ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Βρίλ49 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
CernavusΜέλος
10/09/2006, 14:42:25

quote:

Βέβαια, η ¨γοητεία του κακού¨ (Moz), πάντα έχει ως αποτέλεσμα νοητικά μιμίδια. Αλλά καραδοκούν αυτοματικές συμπεριφορές και υστέρηση...

Και μια διευκρίνιση.

Με το παραπάνω δεν αναφέρομαι στον Deva και στο μέλλον -η σε χρήση του νικ Βρίλ από κάποιο άλλο πρόσωπο, αλλά... στους Dr Watson βεβαίως βεβαίως.

MozΜέλος
11/09/2006, 03:40:06
quote:
Καλό δρόμο, φίλε.

_OZ

Ntavelis666Μέλος
12/09/2006, 20:40:08
ΜΟΖ, μακάρι να κάνω λάθος, κι αν κάνω, σου ζητώ συγγνώμη. Αλλά αν (λέω ΑΝ), η φωτογραφία που έβαλες σημαίνει αυτό που νομίζω, γιατί προσωπικά, μονάχα ΜΙΑ ερμηνεία μπορώ να της δώσω και σε συνδυασμό φυσικά με το «Καλό δρόμο φίλε», τότε τι να σου πω…απλά θα'χω χάσει πάσα ιδέα για την πάρτη σου.

ΠΑΝΑ ΚΑΛΩ ΚΡΑΤΕΡΟΝ, ΝΟΜΙΟΝ,
ΚΟΣΜΟΙΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ,
ΟΥΡΑΝΟΝ ΗΔΕ ΘΑΛΑΣΣΑΝ ΙΔΕ ΧΘΟΝΙΑ
ΠΑΜΒΑΣΙΛΕΙΑΝ
ΚΑΙ ΠΥΡ ΑΘΑΝΑΤΟΝ ΤΑΔΕ ΓΑΡ ΜΕΛΗ
ΕΣΤΙ ΤΑ ΠΑΝΟΣ

Ntavelis666Μέλος
14/09/2006, 01:21:42
ΜΟΖ, έκανα λάθος. Ζητώ συγγνώμη.

ΠΑΝΑ ΚΑΛΩ ΚΡΑΤΕΡΟΝ, ΝΟΜΙΟΝ,
ΚΟΣΜΟΙΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ,
ΟΥΡΑΝΟΝ ΗΔΕ ΘΑΛΑΣΣΑΝ ΙΔΕ ΧΘΟΝΙΑ
ΠΑΜΒΑΣΙΛΕΙΑΝ
ΚΑΙ ΠΥΡ ΑΘΑΝΑΤΟΝ ΤΑΔΕ ΓΑΡ ΜΕΛΗ
ΕΣΤΙ ΤΑ ΠΑΝΟΣ

14/09/2006, 04:39:12

quote:

ΜΟΖ, έκανα λάθος. Ζητώ συγγνώμη.

σε κατελαβαν κι εσενα οι δαιμονες Buer και Marax

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr

XDΜέλος
20/09/2006, 12:37:46
quote:

Το φόρουμ esoterica δεν με ενδιαφέρει σαν θεματολογία και αποχωρώ. Δεν θα ξανασυμετάσχω και άμα δείτε το νίκ βριλ ή κάποιον που παριστάνει ότι είμαι εγώ, να ξέρετε ότι είναι λουμπινιά.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΩ ότι ο γνωστός ψυχάκιας με το οικοιοποιημένο όνομα "ντέβα παρίνιτο" (που το έκλεψε από γνωστό τραγουδιστή) παριστάνει με διάφορες ευκαιρίες τον Βρίλ. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Εγώ αποχορώ με το νίκ Βρίλ και δε θα με ξαναδείτε σε αυτό το φόρουμ

Καλή συνέχεια, σε αυτό που κάνετε, οτιδήποτε και άν θεωρείτε ότι είναι αυτό....

Το Τέρας της Σπηλιάς της Πεντέλης

-------------------------------------------------------------------------
ΕΓΙΝΕ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΩΝ ΕΚΦΡΑΣΕΩΝ
-------------------------------------------------------------------------

Κρίμα, ελπίζω κάποια στιγμή να επιστρέψεις - καλή τύχη.

02/12/2006, 03:00:24
ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΚΑΠΟΙΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚ:
ανεξηγητες εμπειριες στην Πεντελη
ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΜΕΛΟΣ "Βρίλ"

ΡούλαΠαγκράτι - Απεστάλη: 13/11/2006, 13:10:20

Προσωπικά δεν πιστεύω ότι ο άνωθι γελοίος και θρασσύς κύριος είναι ο πραγματικός Βριλ. Εαν δεν κάνω λάθος ΜΟΛΙΣ πριν 2 μήνες ο αυθεντικός Βρίλ είχε δηλώσει στο

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=8554

πως αποχωρεί οριστικά από το εσωτέρικα και πως οποιοσδήποτε χρησιμοποιήσει ξανά αυτό το ψευδώνυμο θα είναι κάποιος ψυχάκιας που θα θέλει να το οικειοποιηθεί.

Παρακαλώ τους συντονιστές να ψάξουν άμεσα την υπόθεση αυτή.Ειλικρινά δε θέλω να πιστέψω αυτό που ακούγεται ότι δηλαδή ο πραγματικός ψυχάκιας είναι ο Βριλ που αθετεί συνεχώς τα όσα έχει πει σα να μη συμβαίνει τίποτα

kroko - Απεστάλη: 13/11/2006, 14:09:18

Πρίν κάποια χρονάκια, μια ηθοποιός ονόματι Ρένα Παγκράτη αυτοκτόνησε λόγω ψυχολογικών προβλημάτων.

ΡούλαΠαγκράτι - Απεστάλη: 15/11/2006, 00:26:54

Απορώ πως έχεις μούτρα και συνεχίζεις ακόμη τις ειρωνίες σου ανθρωπάκι.Δεν έχεις τον απαραίτητο ανδρισμό ούτε για να κρατήσεις μια υπόσχεση σαν αυτή που έδωσες στο http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=8554 .Και τώρα είμαστε πάλι αναγκασμένοι να τρώμε στη μάπα με ευλάβεια τις αγορεύσεις σου.

Δε θα κάτσω να ασχοληθώ άλλο με σένα.Το θεωρώ κατάντια.Γνώριζω μην ανησυχείς ότι όποιος ανοίξει με σένα παρτίδες δύσκολα βγάζει άκρη.Οι φήμες βλέπεις που έγραψα στο πρώτο μου μήνυμα μάλλον ισχύουν.Γράφω το τελευταίο μου μήνυμα για να πω σε όλα τα παιδιά που έχουν πέσει θύματα των ειρωνικών σχολίων του κυρίουνα του τρίβουν κάθε φορά στη μούρη αυτά τα μηνύματα για να τον βάζουν στη θέση του.

Μέχρι και μια Ρούλα από το Παγκράτι κατάλαβε την ανεντιμότητα και την ψευτιά σου.Καταλαβαίνεις οι υπόλοιποι τι λένε δυστυχώς πίσω απο τη πλάτη σου!

kroko - Απεστάλη: 15/11/2006, 09:56:59

μια Ρούλα από το Παγκράτι τάδε έφη

quote:

Δε θα κάτσω να ασχοληθώ άλλο με σένα.Το θεωρώ κατάντια.

Κι όμως, ασχολείσαι....

επειδή σε κόφει...

επειδή σε ενδιαφέρει

επειδή σου έχει γίνει έμμονη ιδέα

Βρίλ - Απεστάλη: 15/11/2006, 10:02:39

quote:

Καταλαβαίνεις οι υπόλοιποι τι λένε δυστυχώς πίσω απο τη πλάτη σου!

Μα, το πολύ-πολύ μέχρι εκεί φτάνεις "Ρούλα" μου. Μέχρι εκεί...

Το Τέρας της Σπηλιάς της Πεντέλης

ΡούλαΠαγκράτι - Απεστάλη: 23/11/2006, 18:38:13

Ούτε το όνομά μου δεν είσαι σε θέση να θυμηθείς κύριε μηδενικό.Ρούλα με λένε και όχι Ρένα.Και μην ανησυχείς δεν είμαι ο αγαπημένος σου Ντεβά.Τον οποίο χρησιμοποιείς από ότι έχω καταλάβει κάθε φορά που θέλεις να κρυφτείς.Σχολιάσες βρε νυφίτσα τίποτε από αυτά που είπα;Όχι!

Το βούλωσες και το βαλες στα πόδια μόλις φάνηκε ποιος είναι ο πραγματικός ψυχάκιας που δεν έχει τον απαραίτητο ανδρισμό να κρατήσει μια υπόσχεση.Ελπίζω να βγουν και οι άλλοι με τους οποίους μιλούσα τόσα χρόνια να σε κράξουν.Νομίζεις ότι είσαι κάποιος;Ένα μηδενικό είσαι.Μια κουράδα που έκανε μερικά μαθήματα σπηλαιολογίας για να λέει τις βλακείες του με δίπλωμα των φίλων του

Δεν έχω καμία σχέση με κανένα βριλάκο και με κανένα Ντεβά.Ο άλλος ο φιλαράκος σου που βγήκε στη ζουμερή Θρασκιά (και που φαντάζομαι πως αν έβγαινε ένα σκέτος Πάλμος θα τη κράζατε τη γκόμενα του Γρηγόρη!) έσπευσε να σε υποστηρίξει.Δεν αρκεί όμως ένας Τζώνης να φέρει την άνοιξη όταν είσαι ένα πραγματικός ρόμπας!

quote:
Το φόρουμ esoterica δεν με ενδιαφέρει σαν θεματολογία και αποχωρώ. Δεν θα ξανασυμετάσχω και άμα δείτε το νίκ βριλ ή κάποιον που παριστάνει ότι είμαι εγώ, να ξέρετε ότι είναι λουμπινιά.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΩ ότι ο γνωστός -------- με το οικοιοποιημένο όνομα "ντέβα παρίνιτο" (που το έκλεψε από γνωστό τραγουδιστή) παριστάνει με διάφορες ευκαιρίες τον Βρίλ. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Εγώ αποχορώ με το νίκ Βρίλ και δε θα με ξαναδείτε σε αυτό το φόρουμ

Καλή συνέχεια, σε αυτό που κάνετε, οτιδήποτε και άν θεωρείτε ότι είναι αυτό....

03/12/2006, 10:14:36
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟ ΧΩΡΟ
07/12/2006, 17:47:32
TZZZZ HΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑ !!!!!

GENUS PANTHERAS FELIDAE

...and the Predators will prevail...

ZOIROSΜέλος
22/01/2005, 13:03:13
:

1) ME ΤΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΟΥ 16.1.2 ΤΟ 381 ΚΑΤΗΓΗΡΣΕ Κ ΤΥΠΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΧΕ ΠΑΥΣΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ(ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΕΡΙ ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΟΣ Κ ΜΕ ΠΙΣΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ)

2)ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΕΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΤΟΥΣ

3)ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ 104.10.6 ΕΞΙΣΩΝΕ ΚΑΘΕ ΜΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΜΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ(ΜΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ=ΕΛΛΗΝ)

4)ΣΤΙΣ 8 ΝΟΕΜΒΡΗ 392(ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΦΑΓΗ) ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΘΕΤΕΙ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΡΗΤΩΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.ΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟΥΣ 15.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΕΣΦΑΞΕ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΝΑ ΒΑΠΤΙΣΤΟΥΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ,ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.....Κ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΒΕΒΑΙΑ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΙΑΝΟΤΑΝ ΠΧ ΝΑ ΛΑΤΡΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΤΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ.....

5)ΜΕ ΝΟΜΟ ΤΟ 381 ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΑ ΥΦΙΣΤΑΝΤΟ ΚΑΙ ΣΤΕΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ(ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΟΙΝΩΝ).ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ ΠΩΣ ΕΚΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΤΗΚΕ(=ΕΞΕΒΡΑΙΣΤΗΚΕ)ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ.ΑΣ ΕΚΑΝΑΝ Κ ΑΛΛΙΩΣ ΟΙ ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ....

6) ΤΟ 381 ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ ΑΠΕΦΑΣΙΣΘΗ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΦΙΛΟΦΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΚΑΙ Η ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ.ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΑΥΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΠΙΣΤΑ Ο ΤΙΜΩΡΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ

7)ΜΕ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΤΟ 393 ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΒΡΑΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΕΝΩ ΘΕΣΜΟΘΕΤΕΙΤΑΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΙΟΥΔΙΑΚΩΝ ΣΥΝΑΓΩΓΩΝ

ΕΝΩ ΓΚΡΕΜΙΖΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΕΘΕΤΕ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ.ΕΝΩ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ.ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΕΜΦΑΝΕΣΤΑΤΑ.......

Ο "ΑΝΘΡΩΠΟΣ" ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΟΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΤΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ Κ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΕΙΑ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ.ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΤΡΙΒΑΝ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ.....ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ 100 ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΝΑΦΩΝΟΥΣΑΝ

EGV

AZΩΕΛΜέλος
22/01/2005, 19:06:22
ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ;

ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ, (ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΑΝ ΠΩΣ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ-'ΕΒΡΑΙΣΜΟΣ' ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ!) ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΣ; ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΩ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΚΑΛΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ...

ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ, ΠΩΣ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΘΡΗΣΚΕΙΑ;
ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΠΩΣ Ο ΕΛΛΗΝ, ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΟΤΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ 'ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ' ΠΛΑΣΜΕΝΟΣ;

ΠΡΟΣΚΥΝΑ ΜΙΑ ΞΕΝΗ ΒΛΑΒΕΡΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΥΝΟΥΧΙΣΕ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ, ΚΑΙ ΞΕΧΝΑ ΠΩΣ Ο ΕΛΛΗΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑ ΠΟΤΕ!

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ, ΦΙΛΕ ΜΟΥ!

ΑΠΕΙΡΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ....

kynikosΜέλος
22/01/2005, 20:12:15
quote:
ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ, ΠΩΣ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΘΡΗΣΚΕΙΑ;
ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΠΩΣ Ο ΕΛΛΗΝ, ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΟΤΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ 'ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ' ΠΛΑΣΜΕΝΟΣ;
Αγαπητή ΑΖΩΕΛ,

Δεν νομίζω οτι είναι δίκαιο να λές οτι ο "Έλλην" δεν είχε ποτέ θρησκεία.

Ξεχνάς τι έκανε ο άθλιος ο Δίας (η Ελληνική λέξη για τον Γιαχβέ) στον κακόμοιρο τον Προμηθέα, μόνο και μόνο γιατί αυτός τόλμησε να δώσει λίγο γνώση στους ανθρώπους;;

Ο οποίος Δίας έπλασε μεν τους ανθρώπους, αλλα όρισε να μείνουν πάντα στο σκοτάδι (χωρίς φωτιά), και αν δεν ήταν για την ανυπακοή του Προμηθέα πού θα είμασταν σήμερα;

Χειρότεροι από τα ζώα, νά πως θα είμασταν, γιατί έτσι μας ήθελε ο τρισάθλιος θεός-μπαμπούλας!

Αν είναι να πάρουμε το μέρος κάποιου, σίγουρα ο Προμηθέας το αξίζει περισσότερο από οποιονδήποτε ψωρο-Ολύμπιο...
Αυτοί (οι Ολύμπιοι) άλλη δουλειά δεν είχαν να κάνουν από το να μας παιδεύουν, σύμφωνα με την κάβλα τους, βλ. Μήλο της Έριδος, Ιάσωνας και Ήρα, Ηρακλής κλπ, κλπ.

k

BTW, ρε παιδιά, μην γράφετε με κεφαλαία μόνο. Στο INTERNET κεφαλαία σημαίνει ΦΩΝΑΖΩ, δεν πιστεύω να βοηθάει αν φωνάζουμε όλοι...

ΑreiosΜέλος
24/01/2005, 12:50:25
Καλα Κυνικε σε εχει παιδεψει ο Διας προσωπικα;
Για πες μας!
Απο που και ως που νομιζεις οτι οι Θεοι μας ειναι προσωπα;
Δυναμεις, ενεργειες, ζωσες ιδεες ειναι!
Α! και τον ανθρωπολατρη τιτανα, ο Ολυμπιος Ζευς συμφωνα με τον
παντα ζωντανο ελληνικο μυθο τον ανεβασε στον Ολυμπο για συμβουλο των Θεων οταν εδιωξε το Κρατος και τη Βια χαριν της Δικης και της Ευνομιας.
Αλλα σημερα που το Κρατος και η Βια βρηκαν στην μεταφυσικη αθεια
συμμαχους ειναι φυσικο να μην γινεται κατανοητη η ελληνικη θεαση του Κοσμου..
Δεν πιστευω βεβαια να αγνοεις τα Προμηθεια με τις λαμπαδηδρομιες και τα στεφανια λυγαριας; Τα εορταζουν οι χριστιανοι καθε χρονο. Ας ειμαστε ευγνωμονες στους φωτοδοτες Μελχισεδεκ και Γιοσουαχ που εσωσαν τις ανθρωπινες κοινωνιες!
junk95Μέλος
24/01/2005, 13:12:45
quote:

Καλα Κυνικε σε εχει παιδεψει ο Διας προσωπικα;
Για πες μας!
Απο που και ως που νομιζεις οτι οι Θεοι μας ειναι προσωπα;

Πιθανόν επειδή έχει διαβάσει λίγο παραπάνω Μυθολογία από εσένα.

quote:

Δυναμεις, ενεργειες, ζωσες ιδεες ειναι!

Στάνταρ. Είμαι σίγουρος ότι ο Γανυμήδης θα συμφωνούσε...

Real stupidity beats artificial intelligence any time. -- Terry Pratchett

24/01/2005, 13:34:28
kynikos.

Σκοπιμως ,ως συνηθως,παραποιεις κατα το δοκουν τα δρωμενα.

Ο Προμηθεας θελησε να διορθωσει το λαθος του αδελφου του Επιμηθεα(δεν εδωσε κανενα αγαθο στους ανθρωπους-τους αφησε γυμνους και απροστατευτους),διοτι θεωρησε εαυτον υπευθυνο.Εκλεψε λοιπον την φωτια απο τον Ηφαιστο και την παρεδωσε στους ανθρωπους.Τιμωρειτεαι για την αποκατασταση της δικαιοσυνης,γιατι ανεξαρτητα απο τα κινητρα του ,ειχε παραβει τις εντολες του Δια και τους νομους που καταδικαζουν τα αδικηματα ,οπως η κλοπη και η ασεβεια.Κι οταν ο Ηρακλης βαζει τελος στο μαρτυριο του Προμηθεα,θα πρεπει να πουμε οτι και παλι προκειται για αποφαση του Δια,ο οποιος ηθελε να δωσει αλλη μια ευκαιρια στον πανελληνιο ηρωα να επιδειξη την ανδρεια του.

Δεν τους επνιξε οπως ο ελεημων Γιαχβε!

kynikosΜέλος
24/01/2005, 14:14:25
quote:
Ο Προμηθεας θελησε να διορθωσει το λαθος του αδελφου του Επιμηθεα
Ναί, ναί, ΟΛΟΙ οι θεοί θέλησαν να διορθώσουν το λάθος του... Επιμηθέα, γι αυτό και στείλαν (μέσα στην απέραντη Ευσπλαχνία και Αγάπη τους) την Πανδώρα, να έτσι να βοηθηθεί λιγάκι ο καϋμένος ο Άνθρωπος που τόοοσο Αγαπούσαν...

Και από τότε καλοπερνάμε...

k

24/01/2005, 17:57:01

Συνεχιζεις το ιδιο βιολι....

Οτι νομιζεις πως σε βολευει το κρατας και για τα υπολοιπα ποιεις την νησσαν!

Με το πνευμα του "κυνικου" συνομιλητη που σε διακατεχει φρονω πως αδικα τα γραφω.

<< Ναί, ναί, ΟΛΟΙ οι θεοί θέλησαν να διορθώσουν το λάθος του... Επιμηθέα >>

Βλεπεις την παραποιηση σου; Εσκεμενα ή οχι ειναι γνωστη τακτικη σου.

Εδω το θεμα ειναι η ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ,εχεις τιποτα να πεις ;Τα αλλα σε αλλο τοπικ,υπαρχει.

AZΩΕΛΜέλος
24/01/2005, 18:48:54
ΦΙΛΕ kynike…
Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ (ΕΙΤΕ ΩΣ ΧΘΟΝΙΕΣ ΠΡΟ-ΟΜΗΡΙΚΕΣ ΛΑΤΡΕΙΕΣ ΕΙΤΕ ΩΣ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟ ΕΙΤΕ ΩΣ ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΗ ΛΑΤΡΕΙΑ) ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑ ΔΙΑΥΓΕΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΙΑΣ ΜΗ ΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ. ΜΙΑΣ ΛΑΙΚΗΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΣ, ΙΕΡΑΤΕΙΟ, ΜΕΣΣΙΕΣ, ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΒΙΒΛΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΔΟΓΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ, ΧΩΡΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΒΟΛΑ ΠΙΣΤΕΩΣ, ΠΡΟΠΑΤΟΡΙΚΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΟΛΟΥΣ…
…ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο Δ. Κ. ΚΟΥΤΟΥΛΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ…

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ, ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ.
Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΩΝ ΘΕΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΦΘΟΝΟΥ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΘΝΗΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΑ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.
ΑΠΕΤΕΛΕΣΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.

ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΩ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΩΣ ΠΡΩΤΟ ΣΚΟΠΟ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ, ΜΕ ΤΗΝ ‘ΘΡΗΣΚΕΙΑ′ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΜΑΣ.

ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΣΕ Ο ΦΟΒΟΣ. ΔΕΝ ΕΣΚΥΒΑΝ, ΔΕΝ ΓΟΝΑΤΙΖΑΝ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΖΑΝ ΨΗΛΑ. ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΑΝ, ΕΘΕΤΑΝ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ. ΑΝ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ, ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΚΙΑΧΤΡΑ ΘΕΟΥΣ ΜΠΑΜΠΟΥΛΕΣ ΝΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΥΝ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ.
ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΔΩΔΕΚΑΘΕΟ ΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ-ΔΩΔΕΚΑΘΕΟ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ ΠΡΩΤΑ, ΜΕΤΑ ΘΕΟΓΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΓΟΝΙΑ.
ΓΝΩΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ, ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ!
ΟΥΤΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΦΥΣΙΚΑ, ΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ!
ΕΧΟΥΜΕ ΦΑΝΕΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ‘ΧΩΡΟΥΣ’.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΟΥ ΠΕΡΙ ΔΙΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΚΤΛ………
ΕΛΕΟΣ, ΜΗΝ ΣΥΝΔΕΕΙΣ ΔΙΑ ΜΕ ΓΙΑΧΒΕ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ!

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΑΙΣΧΥΛΟ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ Η’ ΕΣΤΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ.
1) Ο ΑΙΣΧΥΛΟΣ ΗΤΑΝ ΜΥΗΜΕΝΟΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ.
2) ΕΝΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΑ, ΘΑΥΜΑΖΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑ, ΣΤΟ ‘ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ’ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΔΙΑΣΤΑΣΗ. ΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΜΕΛΕΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ, ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΔΙΩΞΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΥΠΟΣΤΕΙ.
3) Ο ΑΙΣΧΥΛΟΣ, ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΦΕΡΝΕΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ… ‘ΝΕΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ’! (ΚΙ ΑΥΤΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΨΑΞΙΜΟ! ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΧΡΗΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΠΩΣ Ο ΔΙΑΣ ΘΑ ΕΧΑΝΕ ΤΟ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ (ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ) ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ. (ΚΑΤΙ ΣΑΝ ‘ΤΙΜΩΡΙΑ’ –ΠΛΗΡΩΜΗ- ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΤΟΥ).
ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ.
ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΛΕΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΨΑΞΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΒΑΘΥΤΕΡΑ.

ΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ, ΜΠΟΥΝ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΣΕΙΡΑ (ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΑ, ΕΧΟΥΝ ΔΩΘΕΙ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΔΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΟΦΟΥΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΕΚΕΙΝΩΝ!) ΘΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ. ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑΣΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ;
ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΕΝ ΤΕΛΗ, ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟΣΑ ΣΟΒΑΡΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ (ΚΑΙ ΝΑ ΣΠΑΤΑΛΟΥΝ ΑΙΩΝΕΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ –ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΕ ΤΟΣΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΧΑΡΗΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ!), ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΧΛΕΥΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΤΕΙΕΥΟΜΑΣΤΕ;
ΜΑΛΛΟΝ Η ΑΜΑΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΓΝΟΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΦΤΑΙΕΙ!

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ, ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΣΚΕΨΗ. ΣΕ ΠΟΛΥ ΒΑΘΙΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΣΚΕΨΗ!

ΑΠΕΙΡΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ....

kynikosΜέλος
24/01/2005, 20:12:18
quote:
Οτι νομιζεις πως σε βολευει το κρατας και για τα υπολοιπα ποιεις την νησσαν!
Καλα, εντάξει, τότε θα υποβάλλω αίτηση στην Υ.Σ.Ε.Ε. Ωκεανίας να γίνω και εγώ "Εθνικός" αφου είσαι τόσο σίγουρος οτι έχω τα προσόντα!
quote:
Βλεπεις την παραποιηση σου;
Όχι, δεν την βλέπω. Θα πρέπει να μου την υποδείξεις...
quote:
Εδω το θεμα ειναι η ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ,εχεις τιποτα να πεις ;
Σε αυτό έχεις δίκιο, ας κρατάμε τα τόπικ για το θέμα τους, απλά απάντησα στην ΑΖΩΕΛ, συγνώμη για την παράκαμψη....

===

Για τον Θεοδώσιο...

Από ο,τι ξέρω η κύρια έννοια του ήταν να πατάξει τον "Άρειο" Χριστιανισμό, και να επιβάλει τον "Αθανασιακό", τον Ορθόδοξο όπως τον ξέρουμε σήμερα, σύμφωνα με την απόφαση του συμβουλίου της Νίκαιας.

Με άλλα λόγια την γνωστή διαμάχη εκείνων τον ημερών περί Ομοούσιου /Ομοιοούσιου, που τόσο είχε συναρπάσει όλον τον κόσμο. Φαίνεται δεν είχαν καλύτερη δουλειά να κάνουν. Έτσι είναι ο φανατισμός...

Από τα λίγα που ξέρω, ο Θεοδώσιος ασχολήθηκε πολύ με την κυριαρχία της Ιβηρικής χερσονήσου (σημερινή Ισπανια), φαντάζομαι γιατί οι Βισιγότθοι που την είχαν τότε ακολουθούσαν το "Άρειανο" δογμα του Χριστιανισμου.

Αμφιβάλλω αν είχε τίποτα το προσωπικό με ένα μικρό κομμάτι της Αυτοκρατωρίας του, που είχε παταχθει πλήρως τρείς αιώνες πριν την εποχή του, και δεν είχε δημιουργήσει ποτέ σοβαρά προβλήματα. (Την χώρα της Ελλάδας, που λέμε σήμερα)

Το κυνήγι των "Ελληνων" που αναφέρεις, αφορά μάλλον τους πιστεύοντες στους αρχαίους θεούς, εφόσον από τα Ελληνιστικά χρόνια κι όλας το "Έλλην" είχε ταυτιστει με την γλώσσα και την θρησκεία, και κάθε Γάλλος, Ιρακινός, Αιγύπτιος, Λίβυος, Σύριακός και Κούρδος (που θα λέγαμε σήμερα) μπορούσε να θεωρηθεί σαν "Έλληνας".

Εφ'όσον λοιπόν οι Αυτοκράτωρες θέλαν ΜΙΑ θρησκεία για την Αυτοκρατωρία, για να την διοικούν πιο εύκολα, όσοι δεν ήταν Χριστιανοί κυνηγήθηκαν σαν "Έλληνες". Δεν νομίζω όμως αυτό να έχει την έννοια του "Ελληνικού" που δείχνεις να θέλεις να καταλάβεις.

Η πλάκα είναι οτι και ο Θεοδώσιος τελικά, έχασε το παιχνίδι με το παπαδαριό της εποχής, παρ'ολην την τεράστια "υπηρεσία" που προσέφερε στην Ορθοδοξία, μιας και μετά από τις σφαγές των Γότθων στην Ιβηρία (πράγμα για το οποίο και είναι πιο γνωστός) η εκκλησία δεν έλεγε να του δώσει άφεση!!
Φαίνεται οτι τα πολιτικά παιχνίδια κράτους /εκκλησίας από τότε κι όλας παίζονταν, αλλά επίσης σου δείχνει οτι ο Θεοδώσιος δεν είχε πληρεξούσιο στα θρησκευτικά ζητήματα...

Πάντως η οποιαδήποτε ενασχόληση του με τους παγανιστές της Αυτοκρατωρίας (τους λεγόμενους, χαχα, Έλληνες) μου φαίνεται οτι ήταν πολύ πιο δευτερεύουσα από την ενασχόλησή του με τους Άρειους Βισιγότθους, οι οποίοι φαίνεται να ήταν και το μεγάλο πάθος του.

k

Edited by - kynikos on 24/01/2005 20:28:57

kynikosΜέλος
24/01/2005, 20:27:45
Αγαπητή ΑΖΩΕΛ,
quote:
Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ [...] ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑ ΔΙΑΥΓΕΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΙΑΣ ΜΗ ΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ.
Νομίζω οτι καλά μας λέει ο ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ οτι αυτή η συζήτηση πρέπει να μεταφερθεί στο διπλανό θέμα (ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΜΟΣ), οπού και αρμόζει περισσότερο.

Σε γενικές γραμμές πάντως, θεωρώ την άποψή σου κάπως υπεραπλουστευμένη, και δυστυχώς ατεκμηρίωτη.

Δεν βλέπω κανέναν λόγο γιατί να μήν θεωρήσω τους κατοίκους του Ελληνικού χώρου (εξαίρω, βέβαια, κάποιους φιλοσόφους, και σέ έναν βαθμό την Αθήνα) ως άκρως δεισιδαίμονες, προληπτικούς και πρωτόγονους, χαρακτηριστικά εξ άλλου που έχουν βαστάξει μέχρι σήμερα στις λαϊκές παραδόσεις, όπως οι λάμιες, κλπ...

Όταν μιλάμε για ιερατεία, θα πρέπει κάπου να τοποθετήσουμε και τα Μυστήρια, Ελευσίνια, Ορφικά και Καβείρια, καθώς και τον ρόλο σχολών όπως του Πυθαγόρα. Και να μην ξεχνάμε τα μαντεία, ιδίως τους Δελφούς, που οι ματσαρακιές τους ήταν γνωστές τοις πάσοι. Για αυτό το θεωρώ λίγο αστείο να λέμε οτι η Αρχαία Ελλάδα δεν είχε Ιερατεία, αφου κανείς δεν έξυνε ούτε την μύτη του, χωρίς να τα συμβουλευτεί...

Και όσο για την "μαντεία" με την ανάγνωση των σωθικών σφαγέντων ζώων, ή την εμφάνιση πτηνών στον αέρα, τί άλλο συμπέρασμα μπορούμε να βγάλουμε, εκτός από αυτό μιας θρησκείας όμοιας με τις σημερινές προγονολατρείες του Τρίτου κόσμου;

Anyway, να μην φορτόνουμε άλλα εδώ, στο διπλανό τόπικ υπάρχει η σχετική συζήτηση...

k

ΥΓ.

quote:
Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΩΝ ΘΕΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΦΘΟΝΟΥ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΘΝΗΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΑ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.
Και σε ΤΙ ακριβώς διαφέρει αυτό από τον "φθόνο" του Γιαχωβά προς τους ανθρώπους;;

quote:
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΟΥ ΠΕΡΙ ΔΙΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΚΤΛ………
ΕΛΕΟΣ, ΜΗΝ ΣΥΝΔΕΕΙΣ ΔΙΑ ΜΕ ΓΙΑΧΒΕ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ!
Πατἐρας των θεών τε και των ανθρώπων τε (ή κάπως έτσι τέλος πάντων). Τιμωρίες, αυθεραισίες, απανθρωπιά, κακό...

ΠΟΙΑ η διαφορά;

Edited by - kynikos on 24/01/2005 20:44:15