- ΤΙ ΕΣΤΙ "ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ"? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Εάν κάποιος απευθύνει μία απλή ερώτηση σε οποιοδήποτε χριστιανό ως προς τη φύση του Ιησού του Χριστιανικού μύθου, αν ήταν θεός ή άνθρωπος, θα λάβει τις λίγο πολύ γνωστές απαντήσεις, δηλαδή….την εξής μία: «Θεάνθρωπος» !
Οποιονδήποτε Χριστιανό? Δεν δέχονται όλα τα δόγματα τη διπλή φύση του Ιησού (δες Αρειανισμό και Μονοφυσιτισμό)
quote:
Ας εξετάσουμε με τη στυγνή λογική που χαρακτηρίζει ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ, μια τις περιπτώσεις που μας προσφέρει το ιουδαιοχριστιανικό δόγμα.
Στυγνή λογική ο Έλληνας? Μελέτησε λίγο....δες Ιστορία
quote:
Αν ξεκίνησε από θεός μέσω μιας θεϊκής γέννησης (άμωμη σύλληψη, παρθένα μητέρα, και δέν συμμαζεύεται) και κατέπεσε σε άνθρωπο αφού υπέστη έναν ατιμωτικό σταυρικό θάνατο που αξίζει μόνο σε εγκληματία, τότε έχασε όλη την ενδεχόμενη θεϊκότητά του, συνεπώς ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΤΡΕΥΕΤΑΙ ΩΣ ΘΕΟΣ.
Καλά πως κατέληξες σε αυτό το συμπέρασμα, μέσω της εις άτοπο απαγωγής? Κάποιος που σταυρώνεται αδίκως χάνει την υπόσταση του? Εσύ θα μπορούσες να κάνεις τέτοια θυσία, ο απλός θνητός? Οι συνειρμοί σου είναι φοβεροί, κάνεις για μαθηματικός ή για φυσικός καλύτερα (κάπως έτσι κατέληξε και ο Αϊνστάιν στη θεωρία της σχετικότητας).
quote:
Εκτός αν οι χριστιανοί λατρεύουν την…. πτωτική διαδρομή της χαμένης
θεϊκότητος. Αν ισχύει αυτή η εκδοχή, τότε λατρεύουν την κατάπτωση. Επίσης, η διαφυγή της ενδεχόμενης θεϊκότητας από το πρόσωπο του, δηλώνει ότι ουδέποτε υπήρξε πραγματικός θεός, διότι ένας θεός δεν μπορεί να σταματήσει να ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ ακόμα κι αν το θελήσει!
Εξακολουθείς να ακολουθείς ένα φοβερό "συνειρμικό λογισμό" (όχι λογικό συνειρμό)!
quote:
Αν εξετάσουμε την δεύτερη περίπτωση, από άνθρωπος να έγινε θεός, να τέθηκε σε εφαρμογή η (παράλογη) θεωρία του Ευήμερου. Ας υποθέσουμε ότι όντως έτσι συνέβη και έγινε θεός, στο ίδιο επίπεδο π.χ. με τον θεό Ήλιο και τη θεά Αθηνά.
Δες νεστοριανισμό...μου δίνεται η εντύπωση ότι αναλύεις τα δόγματα και τις αιρέσεις του Χριστιανισμού.
quote:
ΔΕΝ έγινε θεός, καθώς η απουσία του ΔΕΝ γίνεται αισθητή στον Κόσμο.
Η απουσία του δε γίνεται αισθητή γιατί αυτό θα αποτελούσε επιστημονική φαντασία. Το θέμα είναι ότι γίνετε αντιληπτή η ΠΑΡΟΥΣΙΑ του.
quote:
Ας υποθέσουμε τώρα, ότι ήταν κάποιος άνθρωπος που ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗ ΘΕΩΣΗ, η οποία διαφέρει από το να γίνει κάποιος θεός. Για να φτάσει κάποιο ανθρώπινο όν στη θέωση θα πρέπει ν΄ ακολουθήσει τους «δρόμους» ή του φιλοσόφου ή του πολεμιστή.
Η πορεία μας στη ζωή δεν είναι μάχη (όπως ο φίλος μου ο Μάνος επισήμανε)?. Πολεμιστής είναι μόνο αυτός που κρατάει όπλο?
quote:
Φιλόσοφος επίσης ΔΕΝ ήταν, καθώς δεν ειπώθηκε κάτι από μέρους το οποίο να έχει πρωτότυπη φιλοσοφική αξία, το αντίθετο μάλιστα όταν ρωτήθηκε από τον Ρωμαίο Πιλάτο «Τι εστίν αλήθεια», ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ τι να απαντήσει. Κανονικά θα έπρεπε να σταυρωθεί μόνο και μόνο γιατί προκαλούσε αναστατώσεις για πράγματα που δεν ήξερε καν! Με ποιον τρόπο έφτασε στη θέωση σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα λοιπόν? (έλα ντέ!)
Δώσε μου τον ορισμό του φιλοσόφου...
...και ακόμη και αν δεν απαντούσε λεκτικά σημαίνει ότι δεν απάντησε? (η σιωπή μου προς απάντηση σου)
quote:
Περιπλανώμενος στην έρημο? Και αν όντως το κατάφερε, κατάσταση εξαιρετικά απίθανη, πως μπόρεσε να φτάσει τον πατέρα του ο οποίος (και είναι.. ΔΙΚΟ ΤΟΥ πρόβλημα αυτό) βρίσκεται εκτός κόσμου? Πως γίνεται κανείς να υπερβεί το όριο του παντός?
εσύ εδώ κατάφερες να υπερβείς τα όρια του λογικού συνειρμού, Εκείνος δε μπορεί λες να καταφέρει οτιδήποτε?
quote:
Και αν τελικά το κατάφερε, γιατί να μην αποδίδονται τιμές σε πρότυπα ανθρώπων που υπήρξαν και πολεμιστές ΚΑΙ φιλόσοφοι, και εκεί που έφτασαν δεν διατάραξαν την παγκόσμιο αρμονία, αντίθετα την ενδυνάμωσαν?
Ο πόλεμος δεν διαταράσσει την αρμονία?
quote:
Στη δε περίπτωση που ο Εβραίος Ιησούς ήταν εξ αρχής θεός (συνεπώς ακυρώνεται το.."θεάνθρωπος"!) τότε ισχύουν τα εξής:
Καταρχήν η αναγνώριση της θεϊκής του φύσης αφορά αποκλειστικά ΚΑΙ ΜΟΝΟ τη φυλή του. Έπειτα ένας θεός δεν δύναται να πεθάνει, ακόμα κι αν ισχύουν (που δεν ισχύουν) τα περί αναστάσεως, η έννοια της αναστάσεως αφορά MONO τα θνητά και OXI τους θεούς…..
Δεν πέθανε, ΑΝΑΛΗΦΘΗΚΕ.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Με λίγα λόγια εσύ απορρίπτεις και το ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ αλλά και την Ελληνική αντίληψη. Και λέω την Ελληνική αντίληψη, γιατί αυτή επιτάσσει την χρήση του λογικού συνειρμού. Τα μάτια της ψυχής σας τα έχετε ερμητικά κλειστά. Αλλά ακόμη και αν επιλέξετε να τα έχετε κλειστά τότε ακολουθήστε τον πραγματικό δρόμο ενός ερευνητή. Γιατί ο ερευνητής οφείλει να λάβει υπόψη του όλες τις παραμέτρους, ακόμη και αυτές που δεν ποσοτικοποιούνται, να λάβει υπόψη του συντελεστή λάθους και να ορίσει ανοχές, να ενσωματώσει το νόμο των πιθανοτήτων, να προσομοιώσει μη καθορισμένα στοιχεία και μετά να καταλήξει σε αποτέλεσμα, που ακόμη και τότε δε μπορεί να είναι απόλυτα.
Συγχώρα μου αν τα γραφόμενα μου έχουν λίγο ειρωνική υφή, δεν το ήθελα, παρασύρθηκα από το δικό σου τόνο.
Πύρρα, η περήφανη Ελληνίδα
Χέλιο λες
quote:
Εονακο,σκεψου λιγο τι εκαναν οι ομοιδεατες σου,
στην θρησκεια αλλα και τα ΜΥΣΤΗΡΙΑ=οι εσωτερικες και αληθεις πνευματικες σχολες της εποχης,περα απο την εξωτερικη θρησκεια του εκαστοτε τοπου.
Ετσι λοιπον,εσυ "ο εσωτεριστης-χριστιανος" οταν σε συμφερει,
το γνησιο ελληνοπουλο,οταν σε συμφερει καπου αλλου,
και ο-σε παγκοσμιο πλεον επιπεδο-γνησιος εκφραστης της Χριστοδυναμης
η αλλοιως της χριστικης συνειδησης στο γηινο πεδιο,
εκεινη την μοιραια νυχτα με τα πονηρα φυτα και τα ποτα,
και τα scorpinia και πιπινια περιξ σαν χανουμακια,
ηρθες σε επαφη με το ακτιστο φως,που ο ερευνητης Καλοπουλος απεδειξε
οτι ηταν προελευσης αναπτηρα Bic.
Eτσι λοιπον ,γιατι περιμενεις καλυτερη αντιμετωπιση εσυ και η Ιουδαικη αιρεση?
Αρκετο αιμα και καταστροφη δεν εφεραν?
Σκεψου και τι θα γινει οταν μετενσαρκωθουν μαζικα
οι εθνικοι που σφαγιαστηκαν απο τις αγαπουλες.
Κυττα μονον μην εισαι μπροστα και τους μιλας για Bic...
Χέλιο ή θα μιλάμε σοβαρά ή να πάμε για κανα τσάι.
Ποιος σου είπε οτι η έλξη με τον Χριστό εκπορεύεται απο το αν το φώς στα Ιεροσόλυμα όντως βγαίνει απο το πουθενά.
Απο την στιγμή που είδα και βίωσα προσευχόμενος στον Χριστό το ΦΩΣ να πηγάζει και να κατακλύζει την υπόσταση μου αλλάζοντας δονήσεις,παλμούς και τρόπο σκέψης δεν έχω ανάγκη απο τέτοια.
Και πρόσεξε περιμένω καλύτερη αντιμετώπιση του Λόγου και των όσων δίδαξε στα οποία κανείς δεν στέκεται... Το τι κάνουν οι Ιουδαίοι και οι Εβραίοι δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Ισα-ίσα που είμαι πολύ καχύποπτος απέναντι στις Εβραικές Θέσεις γιατι δεν χρησιμοποιούνε την δυναμική της κοσμοθεωρίας τους αλλά προσπαθούν να πείσουν μεσα απο έναν ηλίθιο συγκριτισμό με το Ελληνικό Πνέυμα και τον Χριστιανισμό.
Το ίδιο Χέλιο κάνετε και σείς. Κάποια στιγμή βρέθηκα σε μια τελετή κάποιων ομοιδεατών σου που λειτουργούσε ο Ραδ... Ξέρεις τι έκανε ? Έβριζε τον Χριστό... και πές μου εσύ τώρα σαν λογικός άνθρωπος ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΙΑ ΠΙΣΤΗ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ?
Μοιάζει με κάποιους που τους ρωτάνε τι ομάδα είσαι και αυτοί λένε "αντιολυμπιακός"...
Καταλαβαίνω οτι υπάρχουν πολλοί που αγωνίζονται για να φύγει το σκοταδιστικό πέπλο του οργανωμένου εκκλησιατικού εγκλήματος και πολλές φορές το επικροτώ και το στηρίζω...ΑΛΛΑ ΑΛΛΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ.
Ο Χριστός δεν είπε πουθενά οτι δεν δέχεται τις γυναίκες να ιερουργούν, δεν είπε πουθενά φτιάχτε εκκλησίες και φορέστε κοσμήματα και ευλογήστε όπλα και σκοτώστε στο ονομα μου και συναλαχθείτε με τις εξουσίες και αποκτήστε περιουσίες. ΕΙΠΕ ΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ!!!! και ακόμα και τώρα μετά απο τόσες προσθήκες και μεταλλαγές και διαστρεβλώσεις αν πάρεις την καινή διαθήκη θα δείς οτι αυτό είναι ΔΙΑΧΥΤΟ στα λόγια ΤΟΥ.
quote:
Ερωτηση...
ο Απολλωνιος Τυανεας ηταν θεανθρωπος?
ο Σινταρτα,Κρισνα,Ορφεας κλπ. ηταν θεανθρωποι,
συμφωνα με την ιουδαιοχριστιανικη εννοια του ορου?Και επιτελους Εονακο καταλαβε
οτι οι πατερες μας,
πιστευαν στο Δωδεκαθεο,και οχι στον Αβρααμ και τον Ιησου του Ναυη.
Καθε λαος εχει δικαιωμα να εχει την συμβολικη,τους θεους και τροπους λατρειας.
Μονον τα φασισταρια οι ιουδαιοχριστιανοι ,δεν σεβαστηκαν
την πιστη των "εθνικων"
και τωρα οι Φαρισαιοι που περασαν στην αμυνα
και οι σφαλιαρες πεφτουν βροχη,
κλαψουριζουν καλε οτι οι "ελληνιστες"
δεν σεβονται τα ιουδαιοχριστιανοπουλα καλε...
Τι διασκεδαστικα που ειναι τα καυμενα...
ΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΡΕ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ? ΟΛΟΙ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ!!! Πάρε και διάβασε λίγο. Οταν λέει "αυτά που κάνω εγώ θα τα κάνετε και σείς και ακόμα περισσότερα..." Οταν λέει τους ανθρώπους "αδέλφια" ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΝΟΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ?
Οσο για τους πατέρες μας όπως τα λές εσύ το πιο δίκαιο είναι να επιστρέψουμε στον τοτεμισμό και τον ανιμισμό μιας και ήταν οι πρώτες εκδηλώσεις θρησκευτικότητας στην γή...
Και δεν λέω όχι αλλά άλλη ουσία και δυναμική έχει να απευθύνεσαι ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ, ΣΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΗΛΙΟ και άλλη στις εκφάνσεις και τις εκδηλώσεις Του.
quote:
Είναι ΕΠΟΜΕΝΟ να υπάρχει ΤΟ ΧΑΟΣ μεταξύ των δύο αντιλήψεων περί του Θείου.Και δεν νομίζω ότι μπορούμε να υιοθετήσουμε έτσι ΑΒΙΑΣΤΑ τις ετσιθελικές «ερμηνείες» που μας μεταφέρει ο ΑΙΟΝ ως προς την ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ελευθερία σκέψης που εμπεριέχουνε τα «ευαγγέλια». ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ!
Οι «ελληνιστές», όπως μας αποκαλεί ο ΑΙΟΝ, προσπαθούνε απλά να αποδείξουνε την διαφορετικότητα που αναδύει η περιχαρακωμένη αυστηρότητα της συνείδησης του ιουδαιοχριστιανισμού σε σύγκριση με τον αυθορμητισμό της συνείδησης του Ελληνισμού. Και από αυτό το σημείο εκκίνησης δεν θα πρέπει να λιγοψυχήσουμε ένεκα κάποιας αφηρημένης εξωκόσμιας «δοτής αλήθειας» και των τυπολατρικών «παραδόσεων».
Οι υπεραπλουστεύσεις που εκπορεύονται από την ιουδαϊκή μήτρα, αφήνουνε στην άκρη ΖΩΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΓΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ, όπως η ιστορία του και οι διδακτικοί μύθοι. Αντί της ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ και της ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ, υπεραπλουστεύονται όλα, προτρέποντας σε φυγή από τα ανθρώπινα δεινά μέσω των «εξ αποκαλύψεως» προφητειών.
Είναι προφανές ότι απόρροια αυτής της ασυμβατότητας είναι Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ στη συνειδητή παράδοση του Εγώ μας, και η συνέχιση της αδιέξοδης συνήθειας ενός ΜΟΝΟΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΝΟΥ που μαντρώνει την ενότητα της κοσμοαντίληψης του με ενοχικές κατασκευές και νουθεσίες αυτοβελτίωσης.
Επομένως, ο προορισμός μας θα πρέπει να είναι η ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ. Και αυτό δεν κατάφερε να το επιτύχει ο Έλληνας τουλάχιστον τα τελευταία 1700 χρόνια από την εγκατάσταση του Ρωμαϊκού καισαροπαπισμού. Πείτε το και «χριστιανισμό» αν θέλετε, το «μήνυμα» είναι το ίδιο.
Κάπως έτσι μπορούμε να καταλάβουμε καλύτερα και την έννοια της «ελληνικής στυγνής λογικής»….
Σβάμπε συμφωνώ με τα περισσότερα. Ο Οργανωμένος Χριστιανισμός κατάντησε μια στείρα τυπολατρεία υιοθετώντας το Ιουδαικό τροπάριο της "τήρησης του γράμματος του νόμου" αφαιρώντας την φαντασία και την γόνιμη αναζήτηση. Απο την στιγμή δε που άρχισε να μοιράζει και συγχορωχάρτια εγκλώβισε τον άνθρωπο στο σκοτάδι.
Θα ξαναπώ όμως και θα επαναλάβω. Ακόμα και τώρα που στα χέρια μας βρίσκονται τα "πειραγμένα" απο οικουμενικές συνόδους και αρχιεπισκοπές Ευαγγέλια πουθενά στον Λόγο του Χριστού δεν θα δείς να υποστηρίζει κάτι τέτοιο.
Οπως όλοι οι μεγάλοι Διδάσκαλοι έτσι και ο Χριστός υπέδειξε στον άνθρωπο τον ΕΣΩΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ως πηγή του Θείου.
Συμφωνώ επίσης οτι το ιερατείο θέλησε πολλές φορές με αλλοπρόσαλο μίσος και εμπάθεια να καταστρέψει τις κατακτήσεις του Ελληνικού τρόπου και απέριψε συλλήβδην τους "διδακτικούς μύθους" όπως τους ονομάζεις ...όμως για μια στιγμή...ο Χριστός μίλησε με σκοπό να χειραγωγήσει ή μίλησε με παραβολές τις οποίες μπορείς να τις αναλύεις και να διαλογίζεσαι και να φιλοσοφείς και να εκπαιδεύεσαι πάνω σε αυτές για αιώνες ?
Αλήθεια πριν την εμφάνιση του Χριστού οι Ελληνες είχαν φτάσει όλοι σε επίπεδο αυτογνωσίας ? Φυσικά και όχι.. εκτός απο τις φωτεινές εξαιρέσεις που όλοι γνωρίζουμε.
λές "Δέν πέθανε, ΑΝΑΛΗΦΘΗΚΕ."
Επειδή λοιπόν το ιουδαιοχριστιανικό ρεύμα ερμηνεύει κατα το δοκούν, και ενίοτε ΚΑΚΟΠΟΙΕΙ την σημασία των λέξεων (π.χ. "δαίμονες" και "Ερως"), αυτό δέν σημαίνει ότι θα ακολουθήσουνε όλοι αυτό το μονόδρομο.
Η λεγόμενη ενσώματη άνοδος του Χριστού στους ουρανούς έλαβε χώρα ΤΗΝ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΗΜΕΡΑ απο ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ.
Και επειδή επιπλέον η Ανάσταση είναι ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ, θα έλεγα ότι έπρεπε να προσέξεις καλύτερα τα όσα έγραψα.
Η Ανάσταση Του έγινε μέσω της ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ, τρείς μέρες απο ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ.
Το ότι "Αναλήφθηκε" στους ουρανούς (σύμφωνα με τον χριστιανικό μύθο) δέν σημαίνει λοιπόν ότι δέν πέθανε.
Θα πρέπει λοιπόν μάλλον να...διαλέξετε αν ήτανε το ένα ή το άλλο.....
Το πνεύμα είναι σαν ομπρέλα, και για να λειτουργήσει πρέπει να την ανοίξετε.
Edited by - Πύρρα on 17/12/2003 15:27:20
...και τα scorpinia και πιπινια περιξ σαν χανουμακια,
ηρθες σε επαφη με το ακτιστο φως,που ο ερευνητης Καλοπουλος απεδειξε
οτι ηταν προελευσης αναπτηρα Bic...
Hellio,το επιπεδο σου ειναι αναξιο σχολιασμου.Αρχισαν να τελειωνουν τα επιχειρηματα και λες ο,τι σου κατεβει...
Οταν ο Καλοπουλος αποδειξει οτι ειναι πραγματι ερευνητης τοτε ελα να ξαναμιλησουμε για εκεινον.
Αμφισβητειτε τον Χριστο και δεχεστε τον καθε ασχετο.Αυτο δειχνει το επιπεδο σας!Για να καταλαβετε ομως τον Χριστο πρεπει να ανοιξετε το πνευμα σας οπως ειπε η Πυρρα.Οταν το κανετε αυτο τοτε εχετε δικαιωμα να κρινετε και να καταληγετε σε συμπερασματα.
Αυτος ο ξυλουργος οπως τον λετε,ειναι Θεανθρωπος.Ειναι η ενσαρκωση του Λογου του Θεου.Ξερεις πολλους ξυλουργους που θεραπευσανε,θαυματουργησανε,θυσιαστηκανε,σταυρωθηκανε και αναστηθηκανε?
Ξερεις πολλα γαλοπουλα που λενε την αληθεια κατα προσωπο χωρις να φοβουνται ξεροντας οτι ετσι θα οδηγηθουν στον θανατο?
Φιλοσοφος δεν ηταν,ηταν σοφος ομως!Μιλησε για το μεγαλειο της ανιδιοτελους αγαπης ετσι ωστε να μπορουν να τον καταννοουν ολοι!
Θυσιαστηκε και εξευτελιστηκε για την σωτηρια μας.
Μερες που ερχονται καλη φωτιση
λες καλη μου...
quote:
Θυσιαστηκε και εξευτελιστηκε για την σωτηρια μας.
Λυπαμαι μα θα διαφωνισω...ο Χριστος κατα την ταπεινη μου αποψη δεν θυσιαστηκε καθολου για εμας.Αυτο για μενα ειναι καραμελα.Αυτο ισχυριζομαστε απο τοτε και καθε μερα τον σταυρωνουμε.Δεν νομιζω ο Χριστος να θυσιαστηκε για κανεναν αχρηστο απο μας που ολιμερης δεν ξερουμε τι αλλο να κανουμε παρα να αραζουμε και να τα φορτωνουμε ολα στο θεο.Ο Χριστος οτι εκανε το εκανε πανω απο ολα για τον εαυτο του!
Τωρα αν ταυτοχρονα δειχνει ενα μοντελο/δρομο που μπορουμε να ακολουθησουμε ωστε να γινουμε θεανθρωποι ειναι σιγουρο οτι το κανει.Γι αυτο και καταληγει να γινει θεανθρωπος και δεν με ενδιαφερει ουτε αν σταυρωθηκε η΄ αναστηθηκε πραγματικα,μα συμβολικα εχει πολλα να μου πει.Ο Χριστος ακουλουθησε την ατραπο του...
ειτε ηταν εβραιος η' ελληνας ειτε σπουδασε στην αιγυπτο ειτε στο θιβετ ειτε στην ροδο...το θεμα ηταν οτι εζησε ζωντανος το θανατο του με αποτελεσμα το ΕΙΝΑΙ του να συμβαδιζει με την γνωση του...
η διδασκαλια του Χριστου ξεκινα με την γεννηση του και τελειωνει με τον θανατο του.Το δογμα της εκκλησιας απο κει και περα σταυρωνει το ιδια την ιδεα που κυρρητει ο Χριστος.
Αδιαφορω για την εκκλησια που φτιαξανε ρασοφοροι σκοταδιστες...
και αδιαφορω αν αυριο παψει να υπαρχει...
γιατι καθε μερα ισως καποιοι να φτανουν στην θεωση...αλλα δεν φτιαχνουμε καθε μερα και μια καινουργια οργανωμενη θρησκεια.
ευχαριστω...
φως σας ευχομαι...

ειμαι η νεκρη γνωμη που ειχα χθες και αλλαξε...
Edited by - ryche on 17/12/2003 18:02:23
Αλλωστε αναρωτηθηται φιλοι μου μιλουσε για αγαπη και εφερε το μισος, μιλουσε για ειρηνη και εκανε τους πιο απανθρωπους πολεμους, μιλουσε για φως και εφερε το σκοταδισμο, μιλουσε για αναγεννηση του κοσμου και εφερε το μεσαιωνα...
Κανενας θεος δεν θα ενσαρκωνονταν γνωριζοντας ως θεος τι θα επακολουθησει αν ηταν να επιφερει τοση δυστυχια στον ανθρωπο με τη γεννηση του.
Ας αναλυσουμε λιγο το ονομα Χριστος - αυτος που εχει χριστει ας αναλυσουμε τη λεξη μεσσιας (απο την εβραικη massiah εξελιχθηκε σε messiah και ειναι ταυτοσημη με την αγγλικη ) αυτος που εχει λαβει το χρησμα δεν εχει σχεση με την ελληνικη εννοια ο μεσσαζων (medium) δηλαδη χριστος ηταν μια πνευματικη βαπτιση ... υπηρχαν και αλλοι χριστοι ...
Φιλε ζβαμπε σε εχω δει και σε αλλα τοπικ συμφωνω με τα περισσοτερα λεγομενα σου περι χριστιανισμου , θελω να μου εξηγησεις κατι
λες δυο οι τροποι για τη θεωση η να γινεις φιλοσοφος η να γινεις πολεμιστης ... Μεσω του πολεμου , του μισους , του θανατου και ολα τα αλλα κακα που συνεπαγεται ο πολεμιστης πως μπορεις να φθασεις στη θεωση ? Περιμενω απαντηση
Μέχρι ο άνθρωπος να γίνει αληθινά φιλόσοφος, οι Θεοί του είναι καταδικασμένοι να παίρνουν και να ξαναπαίρνουν ανθρώπινη μορφή...
Ξενοφάνης
'Το μονο που ξερω ειναι πως δεν ξερω τιποτα'
(Μάρκος Ι'18)
Ποιό το συμπέρασμα απο το παραπάνω απόσπασμα..?

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»
Μήπως θα πρέπει να έχουμε στον νού μας ΠΝΕΥΜΑ (ο θεός εστί) και ΕΝΕΡΓΕΙΑ (τα πάντα είναι ενέργεια)... που δεν συμπεριφέρεται με τα δικά μας στενά πλαίσια ?
Αγνοούν όμως όλοι αυτοί οτι απο τη στιγμή που ένα πνεύμα ενδυθεί ΣΑΡΚΑ αυτόματα γίνεται "ατελές" και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Πατέρα ο οποίος περιλαμβάνει μορφή και άμορφο , εκδήλωση και ανεκδήλωτο σε ισορροπία.
Για τον λόγο αυτό έχουμε και τους πειρασμούς στην έρημο.
Είναι ανόητο να λέμε οτι ο Χριστός σταυρώθηκε για τον εαυτό του. Είναι ανοησία και ύβρη στον εαυτό μας.
Τελικά μιλάμε πνευματικά, μιλάμε πιστεύωντας στην ύπαρξη του πνεύματος και της ψυχής ή μιλάμε κοινωνικοπολιτικο-ιστορικά μόνον?
Οπως και να μιλήσουμε όμως είναι τεράστια ανοησία να παραδεχόμαστε οτι ένας οποιοσδήποτε άνθρωπος με τέτοια σοφία και δυνάμεις θα καθόταν σαν "κότα" να τον σταυρώσουν και δεν θα ανέβαινε σε κανα βουνό με τους "αυλικούς-μαθητές" του να τον "λιβανίζουν" και να την περνάει ζάχαρη...
Οχι... η ζωή του Κυρίου είναι γεμάτη με σύμβολα και σημάδια, είναι ένα ΦΑΡΟΣ που δείχνει τον δρόμο της επιστροφής στην ΠΗΓΗ.
ΕΙΝΑΙ Η εκδήλωση της ΑΓΑΠΗΣ που μιλά απο μόνη της και δεν ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ με Φυλές, με Θρησκείες, Φύλα, Χρώματα και την ΑΓΕΛΑΙΑ πτωτική φύση του ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
ΑΠΟΔΕΙΞΗ ? ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΟΜΙΛΙΑ...
ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑΝ , ΕΝΑΝ ΜΟΝΟΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΠΕ "Ο ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΝ ΛΙΘΟ ΒΑΛΕΤΟ".
Ποια θεική σοφία, ΠΟΙΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΚΡΥΒΕΤΑΙ πίσω απο τέτοια εκδήλωση ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ? ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΑΝ ΟΧΙ ΑΥΤΟΣ ?
Μονο αυτή η φράση, αυτή η διδαχή καταδυκνυει τουλάχιστον ενα ΠΝΕΥΜΑ το οποίο είχε ξεπεράσει κάθε ΕΓΩΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟΜΕΡΗ θέαση των πραγμάτων.
ΚΑΙ...ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ... όχι οτι δεν μπορούσε να ξεφύγει αλλά αυτός ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.
Πείτε μου ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΤΗΝ ΜΑΤΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΝ ΠΟΝΟ, ΤΗΝ ΦΘΟΡΑ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ?
ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΟΤΙ εδώ δεν είναι τίποτα άλλο απο ενα ΣΧΟΛΕΙΟ?
ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΑΥΤΟΥ που θα κατανοήσει ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ και ΕΝΑ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΤΟΥ ?
Ρωτήστε τον εαυτό σας ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΕΣ!! αν αύριο συνειδοτοποιούσατε οτι ΕΙΣΤΕ ΘΕΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΘΥΣΙΑΖΟΣΑΣΤΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΣΑΣ ?
Αλλά και πνευματικά να μην το πάρουμε, γιατι ακόμα και έτσι Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ, ΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΔΙΔΑΧΗ ΑΠΟ ΤΟ "ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ" θα εξασφάλιζε ΜΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΣΕΝΙΑ ΖΩΗ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΥΤΟΝ ?
ΔΕΝ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΑΜΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΒΙΩΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ είναι το μίσος, η εμπάθεια, η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ... ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΣΤΥΓΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΣΒΑΜΠΕ ΣΠΑΝΙΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ ΤΗΣ ΡΑΤΣΑΣ ΤΟΥΣ ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ που τόσο εύκολα περνάμε απο κρισάρα τα πάντα, που τόσο πολύ χαιρόμαστε ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΕΡΗ ΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΕΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΣΕ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ... ΝΑ ΤΗΝ ΧΕΡΟΜΑΣΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ...
ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΡΕ ΣΒΑΜΠΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ?
ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΣΥ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ...ΚΑΙ ΘΑ ΑΦΑΝΙΣΤΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ.
ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΑΝΕ ΤΟΝ ΓΑΙΔΑΡΟ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΜΕ ΑΝ ΕΧΕΙ ΩΡΑΙΑ ΔΟΝΤΙΑ...
σοβαρα τωρα
(για το video λεω)

εχω μπλέξει με μια πατεντα σε ενα μεγαλο φακο και ψαχνω HID λαμπες απο κανενα κινεζικο site
να ριξω μια παραγγελιά και να παω κι εγω να κανω ενα μπανακι και να την πεσω
ps
φτανω να τρίψω την πλάτη μου εγω ε ! μην εχουμε τπτ άλλα βραδιάτικα ![]()

παω γιατι πηγε 2:30 η ωρα .
καλο βραδυ

το ξενυχτησατε βλεπω για τα καλα... ![]()