ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΚΑΜΠΑΛΛΑ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- ΚΑΜΠΑΛΛΑ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

LocoΜέλος
21/01/2005, 04:54:27
STOP MARIHUANA!!!

I 'm Big in Japan!!

Edited by - Loco on 21/01/2005 05:10:54

21/01/2005, 05:07:07
quote:

MARIHUANA STOP!!!

I 'm Big in Japan!!

Καιρός ήταν!

.
.

3A

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)

OannesΜέλος
21/01/2005, 13:05:43
Mερικές απορίες:

Eίναι τόσο δύσκολο, τελικώς, να συνειδητοποιήσουν ορισμένοι ότι συζήτηση σημαίνει πρώτα και πάνω από όλα σεβασμός στον συνομιλητή και πολιτισμένη ανταλλαγή επιχειρημάτων;
Eπίσης, είναι τόσο δύσκολο να μην εκτοξεύονται στείροι χαρακτηρισμοί και αφορισμοί;

Eχεις διαβάσει το topic αγαπητέ loco και αν ναι αυτή είναι η γνώμη σου, ότι πρόκειται για εβραιολατρεία;

Ή ΘA BPOYME TO ΔPOMO Ή ΘA TON ΔHMIOYPΓHΣOYME
GothicΜέλος
21/01/2005, 15:41:00
Αγαπητοί φίλοι,να συγχαρώ για το πολύ ωραίο επίπεδο της συζήτησης σε ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα θέματα του εσωτερισμού.

Αγαπητά AVATARGR,σίγουρα υπάρχουν λάθη στις μεταφράσεις όπως πολύ σωστά επισήμανες.
Άλλα από άγνοια και άλλα από σκοπιμότητα.
Ειδικά στην Πεντάτευχο (Torah),θα μπορούσα να αναφέρω αρκετά παραδείγματα.(Αυτό το αναφέρω και τα λεγόμενα του αγαπητού Πασχάλης).

Η καμπαλά είναι από τα πιο εσωτερικά μονοπάτια
Ανυπομονώ λοιπόν για την συνέχεια της πολύ αξιόλογης συζήτησής σας

21/01/2005, 16:07:42
Θα παραφρασω την γνωστη ρηση για την Κβαντικη, γραφοντας,

"οποιος δεν σαστισε μπροστα στην Καμπαλλα,
σημαινει οτι ΔΕΝ την καταλαβε..."

Εγραψε ο φιλτατος AVATARG,

"ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ Η ΚΑΜΠΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΑΦΟΜΟΙΩΣΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ/ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ....."

Εδω ακριβως ειναι και το μεγαλειο της φιλοσοφιας αυτης,
γιατι, καμμια θεωρια που δεν δυναται να ερμηνευσει και δεν περιεχει σαν υποπεριπτωσεις
τις παλαιοτερες αποδεδειγμενες γνωσεις,
δεν μπορει να χαρακτηριζεται πληρης. Οπως και το γεγονος οτι,
ειναι ανοικτη σε οπιαδηποτε νεα γνωση αποκτησει η ανθρωποτητα,
την οποια οφειλει να μπορει να αφομοιωνει.

Το γεγονος οτι η Καμπαλλα εγινε η βαση να αναπτυχθει για πρωτη φορα
η θεωρια για την δημιουργια του συμπαντος
η οτι σταθηκε το ιερογλυφο που οδηγησε στην κατανοηση της δομης του "βενζολιου"
και για πληθωρα αλλων ανωτερων κατανοησεων,
αυτο δεν εχει καμμια σημασια για τον καλο μας συνγραφοντα, τον filosofo3
που βιαστηκε να χαρακτηρισει, γραφοντας,

"Φίλε Άβαταρ τα έχω δει όλα αυτά και τα βιβλία και τις αντιστοιχίες και πολύ περισσότερα.Όχι μόνο έχουν σοβαρές διαφορές οι καββαλιστές μεταξύ τους αλλά και ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ οι αντιστοιχίες. Η καββάλα ΕΧΕΙ δόγματα. Είναι λάθος αυτό που λες, το ότι δεν έχει δόγματα, και έρχεται σε αντίθεση με την ιστορία."

Το γεγονος οτι, στα ζευγη των πλανητων-σφαιρων, η πιο κοντινη προς τον ηλιο σφαιρα,
ειναι σχεδιασμενη στην αριστερη πλευρα του δεντρου της ζωης, στη στηλη της αυστηροτητας,
αυτο ΔΕΝ σημαινει τιποτα.

Αναρωτιεμαι, αν η σφαιρα του Ερμη ηταν στη θεση της Αφροδιτης και το αντιστροφο,
θα εστιαζε ο επιφανειακος ερευνητης στην αντιφαση του οτι,
δεν ειναι στην πλευρα των πιο κοντινων σφαιρων προς τον ηλιο, απο τα ζευγη των σφαιρων
και θα επικαλουνταν αυτο το γεγονος για συνολικη απορριψη;

Παρα το γεγονος της παραθεσης στοιχειων για υποψιασμο ως προς τη θεση των
ΧΟΝΤ-ΝΕΤΣΑΧ (περι κοσμου - ειδωλου),
παρα το γεγονος οτι,
το μεγαλυτερο κομματι των "γραφων" αναφερεται στις δυο αυτες σφαιρες
και καταληγει στη νικη του Μιχαηλ (ΧΟΝΤ - ΕΡΜΗ) εναντι του Εωσφορου (ΝΕΤΣΧ- ΑΦΡΟΔΙΤΗ),
ο οποιοσδηποτε αντιρησιας που αρνειται να διεισδυσει στην ουσια των συμβολισμων,
θα βρει σιγουρα καποια στοιχεια για να επιμεινει πεισματικα στην αρνηση του.

Προσωπικα χαιρομαι τον καλοπροαιρετο αντηρησια, που δικαιολογημενα ζητα
ευλογες αιτιολογησεις για να αποδεχθει κατι,
αλλα δεν μπορω να πω το ιδιο για τον αρνησια, που απορριπτει οποιαδηποτε αντιληψη
ως λαθος, ισχυριζομενος οτι ΑΥΤΟΣ κατεχει την ορθη ερμηνεια...

Το ευτραπελο στην υποθεση ειναι οτι,
παρολο τον καταφανερο δογματισμο που επιδεικνυουν κατα καιρους καποιοι,
ειναι οι πρωτοι που σπευδουν να κατηγορησουν τους αλλους ως δογματικους.

Να σημειωσω οτι δεν αναφερομαι σε καποιο συγκεκριμμενο ατομο,
αλλα σε περιπτωσεις που κατα καιρους εμφανιζονται με το προσωπειο του ξερολα,
υποστηριζοντας με πενιχρα στοιχεια μια αντιληψη, με στομφο και με απολυτοτητα,
απορριπτοντας, τις με πολλαπλασια στοιχεια αντιληψεις των αλλων.

Ξεχωριζουν ευκολα οι προαναφερθεντες,
πρωτα πρωτα, ελαχιστα εως καθολου αναγραφουν τις δικες τους θεσεις - αντιληψεις,
αλλα αναλισκονται σε συνεχη αρνητικη κριτικη ως προς τις αποψεις των αλλων,
ενιοτε με χαρακτηρισμους προσβλητικους, κακεντρεχεις και υβριστικους,
οχυρωμενοι συνηθως σε δογματικες αντιληψεις, σε εξτρεμιστικες περιθωριακες θεσεις.

Δευτερον, ενδεδυμενοι τον προσωπειο του υπερπατριωτη, του αυτοκλητου σωτηρα η
του δηθεν φιλελευθερου ουμανιστη,
καταγινονται με προαγωγη φασιστικων η αναρχικων ιδεολογιων,
επιτιθεμενοι στο δικαιωμα των αλλων να εκφραζουν ελευθερα τις αποψεις τους,
στιγματιζοντας τους με εκφρασεις του τυπου, σιωνιστες η ειδωλολατρες η οτι ηθελε
συλλαβει ο νοσηρος των νους, εμπλουτιζοντας τη γλωσσα μας με πλειαδα απρεπων εκφρασεων.

Ας κλεισω την παρενθεση και ας επανελθω στο θεμα μας.

Στα γραφομενα του filosofos3 που παρεθεσε,

"Ποια είναι η λύση εδώ;
Η απάντηση βρίσκεται στην παρατήρηση των κοινων σημείων και των διαφορών. Το κοινό σημείο είναι το σχήμα που μοιάζει 8 που υπάρχει και στις δύο περιπτώσεις . Διαφέρουν οι αποστάσεις είτε οριζόντια είτε κάθετα. Θα μπορούσαμε λοιπόν να δεχτούμε ότι το γενικό σχήμα είναι ένα 8-ειδές σχήμα σαν κηρύκειο πολλών επιπέδων ,όσων ορίζουν κάθε φορά οι νόμοι της φύσης, και η υλοποίηση του σχήματος αυτού έχει τις μικρότερες η μεγαλύτερες αποκλίσεις από αυτό έχοντας το όμως σαν βάση και σκελετό διαμόρφωσης. Το 8ειδές σχήμα μας το υποδεικνύειο πολλάκις η φύση και στα ηλεκτρομαγνητικά κύματα και στην ίδια την "ταλάντωση" των εποχών και γενικά όλων των φαινομένων. Μένει να δούμε τι είναι ακριβώς αυτό που κα΄νει την ταλάντωση και δηνιουργεί το δέντρο, το ιδεατό πρώτα, και γιατί "λείπουν" κάποιες σφαίρες σε μερικά σημεία ενώ θα έπρεπε να υπάρχουν ως τομές κύκλων.
Δηλαδή το σχήμα με τους κύκλους είναι ,ας πούμε, η "ιδέα" που υλοποιείται σε συνδυασμό με άλλες "ιδέες" με διαφορετικό κάθε φορά τρόπο."

απαντω οτι,
το 8ειδες σχημα που μας παραπεμπει στο Κηρυκειο, για το οποιο δεν εχω αντιρρηση να ασχοληθουμε,
αποτελει επιμερους κομματι της Καμπαλλιστικης εσωτερικης αναλυσης,κατι που υποδεικνυεται απο
τα δυο φιδια (λευκο-μαυρο) που περιελλισονται στο δεντρο της ζωης.

Ομως στην αποψη που παραθετει ο filosofos3, οτι

"Βρε Πασχάλη η σατανοποίηση του έρωτα ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ/ Σε κάθε θρησκεια ,κυριολεκτικά ΣΕ ΚΆΘΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, οι "εξωτερικοί" πιστοί είναι αυτοί που το κάνουν αυτό. "

θα μου επιτραπει να διαφωνησω, γιατι υπηρξαν αρκετες θρησκειες που δεν σατανοποιησαν τον ερωτα,
με κλασσικο παραδειγμα την αρχαιοελληνικη θρησκεια.

Κατι παλι που μου αφησε ερωτηματικα, φιλτατε filosofos3, ειναι που γραφεις,

"Αμφιβαλλόμενο είναι και η γένεση της ψυχής του ανθρώπου. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΟΓΜΑ ΕΠ ΑΥΤΟΥ, μόνο ένας περιορισμός ότι η ψυχή δε δημιουργείται πριν η μετά από το σώμα αλλά ταυτόχρονα. Κανένας δεν είπε τίποτε και δεν απέκλεισε τίποτε για το ΝΟΥ."

Απο τη μια παραδεχεσαι οτι -αμφιβαλλομενο ειναι και η γεννηση της ψυχης. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΟΓΜΑ ΕΠ ΑΥΤΟΥ-,
αλλα αμεσως συμπληρωνεις,
-μονο ενας περιορισμος, οτι η ψυχη δε δημιουργειται πριν η μετα απο το σωμα αλλα ταυτοχρονα-.

Απο τη μια αμφιβαλλομενο και απο την αλλη ΔΟΓΜΑΤΙΚΟΤΑΤΑ προσδιορισμενο.

Ομως πολυ ευκολα αποδιδεις στον αλλον δογματισμο, γραφοντας,

"Παρατηρώ όμως ότι δέχεσαι δογματικά κάποια πράγματα ,όπως τους 4 κόσμους και την αντιχτοιχία με το τετραγράμματο, την αντιστοίχηση σεφιρώθ με πλανήτες κλπ. "

Νομιζω οτι ΤΟΝΙΣΑ πως αυτη η ταξινομηση ειναι ΜΙΑ απο τις πολλες ταξινομησεις που προκυπτουν ΚΑΙ απο
την Καμπαλλα,
ας μη ξεχναμε οτι παρεθεσα και τις αλλες ταξινομησεις,πχ, οκταδικη, επταδικη, δυαδικη ...
Για ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΩΣΤΗ ταξινομηση, νομιζω ΜΟΝΟΝ εσυ εγραψες,
προβαλλοντας την ΠΕΝΤΑΔΙΚΗ και προσπαθοντας επιμονα να δειξεις τις αλλες ως λαθος.
(Οπως φαινεται στο προηγουμενο τοπικ που αρχισαμε τη συζητηση, Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ).

Γραφεις παρακατω,

"Αυτές όλες οι αντιστοιχίες ,είναι όλες ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΕΣ προσθήκες στο οικοδόμημα, ανεκτές και δικαιολογημένες για τότε που δεν είχαν αρκετές γνώσεις οι άνθρωποι αλλά απαράδεκτες για σήμερα."

Το "απαραδεκτες" αντιστοιχισεις για σημερα,
μηπως ειναι λιγο "αφοριστικο";
Εισαι τοσο σιγουρος για την αληθεια και μπορεις να αναφερεσαι τοσο απολυτα;

Τελειωνοντας ειχες γραψει,

"Προτέινω να πάμε στη ρίζα των κειμένων,στα πιο αρχαία. Εφόσον έχεις μελετήσει ...πιο είναι το πιο αρχαίο σωζόμενο καβαλλιστικό κείμενο; Από εκεί θα πάρουμε μια βάση και μια αρχή στο συλλογισμό μας για να δούμε αν αυτά που λένε σήμερα ήταν έτσι από παλιά ή έχουν υποστεί διαστρέβλωση ,όπως συμβαίνει με όλα τα πράγματα και τις διδασκαλίες συνήθως;
Είχα την εντύπωση ότι είναι το κείμενο των εβραικών γραφών, της Παλαιάς Διαθήκης...Υπάρχει άλλο αρχαιότερο;"

Πραγματι, το "σεφερ μπερεσιτ" , η γενεση του Μωυση, δεν ειναι το αρχαιοτερο κειμενο, αφου στην πλειονοτητα του
ειναι αποδεδειγμενα, προϊον Αιγυπτιακων κατα κανονα γνωσεων.
Σπερματικες γνωσεις πανω στην Καμπαλλα, βρισκουμε σε ολους τους λαους της αρχαιοτητας,
απο Κινα μεχρι Σκανδιναυια...

Το αρχαιοτερο κειμενο που απαρτιζει πληρη και ολοκληρωμενη αντιληψη,
που περιγραφει την κοσμογονια, οπως τη βρισκουμε σημερα στην Καμπαλλα,
ειναι η ΟΡΦΙΚΗ κοσμογονια.

Πανω σε αυτο θα σημειωνα και θα τονιζα στον ενθερμο επισκεπτη Loco,
να μη βιαζεται να αποδωσει , "να χαρισει" σε καποιους αλλους, μια πνευματικη δημιουργια.
Ολως τυχαιως, οι πλεον φανατικοι, οι "ορθοδοξοι Εβραιοι"
κατηγορουν τους Ελληνες, οτι τους εδωσαν την Καμπαλλα για να αλλοιωσουν τη θεοπνευστη διδασκαλια τους
και να τους απομακρυνουν απο το νομο του ΙΕΧΩΒΑ!!!

21/01/2005, 16:17:38
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ Loco ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΗΝΗΜΑΤΑ....

ΤΟ ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΕΣΥ ΝΑ ΒΑΥΚΑΛΙΖΕΣΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ..

Η ΚΑΜΠΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΚΗ...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ filosofos3 ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΟΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΑΛΛΑ.

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ (ΜΕΣΩ ΓΡΑΠΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ) Η ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΜΠΑΛΛΑ..
ΠΑΡΑ ΚΑΠΟΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΠΕΞΗΓΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ...
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ...

AYTO IΣXYΡOΠOIHTAI ΜΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΜΠΑΛΛΑ ΣHΜΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΤΟ ΑΥΤΙ.

OI ΣΧΟΛΕΣ ΕΙΝΑΙ (Η ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΤΑΣΕΙΣ...)

Η ΕΒΡΑΙΚΗ ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΚΛΕΙΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΤΙΚΡΟΥΟΜΕΝΕΣ ΣΧΟΛΕΣ...

Η ΙΣΠΑΝΙΚΗ..
Η ΙΤΑΛΙΚΗ...
Η ΓΑΛΛΙΚΗ...
Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ..
ΚΑΙ Η ΑΓΓΛΙΚΗ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣHΜΑΝΤΙΚΗ.

ΙΣΩΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ Η ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΒΑΛΛΟΥΝ ΔΟΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΩΣ Η ΚΑΜΠΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΔΟΓΜΑΤΑ...

ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

ΤΟ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ Η ΟΝΟΜΑΤΑ ΙΣΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΤΗΔΕΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

22/01/2005, 02:15:03
Όλη η ουσία της Καββαλιστικής διδασκαλίας βρίσκεται ενσωματωμένη στο σχήμα του Δέντρου της Ζωής, το οποίο είναι, κατά κάποιο τρόπο, ένας χάρτης του Σύμπαντος.
Είναι το σύμβολο, το οποίο απεικονίζει τις 10 διαστάσεις της ύπαρξης, ταξινομημένες σε 7 επίπεδα, όπως υπάρχουν μέσα στο Σύμπαν και τον Άνθρωπο.

Το Δέντρο της Ζωής, σα σύμβολο και σαν ιδέα, είναι πανάρχαιο.
Υπήρχε σε όλες τις ανεπτυγμένες φυλές και το θεωρούσαν άξονα του Σύμπαντος.
Ο καθηγητής Εθνολογίας και Μυθολογίας Τζόζεφ Κάμπελ στο έργο του "Οι Μάσκες των Θεών" αναφέρει:

"κατά τη Νεολιθική και Πρώιμη εποχή του Χαλκού, ο συμβολισμός του Δέντρου της Ζωής υπονοούσε, κοσμολογικά και μυστικιστικά, τον παγκόσμιο άξονα όπου εναρμονίζονταν όλα τα ζεύγη των αντιθέτων".

Απεικονίσεις του Δέντρου της Ζωής βλέπουμε σε πανάρχαιες σουμεριακές σφραγίδες, σε παραστάσεις των Ινδιάνων Ναβάχο, στους μύθους των Σκανδιναβών και των φυλών της Σιβηρίας.

Στην Αίγυπτο επίσης και στη Βόρειο Αφρική γενικότερα, υπήρχε η λατρεία ενός Δέντρου της Ζωής, το οποίο συνδεόταν με τον Όσιρι και θεωρείτο ένα είδος ελιξηρίου της αιώνιας ζωής.
Ακόμη και στην Κρήτη συναντάμε το Δέντρο της Ζωής. Συγκεκριμένα, σε ένα αγγείο, το οποίο τώρα βρίσκεται στο Μουσείο Ηρακλείου, παριστάνεται μία θεά, η οποία κρατάει δύο Δέντρα.

Η αναπαράσταση όλων αυτών των Δέντρων βέβαια, διέφερε, εξαιτίας των ποικίλων τεχνοτροπιών της κάθε εποχής και της κάθε φυλής. Η βασική του δομή όμως, παραμένει πάντα η ίδια.

Με κέντρο την Ατλαντίδα, το σύμβολο αυτό εξαπλώθηκε από την Αμερική ως τη Σιβηρία και από την Σκανδιναβία ως τη Μεσοποταμία καταλήγοντας μέσα στον κήπο της Εδέμ και τη βιβλική παράδοση.
Φυσικά, η ιουδαϊκή απόδοση δεν είναι παρά αντιγραφή της σουμεριακής, όπως συμβαίνει και με τα περισσότερα στοιχεία του ιουδαϊκού πολιτισμού.

Στο όραμα του Ιωάννη, η Νέα Ιερουσαλήμ είναι ο μελλοντικός Παράδεισος, ο τελειοποιημένος κόσμος.
Το Δέντρο της Γνώσης του καλού και του κακού δεν υπάρχει πια. Το θείο έργο της εμπειρίας μέσα στην ύλη έχει εκπληρωθεί και παραμένει μονάχα το Δέντρο της Ζωής, σα σύμβολο της Αιωνιότητας.
Η Αποκάλυψη του Ιωάννη είναι από τα πιο εμπνευσμένα καββαλιστικά έργα της Βίβλου, όπως και η Γένεση, το Άσμα Ασμάτων, ο Ιεζεκιήλ και ο Εκκλησιαστής.

Ειδικά η Αποκάλυψη περιέχει συμβολισμό, ο οποίος κάλλιστα συγκρίνεται με τις περιγραφές, τις οποίες δίνει ο Πλάτωνας για την Ατλαντίδα.
Η πόλη του Θεού (η Νέα Ιερουσαλήμ του Ιωάννη) και η Ατλαντίδα (ή μάλλον η πρωτεύουσα της Ατλαντίδας) παρουσιάζουν πολλά κοινά σημεία:
Οι πύλες είναι διαταγμένες σύμφωνα με τα σημεία του ορίζοντα (ανατολικά, δυτικά, βόρεια και νότια), οι διακοσμήσεις είναι από πολύτιμους λίθους, οι δρόμοι χρυσοί, το Δέντρο της Ζωής στο κέντρο της πόλης, καθώς και άλλα στοιχεία, τα οποία φανερώνουν σημαντική αναλογία μεταξύ τους.
Οι καββαλιστικές αναφορές του Πλάτωνα όμως, δεν τελειώνουν εδώ.
Αναφέρει ότι η Ατλαντίδα αποτελείτο από 7 νησιά, διαιρεμένα σε 10 βασίλεια με ξεχωριστό σύστημα διακυβέρνησης το καθένα και οι σχέσεις μεταξύ των βασιλείων ρυθμίζονταν από κάποιο κώδικα, ο οποίος βρισκόταν χαραγμένος σε μία ορειχάλκινη στήλη στο κέντρο του ναού του Ποσειδώνα.

Γεννιέται ένα ερώτημα φυσικά: αν ο Πλάτων απλά μετέφερε ακριβώς όσα είχε ακούσει ή αν προσπαθούσε να δώσει μία συμβολική περιγραφή, που το υποψιάζονταν οι Ιάμβλιχος, Ωριγένης, Πρόκλος, Πορφύριος και άλλοι Νεοπλατωνικοί.

.
.

3A

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)

_____Νέο Μέλος
23/01/2005, 01:40:51
_____Νέο Μέλος
23/01/2005, 01:52:28
23/01/2005, 10:15:32
quote:
Γεννιέται ένα ερώτημα φυσικά: αν ο Πλάτων απλά μετέφερε ακριβώς όσα είχε ακούσει ή αν προσπαθούσε να δώσει μία συμβολική περιγραφή, που το υποψιάζονταν οι Ιάμβλιχος, Ωριγένης, Πρόκλος, Πορφύριος και άλλοι Νεοπλατωνικοί.

Πολύ δύσκολο να'ναι μια απλά συμβολική περιγραφή...

quote:
Ολως τυχαιως, οι πλεον φανατικοι, οι "ορθοδοξοι Εβραιοι"
κατηγορουν τους Ελληνες, οτι τους εδωσαν την Καμπαλλα για να αλλοιωσουν τη θεοπνευστη διδασκαλια τους
και να τους απομακρυνουν απο το νομο του ΙΕΧΩΒΑ!!!

Aυτό το έχω ακούσει και γω...ότι τραβούν τις κοτσίδες τους όταν ακούν για Ελληνες...

Θα συμφωνήσω με τον αγαπητό philosofos3 ότι υπάρχουν δόγματα...
Οι διαφορετικές μεταφράσεις τα δημιούργησαν.

Και θα υπάρχουν όσο υπάρχουν άνθρωποι...

- που είναι υποκειμενικοί
- που μεταφράζουν διαφορετικά είτε από λάθος είτε επι τούτου

ΟΜΩΣ αυτό που έχει σημασία είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ και αυτή είναι μια...
Η ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ

Avallon Reloaded...

Edited by - Avallon on 23/01/2005 10:17:37

AngusΜέλος
08/03/2006, 23:02:03
Καλησπέρα!

Καλως ήρθες Λίλλιαν!

Unseen μου είδα,είδα!!Ευτυχώς που έχω το ραντάρ και για 3 λεπτά ετοιμαζόμουν ψυχολογικά!Επίσης 3 φορές κόντεψα να χάσω τις αισθήσεις μου στα σκαλιά!Τέλος πάντων όλα αυτα άξιζαν εστω και για εκείνα τα τέλεια 20 λεπτά!Αχ,τι ωραία που ήταν.Ξέχασα να σου πω οτι όλο αυτό μου άφησε μια αίσθηση σαν αιθέριο άγγιγμα!Σύν του οτι το μόνο που χαράκτηκε μέσα μου είναι τα μάτια σου και όταν προσπαθώ να ανακαλέσω την συνάντηση τα βλέπω να κινούνται!(εκτός απο μια εικόνα,δεν μου έχει μείνει πουθενα αλλού ολόκληρη η μορφή σου)!Χιχιχι!

Ο αέρας...Η Αθάνατη λέξη,η σκιά που γίνεται σώμα,ο αιθέριος ωκεανός της κίνησης και της αλήθειας...Εκεί που τα ποτάμια χάνονται και αναμιγνύονται,μόνο για να ξαναβρεθούν..Η σκέψη γίνεται όνειρο..Το όνειρο.......(το αφήνω σε εσάς το τι γίνεται το όνειρο)

Με αγάπη,
Α.

kswtikoulaΜέλος
08/03/2006, 23:17:58
Καλώς τηνε την κοπελιά μας...
Καλώς μας ήρθες Λίλλιαν, νομίζω πως πλουτίζει η ομάδα...
Καλό βράδυ σε όλους...
Με όνειρα που γίνονται αισθήσεις ;> ...
Ξωτικούλα

Δεν θέλω πια να γυρίζω στις θάλασσες φωνάζοντας...
Θέλω να βρω κι εγώ μια φωνή να μ'αποκρίνεται.

AngusΜέλος
08/03/2006, 23:37:40
Αχ,οχι βρε ξωτικούλα...Ηταν ανάγκη να το πείς αυτό:''Με όνειρα που γίνονται αισθήσεις ;> ...''??

Τέλος πάντων,ευχομαι ένα πανέμορφο βράδυ και σε εσένα.

UnseenΜέλος
09/03/2006, 08:26:14
Καλή υπέροχη καλημέρα σε όλους!

Είδατε τι κάνει ένα τριήμερο στη Βόρεια Ελλάδα με αγαπημένους φίλους;! Μέχρι και η Λίλλιαν αποφάσισε να μπει στο φόρουμ! Καλώς ήρθες sweet lilly of the valley...

Έχεις δίκιο βρε ξωτικούλα μου, συγνώμη που δεν σου είπα τίποτα τότε, αλλά ήθελα να ελέγξω πρώτα ότι δεν ήταν κάτι της φαντασίας μου. Έχω πάντως την αίσθηση ότι η πραγματικότητα είναι λίγο διαφορετική από αυτό που νόμιζα. Δηλαδή δεν είναι τόσο ότι εμείς οι άνθρωποι βοηθάμε τα ξωτικά στη δική τους εξέλιξη (για όσα από αυτά επιλέγουν την εξέλιξη) όσο ότι εκείνα βοηθούν εμάς στη δική μας!

Angus μου γλυκέ, μη νομίζεις κι εγώ φευγαλέες εικόνες έχω από σένα, λίγο από την άκρη των μαλλιών σου, τα μάτια σου, μια γενικότερη αίσθηση... ε μα τι να σου κάνουν 20 λεπτά!

serenite με κάλυψε η απάντηση της Λίλλιαν, ελπίζω να καλύπτει κι εσένα. Είδες; Σου άναψαν το πράσινο φωτάκι!!!

Με αγάπη,
Unseen

***** Στον κόσμο του πνεύματος είμαστε πάντα στην αρχή *****

galazia_sfairaΜέλος
09/03/2006, 09:13:28
Ο αέρας...Η Αθάνατη λέξη,η σκιά που γίνεται σώμα,ο αιθέριος ωκεανός της κίνησης και της αλήθειας...Εκεί που τα ποτάμια χάνονται και αναμιγνύονται,μόνο για να ξαναβρεθούν..Η σκέψη γίνεται όνειρο..Το όνειρο.......(το αφήνω σε εσάς το τι γίνεται το όνειρο)

Με αγάπη,
Α.
........................................
Περα απο την μορφια του θέματος....άσχετα αν νοιώθω και δεν καταλαβαινω.....τα παραπανω λογια τους φιλτατου Αngus με έκαναν πρωινιάτικα να κολυμπησω σε θαλασσες και να ανταμώσω ωεκεανους.Με έκαναν να ονειρευτω ...........
μια όμορφη ζεστη θαλασσενια καλημερα σε όλα τα παραξενα!!!!!Καλλιοπη

"σε κάθε σχέση υπάρχει ένας κόκκος αιωνιότητας"

sereniteΜέλος
09/03/2006, 13:32:47
Aγαπητή Unseen,

η αλήθεια είναι πως λίγες λεπτομέρειες παραπάνω θα με βοηθούσαν περισσότερο, ίσως όμως τις λεπτομέρειες αυτές να τις γνωρίζει ήδη ο εαυτός μου (σχετικά με το συγκεκριμένο περιστατικό) και εγώ απλά να πρέπει να βρω τον τρόπο και τον χρόνο να τον ακούσω.

Αγαπητή Λίλλιαν,

σ' ευχαριστώ πολύ για την απαντησή σου. Δυστυχώς έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια απο τότε και δεν υπάρχει τρόπος να θυμηθώ περισσότερα πράγματα για την ημέρα εκείνη, εύχομαι να υπάρξει μια επόμενη μέρα που ένα τέτοιο φωτάκι θα ξαναεμφανιστεί.

quote:
Μόνο εκείνος που το αναγνώρισε μέσα του (κάτι μου θυμίζεις, κάτι μου θυμίζεις) και το φιλοξένησε σπίτι του

Θα ήθελα να ακούσω τι σου θυμίζει αυτό, αν φυσικά θέλεις και μπορείς να το μοιραστείς.

Καλησπέρα σε όλους.

ΛίλλιανΜέλος
09/03/2006, 14:04:59
Kαλησπέρα serenite,
Αυτό που έγραψα (κάτι μου θυμίζει..) αφορά την στιγμή που βλέπουμε κάτι και νιώθουμε πως απο κάπου το ξέρουμε, κάτι μας θυμίζει. Αυτό μπορεί να έρθει με διάφορους τρόπους, ένα ήχο, μια εικόνα, ένα άτομο, ένα πράσινο φωτάκι κλπ. Συνήθως το κουβαλάμε μέσα μας ξεχασμένο, και εκείνο υπομονετικά περιμένει την κατάλληλη στιγμή να εκδηλωθεί, αυτό γίνεται όταν είμαστε έτοιμοι και στην ίδια συχνότητα με αυτό. Πρίν λίγα χρόνια είχα μια καταπληκτική εμπειρία σε ένα πανέμορφο χωριό της Πιερίας, θα την μοιραστώ μαζί σας ευχαρίστως, αλλά και εγώ θα πρέπει να ανατρέξω στη μνήμη μου έτσι ώστε αυτό που θα γράψω να μεταφέρει και εσάς εκεί με τον τρόπο του. Μια εκδρομή δηλαδή χωρίς εμείς να κουνηθούμε απο την θέση μας!

++++ Με μια ματιά στον Ουρανό θα άλλαζαν τα πράγματα ++++ (Γ.Παίσιος)

AngusΜέλος
09/03/2006, 19:57:23
Καλησπέρα σε όλους!

Unseen μου προσωπικά πιστευω οτι ναι η εξέλιξη ξωτικών και ανθρώπων πολλές φορές είναι κάτι που συμβαίνει με παράλληλο τρόπο.Τα ξωτικά βοηθούν τους ανθρώπους και με αυτόν τον τρόπο αναπτύσσονται.Απλά η εξέλιξη των ξωτικών μέσα απο τους ανθρώπους δεν φαίνεται τόσο άμεση όσο φαίνεται η εξέλιξη των ανθρώπων μέσα απο τα ξωτικά!!

Μα γλυκιά Καλλιόπη το πιο σημαντικό είναι να νιώθεις!Αν κάποιος δεν νιώσει αυτές τις προτάσεις τότε ποτέ δεν θα μπορέσει να τις κατανοήσει.Χαίρομαι που τα λόγια μου σε άγγιξαν,να είσαι καλα.

Σας χαιρετώ!

AngusΜέλος
09/03/2006, 20:53:08
Και πάλι σας χαιρετώ.

Απόψε συνειδητοποίησα πολλά και κάποια απο αυτα θα ήθελα να τα μοιραστώ μαζί σας,η παρέα σας είναι το Δώρο της Άνοιξης για εμένα εστω και αν κάποιοι δεν γνωριζόμαστε προσωπικά.Και όμως σας νιώθω όλους τόσο κοντά.

Η καρδιά μου είχε βαρύνει..Ενα κομμάτι πόνου βρισκόταν εκει και μαζί με την καρδιά βάραινε όλη μου την ύπαρξη..Το βήμα μου δεν ήταν ανάλαφρο,όπως όταν έτρεχα στα λειβάδια εκστασιασμένος απο τις δονήσεις της ζωής.Ηταν αργό και η κίνηση μου μελαγχολική.Αφέθηκα στο να βγώ μια βόλτα στην φύση και να περπατήσω στο σκοτάδι,εμπιστευοντας την ζωή μου στα εσωτερικά μου μάτια.Και καθώς περπατούσα κοίτούσα γύρω μου.Νεράιδες πετούσαν γύρω απο φυτά και η φύση είχε αρχίσει να ηρεμεί.Ετσι ηρέμησα και εγω και άνοιξα τον εαυτό μου.Ενα κομμάτι της συνείδησης μου ταξίδεψε μακριά και έφτασε στον κόσμο του Νερού οπου άκουσε το τραγούδι των σειρήνων,τον θρήνο της θάλασσας.Απόψε τραγουδούσαν για τις πληγές που έχει υποστει η θάλασσα.Η ίσως το πιο πιθανό είναι το τραγούδι τους να ήταν χαρούμενο και εγω το αντιλήφθηκα ως κάτι μελαγχολικό,ανάλογο της εσωτερικής μου διάθεσης και μέσα μου εφτασε επεξεργασμένο ως θρήνος.

Και καθώς είχα χαθεί στις σκέψεις μου αντίκρισα ένα μεγάλο δέντρο και μπόρεσα να διακρίνω την μορφή ενός ξωτικού να έχει απλώσει τα χέρια του προς εμένα.Αγνοώντας τις ανθρώπινες υπάρξεις που βρίσκοταν γύρω αφήσα μια πνοή να βγεί και έτρεξα να αγκαλιάσω το δέντρο.Την στιγμή που το σώμα μου ενώθηκε με το δέντρο ένα φώς πλημμύρισε την ύπαρξη μου.Και ενω κάποτε θα πίστευα οτι όσοι άνθρωποι με κοίταζαν θα με θεωρούσαν τρελό εκείνη την στιγμή διέκρινα ένα κομμάτι του ονείρου στα μάτια τους,διοτι είχαν χαθεί μέσα στην μαγική και αυθόρμητη εικόνα.2 η 3 ανθρωποι υπήρχαν στην περιοχή και τους έστειλα όση αγάπη υπήρχε στην καρδιά μου.Και άφησα την ύπαρξη μου να γίνει ένα κανάλι,να αφήσει την ενέργεια να διαχυθεί όσο μπορούσα να αντέξω.

Και μετά απο όλα αυτα γέμισα,έπέστρεψα γεμάτος χαρα.Και ενώ νόμιζα οτι αυτές τις μέρες θα περνούσα μια σκοτεινή περίοδο τελικά με βρήκα γεμάτο φώς.

Και αυτό το φώς ευχομαι και σε εσάς.
Με πολλή αγάπη,
Α

Burbulithra54Μέλος
09/03/2006, 21:49:43
Κλησπερα σε ολους!!!Επανηλθα δρυμιτερη.Καμια ιστοριουλα?Ψαχνω για scanner να παραθεσω καποιες φωτο και να μου πειτε την γνωμη σας.!!!!!!!