων (αξιωματων) απο τον εαυτο τους, τοτε σε αυτη την περιπτωση το μηχανιστικο προτυπο παραγωγης αληθειας, σταματα να λειτουργει. Σταματα να λειτουργει ως προς την παραγωγη, γιατι το συστημα αξιωματων με ιδιοτητα την λογικη ειναι ενα κατ εξοχην παραγωγικο συστημα. Οταν ομως το παραγωγικο και μηχανιστικο συστημα εξεταζει τον εαυτο του (αυτοαναφορα) καταλιγει στον αεναο φαυλο κυκλο 010101.....

Επομενως η μη αναγωγικη, η μη ντετερμινιστικη, η μη πραγωγικη, η μη λογικη ιδιοτητα του υποκειμενου και της υποκειμενικης αποψης ειναι επιβεβλημενη για να εχουμε αποτελεσμα αληθες. Αρα απο την στιγμη που σταματα η αυτοματοποιμενη μηχανιστικη παραγωγη λογο εσωτερικης εμπλοκης, η ανθρωπινη υποκειμενικοτητα μεσα απο εξω-λογικες ιδιοτητες (ενοραση -διαισθηση - ανωτερη κριτικη ικανοτητα), ειναι αυτη που θα ανακαλυψει το νοημα των προτασεων ως αληθινες η μη.

Ειναι η υποκειμενικη ιδιοτητα που θα βγει εξω απο το πλαισιο του μηχανιστικου σχεδιασμου της φυσης και του κοσμου, και θα ανακαλυψει τα βαθυτερα νοηματα εξω απο καθε παραγωγικο πλαισιο αυτοματισμου. Αυτο το τελευταιο, με κανει να θεωρω οτι απο την στιγμη που η ανθρωπινη ορθολογικη σκεψη, αποτελει τμημα (αναλυση) ενος μηχανισμου παραγωγης, η ολη συμπεριφορα και αλληλεπιδραση με τον πολιτισμο (οικονομια-κοινωνια-επιστημη-θρησκεια-καταναλωτισμος), οσο βρισκεται κατω απο το πλαισιο που δομει το συτημα (αναγωγισμος- ντετερμινισμος -ορθολογισμος), τοσο οι εννοιες που θα σχηματιζει για την φυση και για τον κοσμο, θα περιεχουν και αυτον ως υποσυνολο-μηχανισμο που ελεγχει -ελεγχεται, υπηρετει και υπηρετηται.

Τελικα αυτο που τον υπηρετει ειναι αυτο που υπηρετει, ειναι ο μηχανισμος , ειναι η μηχανιστικη ανακυκλωση ,το προτυπο που περνει την θεση του αυθεντικου, το υποσυνολο που περνει την θεση του συνολου , η τεχνολογια που καταστρεφει το περιβαλλον γιατι μια αλλη τεχνολογια εχει την ιδιοτητα να το ξαναφτιαχνει. Λες και ολα εχουν σχεδιστει σε αυτον τον κοσμο, ετσι ωστε να υποκλινονται στην ανθρωπινη σοφια της προβλεψης της αιτιοκρατιας, των αξιωματικων συστηματων λογικης, και της αυτοματης αναγωγης.

28/03/2014, 22:47:45
quote:
PY8AGORAS
5) Περί του περίφημου διλήμματος τι είναι σημαντικότερο ο ΤΡΟΠΟΣ ή το ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ/ΟΥΣΙΑ..

Θα έλεγα οτι το περιεχόμενο είναι συνυφασμένο με τον τρόπο είδικα όσον αφορά σε φιλοσοφικά θέματα και πρακτική φιλοσοφία.
Αν η φιλοσοφία (και δη ο εσωτερισμός) δεν συνεπάγει την αλλαγή συμπεριφοράς, αν η φιλοσοφία ή ο εσωτερισμός δε γίνονται τρόπος ζωής, τότε ποιο το νόημα;
Απλά για να έχουμε κάτι να λέμε;

Συνεπώς και ο τρόπος και το περιεχόμενο παίζουν ρόλο.. και με αυτό θέλω να πω οτι ο τρόπος καθορίζει και το περιεχόμενο σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό.
Καθορίζει επίσης σε κάποιο βαθμό και το τελικό αποτέλεσμα.

Επίσης, κάτι το οποίο δεν λαμβάνεται υπόψην είναι οτι κάθε φορά που πραγματοποιείται μια συζήτηση, πραγματοποιείται και ένα πείραμα, εκούσια ή ακούσια, ανθρώπινης συμπεριφοράς & ψυχολογίας.
Για εμένα, ορισμένες φορές, έχει περισσότερο ενδιαφέρον η αντίδραση κάποιου σε κάποιο μήνυμα, παρά το μήνυμα καθ'αυτό.
Αυτό είναι "εσωτερισμός" -κατα κάποιο τρόπο- η μελέτη του ίδιου του ανθρώπου, γιατί κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον δεν έχει να μιλάμε για το αν οι παγανιστές έχουν δίκαιο ή οι άθεοι ή οι χριστιανοί.
Πολύ μάλλον περισσότερο ενδιαφέρον έχει, η ανθρώπινη συμπεριφορά.

Το πρόβλημα είναι, οτι ο άνθρωπος δεν θέλει να μελετηθεί. Προτιμά να μένει στο σκοτάδι.
Επομένως πρέπει να υπάρξει ένα "σοκ" που να τον βγάλει από το σκοτάδι.
Κάποιος επίσης μπορεί να τραβήξει άλλους έξω από την "comfort zone" τους, βγαίνονται και ο ίδιος (συνήθως) απο τη δικιά του.

Συνεπώς ο τρόπος παίζει βεβαίως ρόλο -ρόλο μείζωνα θα λέγαμε στη "πρακτική" φιλοσοφία, που λέει και το άλλο θέμα- και εν τέλει ίσως να μπορεί να μας αποκαλύψει σε ορισμένες περιπτώσεις πιο πολλά απ' ο,τι το ίδιο το περιεχόμενο (και πιο "σχετικά" με το ζήτημα που πραγματεύεται το φόρουμ γενικά). Και ίσως όχι.

28/03/2014, 23:39:07
Πως ο αμόρφωτος πεζοναύτης πουλάει καλλιέργεια στο ζόρικο μωρό....
Και πως όλοι εν δυνάμει, μπορούν σε ανάλογες περιστάσεις να κάνουν το ίδιο....

"I never saw a wild thing sorry for itself. A bird will fall frozen dead from a bough without ever having felt sorry for itself."

Πετάς ένα απόσπασμα από ποιηματάκι του D.H. Lawrence.
(Ο γνωστός συγγραφέας του βιβλίου "Ο εραστής της λαίδης Τσάτερλυ" )

Συμπέρασμα: Πέσε κι εσύ από το κλαδί.Μπορείς.Μη λυπάσαι.Το αποτέλεσμα μετράει.

Περαιτέρω ανάλυση σε ψυχολογικό επίπεδο... του κλαδιού,του πουλιού, του πεζοναύτη και του ζόρικου μωρού κρίνεται αναγκαία...
Μη ξεχάσουμε να φέρει κάποιος πάγο για να παγώσουμε το πουλί πρώτα.
Όχι του πεζοναύτη.Το άλλο.Στο κλαδί.

Α ρε Ντιεσέμη.Με τις αδυναμίες σου.Άντε εγώ να ψάχνω τα pdf τώρα...

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.

28/03/2014, 23:45:56

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

29/03/2014, 00:12:45
Μπορεί να εξελιχθεί και σε θεατρικό..

Οι ρόλοι του πουλιού,της Ντέμι,του πεζοναύτη, και του ..κλαδιού είναι ανοιχτοί σε οντισιόν.
Τον πάγο θα τον φέρω εγώ.
Την αγριάδα για να αγριέψει το πουλί, θα την συνεισφέρει ο Νικόμαχος.
Τον Laurence θα τον κάνει ο DSM.

Για να μην ξανατσακωθούμε, σκηνοθέτης ο Πυθαγόρας.

Κριτική επιτροπή περί της επιτυχίας της παράστασης, η Αμαλία.

Τα έσοδα θα διατεθούν στο forum φυσικά.

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.

Edited by - @ΑΜΕΙΝΙΑΣ on 29/03/2014 00:13:28

29/03/2014, 00:15:36
ΑΜΕΙΝΙΑ

Δώσε βάση:

Αν τιτλοποιήσουμε, τον ντετερμινισμό ενός γραμμικού οικοσυστήματος, με τα αναγωγικά αξιώματα, θα έχουμε τους...πόλους μιας μηχανής.
Βόρειο και Νότιο.

Ανακατεύουμε ένα αξιωματικό πλαίσιο λογικής, με λίγο Γκέντελ και τρείς αγνώστους χ.

Το αποτέλεσμα θα είναι, ένας εκνευρισμένος ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ.
Σαλταρισμένος λέμε.
Αλλά ας είσαι καλά που το διακωμωδείς και ας έχει ο ντιεσέμης τις...αγαπούλες του!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

08/11/2015, 19:35:20
Είδες ρε Osmosis ; Απαντάει ο άνθρωπας. Απλώς, θέλει λίγο ... σπρώξιμο.

"enlighted mind sees the endless emptiness"
08/11/2015, 19:41:55
Καλά,θέλετε κοινό πεδίο;
Το αχέγονο φίδι ποιο είναι και τι μας έκανε να τα σπάσουμε μαζί του;

We seldom stop to think that we are
still creatures of the sea, able to
leave it only because, from birth to
death, we wear the water-filled
space suits of our skins.
08/11/2015, 19:42:59
quote:
Osmosis

Δηλαδή το όπλο μπροστά στην ειρωνία είναι η αλήθεια;(πολιεργαλείο λέμε!*)

*για μία και μοναδικη!

Όχι πάντα. Εξαρτάται ποιος ειρωνεύεται ποιον.

08/11/2015, 19:46:26
quote:
Osmosis

Έλα ρε Osmosis τώρα ... καλά, μην μου πεις πως δεν έχεις ακούσει την φράση "μη μου βάζεις φιδιές" ... πολύ συνηθισμένη.

08/11/2015, 19:47:48
quote:

quote:
Osmosis

Δηλαδή το όπλο μπροστά στην ειρωνία είναι η αλήθεια;(πολιεργαλείο λέμε!*)

*για μία και μοναδικη!

Όχι πάντα. Εξαρτάται ποιος ειρωνεύεται ποιον.

ποιος είναι ποιος; τα χαρακτηριστικά του ρόλου;

08/11/2015, 19:49:23
quote:

quote:
Osmosis

Έλα ρε Osmosis τώρα ... καλά, μην μου πεις πως δεν έχεις ακούσει την φράση "μη μου βάζεις φιδιές" ... πολύ συνηθισμένη.

οχι,είμαι άγραφο χαρτί,δεν γνωρίζω τίποτις,διαφώτισε με!

08/11/2015, 19:56:10
quote:
Osmosis

Καλά, αυτό εννοείται ...

Άλλη φορά όμως θα σε διαφωτίσω ... βαριέμαι τώρα.

08/11/2015, 19:58:35
quote:
z_i_p
διαφοροποιείς το "είναι" των ανθρώπων. Του δίνεις μια ιδιότητα σπέρματος, σπόρου, που σαφώς μπορεί να είναι διαφορετική στον καθένα μας, γιατί όπως λες άλλος είναι σπόρος ντοματιάς, άλλος είναι σπόρος λεμονιάς. Δεν είναι όμως έτσι, όλοι είμαστε σπόροι ανθρώπων, σπέρματα ανθρώπων δηλ.
Σωστά κατάλαβες

quote:
Tώρα ... ποιος είναι ο σκοπός που επιβάλλει στον άνθρωπο, όχι η προσωπικότητά του, αλλά η ουσία του ; Η ουσία του ανθρώπου, δεν μπορεί να επιβάλλει τίποτε στον ίδιο. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως σκοπός για την ουσία.
Εκεί είναι που "διαφωνούμε" (ή συμφωνούμε;)
Κάθε απόπειρα του ανθρώπου να απελευθερωθεί από την προσωπικότητα, δεν μπορεί να πηγάζει από την ίδια την προσωπικότητα
Ο ίδιος που σε φυλακίζει δεν μπορεί να είναι ο ίδιος που σε θέλει ελεύθερο

quote:
Και πιο ... προσωπικά [ ή πεζά ή ανθρώπινα ]:

Σκοπός μου είναι (σ' αυτήν την φάση της ζωής μου) η αναπαραγωγή, να φέρω δηλ. στον μάταιο τούτο κόσμο μια ακόμη ανθρώπινη ζωή, ένα πλασματάκι ακόμη δηλ., να του χαρίσω όλη την αγάπη μου και να του μάθω όλα όσα γνωρίζω, με την ελπίδα και την ευχή να γίνει ένας καλός άνθρωπος στην κοινωνία των ανθρώπων.

Η φύση λειτουργεί σαν τον Ουροβόρο όφη: Ανακυκλώνει.

quote:
Osmosis
ο μόνος σκοπός της υπάρξης σου είναι να πεθάνει,
Αν πεθάνεις πριν να πεθάνεις, έχεις κάνει μισό έργο (ή όχι αρκετό εν πάση περιπτώση)
08/11/2015, 20:04:50
quote:

quote:
Osmosis

Καλά, αυτό εννοείται ...

Άλλη φορά όμως θα σε διαφωτίσω ... βαριέμαι τώρα.

μα και εγώ την ανία μου προσπαθώ να πλήξω.😤

08/11/2015, 20:09:16
quote:
Αν πεθάνεις πριν να πεθάνεις, έχεις κάνει μισό έργο (ή όχι αρκετό εν πάση περιπτώση)
είναι γιατί σου είπανε πως είσαι εδώ για να παράξεις έργο.